Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Tegnap kaptam kodi frissítést, android alá, és Windows alá, a Kodi Matrixot, alakul ez, csak idő kell neki.
-
Marcsello31
őstag
válasz kokokka #80413 üzenetére
Van, kép van hang, még nem néztem át teljesen holnap nézem meg jobban CE alatt.
Csak gondoltam gyorsan megosztom a fájlt hátha kell valakinek. Ezeket holnap megnézem. Most linux alatt nézem a dolgokat a boxon. Terminal alól lscpu
[link] Ezeket megnézem holnap. Már félig alszom. De a linuxot nézegettem a boxon ma.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Jah, Nálam legalább is jól megy, holnap ha érdekel adhatok videót, vagy át megyek a linux topicba (:. igazából, a dtb fájlt szerettem volna csak megmutatni.
-
Marcsello31
őstag
válasz Imi1981 #80361 üzenetére
Szerintem várjunk még a mátrixxal, én is megnéztem, de a kedvenc pluginjaim nem mennek rajta, sem más, tényleg gyorsabb, és jobb kernelt használ, szerintem még egy fél év és használható lesz, erősen béta, le teszteltem h96max x3man, mindent felismert boxon. Tökéletes az elődje nekem egyenlőre, úgy nézhetek a boxomon filmet, hogy nem kel bekapcsolni emiatt a böszme nagy pcmet.
-
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #79647 üzenetére
Megnézni meg lehet a CE_Mátrixot de ahogy nézem eléggé Béta még, a dolog.
-
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #79639 üzenetére
A kedvenc exoshark programom, kiegészítő hiányában nem települ fel.A
CE Mátrix alatt. Gondolom később majd jó lesz ez is, de tetszik.
H96max x3 4/32 boxomon fel tudtam flashelni, és be is bootol. Cpu/Gpu/Ram/Bluetooth Wifi Lan ok.
Mindent lát a boxomon a cucc. a Mátrix telepítése is ugyan úgy mentvégig mint a többi CE telepítése .[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Első ránézésre tesztre, Nálam a mátrixnál nem települ fel az exoshark, pedig az előző kodinál gond nélkül felment, itt program hiány python?t hiányol és telepítéskor kilép. a youtube sem jó teljesen rajta, de sd kártyáról szépen viszi a filmeket. Én lehet megyek vissza az előző verzióra ahol ezek jól mentek, csak kíváncsiságból néztem meg, a ceemmc -x paranncsal
tudod telepíteni a boxra. "tudom nem engem kérdeztél, de gondoltam le írom. -
Marcsello31
őstag
válasz nagyfejü #79635 üzenetére
Szia! Jelentem működik nekem a CEMatrix. Már fel is flasheltem a boxomra
Azt az oldalt kel megnyitni a mit belinkeltem ott a megfelelő imgt kel megkeresni a boxtól függően, azt ki írni pendrivera, és beállítani. a megfelelő dtb fájlt kel használni ami jó a boxhoz. Nekem esetemben, egy h96max x3 boxra van felinstalálva a Matrix. a ceemmc -x paranncsal. -
Marcsello31
őstag
válasz nagyfejü #79635 üzenetére
Szia! Azt hiszem, hogy innen, én ismegnézem majd, infós oldal:
[link]
[link]
letöltős oldal, hogy hogyan lehet rá tenni még nem tudom de a második linknél lehet letölteni. Megnézem hogy nálam megy e, letöltöm az imgt és ki írom, majd bebootoltatom, vagy nem, a boxon.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel a téma, a h96max x3 delfines box elég jól fel van szerelkezve, nem csak cpuilag memóriailag hanem videómemóriailag is! A gép videó memóriája majdnem 4gbyte ram! Linux alól megnéztem a hardver infót, nem semmi. Ki próbáltam a Manjaro linuxot"arm64" mate változatát, Simán elment a gépen, emulator és egyébb mókólás mentesen. na mindegy. Lényeg hogy ez a gép linux kompatibilis is egyben, nem csak CE és android fut alatta. kép link:
[link] Így már értem hogy miért futnak akadás mentesen a 4k fullhd flmek android alatt. Jó gép.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Jó kérdés .Szerintem nem sok.
Nekem a jelenlegi is bőven jó, főleg hogy válogathatok az android és a linux mellett .
pl böngészni már linuxon firefoxal tudok a boxon, filmet nézni meg android aztán ennyi.
De viszont elég strapabíró gépek, "teszteltem" az usbés forrasztópáka is elmenne rajta .[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Bú!ék.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Én meg folyamatosan tesztelgetem a Linuxot a h96maxomon, elég jó a gpu alatta, legalább 2gbyte ramot kap, infós kép:
[link] és sikerült elérni a gyorsítást is.
[ 734.580792] Hardware name: SEI Robotics SEI610 (DT)[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Fera_27 #78347 üzenetére
Hali! Nem mondom hogy 100%ig biztos mert nem tudom megnézni, csak az updatenel láttam az írást hogy támogatva van, Én ezt a verziót használom a boxomon "CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20201210-Generic.img.gz"
ebben szerintük van, update után, Nem írom le hogy 100% nehogy én legyek lebaszva .
HA megtudnám nézni jobban, akkor lenne biztos,de csak ennyit tudok. Sokat fejlődött a CE a boxxommal kapcsolatban, körbenézek a menün ha látok ilyet lefotózom s küldöm, de tényleg nézd át alaposan a box vásárlás témát, én már egyszer buktam miatta (:.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Fera_27 #78343 üzenetére
Szia! Az én boxomnál már megjelent a CEben a DV Támogatás, az 1ik frissítésnél még régebben jelezte is nekem, de mivel hdmi kábelt használok nem foglalkoztam vele.
Nekem egy h96max x3mam van, amlogic s905x3 4gbyte/32gbyteramal. Teljesen jó vele minden, jelenleg android9/és CE van belőve rajta. Alaposan nézd át a dolgokat, ne hogy utólag legyen gondod . Nekem CE alatt is van bluetooth alapból a boxé, wifi4/5g is jó.
Filmek akadás mentsen futnak rajt, minden típus. Csak gondoltam segítek ezzel is.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz ztsoft #78340 üzenetére
Üdv! Én köszönöm hogy válaszoltál legalább nekem. Akkor hanyagolom a témát, csak kíváncsi lettem volna hogy mit produkálna rajta a rendszer, . Nekem h96max3 amlogic boxom van, a CE tökéletesen megy rajta, android9el dualbootban, Már megnéztem a linuxot is alatta, nem hoz többet, mint az android. Az van a pcmen is úgyhogy ennyi, .
-
Marcsello31
őstag
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel, ezzel a módszerrel ki lehet olvasni a boxunk eredeti dtb fájlt
[link] leírás a linkben, nálam bejött.If you still have Android installed, you can boot CE from USB/SD and type
dd if=/dev/dtb | gzip > /storage/downloads/dtb.img.gz
on SSH, you can then download it from the Downloads folder. Nálam a parancs működik, lett egy 256.kbos dtb.img fájlom majd letesztelem hogy megérte e .[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! "egy buta kérdésem van hozzátok, mivel nem tudom,hogy hol kérdezzem meg, itt meg kérdezem" Hogyan tudom kimenteni az androidboxomból a dtb fájlt, hogy mással is használhassam a boxot? Cevel kompatibilis fájl megy CE vel gond nélkül, de linuxxal nem, viszont linuxxal megy más dtb fájl, ami nem egészen 1zik a boxomméval.
sztem nem lehetetlen a kiolvasása. am1_dtb ként flasheli fel a program android telepítésekor. A válaszokat előre is köszönöm! Persze hülye lennék letörölni az androidot a boxról jó az úgy, sd kártyán szeretnék kísérletezni. A válaszokat előre is köszönöm! -
Marcsello31
őstag
válasz kokokka #77960 üzenetére
Hali! Ezeket értem én is, a boxon android9 és CE fut, dualboot módban. Sd kártyán meg a linux van. Arra vagyok kíváncsi csak, hogy miket tudok a boxon linux alatt csinálni, mint pl egy asztali pcn. Engem maga a konfigurálás beállítás mikéntje érdekelt és kötött le, meg hogy sikerül e vagy sem, Tudom nem lettem előrébb vele én sem, mert hogy Coreelec alatt meg van minden ami kel, és android alatt is. A linuxot hobbi mókolásként babrálom. utólag egyre nagyobb sikerrel, Pl firefox asztalos böngésző akadás mentesen megy rajta, a szoftware center működik alatta, bármit rá tudok tolni. Mint kíváncsiság érdekelt csak semmi extra. Nem akartam ezzel senkinek sem belegázolni a lelkivilágába . Viszont van alatta steam (: játékra. Az én boxom most úgy van beállítva hogy három rendszert kezel, android 9/CE és sd kártyán linux. Linux alatt a boxon olyan mint ha pcn használnád. És feltelepítetem alatta a mali g31 drivert is . Egyenlőre csak dicsekedni jó másra nem nagyon, de alaphasználatra elmegy. Tvboxon linux? LOL. DE lelövöm magam mielőtt más teszi. hali.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Sikerült megtalálnom a legjobb beállítást, config, bootloader stb.
Most már van hardveres 3d gyorsítás úgy, hogy hozzá adtam plusz 2gbyteramot a mali gpu videóhoz. 100%os a linuxom h96max x3 s905x3 amlogic tvboxomon. Akit érdekel nézze meg, teljesen úgy működik az arm64 linux mint pcn a sima.
videót:
[link]
4gbyte ramos tvboxom van, a configurációnál elvettem belőle 2gbyte ramot, amit hozzá csatoltam a gpuhoz "videó 3d gyorsításhoz.
Youtube fullhd ok.
Linux alól indított kodi ok.
wifi ok.
lan ok.
bluetooth ok.
3d videó gyorsítás ok.
cpu rendesen felismerve ok.
kernel: 5.9.7 arm64 telepítve ok.
ilyen boxom van:
[link]
ami android alapú igaz, ez is linux alapon szunnyad, de így már bármit futtathatok a boxon linux alól.
sok beálítás közül nálam ez nyert:
APPEND root=LABEL=ROOTFS rootflags=data=writeback rw console=ttyS0,115200 console=tty0 no_console_suspend consoleblank=0 fsck.fix=yes fsck.repair=yes net.ifnames=0 mem=2048M video=HDMI-A-1:e -
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #77862 üzenetére
Akit érdekelne szívesen segítek, de üziben, köszi.
-
Marcsello31
őstag
Hát. Csak megtaláltam a mali g31 drivert linux alá, [link]
h96max x3 s905x3 4gbyte ram, 32gbyte rom android 9 boxon fut sd kártyán a lnux, kodival mindennel 3d gyorsítással amit akarunk . De nem offolok, Lényeg hogy nem lehetetlen a dolog . Hali -
Marcsello31
őstag
Srácok.
Én már próban nyomom . A boxon android9/CE van, az sd kártyán pedig linux .
utóbbinak nem sok haszna van de cuki. mondjuk böngészésre tökéletes. (:. -
Marcsello31
őstag
Semmi gond srácok, egyenlőre így tesztelem ahogy van, feltettem a legfrissebb armbian Linuxot, jelenleg így néz ki: [link] gyorsnak gyors, stabil, ha a gpu is meglenne maga lenne a kánaán. De mindegy is, amit kaptam segítségeket megnézem, de ha nem jutok előbbre hagyom a dolgot, Marad a CE aztán ennyi, de köszönöm mégegyszer a segítségeket, a videó telefonnal készült, hang nélkül. hali.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz djnice #77688 üzenetére
Hali! És tudnál nekem segíteni ebben?
Akkor ha jól értem, az azon használt linux jó az s905 x3hoz is? Tudnál nekem egy linket adni ahol letölthetem azt a linuxot ami s905x2re van? Ezer köszönet előre is! Én most egy amlogic s812 linuxot futtatok sd kártyán a boxomon, de itt sincs GPU. . Ha tudsz egy olyan linket adni örülnék neki, ha nem akkor ez alapján körbe nézek a neten, kép:
az enyémen ez így néz ki: [link][ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz djnice #77672 üzenetére
Szia! Köszi a linket! Megnézem, én is el jutottam már odáig, az armbian linuxxal, hogy bebootol sd kártyáról a box. Betölt mindent, szinte a használhatóságik, de 1iksem látta a gput, vagy úgy nem látta ahogy kellene?! A cpu, ram, wifi, lan, ok. A Gpu kiesett mind1nél, a linket megnézem, hátha találok benne használhatót, ha másnál működik akkor nálam is kellene hogy működjön.
a box gpu hardwer neve : mali-g31. driver kellene a linux alá, és menne minden.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz mgaben #77666 üzenetére
de richtig nem értem a linux témát, az android is linux alapú, a CE is linux alapú, ezekben ott vigyorog a g31 gpu driver gond nélkül. LOL. Vagy én vagyok a hülye.
Lehet a külföldi hozzáértőket megkérdezem,hogyan tovább meg miért, na mindegy. Aki ubuntu szervert akarna ebből csinálni gazdaságosan, simán megéri, utorrent szerveren fut, webszerver rajta fut ennyi. (:[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz mgaben #77663 üzenetére
Heló! Köszi a tippet, de szerintem itt is azzal lesz gondom, hogy a 3d gyorsítás, vagy gpu drivere nem lesz meg, mára már annyi armbian linuxot néztem meg, hogy mind1ik ott bukik el, de amúgy teljesen linuxos lehetne a gép. Tönkre tenni meg nem szeretném, most úgy van belőve, hogy filmnek CE, a többire android. De majd rá nézek azért erre is, a dtb fájlom meg van, az okés, itt a kernelen bukik vagy áll a dolog. Na mindegy, ez tvbox nem ubibox. köszi a segítséged azért! Csinálok holnap egy dualbootos videót majd, CE/android9. hogy nálam hogy megy akit érdekli az majd megnézheti. Nekem jó így, majd ha pénzem engedi szerzek egy 1tb ssdét, és arra tolom fel a CEt, azt találtam ki, hogy ha 1tb ssdre fel tudom rakni a CEt, akkor az már tökéletes lehetne egy filmtárnak, vagy torrentnek, nem tudom hogy ez mennyire lesz megvalósítható usbén keresztül még. De megpróbálom majd.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
-
Marcsello31
őstag
válasz oroszlan12 #77649 üzenetére
Hali! Én Usb-n keresztül telepítettem fel, onnan megy, nem tudom hogy pendriveról sikerülhet e, azt még nem csináltam, írj rám majd, ha rá érsz és szívesen segítek a telepítésben. Nem nehéz, nem tudom hogy van e kábeled hozzá? Én pl most ubuntu 20.10et tesztelem a boxon, meg próbálom meg keresni a rá való gput, eddig nem sok sikerrel . a box tud futtatni linuxot, mint desktop mint szerver. (:. De tudom ez nem az a topics .
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz oroszlan12 #77645 üzenetére
[link] Szia! Itt van az általam használt custom android rom, nekem bejött. a google playt az aptoide progamon keresztül kel frissíteni, a google play szervízt és a storet is. És minden ok, írj nyugodtan ha nem megy valami! Ez engedi a dualbootot, az sd bootot, és az usb bootot is. Teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz oroszlan12 #77645 üzenetére
Szia! Épp töltöm fel az fileuploadra, ha meg lesz a link, megadom a linket.
-
Marcsello31
őstag
válasz paparazzi2 #77626 üzenetére
H96Max X3 $45.99
Szia! Szerintem ez jó választás lehet, nekem is ilyen van, én már nagyjából ki ismertem, VAn rá custom android, CE, az sd kártyáról indul akadás mentesen. CE alatt wifi lan bluetooth ok, mindent lát, Játékra androidot használom, filmre CET. Te döntésed, de szerintem ez egy jó masina, eddig még nem ment tönkre (:. HA ezt választod át küldhetem a cuccaimat neked majd.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #77599 üzenetére
Én meg azt nem vágom, hogy ha a CE, linux alapú, akor a CE kerneljét miért nem használhatom fel ubuntu arm64hez? Mert én már összeállítottam egy saját system bootot, ami 50%ig kompatibilis a boxommal bebootol betölt használhatóságig. De amíg nem látja a gyorsítást, és a mali g31 gpu drivert addig nincs sok értelme. sajnos. Röhögve elviszi a boxom az ubuntu linuxot, úgy hogy torrentezhetek alatta ,és firefoxon böngészek. Abban a kernel fájlban ami a CEnek van, ott meg van benne minden. Nem tudom hogy mókolhatnám hozzá a rendes linuxhoz, De amúgy marad a CE az sdn, android a boxon aztán ennyi. Nekem tettszik a cucc továbbra is.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Beni2360 #77598 üzenetére
hát, a 7.5Vmár lehet hogy sok volt neki, lehet hogy van valami áram védelmük nekik, azaz túlfelszültség védelem?! Ami leszabályozza a szükséges 5votra, de nem tudom hogy ezekben a boxokban van e ilyen, pl a beltérimben van, de az más. De hogy itt mi lehet belül, dióda, vagy ellenállás, vagy szabályzó passz. Ha nem találsz rá valót, esetleg pc usb csatlakozóján megnézheted, az kereken 5V jön ki fele, csak a pozitívat meg negatívat necseréld fel. . általában ez piros a pozitív fekete a negatív, vagy fehér. Multimeterrel kimérhető. ha van kidobandó usb csatlakozód akkor azzal megnézheted, ha gondolod ."csak segítséget adtam hátha hasznos" "mobilról írtam". A Ketyeréd usb csatlakozón is indítható, legalábbis az enyém igen.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Csak jelentem, akit érdekel, ma is jött új frissítés a CE re:
[link] nightly verzióra, Az előző frissítésnél pl az av csatlakozót engedélyezték, azaz nem csak hdmin jön a kép hanem a régin is .[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz mgaben #77491 üzenetére
HA nagyon menő akarsz lenni, szervezhetsz vele egy kerti partit is, öszedobsz pár boxot teszel rá serpenyőt elindítod rajtuk a vasembert és már izzik is. "Jó befejeztem" . Am nekem eddig a legmelegebb hőfok 75fok volt az sem állandóan. 45-65 között mozog leterheltség alatt is amúgy .
-
Marcsello31
őstag
válasz mgaben #77481 üzenetére
Szia! Nekem bejött a h96max x3 4gbyte/32gibyte romos változat. CE 100%. Android 9. OK.
CE alatt ftp szerver ok, fájfeltöltés ok filmnézés online,tárhelyen ok. Ha ilyet választasz majd írj mert meg vannak a fájlok. Nekem bejött ez a ketyere. De döntésed úgy is, de sztem 2gbyte ram alá ne menny, ha a pénztárcád engedi, én is vettem alapul. Nem bántam meg. Ezen szinte minden van. -
Marcsello31
őstag
Én egy videó alapján csináltam meg, és gond nélkül megy a YT, a CE alatt. És még reklámok sincsenek alatta, mint android youtube alatt, se kezdő reklám se közbeni reklám, tetszik, nálam ez az opció lett a nyerő:android 9 játékra, filmre meg CE. Nekem ez a videó segítette megoldani a problémát:
[link] -
Marcsello31
őstag
Én meg taltáltam egy ilyet, akinek ilyen boxa van az örülhet nekem nincs. ki próbáltam nem is ment a telepítése. [link] De akinek ilyen boxa van annak mennni fog. üdv.
-
Marcsello31
őstag
[link] Ennél jobb ötletem nincs, a youtubrea nem igen szeretnék feltölteni, ehhez meg elvben nem kel semmilyen engedély, csak le kell tölteni. Remélem most már jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Most sem jó? Már így csináltam, a link lekérése megosztással.
[link] -
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #77275 üzenetére
[link] Sziasztok! Akit érdekel, csináltam a telefonommal erről egy videót, feltöltöttem a driverra, A videót szerkesztettem, nincs alatta hang, azt ne keressétek, rövid videó, és demó videószerkesztővel csináltam, de a lényeg látható, hogy hogyan is megy. De tényleg működik.
-
Marcsello31
őstag
válasz Beni2360 #77274 üzenetére
Szia köszi a kiegészítést! így van ahogy írod, és működik. . CE alatt APIT Kell beállítani a youtubeon és ott is megy frankón. Nálam CE alatt alig eszik a rendszer a sebességből, az android legalább 1,5gbyteramot eszik, a CE, csak 350mbot foglal el. LOL?
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz aldebaran #77270 üzenetére
Hali! Neharagudj! Nekem sem volt 100%an 1értelmű a dolog, nálam is ezt csinálta az elején! Írásod olvasása után esett le, hogy hol hibáztam én a dualboot telepítése után bazzzz. Na mind1, android alatt van egy alkalmazás [link] ez. Ami reboot után visszalép a CE be, Ce alól meg van lehetőség kikapcsolás után az eemc, azaz az android elindítására, így elvileg működhet, "nekem most is így megy de én a CET sdre írtam ki".
De én azt a módszert választottam, hogy sd kártyára írtam ki a CEt, 32gibabyte microsd. Úgy, hogy a box androidja sértetlen maradjon, arra telepítettem fel a reboot to Libreelecet, és azon keresztül sdn érem el a CET, majd a CEnél az eemc rebootot választva tudok visszalépni az androidba úgy hogy nem kel kikapcsolni a boxxot. Szerintem ez így korrekt. . Szerintem neked is a reboot libreelec boot program kellene. "mobilról írtam". -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel, ma jött nekem egy új teljes CE Frissítés. De a táv továbbra sem megy alatta, azt be kel konfigolni. Én ezt a dolgot úgy oldottam meg, hogy micro sdre írtam a CET, aztán ennyi, boxon android, sdn Ce. cöh. Nekem nem akad fagy és laggol. Jó ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz kokokka #77207 üzenetére
Szia! Tudtam ezt én is, csak azt nem akkor még, hogy hogyan csinálhatom meg, mostmár rájöttem és sikerült beállítani az apit rajta, tökjó . De marad az sdn sztem majd, és az android meg a boxon. Azt nem értem hogy ha a Core elec elindul akkor a libre miért nem, bár nem sok külömbség lehet a kettő közt.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel, sikerült megoldani a CE alatt a youtube api problémát, most már működik a youtube is nekem CE alatt, mindene megy, nekem ez a videó segített:
[link] Sajnos ezt végig kel csinálni az api miatt. Szintén akadás mentes és minden faja, Most kiegészítőket buherálok hozzá. A hozzászólásom csak segítség nyújtás kép írom, hátha valaki szintén ezzel szenved. De a box tetszik, hagytak lehetőségeket az Android mellett is. . Van különbség android youtube és CE Youtube között. "mobilról írtam"[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! A Coreelec alatti youtubeos apit hogy tudnám beállítani hogy használhassam is? Felraktam rá, csak gond van az apival. 4k filmet akadás mentesen lejátsza, Mármint a box, Ce alatt.
-
Marcsello31
őstag
válasz Mano66 #77184 üzenetére
Hali! Nem olvastam vissza, de sztem úgy törölheted a CEt. hogy rá installálod újra az androidot,majd úgy újra bebootol sdről, nekem ugyan így volt annó, hogy pendriveról CE, A cuccon android, De sztem megoldható másképp is, csak én nem tudom. Esetleg pendrivera írt armbianlinux alól elérheted az eemct. Nekem sikerült "mobilról írtam".
-
Marcsello31
őstag
válasz Palesztin994 #77177 üzenetére
Tudom nem engem kérdeztél. De én pl a Boxomat tvre van kötöttem, de a tv émitva van hangilag, én egy bluetoothos fülessel hallgatom a film hangját, úgy, hogy a box meg a tvre van kötve ami csak képet ad."mobilról írtam"
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz aldebaran #77174 üzenetére
Szia! Röviden le írom, "mert hosszabb"ha gondolod holnap keress meg engem, üziben, és ha tudok segítek! Én úgy oldottam meg hogy letöltöttem a CET. Majd az img fájlt ki írtam pendrivera. "balenaEtcher" nevü programmal, majd rá töltöttem a tv boxom megfelelő konfig fájl?! ami egy dtb fájl. Ki kapcsoltam a boxot, be dugtam az usbbe a pendriveot, a box oldalán van egy av feliratu yuk, ott benyomtam a pöcköt, közben áramalá helyeztem a gépet, majd így pendriveról sikeressen betöltött a Coreelec, ha ez meg van és minden ok, akkor engedélyeztem az ssht beállítottam a jelszót, winfos alól beléptem, majd onnan terminalalól feltelepítettem . Némi imával persze, volt box amit már kinyirtam emiatt. . Nem nehéz ha rájössz hogy hogyan kell.
Az emmc, a box sd meghajtója romja elvileg. sokkal gyorsabb ha onnan tölt be, mind máshonnan, írj üzit, ha gondolod szívesen segítek. Vicess. nincs 4 perc és használható, rendszer a ramból 300megát foglal le. A többi szabad. Én sem vagyok profi, csak kísérletezős kedvü."mobilról írtam". Csak akkor működik a dolog, ha olyan boxod van.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Haló! Mindenki! Most kezdtem el tesztelni a h96max x3 tvboxon a Coreelec új változatát, legalábbis nekem újnak tűnik:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20201110-Generic.img
Letöltési oldal: [link] iszonyat gyors a kodi rajta!
A cput látja, ramot látja, emm-cre telepítettem fel pendrive-on keresztül, terminalban, meg találtam a dtb fájt ami jó az s905x3 amlogichoz, Nálam ez volt jó:
sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
ceemmc -x parancsal fel tudtam telepíteni, androidot letörölve a Corelecet. Szinte azonnal betölt! Nekem bejön ez a box, sok lehetőséget hagytak meg amúgy. Ha a táv gondra rá jövök akkor faja. csak szóltam műxik. Érdemes még rá telepítenem valamilyen kodeket vagy ne piszkáljam ha így is jó Hang bluetooth, lan, wifi, ok. gput látja.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Palesztin994 #77054 üzenetére
Na, az enyémhez kellett, Nekem egy nagyon alap full hd smartech tvm van ami pl nem képes filmlejtászásra, viszont nagynak nagy kijelzős meg minden, se android se okos firmware nincs rajta, lótrutty az egész tv, de.vettem hozzá ezt a h96max+ x3mat és ennyi okos lett a tvm. tökéletes így ezen keresztül a filmnézés, Utólag már bánom, hogy nem okos tvt vettem. De vannak helyzetek mikor kell egy külső ketyere.
-
Marcsello31
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz meridaharcos #76846 üzenetére
Szia! Én kb 4 hete rendeltem egy h96max x3 delfines s905x3 android boxot, nekem bejött, a kinézete nekem sem tetszik, de ezt leszámítva 20 alatt megérte, 4gbyte ram 32gbyte rom, és 1905mhz 4x cpu. Nem fagy nem akad, youtube ok, kodi ok. Colereelec kompatibilis!
Persze mindenkinek más a véleménye és más típus jön be, nekem ez jött be. És ennél már foglalkoztak a hűtéssel is. Nem megy fel 70fok fölé a cpu még 3 óra filmnézés után sem. Teszteltem. Fimnézés folyamatos nem akad, tudja az 5ghz wifit. és az1gbyte lant. Azon gondolkodok hogy majd veszek még 1et, de abból egy hordozható android laptopot raknék össze, powerbankal látnám el áramilag, a kijelzőt és a panelt, egy hdmi kijelzőt kötnék rá aztán ennyi. 'ha hülyeség akkor bocs, csak tönprengtem rajta," De nem bántam meg, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
-
Marcsello31
őstag
válasz banda1981 #76761 üzenetére
Szia! Nekem is pont ilyen boxom van! Én ezt az android verziót használom
," u219_HK1_H96maxX3_Ath156Mod3_ENG_BarsEnable_190820"
Ha gondolod próbáld ki, nálam minden jól megy vele, és nem az a csempés változat, te magad választhatod ki hogy melyik legyen. Csak azt nem tudom hogy a 64gbyteromos változatra is fel lehet e ezt telepíteni,vagy sem, mert nekem
32gigabyte romos változatú van meg, de minden megy vele!
[link]
Én aptoide alatt frissítettem a google storet és a servicest, aztán minden ok. Szerintem a tvgo appnak is mennie kellene.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel, h96max x3mas boxon, működik az a lehetőség hogy dualboot android és Coreelec között! Nem kel szétbarmolni az androidot se, mindkettő külön helyen van az emmcn. Film nézésre ott a Coreelec, játékra az android9. Csak jelzem hogy ezen a boxon okés a dolog. wifi bluetooth, usb, cpu ok. Ha van ötletetek hogy mit nézzek még meg nyugodtan írjátok meg. köszi!
-
Marcsello31
őstag
válasz Elemental #76741 üzenetére
Szia! Nekem ma sikerült feltelepítenem a coreelec legfrissebb változatát h96max x3ra, eddig pendrive alól próbálgattam, menni ment csak lassú volt mostmár tudom hogy pendrive miatt.
Az én h96max x3mamnak ez a fájl segített pendrive telepítéskor: sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
ha kell a fájl át küldhetem neked is, nálam Coreelec alatt van wifi, van lan, van gpu, és felismert mindent, ami még nem megy, az a távkacsp meg a bluetooth, de nekem a Coreelec írása sikerül t terminal alatt a boxra. (:. "mobilról írok" ha tudok segítek szívesen. Nekem a dtb fájlt át kellett írnom, dtb.img re. naturban nem töltbe.Ezt töltöttem le, írtam ki linux alatt, egy 8gbyte pendrivera [link]
Majd a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb fájlbol totalcommanderben átneveztem dtb.img re.
aztán bedugtam a pendriveot a boxba a megfelelő usb csatlakozójába amelyik bebootol, aztán gomb be, áramot adtam neki és betöltötte a cuccot. utánna meg terminalban feltelepítettem a boxra. (:. mutassak videót?[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Rájöttem miért nem volt jó az exoshark nálam a kodin. Még kellett a movieshark is hozzá, meg egy frissítés, és újra minden film elérhető rajta, az én boxom elvileg 1gigabytes lan csatlakozó van, Majd ki próbálom úgy, hogy lan kábellel összekötöm a modemmel, ami egy upc,s modem. Most 2,4ghzen wifin csatlakozik egy másik szobában falon túli routerhez, de még így is 65mega sebességet lát! Filmnézés folyamatos, nem akad, lehet benne léptetni, youtube ok, játék ok. Le kell gyalulni a rajta lévő androidot és ennyi. Én nem bántam meg hogy ezt a boxot válaszottam, jobb mint az előzőek voltak. Bármit csinálok vele, nem megy feljebb a hőfok 75fokig, alapjáraton 50fok körül mozog. Úgy döntöttem hogy ez a box erre a célra tökéletes.
Nekem ez a típus vált be: h96max x3 s905. 5ghz wifit tudja simán. Azt bánom hogy nem oldották meg ezen a külső antenna csatlakozó részt, azért az nagyobb nyereségű. De minden fasza. . "mobilról írtam"[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz meridaharcos #76705 üzenetére
Szia! Értem, Én is hosszas nézegetés után maradtam ennél a típusnál, ha gondolod küldhetek róla neked videókat hogy miket tud meg milyen, persze pmben, de erős gépnek tűnik. Küldjek videót neked majd róla? Betöltés használat stb? "mobilról írtam". Ha lenne dtb fájlom ubuntu is menne 100osan, vagy a libreelec és társai.
-
Marcsello31
őstag
válasz meridaharcos #76703 üzenetére
Szia! Itt van, én most ezt tesztelem egy ideje, [link] .
De már agyalok azon, hogy valahogy ubuntut kellene rá tennem, értem én hogy az android is linux alapon megy valahol, de láttam videókat a youtubon és azt mondják az okosok, hogy sokkal gyorsabb az ubuntu ezeken a gépeken mint a droid. Na mindegy, Csak akkor telepítsd fel ha neked is ilyen géped van, a neve rajta van az img fájlon, valahol van egy fórum is.
De sztem ezen marad ez az android, betöltési idő gyors, használat jó, de a kodi nálam nem tölti be az online filmeket, megtalálni megtalálja, csak elakad. jó választás ez a típus. Youtube akadás mentes, 4k fullhd ok. Játékok mennek, Mindent felismer. Akik értenek linuxul, én még tanulom. Én is elértem már azt hogy az ubuntu betöltösön"bootoljon pendriveról h96 max alatt"!!. De nem lelem meg a rá való dtb fájlt, addig meg rajta hagyom az androidot. Na mindegy, Jó ez, a gyárinál mindenképp sztem. "mobilról írtam". "Ha jól értettem telepítős droidot kerestél".[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Találtam egy tök fasza androidot, a h96max x3ra, akadás mentes, nem csempés menü, gyors meg minden, a gondom most az, hogy nem tudok kodi alatt online filmeket nézni. Pedig, feltelepítettem minden kiegészítőt, Régi kedvencem az exoshark, ott alig alig indul el egy film, a gép 60megás letöltést lát a netből, nem a nettel van a gond. Most Vagy az van hogy valamit figyelmen kívül hagytam, vagy proxy alól kéne nézni, vagy nem tom. De a box teljesen jó. Linux is bebootol alatta pendriveról, de amíg nem találom meg a szükséges dtb fájlt addig nincs értelme. "mobilról írtam". Szerintetek hol rontom el a kodi alatti online magyar filmnézést? HA nem ide való a témám akkor elnézést! Üdv marci.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akinek van h96max x3 típusú boxja, annak ajánlanám a tegnap talált custom android romot, teszteltem nálam megy, és jobb mint a rajta lévő csempés változat, érezhetően gyorsabb, a gép. link:
[link]
Vagy pendriveról telepíted, vagy fel flasheled programon keresztül. Jobb wifi, jobb bluetooth, mindene jobb.A link ahonnan találtam itt van:
[link]Telepítése nem nehéz, nekem nem volt az, semmi nem akad rajta! .
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
[link]
[link]
[link]
[link]
Mutatok három képet a gépről egyenlőre, 1 órás 4k filmnézés után sem melegszik túl a gép, és tényleg tudja azt amit írnak róla, ami jó mert majd később xbox game stream app programmal fogok játszani rajta xboxos játékokkal, ha még az működik, így nem kel vennem rohadt drága konzolt, elég ha a game passt fizetem ki és ennyi, kár hogy nem lehet rá win10et tenni."gondolom idővel majd lehet armre is. de nekem megérte teljesen jó. az előző h96maxom felment 70fok fölé, ez nem. És atom stabil. Na befejeztem . Képek mobilról készültek. üdv![ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Érdekes mod a tvbox alatti kodi 100%on megy, az exoshark is 100os. Míg win10en vagy más kütyün halott. ezzel meg semmi gond. tökjó. a wifit meg majd megnézem )
-
Marcsello31
őstag
válasz FingR86 #76557 üzenetére
Szia! A wifit megnézem, de amit írnak róla azt tudja tényleg, szerintem a gyenge wifi antenna lehet a ludas, láttam szétszedve ilyet a neten, egy vékony lapka van a doboz tetején belül amin valszeg valami vékony drót vagy szál az antenna, frissítés még nem jött rá. gondolom majd később erre is lesz android 10. én is 20 ezer alatt vettem meg, nemsokára lövök pár képet meg megnézem többit, minden program fut és tényleg nem melegszik túl.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Nagy örömömre megérkezett hozzám a
H96 max x3 amlogic s905x3 4gb ram 32gb típusú delfines tvbox,
4k youtube filmnézés meg sem kottyan neki a tvm nem 4kás csak fullhd, de azon is szép,
Még ismerkedek vele, a következő a kodi lesz, majd megnézem hogy tudok e filmeket nézni külső lemezről, stb, majd szerzek sd kártyát, mert nincsen olyanom, android 9 van rajta, tudja az 5g wifit, minden más ok, most megnézem a melegedését, 4k filmnézéskor, a távirányítója nem a legjobb, de majd veszek légegerest aztán ennyi, a rendszere csempés, de gondolom cserélhető a kinézete, nagyon gyors. Most is 4k film nézés megy rajta, külsőleg nem érzékelek nagy melegedést. egenlőre.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! van egy régen vett tvboxom h96max+ néven rk3328 és 4gbrammal, sikeresen feltelepítettem rá az armbian linuxot amit később frissítettem, most mivel ez egy linux gép lesz, át leszbarkácsolva, erre is kerül majd egy jobb hűtés, most két mini borda van rajt, de így is állandó youtube alatt 80Fokig megy fel, ha jól mér a mérő, sikerült elérnem a boxon hogy a hozzá való dolgokat használja, így a youtube sem szaggat sem akad, csatoltam pár képet, még fejlesztés alatt van a dolog, most vagy ubuntu szerver lesz belőle egyébb feladatokra, vagy filmnézés, linuxalatt ugye mindenre van driver, bármit rá dughatok usb alól . telefonos képek készültek:
a most rendelt boxom meg rendes fogyasztásra lesz majd.
akit érdkelnek, itt vannak rövidített linkes képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]akit érdekel nézze meg nyugodtan, nincs még kész. de linux kompatibilis az rk3328.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest