- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
válasz zzzz89 #78799 üzenetére
Köszönöm a választ! (Neked is troll81)
Tudom, hogy lehet olcsóbban is beszerezni, a magyar nyelv miatt gondoltam onnan venni.
Megnyugtattál, hogy tudja kezelni a kormányt.
Tolató kamera lenne a fő cél, azt is néztem már Alin is.
Beszerelést én csinálom majd, nem okoz gondot.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
zzzz89
friss újonc
válasz demars #78797 üzenetére
Szia!
1. Szerintem nem kell semmi pluszban hozzá neked (még CAN adaptert is tartalmaz a leírás szerint), és ilyen 3 részes iso csatlakozóval kellene megkapnod mint amit láttál a rádiódat kiszedve, de várd meg a bolt válaszát.
Két elven tudják ezek a kormány távvezérlést kezelni, vagy a CAN adapter alapján kapják meg a jelet, vagy analóg ellenállás érték alapján. Utóbbit be szokták kötni típus specifikus esetben a gyári csatlakozókba, esetedben a fekete ISO C-be (univerzálisként árulva 2 db drót key1 key2 néven, és az egyiket fel lehet használni erre a célra). Szóval tudnia kell valamilyen formában.2. Ha jó drágán akarod megvenni, akkor vedd meg innen nyugodtan (én biztos nem venném). Gondolom a garancia miatt saját beszerelő műhely kell (bár talán ügyintézésben jobbak mint az izzi ...) Ha van egy kis érzéked (rendelés és szerelés terén), akkor a helyedben én pl innen venném. [link] Az is kb. "ugyanez" a kínai túlárazva, max van egy kis magyar háttértámogatás, de ugyanúgy lehet alin is garanciát intézni. Pár (száz) db junsun megfordult már nálam, nem mondamám különösen rossznak. Legalább 2 GB RAM legyen, az alatt ne vegyél ha jót akarsz magadnak, Carplay/android autó is jó dolog hozzá, e fölött mind tudja azt is már.
-
demars
addikt
Sziasztok.
2012 Renault Master III -hoz kinéztem egy új, multimédiás egységet. Írtam a boltnak, hogy kell e valamilyen átalakító, adapter, hogy működjön a multikormány. Küldtem képet a műszerfalról, a jelenlegi rádióról. Nem jött válasz, ezért itt kérdezném ugyan ezt.
Csatolok néhány képet:Két stekker van, a nagy szürke van most csak csatlakoztatva (két hangszóró, rádió táp)
A vékonyabb fekete a multikormány csatlakozó. Ehhez keresek adaptert.
Az is gond, hogy amit linkeltem egységet, nem látom a hátulját, hogy milyen.
Tudna valaki esetleg segíteni ebben?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
DiceBlade
aktív tag
válasz DiceBlade #78788 üzenetére
Köszi mindenkinek, kis utánajárás után tényleg azt érzem hogy naivan álltam a dologhoz Reálisabb cél lenne csak kicsit modernizálni a jelenlegi rendszert, erre megfelelne szerintetek egy Hertz DPower 4 erősítő + Pioneer SPH-10BT fejegység kombó? Ez így ~100k-ra jönne ki.
-
őstag
válasz DiceBlade #78792 üzenetére
Hát, ha már szigetelted a kocsit, úgy gondoltam, hogy kicsit otthonosabban mozogsz a témában. A "nagyok" azt szokták mondani, teljesen jogosan, hogy bármilyen drága is a rendszer, a jó beállítás hoz a legtöbbet. A beállítás egy kocsiban DSP nélkül szinte lehetetlen. A 3 út+sub beállítás pedig hetek/hónapok. Ha már csinálod, csináld jól. Sokkal összetettebb ez minthogy bekötöd a hangszórókat. Ülj be először egy jól beállított kocsiba, Szolnokon esetleg a mi kocsinkba is beülhetsz, majd utánna kell megtervezni a dolgokat, ha már érted, hogyan kell szólni egy rendszernek
-
őstag
válasz DiceBlade #78788 üzenetére
Ajjaj, nem lesz olcsó mulatság Mennyi a keret erre? 7 csatorna fog kelleni, meg DSP, ha jót akarsz. Vagy veszel pl Helix M 6 DSP és M one a subhoz. Talán így lenne a legolcsóbb jó rendszer. A 3 utas szett is el tud menni árban a csillagos égig is Azután pedig a beállítás sem lesz egyszerű, arra is költeni kell majd, hogy jól beállítsák
[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Golf3 hangrendszer upgrade-ben vagyok, ebben kérnék segítséget. Hangszigetelés a tető kivételével már mindenhol van. A jelenlegi rendszer:
- Kenwood KDC-5751SD fejegység
- Pioneer GM X404-02 erősítő (1 éve volt már javítva és most megint kezdi hogy hol az egyik hol a másik oldal szól)
- 2utas 16cm Hertz hangszóró szett (HT18 magas, közép pontos típust nem tudok) beépítőkeretben, erősítőről hajtva
- JBL GTO804 mély típusspecifikus 8L-es ládábanTerv lépései:
1. működő erősítő
2. Bluetoothos fejegység, előny a gyárias kinézet és zöld háttérvilágítás
3. 3utas 16cm-es hangszóró szett (gyárilag van 10cm-es hely a műszerfalban ahol most van a magas, az új magasat pedig az A oszlophoz átraknám)Tudnátok ajánlani konkrét típusokat, vagy legalább támpontot hogyan kezdjek neki? A fejegység+erősítő+hangszóró szett még egy korábbi tulaj munkája, én csak a nagy mélyládát cseréltem le típusspecifikusra helykihasználás miatt. Köszi!
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Elsősorban Kellemes Ünnepeket minden kedves fórumtársnak!
Lenne hozzátok egy kérdésem.
Nemrég vásároltam használtan egy nagyon jó állapotú és tökéletesen működő Sony Dsx A60Bt bluetooth-os 1dines fejegységet [kép] az autómba és sajnos az előlap köré rápattanó műanyag díszítő keret nem volt meg hozzá,így picit csúnyácska bár ha nincs más elviselhető így. (Cserébe kárpótol,hogy a gyári hangszórókkal is tökéletesen tisztán szól Bluetooth módnál is!)
Ehhez a kerethez szeretnék beszerzési forrást kapni,lehetőleg nem túl drágán.
Ha valakinél esetleg van megmaradva ilyen akár használt is érdekelhet! (Ez esetben,ha van nyugodtan dobj privát üzenetet és egyeztetünk!)
Alul felül 2-2 köröm van a kereten ami rápattan a rádióra.
Az előző autómban hasonló Sony volt csak még Bluetooth nélküli (Dsx A40Ui)
annak megvolt ez a műanyag keret része és láttam egy kiszedés alkalmával,hogy hogyan néz ki. Neten rákeresve az enyémre is ugyanilyen járna valószínűleg,úgyhogy ezen tipusé is megegyezik vele és jó lehet!
Ha van ilyened megmaradva és eladó,vagy tudsz hozzá beszerzési forrást azt nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Egy régebbi szériás rainbow hangvaltot lehet illeszteni egy újabb szetthez?
Valaki próbált már hasonló T? -
Pazo99
csendes tag
Sziasztok!
2008-as toyota yarisba szeretnék tápnak 35-ös hegesztőkábelt behúzni, azonban nem tudom a tűzfalon hol tudnám átvezetni, van ebben valakinek tapasztalata? -
troll81
addikt
Rendben akkor úgy lesz.
Ki szeretném próbálni ezt a felállást.
Lehet hogy jön egy korai Germanium szett.
Nagyon jó áron lehet most szerezni dolgokat.
Illetve az aiv zöld szériás hangszóró készletek megvannak
?
Azok is elvileg rainbow cuccok voltak.
Próbálok pár dolgot még.
Illetve keresek egy pár binamp hangvaltot -
Lusu
aktív tag
válasz troll81 #78780 üzenetére
Ebben az esetben nem tudsz kábelt spórolni, mert végig kell vezetni a 2 pár vezetéket erősítőtől hangszóróig. Ami miatt esetleg javasolt az erősítő mellé tenni a váltót, ha van hely, hogy ha mégis kivennéd a rendszerből a váltót, akkor elér a kábel az erősítőig közvetlenül és a DSP-re lehet bízni a vágásokat.
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Tetszik a bi amp bekötés.
Hogy tudok kábelt spórolni? Hová érdemes tenni a hangvaltot? Ilyen esetben?
Illetve akkor könnyenbben állítható az egész rendszer. -
Lusu
aktív tag
válasz Ear001 #78758 üzenetére
"Hisz frekvenciánként késleltetünk, vagy nem?"
Nem tudom a nagyon űber stúdiótechnikában, vagy a térhangosítás világában létezik-e ilyesmi, de az autós DSP-k biztosan nem képesek erre (vélelmezem, előbbiek sem)
Viszont izgalmas problémákat lehetne megoldani vele, főleg ha állítható (amolyan Q faktor módjára) sávtartományokban lehetne időkorrekciózni. Onnantól ki volna az az allpass filter, minden hibájával együtt
Viszont tényleg érdekelne ha létezik ilyen megoldás, hogyan és miként működik...? -
Godimodi
tag
Sziasztok,
Néhány helyen akciós az (elvileg) kifutó Alpine SXE 1350S, így 20k huf körül hozzá lehet jutni, ahogy a Hert Uno K130-hoz is.
E39-be, Xtrons fejegység mellé keresek 13 cm-es komponens szettet. Ebben az ársávban ezek közül melyiket választanátok, illetve van-e másik szett amit érdemes számításba venni? -
troll81
addikt
Az aiv zöld hangszóróira emlékszik valaki?
Tálatam egy szettet a o full slx 165 ami szerintem full rainbow specifikáció minden forma méret passzol csak a membrán zöld
Valaki jártas ebben ? -
Dr V
őstag
Megvan az optikai kábel, telefonom jól kezeli. Dsp vált a források között, ahogy kell, rádió, kihangosító funkciók tökéletesen működnek továbbra is.
A rendelt elosztó nem jó, kamu volt sajnos, de az otthoni usb hub-al megy a töltés és zenelejátszás egyszerre, ezért rendeltem egy másik elosztót, remélem az már jó lesz.
Most fog csak igazán jól szólni a zene.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
sfknasty
aktív tag
Sziasztok.Kicsit offolnám a meddő vitát. Vettem egy kínai,név szerint Duduauto androidos fejegységet.(piacon kb a legjobb most az androidosok közül).Itthon oszciloszkópra tettem 40Hz 0db test tone mellett.Lehetséges az,hogy magas kimeneten 8V-nál torz jelet kap,de RCA-nál 6V és full hangerőn még nem torzul a jel?36-ig tudom feltekeni.Ha magas jelet nézek,akkor 33-as a max hangerő ahol még nem tortít és 8V kb a max,ahol tiszta jelet kapok,de RCA kimeneten max hangerőn is tiszta a jel és itt kb 6V-nál tetőzik.
-
troll81
addikt
Több kérdés el napolva mert a végén hsz cunami lesz
Valaki tud valamit a topik gazdárol?elveszett ?
Jó látni hogy megindult a topik egy ilyen kérdéssel -
őstag
válasz KRISSTUS #78768 üzenetére
Ohh, nem idegeskedem. Pont ez a bajom a fórumtárssal. Nem tud választ adni, de azt érezteti mindenkivel, hogy a másik a "hülye". Most is elintézte azzal, hogy össze vissza keeverem a dolgokat. De azt már nem hajlandó, hogy miért is Pedig dsp-vel egészen biztosan nem fog frekvenciánként késleltetni, de elengedem már ezt, elkönyvelem hozzá nem értésnek Közben eszembe jutott, hogy régebben is megkértem már, hogy egymással ne beszélgessünk
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
A késleltetést kimenetenként lehet állítani.
Helix szoftvere tud demo módban futni, ott meg tudod nézni. Az EQ-ból lehet többet is egy kimenetre rátenni, viszont a késletetést kimenetenként állítja, azt nem lehet összesítve kiküldeni hangszóróra/erősítőre.
Amit szeretnél elméletileg lehetséges, de nem hiszem, h létezik olyan dsp, ami frekvencia függvényében tudná módosítani a jel késleltetését.
Azt meg nem tudom, h mennyire szeretné a passzív keresztváltó, h ha két erősített csatorna lenne rákötve, ennyi erővel meg tovább tovább is lehetne húzni a kábelt, h aktív rendszer legyen.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
őstag
válasz Ear001 #78764 üzenetére
Oké, ha elmagyarázod elfogadom. Kérdésem tehát, van egy DSP-zett jel egy csatornán ami bemegy a "hagyományos" keresztváltóba. Onnan tovább megy akkor ugye a magasnak és a mélyközépnek. Hogyan lehet akkor itt megoldani, hogy a mélyközépnek 1ms késleltetést állítok be, a magasnak meg mondjuk 1.2ms-ot? Érdekel ez mostmár tényleg.
-
troll81
addikt
A következő szett Rainbow CS 265.25 Germanium ez egy régi ezzel kapcsolatban valaki információ tapasztalat bármi jól jön.
Lesz pár rainbow szett amit felvásárolok.
Lesz még kérdés a topik lakók hoz.
Köszönöm a segítséget válaszokat mindenkinek -
őstag
válasz Ear001 #78758 üzenetére
Nem-nem. Nem lehet frekvenciánként késleltetni. Tehát értem mire gondolsz. Most csak kerek számokkal számoljuk. Úgy gondolod, hogy pl egy magas sugárzónak /induljon 2KHz-től/ egy csatornán belül késlelteted a 2KHz feletti jelet a magasnak és két 2KHz alatti jeleket pedig a mélyközépnek? Egy csatornán belül ez nem kivitelezhető sajnos. Ehhez 2 csatorna kell. Egyik csatornára bekötöd a magasakat, ott elvégzed a vágásokat ha nincs keresztváltó, amit megkap a magas. Másik csatornán elvégzed a vágásokat a mélyközépnek és azt a jelet kapja. Egy csatornán belül ez nem kivitelezhető. Plusz még a klasszikus felállásban a sub-nak is kell egy csatorna. És van ugye a 3út+sub ami elterjedt. Ott már 7 csatornára van szükség. És van a fanatik kategória /Steinbacher Péter/ akinek a Brax dsp 12 csatornája sem elég már
-
Ear001
addikt
válasz fojtviki #78757 üzenetére
Viszont a dsp-vel csak az erősitőnek az egy csatornáját tudod késleltetni, tehát azt a késleltetett jelet kapja meg a magas és mélyközép is.
Miért is? Hisz frekvenciánként késleltetünk, vagy nem? Ha az egész mélyközép vagy magas kap egy-egy dedikált késleltetést a DSP-ben, ahogy írod, akkor mi változik ha egy vagy két bemenete van a keresztváltónak, hiszen a bemenetére már a DSP-zett jel kerül? Ha passzívan akarunk késleltetni, az is megoldható, de gyakorlatilag akkor is mindegy, hány bemenete van a keresztváltónak.
-
őstag
válasz Ear001 #78756 üzenetére
Tehát Jelforrás-DSP-erősítő-keresztváltó igen. Szóval vegyünk mindössze egy két csatornás erősítőt, legyen jobb és bal oldali csatorna. Tehát a jobb oldali csatornát, bekötöd a "hagyományos" keresztváltóba, amiből ugye két csatorna lesz, mivel leválasztod a magassugárzókat és a mélyközepeket. Viszont a dsp-vel csak az erősitőnek az egy csatornáját tudod késleltetni, tehát azt a késleltetett jelet kapja meg a magas és mélyközép is. Vegyünk 1ms késleltetést egy csatornán. Szóval ez bemegy a keresztváltóba, ott a magassugárzó és a mélyközép is ugyan azt a 1ms-mal késleltetett jelet fogja kapni, AMI NAGYON NEM JÓ. De BI-AMP keresztváltónál pont ezt küszöbölték ki.
Igazad van, komoly DSP-k világában teljesen felesleges a keresztváltó. Van néhány fanatikus, aki azt állítja, hogy az igazán jó hang keresztváltón keresztül lesz. Ezzel lehet egyetérteni és lehet nem egyetérteni. Szerintem felesleges, sokak szerint nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz fojtviki #78755 üzenetére
Én szívesen tanulok, kérelke ezt magyarázd el nekem: Így külön külön tudod a késleltetéseket állítani.
Miért, ha egyszerre kapja meg akkor nem? Klasszikus egybemenetes keresztváltónál nem működik a DSP?
A DSP-n, legalábbis amit én ismerek frekvenciafüggően tudunk bármit is állítani. Tök mindegy ebben az esetben, hogy egy vagy két bemenete van, a megdspzett jel így is, úgy is az alábbi útvonalon megy végig: jelforrás--DSP-erősítő--passzív keresztváltó--hangszóró. Ebben az esetben a kettős bemenetnek annyi előnye lehet, hogy az erősítőn tudjuk állítani az erősítés szintjét, ami praktikus lehet, meg eltérő kábeleket használhatunk, ha azzal akarjuk finomhangolni a rendszert.
De az is lehet, hogy a DSP-ben elvégzünk minden keresztváltást, és csak az adott hangszórónak szánt jelet kapja a dedikált erősítőcsatorna, de akkor meg minek a passzív keresztváltó?
Szóval teljesen össze vagyok zavarodva.
-
őstag
válasz Ear001 #78754 üzenetére
Jajj, kicsit tényleg elegem van az ilyen hozzászólásaidból!! Két üzenete van ennek. Az egyik, hogy hatalmas szakmai tudással rendelkezel, másik, hogy a számodra teljesen triviális dolgokról állítok orbitális hülyeségeket, amivel a teljes tudatlanságomat próbálod közvetíteni a topik követői felé!
Nincs ezzel baj, de akkor legalább a lexikális tudásod picit darabját megosztanád, hogy miért vagyok hülye. Írd le, és ha úgy van felvállalom, hogy hülye voltam és esetleg még tanulni is tudok belőle.Szóval itt van ez a "hagyományos" autos keresztváltó /nevezzük most így/:
Szóval itt van egy csatorna bemenet az erősítőből, amit oszt magassugárzóra és mélyközépre. Itt, hogyan fogod elvégezni az időkorrekciót külön a magassugárzókra és külön a mélyközepekre? Esetleg azt állítod, hogy mondjuk pl a jobb oldalon az A oszlopon a füled magasságában elhelyezett magassugárzó és a bokád és térded közt az ajtóban elhelyezett mélyközép nem kíván külön időkorrekciót? Vagy esetleg azt állítod, hogy egy autoban nincs szükség egyáltalán időkorrekcióra? Nem tudom eldönteni a velős válasz-kérdésedből sajnos, mert annyira szakmai Talán facebookon elmegy ez, de egy szakmai topikban semmiképpen!Itt meg van amit troll81 kolléga csatolt képet, a Rainbow Germánium BI-AMP keresztváltóról:
Itt ha kiveszed az összekötő lemezt, akkor külön csatornát kap a magassugárzó és külön csatornát a mélyközép. Így külön külön tudod a késleltetéseket állítani. Ennyit állítottam mindössze!! -
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz troll81 #78747 üzenetére
Igen, a leírás 14 (DE), 29 (EN) oldalán látható kép szerint. Csak te nem két erősítőre, hanem egy-re kötöd őket. Azaz:
a bal oldali váltó bemenetére az erősítő bal első és hátsó kimentét
a jobb oldali váltó bemenetére az erősítő jobb első és hátsó kimenetét.
A fotódon látható Jumpert szedd ki a váltók bemeneteiről.[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz troll81 #78743 üzenetére
Szia!
A "használati" utasítása. -
queens
tag
válasz queens #78716 üzenetére
Kész!
Javult a helyzet, szebb a hangzás nagyobb hangerőn is, de tényleg kell egy láda hátulra, akkor lesz teljes a kép 😎
Rockhoz keresek nem nagy ládát, amit ki is tudok kapni, ha kell a hely.
Hátra van hozzá a kábel, tippeket szívesen fogadok, lehet új vagy használt 60e ftig, miket nézzek, miket ne
Köszi
-
troll81
addikt
A kínai teljesen vállalható
-
Chrystall
senior tag
2017-es Honda HRV-ben akarom azt megcsinálni, hogy a lejátszó hátuljából ami kijön jel, azt akarom átvezetni stereo jack-re. Azt meg tudom csinálni? Mondjuk kihúzgálom a csatlakozókat és valami átalakító kábellel megcsinálom. Csak azt se tudom mondjuk annak milyen a kimenete. Valaki képben van azzal a típusú lejátszóval? Gyári lejátszó.
-
bojti175
tag
Közben keresgéltem tovább, hogy mi okozhat ilyen jelenséget.. előfordulhat, hogy egy jó földhurok okozza a zaj begyűjtését? készítettem a Móricka ábrát a bekötésről úgy tűnik, hogy a T kábelköteggel így néz ki a jelenlegi bekötésem. Melyik verzió lenne az ideális A, B vagy így ahogy most van jelenleg?
-
Tdizsolt
senior tag
Köszi a választ!
Igen,sajnos nincs. Azt sem értem,hogy egy dupla rca-s aux anno miért lett volna kihívás ennek a fejnek,miközben ennél jóval bóvlibb márkákon már volt. (Pl:Sony)
Én még olyan kompromisszumra is hajlandó lennék,hogy a könyöklőbe vezetném a két egység kábelét,és a fejből is egyet,majd ott "cserélném" őket aszerint,hogy éppen melyikre van szükségem. De ezt sem tudom kivitelezni,mert nincs A-B tipusú tárkábel.[ Szerkesztve ]
Psn ID: Tdizsolt
-
veterán
válasz Dirtyz #78728 üzenetére
Az jó jel. A Toyota fórumban azt írták, hogy ezekben Touch 2 fejegység van és lehet 3-asra cserélni, nem tudom ez nem-e jobb megoldás, nyilván meg kell néznem melyik mit tud és melyiket mennyiért építik be?
Még az kérdés hogy csak vezeték nélkül megy, vagy vezetékesen is?
[ Szerkesztve ]
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Van egy Alpine 9855-ös fejem. Eddig az Ai-net bemenetén BT adaptert használtam. Most sikerült beszereznem egy cd tárat hozzá,ami ugyancsak Ai-net csatis. Sajnos más aux nincs a fejen,csak a gyári full speed digital,de az nem kommunikál egyikkel sem.Van arra valami esély,hogy mindkettőt tudjam használni ezután,vagy mindenképp el kell engednem valamelyiket? Kerestem hozzá elosztó kábelt,hátha,de nem találtam sehol.Psn ID: Tdizsolt
-
veterán
Sziasztok, akkor a 8. helyen is megkérdezem, remélem ez már a jó hely tényleg.
Most fogok várásrolni egy Toyota Auris Ts hybridet. A gyári fejegysége nem tud még Carplayt/android autót. Ezt szeretném lecserélni egy olyanra, ami bemegy a gyári helyére és tud mindet kezelni amit a gyári is és még vezetékes Carplayt és android autót is. Létezik ilyen?
-
troll81
addikt
Valaki próbált már alumínium be építő keretet az ABS műanyag helyett?
16.5 cm ki emelném 2 cm alumínium kerettel és kapna egy döntött keretet pluszban fent 3 alul 4 cm lenne meg is döntenem megam felé úgymond -
Dr V
őstag
Most fejről nagyjelet kap, az meg telóról BT-n keresztül Tidal.
Ezt akarnám kiváltani optikaival, ha már a DSP tudja és ahogy nézem a telefonon is lehet USB hangkimenetet állítani.
KRISSTUS: köszi, akkor marad ez a kábel egy közdarabbal.[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Lusu
aktív tag
Egy USB-s közdarabot beiktatva biztosan tudsz töltőt is ráakasztani. Viszont kérdés milyen átalakító az ajánlott, mert egy gagyi minőség szerintem erősen bele tud rondítani a hangba. Valamint ha közdarabbal, (vagy anélkül ha a kábel olyan) töltőt akasztasz rá, a táp felől is zajosodhat. Itt persze mindig az a kérdés, a rendszered megjeleníti-e a különbséget? Ha van bármi olyan forrás ami optikai kimenetes, hangkártya, DAC, akármi, először próbáld ki, megéri-e.
Amúgy mi is a forrásod? Fejről nagyjel, vagy került be HEC modul? -
queens
tag
válasz queens #78630 üzenetére
na srácok nekimegyek jövő héten
amit ajánlottak
kicx als 6.2 első szetthez (60w rms, 130 max)
kenwood bt356 fejhez
ajtók megcsinálva mára hifis.) phoenix gold Z3004i 4x65w rms 4 ohm
b hifis .) kicx 4.90 4x90WRMS/4x130W max. 4 ohm
jó lenne a dimanikán kicsit küldeni, a basszus nem elsődleges, de a 4 csatornával meghagyom a lehetőségét egy tavaszi kis sub-nak is, de ha jól szülna az erősítővel az első szett, akkor az nem is fontos. nem elktro, rockhoz kéne kis lábdob
mi a meglátásotok, melyiket rakassam be?
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
S még egy kérdés. 8 ohmos hangszóró helyére betehető a 4 ohmos?
-
Dr V
őstag
Tud valaki usb c - optikai kábelt, amire toltőt is tudok csatlakoztatni? Dsp-n van optikai bemenet, telefonról szólna a zene, de útközben kéne tölteni is.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Arcképgyáros
Az autómban elnémult a jobb első csipogó. De lehet egy ideje már nem is szól, csak most tűnt fel.
Minden más hangszóró szól.
Kibontottam, kábelszakadást nem láttam. Nagy esélyjel az a hangszóró romlott el ha a párja szól?!
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz stuka20 #78710 üzenetére
Így érthető. A zene forrása alapvetően a fejegység volt eddig, de telefonról küldöd rá. Ez a jobbik eset, ugyanis ide, ha a keretedet figyelembe vesszük, akkor pontosan egy Axton A592 DSP (bocsánat, ez kifutott, kisebbik verzió az 542, az új pedig az 594 DSP) erősítő illik (vagy ilyen DSP-s kis erősítő), ami a fej hangszórókimenetéről megkapja a jelet, az lesz olyan-amilyen, és a telefonodról rá tudsz BT-n csatlakozni az erősítőre, ami CD minőségig (bővítővel többet is, de nem éri meg) gyönyörűen fog szólni.
Ehhez az ajtószigetelés / rezgéscsillapítás elengedhetetlen, megfelelő csatlakozóval a gyári hangszórókábeleket meghagyva akár, a Focal specifikus KOMPONENS hangszóróit berakni. Ha nem hagyod meg a gyári kábelezést, akkor az erősítődről a 2 út aktív mehet, ha meghagyod, akkor az erősítőn van 2 szabad csatorna - ide lehet kis szubot kötni, vagy az erősítőről vonalkimenettel egy aktív mélyládába / monoblokk+szub párosba tovább menni. Telefonodról hajtva elég jó hangot ki lehet hozni így belőle, és valószínűleg a költségvetésbe is beleférsz. A DSP-vel sokat lehet babrálni, mire sikerül jól beállítani, cserébe a kapott hang kárpótol majd...[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Mivel egyedül használom az autót, ezért hátra tényleg nem indokolt. Sőt, míg el nem kezdtem ezzel foglalkozni, azt hittem csak elől vannak hangszórók benne.
A menetrögzítő kamerát náluk szereltettem be (itt ph-n kaptam ajánlást, hogy hozzájuk vigyem), ezért is gondoltam, hogy ezt is itt kellene.A zene forrása? Itt az eszközre gondolsz, amiről szól vagy pl. spotify és társai?
Én 95%-ban spotify-ről hallgatom a zenéket. (teló rácsatlakoztatva ugye)#78707Lusu
Ezeket olvasva lehet jobban járok, ha veszek egy vezz.nélküli BT hangszórót, aztán arról hallgatom a zenét (csak viccelek - összezavarodottságomban
De a deltahifis is írta, hogy túl drága hangszórót nem érdemes beletenni, mert a gyári fejegység nem fogja tudni meghajtani, kivéve, ha nem teszünk bele erősítőt és mélyládát.#78708Ear001
A gyári fejegység az a rádió vagy amire csatlakoztatom a telót is? Mert arra azt írta, hogy nem lehet kicserélni, tehát marad az.
Egyébként a beszerelés és a kiválasztottak már közel 500ezres tételűek.Az autóvásárlásról lemondtam, mert drága (ott a jbl hangrendszerrel megelégeltem volna), ezért is gondoltam erre. De ennyi infó után kb. erre sem érdemes sokat költenem.
Nem utálom a jelenlegi rendszert, de tényleg a mélyek hiányoznak belőle szerintem. Valamiért eddig nem zavart. Példa ez a zene (spotify), aminél kicsit zavart az autóban a mélynek a hiánya. A fülhallgatómon nagyon jól szól, de az ugye zárt kialakítású, az edifier-nél szintén jól szól, de már ott is elveszik a basszus egy része.
-
Ear001
addikt
válasz stuka20 #78705 üzenetére
És a gyári fejegységről jönne a jel, hangszórókimenetről leszedve? Mert ha igen, akkor az összeset felejtsd el, a zajcsillapítás kivételével. Az amúgy is nagyon ráfér a kis Yarisra, tele van műanyaggal, ami egy kicsit is jobb hangrendszernél zörög meg rezonál, egy jó hangszórót sem könnyű benne normálisan rögzíteni. A listából ami még használható, az az autóspecifikus Focal, ha a gyári fejegység marad.
-
Lusu
aktív tag
Szia!
Az ajánlatokból a koax hangszóró az, amit semmiképp nem tudnék javasolni. A magas sugárzónak nagyon irányított a hangja, az átvitel nagy részét elvesztegeted és a színpadképet is lehúzza. Magas sugárzónak lehetőleg a fül felé irányítva a helye, legfeljebb 10-20 fok eltéréssel, ami egyes magasaknál szükséges lehet. Ehhez kell a komponens szett.
Talán a macajudijó erősítő ami kerülendő a felsorolt eszközökből, a többi tudja az alsó, alsóközép kategóriát. Ha olyat szeretnél ami ennél jobb, az már kezd zsebbe nyúlós lenni és ott már alaposabban át kell gondolni a tervezést és a célt.
Valamint ha jól értem marad a gyári fejegység, ami azért erősen korlátozza a hangminőséget. Persze jobb lesz mint az erősítő nélküli gyári hangszórók Ennek kikerülésére talán egy BT-os DSP, vagy ezekkel felszerelt erősítő lehet a jó választás, de az már megint egy következő szint.
Az egyik legfontosabb része a zenének a beépítés és annak minősége lesz. Bitumenlapok szerepelnek a listában ez már jó jel lehet. A mélyközepeknek masszív rögzítés, az ajtók szerelőnyílásaira merev lezárás, az ajtópanelre pedig valamilyen rezgést elválasztó anyag kell(ene) -
Lite
őstag
Szia!
A kocsiban milyen hangszóróhelyek vannak és mekkorák? Hátra szeretnél zenét, jó okkal, vagy nem számít (sokkal könnyebb csak előre csinálni, autóhifi világában a hátra is kell cucc csak nagyon indokolt esetben jellemző)?
Kb. kapásból látszik, hogy hova mentél be, a bolt választékából ajánlott. Nem is a legjobbakat. Ennyi pénzből már frankó rendszert lehet csinálni. De mi lenne a zene forrása?
Az ülés alá mélyet ne erőltesd, ha itt visszakeresel, sokszor, sok fórumtársnak javasoltuk, hogy ne égesse el arra a pénzét, inkább rendes kis láda a csomagtartóba, akár könnyen oldható (Speakon) csatlakozóval. -
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Kiszeretném cserélni yaris (2022) autómban a hangszórókat, de mivel nem értek hozzá, ezért szakembert kérdeztem, hogy mit tudna nekem ajánlani. Remélem nem haragszik meg, ha itt megkérdezem a kedves fórumtársakat is, hogy mit ajánlanak vagy mit nem.
Összeírtam a listát, hogy mit ajánlott nekem és, hogy én abból mit választottam (kaptam segítséget egy barátomtól is)
Tehát, yaris kisautóm gyári hangszóróival/ teljesítményével nem vagyok annyira megelégelve -ha már nem veszek új autót*-, ezért szeretném kicsit feltúrbózni, hogy mégnagyobb élvezettel teljen a vezetés.
Szeretem a mélyet, de nem az ilyen bass boosted túltoltat, amitől rázkódik meg rezonál minden, tehát ne nyomja el a többi gontos hangot sem.
Eleinte JBL-ben(*) gondolkoztam, de az úr mondta, hogy a jbl már régóta nem jár az élen autohifik terén.Összeraktam egy táblázatot az ajánlott dolgokról.
Annyi kérdésem lenne még, hogy az ülés alá tehető mélyládák mennyire zavaróak / látványosak, hogy ott vannak? Gondolom az ülés állítását nem befolyásolja? Nálam mind a két első ülés alatt vezetékek vannak, gondolom az ülésfűtés vagy valami más
Itthoni fejlhallgatóm egy cloud alpha, sztereó hangszóró pedig Edifier R2000DB 2.0, ezek jól szólnak. Komolyabb szettem még nem volt, főleg nem autóban. Nappaliban marantz erősítő meg valamilyen hangszórók, csak nincsenek jól bekonfigurálva, de annó az is jól szólt (5.0), ennyi a tapasztalatom. (meg a vez.nélküli füles)
• Milyen autóba szeretnél építkezni ?
Toyota Yaris (2022)
• Milyen zenét hallgatsz ?
vegyes, komoly zene, elektronikus, játékok zenéi, basszusos, éppen ami jön és megtetszik
• Mennyit szánsz a dologra?
max 500E Ft, egy kisautóba lehet sok, és nem is a minél drágább cuccok kellenek, csak megszabtam egy határt. Ebben benne vannak a munkadíjak is.Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest