Hirdetés
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
Petyus87 #26795 üzenetére
Ha belefér, akkor 16-ost kellene venned. Mdf-ből csináltass gyűrűket, nekem egy asztalos 1500ért megcsinálta.
A 30-as nem feltétlenül felesleges, ahogy a teljesítmény sem. Jó, ha nem erőlködik a motyó.
Hirdetnek elég jó áron sub-okat, használtat keress. Láda meg sokkal olcsóbban is megoldható.
-
Petyus87
aktív tag
Folyt. köv.
teljesen fölösleges a 30 centi. legalább is a kisautóba. Nézegettem már zárt 25 centis helytakarékos ládákat, de horror az áruk 15-20 ezer Ft csak a láda, úgyhogy ha lesz is, legyártatom valakivel. -
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26791 üzenetére
Állítólag befér, de kiemelő gyűrű kell hozzá.
Magyarul a konklúzió... Inkább gyűjteni kéne pénzt és egy 4 csatornás erősítőt venni, a jövő szempontjából, hátha lesz egy helytakarékos SUB. Haj-haj mibe fog ez nekem kerülni megint... Egy új fejegységgel együtt 60-80 ezer úgy kb.
pps1
Lehet, hogy félreérthető voltam, a mélynyomó nélkülözhetetlen egy normális rendszerből, nekem már msot hiányzik, de egy ideig meg kell lennem nélküle. Viszont valljuk be őszintén, kisautóba a 30 cm-es 500/250 RMS teljesítményű SUB az túlzás. Nagyon fiatal voltam amikor megvettem és szégyen, de kimondottan az utcára zenélésre, feltűnősködésre, de azóta ezt már kinőttem, rájöttem, hogy az erejének a felét se használom már ki. Egy 25 centis is tudja végezni a dolgát szépen teljesen fölösleges
-
pps1
senior tag
válasz
Petyus87 #26787 üzenetére
"A párom autójába már nem tennénk bele az 50 literes 30 cm-rel szerelt DLD-t 100-as reflexcsővel, mert kicsit felnőttem és fölöslegesnek találom, kinőttem már abból a korszakból."
Hogyan lehet kinőni a jó zene szeretetéből?
Csak rendesen be kell állítani a rendszert, és nem az utcának puffogtatni. Alapban nem erre való egy mélyláda. -
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26788 üzenetére
Lehet, hogy félreértettél.
Teljesen új zenét akarunk építeni a párom kocsijába.
Az édesanyám autójából kiszedtem mindent, hogy legyen helye a csomagtartóban.
Visszatettük a gyári fejegységet az hajtja most az első DLS hangszórókat de hátulra meg vennem kellett valamit, mert otthagytuk lekötve a gyári papír hangszórókat, úgyhogy a legolcsóbb megoldás érdekelt, ezért vettem meg a 13 centis MNC-ket. Jó lesz az oda, csak legyen valami és ne a gyári, gondolom érthető
A párom yarisába már nem tenném be a DLD-t helytakarékossági okból, ill túl is lenne abba a kisautóba méretezve. Úgyhogy egyelőre akarunk majd venni abba a kocsiba egy szettet.
Egy autóhifi boltban azt mondta egy "szaki", hogy egyáltalán nem kell a komponens szetthez külön erősítő, de én kíváncsi voltam, hogy itt mit mondanak a tapasztaltak, mert a testvérem szerint a gyári fejegységről magasabb hangerőn torzíthat a szett, szóval nem a legjobb megoldás. -
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26781 üzenetére
Image Dynamics iDMax 12 V3 D2
Jó kis rétegelt lemez 21-es vastagságban 5 cm-enként csavarozva és ragasztva nem mozdulhat meg.
Ha szuszog, akkor nem ragtaszották, és nem is tömítették le belülről.
Tavaj vettem egy DLD DL 122-est ládástól, állítólag a magyar forgalmazó rakta össze. Anyaga 16-os kínai pozdorja, ragasztva-tömítve sehol, csavart is csak ritkán látott. Belülről szabályosan meg tudtam hajlítani a deszkát.
Én abban bízok, amit magam csinálok, annál tudom, hogy nem a lehető legolcsóbb legyártás az elsődleges cél. -
Osynho
addikt
válasz
Petyus87 #26787 üzenetére
Tehát a dls-ek mellé tennél egy mnc hangszórót hátra, amit a fejről hajtanál? Minek?
Van egy normális hangszóród és mellé tennél egy gyengébbet, amiért még fizetsz is.
Ha a láda elnyom bármit is, nincs jól beállítva. Nálam hónapokig egy 13-as szett ment fejről, mellette a mélyláda és nem hogy elnyomta volna, hanem kiegészítette a hangját. Persze összességében gagyi volt a produkció.
A jó hangú hifit hogy lehet kinőni? Abba belenő az ember.
Nem csak 50-es ládák vannak, érdemes akkor zártban gondolkozni és pl 25-ösben, ahogy írtad is. Mélyed nem lesz egyáltalán, ha egy ilyen kicsi hangszórót csak úgy beteszel az ajtóba, és fejről hajtod. Vagy, ha nem akarsz mélyet és nem hiányzik a földrengés, akkor rendesen szigetelt ajtó + komponens szett + erősítő.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26784 üzenetére
Vázolom a történetet.
A kocsit ketten használtuk édesanyámmal. elöl DLS-ek vannak és a csomitartóban egy MP2000-es erősítővel megtámogatott DLD láda, ezért hátulra a gyári helyre nem is lett vásárolva hangszóró pontosabban volt, de rájöttünk sajnos, hogy a láda elnyomja teljesen a hangját, elvetélt ötlet volt. A páromnak az autójába szeretnénk zenét építeni, ezért eladom az erősítőt ill a mélynyomót, hogy vissza adjam a csomagtartót anyukának, ill visszatettük a gyári fejegységet is, így hogy a láda kikerült, kellett vegyek, egy valamire való 13 centis hátsó hangszórót a gyári helyett.
A párom autójába már nem tennénk bele az 50 literes 30 cm-rel szerelt DLD-t 100-as reflexcsővel, mert kicsit felnőttem és fölöslegesnek találom, kinőttem már abból a korszakból.
Úgyhogy a dolog lényege, egy normális zenét szeretnék egy yarisba, mert a gyári hangszórók finoman szólva is... Bár úgy is tudom, hogy hiányozni fog a mélynyomó, de ha lesz is valaha, akkor max egy 25 cm-es helytakarékos kivitel.
A lényeg az az volt, hogy feltétlen muszáj e, egy komolyabb hangváltós komponens szettet külön erősítőről hajtani. -
Osynho
addikt
válasz
Petyus87 #26782 üzenetére
A 2 utas is koax is torzít, nem értem a gondolatmenetet. A komponensnek jobb hangja lesz, mint egy alap koaxnak, még fejről is. Ha meg mnc-ben gondolkozol, akkor úgyis minden mindegy.
De azt nem értem, ha felmerült az erősítő + komponens szett, mint jó megoldás, miért vettél hátra, mnc koaxot, amit fejtől hajtanál?
"nekem az a véleményem, hogy nem érdemes használtat venni, én is néztem, de drágán kínálják őket."
Azért adják drágábban, mert annyival jobbak is.
Más: ha jól tudom, a fejegységek általában nem szeretik a hdd-ket usb-n. Konkrétan a jvc x50bt érdekelne. Szóval a mérete miatt nem szeretik, vagy a tápellátás miatt, vagy mi az oka ennek? Elvileg 1A-t tud az usb bemenet, szóval ez egy 2,5-es hdd-nél elég. Van itthon egy 20-as vinyóm elfekvőben, leformáztam fat32-re. Így esetleg be tudná olvasni?
-
Petyus87
aktív tag
-
kavics325i
őstag
Az a baj,hogy ha oda tolom neki akkor pumpálja rendesen a dobozt és a dupla előlap meg serceg. Szóval valamivel merevebb és elől masszívabb kellene. Nem "bolti hanem legyártatott oldalai 18-as elől dupla 18-as láda. Még a jbl-es tamásék gyártatták a gti-nek.Tőle vettem.
"Mijaza iD? -
Petyus87
aktív tag
válasz
Miamiquake #26778 üzenetére
Nekünk is ignisünk van. Pont most vettem egy 2 utas M.N.C. 13 cm-es hangszórót hátulra. 4200 Ft volt, szóval nekem az a véleményem, hogy nem érdemes használtat venni, én is néztem, de drágán kínálják őket. Én magam oldottam meg a beszerelést, bár nem csak a dobozhang volt a problémám.
A hangszórót takaró műanyag fedélnek kitört 1-2 tiplije ezért a hangszóró rezegteti, oda gyurma szerű kézzel formálható anyagot vettem ami ilyen rezgésgátló, kimondottan erre a célra. Éppen ma fogom megcsinálni. -
footy
addikt
válasz
Miamiquake #26778 üzenetére
Olvasd el az elso hsz-t utanna keresd Szakallt.
-
Miamiquake
aktív tag
Budapesten keresek boltot (vagy akár itt PHn valakit aki ért hozzá és meg tudja csinálni) ahol beszerelést is meg lehet oldani minnél kedvezőbb áron.
Kis Ignisbe szeretném lecserélni a gyári 4 hangszórót erősebb jobb hangzásuakra, akár használt hangszórókal is kibékülök csaka szörnyű doboz hang legyen elviselhetőbb.Köszi.
-
Adonimus
senior tag
válasz
Petyus87 #26776 üzenetére
Üdw. Tapasztalat, hogy fej-ről soha nem fog úgy szólni egy első szett, mint erősítőről. Ha valami 100 ezres fej és egy 4 ezer forintos erősítő közt kellene dönteni akkor talán a fejegység, de más esetekben mindig erősítő kell. Az erősítőből elég valami kicsi is, csak márkás legyen.
-
Petyus87
aktív tag
Sziasztok!
Párom autójába szeretnénk gyári helyre venni egy 13 cm-es komponens szettet.
Mindenképpen hangváltósat akarok venni, mert úgy tudom, hogy az a jobb, szebb a hangja, precízebb.
Igaz az a felvetés, hogy ha fejegységről akarom meghajtani a szettet akkor torzíthatnak? Magyarul, volt aki azt mondta, hogy mindenképpen külön erősítőt igényelnek. Tud valaki ezzel kapcsolatban tanácsot adni?
Autóhifi boltban egyébként a Hertz-et ajánlották, mivel nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább árkategóriát céloztuk meg. -
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26774 üzenetére
A többi szimpla általános iskolai matematika.
Nekem normál vastagságú és minőségű ragasztott - csavarozott ládában van az iD, és az meg se moccan, ha elkenem a száját. A szükséges feletti vastagság csak felesleges súlyt jelent.
"Bolti" ládákkal nem szabad foglalkozni, azokból mindig kispórolnak valamit. -
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26770 üzenetére
Ha megvan a liter, minek számolni?
Amúgy minek kell neked egy ennyire merev láda? Inkább MPX-ből építs egy "szokványosat". -
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #26771 üzenetére
-
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #26770 üzenetére
Zárt
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26768 üzenetére
Mihez? Mire? TS paraméterek?
-
Nkboy
senior tag
Én sem mondom, hogy normális, de a jelenség létezik.
Bekapcsolom, szól a zene szép halkan, ha hozzáérek, hallani, ahogy nekiáll susogni, pattogni a hangszóró. Meg mint mondtam, ha testhez ér, elhallgat, és kivágja a biztit.
Peti66:
Ezeken már túl vagyok. RCA, hangszóró kábelek, lehúzkodva, a jelenség továbbra is fent áll.
Mihelyst lesz időm, amiket javasoltatok azt kipróbálom, előbb utóbb csak rájövök / jövünk mi a hiba forrása.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Peti66 #26762 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom.
Attila666
Meglesem, amiket javasolsz. Az alját azt már levettem, amikor csattogtatta ki a biztiket, de semmi rendellenességet nem láttam, persze amit szemrevételezéssel észrevehető.
Közben azon gondolkodom, mintha a régi erősítőm is produkálta volna ezt a jelenséget. Csak az nem ebben az autóban volt.
-
Peti66
senior tag
[link]
Nemrég volt itt is egy kis szösszenet tőlem,ami a negatív ágon megjelenő feszültségről szólt.
Rejtélyes galvanikus áramok.Létezhetnek,persze mindenki rávágja egyből...ÁÁÁÁ nálla nem...
De,előfordulhat,hiába vittél külön testet az aksihoz.Egy próbát tehetsz.Vedd le a karosszériára menő testet.
Az aksin csak az erősítőre menő + - legyen/menjen.A fejet meg szintén ezzel a módszerrel kell megtáplálni
Fej fémesen ne érintkezzen,ugyanúgy az Rca-k,ha fémdugósak szintúgy ne érjenek fémhez...
Az is lehet,hogy az erőn belül test problem van,és valamelyik Fet lábánál adja a testet a háznak... -
Nkboy
senior tag
Jelenleg nincs letestelve
Kasztni és erősítőház között, 22 volt mérhető. Valami kóbor áram van a drágámban.
Peti66
Megy rá három darab vezeték.
12+
negatív (test)
meg egy remote szálEzt olyan rosszul bekötni, szerintem nem lehet. Ha meg fordítva kötöttem volna be, akkor az erősítőnek annyi lett volna.
-
Nkboy
senior tag
Tisztelt Szakik, hozzáértők!
Az normális, hogy egy erősítőnek a házán, feszültség mérhető, vagy valami zárlat van? Magyarul, ha az erősítő testhez ér, akkor kimegy a bizti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HP nyomtatók
- World of Tanks - MMO
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest