Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Nagyszerű, öröm ha valaki elégedett!
Sajnos a procit nem tudod úgy tovább nyúzni, hogy a ramok frekijét ne emelje.
Érdemes megpróbálni, hogy adsz egy kis plusz feszt a ramoknak (~0,1volt), lassan emeled az fsb-t és megnézed meddig bírják.
Ha nagyon nem, akkor két lehetőség van:
-vagy megelégszel ezzel az órajellel
-szerzel be másik ramot (csak megjegyzem, hogy 2/1Gb 1066-ost vennék akkor már, és akkor mehet a tuning. Ezeknek pedig ma már nincs nagy áruk. Nekem a mezei 1066-os Kingmaxjaim is mentek simán 1100-on).
Szerintem érdemes lenne elgondolkozni a ramcserén. A lapod simán bírja a tuningot (nekem is volt ilyenem), és lehet, hogy még a prociban is van tartalék. Ha jó darabot fogtál ki, simán elérhető 400 fölötti fsb. De mondom, erre nincs garancia, a tuning az mindig lutri sajnos. De ettől függetlenül is megéri. -
lizakattila
senior tag
Azért megy 1,6GHz-en, mert a biosban be vannak kapcsolva az energiatakarékossági funkciók (C1E és EIST). Ezek üresjáratban visszaveszik a proci szorzóját és feszét, hogy idle állapotban ne menjen teljes gőzzel a proci.
Ha téged ez zavar, nyugodtan kikapcsolhatod (de elég sokat meg lehet takarítani vele).Ha a CPU-Z ram "fülét" nézted és ott mutat 400-at, akkor a ramjaid pont 800-on mennek, mert azt meg kell szorozni 2-vel, és az a memok órajele.
-
lizakattila
senior tag
Ha valakinek esetleg fölösleges hőt termel a procija, itt a megoldás: LINK

-
lizakattila
senior tag
válasz
atenza
üzenetére
Nah, látom közben megoldottad.
Esetleg próbáltad, hogy egy kis plusz feszt adsz a procinak, hátha már ennyi emeléshez is igényli?
Esetleg ramokat viszább venni, htha nem is a procc a ludas.
Sorry a bugyuta kérdésekért, de nekem is volt, hogy sokszor a legalapvetőbb dolog oldotta meg a problémát.

-
lizakattila
senior tag
válasz
atenza
üzenetére
Akkor esetleg megpróbálhatod a legújabb (nem bétát) feltenni. (Én ezzel kezdeném, max visszarakod a régit, ha az mégis valamiért jobb lenne.)
Hát lehet valami védelmi opció is.
Nálam (Gigabyte 965P-DS3) ez úgy működik, hogy ha nagyon extrém dolgot állítok be, akkor visszateszi alapra, de "normális" körülmények között bármilyen beállítások mellett elindul.
Lásd: LINK
(Én úgy csinálom, hogy amit beállítok biosban, mindig lementem valami idióta néven, aztán még egyszer betöltöm, és úgy mentem le és lépek ki a biosból.)
Nálam is ki van kapcsolva tm2, eist, c1e. De ha engedélyezem, akkor terhelés alatt visszateszi a beállított értékre. -
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
Hát nálam is érdekes dolog történt (mint ahogy Zebu is csupa érdekes dolgokat tapasztal ma - remélem nem sértettelek meg ezzel
).Eddig 3200-on használtam a procit. 3300-ra már sehogy sem tudtam belőni stabilra.
Erre ma még egész nap így megy: LINK

Biztos nagyban közrejátszott, hogy ma volt aki segítsen.
Igaz ehhez 1,4v kell. Idle 33-35 fok jelenleg, terhelve 68-ig ment fel. Szerintetek ez így maradhat 24/7-ben, ha stabil lesz? (Majd kitesztelem, hogy az-e.)
-
lizakattila
senior tag
Nah... Megvan a mai tuning eredményem is.
LINK -
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Akkor már csak anyi ötletem van, hogy esetleg nem-e valamelyik más hardver csinája (lehet, hogy nem is a lap a ludas)
Annyit még megér, hogy megpróbálod egyenként lehúzogatni, ami nem kell (vinyó, DVD), illetve ha több ram modulod van, akkor egyenként kipróbálni.
Ha ez sem segít, így hirtelen nem jut más eszembe.
(Jééé... Most nézem, hogy nem is vagy olyan messze tőlem. ~50km.)Nah én nyugovóra térek. Majd jelezz hogy alakult.
-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Ezt a resetes dolgot nekem akkor csinálja, ha nem tetszik neki valamelyik beállítás.
Olyankor nekem is kikapcsol, aztán vagy kétszer nekifut bootolni, aztán betölt alap beállításokkal. Szerintem ez "normáli" ennél a lapnál, ha valamelyik beállítás nem megfelelő. Egyfajta védelmi mechanizmus, gondolom.
Ez a Vcore dolog érdekes.
Ilyet még én sem láttam.
Úgy próbáltad már, hogy mindent alap beállításon hagysz, de manuálisan adod meg a beállításokat (FSB, feszek, ram időzítések) és letiltod a C2E, EIST Virtualisation... funkciókat?
Úgy sem indul el normál módban?
(Bár most jut eszembe, hogy a multkor egy Abit lappal szenvedtem. Csak vagy minden 20-adik nekifutásra töltött be a vista. Addig kínlódtam a beállításokkal, míg végül kiderült, hogy a rendszer omlott össze, azért nem indult.)mod: nah közben csak elindult valahogy...
-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Én sose Win alól frissítek biost. (Egyszer sikerült elcs...ni valamit, nem is indult a lap, de dos alatt helyrejött.) Elég elavult módszer, de még mindig jobban bízom benne, ha dos alól floppyról csinálom.
(Csak ilyen célra van itthon egy floppy meghajtóm és 2 lemezem.) Esetleg így nem tudud?
Illetve biosban van Q-fash. Esetleg pendrive-ról nem lehet megoldani vele, ha nincs esetleg más mód? (Pendrive-ról még nem póbáltam.) -
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Van már valami változás?
Nekem F13-as bios van fenn, és abban is van ilyen a display init first-nél, hogy integrated VGA. De semmi baj nincs vele. A tuning is működik. -
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Hi!
Esetleg nem maradhatott valami bug a bios-ban. Valahol olvastam, hogy ennél a lapnál előfordulhat ilyesmi (nekem, is ilyen van).
Esetleg próbáld ki:
Gép kikapcs, táp lekapcsolva
Bios reset jumper fel
Elemet kiveszed
Az elem érintkezőit 2-3 másodpercre összezárod
Ezután elem vissza, jumper le és indítod a gépet. És természetesen megadod újra az összes beállítást. (Vagy ha előtte mentetted, akkor csak betöltöd - én így szoktam.) -
lizakattila
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
áááááá. Olyanokat adtam el, mint amit linkeltél, mert az előző lapom nem szerette, és csak 667-esnek ismerte fel. Lehet, hogy érdemes lett volna még várni vele...
Bár a mostaniakkal is meg vagyok elégedve.
puttputt: publikusan vagy priviben dobnál egy árat, hogy mennyiért vetted? -
lizakattila
senior tag
Nah, beszereztem egy Giga 965P-DS3-at.
Kellemes meglepetés volt az Abit után.
Így első nekifutásra, hasraütésre állítottam be: LINK.
Majd még finomítgatok, tesztelgetek. -
lizakattila
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Próbáltam a +feszt nb-re, memóknak, legújabb bios van fenn, de így sem megy többet.
Még majd kipróbálok egy másik procit valamikor (nem lesz egyszerű összehozni, de megoldom), meglátom az mit megy.
A ramoknak elvileg elég a fesz 1,85-1,95 a gyári érték, ezen tudják a 800-at 4-4-4-12-ben.A lap amúgy Bagira-tól van, nála úgy tudom nem voltak ilyen gondok, szvsz lehet más lesz a bibi.
Köszi Mindenkinek a tanácsokat.

-
lizakattila
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
Ilyet még én sem láttam.
(Csak ilyen célra van itthon egy floppy meghajtóm és 2 lemezem.) Esetleg így nem tudud?