Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
Ide jöhetnek azok a kommentek amik arra irányulnak, hogy megbeszéljék a fórumtagok egymás közt azt, hogy a jelenlegi felhozatalból melyik oldal a jobb és ennek a miértjét.
Ez nem OFF topik, hanem azért jött létre, hogy normálisan kifejtsétek a véleményetek arról amit gondoltok, tudtok.
Mindig az aktuális generációknál vitatjuk ( jelen esetben HD 7000 & GTX 600 ) a mit,miért és a hogyant, ezentúl itt kéretik egy kicsit elfogulatlanabban vagy ha ez nem is sikerül értelmesen hosszászólni! ( Kéretik mellőzni a Fanboyságot, és az ilyen kommenteket: " A ződ a király, simán lecsapja a k*csög piros oldalt" stb...)Nagyon remélem, hogy van jövője a topiknak és nem csak a szemetelésből fog állni!
Ha ez nem fog menni és csak a Flamewar lesz, akkor a topik záródik, ehhez tartsátok magatokat!
Kellemes eszmecserét!
AMD Radeon HD7970 GHz Edition 3Gb VS Nvidia GTX 680 2Gb By: SzlobiG
A diagramot készítette ricshard444A teszt 2013.02.21.-én készült. Táblázatos verzió.
Konfig:
Intel Core I7 3770K@4.5GHz
Gigabyte GA-Z77-D3H|
Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
Samsung 830 256GB SSD
Chieftec 850G-DF PSUVGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)
VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)
Windows 8 64Bit.
[ Módosította: radi8tor ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A 7870 alapból gyengébb, de sokkal tovább húzható általában, mint a 660Ti-k így a 7870 gyorsabb max oc -n ( 660Ti vs 7870 Max ), de lassabb alapon. Ennyi a történet
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Jelenleg fejlettebb gpu és az ebből következő durva Compute teljesítmény. Én személy szerint jobban preferálom az AMD színvilágát, sokkal melegebb / színesebb. ( Igen már használtam sok fajta monitort / tv-t és zöldből ilyet nem lehet kicsalni )
Ugye arról se feletkezzünk meg, hogy idén a játékok 80-90%-a AMD -s lesz így azoknak fog kedvezni valamilyen szinten.Hirtelen ennyi, akit meglehet győzni az nem fan, aki fan az meg úgysem hallgat az érvekre.
A driveres gondokat meg hagyjuk, az elmúlt 2 év alatt 10 piros kari járt itt és max annyi gondom volt, hogy egy Driver Sweeper-t bekellett vetnem
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Most így hirtelen számoltam 5 játékbeli eredményből ( ez az 5 szinte mindenhol benne van a tesztben ) egy kis teljesítményt. (Nyílván más beállítások voltak néhol, de az eredmény nem sokat változott )
2560-s felbontás:
BF3, FC3, Sleeping, Metro, Hitman
GURU3D
Titan: 100% 7970GHz: 72% 680: 64%
Tomsharware: (Csak BF3,FC3,HITMAN)
Titan: 100% 7970GHz: 78% 680: 70%
Techpowerup:
Titan: 100% 7970GHz: 80% GTX680: 68%
Összesítés:
Titan: 100% 7970GHz: 77% GTX680: 67%
Van ahol hozza a 690-t, általában azért 2 külön világ ekkora felbontáson, de világosítson fel valaki, hogy rossz Gameket néztem össze.
hardware.fr - 2560 Ultra rengeteg játékkal:
Titan: 100% 7970GHz: 82% 680: 63%
680-hoz képest valóban majdnem 40% többlet ( valahol 70-80%) Szóval arról érezhető lenne a lépés, de, hogy egy tuningolt GCN-ről sok helyen, hát az minimum kérdéses.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Első hozzászólás emberek...
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Köszöntem a moderálást
(#372) : Rajta vagyok, az, hogy összejön...még nemtudom, de mindenképp lesz teszt ha úgy lesz!
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Ennyit meglengetek
7950: 1125/1450 = 7970 @ 1050/1450 kb GHz Edition
GTX 680: 1175/1800 alap boost + mem tuning...
Az én méréseim is csak azt támasztják alá, hogy GTX-n érezhetően jobban fut, mert nem esik le annyira az fps.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz gainwardgs #453 üzenetére
Az ám a szakmai komment szvsz Amikor megnyitottam a topikot nem ilyen kaliberű kommentekre számítottam.
Egyrészt elavult a motor DX9-el
Másrészt megvan a játszható szint AMD-vel és Nvidia-val is, mi a gond? RTS, még csak nem is kell hozzá durva fps szám, inkább proci kell 4v4hez pl.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Hát nemtudom, én fraps-el lemértem a játékokat ( 20-t kb ), de ahol láthatóan folyékonyabb volt mondjuk a vörös ( Sleeping Dogs ) vagy akár a zöld ( FC3 ), szinte nem is különböztek a kiugrások és a frametime átlag sem volt alacsonyabb. Nemhinném, hogy a Fraps jó erre amit én kerestem
Ki is vágtam a tesztből ezt, amit sajnálok, mert ráment sok időm
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Firestormhun #496 üzenetére
Engem a látható Framerate probléma jobban aggasztana, mint a látványbeli különbség
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
-
ricshard444
veterán
Meghalt a topik srácok?
Pedig olyan lelkesen megy a téma nem megfelelő helyeken.Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
De nem is kell versenyezni, pártatlan alkalmazásban a határon kell járatni egy tuningosabb 7970-t, hogy egy kb alapon járó 780-t befogjon néhol.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz WaterWawe #920 üzenetére
A Kepler a jelenlegi infók szerint nem fogja tudni hatékonyan vagy egyáltalán hajtani a Mantle-t, a köv genes zöld lesz olyan felépítésű, mint a GCN, annak lehet reális esélye, hiszen csak egy hasonló architektúra kell, mint a GCN.
Ennyi a megkötés, de ez nem azt jelenti, hogy futni fog tutira a régebbi zöldeken.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Miért írja mindenki az account nevem ch-val? Gonosz-gonosz emberek
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Cincogás valóban nem AMD specifikus, némelyik GTX-m ugyanúgy csinálta, mint az HD-m.
Sajnos ez ilyen dolog, egy konkrét konfigban kell tesztelni ahova majd befekszik a kártya egy időre, máshogy nem lehet kiszűrni.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz BlackSoft #942 üzenetére
Itt a GX2 és a 295 is csinálta, csak alacsonyabb frekvencián és "lassabb ütemben"
A 690 pedig gyors ütemben és vékony hangon.A VTX 7950-m és a Giga 7970-m pedig nem csinálta, a többi igen, de annyira nem zavaró, pedig 600-800-n pörög minden a gépben, minél több feszt adsz a GPU-nak annál hangosabb ez a cicergés.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1165 üzenetére
Mérd, nem kell hozzá nagy tudomány:
Single úgyis Scriptelt, csak ugyanazt csináld.
Multi: 3x 15 perc mérés mindegyik kártyával, és meglepődsz majd milyen "pontos" eredmények jönnek ki.Persze ha nem 1 a gép és a teszter akkor értelmetlen.
Single-ben az első pályát ajánlom, Multiban pedig vegyesen, a Shanghai a legdurvább VGA igényre /főleg összedőlő felhőkarcoló után/
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1168 üzenetére
Fraps, de monitorozom a másodlagos monitoron Afterburnerrel is 0,1 seces frissítéssel, hogy kiderüljön a turpisság is, ha nem mondaná az igazat.
A lényeg Single-ben: Megpróbálni ugyanannyi időt tölteni egy adott szakaszon és azonos dolgokat felrobbantani, így sem lesz a legjobb, mert nem ugyanazt csináljátok, de megtenné.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1173 üzenetére
Én is mérek Multit, de már "begyakoroltan", úgy nálam szinte mindig kijön ha van tuning egy kártyán például /ergo gyorsabban fut és a reális skálázódás is adott/, de még úgysem teszem be a végső % mérésbe, mert a Multi kicsit sem lehet "hiteles".
Úgy, hogy egymás mellett vagytok és azonos a gépetek úgy lehetne összemérni a Multit valamilyen szinten.
Egyébként nem tartom irreálisnak a kapott eredményeket, attól függetlenül, hogy nem tudni melyik Mapeken mért.
sg22: Nem szoktál ilyen lenni, ha valami problémád van valaki nézeteivel, kérlek ne fórumon idegesítsd.
Erdei88: No', tőle viszont még tényleg nem láttam szakmai kommentet
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
"Nyomon követni", én meg tapasztaltam a dolgokat éveken keresztül.
Elhiszem, hogy volt problémád a piros kártyákkal, ahogy nekem a zöldekkel, ettől függetlenül mindig azt veszem ami jobban megéri a jövőre tekintve /azon felül, hogy sanszosan nem tartom meg addig mikor lenne jogosultsága ennek/
Nem szoktak érdekelni az aktuális Driveres szenvedések amiket mások alkotnak, itt mindig stabil volt a piros oldal már 2009-től, a zölddel szívtam Tomb Raider alatt 1 hónapig a kékhalálokkal, meg régebben a Béta driverek "az illesztőprogram helyreállt" üzeneteivel, de mégsem estem nekik, hogy ez egy hulladék, mert nem az, csak átmeneti probléma adódott a zöldeknél.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Tőzsde és gazdaság
- Black Myth: Wukong
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok