- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
warfernom
tag
Sziasztok
Peugeot 206-ba akarok egy kis hangminőségen javítani és ahhoz keresek egy új fejegységet és előre új hangszórókat.
A mostani fejegységem egy Alpine CDE-133BT a hangszórók meg a gyáriak átlag méretű, de a hangzásúk minősége elég rossz.
Első körben a fej egységet akarom cserélni majd a hangszórókat és érdekelne mit ajánlanátok.
-ár külön külön 50k alatt lenne
leginkább telefonnal kapcsolom össze Bluetoothval meg ritkán a rádiót használom de szinte csak spotify megy.
De CD USB nem lényeg számomra.
(off de van olyan típus amire 2 telefon is rá tud csatlakozni egyszerre? )
Véleményeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
zseko
veterán
Jah, jobb is lett ahogy szórakoztam vele. Mondjuk a többieknek meg akkor feltételezem így totál elcseszi , de végülis, én vezetek, meg legtöbbször egyedül megyek.
Rosszabb nem lett, legalábbis feltűnően, inkább csak jobb a magassugárzó mozgatásától. A magas hangokon is javított, nem voltak annyira bántóak, mint direktbe majdnem szembe.HR24.hu
-
Lusu
aktív tag
Igen, ezzel már lehet időkorrekciózni amivel sokat lehet segíteni a zene megjelenítésén és a maga buta módján tud keresztváltásokat csinálni. Ha van csatornánkénti EQ akkor már egész izgalmas dolgokat ki lehet belőle csikarni. Függően a beépítéstől és részben a hangszóróktól, erősítőktől szerintem azt a boombox-ot meg lehet közelíteni vele
Tulajdonképpen amikor mozgatod a hangszórót, változik a frekvenciaátvitel, mert a reflexiók, a másik oldalhoz viszonyított fázismenet, mind változik. Emiatt lesz jobb/rosszabb amit hallasz.[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Hali! Ajtót szeretném szigetelni. Elsősorban a két hengeres motor zaját illetve rezgését szeretném csökkenteni. Kezdésnek az ajtónál.
Hány mm lenne ideális? Meg milyen márka? [Ezeket] néztem. Melyik lenne jó választás?
KösziUi. később lehet lesz zene is benne
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Egy ilyen egyszerűbb állítási mód van benne, ha ez az amire gondolsz.
Egyébként ami eddig benne volt attól persze jobban szól. Ha nem vettem volna tavaly egy Soundcore Motion+ BT-s hangszórót és most pár hete egy Liberty 4 NC fülest, akkor nem is lenne ennyire szembetűnő, hogy azokkal élvezhetőbb zenét hallgatni. miattuk is cseréltem le a kocsiban a rádiót és a hangszórót, annyival rosszabb volt az eddigi. Nyilván ugyanolyan úgyse lesz (ennyiből, többet viszont szerintem nem érné meg rákölteni ebben az autóban - bár végülis átszerelhető, ha cserélve lesz az autó), de ha már a közelébe össze tudom hozni már az is jó. Most kipróbáltam azt amit egy cikkben olvastam. Vissza kiszedtem a magasat a kormányoszlopból és kézben elkezdtem játszani a pozíciójával és az irányával, valóban volt egy olyan pont ahol (zenétől függően kisebb-nagyobb mértékben, de egyértelműen érezhetően) megváltozott és jobb lett az egész hangzás. gondolom ha mindkettővel próbálnám, lehetne még jobb is. Úgyhogy, bár eredetileg nem akartam oda tenni, de lehet mégis vissza kiszedem mindkét magasat, beteszem a tokjába, és a műszerfalra rögzítem.
HR24.hu
-
senior tag
Lassan kezd nekem is összeállni a projekt, szépen apránként meg jön minden ami kell hozzá. Tegnap az erősítő jött meg, és úgy néz ki, hogy vígan el is fog férni az ülés alatt.
Mondjuk az orientáció, illetve kábel elvezetés még kérdéses, de majd meg lesz oldva (kép erejéig csak leraktam egy helyre és kész ) Minden esetre érdekes lesz, de majd úgyis lövök az egészről képeket.
Ja igen, az egyik ctk door kit is itt van már, meg mindegy egyéb (RCA kábel, hangszóró kábel, biztosíték tartó stb). Még egy ctk door kit, rádió, a kormánytávvezérő adaptert illetve tápkábelt kell vennem, és neki is állhatok!
-
troll81
addikt
válasz Tommy-1998 #77792 üzenetére
Pontosítani kellene a lényeg lemaradt a leírásból.
Az a mag amit rá szeretnél költeni a projektre -
Tommy-1998
tag
válasz Tommy-1998 #77785 üzenetére
Erre valaki?
-
-
zseko
veterán
válasz Barnahalo #77789 üzenetére
A legtöbb fölött inkább csak értetlenül állok, mint az AAC codec vagy a fader hiánya, mivel hogy ez utóbbit ráadásul a kézikönyv is írja, és az app is hozza addig, amíg rá nem csatlakozik a rádióra. Ahogy a Loud beállítás is hányzik, amit szintén ír a Manual. Ez valami szoftveres hiba lehet szerintem, adok neki egy resetet, hátha.
Egy dolog van csak amit a zavaróbb közé sorolok, az a kijelző fényerő. Nappal bármelyik jó, kivéve a vörös, éjjel meg csak a vörös az ami nem zavar. De sok autóban találkoztam olyannal rádióval ahol zavar a fénye éjjel (a gyárié is), itt legalább van olyan szín ami nem.
A 40 sávos EQ, hát, lehet kicsit overkill és sok időt el kell vele tölteni, és egy 8 sávos elég lett volna, de ez a legkevesebb. A három sávos beállítást - bass/middle/treble - ami az előzőben is volt, viccnek találom. mondjuk ott az egész rádió egy vicc volt[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Barnahalo
tag
Tavaly én is majd 1 évet filóztam, mire megszültem milyen autósrádiót vegyek (a gyári működött, de QOL miatt váltottam). Végül JVC lett, egy régebbi darab, amit használtan találtam itt aprón. Már csak a Bluetooth miatt megérte, és én nem érzem azt, hogy rosszul választottam volna. Ebben még van anyag (talán ), meg mindent el lehet intézni rajta kényelmesen, támogat olyan dolgokat amit nem is használok, de jó hogy vannak, ja és megbízható (nem melegszik túl stb.). Most lesz kész az első mélyládám autóban, de már gondolkodom a kárpitok rezgésének megoldásán. A lista meg egyre csak bővül.
Ha úgy érzed, hogy nem tetszik annyira a rádió, szerintem küldd vissza ha lehet...
Meg így ahogy leírtad, mennyi apró ámde zavaró problémája van, örülök, hogy nem vettem új Nakamitchit... -
zseko
veterán
Beszereltem a G170C hangszórókat. Valamivel jobban szól mint a gyári, mondjuk csak ~10-15 percet hallgattam eddig, és az EQ sincs rendesen beállítva, na meg lehet bejáratni sem ártana. Úgy tűnik hogy egyes zenék jól/jobban szólnak rajta, mások kevésbé.
Amit viszont a fejegységből nagyon hiányolok és csodálkozom rajta hogy nincs benne, az a fényerő változtatása. A dimminget még az előző, nyolcezer forintos tesco gazdaságos rádiósmagnó is tudta. A piroson kívül az összes többi kiégeti a szemet éjszaka. A másik amit nem értek - vagy nem találtam meg, bár már áttúrtam az appot és a rádió menüjét is -, hogy nincs bal-jobb/elől-hátul fader állítási mód. Az árkategóriájában lévő többi rádióhoz képest brutál módon lehet minden kis szirszart állítani, ilyen meg nincs benne. Még nem is találkoztam olyan autórádióval ami ne tudná.
Jah, még két dolog: úgy érzem mintha a bluetooth gyengébb lenne mint az előzőben, és csak az sbc-t ismeri.HR24.hu
-
nagyúr
Sziasztok!
Fejegységet szeretnék cseréltetni az autómban és az alábbi két modell között nem tudok dönteni:
- Kenwood-dmx7722dabs
- Pioneer-sph-da360dabA Pioneer mellett szól a 3 év garancia, míg a Kenwood-ra csak 2 van.
A Kenwood mellett szól a betekintési szög állítás, de lehet hogy ez bullshit, illetve, hogy tolatáskor némítja a hangot automatikusan. Ezt a Pioneer-nél nem találtam meg. Mondjuk egy mute gombot a kormányról én is meg tudok nyomni.Köszönöm a segítséget .
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni komplett hangrendszer összeállításban? Tehát nekem van egy Fiat Punto II 1.2-es amiben először is a gyári hangszórókat szeretném lecserélni, valamint szeretnék egy fejegységet, mélynyomót, erősítőt bele tenni, viszont olyanra lenne szükségem amit majd tovább tudok majd vinni egy 5-ös Golfba, lényeg hogy ne legyen kevés a teljesítmény, a hangkép majd a következő autómba se! Köszi előre is a válaszokat, segítségeket! -
czanga
őstag
Sziasztok.
Nem biztos, hogy tudtok segíteni, de két fejegység részletes különbségiről szeretnélek benneteket kérdezni.
Az autó egy régi Impreza, a hangrendszer többi eleme pedig gyári a hangszórókat kivéve. Elöl 13cm-es komponens szett van, és hátul sem a gyári hangszórók vannak már.
Az én felhasználási igényem (egyelőre) annyi, hogy szólhasson a telefonomról a zene, ne csak pendrive alapon működhessen a dolog. Jelenleg egy Pionner DEH-1800UB van bent. Ezt cserélném le.
Ezt alapvetően mindkettő hozza, mivel egy lightning kábellel összekötve lejátszható és vezérelhető is a telefon zene lejátszása a fejegység gombjaival. Abban nem vagyok biztos, hogy a bluetooth feltétlenül "kell nekem".Érdekelne, hogy tényleg mik a lényegi difi e két fejegység közt azon kívül ami kiolvasható a gyári specifikációból?
Pioneer MVH-S120UI és a Pioneer MVH S420-BT
- Melyik megbízhatóbb/ajánlottabb, amennyiben ebben van difi?
- Esetleg valamelyikben jobb elektronikai komponensek vannak, komolyabb e?
- A kijelző jobb e, más típus e az S420BT-ben, vagy csak képek alapján gondolni ezt? Több soros esetleg?
- "Erősebb" e bármelyik?
- Bármi egyéb amire nem gondoltam.Előre is köszönöm!
-
Fishor
senior tag
válasz Tdizsolt #77781 üzenetére
Köszi! És az mitől lehet, hogy most este (pár óra elteltével) az óra nullázódott. Utána viszont kétszer is pár percre lezárva nem nullázódott. Azt tudom, hogy amikor beszerelték, akkor elsőre mindig elfelejtett mindent ha a kulcsot kivettem, de azt utána korrigálták (valami talán fordítva volt bekötve, de most én csak egy kábelköteg csatlakozót húztam le mert alatta volt a bizti, és azt nem is tudtam volna máshogy visszadugni. Még a végén kiderül, hogy az akkuval van valami gond, mert nem mai darab már, és ma kicsit nehezebben indult a kocsi, de a kocsi órája meg nem ment el, tehát max 1 percig maradhatott volna áram nélkül a rádió. Na mindegy. Remélem, most már tartani fogja magát.
-
mufflika
tag
Sziasztok, miért van az, hogy gyújtást adok, vagy csak bekapcsolom a rádiót, pukkan egyet a hangszoró? Aztán meg random idő közönként recsegve torzítva szól.
-
zseko
veterán
Melyik a jobb, Pioneer TS-G170C vagy Hertz UNO K165? Ahogy látom egy árban vannak, és ez utóbbiról is jókat olvastam.
HR24.hu
-
Pietrosz
addikt
Sziasztok kicsit elvesztem az ohm törvényben ebben kérnék kis segítséget
Adott egy 250w rms 4ohm melyláda és egy szintén ilyen teljesítményű erősítő ami hidalva tudja ezt az értéket. Van egy olyan módszer a gain beállításra multiméterrel , hogy V=gyök(ellenállás x teljesitmeny) Namost a kérdés az, hogy 2 vagy 4 ohmmal kell e számolni? -
zseko
veterán
Jó órányi EQ játszadozással, és miután kezdtem nagyjából rájönni mit és hogyan kellene állítani rajta, viszonylag jól szól már, bár a magas még mindig kicsit grízes, és a középhangok is furák még. De többet nem szánok rá, holnap úgyis kicserélem a hangszórókat ha kapok itt az autóhifis boltban, addig meg ez már hallgatható így.
Bár azt nem értem, hogy az appban vannak olyan beállítások, amik csak akkor jelennek meg ha nincs csatlakozva az autórádióhoz
HR24.hu
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
60-70 ezres kategóriában milyen 16,5-ös komponens szettet ajánlanátok? Ha van valami nagyon ultra szuper cucc, ami kicsit drágább, az is jöhet.
Most egy Kicker KSS-6704 van bent már jóideje, de ahogyan a többi komponens fejlődött, egyre zavaróbb, hogy a magasak nekem élesek nagy hangerőn. kick tartomány pedig kvázi nulla a slim mélyközepek miatt.
Előre is köszi! -
troll81
addikt
Sziasztok lenne egy elképzelesem
Alany egy Twingo.Fej valami normális dab + rádió.
Erősítő steg k4.02...plussz egy aku.Sub egy eton 25cm br ..
A szett az ket út passzív vagy 3 út passzív.Lehetőség 16cm belefér az ajtoba .
A műszerfal tetején lévő helyen a közép elférne és a magas egy kis konzolban .. gömbben.
A műszerfal két oldalán elhelyezett melykozep nem tudom mennyire ideális.....Szigetelés eső védelem lesz.
Három útban Focal MB quart Eton
Audison nézegettem.Ez mennyire élhető így?
Javaslat? -
zseko
veterán
Ahogy visszakerestem, még 2022 decemberében kérdeztem. hogy milyen autórádiót lenne érdemes venni, akkor a Nakamitchi NQ723BD lett ajánlva, aminek a megvásárlásából a napokban lett végül realitás Tetszetős, bár... a gyári eq beállítások (pop, rock, stb) finoman szólva egy kalap szar, ennyire szarul még az sem szólt ami eddig benne volt, pedig annál majdnem sírtam mikor először meghallottam anno beszerelés után.
A telefonos appban a beállításokat nézegetve olybá tűnik, hogy a 4.1 rendszerről semmilyen módon nem lehet lebeszélni, hogy én csak 2.0-át használok éppen, feltételezem emiatt nem küld ki mélyet a hangszórókra és szól olyan fosul mint egy szokol rádió, mert mindenáron a subwoofert akarná meghajtani a mélyekkel, így az első hangszórók csak csipognak mint a naposcsibe.
Az egyéni eq-val már elő lehet hozni a mélyeket, ám a 40 sáv egy kicsit overpovernek tűnik, úgy érzem kell hozzá majd pár órányi játék mire normálisan be lehet lőni... mert bár ugyan lett mély és magas is, de kissé szétesettnek érzem a hangzást, így nem igazán jó hallgatni. Ha ez jó kifejezés arra hogy fizikailag rosszul vagyok és hányingerem van fél óra után
A változtatható világításszín is tök jó, csak épp ami nappal jó, az éjszaka vakít, ami meg éjszaka jó az nappal nem látható. Na nem mintha sokat nézegetném a kijelzőt, az előzőben már amúgyis évek óta meghalt, mondhatni, indulás után öt perccel már nem volt látható, de egyébként is a hangerőgomb a lényeg nem a kijelző, azt amúgy sem érdemes nézegetni vezetés közben.
Anno az is ajánlva lett, hogy cseréljem le a gyári hangszórókat Pioneer TS-G170C hangszórókra. Ezt valószínűleg meg is lépem, bár nem tudom hogy a gyári eq fos, mély nélküli hangján ez miképp tudna segíteni. Szerintem ha nem lehet rábeszélni az autórádiót a 2.0-ra, kb. sehogy. Ezért gondoltam beszerelem a subládát és az erősítőt amit még az előző kocsimban használtam, csak az F Astrába nem lett átrakva. Márkáját tekintve maradjunk annál, hogy van , de anno tetszett a hangzása, egynek első körben jó lesz.
Még pár dolog. Ha már ennyire ragaszkodik az autórádió a 4.1-hez, hátulra a kalaptartóba milyen hangszórókat lenne érdemes, vagy egyáltalán érdemes tenni? Sedan az Astra.
Más, előre a gyári csipogó helyére hogy tudom betenni amit a G170 mellé adnak? Fénykép alapján sehogy, de akkor hová tudom tenni?
Másik más, az autórádióra 4x50W van írva - amit persze vagy elhiszek vagy nem -, a hangszóróra 45W, elég ez hozzá? Bár többet nem is szánok rá árban, nem ér annyit rákölteni az autó miatt szerintem.HR24.hu
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb 3 eves Pioneer MVHs400bt autórádióm és most azt vettem észre, hogy se kép se hang. Mi lehet a baja? Szokott ilyen előfordulni? Gombokra nem reagál, előlap le fel re se változik semmi.
Üdv: Fishor
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
két szett közül ki melyikre esküszik?
Audison voce AV K6
Steg Mt650C IIIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Lusu
aktív tag
Működőképes teljesen, csak a hangerő kérdéses, illetve az, hogy ha az első szettet nem aktívan hajtod, veszítesz a beállítási lehetőségekből.
A lényeg, hogy egy érzékeny, 25-30cm-s sub kell hozzá és szerintem boldog leszel a monoblokk érkezéséig
Ha érdekel van egy 25-ös MB Quart-om vagy egy 20cm-s Phonocar reflex ládában. Ha megoldható kipróbálásra is szívesen adom. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Helix M Four DSP-t tervezek rakni a kocsimba.
Elsőre ha a két első hangszóró, mélynyomó hidalva lenne rákötve, az mennyire lenne működőképes hangzás szempontjából? Később majd még tervezem fejleszteni, ez az első lépés lenne.
Mélyládából lenne valami ajánlott?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
őstag
Újra egy laikus kérdés.
Scenic II-ben "komponens" szett van gyárilag (műszerfalon két külön magas, aljukon leválasztó kondenzátor, alias hangváltó), ezt cserélném egy olcsóbb pl. Pio TS-G130C komponens szettre. Mivel nincs külső hangváltó, ahogy sok másiknál sem ebben a kategóriában, itt is magában a csipogóban van a leválasztó?Tech-No-Logical World.
-
Lusu
aktív tag
válasz Honda567 #77757 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy amelyik fejen 10A-es biztosíték van az 4x10-12W-nál többet fizikailag nem tud magából kipréselni. És ez ugye ideális eset, jó hatásfokkal stb stb.
A gyengén szólásnak emellett még van pár paramétere, mármint ami okozhatja, de jelen esetben szerintem a noname-ség a legjelentősebb -
Honda567
junior tag
4x60w teljesítmény van rá írva de nagyon gyengén szól noname autórádió. Mennyit tud ez kB szerintetek?
-
senior tag
Azzal fogatnám hozzá a kárpithoz, ugyan úgy mint az elejénél. Csak míg az első ajtóknál teljesen ki lehetett venni a gyári rácsokat, addig itt ki kellene vágni az egészet. Meg hát ebbe a kocsiba alapból 13 centis hangszórók vannak, 16-os már csak "kókányolással" megy bele. Persze meg tudom úgyis csinálni, hogy csak lyukakat fúrok a kárpitra és marad a gyári rács, de még nem néztem meg hogy lenne a legjobb, egyenlőre ez csak egy elképzelés. Az se biztos hogy neki fogok csak a hátsónak állni, lehet megvárom amíg minden meg van és csak úgy állok neki, majd kiderül.
#77755 Osynho: Ha gyárilag nem lenne benne akkor valószínűleg én se foglalkoznék vele, de így már csak azért is muszáj!
-
-
senior tag
Na megrendeltem a CTK Door kit-et (pluszba még 2x Standard PRO2 meg 2x Elastic 6), aztán ha hétvégéig ide ér akkor lehet el is kezdem. Igaz, én a hátsó ajtókkal fogom kezdeni, mert hátul a Stage 2 524-et le akarom cserélni egy Stage 2 634-re, aztán akkor már megcsinálom egybe a kettőt. Akkor már ne csak elől legyen 16,5cm hanem hátul is.
Magát a védőrácsot azért csak úgy oda raktam a helyére, mert félő volt hogy az ablaktekerő útban lesz, de éppen hogy elfér szóval még működhet a dolog.
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha van egy 4 csatornás erősítőm,amit csak egy pár rca-val tudok "meghajtani",de szükségem lenne mind a 4 csatira (régebben rca osztót használtam),viszont van rajta line out rca,azt felhasználhatom ugyanazon erő másik két csatornájának a táplálására? Vagy ez paradoxon,és féreglyukat hozok létre?
Köszi a válaszokat!Psn ID: Tdizsolt
-
m.lala
aktív tag
Huh de régen voltam itt..még anno a TDI-s korszakomban. Elkapott a láz engem is, szépül a kocsi, van már szép felni, mübizis fólia..... Sosem voltam vájtfülü, de azért anno a tanácsok alapján végrehajtott átalakitások megtették a hatást.
Egyenlőre én is maradnék az első lépésnél. Ajtók, mivel az audit nem lehetett anno megcsinálni tapasztalatlan maradtam.
Kérdezek is gyorsan, ha pl. "csak" a Lite által belinkelt rezgéscsillapítót rakom bele, az még halottnak a csók? Vagy érezhető már akár az is?
A kérdés szigorúan elméleti, ha már lebontom sfknasty-hoz hasonlóan raknék bele hangszigetelést is. Feltételezem ahogy olvasgattam, azt rá kell ragasztani a rezgéscsillapitóra ugye?A cél később maximum egy értelmezhető fejegység és egy komponens szett csere....remélem itt meg is tudok majd állni.
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
sfknasty
aktív tag
válasz Tdizsolt #77735 üzenetére
Délelött szétbombáztam az autó hátulját,hátsó ülések hátsó kárpitok,burkolatok lekerültek és behúzkodotam a tápkábelt,meg az RCA-t.Most este meg befejeztem az ajtókárpitokat.
Sajnos a coupe ajtaja akkora,hogy a rezgéscsillapító lapból 1,5 lap elment rá,az akkusztikai sziivacsból,meg 2 lap.Mind a kettő 500x700-as.[ Szerkesztve ]
-
Tdizsolt
senior tag
válasz sfknasty #77732 üzenetére
Jó munkához idő kell...
Nekem is csak most volt egy kis időm,be is dobtam a fejet. Nem volt egyszerű...
Szét kellett bontani a középkonzolt a váltókulisszával és a könyöklővel. Viszont most már bent van a 3pár rca,a subwoofer távja,illetve egy kis extra. Vettem egy kormány interface-t,így a multigombok is működtetik a fejegységet. Ennek örülök a legjobban. Most már "csak" az erősítők bekötése+kábelrendezés,tápok elosztása/rendezése van hátra.És utána a szopóroller,a beállítások...😆😆Psn ID: Tdizsolt
-
sfknasty
aktív tag
Rezgéscsillapító az ajtókárpitra comfortmat vespa,az ajtókra és padlóra pedig a comfortmat vipert használom.Ajtókárpitra comfortmat softwave 15 akkusztikai szivacs megy,a padlóra pedig a comfortmat blockshot hangszigetelés.Az ajtók hangszigetelése pedig comfortmat integra-val lesz megcsinálva.
-
sfknasty
aktív tag
válasz Tdizsolt #77730 üzenetére
Csak lassan haladok,ahogy az időm engedi.Vissza van még a kábelezés,az erősítő rack,de azt ideiglenesen a gyári sub konzoljára teszem egy lépésálló,több rétegű fa lapra.Még az ajtók is vissza vannak,oda a comfortmat vipert és tsunamit teszem.Padló is kap egy réteg vipert.Nyáron valamikor meg egy réteg Blockshotot tervezek felaplikálni.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Kalaptartóba szeretném lecserélni a JBL GTO937-et. Sajnos több helyen törött,kiszolgált egyébként nekem megfelel, ha már hasonlót találok elégedett leszek. 16x23-as méretűek.
Ezeket láttam ajánlva több helyen: JBL,Renegade,Crunch és Hertz. A fejegységem Pioneer, azokat is nézegetem.
Illetve vannak 3 vagy 4 utasok, nem tudom melyik jobb,nem értek hozzá.
Párat találtam :Pioneer TS-G6930F,Hertz UNO X690,Renegade RX693,CRUNCH GTI 693,Pioneer TS-A6880F,Pioneer TS-A6960F,JBL STAGE 3 8627Ha tudnátok nekem segíteni ebben köszönöm!!
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
sfknasty
aktív tag
Köcsög olasz azért feladta a leckét Még az ajtó borítás belső fele is design-os.Nembaj,holnap befejezem,aztán megkapja az akkusztikai szivacsot és kész.Sok van még hátra,de lassacskán haladok.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok
13cm-es középből van valami ajánlott? Akár használt is. kb 60k a keret.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tdizsolt
senior tag
Ha esetleg a CTK-ban gondolkodsz,én ezt a kitet vettem.Nem muszáj itt beszerezni,több helyen elérhető.Van hozzá leírás is,ha először szigetelnél.
Az Elastic 6.0 az kevésnek bizonyul,már a vásárlásnál ajánlottak 2 plusz lap beszerzését(ez kell a kárpitra belülről),illetve a Standard pro 2,ami maga a rezgéscsillapító,én abból is vettem egyet hozzá,hogy ne kelljen mindenhol centizgetni. Ezeket lehet kapni darabonként,nem vészes az összegük,de kell velük számolni. És persze egy kis sallang. Én féktisztítóval tisztítottam a felületeket,vettem egy nyomóhengert,amivel fel lehet hengerelni a butil lapot,illetve én hőlégfúvóval melegítettem,mert úgy sokkal hajlékonyabb lett az anyag,és okkal jobban tapad. Legalább egy cérnakesztyű ajánlott hozzá.Psn ID: Tdizsolt
-
Lite
őstag
válasz IntelKiller7 #77715 üzenetére
Amivel a legjobban jársz, az a Focal IS VW 180 szett. Ez speciálisan ehhez a kocsihoz lett fejlesztve, a gyári fej kitűnően hajtja, a gyári csatlakozóval sem kell mókolni.
Egyéb esetben beépítő keret kell, vagy 16-osra lépsz vissza, vagy beleraksz 20-ast (de azt a fej nem fogja megfelelően hajtani valószínűleg.
A B8 első hangszórója 180 mm átmérőjű, a hátsó viszont 155 mm = csak, hogy még véletlenül se legyen egyszerű...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Máshova sajna nem szívesen tenném, meg így nagyon hosszú kábelek sem kellenének, mert szinte minden közel lenne. Mivel hangszóróknál JBL-t választottam, így az erősítőt is ettől a gyártótól néztem (Stage A6004), méretre is tökéletes.
Ezen a hangelnyelő szivacson még gondolkodok, még nem vagyok elkésve a dologgal (március vége fele tervezek neki állni).
-
Lite
őstag
Az erősítőt ülés alá rakni semmilyen hátránnyal nem jár, előnnyel annál inkább (jobb szellőzés, nyári klímázás is ráfúj(hat), kevesebb kábel = kevesebb zavar összeszedési lehetőség, stb. )
Szigetelés: ahogy a többiek írták, a bitulap a lényeg, a hangelnyelő szivacs elhagyása nem tragédia. A lényege a dolognak, hogy rezgést csillapítasz és zárt hangdobozt készítesz az ajtóból.
-
senior tag
válasz Marchello19 #77716 üzenetére
Szuper, köszi a választ és neked is Tdizsolt! Majd lehet még idővel kérdezgetek, de most így hirtelen csak erre voltam kíváncsi. Köszi még egyszer!
-
Tdizsolt
senior tag
Az ajó "belsejére" a rezgéscsillapító,utána a rezgéscsillapítóra egy hangelnyelő réteg. Majd a külső felére (ami nálad fehér) mehet megint egy réteg rezgéscsillapító butil lap. A kárpitra belülről ugyancsak egy szivacsos hangelnyelő réteg megy. Szettben is meg lehet venni az egészet,az általában elég egy pár első ajtóra.
[ Szerkesztve ]
Psn ID: Tdizsolt
-
Marchello19
tag
Mehet a helyére bitumenlap, a lényeg, hogy minden nyílást fedj le alaposan. Ajtókárpitra érdemes ugyan úgy bitulapot, mert a műanyag elég erősen tud rezonálni. Érintkezési pontoknál (patentek, peremek) öntapadós szivacs, hogy ne ciceregjen össze a mélyebb frekiknél. A hangszóróra pedig érdemes tenni szivacskarikát, hogy ne szóljon a kárpit alá.
Az erősítőt szerelheted bárhova, helymérettől függ a dolog. Csak nehogy megtapossa a mögötte ülő. -
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
B8 Passat 2015 Discover Pro fejegység mellé, milyen első ajtóba való hangszóró ajánlott?
Nem igazán kedvelte már, a lassan 10 éves életkorával a technot és társait.Nem kell nagy extra, csak nem tetszik, hogy rezonál vagy recseg, nem is tudom.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
senior tag
Üdv!
Nem vagyok tisztában még pár dologgal (próbáltam vissza olvasgatni, de jobbnak tartom ha inkább megkérdezem, még ha milliószor is fel volt már téve a kérdés ), és gondoltam kérdezek párat. Ez most a hátsó ajtó, de ez első szintén ugyanez. Ugye a belsejébe valami rezgéscsillapító anyagot tervezek majd rakni (én Silent Coat M2 Black és Comfortmat G2-őt nézegettem), viszont ezt a gyári fehér szigetelést mivel helyettesítsem / pótoljam miután leszedtem ? Mehet ugyan úgy a rezgéscsillapító anyag ?
Másik kérdés: Magára a kárpitra pedig mit érdemes rakni ? Valamilyen hangszigetelő anyagot ?
Utolsó kérdés: Lehet abból bármilyen hátrányom vagy problémám vagy valami ha az ülés (pontosabban első ülés) alá akarom beépíteni majd az erősítőt ?
-
Cry0
őstag
Sziasztok! tervezem cserélni a 4 ajtókban a hangszórókat,és elgondolkoztam hogy egy kis hangszigetelés nem ártana esetleg. mivel érdemes ezt megcsinálni ? illetve kb milyen mennyiséggel kell számolni egy normál kocsi esetében ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Tdizsolt
senior tag
Szia!
Köszi! Nem tudom pontosan megmondani,mert mást is csináltam az ajtókon. Le kellett akasztani őket,mert nem a gyári helyeken vittem be a hangszóró kábeleket. Nagyjából olyan fél napra saccolom/db magát a szigetelési műveletet. Sokan az ajtón lévő vezetékeket is elfedik a lapokkal,én mindet egyesével kifűztem,majd lapolás után vissza a helyükre.
Psn ID: Tdizsolt
-
troll81
addikt
A 13 cm szettek hát te tudod.a lényeg hogy érzékeny legyen a fej elboldoguljon vele.
Ha nem akarod össze faragni megértem.
A fej meg jó lehet egy kis szettet elhajtani,nem lesz csodatévő viszont.A kabelezesnel gondolj előre,a jövőbeni változásokhoz passzoljanak
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Szia!
Szintén zenész. Audison F8.9 DSP erősítő és hozzávaló mélynyomó lesz nekem, gyári rendszerre rá lehet kötni, későbbi fejlesztésre is alkalmas.
Tapasztalatom még nincs, de rosszat nem olvastam róla. Hamarosan fogom megvenni.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
V8engines
tag
válasz sfknasty #77700 üzenetére
Ja láttam, bocs.
Viszont mint weboldal, szerintem nem rossz.-Én ott akadtam ki annak idején mikor a gépeim építettem, hogy nincs kárpitanyag színválaszték se (itt helyben, megyeszékhelyen ). Akkor megjártam Pestet, Csepelt pontosan. Annyi variáció volt, hogy még dönteni is alig tudtam, a szürke árnyalatain belül. Anyagra, mintázatra, vastagságra tekintettel is.
Ez a webshop csak jóval később jött velem szembe. -
Alu
senior tag
válasz Tdizsolt #77657 üzenetére
Az szép munka! Időben kb. mennyi volt felrakni?
#77659 Lite:
Ára tetszik, köszönöm! Van itt tapasztalat a linkelt anyaggal? Illetve a webáruházzal?Más:
Az alany egy 2018-as Passat, a gyári Technisat mib -es varázslattal. Ilyen gyári rendszereknél milyen lehetőségek vannak manapság külső erősítő(k) meghajtására a média rendszer gyári állapotának megtartása mellett? (első körben csak egy mélyláda a cél, de hosszú távon egy első-hátsó szett csere sincs kizárva, természetesen külön erőstőről a mély és a komponensek)λŁƯ™
-
őstag
válasz troll81 #77702 üzenetére
Szia, Scenic II az alany, a cél majd egy kisebb láda erőlködővel, de egyelőre kis lépésekben haladok. Ezelőtt 25 évvel volt komoly rendszerem, amit sajnos kiloptak az autóból, azóta volt egy "próbálkozásom", de az ismereteim elkoptak. Tudom, hogy az általam listázott hangszórók bőven a kommersz kategória, de egyelőre nem áldoznék rá többet. 16-osra gondoltam én is, csak az a probléma, hogy nincs mit belepróbáljak, de bizonyára kis fúrás-faragás lenne szükséges. a képen a rács mögött ül két csavarral a 13-as gyári.
Tech-No-Logical World.
-
őstag
Sajnos nem kapok választ, ezért konkrét leszek, ezeket gyűjtöttem ki a 13cm-es 2 utas kategóriában, az első ajtókban cserélném a gyári hangszórókat, fejegység egy Sony DSX-A400BT, 55Wx4. Melyik lenne a jobb választás? Köszönöm, ha választ kapok.
- Pioneer TS-G1310F ----- 35/230W -- 25-22khz -- 89dB 7 Ohm
- Pioneer TS-G130C (+tweeter) ---- 40/250W -- 37-27kHz -- 88dB 4 Ohm
- JVC CS-J520X ---- 30/250W -- 40-22khz -- 91dB 4 Ohm
- Sony XSFB1320E ---- 30/210W -- 70-24kHz -- 88dB 4 Ohm
- Mac Audio Mobile Street 13.2 ---- 45/180W -- 41-21kHz -- 90dB 4 Ohm
- Mac Audio Power Star 13.2 ---- 80/320W -- 34-24kHz -- 90dB 4 Ohm
- Alpine SPG-13C2 ---- 50/200W -- 82-20kHz -- 87dB 4 Ohm
- Alpine SXE-1350S (+tweeter) ---- 40/250W -- 60-20kHz -- 90dB 4 Ohm
- Alpine SXE-1325S ---- 35/200W -- 70-20kHz -- 92dB 4 Ohm
- JBL STAGE1 51F ---- 30/150W -- 75-20kHz -- 90dB 4 Ohm
- JBL STAGE2 524 ---- 35/210W -- 75-20Khz -- 90dB 4 Ohm[ Szerkesztve ]
Tech-No-Logical World.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest