Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért ha lenne egy 4K-ra alkalmas kártyája az AMD-nek, még ma megvenném. Mert erre a Ti is csak vékonyan elég. Ez nem egy olyan nagy igény, 4K folyik a csapból is. A konzolgyártók is 4K-ra buzdítják a népet, megvetetik velük a 4K tévéket. Azokban is AMD van. Hol található tehát a 4K@60-képes AMD kártya? Melyik polcon találom? Tudna adni valaki egy linket? Venném!
-
Egon
nagyúr
Nekem is az volt akkortájt: egy BBA R9700Pro, amit használtan vettem, mivel akkorra már nem gyártottak csak 9800-at, amit nagyon drágának találtam, a középkategóriában pedig csak a 4 pipás 9600-ak voltak, amit nem éreztem elég időtállónak.
Viszont az én szám cseppet sem ért fülig: egyrészt a kártyán igen hamar meghalt az egyik ramdac, másrészt mindent összegezve azóta sem szívtam annyit driverrel, mint akkor (pl. a Silent Storm fix helyen fagyott, ezért nem tudtam végigvinni), harmadrészt a kollégám, aki - az ismert hibájával együtt - megvette cca. 2 év múlva a kártyát (amikor boldogan váltottan 6800 Ultrára, és - a hőtermelést leszámítva - tényleg fülig ért a szám...) is rosszul járt, mivel neki kb. 6-8 hónap alatt teljesen megdöglött a kártya (pedig AC hűtés volt rajta, nem a gyári). Ehhez képest egy barátomnál a mai napig üzemel (szintén custom hűtéssel) az a Giga 8800 GTS (512 megás verzió), amit már több mint 10 éve adtam el neki (és nálam is ment legalább 3 évet), pedig azok állítólag erősen hullottak..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Pont ezaz, ha valakinek mindenáron a csúcs kell (mert máshol van piros alternatíva, verseny) akkor miért nem örül, hogy a zöldektől megveheti?
Nincs árverseny, egyik kategóriában sem. Kétszereplős piac van, erősen oligopol jellemzőkkel. Az nV diktál, az AMD pedig boldogan elevez a farvizén, az adott kategóriás nV termékhez igazítva az árazását (nyilván azon kategóriák vonatkozásában, amelyben éppen van versenyzőjük). Ez a probléma.
Eddig szerintem mindenki azt gondolta, hogy oké, 1-2 generációt "leadott" az AMD, de aztán majd jön egy olyan termékkel, ami árversenyt indít be. Az árversenyt a csúcskategóriákban kell megindítani, mert onnan lehet lenyomni a többi árat is (ha mondjuk a 1080-at az nV kénytelen lenne 1070 árban adni, nyilvánvalóan a 1070 árát is csökkenteni kellene stb.). Annak következtében, hogy az AMD új terméke jóval később jelent meg, mint a konkurencia jelen pillanatban piacon levő vasa, reális elvárás lehetett, hogy minden téren jobb legyen nála. Ha nem egyértelmű a trónfosztás, akkor jöhet az árazás, mint fegyver. Ehhez képest az AMD nem igazán élt ezzel a lehetőséggel. Úgy tűnik, nem is akarnak piacot szerezni: megelégszenek azzal, hogy a bányászok jól megveszik kb. mindet. De ha készlethiány van, akkor elvileg többet is el tudnának adni: lehet hogy alábecsülték a keresletet, és kevesebb wafert kötöttek le annál, mint ami indokolt lett volna?
A piaci versenyre visszatérve: egy versenyhez (legalább) két fél kell. Az nV-nek mit kellene csinálnia a versenyhez? Várják be az AMD-t? Ugyanis meg vagy győződve róla, hogy nem az AMD tehet a verseny hiányáról. Akkor ki? Egyébként az nV a termékciklusok elnyújtásával megtette azt a szívességet, hogy elvben hagyta/hagyja utolérni magát (lásd Intel). Már csak le kell ütni a magas labdát...
Hja, és miképp értékeled a poor Voltázást, a Vega eredményeinek tükrében?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PlayStation 5
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok