Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Zárolási képrnyő jelszavas belépés csoport házirendből
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
válasz
Alogonomus #69899 üzenetére
Általában az előre összerakott gépeknél amelyik alkatrészhez nincs oda írva a pontos típus nagy eséllyel valami bóvli xar,vagy legalábbis olcsó fajta..
-
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42 #69890 üzenetére
Célszerű lett volna linkelned a helyet, ahol ez elérhető, mert ASUS oldalán rákeresve speciel nem találtam ROG Strix 5070 Ti prebuilt rendszert, pedig érdekes lett volna, hogy az a DDR4-es RAM például milyen képességű, az SSD vajon NVMe vagy SATA, CPU hűtő milyen, ház milyen, oprendszer jár-e hozzá, stb. Hahakocka példájából mindez kiderült.
-
-
Sundesz
addikt
Én már leadom a holnapi tippem (ennél jobb ár az durva lenne, a magasabb meg kiábrándító):
9070 550 USD
9070 XT 650 USDHolnap 2 után eredményhirdetés.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
deathcrow42 #69895 üzenetére
még mindig nem tudjuk mennyi az ára
vagy te is insider vagy mint itt még 1-2 jövőbe látó?
-
-
válasz
hahakocka #69892 üzenetére
Ugyanaz a szintű cucc, mint a newegges ibuypower PC (középszar). A táp jobb is (FSP) a magyar PC-ben.
Az 5700X3D platform árban a 9700X alatt van, de kb. 100-150 dollárról beszélünk.
Ahogy helyreáll a készlet, ott lesz az 5070Ti és társai is MSRP áron. Van rá kész gépben példa.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ebből az alaplap+cpu+ram+ssd+ház+táp nagyon max 300k
szóval 550k az 5070ti
a sima 5070 meg 400kdöntsd el te
-
hahakocka
őstag
válasz
No de 2 gennel korábbi procival ezen a linken, a másikhoz képest amit linkeltem. Másik ha 550e ft külön a VGA csak itthon, akkor hogy lesz ennyi egy teljes PC re? Amúgy a prebuildek sok esetben silány alaplappal vagy táppal vagy házzal jönnek sajnos. Az én 4K s új PC m alkatrészenként rendesen meg lesz előre nézve hogy mi kerüljön bele mint mindig. S hát ott nem a legolcsóbb fajták fognak dominálni azért 1-1 SSD- RAMból, VGA-ból vagy alaplapból. Amúgy ha láttátok az 5080 árához mértem hogy annyi kb mint az 1800 as konfig.
Hát igen a prebuildeknél ált nem a legjobb választású alkatrészekből jön össze a build s így tudják olcsóbban adni akár mint elsőre gondolnánk. -
hahakocka
őstag
Hát én annó kipróbáltam de én sem szálltam el a játéktól. A Witcher 3 ezerszer jobb szerintem, azaz fejlesztők azelőtti játéka.
Videocardz és Reddit fórumokon volt a kép.
Fórumot nem akartam linkelni ide.
Ez majd 200e ft-al így is olcsóbb mint a 5070Ti-s változat, s itt is az újdonság ár is rajta van az tuti, ahogy a másikon is. A magyar boltok manapság nagyon sokat ráraknak s nem csakis az ÁFA a difi sajnosKülföldi árakkal hasonlítva is sokkal drágább volt Amazonon pl nem 1700-1800 hanem 2000 felett. 550e csak a VGA elvileg kb benne azért az durva még mindig számomra egy 70-es kártyától. Remélhetőleg a másik 70-e kártya nem ennyi lesz.
-
-
hahakocka
őstag
10W al kevesebbel 1-2 fps difi? Ez meglepett.Bár a PT továbbra sem épp játszható egyiken se így
S 'sima' RT n is 30 fps épphogy hát 60 jobb lenne. Tudom DLSS-FSR kell s 'gyors' lesz! Fake frame gen kéne
Hát az a 30+ game nem rossz kezdésnek, de a legtöbb nem a legjobb game számomra élményügyileg s pont ezeket választották az FSR4 reklámozásához de ha hozza a technikát persze jó lehet. Elvileg még +75 támogatott játék lesz idén.
-
hahakocka
őstag
Azért ez durva egy 5080 itthoni áránál picivel drágábban most ami 700e ft körül van, kapsz egy teljes gépet a 9070XT vel
1700-1800 dolcsiért.
-
villamos
őstag
Valami olyasmi dereng, hogy ami eleve 3.1 -es ahhoz állítólag elég kicserélni egy DLL -t, hogy 4.0 legyen vagy mi...
-
válasz
Devid_81 #69876 üzenetére
AMD's FidelityFX Super Resolution (FSR) 4.0 technology will be available for more than 30 games at launch, and over 75 games by end of the year. The leak notes that the support for FSR 4.0 will be coming only to games with FSR 3.1 already implemented.
Itt az van, hogy összesen 75+ lesz az év végére, és nem a lista +75. Érdekes címek vannak benne…
Furcsa nekem, hogy miért csak az FSR 3.1 címekre jön ki az FSR 4.0, ez valamiféle hibrid lesz, hogy kell a régi FSR?
Vagy esetleg dupla munkát csinálnak, hogy egy új címre kihoznak FSR 3.1-t és 4.0-t is, illetve azt mondhassák, nem hagytuk el a régi AMD gpu tulajokat?
U.I.: DLSS-hez képest ez jóval szűkebb lista, sajnos.
-
b.
félisten
Pontosan melyik részéért kérjek bocsánatot a kommentemben? Azért hogy nem tudsz olvasni ?
A fórum tevékenységedről beszéltem végig és ezt leis írom a kommentekben .És ezt úgy hogy közben fő cikkíró vagy a Ph.-n
Itt [link] és mindegyik komentemben. [link]
és tele van a "regény hozzászólás" linkekkel olyannal is ami összefoglal más linkeket is pl a folyamatos árazás ferdítéseidről. [link]
Cikkeknél elintézem ezt a saját szekciójában.
Utolsó utáni hozzászólás ehhez most.- és nincs miért bocsánatot kérnem csak nyitogasd végig a linkeket és majd gondold végig miért nem tartanak téged az emberek pártatlannak.
Ez nem az AMD hibája itt, hanem a tied, a sok hülyítés és vakítás. Ha ez nem lenne, talán reálisabbak lennének az elvárások is az AMD vel szemben és néha úgy tudnák fogadni az emberek a kártyáikat hogy nem csalódást éreznek. ( Ez úgy igaz a hype vonatra ami állandóan fellángol aztán leég lassan 15 éve. ) Őszintén írom, hogy nagyon bízok abban hogy végre egyszer összejön nekik... -
b.
félisten
válasz
Alogonomus #69880 üzenetére
Már rég AMD featured cím is: [link]
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #69826 üzenetére
Az elképzelés, hogy itt a kínálkozó lehetőség, amiért szinte csak le kéne hajolni, jó, csak >szerintem< az a baj, ott bicsaklik el, hogy az amd valószínűleg nem csak az árait és a teljesítményét lőtte be az nvidiatól várt produkcióhoz, hanem a lefoglalt wafer mennyiséget is és esetleg a gddr6 mennyiséget is, nem is beszélve arról, hogy a gyártópartnereknek is nyilván tervezni kell tudni nyák, stb, és hűtő mennyiséggel. (Bár valószínű, hogy ezeket igyekeznek ma már úgy tervezni, hogy mindent bármire lehessen rakni.
-
Devid_81
félisten
FSR4 jatekok RDNA4 indulasnal, tovabbi 75+ jatek erkezik 2025-ben a listahoz
The Alters
Bellwright
Call of Duty: Black Ops 6 (Feb 20)
Creatures of Ava
Dragonkin: The Banished (Mar 6)
Endoria: The Last Song
FragPunk
Funko Fusion
God of War: Ragnarok
Horizon Zero Dawn Remastered
Horizon Forbidden West
Hunt: Showdown 1896
Incursion Red River
Kristala
Marvel Rivals (Feb 21)
Marvel’s Spider-Man 2
Marvel’s Spider-Man Remastered
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
MechWarrior 5: Clans
Monster Hunter Wilds
Nightingale
No More Room in Hell 2
PANICORE
Predator: Hunting Grounds
Ratchet & Clank: Rift Apart
Remnant 2
Smite 2
The Axis Unseen
The Last of Us: Part I
The Last of Us: Part II Remastered (Apr 5)
Until Dawn
Warhammer 40,000: Space Marines 2
Kingdom Come: Deliverance II
Dynasty Warriors: Origins
Civilization 7 -
válasz
Alogonomus #69873 üzenetére
Én maradok az én verziómnál, AMD már megcsinálta egyszer
Minden további pozitív hír legyen meglepetés/ajándék számunkra
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69872 üzenetére
Lehet, de ha jól tudom az utolsó pillanatban halasztották el, szóval készlet (valamennyi) már kellett ,hogy legyen akkor is, ez pedig 2 hónap alatt csak javulhatott.
Ha fele kuka is, akkor is egy hónap alatt nagyon sok vga-t le lehet gyártani és szállítani, főleg,hogy elvileg Gddr6 lesz rajta amiből talán nincs hiány. -
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42 #69860 üzenetére
Illetve:
Február 28
AMD beadja a derekát, és hivatalosan 550 dollár lesz a 9070 XT, hiszen úgysem a hivatalos ár számítMárcius 5/6
A tesztek nagyon pozitív kicsengésűek lesznek az 550 dolláros és 5070 Ti-t túlteljesítő 9070 XT kapcsánMájus végétől
Első verzió:
A boltokban 700 dollártól kínált 9070 XT intenzíven fogy, mert a 10 millió lakosonként érkező heti 30 darab 5070 Ti ára viszont változatlanul 1200 dollár környékétől indul. A 9070 XT árával a vásárlók nagyjából már megbarátkoztak, miközben kígyót-békát kiáltanak az 5070 Ti profitéhes 1200 dolláros árazása miatt. Az Nvidia valami oknál fogva továbbra sem tud jelentősebb mennyiségű GB203 és GB205 GPU-t gyártani. Idővel Jensen megunja az Nvidia renoméját erodáló 5070/5060 kapcsán megjelenő negatív híreket, és inkább visszavonul a konkurencia nélküli enthusiast piaci szegmensen belülre az 5080/5090 gyártásban hagyásával. Ennek következtében pedig a 9070 XT az 1700 dollártól induló 5080 szintje alatt már ellenfél nélkül szerepelhet, amit nyilván további áremelkedését okozza a boltokban.
Második verzió:
Eddigre előkerülnek az árak felhajtása érdekében korábban rejtegetett 5080/5070/5060 modellek, és beáll egy normális piaci helyzet, ahol 30%-os ár/érték előnnyel már szépen fogynak a 9070/9060 kártyák. -
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69868 üzenetére
Na oké de hány darabon ülnek? 5-10?
Ha szarásig állnak a polcokon akkor aligha hiszem,hogy ne akarnák eladni.
-
Pkc83
őstag
válasz
deathcrow42 #69867 üzenetére
Majd kiderül de ha van elég készlet akkor elvileg nem nagyon lehet scalping sem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69867 üzenetére
Akkor biza rájuk rohad, mert ez AMD...
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69864 üzenetére
Hello pricing my old friend...
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69863 üzenetére
Ha mindenkinek jut aki venni akar akkor az már szerintem jó, és megérte a csúszás.
-
válasz
TESCO-Zsömle #69863 üzenetére
Erről most a Disturbed koncert - Október 6 - Budapest ütött be. Vettem jegyet oda
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69862 üzenetére
Azt mondod, most kivételesen olyan árat szabnak, amit nem kell majd 1 héten/hónapon belül csökkenteni?
Lehet valaki félrehallotta és nem is disrupting hanem disturbing lesz az árazás?
Viccet félretéve én semmi jót nem látok bele, hogy 2 hónap csúsztatást követően megjelenés előtt egy héttel még a sajtót kérdezgetik, hogy mi legyen az ára... -
válasz
TESCO-Zsömle #69861 üzenetére
AMD: "Teszkós zsömle, hold my beer"
Komolyabban: most már csak viccelődök az egészen, ítélet úgyis majd Március 5/6 környékén lesz, az első 5-10 review után (Techpowerup, Guru3D, HUB, GN, stb stb)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69860 üzenetére
A legelvadultabb AIB modell se lehet drágább, mint egy alap 5070 Ti, mert akkor azt csak a rajongók veszik meg akiknek nem jutott a zöldből és már nagyon pang.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69854 üzenetére
Te lettel a "fo bunos", mert mar tobbszor szoltak neked.
Es ennek ellenere csinalod tovabb, lehetetlen igy a normalis vita."Te indítottad el az egészet hogy még kb középiskolába se jártam meg nem tanultam?"
Most dontsd el, hogy az a bajod en inditottam el Abuval, vagy veled.
Mindenesetre egyikben sem en inditottam el, hanem te irtal normalis velemeny helyett egy sajat bevallasod szerinti "fricskazo" hsz-t, aminek koze nincs a valos hianyhoz.
Ez vagy azert van, mert vagy megint trollkodod a topikot, amiert mar tobbszor szoltak, vagy pedig nincs megfelelo tudas. -
PuMbA
titán
Hardware Unboxed 9070XT ár szavazás alapján a 650 USD 8%-ot kapott. Az 500, 550 és 600 USD mind 30% körülit. A kommentekben is egyértelmű a vélemény. 700 USD nem jó ár az AMD-nek. Már csak 1 nap
-
Busterftw
nagyúr
Te most magaddal beszelgetsz? Linkeltem ket hsz-ed is, ahol azt allitottad, a DXR 1.1 erkezesevel a korabbi (Turing) hardverek kuka.
Tevedtel, hatalmasat.
A 220 dollart is bekamuztad, most mar 320 dollar.Szerintem se fussuk a koroket, amikor vilagosan linkeltem bizonyitekot, csak te ignoralod.
"Addig viszont tartom, hogy a saját állításomat."
Ezzel nincs semmi gond, csupan felhivtam a figyelmet arra(lasd a ket idezett, linkelt hsz-ed, hogy tevedtel es nem volt igazad.
Ahelyett, hogy elismerned, terelsz tovabb.
Mindenki gond nelkul tovabblepne. -
hahakocka
őstag
Jacek: Ok, lehet elcsábulok rá
gbuffon Te is terelsz már? Ott nem erről volt szó hogy szereti e az AMD-ket hanem, hogy 1-2 konkrét pontban mit állított vagy mit sem a cikkében és hazudott e vagy sem.... S cikkíróként( s újságíróként is) is jogi felelősségre is lehet vinni az ilyen ügyeket ugyebár, erről beszélt csak. Amúgy mind NV mind AMD oldalon van 1-2 oldal ami közelebb húz, de ez 20 éve így van. Ma már szerintem egyre kevesebb ilyen van, de tény 1-2 van még.
ABU-t valaki szereti valaki nem , de szerintem partalan vitát felesleges főleg nem AMD GPU jövője rovatban egy elég régi cikk kapcsán indítani. Pl a vram téma fontos volt szerintem itt is NV oldalon is mert manapság a 12GB a minimum a szakértők szerint. De ez más kategória. -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #69849 üzenetére
Én is reagáltam a vram vitára sokan vitatkoztak akkoriban róla nem engem kentek fel egyedül akkor se rá, nem csak én tehát, hanem jó sokan, az NV fórumon is, aztán én lettem a fő bűnös a reagálásommal. Mert írták hogy mindenre elég a 12gb.
De ott se volt akkor se lehet visszanézés, visszaolvasás?Te vitted el személyeskedő és partalan vitába az egészet most Abu-val s velem és másokkal. Stílus maga az ember! Tartja a mondás. Amúgy elég megnézni a I betűs fórumot is ott ugyanez megy látom közted és sokak közt.... Szóval nem lepődtem már meg.
Más akart az a szó lenni, nem már, csak a mobil megint átírta a betűt.
Te indítottad el az egészet hogy még kb középiskolába se jártam meg nem tanultam?Reagáltam rá igen. Te személyeskedtél ott.
Mondom ha lesz premiumom megoldom a dolgot.
-
MZsoltee
veterán
Az a kérdés, hogy valójáéban akarnak-e nagyobb részesedést a piacon. Ha igen, akkor töbszörösét kellene legyártani és akkor a készlet forgási sebessége is csökkenne valószínűleg adott ár mellett és akkor lehetne, kellene árat is csökkenteni. Ez most egy önmagába futó gondolati kör. Nem gyártok többet, mert adott áron elviszik elég gyorsan. De ezen az áron nem nő a piaci részesedésem...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #69845 üzenetére
Legközelebb akkor válaszolok, ha hozol bizonyítékot linkekkel. Mert felesleges ezeket a köröket futni. Látható, hogy többször adtam neked lehetőséget az állításaid igazolására. Majd bocsánatot kérek, ha megteszed. Addig viszont tartom, hogy a saját állításomat. Ha nem tetszik, akkor perelj be érte.
#69851 ggbuffon1897 : Hát ha ez tény, akkor miért nem jönnek a linkek arról, hogy mi nem tény a cikkekben/hírekben?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69846 üzenetére
Milyen jogi utra terelhetot?
Ha megnezel a phn egy NV vel gond van cikket, az szinte 99% h abu az iroja.
Objektivitassal azert rohadt nehez megvadolni, es ez Tény. Ebbe nincs semmi jogi ut. Ez Tény.
Ahogy az is h maga a ph az amd termekeit jobban preferalja.
Lsd hirtelen nem lesznek vga tesztekben amd konkurensek amik valoban mervadoak(pl.7900xtx, amit mellesleg tobb user jelzett h siman kolcsonad jofejsegbol) a tesztek nagyreszeben senkinek fogalma sincs mialapjan sorba rendezett grafikonok szerepelnek, amit millioszor szova tettunk megsem tortenik semmi. De a celja nyilvan az h a mezei user el se menjen rajtuk. (Eleg megnezni mi volt mondjuk 10eve vga teszt cimszo alatt phn...)
Na ez az eredmenye annak ha nem objektiven kezelik ezeket a dolgokat.
Most meg megy a mentegetozes meg a ki hazudik melodrama. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69846 üzenetére
Ha tudtad, akkor mivel magyarazod a fenti hsz-t?
Talan kevesebb "fricskazassal" jobb hely lenne a forum."Tehát már fórumon is"
Ne haragudj, de 14 eve jarok a forumra, mi az, hogy "is"?"Hát te indítottál el itt s nemrég"
Akkor javaslom olvass vissza, mert en nem inditottam semmit, hozzaszoltam egy meglevo temahoz.Jacek: Mi abban a teves, hogy a kevesebb mennyiseg miatt dragabbak az arak jelenleg?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69842 üzenetére
Q1 szamokbol majd tobbet tudunk, de gyengebb lesz az biztos, mint a Q4. VS topikban linkeltem a negyedeves jelentest, a Gaming ott is csokkent valamennyit, ami ertheto 4000 szeria gyartast akkor mar leallitottak nagyjabol.
Q1-ben erre jon ra a keves 5000 keszlet.
Ha az AMD megfelelo arazassal/mennyiseggel piacra lep, erdekes lesz megnezni majd az 1 honapos teljesitmenyt. -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #69841 üzenetére
Te támadtál be hogy még középiskolába se tanultam biztos közgázt hogy ezt se s azt se tudom. erre fricskáztam csak hogy igen nem csak fősulin s 3-on is amúgy volt marketing és közgáz.
A lényeg az hogy mindenbe és mindenkibe beletámadj s teszed ezt amúgy IPON on is régóta. Tehát már fórumon is.
Hát te indítottál el itt s nemrég, egy jó nagy VS -t egy (ABUszerint)akár jogi útra tehetőt is ABU-val, s nem énarra utalgattam, de lehet nem vetted észre azóta se csak segíteni akarok.
A többit nem kommentálnám
Na most mégis lesz 32 GB os kártya? -
Busterftw
nagyúr
b. linkelte az FSR cikket.
Gondolom egyertelmu, hogy az ott lezajlott FSR mosdatasra ertette a kommentekben."Egy bizonyítékot sem hoztatok."
Ott a linkelt hsz-ed, miszerint a DXR 1.1 miatt a DXR 1.0-es hardvereknek kampo. Ket hozzaszolast is linkeltem.
Miert kell ez? Kampo lett vagy sem? Nem lett kampo, tehat tevedtel, most meg terelsz."ezért a DXR 1.0-nak kvázi kampó lett."
Csak ugye nem ezt irtad es most probalsz menekulni."állításaitokat sokadik felszólításra sem vagytok hajlandók igazolni."
220 dollar vs 320 dollar?
Az ugy nem er am, hogy ha ignorlasz hsz-eket, akkor az meg sem irodott."Én majd akkor kérek bocsánatot, ha én állítok valamit rólad, ami nem igaz, de egyelőre ilyet csak ti tettetek."
Akkor kerj bocsanatot, mert azt allitottad rolam nem tudok ilyet linkelni es linkeltem. Pluszban meg le is hazugoztal. -
Jacek
veterán
-
Quadgame94
őstag
válasz
Busterftw #69830 üzenetére
Ez a mennyiség semmit sem ér. Több millió darabot ad el negyedévente az NV. Ez ennek az 1% ha lehet, de legyen 5%. Az semmi. Illetve a megitélése is nagyon rossz ennek a szériának. Majd ha lesz normális készlet (500 000+ / negyedév) akkor majd meglátjuk mennyi fog fogyni és mennyiért. Persze akkor már lesz RX 9000 is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69838 üzenetére
Azert mert neked nincs fogalmad dolgokrol, hogy mukododnek, nem lesz tereles. Tehat mi a hozzaszolas celja, beszologatni sejtelmesen?
Miert nem irod le mit gondolsz, normalisan?"S szerènysèged szintèn sokak felè."
Nem en kezdtem itt leirni bizonygatva az iskolai tortenelmem."Ja valaki elindított egy erős VS-t itt egy ideje nem?"
Igen, jo lenne ha abbahagynad vegre a jovoben, mar tobbszor szoltak erte.Mas.
Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ BIOS leak confirms Navi 48 XTX usageLehet igy hivjak majd a 32GB modellt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #69837 üzenetére
Te hoztad fel az FSR 2 cikket. Kértem, hogy mutasd meg, hogy melyik része nem tény. Nem én jelöltem ki ezt a cikket, hanem te. De akkor gondolom, nem tudod ezt megmutatni.
Nincs olyan, hogy DXR 1.0-s és 1.1-es hardver. Ezek API-k. Ezeket a hardverek támogatják. Mindegyik amúgy. De mivel a DXR 1.1 elterjedt, ezért a DXR 1.0-nak kvázi kampó lett.
Ti állítottatok valamit. Bizonyítékot kértem rá. Megadtam a lehetőséget, már sokadig hsz-en keresztül. Egy bizonyítékot sem hoztatok. Én nem állítottam rólatok semmit, de mivel nem teljesítettétek a kérésem, kénytelen vagyok elhinni, hogy rosszindulatú hazugságokat akartok terjeszteni, mert az állításaitokat sokadik felszólításra sem vagytok hajlandók igazolni.
Én majd akkor kérek bocsánatot, ha én állítok valamit rólad, ami nem igaz, de egyelőre ilyet csak ti tettetek. Vagy bizonyítod, vagy ha nem, akkor az számomra automatikusan azt jelenti, hogy hazugságot terjesztesz. Csak megjegyzem, hogy ezért jogilag bármelyik ember beperelhető, ezzel azért vigyázzatok.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #69835 üzenetére
Tudod jól miről volt itt szó S többektől. Szokásos terelès. Amúgy tudom, mert a Pècsi Közgazdasági Egyetemre egy adott szakma szakmenedzser szakára jártam 2 èvig rövidített szak (, 3 èv helyett), de jártam Termèszettudomânyi S Bölcsèsz szakra is 3 èvig. Na az itteni bölcsessèged az ami tènyleg elâmít amúgy, gratula! S szerènysèged szintèn sokak felè. Ja valaki elindított egy erős VS-t itt egy ideje nem?
-
Busterftw
nagyúr
Ne legyen az FSR 2 cikk, ne terelj, kertel peldat, kaptal.
Tolem is konkret peldat es b.-tol is."És melyik új játékban van DXR 1.0?"
Irrelevans, te terelj.
A DXR 1.1 miatt a DXR 1.0 hardvereknek nem lett kampo, ahogy azt megjosoltad, sot.Ha az erto olvasas es a fenti b. linkek sikertelen megtalasa gondot okoz az a te bajod, ettol meg nem leszek hazug.
Neked is itt a lehetőség. Ha nem, akkor kérj bocsánatot, mert ez az illem által elvárt minimum. Ha nem teszed meg, akkor az nem engem minősít.
-
Jacek
veterán
Balaton tagadokkal vitatkozni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69815 üzenetére
Ez viszont a vásárlók hibája. Amíg a piac vásárol ezen az áron, addig miért is csökkentsenek? Most jelen pillanatban azt várjátok el tőlük, hogy adják olcsóbban a VGA-kat, eközben ezen az áron kipucolják a vevők a raktáraikat. Úgy, hogy eltelt két év, és még mindig maximum öt hetet tölt egy legyártott VGA a raktárban. Ez egy nagyon lényeges dolog a gyártók számára. Mondhatjátok, hogy drága, de ők nem érzik annak addig, amíg a raktárakból eladnak mindent. Számukra ennek van üzenetértéke, és azt üzenitek nekik, hogy jól vannak beárazva a VGA-k. Ha mondjuk három hónapig porosodik a raktárban a VGA, akkor ott már mérlegelnek árcsökkentést, mert onnantól kezd az egész ráfizetős dolog lenni a gyártó számára. Tehát előnyösebbé válik olcsóbban eladni a VGA-t, hogy újra 5-6 hetet álljon csak raktárban.
#69828 Busterftw : Legyen az FSR2-es cikk. Mutasd meg, hogy melyik része nem tény.
És melyik új játékban van DXR 1.0? Némelyik játék még a DXR 1.1-en is túlmegy, mert kevés neki, lásd az Avatar. És nyilván látható, hogy az a mostani hardverekből bizonyos részegységeket nem is használ, mert compute shader dolgozik helyettük. Tehát a mostani hardvereknek így kampó lett. Az ALU kapacitással számolnak. Tök hasztalan a hardveres blokk bennük.
És még mindig nem látom a cikkek és hírek linkjét. Most vagy nem érted, hogy mit szeretnék, vagy nem szeretnéd érteni, mert pontosan tudod hazudtál.
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #69832 üzenetére
Szép újabb trükközés
-
Alogonomus
őstag
"Ha az AMD magasabb árat ad meg, akkor ugyanúgy végük van, hiába bénázik az NVIDIA."
Csak jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a papíron 1000 dolláros 5080 1700 dollárért kapható, a papíron 750 dolláros 5070 Ti pedig 1200 dollárért. Sőt még a kamuként belistázott "msrp" modellek is az msrp árnál lényegesen drágábban vannak belistázva.
A hivatalos árral kapcsolatban én is régóta azt mondom, amit a GamersNexus és a Hardware Unboxed is, hogy a release review-k kapcsán hatalmas lehetőséget bukik el az AMD azzal, hogy a bevezetéskori valós bolti árat adja meg msrp árként, nem 20-40-70 százalékkal alacsonyabb árat, mint ahogy azt az Nvidia csinálja sok generáció óta. Az egyszeri érdeklődő sok hónap múlva amikor megnézi a teszteket, akkor a Geforce kártyáknál egy túlértékelt eredményt lát, míg a Radeon kártyáknál egy alulértékelt eredményt lát, ezért a Geforce kártyát választja, amit aztán a boltban már 20-40-70 százalékkal drágábabn is megvesz, mert már nem akarja újra bújni a teszteket.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69822 üzenetére
Hat nezd, egyelore a nagy piacszerzesben, Nvidiak kerulnek az userekhez, legyen az barmennyi.
Mikozben az AMD csinalhatta volna ugy, hogy mar 1 honapja terithetne (allitolag nagy mennyisegben es "jo" aron) a szajret. -
Busterftw
nagyúr
Nincs felremagyarazas, ott van b. hsz-e, a te hsz-eid.
Ott az FSR 2.0 cikk, ha beleolvasol es megnezed mi a helyzet a piacon, szoges ellentete a szituacio."vagy azt, hogy a DXR (1.1) miatt ki kell dobni kártyákat."
"A DXR 1.0-nak azzal vége is, hogy a DXR 1.1-ben jön az inline raytracing, tehát a mostani dynamic shader raytracing gyakorlatilag halott, az erre tervezett hardvereknek pedig kampó." - Abu85."Eléggé világosan látszott DXR 1.1 specifikációja után, hogy a mostani hardvereknek kampó." - Abu85
Ott van Petykemano friss hsz-e. Egy honapja bekamuztad a 220 dollart PH forras trustmebro, most meg 320 dollar PH forras trustmebro.
Szerintem meg te magyarazol folyamatosan felre.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alogonomus #69824 üzenetére
"Előzetesen mindenki 50+ százalékos ugrást várt az 5090-től, és a kisebb kártyáktól is 30+ százalék javulást. Az RDNA4 eredeti árazását ezekhez lőhette be az AMD, de azóta alaposan újra kellett gondolniuk az árakat."
ez a hiba. Kellene a piacrész, kiszámoltuk, hogy ennyi ; ennyi haszon van rajta ( mer állítólag azért marad valami ) ; nem kell túlgondolni ; ha attól, hogy a konkurrencia elszurta az új gen perf/$ -t, mégjobb ajánlatnak tünik a mienk, amit kitaláltunk ; azonnal vasvellával kellene a piacra hányni az új Radeonokat. Pláne úgy, hogy a Geforce egyelőre nehezen beszerezhető.
-
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #69816 üzenetére
Az NVIDIA-nak olyan hatalmas az előnye (90%-10%), hogy ez a bénázás mindegy az AMD szempontjából
Ha az AMD magasabb árat ad meg, akkor ugyanúgy végük van, hiába bénázik az NVIDIA. GamersNexus is jól elmondta, hogy ha az NVIDIA bénázik, akkor Jensen úgy rápirít a dolgozókra, hogy a következő kártyák sokkal jobbak lesznek. Eddig így volt. Szóval nem véletlenül mondta ő és Hardware Unboxed is, hogy az NVIDIA bénázása mellett ugyanúgy a lehető legalacsonyabb árral kell piacra dobniuk az RDNA4-et.
-
Alogonomus
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69817 üzenetére
A hiányzó ropos kártyákat is majd akkor tudják cserélni, ha érkezik új szállítmány, amivel remélhetőleg már nem hibás termékek érkeznek.
Generációs teljesítményugrásnak pedig az 5090 25-30 százaléka sem valami nagy szám 40 százalékkal magasabb fogyasztásból. Az 5080 és 5070 Ti 10-11 százaléka pedig lehangoló, bár legalább némileg takarékosabb is lettek. Az már csak extra, hogy RT-ben/PT-ben több játékban még fejlődést sem hozott a két kisebb kártya.
Ezekben bénáztak/bénáznak.Előzetesen mindenki 50+ százalékos ugrást várt az 5090-től, és a kisebb kártyáktól is 30+ százalék javulást. Az RDNA4 eredeti árazását ezekhez lőhette be az AMD, de azóta alaposan újra kellett gondolniuk az árakat.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
pont azt bénázzák, hogy nemnagyon van elérhető kártya.
@MaddeNNNN :
"és mégis mire cserélik a hibás kártyákat?"a Józsi által visszaküldött kártyát a Béla által visszaküldöttre. Józisét megkapja a Pisti ; aki szintén visszaküldte na az megy Bélának.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
mit bénáznak?
0 készlet
gyulladó tápkábel
kamu msrp árak
ár/érték arányban nevetséges "előrelépés"
defektes kártyákés mégis mire cserélik a hibás kártyákat? vagy inkább azt kérdezem mikor?
milyen hivatalos infod van ami másnak nincs? -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69815 üzenetére
Csak itthon és pár országban van még készlet. Többi országban már eléggé kevés és megy fel az ára. És tudjuk hogy apokalipszis lesz és mindenki majd sírni fog az árakon. Már leírtad vagy 20x.
-
Sundesz
addikt
válasz
Elég anticonsumer megoldás előidézni egy olyan helyzetet, mint ami a COVID alatt volt. Nincs elég kártya, felvert árak, msrp csak papíron létezik. Az Nvidia profitja ettől még maximális az igaz.
-
Jacek
veterán
válasz
Ja szetkapkodjak at a 10 darabot
ami hetente jon...
Ez a hegyekben all a raktarakban info honnan van? -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Alogonomus #69816 üzenetére
Mit benaznak? A hianyzo ropos kartyakat cserelik, egyebkent meg ami mozog naluk, azt gyakorlatilag rogton szetkapkodjak MSRP aron felul is.
Az AMDnel meg hegyekben all a 7000es szeria meg a raktarakban. Szval h ki mit benaz az relativ.
-
ggbuffon1897
őstag
Az a baj ezzel a majd beáll dologgal h a 7ezres szeria se allt vissza sehova. Gyak egy 7800xt annyi mint megjeleneskor.
Mivel valszeg tele a raktar keszlet meg 7700 meg 7800akkal , valszeg nem veletlenul dragulnak es kb be is lovi h milyen arsavba lehet varni az uj szeriat.
Kozepkategoriat loni 400ezres kartyakkal..hat ok tudjak..
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69811 üzenetére
Valoszinuleg lesz par, kerdes mennyi.
A fenti Challenger az MSRP kozeli volt eddig is.
Peldaul a 7800XT-nel az MSRP 499 dollar volt, ha jol latom 449 dollarert jelent meg.
(azt mar nem tudom, hogy boltban aztan mennyi volt) -
Busterftw
nagyúr
A linkeket, peldakat tobbek kozott, b. leirta.
Ezeket a regebbi cikkeket neked is erdemes lenne visszaolvasni, aztan rajonni, hogy mennyire nem jottek be. Ezzel kellene kezdeni."De bizonyítsd!"
Ott az egesz desktop Radeon, mint bizonyitek. A DLSS nem tunt el ahogy vartad, a DXR miatt nem kellett kidobni a kartyakat, esatobbi esatobbi.
Tudod te ezeket nagyon jol. Tobb onertekelest inkabb. -
NyalokAA
aktív tag
Nem szoktam követni a Gpu releaseket , de ez mindig ilyen srácok? Szeretnén cserélni a kártyát megjelenéskor , de a késő nyári - kora őszi uborka szezonig kivárás lesz ebből.. a kis 7900 golden rabbitem taknyosra verték a “hivatalos” mérésekben , de ez alapján se látom indokoltnak egy hónap múlva +200 ezret rálocsolni még erre.
200 ért elmenne kb a Gre , de 600-700msrp nálunk ~350-400 ezer lesz akárhonnan nézem. Egy jó 5080-at is megnéznék , de az nvidia meg az én pénztárcám sajnos teljesen más istállóanno már a 200 ezres 6700xt-re is húzgáltam a számat , de hogy fél misinél kezdődjön a közép kategória 2025-ben azért az erős.
-
hahakocka
őstag
Vagy véletlen lehagyták az XT-t pár helyen az olcsóbbik változatokról.
Volt már régebben ilyen hogy elírták vagy nem írták épp oda az XT-t. Egy 650-700 dollárban a bolti ár esetén vagyis a végső ár esetén, bele tudnék egyezni főleg hogy a 5070TI 1250 dollár mostanság.
Volt egy chart egy grafikon ahol RT-ben ugyanazt hozta a 9070xt mint a 4080-4080 super pl de azóta eltűnt nem is találom . Elvileg ilyen átlagérték volt. Most már holnap úgyis minden kiderül aztán jönnek a független tesztek kedden kb?
-
PuMbA
titán
GamersNexus-t is megkereste az AMD azzal az előző héten!, hogy még nem tudják a 9070 kártyák árazását
Ennyit arról, hogy januárban már megvolt az ár.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69795 üzenetére
Én minden driverről beszámolok a PH-n. Az AMD átlagosan havonta ad ki drivert. Hogy ezt bizonyítsam, belinkelem az összes hivatalos, vagyis tesztelt meghajtót 2024-ből:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
9. [link]
10. [link]
11. [link]
12. [link]
13. [link]
14. [link]Mivel egy évben 12 hónap van, és 14 darab hivatalos, vagyis nem béta, nem preview, stb. driver érkezett, ezért 2024-ben az AMD havonta 1,1667-szer adott ki drivert.
Itt felmerül a kérdés, hogy ezt most nem tudtad-e, és téves információk alapján jelentesz ki fals információkat, vagy valami más ok van e mögött. Én remélem, hogy az előbbi, és akkor a jövőben utánajársz, mielőtt leírsz valami hülyeséget.
#69797 b. : Akkor újra. Kérem a linkeket a cikkekről és hírekről. Nem regényt kérek. Cikk és hír linket. Mindenki kíváncsi rá, ha nem tudod teljesíteni, akkor bocsánatot kérj, és el van intézve.
#69799 Busterftw : Neked is itt a lehetőség. Linkeld a híreket/cikkeket. Ez egy szabad fórum. Azt írsz, amit akarsz. De bizonyítsd! Ha nem, akkor kérj bocsánatot, mert ez az illem által elvárt minimum. Ha nem teszed meg, akkor az nem engem minősít.
-
Petykemano
veterán
Csak jelzem: másfél hónappal ezelőtt az RX 9070 XT nullszaldós (önköltségi/gyártási) ára még 220 dollár volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest