- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
válasz
Beni2360 #85347 üzenetére
A válasz engem is érdekel, mert nálam is előfordul (érdekes csak sorozatoknál, filmeken nem emlékszem, hogy láttam volna)
szintén X96Max playa / CE 9.2.7-es rendszeren, a TV: Sony KV65-XH9096
Amiken tapasztaltam: Trónok harca UHD BD HDR/DV változaton & Stargate SG-1 felturbózott kiadáson (1080p) és a Supernatural 720p-1080p BD kiadáson (made by virágbolt és mkv fájlok) -
kemuri78
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy offolok, ez esetben kérlek nézzétek el nekem! Következő lenne a gondom: minden lehetséges esetben felirattal nézem a filmeket/sorozatokat. Mi lehet az oka annak, hogy amikor a felirat megjelenik a képernyőn apró- de annál idegesítőbb - reccenést (frame drop?) okoz a lejátszásban? És ez szinte minden egyes sornál megismétlődik... X96 max +, de csinálta a mini mxIII-al is. A videóbeállításokat nem bántottam az eszközökön. Előre is köszi!
-
interstate76
addikt
Én általában relatíve magas bitrátájú, de hd/fhd felbontású anyagokat nézek - lehet, hogy ezeket jobban bírja, nem tudom. Vannak tesztanyagaim, majd kipróbálom, mennyire tudom feltornázni a hőfokokat, de egyébként a 75 °C sztem még belefér. PC/laptop esetén is akkor szoktam változtatni a hűtésen, ill. akkor szoktam abbahagyni adott program (pl. a Cities Skylines sajnos folyamatosan 80°C felett tartja a laptopon prociját, így már rég le is szedtem róla) használatát, ha ezen érték feletti hőmérsékleteket látok.
(#85340) lajosx Milyen kütyüd van? Én egy A95X F4-esre tettem plusz bordát, az elég különleges alakú, nem hiszem, hogy az arról készült kép segítene neked - hacsak nem ugyanilyened van.
-
válasz
interstate76 #85336 üzenetére
De hogy tetted rá nincs esetleg képetek ? Mert en nem latom a megoldást hogy tehetnék rá hűtést,csak az alsó venti ami jónak tűnik
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman #85333 üzenetére
De elképzelhető. Akkor nyugodt szívvel törölhetem, ugye?
Most már nem fogom formázni, mert baromi nagy adagról van szó (14TB)
Ha esetleg egyszer ext4-re formázom a vinyót, azt a későbbiek folyamán, a Windows (8.1) is felismeri?
Nem értek hozzá, hálózatban szoktam a lapitopról másolgatni és nem akarok két szék közé ülni. -
cof
veterán
válasz
interstate76 #85336 üzenetére
a Tanix TX3 nekem megáll 70°C alatt
Gyári hűtéssel? Akkor szerencsés vagy. Nálam is CE van, SD TV adásnál 65C, HD TV adásnál meg 73-74C-ig is elmegy, gondolom tovább nem engedi... Szóval sajnos ezt is mókolni kell szigorúan, mint az X96 MAX-ot.
-
interstate76
addikt
válasz
kokokka #85322 üzenetére
A problémák 75°C környékén kezdődnek. Emellett lehet, hogy 100°C a maximális hőmérsékletük, de az élettartam szempontjából nem mindegy, hogy maximális terhelés mellett 60 vagy 80°C-on pörgetsz egy eszközt - a drágábbakat sem azért szerelik komolyabb hűtéssel, mert nem veszik figyelembe a költséghatékonyságot.
CE-t használva amúgy én sem mókolgatnék (a Tanix TX3 nekem megáll 70°C alatt), de miután az A95X F4-et droiddal használom és pl. játékoktól 80°C fölé is be szokott kukkantani, tettem rá egy bordát, amivel nyertem 10°C-ot. 15-20 perc volt a művelet, sztem megérte, de persze elfogadom, ha valaki másképp gondolja.
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! 9.2.7 - en már nem megy a youtube addon? API key beírva de azt írja nem jó pedig ezt használom már régóta (igaz mostanában nem próbáltam működik e) .
-
válasz
kokokka #85322 üzenetére
Engem sem zavar hidd el
nekem az sem baj ha olyan meleg hogy nem kell fűteni télen,csak menjen🤷Viszont nem rég mikor az a nagy meleg volt nekem kifagyott, és ezért gondoltam arra talán melege volt..de valszeg akkor nem az volt a baj. Nem szoktam én mokolni semmit sem,mindent úgy használok ahogy meg vettem,viszont itt megforult a fejemben hogy a hőfok volt a gond. Előtte ,és azóta sem volt gond vele🙏így bármi lehetett az oka, a melegedés csak egy tipp volt.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, a kezelőszervet (lejátszás, tekerés stb) felülre is feltehető?
-
vargalex
Topikgazda
Most néztem meg kicsit jobban a vfd.conf-ot. Többen írtátok, hogy Tanix TX3 esetén - ahogy az X96 Max Plus-nál is - a hűtésnek nem tesz jót, hogy a board alján van a SoC. Szóval, ha valakinek úgy kényelmesebb, nyugodtan meg lehet fordítani az eszközt, a vfd.conf módosításával "megfordítható" a kijelző is. a TX3 esetén ez kell hozzá. Azaz a vfd_chars-t módosítva megfordítjuk a karakterek sorrendjét, a vfd_display_type első byte-jának módosításával pedig azt mondjuk, hogy a kijelző fejjel lefelé van.
-
-
Elemental
addikt
Szeva!
Az általad magyarított estuary mod v2-őt használom matrixon, plusz a színezett media flag-et. Tegnap egy film nézése után lefagyott fél percre, majd törlődött a magyarítás is és a színes media flag is. Ma újra tettem őket, majd a film végén, miután kiléptem a főmenübe ismét fagyott, majd visszaált alapra.
A kodival nem babráltam.
Volna ötleted, hogy miért?Esetleg más tapasztalt ilyet?
-
gyűrű
addikt
válasz
Beni2360 #85303 üzenetére
A CoreElec estuary skin VideoOSD.xml be ezt kell beszúrni a 15. sor után, aki a Video osd-n akarja látni a cpu hőfokot
</control>
<control type="label">
<visible>System.HasAddon(service.coreelec.settings)</visible>
<posx>230r</posx>
<posy>135</posy>
<width>300</width>
<height>50</height>
<label>[B][COLOR button_focus]CPU Temp: [/COLOR][/B] $INFO[System.CPUTemperature]</label>
<font>font12</font>
<shadowcolor>black</shadowcolor>
</control>
-
kokokka
addikt
70-75 fokos processzor hőfokkal használom FHD és 4K filmek nézésére mióta megvan. Soha semmi gondom nem volt vele egyetlen egy film alatt sem. Egy processzornak ez simán üzemi hőfok, túl van parázva ez az egész részetekről. Le lett írva ez már többször is és nem csak az én részemről. Persze ti tudjátok, furkáljátok csak szét, pasztázzatok, hűtőbordázzatok. Én csak használom, mégis jó 70+ hőfokkal is.
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #85320 üzenetére
Írtam, hogy csak 0.2 A terhelése van és az USB 2.0 portba dugtam. Ment vígan a 2A táppal is de cseréletem egy 3A-ra. GB-n vettem anno (akkor még 1250 Ft volt) de már tele van az Ali is, de már lehet, hogy itthonról is megéri venni az áfa +stb miatt. Van aki fordulat szabályzót is kötött be hozzá.
Avval a ragacsos akármivel amit anno a műszerfalra pár éve vettem abból vágtam le 4 db-t a sarkaira és avval rögzítettem, bármikor levehető.
UI: Írtam én anno, hogy ezeknek az alsó lapja nem egyformák, nálam a lemez több helyen volt füllel rögzítve a csavart ki is hagytam és 90 fokkal el kellett forgatnom mert a lemez nem volt a proci felett 100%-ban. -
válasz
vargalex #85319 üzenetére
Nem ment valóban fentebb,de az nem gond ha kisebb teljesitmenyen üzemel tovább?
Beni2360
Igen vannak az alján lyukak ,viszont az emelés az jó ötlet.A venti is jól hangzik, viszont hogy kap áramot? Usb-én vagy hova csatlakoztattad?
kutga
Gondoltam rá,hogy leveszek valami rossz alaplapról,de hogy fogatom rá? Nincs ott semmi lehetőség ha meg az aljához fogatom a bordát ,igen nehéz kimérni hogy pont oda passzonjon a cpu-ra se közel,se távol ne legyen.
A legjobb megoldásnak a meg emelést gondolnám egy ventivel?de hogy kap áramot? Köszönöm nektek a válaszokat
-
Raktam rá noctua coolerhez kapott pasztát a cpu-ra most 5 perc film nézés után 57c azta mennyit jelent elsem hiszem😊Úgy hiszem így már jó lesz a hűtés de azért még nézegetem.
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #85309 üzenetére
Sajna szét kell kapni es megnézni, hogy mennyire érintkezik a lemez a hő paddal. És ezen kell változtatni az itten leírtak alapján.
Az ssh-t meg ne bojgasd ha nem értesz hozzá, én se nagyon használom csak ha valaki vezeti a kezemet. Pl az SD kartyarol egy utasítással át másolod a CE-t az sd-ről az Andriod mellé és nem kell SD kártya. Ne ezek már csak ficsörök a végére de nem szükségszerü. -
-
válasz
Beni2360 #85303 üzenetére
Sikerült is,alapban 66c elinditottam egy hdr10 filmet egy perc után ujra néztem és 75c. És hozzá teszem most nincs is bent meleg annyira mint pár napja. Szóval ezek szerint nálam piszok meleg ez a kis gép lehet mégis az volt a fagyás oka. Pedig szabad helyen van. Nem tudom mihez tudok kezdeni vele, de szétszedem🤷Továbbá lenne még egy kérdésem, mire jó még ez az ssh Putty elérés? Ti mire használjátok? Gondolom nem csak hőfok monitorozásra.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #85287 üzenetére
Az a baj, hogy az én boxomon még 1080p-ben sem megy a Netflix, így meg teljesen mindegy, hogy van e Atmos vagy nincs. Ezért keresek egy olyan külső eszközt, ami képben és hangban is tudja a max Netflix-et, de árban sajnos elég messze állnak az én boxom árától. Ami persze egyrészt érthető is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- További aktív témák...
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest