- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Locutus
veterán
válasz
Erdei88 #35088 üzenetére
Ez akkor lenne érdekes, ha az AMD is kitolna egy új generációt, és olcsóbban adná ugyanezt a teljesítmény/fogyasztást.
Egész odáig csak felesleges zsonglőrködés a számokkal. Valszeg nőtt az előállítási költség is, az FE-n nem picit komoly a hűtő is, a cég is nőt, nameg konkurencia sincs, szóval akkor miért ne növelnék a hasznot is. Nincs itt min csodálkozni jelenleg.
Viszont legalább letették az asztalra a teljesítményt. Aztán mindenki eldöntheti, hogy ennyiért kell-e neki. -
-
Dtomka
veterán
válasz
Erdei88 #33555 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a vega 1 újabb tech. (igen tudjuk gyengébb) és a 400k helyett 278 most.
Nézegetheted honnan indult az ára, de akkoriban (2017.12 hó!) nem lehetett kapni...így az az ár csak papíron létezett szerintem. 1080Ti régebbi kártya így annak az ára nem 320 -nak kellene lennie, hanem ~250 körül.
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #31271 üzenetére
En nem szolhatok egy rossz szot sem, a hullo tudja ki vagyok, hol dolgozom es mit csinalok, szoval egy rossz lepes es kampec
Be vagyok fenyitve rendesen
Viccet felreteve en szeretem a Vega-t, latom a hibait/gyengesegeit, ettol meg elegedett vagyok
Majd Volta/Navi-nal ujraertekelem a piacot
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Erdei88 #29615 üzenetére
Szurkolok neki erősen de én már a fogyasztás mérőnél kiakadok, figyeld 1080Ti használok, még ez barátibb TDP értékkel rendelkezik, ezt alig lehet hűteni olyan batár hűtőkkel, nézz meg egy Strix 1080 és egy Strix 1080Ti, szó szerint majd két kiló a kártya... a sok szartól ami hűti a memóriát, chipet, mindent.
Most egy VEGA kártya otthoni felhasználásban csúnya értékeket fog mutatni ekkora fogyasztás mellett.
Nem beszélve arról ha mellette használsz, egy két SSD a lapodban, ami szintén termeli a hőt...
Nekem a fogyasztás teljesítmény mutatóval van a legnagyobb bajom, remélem ezen is javít a driver. -
törölt tag
válasz
Erdei88 #29609 üzenetére
Ki es nem is picsogtam azon h jajj de draga, kotsog xyz... Komolyan, rosszabb mint az ovi.
Ez a termek ara, ha kell kifizeted. Arrol nem mas tehet hogy nagyok az igenyek de nem telik ra. Nem veletlen valtok en is gyakran, kell a fejlodes, jobb munkakorulmenyek es a jobb fizetes. Ennyi.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #28606 üzenetére
Jok ezek a cuccok, de csak jatekra, mivel a Vega mar itt van a kanyarban es ugy erzem jo lesz, igy megvalok toluk
Amugy a szemuvegem is "arany" keretes, nem zold
ps: azert volt a kartyaval es NV-vel szivas is rendesen, de ez mar a mult, mi, "vorosok" elore tekintunk, nem ragadunk le a multban
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Erdei88 #28254 üzenetére
Most akkor sem járna jól a cserével. Eleve még DDR3-on van. Tehát azt is váltani kell. Anyagilag elég sokba kerülne és túl nagy hasznát ma még nem érezné.
(#28236) Crytek: A fizika nem skálázható. Azt mindenképpen a legkisebb lehetséges konfigurációra kell tervezni.
(#28240) darkhorse: Ezek egy részét nem tudod igazán skálázni. Tehát itt a minimum konfigoknak kell elérni a négymagos szintet. Jelenleg az AI esetében sokkal több kutatás zajlik a GPU-s útkeresés szintjén.
Azt is számításba kell venni, hogy a konzolokra nagyon sok tartalom készül, és ott a CPU-k eléggé hurkák. Igaz, hogy sok az optimalizálási lehetőség, de ezekkel együtt is maximum egy négymagos Haswell szintjét tudják elérni, de tényleg agyonoptimalizálva. Tehát a legtöbb esetben a fő kutatási terület a GPU offload lesz. -
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26461 üzenetére
A lényeg, hogy az érvelésem nem erre irányult.
Azt a fórumtárs keverte ide. Én csak a Crysis 3 skálázódásának bemutatására használtam. Kipróbálhattam volna a kétmagos HT-s IGP-s notimon is csak az kevéssé lett volna hasznos úgy.
(#26463) Hachiko95: Azonos körülmények mellett kellene mérni. Ha még csak nem is az látszik a képen azt nehéz összehasonlítani. Látom, hogy a tiéden más van, éppen ez a gond.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26456 üzenetére
Az első érvelési hibád, hogy nem érvelsz semmi mellett vagy ellen, hiszen éppen az én érvelésem ellen érvelsz személyeskedéssel, azaz próbálsz nevetségessé tenni.
A másik durva érvelési hibád pedig szalmabáb érvelésed. Sehol egy szóval nem állítottam, hogy az X5660-am mindennél jobb.
Már világosan, többször leírtam az álláspontom, ami mellett érveltem: [link].
Azaz hogy rengeteg játék van, ami egyfelől profitál a 4-nél több magból, és hogy emiatt egyáltalán nem felesleges 4-nél több magos processzort használni ezekhez a játékokhoz azoknak, akik megtehetik hogy vegyenek.(#26459) Hachiko95: Az állításod látom, de nehezen tudom elhinni, amikor magam is vagy 200 órát tettem BF4-be húzott i5-ön multiban, és azért néhol elég neccesen futott vele már az is.
De nehéz lenne onnan releváns méréseket venni, a multi természete miatt kb. lehetetlen kétszer ugyanazt precízen megmérni sajnos.
Pedig nálam csak egy R9 290-est kellett volna kihajtania, FHD maxgrafikán, bár élsimítás talán csak 2X-es volt. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Erdei88 #21976 üzenetére
Lehet igazad van.
@Gyiku: most komolyan, a kártyát szerettem, baXott jól nézett ki...anno még az XPower AC lapomat is lecseréltem miatta...de a szoftver...az valami hihetetlanül hulladék.
Vram melegedés, rángatás...különbözõ szoftvereket feltelepiteni hogy használható kategória legyen. Az az érzés megfizethetetlen amikor elkezdesz játszani és 100 FPS-rõl esik 80, 65, 45 majd 20-25-re mert utánozni próbálták az NV energia managementjét....igazi innovatív "gyümölcs". Meg amikor már azt hiszed hogy mindent xarját megoldottad, akkor elõjön a hupikék-lilla-foszfor zöld szinjáték.......Sajnos azt kell mondanom hogy amennyire szerettem az elején, annyira utáltam a végén. Pedig anno még rá is fizettem a 980Ti árára hogy megvegyem.
Ha olyan jó lett volna, akkor most nem 980Ti volna ismét a gépemben, ami 1500 MHz-en kb 25-30 %-al erõsebb mint a Furyka IKSZ 1150 MHz-en. 1440 p-ben.
-
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #21130 üzenetére
Nem sorolom magam a "tájékozatlan többség" közé, nem olyan könnyű engem átverni. Viszont tőlem szoktak PC-vásárlási tanácsot kérni a kevésbé tájékozottak az ismerősi körömben. Tudod, az a többség, aki leragadt annál, hogy "hány gigás videókártyát vegyek?" Ilyenkor pedig ha nem válogatok össze nekik konkrét terméket/ rendelem meg nekik, akkor a Ph fórumait/tesztjeit szoktam ajánlani nekik. De ha még jobban elharapódzik az a már-már vallási szintű fanatizmus és gyűlölet ami itt megy és az itteni csőcselék eléri amit akar, akkor le fogok szokni erről.
-
füles_
őstag
válasz
Erdei88 #21126 üzenetére
Én oda nem írok semmit.Rosszul vagyok attól a topiktól,rosszul vagyok attól ami ott megy,hogy mindenkit kigúnyolnak,megaláznak stb...Legalábbis amikor fél éve itt-ott beleolvastam még ez ment.Persze tisztelet a kivételnek
Egyébként toflehi kolléga szépen összefoglalta hogy mi a helyzet.Tessék elolvasni az
iponRX 480 tesztje alatti hozzászólásokat.Azt szeretnétek hogy a PH! fórumozóbázisa is ilyen legyen?Mert én nagyon nem -
törölt tag
válasz
Erdei88 #21126 üzenetére
Elhiszem neked, nem az erdekel hogy ki mit hasznalt vagy mit hasznal, tobb NV kartyam volt vilageletemben mint AMD
Nem is ezen tepelodunk, egy hozzaszolassal korabban mar leirtam.
Nem veszem (leesett
), eleg sok minden lepattog rolam, sejtem kire gondolsz, azt en sem ertem, az picit olyan nekem mint az egyik Fury tulaj es onszivatasa az elmult egy evben.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #21092 üzenetére
A példa teljesen helytálló.
A média a legerősebb véleményformáló eszköz. A közösségi média pedig (facebook, twitter, youtube, fórum) ma már erősebb mint a hagyományos média. A km-ban nem a többség véleménye válik uralkodóvá, hanem a leghangosabb kisebbségé (ha az egyik oldal fejenként 3x annyi kommentet ír, mint a csendes többséget alkotó, amúgy 2x annyian lévő mások oldal, akkor 1,5x annyi komment lesz a hangos kisebbség oldalán).
A bizonytalan és főleg tájékozatlan többség, pedig mindig mindenhol megy az uralkodó vélemény után.
Pontosan ez az egyetlen magyarázata annak, hogy a Brexit megtörténhetett (a hangos kisebbség kiterjesztette a gyűlöletét és alaptalan félelmeit a többségre a közösségi média erejével), illetve annak, hogy Trump hogyan lett elnökjelölt.(#21117) Erdei88: Nem, nem áll mögötted. Hanem a fejedben van, hisz kimosta az agyadat a félinformációival és hazugságaival. Ugyanúgy ahogy a szavazófülkében is.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Erdei88 #20885 üzenetére
De most komolyan, ha az ilyen grafikonokról - amikben csak számok értelmezéséről van szó - nem tudják levonni a konzekvenciákat az olyan tagok, mint hamm-hamm Pepeeeee és szöszi myckey akkor el kellene gondolkodni azon, hogy az általános iskolai tudásukat fel kellene frissíteni vagy csak a trollkodást kellene befejezni mert már kezd unalmas lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest