- OLED monitor topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #85749 üzenetére
Hardveres gyorsítást azt pont nem kéne kikapcsolni.
-
®abstract®
őstag
válasz
kokokka #85745 üzenetére
Köszi. A Slimbox Atv verziót is próbáltam de ott voltak benne hibák inkább visszatértem a jó kis pitére stabilabb és hibamentes számomra
próbálom finomitgatni a beállításokat.
Totron #85747
Na ez az amit nem tudtam köszönöm szépen
Át fogom még nézni a beállításokat de hát így is kikapcsoltam már egy csomó mindent hardver gyorsítást, dekódolásokat,buffer,deinterlace stb.
Akkor tesztelni fogok régebbi verziókat is.
Nekem alapvetően az a fontos hogy a movieshark csomag működjönPC n a 64 bites Kodi 18 pont 6 os 7 es verzióját használom, azok tökéletesen működnek, tíz húsz százalékos proci terheléssel szinte minimális órajelen. Szóval lehet hogy itt az amlogic procival van gondja a lejátszónak a TV boxon.
-
totron
addikt
válasz
®abstract® #85742 üzenetére
Nagyon megugrott 18.x, 19.x verziók rendszerigénye. 18.1 alatt félelmetesen alacsony prociterhelés mellett hozza az HBO-streameket, egy FHD-lejátszáshoz képest is, a webes mivoltához képest meg mégaztán. Ez x86-on értendő. Portolás, fordítás közben előferdülhetnek nonlineáris, vagyis látszólag random helyeken beütő, kiugróan magas, indokolatlan étvágyak vagy épp alulműködések, teljesítmény-lyukak. Alverziókkal is érdemes lehet kísérletezgetni. Fejlesztői fórumon érdemes jelezni, ott pedig el lehet dönteni, hogy az-e a jobb, ha azért nincs megoldás, mert tesznek rád vagy épp feldolgozták a problémát, de nincs elég tettvágy a javításra.
-
-
kokokka
addikt
válasz
®abstract® #85742 üzenetére
X96Max Plus-om van. Slimbox ATV + CE. 4K-t nézek néha 1080p-t. Sose tűnt fel, hogy bármi terhelés probléma lenne miatta.
Suineg
Eredeti és magyar hangsávok közti váltásnál van probléma Slimbox alatt, de lehet, hogy csak nálam, nem tudom. Átváltok és elnémul a film, nem is ír ki az erősítő semilyen hangformátumot. Ergo nem küld rá semmit a lejátszó. De ezt sem mindig, van hogy hibátlanul átvált. Ha nem, akkor újra hangsávot váltok és utána megint jó. Egyszer volt olyan, hogy miután egyáltalán nem jött vissza a hang kiderült, hogy onnantól nem.is volt semminek hangja, még pl. A YT-nak sem. Csak az újraindítás segített.
-
®abstract®
őstag
válasz
kokokka #85739 üzenetére
Nekem x96 Max plus készülékem van. Slimbox v12 pite.
Jó meg minden.Neked milyen készüléked van és mekkora a leterheltsége százalékban?
Mármint a Kodi futtatása közben..Kodi nekem is telepítve van természetesen. De csak a Leia változat a jó mert a pluginek ott működnek amiket használok.
Viszont egy valami zavar: 720p és full HD tartalom nál is a leterheltség 80-90 -100 százalékon pörögjól van ez így?
Ha tud valaki segíteni ne tartsa magában
-
Apa+Fia
aktív tag
Mecool KT1 készüléket honnan érdemes rendelni?
-
kokokka
addikt
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mikor nő fel az android addig, hogy egy normális appal (akár Kodival) teljesértékű médialejátszóként lehessen használni. A SLIMBOX alatt nálam most már majdnem ilyen a Kodi, de a hang része valamiért nem teljesen stabil. Bár most néztem meg egy Atmos-os filmet, direkt droid alatt, teljesen hibátlan volt. Csak akkor jöttem rá, hogy nem is a CE-t használom, amikor a Kodi-ból kilépve az adnroidos felület jött be
Lehet, hogy már nincs messze az idő, hogy csak android legyen egy médialejátszó alatt.
-
gyűrű
addikt
Csak a 4Ks kodi netflix miatt vettem shieldet, ha tehetném legyalulnám az atv=t róla hogy csak a kodi maradjon.dv nem érdekel. Abszolút nem érdekel semelyik atv=s app . A Gt King et használom főleg, mert jobb a kodija mint bármelyik fos androidnak, semmi olyan lejátszó nem érdekelne már amin nem megy a CE. Van még 2db X3 as és egy 912-es CE s boxom..
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #85730 üzenetére
Egyetértek blakeyvel. már 50-55 körül Németországban használt jó állapotú shield pro 2019 et lehet venni, ami azért nem ez a kategória. Amit blakey írt azok a CE-n a legjobbak, 40 korul.
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #85730 üzenetére
60e-ért már jobb eszközöket is lehet venni, annyit nem ér egy Amlogic box, maximum 40e-t. Egy Beelink GT-King, Khadas Vim3/Pro/L HTPC ed., Odroid N2+ inkább megéri, ezek mind jó eszközök. AM6 Plus egyetlen előnye a Dolby Vision licence, de ha CE-re is lesz akkor már az sem, a jó hűtés, a jó minőségű alkatrészek mind adottak ezeknél a boxoknál.
-
®abstract®
őstag
válasz
Martin Eden #85715 üzenetére
Ààà, nagyon súlyos
meg az is hogy bírja évek óta
-
oldfabius
csendes tag
válasz
oldfabius #85727 üzenetére
Közben megtaláltam a választ a CoreELEC oldalán a kérdésemre:
- Egyrészt rosszul emlékeztem, mert a 9.2.7-es legacy build-ből szedtem ki a DTB fájlt nem a legújabból
- Másrészt mivel már régóta nem használok CoreELEC-t nekem újdonság volt, hogy többé nem támogatják tovább ők se a S912-t, pont a kernel problémák miatt:
"CoreELEC decided to remove support of these SoC family(GXB and S912) because they aren’t supported anymore by Amlogic in newer kernel than 3.14."
Itt hagynám a kérdésem meg a válaszom, hátha később valaki pont belefut ebbe a problémába. -
oldfabius
csendes tag
Sziasztok!
Armbian-os kérdésem lenne 'MECOOL M8S PRO L' S912-es 3GB SDRAM-os lejátszóval kapcsolatban.
1. A Csicsóka féle image-el felment az Armbiant régi 5.37-es verziója (Debian 9 - kernel 3.14), installáláskor a legújabb CoreELEC image-ből kiszedett 'gxm_q201_3g.dtb' DTB fájl felhasználásával. Az OpenMediaVault 4-es verzióval szépen elfut, de erre az 5-ös OMV-t nem tudom felrakni, mivel úgy tudom ahhoz már Debian 10 kell ha jól értem az OMV leírásokat.
2. Próbáltam a 'balbes150' féle 'Armbian_20.10_Arm-64_buster_current_5.9.0.img.xz' image-t is feltelepíteni egyelőre sikertelenül:
- u-boot-s905x-s912 átneveztem u-boot.ext fájlra
- extlinux.conf fájlt megszerkesztettem, az FDT értékét rámutatva a megfelelő 'meson-...q201.dtb' DTB fájlra, később a CoreELEC image-ből a kártyára felmásolt 'gxm_q201_3g.dtb' fájlra
- fogpiszkálós reset hiánya miatt a 'Update & Backup' és a 'Reboot to LibreELEC"' appokkal is reseteltem
- egyelőre a MECOOL logo-ig jut a dolog nem megy tovább.
Kérdésem, hogy sikerült már valakinek hasonló architektúrájú dobozra (S912, 3GB SDRAM) az újabb Armbiant felrakni vagy esetleg ahogy olvastam valahol, lehet hogy ezekre a már nem megy fel a 5.9-es kernel?
Ha nem megy fel sehogy az új Armbian, a OMV4-el mennyire lehet el lenni Docker imageket telepítve összehasonlítva az új OMV5-höz képest? -
headhunter
addikt
válasz
®abstract® #85712 üzenetére
SSD volt benne eleinte, de kivettem és használat közben (film nézés), most nyáron leveszem a tetőt. (pár fokot ez is számít 3-5°C)
CE MicroSD-n, Boxon atvXperince V3A.
-
nimmrody
tag
Sziasztok
Gt King Pro (S922X-H) tovabbra sem elerheto a Netflix HD app okositassal?
Az erdekelne ez a modszer menne e a boxon. Koszi szepen.
-
Suineg
senior tag
válasz
®abstract® #85722 üzenetére
Babricskoltad a proci hűtését amúgy?
-
Zen_Ronin
tag
válasz
®abstract® #85719 üzenetére
Végülis milyet vettél?
Ajánlják egy "légegér" vásárlását is ....
Asszem rendelek egyet :-) -
kokokka
addikt
válasz
Martin Eden #85715 üzenetére
Ott a pont.
-
Martin Eden
tag
Az egyik legrégebbi boxom egy Beelink Mini MX III II, nemsokára 5 éves lesz. Igaz nem 0-24 megy, hanem napi pár órákat, leginkább 1920*1080i videó megy rajta, legtöbbet ezzel tv-zünk (tvheadend kliens). Ma este két óra használat után 88 °C-t írt, de ha nagy ritkán kíváncsiságból ránézek, mindig 80 fölött van már rövid használat után. Amúgy nem szoktam nézegetni, mivel semmi gond nincs a működésével.
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
3 készüléket néztem ki.
S905X4 : [link]
S905x3 : [link]
S905x3 + HDD hely : [link]Nekem a legszimpibb a harmadik a HDD csatlakozás miatt. Viszont nem rendelkezik Google tanúsítvánnyal, így a HBOGo-t nem tudom használni. /legalábbis a válaszok közt ezt olvastam/
Az első és a második közti árkülönbség nem tétel.
Az mondjuk fontos lenne ha az 1080p /24p-t kadencahelyesen játszaná le.
Hát ez a dilemmámKérdésem sz nincs .... viszont véleményt, tanácsot, ötletet azt elfogadnék.
-
®abstract®
őstag
válasz
headhunter #85709 üzenetére
Remek megoldás
Igaz én CE nem használok csak droid on vagyok slimbox.
Akkor neked is így mezítlábas burkolat nélkül? -
CirrMee
addikt
válasz
headhunter #85709 üzenetére
Kár érte, (régen) kiváló ügynök volt...
-
headhunter
addikt
válasz
®abstract® #85696 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Voltak/vannak náluk ilyen "ideiglenes" zavarok. Volt, amikor az egész Fórum eltűnt egy időre.
Másik e-mail szolgáltatós címmel próbáltad?Amúgy meg a hivatalos Admin-októl ott ne sokat várj, de ha van szerencséd, egy jobb fej User azért előbb-utóbb megválaszolja. (Amúgy ennyit meg a Beelink support-járól is).
-
Compika
aktív tag
Sziasztok! Szeretném kérdezni hogy a clear logókat miért nem tölti le a kodi a filmeknél ha a preferált nyelv magyar, a sorozatoknál meg letőlti.
-
®abstract®
őstag
válasz
interstate76 #85704 üzenetére
Köszi az infót uraim
#Zsadi
De ERPY kolléga részéről erős volt az a kijelentése hogy soha
megy 50 fok fölé a hőmérséklet!
X96M+ Android alatt használom SLIMBOX Pite V.12. -
Elemental
addikt
válasz
blakey #85693 üzenetére
A yatse logból azt hámozta ki a srác, hogy a kodi 19-ben kell valahol keresni a megoldást.
-
interstate76
addikt
válasz
®abstract® #85700 üzenetére
Nekem most egy 50x50x8 mm-es (szóval nem egy óriási) borda van az A95X F4-esen (ez ugyebár S905X4-es CPU-val szerelt eszköz). AIDA64 és Kodi System Info szerint is alapjáraton 50˚C-os, SD filmezésnél 55˚C-os, 720p anyagokkal kb. 58-60˚C-os, magas bitrátájú 1080p/4K anyagokkal vagy a rendszer határait feszegető játékokkal megküldve 65-72˚C-os. És mindent szépen visz a gyári rendszer, az előre telepített Kodival és Plex klienssel.
Ez kb. 10˚C előny a gyári állapothoz képest. Nem tudom, mennyit hozna pluszban egy nagyobb borda, de elképzelhetőnek tartom, hogy nyerhetnék még 10-15˚C-ot, csak már nem foglalkozom vele. És mindez droid alatt. CE-t futtatva én nem is mókolnék a hűtéssel, mert gyárilag megáll 70˚C alatt pl. a Tanix TX3-as. Egy nagyobb bordával, CE-t futtatva én reálisnak tartom az 50˚C körüli max hőmérsékletet.
-
Zsadi
őstag
válasz
®abstract® #85702 üzenetére
Az X96Max nálam is hasonló, de nincs megfordítva.
Több órás 4k filmezés után 55 fok CE alatt, bekapcsoláskor 36-38 fokot ír ki, CE YouTube 61 fok. Nincs rajta nagy borda.
Droid alatt nem használom. -
ERPY
őstag
válasz
®abstract® #85700 üzenetére
CE, ssh, cputemp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Jól megépített, "erős irodai" vagy "kezdő játékos" PC eladó
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest