Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Tudtok olyan 1 DIN-es fejegységet ajánlani, ami az adatokat több sorban mutatja? Régi Kenwoodom olyan volt, de a mai darabokban nem találok ilyet. :/
Kenwood, Alpine, Pioneer előnyben.100.000.- alatt.
-
Speeedfire
félisten
Mitől lehet az, hogy a Phoenix Gold pre out kimenetét az Emphaser-re kötöm akkor letilt az Emphaser?
Piros a led, protection módba kerül.
Néztem, hogy nincs zárlat az rca kimenten. -
Ear001
addikt
válasz
troll81 #78596 üzenetére
Egy tökös 16 centis mélyközép, TÉNYLEG kelően merev dobozban:
A két belső 18-as pozdorján kívül még egy 9-es MDF, a biztonság kedvéért.Tudom, hogy autóban ilyet nem lehet, de minél inkább közelíteni érdemes hozzá. Amíg a mélyközép azt a részt mozgatja, amire fel van szerelve, addig egyszerűen nem lesz mélye, dinamikája. És ha jól gondolom, te éppen ezt szeretnél, ezért gondolkodsz 3 útban.
Az üvegszálas, műgyantás panel meg tud oldani elhelyezésbeli gondokat, egy magasnak kellően merev, egy 10-es középnek, bármennyire is van merevítve, mondjuk azt elégséges, de ennyi.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
troll81 #78590 üzenetére
Eleinte fél passzívban használtam a rendszert.A magas és a közép volt passzívba kötve,a mélyközép pedig aktív volt.Így az idő korrekció is használható volt valamelyest.Mondjuk én DSP-s erősítót használok,most már kettőt is.Mindent össze vetve van 18 csatorna,amit használhatok.Abból 11-et használok is,full aktívban.Teljesen máshogy szól így a rendszer,mint a passzív megoldásnál.A lényeg,hogy ha megcsinálod az A oszlop takarót ezzel a műanyaggal,akkor adj neki tömeget,vagy keverj valamit a műgyantába,vagy rezgéscsillapítózd,hogy ne rezonáljon és ne szóljon szarul.Én mindkettőt megcsináltam.
-
troll81
addikt
Egy ilyen kereten gondolkodom az optimális elhelyezés miatt.
A hangszórók elhelyezése segít a könnyebb helyes beállításban?
A három út passzív beépítést így jobban kivitelezhetőnek látom.
Dsp nélkül. -
tompibest2
csendes tag
válasz
Illusion1010 #78498 üzenetére
Szia Rodolpho Baján elkészíti neked.
-
-
-
Pazo99
csendes tag
Sziasztok!
Van egy pioneer gm d8704 és egy signat ram3 mk2 erősítőm. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeknek a bekötéséhez a 35 mm2-es hegesztőkábel, illetve egy 150A ANL biztosíték megfelelő-e?Köszönöm!
-
flash-
veterán
tuner beállításban tud valaki segíteni?
amióta reseteltem a kenwood bt306 fejegységet, azóta a rádió adóknál sehogy sem irja ki a nevét akkor se ha a displaynál a stationra állitom, akkor is csak azt hogy hanyas programon van (1-6) meg a frekvenciát.amúgy azért reseteltem mert hiába csak városon belül használom egyszercsak minden adón folyamatosan keres pár másodperc után. eddig nem csinálta.
most reset után is csinálja. ez miért van?meg lehet adni hogy ha nem változtatok régiót akkor ne keressen ha picit gyengébb a vétel? vagy most időjárás miatt keres folyton ? -
Ear001
addikt
-
-
Ear001
addikt
válasz
troll81 #78569 üzenetére
A 3 út passzív váltásnál ugye alapvető probléma, hogy nagy távolságra lehet csak beépíteni a hangszórókat és gyakran nem is egy irányba néznek. Emiatt nagy valószínűséggel jó nagy fázishibákat fog produkálni a rendszer, ami marha sok kísérletezéssel korrigálható, de milliószor egyszerűbb egy DSP és hangszórónként egy erősítőcsatorna.
Aztán a váltás. Két útnál a gyári keresztváltók elég jól belőhetők arra, hogy a két hangszóró kábé egyformán szóljon mondjuk + - 3dB állítási lehetőséggel, meg hogy melyik frekit vegyük le a magasról. Másra nem igazán vállalkoznak.
Három útnál van egy középsugárzó, amit alul és felül is kell vágni, szintben illeszteni a többihez, úgy, hogy a gyártó nem fogja tudni, hova kerül beépítésre, szóval a gyári váltó még sokkal messzebb lesz az ideálistól. Aztán majdnem biztos, hogy lesz olyan tartomány, ami egy notch filtert érdemelne, de az ugye nem lehet univerzális, csak egy adott hangdobozhoz lehet méretezni, ami adott esetben egy egyedi ajtó. Na azt kimérni, megcsinálni szintén nem egyszerű. -
troll81
addikt
Sziasztok passzív 3 utas rendszert mekkora szívás rendesen be állítani?
Jelenleg erősen gondolkodom ezen mert korlátozott az idő a beépítésre.
Időből van a legkevesebb sajnos.Az aktív rendszer elvetve a melós mindenesbe.
Van Focal szett illetve a másik 2 út egy canton RS 2.16. -
sfknasty
aktív tag
Szerintem az lehetett a probléma,hogy az Audioconrol hajtja a mélyet és a mélyközepet,a zapco pedig a többi egységet és a zapco a fő dsp.Mivel előszőr én is csak megosztottam a remote szálat ezért az Audiocontrol előbb kapcsolhatott és aztán a Zapco. Ez miatt már eleve volt egy erősített jel.Most,hogy a Zapcora kötöttem a remote szálat,az kapcsol először,a Zapco remote kimenetén keresztül megy az Audiocontrolba a remote szál és késleltetve kapcsolja azt.
-
-
sfknasty
aktív tag
Sziasztok.Bekötöttem a Zapco ADSP-t és tökéletesen működik.Viszont egy hollywood volt mérős elosztóblokkot használok,amin van 2 db led is.Az normális,hogy gyujtás levétele után is világít a 2db led?Mennyire kell attól tartanom,hogy leszívja az akksit?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #78458 üzenetére
Úgy néz ki a múltkor elkiabáltam. Valami nem okés még mindig.
Cseréltem IC kábeleket is, az első szett erősítőit oda vissza cseréltem. Emphaser és Phoenix Gold.
A dsp-t az itthoni hifivel is kipróbáltam, és alig volt hallható zaja.
Ami még érdekesség, hogy a tápon zárlatot mértem. Leszedtem mindent és úgy is. Az akkunál mértem egyet, és ott is. Az akku pár hónapos (varta agm), nem hinném hogy onnan jönne ez.
Szóval lehet, hogy van valami zárlatos eszköz, ami az akkuhoz megy, az meg tovább a hifire. Bár nekem ez nagyon fura.
Help. -
troll81
addikt
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] hozzá kezdtem a Twingo csomagterhez.
Egy 20ah akut agm be tennék a két erősítő közé.
Az RCA kábelek fentről jönnek le középen.Az áram a bal oldalon .
A hangszóró kábelek sehol sem fognak semmivel kereszezodddni.
A kasztnihoz testeljek csak vagy negatív is jöjjön hátra a kis akura? -
Lusu
aktív tag
válasz
Rókabajusz #78554 üzenetére
Szia!
Mi a cél a zene építéssel? Csak hangosabb legyen vagy valami minőség becsempészése is cél?
A rezgés csillapításnál minden olyan lemezfelületet érdemes lehet bitumen lapozni amit ha megkopogtatsz kongani fog a tompa kopogás helyett. A vastagságban nemigen van határ, inkább csak ésszerűség. 2-4mm vastagság az ajánlott ahol elfér, vigyázni kell, hogy össze is tudd rakni amit szétszedsz, nehogy a vastag lap miatt ne lehessen visszatenni valamit. Márkában már igencsak sokféle van a piacon és az olcsók sem rosszak, ami fontos, hogy autóhoz való legyen. Valamint ha zaj és hőszigetelésre is szükség van, akkor ahhoz is vannak anyagok, ha már szét van szedve felkiáltással, nem elvetendő gondolat.
A kicker cuccok hangoskodásra jók, igazából az alacsony árkategóriában nem is nagyon van más. Ha minőség is kell, akkor a forrástól kezdve kell átgondolni a képet, valamint a rászánt összegtől is sok függ. -
troll81
addikt
Sziasztok van e tapasztalata valakinek MB quart canton helix első szettekel?
Nem sűrűn előforduló márkak.
-
Rókabajusz
csendes tag
Sziasztok.
Autóhifi epitesre adnám a fejem. Az alany egy 2015 Mitsubishi lancer.
Rezgéscsillapitassal kezdenem,de nem tudom milyen vastag,márka az ideális és hogy hová érdemes ragasztani az ajtókon kívül. Amiket az autóba szánok.
Kicker L7s 15" egy 70 literes zárt ládában
Kicker 16.5 cm komponens szett előre.Erősítők.
Kicker zx 350.4
Kicker zx 1500.1
Tanácsokat előre is köszönöm,bármilyen észrevétel,tapasztalat jöhet. Szivim magamba a tudást 😃 -
sfknasty
aktív tag
Az lesz.Ma bekötöm az audiocontrol helyére és megnézem,hogy van-e hibája.
-
sfknasty
aktív tag
Ma megjött végre a Zapco is,lassan beszerelésre kerül,csak pár apróság hiányzik még.Sikerült féláron,teljesen újonnan megvennem az Ahifinél.Ha az Audiocontrol erősítőm nem megy el,akkor mellé szerelem.Van egyébként valakinek tapasztalata az ADSP erősítőőkkel? -
czanga
őstag
Sziasztok.
Gyors kérdés:
Létezik a mostanság kapható fejegységek közül olyan mecha nélküli, ami Bluetooth-os alapból és ZÖLD a gombok háttérvilágítása?
Rendes nyomógombos, 1 dines. Semmi éríntős vacak nem játszik. Pioneer, kenwood, jvc, sony vonalon nagyjából.Az sem baj, ha külföldről kellene rendelni, ha értelmes áron van.
Előre is köszi bárkinek.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Feleségem suzuki swift 2005 autójába szeretnék 2din fejegységet. 1din macerás lenne. Olyat néztem ,ami androidos normál képernyős. Sajnos itt Magyarországon nem találtam olyat ami normálisan néz ki , esetleg érintőképernyős. Bluetooth lenne fontos youtube music-al.
Aliexpress-en látom 2 fajtát Junsun és JMCQ(Milyen hangzatos nevek)
Valakinek van valamelyikkel tapasztalata? Köszönöm! -
troll81
addikt
Sziasztok.
Első akkumulátor 45ah hátra a csomagtartóba egy 15-25ah be tennék.a két akkumulátor közé menne 35m2 kabel és egy 200 A gyors biztosíték a hátsó kiegészítő akkumulátor és az erősítők közé szintén a megfelelő mini anl menne.
Vagy előre és hátra is tegyek a pozitív 35mm2 kabelre? Elöl hátul egyforma vagy elég 100A körül elől hátul? -
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78540 üzenetére
Én is szeretnék egy k2 powert de 250€ használtan nem adok érte.
Akkor a be állítás is egyszerűen ment?
Gondoltam egy passzív 3 útra .vagy marad a 2 út melos autóba kellene
Valami ami jó és hallgatható -
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78538 üzenetére
Mi a probléma vele?Hol nem felel meg az igényeknek?
-
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78536 üzenetére
Első szett?
-
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78534 üzenetére
Igen érdekel hogy ált össze
-
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78532 üzenetére
Hangszóró szett?
Aki méret? Kabelezes?
Délután próbálok bele hátha el tudom rendezni ésszerűen.
És a gyermek is közre játszik mert zuuuz mindent -
troll81
addikt
válasz
bokarcsi71 #78530 üzenetére
Szia [link] ezeket akarom eltenni valahogy valahová
Méretben nagyok sajnos de ki kell próbálni őket együtt -
_Lacos_
tag
Sziasztok!
Tervezem egy uDimension ProX mélysugárzó vételét, ebből létezik 2x2ohm (ProX 210) és 2x4ohm (ProX 410) tekercsű változat is.
Egy kétcsatornás Jr2-370 fogja hajtani.
A kérdésem az, hogy melyik hangszórót vegyem a legnagyobb teljesítmény eléréséhez?
Én a 2x2ohmos sorbakötve verzióra tippelek, de erősítsetek meg, hogy jól gondolom. -
troll81
addikt
Sziasztok ülés alá belépéssel érdekelne minden tapasztalat.
Szeretnék 2 erősítővel megoldani egy beépítest.
Ma megyek próbálni a kocsiba.a probléma hogy nem vennék új kisebb erősítőket.
38 cm hosszú és nem tudom hol lehetne értelmesen elhelyezni mert kapna egy 30ah akut hátra .
Vagy, a teljes csomag tér be áldozom.
-
tasiadam
veterán
Meglestem tegnap a gyaribol mi szol es mi nem. Bal elso tweeter gatya, recseg, hatul a kis ovalok (ezt cserelni se tudnam, mert 1 centi van kb a bizt.ov es a hangszoro kozott) es azok tweeterei tokeletesek, raadasul az elso ules mogott van az ajtoban, igy telibe hallom. Jobb elso tweeter es fohangszoro nem szol. Az is lehet, hogy csak a kabel gongja van. De igy miutan szetszedtem es atneztsm, derul ki. Ha csak 1 tweeter baja van, akkor azt cserelem es marad a gyari rendszer, es nezek gyari fejegyseget, csak a sympohny lezarja magat ha nem kap aramot, es koddal oldhato fel, ami meg nincs
-
troll81
addikt
Sziasztok [link] ezzel a szettel valakinek tapasztalata van e?
Köszönöm -
Lusu
aktív tag
válasz
tasiadam #78519 üzenetére
Ha a fejegység gyári marad, a legjobb opció szerezni 1 pár bontott hangszórót a rosszak helyére. Ha a hátsó csereszabatos az elsővel, akkor azt a legegyszerűbb (olcsóbb) előre tenni.
Ha nem gyárit teszel be sem kell új kábel, működik az a régiről is legfeljebb a csatlakozót kell átalakítani, levágni. És, hogy milyet vegyél? Talán a Gladen Alpha, de melós autóba lehet drágának fogod találni.
A több mély érdekében az ajtókat érdemes rezgés csillapítani, a youtube-on rengeteg videót találsz a mikéntjéről, akár Fábiával is, "door deadening" kereső szavakkal. Plusz haszon, hogy az autó is csendesebb lesz tőle. Ha ez is cél, lehet még pakolni bitulapot csomagtartóba, pótkerék öbölbe és más nagyobb lemez felületekre.
Végül a nagy oválok is jók lehetnek basszus növelőnek, de igazán akkor lenne jó, ha le lehetne vágni róla a felső frekvenciákat, valamint fázisba hozni az elejével, de erre egy gyári fej nem alkalmas... -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Az alany egy 2002es Audi A4 lenne és ebbe szeretnék egy 2 dines fedélzeti rendszert.
https://www.izzi.hu/hu/shop/termekek/audi-a4-multimedia/6gb-128gb-rds-carplay-ips
A linken találtam egyet ami elvileg jó hozzá de biztos ami biztos hátha van valakinek ilyesmivel tapasztalata vagy ha esetleg van jobb hasonló árban szívesen megnézném, persze ami ízlésesen be is építhető
Előre is köszönöm a segítséget. -
tasiadam
veterán
válasz
tasiadam #78518 üzenetére
Utana olvasva az osszefoglalonak:
Szoval, van egy 6Y2 fabia, amibe akarok egy mukodo hangszettet. Van benne hatul 2 gyari kis oval es elol 2 magas es 2 valami. Szerintem 2 utas gyari. Akarmikor keresek leirast, csak azt talalom, hogy vagtak bele 16 centis JBL-t, igy fogalmam sincs. Az elso 2 ajtoban lrvo hangszoro nem szol.
Ha jol ertem, akkor kikell huzzak 2 kabelpart a 2 ajtoba, ami koax most jelenleg (gyari), es mehetne a 2 nem mukodo helyere 2 darab 2 utas x centis hangszoro.
Ide tartozik az a kerdesem, hogy:
eleg-e, hogyha bedobok ide 2 darab melykozepet, ha mar van magassugarzo? Vagy direkt mod kossek be egy 3 utast?Igeny: nem kell srudio minoseg, koncert, maga zoli ujevi eloadasa, csak hogy szoljon valami, kis mely mellett. Nem fogja a szomszed hallgatni, mert 99%-ban 2 ember ul az autoban, hatul meg szerszam van a kocsiban
-
tasiadam
veterán
Hat mivel leginkabb 2 szemely hasznalja, az elso 2 a lenyeg. Mivel a 2 hatso muxik, so-so, ezert az maradhat. De pl a sajat automban van 4 kenwood, ami hatul 2 utas, elol meg nemtom. Lehet h van kulon magas sugarzo is.
Egyebkent mi ajanlott? Hogy epitse ki az ember? Kulon melynyomo egyik autoba sem kene
-
Lusu
aktív tag
válasz
tasiadam #78514 üzenetére
Ha csak a hangerő a cél, az elmondottakból bármelyik működni fog. Viszont ha valami minőségibb zenehallgatás lenne a cél, akkor első körben a hátsó hangszórókat kösd ki és felejtsd el. Az elejébe pedig valami élhetőbb szettet válassz, a 2-3 utas koax hangszóró az autóba nem jó választás.
-
tasiadam
veterán
üdv
egyik autóban kb megpusztult az egész hangrendszer, történetesen egy öreg skoda fabia. Elöl az ajtóban nem szól kb semmi, egyik recseg, hátul szól csak 2, halkan.
Van egy fejegységem, nem túl bika, de legalább van hangja, a csendnél többet tud.
Tekintettel arra, hogy nincs benne kb semmi, ami szólna, mennyire opció az, hogy kihúzok az ajtókba és a 2 hátsó hangszóróhoz 1-1 pár kábelt, és elölre 3, hátra 2 utals hangfalat rakok, vagy hátra 3 utast? Hátul kis ovális van, abból van 3 utas egyben, mert azt is kicserélném -
Lite
őstag
Szia! Szedd le az ajtókárpitot, hogy látszódjon a hangszóró - van-e sérülése, beesett-e valami, ami zavarja. Egyébként leszakadt lengőcséve hang, jobb esetben csak vmi papír a hangszóróra volt ragasztva és az esett be a csévéhez. Javítható, de egyszerűbb lesz cserélni gyári bontottra.
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Teljesen laikusként egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vásároltunk használtan egy Ford Mondeot (2016) és a bal hátsó ajtókban lévő hangszórók sisteregnek, recsegnek.
Készítettem két videót, amit egy google drive linkkel csatolnék.
Link: https://drive.google.com/drive/folders/1-qW-rJ5JPsr-8bYxlFOclmuBnHsPv7-O
Nem tudom, hogy így bármit is meglehet-e állapítani vagy sem, de ha esetleg rátudna valaki nézni, akkor nagyon hálás lennék. Mi lehet a probléma és mi lehet a megoldás?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Lite
őstag
válasz
troll81 #78508 üzenetére
Tessék, eBay-en találtam. Magyar kontakt is van, szerintem már többször ki lett írva a csoportban, reklámozni nem szeretném, ha érdekes, privátban.
-
Lite
őstag
válasz
troll81 #78502 üzenetére
Olyat keress, ami legalább kétszeresen árnyékolt. Ez csak 1x. Esély van rá, hogy nagyon sok zajt fog összeszedni.
Nekem aki nagyon bejött:
Ebből készítettem, nagyon jó, otthon is használom.
Régi kocsiban ez volt, olyan allrounder, a mély jó, a közép nem harsány, a magas nem részletez annyira,
Nagy klasszikus, otthon is van, régen sokan használták, visszafogottabb / feszes basszus. nagyon szép középtartományDugók: volt mindkettő, bőven kiszolgálja a kábeleket minőségileg: [link] Ez a Van Damme-ra inkább.
-
troll81
addikt
válasz
Illusion1010 #78500 üzenetére
Szia van Acoustic Research D1A38060 LS-Kabel 2 x 2,5mm² és cordial kábelen még itthon.
Az RCA kábelt kabeleket készíteném
Méretre ha lehet a Twingo ba nem megy sok méter ezért nem terkegetnem az 5 métert -
sailon
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!