Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok
keresek autós erősítő javításra megbízható kontaktot határidőre való munka végzésére.
Köszönöm a segítséget privátban jöhet minden lehetséges mester elérhetősége -
Lusu
aktív tag
válasz
Krissz80 #78690 üzenetére
Sajnos ebben a kérdésben nincs tapasztalatom, egyelőre még nem használtam ilyet. Nekem most egy személyre szabott izolálás készül, remote időzítésekkel. Az ok amiért kipróbálom, az, hogy jelenleg a BT forrásom és a koax között nincs a várt különbség, úgyhogy most kap a forrás és a DSP is egy ilyen szűrést.
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
2022-es Nissan Qashqai-om van Acenta felszereltséggel, ami elvileg 6 hangszórót tartalmaz. Elég gyatra hangja van, ráadásul ha valami basszusosabb zene van, akkor zörög is a kárpit, úgyhogy ami biztos, hogy a négy ajtó kap egy hang- és zajszigetelést, de ha már úgyis hozzányúlunk, szeretném a gyári hangszórókat lecserélni valami jobbra.Próbáltam a neten utánajárni, de sok infót nem találtam ennek kapcsán, hogy mi is lehet most benne, de gondolom semmi extra, 4 db 165mm mélyközép, meg 2 tweeter a szélvédő és az A-B oszlopok találkozásnál.
Nem akarok semmi extrát, csak a meglevőnél jobbat valamivel. Tehát a fejegység marad a gyári, erősítőt sem tervezek egyelőre berakatni, csak a szigetelés és a hansgszóró csere.
Ajánlották nekem a Focal ASE 165, a Rockford Fosgate PRIME R1675-S vagy a JBL STAGE1 601C. Nem tudom ezek közül szerintetek érdemes-e valamelyiket? Ill. vmi hasonló árfekvésben van-e jobb választás? Nem zárkózom el a használttól sem.
Zenében nagyjából mindenfélét hallgatok, rock, jazz, elektronikus, stb.. szóval nem kell kihegyezni semmire. -
XP NINJA
őstag
Hello,
Lenne egy HiFonics ZS6.2E pár 51K-ért. Ennyiért jó vétel, vagy tudtok ajánlani jobbat ebben az árban? Vagy egy Focal PS 165 V1 megéri a felárat 67K-ért?
Köszi -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78676 üzenetére
Itt a fórumon "többen" is dicsérték bár arra már nem emlékszem, hogy a GL vagy az SL szériát. A Kínaiak megvették a márkát, azt nem tudom mennyire hatot rá negatívan.
A GL-t gyártja a Musway is (kinézetre és talán specifikációkban is nagyon hasonló), MG6.2C néven. Korábban láttam még más márkanévvel is ezt a szériát.
-
troll81
addikt
Sziasztok
Rainbow Germanium szettel van e tapasztalata valakinek?
Tud e valaki tapasztalati információt adni? aktív illetve passzív beépítést követően? Köszönöm -
-
bojti175
tag
válasz
troll81 #78668 üzenetére
Szia,
arra gondolsz esetleg, hogy a test biztosíték kimehetett a DSP-ben? korábban egy fejegységnél jártam így, de akkor iszonyatosan sok zajt beengedett a rendszerbe, ott az RCA kimenetek test biztosítéka volt a gond, most pedig a hangszóró kimeneten keresztül érkezik a hang a DSP-be.. Sajnos már nem garis -
bojti175
tag
Úgy tűnik a kábelezéssel nincs gond.. most kivettem a DSP-t a rendszerből és a zaj probléma megoldódott.. most van egy új ötletem, de már hideg van kint játszani vele.. megnézem majd, hogy ha a DSP-nek külön adok 12v-ot valami led tápegységről akkor is gyűjti e zajt... ha nem akkor lehet egy tápszűrő megoldaná a problémát..
-
oszy
veterán
Srácok! Tudtok ajánlani kamerát ehhez a készülékhez?
JVC KD-X560BT
Kínából is jó. AliExpressen nagyon sok van. Nem tudom melyik lenne megfelelő ehhez.
Köszönöm! -
Lusu
aktív tag
válasz
bojti175 #78664 üzenetére
Nem sérült valahol a kábel és zár össze valamivel amiről feszültséget kap? Nézd át a kábeleket, forrástól hangszóróig, tápellátást is. De végső soron akár valamelyik eszköz is lehet rossz.
A zaj tekintetében pont a közös test, a nulla potenciálkülönbség az eszközök között az ideális. -
bojti175
tag
Közben szétkaptam ma az ajtót és úgy tűnik, hogy minden polaritás helyesen van bekötve..viszont kezdek közelebb kerülni a problémához, de még megoldva nem lett.. Ma miután ellenőriztem, hogy megfelelően lettek kötve egyesével lekötöttem a hangszórókat és ellenőriztem, hogy honnan jön.. végül a közép és magas is egyaránt megkapja és úgy tűnik, hogy valami zajt szed fel a DSP, mert csak beindított motor mellett és csak 100hz alatt dumál bele.. jelenleg a gyári fejegységről van a test és minden vezeték elosztva utólagos adapterrel.. megpróbáljam a DSP-t kölön testelni, hátha az megoldja a zaj gyűjtést?
-
troll81
addikt
válasz
KRISSTUS #78660 üzenetére
Én pont a canton hangfal miatt nézelődtem az autós vonalakon.
Az eddigi teszt eredménye biztató nem reménytelen kategória.
A megszokott rengeteg márkás hangszóró szett ből van itthon 5-8 darab.
Holnap valószínűleg a canton RS2.16 amire rá nézek.
Aztán az esx .
Nem a megszokott vonalon járkálok általánosan.
Csak senki nem mer kísérletezni mert drága móka úgy mond.
Jelenlegi szülőföldön elég sok canton MB quart és West Germany cuccok akadnak.autoba is. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78659 üzenetére
Autóba való még nem volt és nem is hallottam.
Van itthon egy a 80-as évek végén gyártott hangfaluk amit nagyon szeretek és egy darabig még biztos a szobám éke is lesz. Ezért mondhatnánk, hogy a Canton irányában elfogult vagyok.
De mint írtam szerintem ez nem az Ő "vonaluk", van sok más kimondottan autóhangszórkat gyártó márka, én inkább ott nézelődnék. -
Lite
őstag
válasz
bojti175 #78654 üzenetére
Ez mind komolyan a magas sugárzóra küldted? Csoda, hogy még nem füstölt el!
Magasra 2000 Hz alatt nem illik hangot küldeni. Valami rosszul lehet összerakva, az is előfordulhat, hogy a passzív keresztváltóba fordítva van bekötve a cucc, így nem fejti ki a hatását (polaritást csak a keresztváltó után szabad fordítani)! -
bojti175
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.. 100hz alatti frekin a magassugárzókból pattogó hangot hallok.A rendszer egy Octávia 3-as Amundsen rendszerben a hangszóró kimeneten keresztük megy a hang a pioneer DEQ-S1000a2 DSP-be, amiről a Pioneer TS-Z65CH szett van passzívban hajtva. Hogy lehet, hogy a 100hz alatti frekik kihatással vannak a magassugárzókra ha előtte ott a passzív keresztváltó? A DSP-ben 80hz-nél van beállítva a HP 24 db-vel.. Ha az érintett frekiket (pattogást idéző) ki szeretném HP-zni bőven magasabban kellene vágni és buknék mindent 100hz alatt. -
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Transitba keresek subot pop zenére.
Korábban volt egy Audio System HX08-ból épített aminek a hangja tökéletesen megfelelt de sajnos elfoglalta az ósszes helyet így mennie kellett.
Az kb 15-20 literes doboz volt, csak az első ülések alá tudom tenni így renkivül kicsi a hely.
Korábban próbáltam Jl CP108LG-W3V3-at de szerintem dobozhangja volt, így ment.
Massive Audio BG6-ot láttam Youtubon, de a hangszóró adatait összehasonlítva a Hx-el nem győzött meg.
Tudtok ajánlani valamit?
Az sem baj ha aktív de nem feltétel.
Keretet jó lenne 4-500 euro alatt tartani de ha ennyiért nem játszik lehet több is.
Erösítőmcsak egy régi vas van próba erejéig, szóval azt még jön hozzá ha passzív láda lesz.
Fejegység Alpine iLX-F905TRA, bár gondolom lényegtelen.
Köszönöm! -
sfknasty
aktív tag
Sziasztok.Valakinek van tapasztalata Zapco DSP-vel és annak hangolásával REW-t használva?Lenne néhány kérdésem.
-
krisi08
tag
Nem találtam most használt eladót a következőkből.
Segítenétek kérlek a beárazásban?
Eladtam az autót kb 4 éve azóta őrizgetem őket de most menniük kell. Nálam kb 2 évet mentek.
-Signat RAM 3 MK2 (használtan vettem, nem szép de nálam végig működött)
-SPL Dynamics ICE-150.4 (új kora óta nálam van, nem volt bontva, 2 rögzítő fül a 4-ből törött mert hátsó ülés háttámlán volt)
-Hertz ESK165L.5 (új kora óta nálam van, az egyik csipogó nem szól)
-Pioneer MVH-X580BT (új kora óta nálam van, RCA aljzatok kivezetékelve Amphenol csatikkal)
-van sok vandamme RCA és hangszóró kábel is de azokat nem írtam most összeKöszi előre is!
-
troll81
addikt
válasz
Ear001 #78641 üzenetére
privátban ki fejthetned bővebben. mint tudjuk a hang megítélése szubjektív egyéntől függő.
rendes teszt canton hangfallal párosítva nem volt szarvagy csak rossz a fülem .
[link] es mitől ilyen drága úgymond ha szar lessz eladom.tudok melle fujitsu ten illetve yamaha esb ra steg part is tenni.
ezt kellene megfejteni a rádió hoz melyik melyik csatorna.
Mindenképp jó lenne ellenőrzés céljából megfejteni -
RAZR_v3
tag
"Ami még érdekes, hogy a rádió most a hidegebb időkben elfelejti az időt reggelre, de hétvégén mikor de. vagy du. használom a kocsit akkor nincs ilyen gond
."
Kenwood KMM-BT358 fejegységhez megjelent idén júniusban egy firmware update, ami pontosan ezt a hibát orvosolná. Tegyél egy próbát, most már jön a hideg idő, lehet tesztelni.
Csak egy FAT32-re formázott pendrive kell hozzá, illetve biztos ami biztos alapon járjon a motor, amikor a firmware frissítés megy, percekig fogja csinálni, amikor végzett, újraindítja a fejegységet.
-
troll81
addikt
sziasztok
uj terv lett vélemény kellene róla.fejegység: Clarion DXZ778RUSB padláson találtam ha aktívan megfelel akkor úgy kötném be 2 útra.
elso szett Canton Qs 2.16
szett erősítő sony xm 1000 itt mehet aktivba a 4 csatorna akár
sub Gladen RS-X 08 4 ohm Belastbarkeit: 375 / 250 Watt
sony xm-801 erősítő100A leválasztó relé 16Ah aku a tápellátásba .közben kap 100A biztosítékot a relé es a pot aku közé
mivel 30 A a mindkét erősítőben levő biztosíték így szerintem 10mm2 ofc kabelt kap.
53 cm a maximális hossz. -
Lusu
aktív tag
válasz
queens #78634 üzenetére
SQPA.hu, ott vannak jó hangú autók, érdekes megoldások és eseménynek sem utolsó annak akit érdekel. Igaz idén már nincs több verseny. Találkozók is szoktak lenni, télen is előfordul, a Autó Hi-Fi SQ csoportban szokták kiírni ha van ilyen.
Miskolc környékén pedig én is szívesen megmutatom mire jutottam 10 év alatt a szamárlétrával -
Lusu
aktív tag
válasz
queens #78630 üzenetére
Sokadik opcióként kérdezz itt a fórumon is akár, hogy a környékeden van-e valaki, akinek van valami jó rendszere összerakva amit meghallgathatsz. Akár többet is. Főleg ha nem tegnapra kell és van még időd gondolkodni.
Hidd el, olcsóbb más hibájából tanulni, mint végigjárni a szamárlétrát. -
troll81
addikt
válasz
queens #78630 üzenetére
Üdv itt .....húzzd meg a határokat az elején az összegnek amit rá fordítasz....
Egy jó első szett amit ki néztem következőnek.360€ indul..
Jól látod az indulást.
Én most egy 20cm gladen subbal kísérletezem debitang egy valami.
Illetve a szett ami be épül 70-80w rms erre én egy régi 4 csatornás erősítőt hidalok meg.120-30 w de így semmi sem lesz túl hajtva sehol.es nem kapunk torz jelet a túl hajtás miatt.Meg kell nézni az erősítő mit segít szub meg akad ahhoz a maradék teljesítményhez ha úgy áll a projekt
-
queens
tag
válasz
queens #78629 üzenetére
lejárt a szerkesztési idő, bocs, megtöröm:
harmadik hifis:
erősítő+ sub !!!!!
na így lesz a 100ból 200
meg kell indulni, én a 4 sávos erősítőt látom első lépésnek, ezt a Kicx ST 4.90 -et ajánlotta 4x90WRMS/4x130W max. 4 ohm, ez már ahogy írtátok korábban, a 60rms hangfalhoz képest majdnem 100 watt, ahogy troll81 írtad
vagy a phoenix gold Z3004i
kis sub majd tavasszal, ha igénylem, ez a gondolat
@Speeedfire: értem már, köszi
-
queens
tag
válasz
queens #78621 üzenetére
nah másik hifis:
hagyjam az erősítőt, ő inkább ilyen kis blaupunkt 20 centis aktív ládát javasol
az ok: a 20 éves kocsi generátorzaját átveheti, ha a két első hangfalat köti erősítőre. (nem tuti, de lehet)
-
Speeedfire
félisten
Közben én is alakítottam a hifin, végre megszűnt az átok
Hétvégén beszereztem egy Mosconi 6to8 dsp-t, bt modullal, drc-vel stb
Jelenleg magas jel megy a dsp-be. Az ülés alatti mélyeket megtartottam, ezek a gyári fejről vannak hajtva.
Elől maradt a focal szett, ami aktívan van hajtva jelenleg a phoenix goldról, de egy emphaser van már helyette.
A mély maradt az 50l gladen sqx10, amit egy emphaer hajt.
Még a gyári rendszer, és android rendszer miatt vannak apróbb hülyeségek, de már legalább élvezhető a zene. -
Speeedfire
félisten
válasz
queens #78624 üzenetére
Én egy első szettet hajtok róla jelenleg aktívan, de már megvan az utód. Csak kevés a hely a kocsiban
A híd az, hogy nem 2db hangszóró van rajta, hanem csak 1db pl mélyláda és ilyenkor a csatornák össze vannak kötve.
Egy jó hangszórót nehéz kipukkasztani, az általában a DC jel miatt van ha rossz a forrás minősége. Egy jó hangszóró, erősítő párosnál "lepattan" a hangszóró. Ha vissza veszed a hangerőt, akkor újra fog szólni. -
queens
tag
válasz
Speeedfire #78622 üzenetére
értem.
hát biztos lenne jó 150-ért vagy többért, de az már necces.
neked hány hangszóró van rajta, 2 vagy 4 vagy 2+1?olvasom hogy lehet bridgelni is, nem tudom pontosan mit jelent, de ezt látrom:
Power (MAX) 400W
Power Ratings (RMS)
70W x 2 @ 4Ohm
100W x 2 @ 2Ohm
200W x 1 @ 4Ohm bridged4 csatornával az első 2 60wattos hangszórót lehet bridgelni? vagy akkor az kipukkanna?
miért vagy mikor szoktak hidalni? -
queens
tag
alakul!
beszéltem a hifisekkel, akik eddig gondozták az autót, kettő jött szóba (vagyis egy típus vagy 2 vs 4 csatornás)
[link] phoenix gold Z1502i 2 csatornás 50k, ebből a 4 csatornás 65k
+beszerelés 20, jó kábellel +20 kbmondták, hogy az alját meg kell vágni, így mélyet veszthet a rendszer, de mondtam hogy rockzene, erre mondták hogy érdemes lenne akkor mélynyomó nélkül is megpróbálni (nem szeretnék mélynyomót ha nem muszáj. a 4 csatis előnye, hogyha mégis kéne mély, akkor rá lehet tenni)
ilyesmi ár belefér még, lehet nem szórakozok a használttal, így lenne gari, meg beszámítják mha nagyobb.-kisebb kell.
de ha van ilyesmi cucc 20ért, akkor nyitott vagyok használtra is
az első hangszóróm 60watt, az erősítő 70watt / csatorna, az jó még vagy necces?
a hátsó gyári toyota hangszóró nem tudom hény watt, lehet azt rá se kéne kötni a 4csatornásra, ha az lenne a válsztás?ha van meglátás, akkor szívesen veszem
------------------------------------------------------------------------------------
szerk: a honlapról másolom:
"Why choose Phoenix Gold:
Phoenix Gold exists to give you a car audio experience of musical realism that will have you questioning if youre riding around in a music studio or are sitting in the front row of a rock concert."KELL
-
Pazo99
csendes tag
válasz
tompibest2 #78584 üzenetére
Kb 5 méter, a csomagtartóban helyezem el az erősítőket.
-
Pazo99
csendes tag
-
queens
tag
köszi!
95% rock meg metál, a többi nem lényeges
azt írja, hogy 60-20000 hz a mostani szettem, először lehet az erősítőt kéne beszerezni és beszerelni, hogy úgy milyen, és ha nem elég, akkor szettváltás később, ez a gondolatmenetem
használt is lehet, 50-60k a keret, beszerelés nem tudom mennyi lehet majd, a napokban megnézem a piacot, hogy mi a kínálat
az eq-t be tudják lőni, ahol legutóbb szereltettem szerencslére
-
Lite
őstag
válasz
queens #78610 üzenetére
Ha csak rock-ot hallgatsz (elektronikus vagy hiphop nem), akkor egy jó szett + normális erősítő. Tökéletesen elviszi, oda nem kell szub, sem kickbass.
Viszont, ahogy troll81 is írja, ez akár szemmel látható összeg lehet / lesz. Az tuti, hogy ne a magasba húzó hangképű szettek között válogass, rocknál a cin nagyon elnyomja az alját! Azt óvatosan kell majd eq-val megfogni, ha passzívban hajtod. De az a fej aktívra is képes...
(4 csatis erősítő, több kábel, nulla hangváltó, sokkal több beállítási lehetőség...!)
Ha találsz bármi szimpatikusat, gyere és megszakértjük. -
troll81
addikt
Készül a csomagtartó.
Akkumulátor ma meg jött holnap elhelyezm és jöhet a kabelezes levalaszto relé biztosíték -
queens
tag
válasz
troll81 #78606 üzenetére
[link] corolla csapotthátú
[link] ez lesz akkor a kick basa!
Nem is tudtam hogy ilyen van.
Nem biztos hogy a hátsó ülésen a kutyának akarnám adni a mélyet, bár tetszik a megoldás.Erősítő plusz első szett komolyabbra váltás VS erősítő és hátsó kick?
Ha a hátulra valamit szeretnék a hátsó ajtóba akkor azt is szigetelni kéne ami szintén plusz pénz.hmmAzt hiszem elkezdem a videók megtekintését is a témában 😁
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
egykettő #78601 üzenetére
Szia!
Szerintem egy autónál sem lehet megoldani "roncsolas/vagas/lyukasztas nelkul".
Ha van a lyobb oldalon is furat a motorháztető nyitó bovdennek akkor esetleg ott (átmérő kérdéses), vagy azon amit írtál lyukasztással.
De ne "éles" hanem hegyes, esetleg kúpos tárgyal, még megpróbálhatod tűreszelővel kicsit kitágítani és a kábelt + a nyilást bezsírozni majd behúzni.
Garantálni nem tudom, hogy a gumi esetleg nem szakad el, nekem most egy 10-es van így behúzva, de cserélni akarom 25-ösre. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Van egy JVC KD-X351BT fejegységem és most vettem egy iphone 15pro telót.
Ezzel a telóval nem írja ki a fejegység a számok címét ha youtube musicon zenét hallgatok. Eddig minden android és minden iphone készülékkel jól működött, ezzel meg csak annyit ír ki, hogy IPHONE MODE.
A telefon bt beállítása: Autó hangrendszer, de átkapcsolva hangszóró módra is ugyanaz a helyzet, igaz nem csináltam ezalatt restartot vagy újracsatlakozást.
Mi lehet a gond? -
queens
tag
Sziasztok!
Van egy kenwood bt356+ kicx Sound Civilization ALS 16 cm első szett, első ajtók szigetelve -bélelve hifisnél.
A forrás FLAC usbn , javarészt rockzene.Valahogy hianyolom a kakaót, erőt sokszor.(Nem mindig). Lábdob is elég gyenge.
Hogy kéne tovább menni?
Másik hangfalszett, erősítő, szigetelés máshová?
Mélynyomót nem tennék a kocsiba.Köszi
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok!
Van itt esetleg valaki aki tudja, hogy lehet 25mm2 tapkabellel atmenni egy faceliftes H Astra tuzfalan? Egy gumidugot talaltam a pedalok felett ahol megy a kabel koteg, de azon roncsolas/vagas/lyukasztas nelkul sztem nem birom athuzni.
udv.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás