- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz geza844 #48119 üzenetére
Egy multival mérd már meg, hogy a fej bekapcsolása után van e +12 voltod a remote szálon. A test és remote-n kellene ennyit mérned. Ha kiadja, akkor vakarózhatsz, ha nem akkor is...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
Van akinek a pap, a papné, vagy a lánya, ha hinni kell, de pár évet lezenéltem én is anno az élvonalban. Mindenki hihet valamiben, de én ezt a pár évet egy Optima akkuval rezegtem végig. 7 évig volt nálam és vele is adtam el a kocsim. Ez nem ígéret...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz geza844 #43802 üzenetére
Ő csak "finoman" akarta jelezni, hogy ma nulla tudásúnak számító fejért, annyit kérnek, mintha minden benne volna. Egyszóval, nagyon keményen túl van árazva klárikánk.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Winchester95 #43741 üzenetére
Pedig forrasztani a legegyszerűbb. Keress valakit a környezetedben, aki képes is rá, ha neked nem megy.
Olyat persze, aki tud is forrasztani és megfelelő méretű pákája is van hozzá.
Hogyan közösíteni ? A két GND-t összekötöd, majd ráforrasztod az 1 db.árnyékolást.
-
prmcsk
addikt
válasz Winchester95 #43738 üzenetére
Ez három eres lesz. Két színezett drót és egy árnyékolás. A két színeset kötöd az auxL és auxR-re az árnyékolást meg közösítve a két GND-re.
-
prmcsk
addikt
válasz Winchester95 #43736 üzenetére
Veszel egy stereo jack kábelt, elvágod a kívánt méretben, felblankolod a két eret és mindegyikben találsz egy színezett vezetéket és hozzá árnyékolásokat.
Ez így négy "ér" lesz. A színezetteket összekötöd a linked szerinti aux-okra, az árnékolásokat a GND-k re.Ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Winchester95 #43734 üzenetére
Gondolom stereo, három érintkezős a 3,5mm-es jack dugó.
Itt csak két szálat látok(piros fekete) kivezetve. Ez így nem lesz sztereó.
A külön ereken futó piros és fekete mellett nem volt árnyékolás is, ami csatornánként lenne a külön GND ?
-
prmcsk
addikt
De gonoszak vagytok, pedig igazak a paraméterek, csak 230V bemenettel...
Sőt, még alul is kalibrálták a szerénységük okán.230Vx15Ax0,5 (hatásfok), ami = 1725Watt !!!
-
prmcsk
addikt
válasz Shokkolo #43038 üzenetére
Ne legyetek már ennyire negatívak, ha annyi, akkor annyi...Kevés azaz 500A. Ha analóg (márpedig az árából kiindulva az, még ha lopták is), akkor 50-60% hatásfokkal is számolni kell. Van az 800Amper is.
-
prmcsk
addikt
válasz wolffy #40870 üzenetére
Igen, azt jelenti. Minimum a 4Ohm, mert a fej végfoka ettől kisebb ellenálláson egy emelkedő hangerőnél könnyen repülhet.
-
prmcsk
addikt
válasz Pr0GrEsSiVe #38251 üzenetére
Így bekötve az erősítő 2 Ohm-on működik. Ha sorba kötöd a hangszóród tekercseit 8 Ohmos lesz és ez nem kóser.
Egy ohm-ra is mehetne az erőlködőd, de ahhoz 2x2 Ohm-os hangszóró kellene úgy bekötve ahogy ez most van.Ez a blokk ez alapján nem bridgelhető. A két kimenete belül szerintem párhuzamosítva van.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz tboy93 #36944 üzenetére
Abban még az eredeti bizti van. Szól, mint állat az a 4x18Watt...(IASCA RMS)
Ez a cucc 2000. környékén velem volt országos II., amatőr 150Wattban. Csak azért nem első, mert csókosok már akkor is voltak. Akik ismerik a múltat tudják, hogy a Pardi, aki első lett előttem, milyen hátszéllel futott anno. Én meg beestem oda vidékről ezzel a lommal és saját beszereléssel. A ládát ki ne hagyd, az a hangszóró már nem létezik és az eredeti cséve van még rajta.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz gyáliSanyi #34808 üzenetére
Na várjunk egy kicsit...
Ne keverjük egy oldal hídba köthetőségét, egy oldal párhuzamba kötésével. Anno volt olyan fej, amit oldalanként hídba lehetett kötni, de ahogy te leírtad az összekötést az egy oldal párhuzamosított kötésére utal. Ilyen lehetőséggel én még nem találkoztam.
Hidalt kötés:
Bal első és bal hátsó madzagokat úgy kötni, hogy:
bal első+ hangszóróhoz+, bal első-bal hátsó+ összeköt, bal hátsó- a hangszóróra.
Ugyanez a jobbal is.Párhuzam kötés:
bal első+ bal hátsó+ összeköt és megy a hangszóró+ra.
Ugyanez a jobbal is.Na ilyet még nem láttam.
-
prmcsk
addikt
válasz gyáliSanyi #34806 üzenetére
Ne próbálkozz vele, annak "Füst Milán" a vége.
Lehet lemaradtam valamiről, de milyen fejegységed is van ?
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz gyáliSanyi #34803 üzenetére
Szerintem kizárt, hogy baj nélkül összekötheted (párhuzamosíthatod) így a kimeneteket.
Ha egyáltalán van olyan lehetőséged a fejen (késleltetés), akkor nullára állítod a késleltetést az eleje és hátulja között, de szerintem nincs is benne ilyen opció, tehát alapból "jel azonos".[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz gyáliSanyi #34798 üzenetére
A 2.es vezetéket kösd az iso 5.re.
A 3. ast a bódéra, vagy az iso 8.ra.
A 4.-6.-7. összekötheted és direkt 12 voltra, de a fej világításod állandóan menni fog. Ha rám hallgatsz, a fej villanyt (6) valóban a kocsi villanyra kötöd.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz runner 125 #34691 üzenetére
Nem volt még ilyennel dolgom, de érdekes lesz a vaslemez alatti vételed. Szerintem is a szélvédőre kell ragasztanod a jel vételhez. A GPS-nek is illik "kilátnia" a bódé alól.
-
prmcsk
addikt
Van egyáltalán direkt +12 voltod kiképezve, a gyári kábelezésben, ami oda megy ?
Ellenőrizd egy műszerrel, vagy próbalámpával, hogy kivett kulcsnál van e direkt pontod, ahol a lámpa világít, vagy a műszer mutat ? Ha nincs, vigyél oda egyet és ezután jöjjön a csatlakozó varia.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Nem3sys #33736 üzenetére
Cseréld meg a két hangváltót és kiderül, hogy mi a gond.
Ha a hiba is cserélődik, akkor a hangváltó a hibás, ha nem, akkor fej, hangszóró(k), vagy kábel...[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Neonsz #33673 üzenetére
Nekem kicsit katyvasz az ismertetőd, mert keveredik bennem a van és lesz darabszáma...
Összesen, a cserékkel együtt nyolc hangszóród lesz ?
Az elképzelésed szerint, ha elöl és oldalanként hármat akarsz bekötni, akkor a 2,66Ohm eredőt fel kell hoznod 4Ohmra.
Én ezt anno (úgy 20 éve) megfelelő vékonyságú cekász szállal csináltam. Meg van adva, hogy 1 méter hány Ohm ellenállású, a megfelelő hosszt sorba kötöd és ennyi. Olyan 3-4Ohm/méter körülit keress. Behúzod egy varnis csőbe, karikába összetekered, lazán rögzíted és a két végét sorkapoccsal kötöd a rendszerre.A kalaptartós két hátsóval semmi gondod, mert 4-4Ohm.
Jól értem ?
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Csygusz #28724 üzenetére
Azért a teljesítményét szépen "megrajzolták". Hiába na, ez a divat. az 1%-os torzítás már megszokott "mérőszám", de ez a teljesítmény ?
Számoljunk:
Analóg: 50A x 13volt x jó esetben 0,6 a hatásfoka = 390Watt összteljesítmény.
Digitális: 50A x 13volt x kb. 0,85 = 553WattEz a fizika, persze lehet, hogy én tudom rosszul...
-
prmcsk
addikt
Lehet, ha van az erősítőn nagy jelszintű (hangszórókról) bemenet. A kérdés inkább az. érdemes e, mert nem szokott igazán jól szólni.
-
prmcsk
addikt
Illik vele beborítani az ajtó belső lemez és a kárpit alatti felületét, persze nem milliméter pontosan.
A kárpit alatt ott legyen csak lyukas, ahol muszáj."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
A kérdés, hogy darabra kapható e ?
-
prmcsk
addikt
Akkor valahol a rendszerben, a beszerelő "Y" RCA elosztó(ka)t alkalmazott, bár így sem világos, hogy mi a bánatnak van 3 pár RCA-d ?
Az aux out kimenetet egy második erősítő "jelfűzéséhez" szokták alkalmazni, de annak létére semmi jel nincs.
Annál is inkább, hogy a 4 csatornás JBL erőlködő eleve úgy van kötve, hogy ő viszi a két első szettet + hídban a subot, tehát a teljes rendszert...Tárj fel mindent, keresd meg hol van az elosztás, mert ott valami "kókány BT" szerelt...
A lényeg:
2 pár RCA hátra, 7. ábra szerint bekötve a hangszórók és kapcsolva a szűrők, a potikat meg ízlés szerint...[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Hogy te is választ kapj, a nagy "tarangálás" közepette....
Behúzol még egy pár RCA-t. A fej pront-ját és rear-jét összedugod az erőlködő front-rear-jével.
Erősítő bekötésnél és kapcsoló állításnál a 7. figurát alkalmazod, a potikat meg "ízlés szerint" tekergeted...
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26448 üzenetére
Akkor alapjaitól...
A neutrik aljzaton ugye megvan, hogy mi a belső és mi a külső fogalma ?
Az is, hogy meg van jelölve belül és kívül, hogy mi a + és mi a - ?
Kösd be úgy a hangszóró tekercsvégeket, ahogy leírtam.A neutrik dugóban is megtalálod ugyanezen csatik ellendarabjait és polaritásukat.
Soros 8 Ohm: = A neutrik dugónál, a külső mínuszra rákötöd az erőlködő mínuszát, a külső pluszt (dugón belül) összekötöd a belső mínusszal, a belső plusz megy az erősítő pluszára.
Párhuzam 2 Ohm: = A dugó két pluszát (dugón belül) összekötöd és kivezeted az erősítő pluszára, a negatívval ugyanezt teszed.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26440 üzenetére
A neutriknak 4 kivezetése van. A belső plusz/mínusz- ra kösd ki az egyik tekercset, a külsőre a másikat, polár helyesen.
Ettől fogva csak a neutrik apukát kell bizgerélned, ha variálni akarsz.
8 Ohm = sorba kötöd a neutrikban
2 Ohm = párhuzamba kötöd...[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26419 üzenetére
"1.200/500W, 2x4 Ohm, 89dB, 20-250Hz, 30cm"
Ha igaz a 2x4 Ohm, akkor 2, vagy 8 Ohm-ra kötheted, a linkelt (két legalsó) bekötések alapján.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26413 üzenetére
Az két tekercses lesz.
Mi a subod pontos típusa ? 2xhány Ohm ?
Az erőlködőd ezek szerint a 2-Ohm hidat tudja.
A sub, amit linkeltél az 1x4Ohm. Hogy jön ki ebből 4 madzag ?
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Dealer20 #26340 üzenetére
Akkor úgy értelmezd az előzőmet, hogy a 2 ohmból 4 lesz, a 0,5 ohmból meg 1ohm.
Érdekes, én sztereót látok a kimenetnél és a híd lehetőségét sem látom felfestve, bár ettől még lehetséges.
Konkrétan, nem ismerem az erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Dealer20 #26333 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok...
Az erőlködő fotóján 2 Ohm/ csat. felírat látható. Ez ment 0,5 Ohm/csat. ?
Ezek szerint a mélyeid 2x1 Ohm dupla tekercsesek.
2 Ohm = A hangszóró plusz- mínuszát összekötöd, a maradék plusz-mínusz megy az erőlködőre/csat.
(bal alsó)0,5 Ohm = A hangszóró plusz, plusz összekötve az erősítő plusszal/csat.
Ugyanezt a mínusszal. (bal felső)[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #26138 üzenetére
Megérkezett a drágaszáágom... Valóban beszereletlen, novi csentó.
Hétfő hajnalban meg beszoptam. Amibe lett volna (B5 passat), a garázsában, tűzfalig leégett...
-
prmcsk
addikt
-
prmcsk
addikt
válasz profi91 #26056 üzenetére
Van 8db tekercs véged. Kiválasztasz kettőt, az induló + szabadon, a másik vége -. Azt összekötöd a második tekercs + -al. Ennek a - végét szabadon hagyod.
Ugyanezt megcsinálod a maradék két tekerccsel is. Ezután fogod a megmaradt két + -t és összekötöd egymással és az erősítőből kijövő + -al.
Ugyanígy teszel a - -okkal is. Az eredő 1ohm lesz.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz desigo #26051 üzenetére
Year / Model Reviewed: 2003 P3600 Alul látható és gondolom jó is...
-
prmcsk
addikt
válasz Jhonny06 #26046 üzenetére
Vagy...Az itt nagyon felkapott JVC KD-X30 40, 50 szériából valamelyik.
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #26026 üzenetére
Mi a gondod ? A pdf-ből értelemszerű.
A fejből kijövő csatlakozó kék/fehérje az erősítő és antenna remote-ja. 200mA-el terhelhető.
-
prmcsk
addikt
válasz Intruder A 6 #26014 üzenetére
Tetszhet is az első és, ha jövőbe gondolsz, jó választás, de ezt a hangszórót szerintem letolja, mint tiroli a gatyát...
pps1 + gabo01: Most ne kezdjünk el azon moralizálni, hogy ki, mit, minek nevez...
A 2+sub az nekem három. Ezek szerint három csatornás (utas) erősítő sem pontos megfogalmazás ?[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz gabo01 #25975 üzenetére
Mit nem ért valamelyikünk ?
Van egy 4 csatornás erősítőm, négy RCA bemenettel. Számomra a klasszikus felállás az, hogy:
az 1 és 2 bemenetre (front) rádugom a bal első-jobb első szettet hajtó RCA-kat és az első szetteket, normál módon kötöm ki.
a 3 és 4 bemenetre (rear) pedig az egy db. subomat hajtó és mono-ba kapcsolt RCA-kat dugom be.
A kimeneti oldalon a subot hidalva kötöm ki.Így lesz 2x150W RMS front és 1x500W RMS rear
Ezt nem lehet megcsinálni ?
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #25966 üzenetére
De mit értesz 3 útban? Egy erősítőről?
Klasszikus rendszert. Elöl sztereóban a szett 2x150Watt RMS (2x30A). Hátul: egy nyomó 1x500Watt RMS hidalva. (60A)
És tényleg kíváncsi vagyok a véleményekre...
Furcsállnám, ha nem lenne elég, mert anno a 4 csatornás Phoenix Gold ZX-450 erőlködőmmel, amiben egy db. 50A-es bizti volt 3 utas rendszerben, a hátulján hídba kötve, lerúgta a golfomról a rendszámot.
Pedig abban a band pass ládában egy hírhedt harmincas JBL 1200GTi volt, 10 centis lengővel.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Pfúú, megnyugodtam...
Ha JBL referencia, ha nem, ha 5 centis cséve, ha nem, csak nem kell "atomot" alá tolni, hogy elinduljon.
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #25963 üzenetére
Na ne bosszants...
3 útra nem lenne elég a 4x30A + az erősítő felépítése, paraméterei ?
· RMS Power 4 Ohm 4 x 150W
· RMS Power 2 Ohm 4 x 250W
· RMS Power 4 Ohm mono 2 x 500· THD (A-weight) 0,08%
· Bemeneti érzékenység 200mV - 4.5 V
· Low Pass (12/24 dB/oct) 40 - 4000 Hz
· High Pass (12/24 dB/oct) 15 - 4000 Hz[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #25961 üzenetére
Ezzel csak ki lehet szolgálni, három utas rendszerben...
-
prmcsk
addikt
válasz Megamen #25941 üzenetére
120Amper a max. áramfelvétele, ez írták valahol...
Ha jól tévedek ez analóg erősítő. 13 volt X 0,6 (Hatásfok + disszipáció és akkor jóindulatú voltam a 0,6-al) x elméleti 120Amper = 936Watt maximum. Ez a teljes elméleti tudása, szerintem...
Ettől fogva lehet róla vitatkozni, már ami az ohmokat illeti...
Én nem hiszek ezekben a "pöcsnyi" akkukban, főleg fő akkunak.
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25837 üzenetére
Az a 20k is teljesen reális ár lenne érte, normális körülmények között. Ma, ebben az "iparágban" nincs piac, ezért, vagy xaréhugyé odaadod, vagy rád ragad.
Már elvesztem a sok hsz. erdejében, talán ládát akarsz tervezni ?
Neked, vagy másoknak is hasznos lehet: Ládatervező.
A használatáról ne kérdezzetek, még nem dolgoztam vele.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Joe fiú #25794 üzenetére
Köszönöm.
Ez rendben is van, csak amíg 10/8 júzer tolja neki, mint "vak az anyját", többségében occó, ótvar (gazdaságos) erőlködőkkel ? Azt sem hallva, hogy már rég kockajelen szól a lom és vissza kéne venni, addig a "füst milán" örökké élni fog.
-
prmcsk
addikt
válasz zetecR #25789 üzenetére
Most akkor valaki leírná tömören és ungárisul is a lényeget ?
Hiába na, a kor...Én még szovjetül tanultam, ezért nem egyértelmű számomra, hogy mindenki szpíkelni angol...
[ Szerkesztve ]
-
-
prmcsk
addikt
válasz Osynho #25772 üzenetére
Számoljunk.
80A x 13 volttal x kb. 0,6 (hatásfok + disszipáció) = 624Watt az erőlködőd összteljesítménye.
Akkor reális is lehet, ami nagyon ritka, mert a gyártók legtöbbször agyament teljesítményeket adnak meg, "reklám és píár" céljából, pedig a fizika, az fizika...
-
prmcsk
addikt
válasz Osynho #25766 üzenetére
Az user error csakis "tankagyúaknál és tüzér fülűeknél" léphet fel.
Nálam mindig a hangszóró tudott többet, az erőlködőnél és szerintem így oké.
Biztos, hogy 325Watt RMS az, amivel hajtod, vagy ez "gyári adat" ? Az erőlködödben, ami a mélyet hajtja, mekkorák a biztosítékok és analóg e ?
Biztos, hogy nem...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz zakk08 #25762 üzenetére
Gondolom a fejegysége 2 voltos. A 2 volt RCA-t akarja 4, vagy 5 voltossá tenni, egy mini aktív RCA erőlködővel.
szerk: megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz zakk08 #25757 üzenetére
Egy teszt cd-ről nyomsz neki folyamatos zajt. DC 20 volton azt a feszkót fogja mutatni, amit valóban ki ad.
STC Speed Ezen gondolkodom most én is...
-
prmcsk
addikt
válasz zakk08 #25753 üzenetére
Hát így elmondva, (bár még nem csináltam) a következőt próbálnám meg:
Valamilyen jelforrásból mondjuk folyamatos 50Hz-et adnék ki és minimumtól kezdve tekerném a hangerőt max.-ra. Közben persze egy multiméterrel 20 volt DC méréshatárban mérném az RCA-n a kimenő feszültséget.
+ a belseje, - a külseje...Ötletnek jó ez ?
-
prmcsk
addikt
-
prmcsk
addikt
válasz Megamen #25749 üzenetére
Ez lenne az optimális, de...
Jól mondták az elődök, savas nem lehet az akku. Lehet különbözőt is, mert nem kell állandóan összekötni a kettőt. Én csak zene módban kötném össze, egy ilyen közbeiktatásával és a sárga gyújtás vezetékre kapcsolót tennék, így én döntöm el, mikor menjen párhuzamban a két akku.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz PiciPeti #25672 üzenetére
Az alul, az a membrán töve.
A bevezető szál itt megy be a dómsapka alá és ott belül van összeforrasztva, a sokkal vékonyabb és merevebb tekercsszál egyik végével...
"Csak" a dómsapkát (tekercset takaró "porvédőt" kell leszedni. Nem árt hozzá a szaki, hogy szép is, jó is legyen.
-
prmcsk
addikt
válasz PiciPeti #25670 üzenetére
Elemmel próbáld ki:
Az elem egyik felét érintsd ahhoz a bevezető csatlakozóhoz, ami biztosan jó. Az elem másik felére rögzíts egy vékony, szigetelt vezetéket. A vezeték másik felét meg húzogasd a valszeg kontaktos bevezető szálon úgy, hogy a szál, membrán felőli tövétől kifelé haladj. Máris kiderül hol vagy kontaktos. Valszeg a bevezető csatlakozó forrasztásánál lesz a gond. Ha közben mozgatod a rossznak vélt bevezetőt, mégjobb...
-
prmcsk
addikt
válasz zetecR #25643 üzenetére
Én glicerinnel szoktam, de sokan szilikont használnak.
Vigyázat ! Nem fújjúk, mint állat, mert ami jó lehet a guminak, az nem jó a papírnak.
Hátulról kezdünk. Fültisztítóra keveset mártogat és nem áztatva kenünk és csak a gumira. Majd jöhet az eleje.
Ha spray: Fújunk kis pohárba és kenünk...
Szerk: Igen, érdemes. Kitolhatjuk vele az élettartamát és nem kell havonta...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Joe fiú #25639 üzenetére
1.) Egy ohm mérővel meg kéne mérned mindkét tekercs ellenállását. Közel azonosak e ?
2.) A két tekercs polaritását ellenőrizd le. (Elemes technika)Jelezz vissza...
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25626 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a fejegységbe az RCA kimenetre kössem a hangforrást? Ha marad a zaj, akkor ez a hibaforrás?
A fejegységből kihúzod az rca-t és a kihúzott rca végére külső hangforrást akasztasz. ha a hiba nem szűnik meg, akkor rca hibád lesz. Vagy maga a kábel, vagy a fektetés helye, vagy a minősége...
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25620 üzenetére
Akkor:
A fejegységről húzd le az RCA (kat). Dugj rá(juk), valamilyen külső hangforrást, autó és erősítő beindít, hangforrás indul s kiderűl, hogy a gen. zaj él e még. Ha igen, a fejegység, mint hiba kilőve...
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25595 üzenetére
Ugyanaz a szett, agyanabba került vissza ? Ugyanott vittél mindent és ugyanoda is testeltél ?
Az rca cuccot cserélni kell. Leveszed a fedlapot, megkuksizod az összes forrláb elhelyezkedését, Veszel egy ilyet, vagy olyan láb kiosztásút, amilyet látsz benne.
Két módon lehet kicserélni. Nem régen csináltam a havernak. Rendes üzemmódban.
1.) Rendesen.de akkor nem árt érteni hozzá.
Panel ki, forrasz be, pasztázás és összerakás, vagy...2.) gyorsba.
Az rca lábait panel felett elvág pár milivel, új rca val összeszab, és megforraszt. Ehhez kevesebb tudás is elég. Szabni viszont tudni kell és egy vékony "tű" páka kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz zolikaDB #25590 üzenetére
Nem ott vettem az erőlködőt. Ez is jóárasított...
A cs-n már nincs fent...Van ez CFX 2.16-ban is. Csak az árát ne látnám...
pps1: Mondtam, hogy lomok terén kb. 2004.-ig vagyok képben, akkor hagytam abba. Ezért is fogadom el, amit szubjektíve, az újakról mondtok.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz zolikaDB #25587 üzenetére
Boltban találnék biztos, vagy huszat, de sorra maradok le erről, erről, stb.
Valami ilyen kalibert keresek "jóárasítva"...
-
prmcsk
addikt
Sok év után újra elkapott a dili.
Tegnap megvettem a drágaszágomat, ez lesz az alap egy SQ rendszerhez. Több subossal tárgyalásban vagyok, de hogy egy normális használt és occó 2 utas, 16-os első szettet,(ami azért elbírja az erőlködőt) nem találok, az vicc.
Ha valaki így netezés közben, vagy ismeretségi körben rátalálna valami szóba jöhetőre, az ne kíméljen.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Joe fiú #25560 üzenetére
A csatlakozás melegszik, a bekötési pontoknál, bárhol legyen is az...Ez a legbiztosabb és leggyorsabb jele, mielőtt szétrántanánk mindent.
Annyira nem rohadhat szét egy bódé, hogy ne vigyen el akár100Ampert is. Az alváz és a tűzfal kontaktjai hegesztve vannak. És persze akkor, ha a festéket megcsiszoljuk fémig, "rezezett" zsírral vékonyan megkenjük az érintkező felületeket, nem rozsdába fúrunk a csavarnak, meg nem forgáspontok után testelünk. Ugyanez a motortér testelésre is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz nemes0309 #25549 üzenetére
Nem tudom hol vannak az erősítők, de valszeg hátul. Ideiglenesen és próbából a lehető legrövidebben kösd meg a testet, hátul.
Volt már pár lomom, de soha nem húztam végig a testet, az akkutól a csomagtérig. Mindig azt csináltam, hogy a motorházban az akku - sarutól plusz testelést adtam a motornak, a generátornak és a bódénak.
Vagy: RCA zavarszűrő.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Sorjában:
Nem veszek senkit egy kalap alá. Hihetetlen különbségek vannak kategória igény, pénz és kivitel között.
Nekem miért SQ ?
Mert soha sem az "utcának, vagy a haveroknak" zenéltem. Már akkor öreg voltam, mikor elkezdtem, tehát, floyd, alan parsons project, dire straits, wilson philips és sok ilyet hallgattam, hallgatok. Én így vagyok bekötve.Versenyre belőtt cucc ?
Tévedés. Ha egyszer be van lőve az nem csak a versenyen szól jól, hiszen optimalizálva van.
A meghallgatók nem tesztlemezeket hallgatnak először, hanem zenét. Olyanokat, amiket abszolút ideális körülmények között több százszor meghallgattak már és egy autóban is tudják, hogy minek, hol kell, kéne szólnia.A freki lemez a végén szokott előkerülni, de az sem mindig.
Utazás.
Már bocsi, de volt olyan verseny, ahova nekem is több száz km-ert kellett utaznom. Ha valakinek mondjuk millás pakkja van, az ne üzemanyagozzon nekem...Oda kell menni, meg kell méretni magunkat és kiderül mennyire jó az, amit csináltunk, csináltak...kavics325i Új az van, de a hangzás szempontjai miben változtak ?
kferi-65 hadd szóljon már a kocsiba is az ami a lemezen van
Akkor remélem minden potid és hangszíned vonalon van ?
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz Peti66 #25480 üzenetére
Igen, rögzítő gyurma, amivel hangképet, színpadot és mindent be lehet lőni, a végső rögzítés előtt... Ja ? SQ esetén.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz orbano #25477 üzenetére
Ez teljesen igaz.
Egyértelmű, hogy a hangzás függ az autó tipusától előkészítettségétől, a felhasznált sound paramétereitől és még sokmindentől. Az SQ teljesen elkülönül mindentől és amit mondok az csak erre vonatkozik.
Hogy mit kell az SQ-nál figyelembe venni ? Egy kis ízelítő a hangzásbírálat szempontjairól.
-
prmcsk
addikt
válasz k-feri65 #25474 üzenetére
A 2000-es években jártam anno országos HQ versenyekre (ámátőr 150W) és a meghallgatók, 10/8x, mindig ezt szajkózták...
Hinnem kellett nekik, mert azért ott nem "pékek" hallgatták a saját, ismert lemezeiket. Később saját füllel is be kellett látnom, hogy hangzásban nem mindegy. Persze a "mai, lobogós tuc-tucnál, secko jedno".
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #25463 üzenetére
Az autóban fél-egy méterre van a füledtől, a magas. Tér terjedésben szerintem nem mindegy.
zolikaDB Tökéletes hely, ha ízlés szerint befelé, oldalra, vagy kissé előre néz.
pps1 Ez is igaz, tipus függő a dolog, de a szembe szebben (nem jobban) szóló, szerintem nagyon ritka.
Az ökölszabályok alól mindig van kivétel...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Szép munka, bár az a talp, talán ragasztás ? Lehetett volna szebb is.
Tudom, hogy a hangoláson sok minden múlik, de nekem "úgy tanították", hogy arcba nem forgatunk magasat...Az rendben van, hogy így "ciceg" a legjobban, ha ez a cél.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz orbano #25432 üzenetére
Nekem anno SQ-ban 10db ilyen volt., csak DC 25 voltosban.
-
prmcsk
addikt
Valaki tömören leírná, hogy miért is nem kell kondi a kocsiba ?
Nem szpíkelem az ángliust, főleg nem az ámerikait...
-
prmcsk
addikt
válasz Osynho #25368 üzenetére
Veszel valami occó tűzőgépet, amit később is használhatsz és kész...
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25371 üzenetére
Nem a remote-ra gondoltam, hanem az RCA-ra.
Sokszor kényszerből, vagy kényelemből, az RCA-val együtt vitt táp okozhat galibát...
Ha már itt vagyok kérdeznék én is, mert a maiakkal nem vagyok képben, hiszen én a Rainbow CS-260P szettnél megálltam a fejlövésben...
Erről a szettről valakinek véleménye ?
A -30k.-s akció az minek szól ? Annyira sz@r ?"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
Amugy nekem azert volt erdekes a masodik akksi,hogy ne induljon ujra a fej inditozasnal.
Átnéztél minden kábelt, keresztmetszetet és kontaktot, az akku/bendix/önindító "szentháromság" vonalon ?
Érdekes, hogy sokan bajlódnak ezzel, pedig a mai önindítók szinte mindegyike "fogaskerék áttételes", tehát jóval kevesebbet kéne felvennie az akkuról, mint anno a szoci időkben.
A szoci autók indítóinak szinte mindegyike direkt hajtásos volt és háromszor nagyobb, de nem emlékszem ennyi nyügre, a tápleesést illetően."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz borat26 #25345 üzenetére
Jól rémlik...
Ha nem tudod máshol vinni akkor ott viszed. Tapasztalatom szerint messze nem olyan veszélyes, a tápot vele vinni, mint jelkábel mellé tenni.
-
prmcsk
addikt
Itt meg a relés megoldása a két akkus problémának, amik nemcsak a rajzon jó, ha egyformák.
Oszt' nem köll megint márkát venni, nincs benne semmi high tech. Egy DC12 voltos behúzóval rendelkező, 50-60-80-100Amperes relé, kívánság szerint és annyi..
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz kavics325i #25332 üzenetére
Ez teljesen rendben van, de az ára ?
Osynho: Itt egy gyári és automata megoldás blokkvázlata. 70Amperig...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz prmcsk #25319 üzenetére
Magamnak válaszolok ugyan, de tájékoztató céllal, hogy ne egyetek már meg minden maszlagot...
Itt van a már idézett link legalsó akkuja, és "vakerszósszal" meg egy kis matricával, máris 25k. az ára.
Nem tűnik fel senkinek, hogy a külméretei milliméterre (a +- 1mm a hibahatár) megegyeznek a vagyonvédelemben használt ilyen akkukkal ? Az ára: 8-9k.
De a nagyobbaknak is megvannak a hasonló "testvérei", harmad áron.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Folyadék nem kell rá.
Azért nem ajánlják autóba, mert a lemez behúzó mechanika megsértheti a kefét. Én anno úgy tettem bele, hogy elöl és középen tartottam a kefét, beküldtem és kijött, ahogy sikerült. Legalább befelé nem sérült a kefe, mert a mechanika a lemez szélénél húzza be a lemezt...
A lejátszót szét kell szedni, egy fültisztító egyik felét vízzel kissé nedvesíteni, a fejen forgatva tisztítani, majd a száraz felével, szintén forgatva eltörölni...
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Szubjektív véleményem az akkukról:
Az akkuk kb. 97%-a savas technológia. Ezekből az adott teljesítmény mellett szinte "mindegy" melyiket vesszük meg. A többi márkamánia és píár kérdése, mert a felépítésből adódóan nem is lehetnek nagy különbségek.
Kizárt, hogy 15-20k.-s tudáskülönbség legyen közöttük. Mindegy milyet vettem, nálam még 2-2,5 évig egyik sem ment tovább.
A lényegi és anyagi váltás, a spirálcellás tecnológia. HiFi-hez az akku itt kezdődik és lassan a hifi lánc legdrágábbja lesz, de ez van.
Mikor még aktívan működtem, csakis ilyet vettem és 6 évet ment, pedig kapott arcára rendesen...
Lehet számolni. A kalkulált élettartam alapján nem is olyan drága."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz Megamen #25295 üzenetére
Amit kinéztél nehogy egy sima ilyen akksi legyen át cimkézve és némi maszlaggal terítve.
2000. óta azt látom, az eladásban nem változott itt semmi, ha parasztvakításról és lehúzásról van szó...
-
prmcsk
addikt
válasz gabber01 #25019 üzenetére
Ebből kiindulva, szerintem lehet 2x hídba tenni.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Akkor nehéz ügy...
Nem írtad, de gondolom az erősítő biztosítékait csapkodja és nem az akku közelében, a főkábelen lévőt ?
-
prmcsk
addikt
Ma betoltam az erősítőmet a végles helyére
Akkor nem csak a kábelek helyzete lett más ? Az erősítőt fémesen a kasztnihoz rögzítetted ?
Próbából vedd le és úgy próbáld ki."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Filmgyűjtés
- Építő/felújító topik
- Interactive Brokers társalgó
- Google Pixel topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- One mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest