Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boldog karácsonyt !

-
eza 3-8-10 % a "sokkal gyorsabb" hibákkal , nem értem ez a szellemkép miért marad meg folyamatosan .
Inkább elengedném ezt a minimális előnyt , főleg ha az számít zöldeknél ott a skálázható input DLSS és a multiframegen. ( én használom a framegent soha, számomra nevetséges kissé már ez ). Inkább javítsanak amit tudnak minőségben.
Amúgy jó kezdő lépés, szépet léptek a 3.1 hez képest és DLSS szinten van sok szempontból, illő lenne a 7000 sorozatra engedniük valamiféle támogatást. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Szerintem neked kellene megmagyaráznod hogy a fenti statisztikából,a mi egy nem teljes kép csak egy kis metszetet szedtél ki a képernyőből hogy jutottál arra a számomra érthetetlen következtetésre hogy az Nvidia kártyák elöbb kipurcannak és ez magyarázza a Steam statisztikát?

mert nekem ezt mutatja most a steam felmérés, kedvedért teljesen kimetszem a felső részét hogy lásd a beállításokat is, havi változás százalékra állítva :
ami azt mutatja hogy az összes új generációs kártya folyamatosan növekvő tendenciát mutat tehát váltanak a felhasználók az általad betett kártyákról...
Konkrétan fogalmunk sincs a steam statistisztika kiket kérdezett meg éppen akkor mert nem ugyan azokat a felhazshálókat kérdezi, csak állítólag random merít a felhazsnálói köréből... esetleg az hogy váltottak ezekről a kártyákról másik kártyákra vagy az hogy teljesen más embereket felhazsnálókat kérdezett meg abban a hónapban? Jól látható hogy mind a 4070 mind a 4060 laptop GPU az elötte lévő 3 hónapban még növekedést is mutatott,... -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ez butaság már bocs. Az RMA arány miért lenne roszabb az Nvidia kártyáknál?
eddig az RDNA1 vs Turingnál volt erre valamiféle statisztika ahol az AMD kártyák meghibásodási aránya roszabb volt .
Vagy miből tudsz erre következtetni a Steam statisztikánál hogy kijelentő módban ilyet leírsz?
Valószínűleg cserélnek a fogyasztók generációváltásnál másik kártyára vagy a fene tudja milyen merítésből alkotott képet épp ott a steam statisztika. Erre akkor tudnál következtetni ha ugyan azokat a felhazsálókat kérdezné meg a statisztika de ez nem így van, ezért szerintem ez a kijelentésed teljesen irreleváns. -
[FSR Redstone 1.0“ im Test: AMD FSR Ray Regeneration vs Nvidia DLSS Ray Reconstruction]
Wolfgang példás tesztje. Érdemes a nagy felbontású képeket nézni. -
Nézd meg ezt a képet.

Ott a felület tükröződése hibás. A jobb oldali képen lévő üvegfelület maximum akkor állná meg a helyét ha egy tejszerű matt fólia lenne rajt.
Amit a másik képen bejelöltél az szintén egy hiba mindkét gyártónál, az egyik tükörként kezeli a másiknál nem látsz át rajta egyáltalán egy barna masszát látsz az üveg helyén pedig mögötte ott egy épület.
Nehezen tudom elképzelni bármelyik esetet. Szval van mindegyiken csiszolni való. -
Itt meg az én listam normális A kategóriás játékokkal UE5 alatt.
Az 5080 nem túl acélos ajánlat ez tény.Nem venném meg.
Az 5070 Ti hez alig 10 % volt megjelenéskor is az 5080 amúgy az vicces lett.
Ezekben meg amit én linkelek az 5070Ti nél is lassabb a 9070,szintén Unreal 5..
A 9070 XT sem erős ajánlat a 7900XTX hez képest szerintem, főleg hogy az FSR4 működik azon is már és van plusz 8 GB vram...
Ez nem volt generációváltás szerintem.
Ez továbbra is az 5070 Ti ..és a Sillent Hill f ben is amit linkeltél is a fenti helyzet van. Tehát ez nem engine függő egyáltalán mikor melyik gyorsabb lásd ezeket, UE5 címek..
[link]
[link]
[link]
[link]
A 9070 XT jó kártya lett, de az Nvidia tulajoknak amiket ad, normális felskálázás, RT teljesítmény már rég elérhető nekik. marad 15 % árelőny ami természetesen jó dolog, csak eddig is ezt hozta az AMD. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Pöpecül ki lesz gyúrva..4090 tulajoknak jó alternatíva lehet... 4090 tulajnak kell 24- 32GB-48GB Vram és 9070XT +kb 75-100 % teljesítmény ha előre is akarnak lépni 4 évre azután hogy megjelent a kártyájuk.

De én annyit látok, hogy van egy rublika hogy next gen Ai és RT évszám és teljesítmény nélkül.
-
Piacszerzésnél mit nyújt ez a szotfveres körítés amit eddig egy Nvidia tulaj nem kapott meg már régóta? Egy Nvidia tulajnak ez nem előrelépés szoftveresen amit az AMD ad ráadásul azért ez egy 6900XT tulajnak azért nem vígasz mint ahogy egy RDNA1 tulajnak sem vígasz hogy szinte semmit nem tud már amit az AMD ad szotfveresen.
Az Nvidia is lépett előre szoftveresen a BW szinte csak arról szól. -
...és ismét úgy rosszabb,hogy közben jobb . Kezd megint előjönni a Rachet& Clank szituáció
Amúgy meg messze nem igaz hogy az Nvidia féle RR mindenhol tükör,de vannak hibái mindkettőnek.
A legfeltünőbb, hogy az AMD RR néha kihagy effekteket,a z árnyékolás szimpla és egyszerű, kevésbé összetett ,az ablakokat elfelejti tükrözni és recések az élek.A tetőnél pl eltünnek a részletek a vonalak a lemezek toldásánál és a korlát is.
Az Nvidiánál néhol zajosabb összeségében a kép, pl a medencénél, ahol sok és megterhelő efekt van és teljesítményköltségesebb lényegesebben, 20 % is lehet az eltérés ami azért nem kevés cserébe szerintem pomtosabb.
Összeségében az AMD RR bétafázisban van , jó az irány és nem sikerült rosszul, érdemi fejlesztés szerintem jó lesz a végeredmény.A tetőnél és a korláton eltünnek a részletek és az Élek, üvegfelületek mattaka másodlagos árnyékolás, pl amit az övegkorlát vet a tetőre hiányzik meg nagyjából mindenhol hiányoznak a másodlagos árnyékok.

Nekem a medencés megjelenítés az AMD nél tetszik , összeségében jobban néz ki sztem de a véleményem szerint az árnyékolás jobb az Nvidiánál és részletek vannak,de nem tudom melyik a helyes.

Itt pedig az látszik hogy az AMD megoldásánál az üvegfelület egy matt lemeznek néz ki ami ismét hiba.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
-
válasz
S_x96x_S
üzenetére
ez hogy jobb lenne a memória kezelése ez nem tény. A TPU cikkben,amire hivatkozol leírja a cikkíró , hogy :
"I'm not fully convinced that this the whole answer. In my testing of the RTX 5060 8 GB models I noticed that they generally fail sooner and harder than competing GeForce 40-series 8 GB models, which is unexpected."
[link]
tehát tippelget,valós mérés és alátámasztás nincs mögötte, ráadásul az 5060 ezt megcáfolja.. so... -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
AI war

Az Intellel egyutt alkotjak meg az új,pl az PCIE ATX 3.0 es 3.1 szabvanyokat aminek a része a csatlakozó is. Valoszinű a csatlakozóert nem,de az egyuttes tapellatasert az Intel is felel.
Ez egy nyilt szabvany lett amikor atvette a PCI SIG az Nvidiatól ezert van Radeon kartyan. Ha anno az AMD is bevezeti megjelenéskor akkor most ugyan úgy olvadoznának a 6000 radeonok is.
Innentol a PCI SIG es a pciexpress szabvany fejleszteseert felelos cegek alkotjak.
A szabvany szar ,Nvidia is hibas, de maga a szervezet aki a neve alatt futtatja es annak kiterjeszteseert felel a tulajdonosa a szabvanynak. legnagyobb gondja az,hogy a legapróbb hibát sem tűri el hosszú távon.The 12VHPWR connector for PCIe 5.0 was introduced by Nvidia and has been formally adopted as part of the official PCI Express 5.0 standard, but it is not a single patented invention. The physical connector itself has been developed and manufactured by various companies, such as Amphenol ICC, which introduced a version for the new standard.
Introduction: Nvidia introduced the 12VHPWR connector in 2022 to meet the higher power demands of its GPUs.
Standardization:
The connector was formally adopted as part of the PCI Express 5.0 standard, making it an industry-wide specification rather than a single company's invention.
Manufacturing: Companies like Amphenol ICC have developed their own versions of the 12VHPWR connector, with Amphenol calling theirs the "Minitek Pwr CEM-5 PCIe Connector System".
Licensing: As a standard component, its use and manufacturing are governed by the specifications set by the PCI-SIG (PCI Special Interest Group), not a single patent. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nv innováció? Ez egy szabvány.
Ha a hozzászólásod felett lévő hír igaz akkor lesz nekik 500 wattos csúcs karijuk amihez meg sokan nem akarnak 3-4 darab 8 pines csatit a gépükban látni.
Rég szétboncolta ezt a csatlakozót évek alatt az internet, AMD mégis engedte, mert ez a szabvány,ezzel kell majd együtt élni ( sajnos) ,sok embernek nem opció a sok kábel a gépében és sokkal több embernek működik megbízhatóan a gépében a csatlakozó, mint akinél nem,ez biztosra vehető.
Remélem születnek gyártói megoldások amik kijavítják a szabvány deffektes működését, de úgy látszik a Sapphire sem tanult más kárából, kihagyta azt az 1-2 dolláros ellenállást ugyan úgy a kártyáiból, pedig ezt is leírták már sokan, még Igor is .
ettől függetlenül biztos vagyok benne hogy 2-3 leégés mellett sokan élvezik az egyetlen csatlakozó nyújtotta előnyöket az 9070XT kártyáknál is.
Sajnos se visszahívás se változás nincs hírben, a csoportos perből sem lett semmi, szóval ez van. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ne szépítsd ez nem kommunikációs hiba ez most kihátrálás egy hibás döntésből...
Egy olyan GPu ról beszélsz amit 2025 ben újan meg tudsz vásárolni boltban.
Első körben azt közölték nem lesz támogatás hozzá, Utána meg jönnek a finomítások mert szétszedte őket a sajtó.
Round 1 : azért kapnak majd néhány új fukciót, [link]
Round 2:most meg már azt hogy lesz day 1 játéktámogatás [link]
Tegnap Abu azt írta már fél éve nincs USB C támogatás tehát nem hiányzik ez senkinek [link] ma meg már az van hogy jah az új driverben el lett írva valami.. [link]
Akkor most ki ferdít megint?
Ilyen bullshit cikk születik ma itt. Mosdatás megy.Nincs jelentősége a drivernek, de bezzeg hogy nem kapja meg a Advanced Shader Delivery-t az gáz. na persze így nézd hülyének az olvasóidat és tompítsd a jelentőségét a driver dolgoknak. [link]Mikor tegnap az volt a hab volt a tortán,hogy ezek már annyira végtelenségig vannak finomhangolva hogy felesleges hozzájuk új driver ( LOL)..
Mester és tanítványai.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Mivel az AMD nem szabta meg hogy kizárólag 8 pines csatival lehet forgalomba hozni az RDNA4 et és lehetővé tette a 12 pines csati használatát azért pontosan annyi felelősége van ez ügyben gyártók fele mint az Nvidiának. Ne tegyél köztük különbséget mert az egyik ződ a másik meg vörös.
Az új szabvány mindkettőnél elhasal és mindkettőnél van forgalomban kártya vele ami a vevőik számára ugyan olyan kár, ráadásul a 9070 XT és az 5070 Ti messze nem olyan energiaéhes mint egy 5090. -
válasz
Yutani
üzenetére
Ugyan ezt gondolom. Nevetséges, hogy ezt amúgy nem tiltották be még vagy nem hoztak kényszerintézkedéseket. Tűzveszélyes, élet és balesetveszélyes.
Igazából az mindegy ki hibája, de ezek a gyártók azért nem kispályások. AMD nél ott a Sapphire akik az őskorból gyártanak videókártyákat vagy az Asus az Nvidiánál vagy a Gigabyte.
Nem hinném hogy elhagynának csak úgy maguktól bármit is, hisz tudták jól mennyi probléma van a csatival,de azt gondolom az Amd és az Nvidia sem 1 dollár spórolásból hozott döntéseket, vagy a rosszindulat van mögötte. Egyszerűen nincs felelős.
Felfoghatatlan hogy mi zajlik ez körül és hogy ez nem ütközik semmiféle jogi akadályba, miközben itthon betiltanak lengőhosszabítókat 1 tizedes tüsketávolság eltérés miatt.( jogosan) ! -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Hát akkor az AMD is kispórolta azt a pár dolláros ellenállást amiért a másik oldal szét lett szedve?
Nincs elfogadható védekezés,a szabvány kuka. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Nem vs témát akarok ,de Nem csak a marketingje jobb. A kártyái is jók .Nem értem mitől vársz csodát. Nincs jobb kártyája AMD nek,mint az Nvidiának csak valamivel olcsóbb, az sem régóta. a valamivel meg arra elég amire, egy erős konkurenciával szemben.Az 9070 XT-t a kezdeti vezetői beharangozásoknál sok ember- még itt is -500 dollár környékére várta,de nem oda jött.
Az RDNA4 úgy teljesít ahogy ettől a követő magatartástól el lehet várni mindenben a piacon amit egy gyártó már régóta dominál.
Még egyszer leírom, hogy nem rossz az RDNA4. -
válasz
Yutani
üzenetére
Nekem valami olyasmi fogalmazódik meg, hogy AMD mindíg akkor erős az aktuális generációval, amikor bejött az új, az aktuálist meg brutálisan jó áron lövi ki.
Kissé olyasmi, hogy az érkező új gennek saját maga a legnagyobb konkurense az előzővel. Valószínűleg kifogytak az RDNA3 készletek jó áron ott, legalább is én erre tippelek.
Nagyon lassan esett be MSRP árra az RDNA4. mostanában éri el a megjelenéáse óta azt, zöldeknél még ha valamivel drágábban is de elérhető volt a csúcs kivételével végig MSRP áron a BW. -
válasz
Pocoyo.hun
üzenetére
Amúgy érdekes infó és valóban a cikk címe hasonló, szinte ugyan az mint amit leírtál.
-
válasz
Pocoyo.hun
üzenetére
Ok,my bad, már látom a hír címe is ez.
-
válasz
Pocoyo.hun
üzenetére
Ezt miért ide? AMD topik
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nem hivatalosan már elérhető, moddolható volt pár hónapja . [link] Jól sikerült, ezt már az RDNA 3 nál be kellett volna hoznia AMD-nek és áttérni erre a felskálázási módra.
Apró eltérések vannak csak már a DLSS 4.0 val szemben, amik fejlesztendő dolgok. RT és PT ben ben jobban látszik a DLSS előnye, Rayreconstruction és az új Transformer Modell finom dolgok a zöldeknél,a sarkok és élek kicsit még zajosak,de az FSR3-hoz nézve más minőség kategória ,( nézd meg 1.52 nél mikor áttállítja 4.0 ra a felskálázást) a DLSS 4.0 hoz nézve viszont már nem, egy liga, csak picit elmarad. Én elégedett vagyok vele.
Remélem DF hoz ki elemzést majd rá. -
CP2077 megkapta az FSR 4 támogatást.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kérdés az ár( kihozatal) ,a fogyasztás és a hűthetőség, a késleltetés oldaláról pedig a techológiai megvalósítás.( full 3D cache rendszer ráépítve?) Nekem anno ebben a felépítésben az Intel féle csempés elképzelés tetszett a legjobban, ahol külön hardverelemek voltak felfűzve egy közös sínre.
Ezt az nvidia terveiben annyival módosította, hogy hibrid, többféle memóratípust és Cache rendszert tudnának egy csatornába kötni( aka Nvlink)( A Vega 64 amúgy már erre hajazott) tehát az anno napvilágott látott Intel és Nvidia elképzelés sok szempontból hasonló volt, az AMD kicsit külön út. Kíváncsian várom a megoldásokat. Ez hozhat majd újra izgalmat szerintem a fejlesztésekbe.
Nvidia 3 nm re mondta azt ,hogy ételmes alternatíva a chipletezéshez. Szerintem a Blackwell azért jött ki, hogy húzza az időt az MCM elött. -
[AMD Radeon RX 9070 GRE to feature 3072 cores and 12GB memory, further specs leaked]
pletykák szerint az AMD egyes piacokon megszünteti a 9070 16GB non XT kártyákat a 9070 GRE 12 GB fogja váltani. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Továbbra sem beszélt senki a GPU-król a semelyik cikkben abban sem amit linkeltem, adatközpontokról volt szó az Nvidia részéről
Mint Fotonikus gyártás egy technológia ami mindenhova meg fog érkezni előbb utóbb, ez nem kérdés és ezzel hely fog felszabadulni az alárendelt piaci szegmenseknek.egyelőre ez az előnye lesz a dolognak.
Az Intel bemutatta tavaly a technológiával kialakított dizájnját egyfajta technológiai demonstrációként szintén AI adatközpontok részére [link]
Tehát a zöldek és a TSMC egy része csak a dolgonak nem kizárólag rajtuk múlik a technológia térhódítása. -
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"félreértelmezi a sajtó az nVidia bejelentésért;
az csak a hálózatos dolgokba jön még"
miért mi mást látsz a cikkben amit belinkeltem?
Meg majd idő kérdése, ez a jövő. nem csak az olcsóság hanem a sebsesség és a hűthetőség, csomagolás technlógia szempontjából is fontos. Évenként érkező AI GPu családdal ez hamarosan szükséges lesz a határok kitolásához.
-
válasz
bjasq99
üzenetére
Erre lenne jó az, ha akár kicsit gyengébb,de eltérő node-on gyártják a gamer kártyákat és akkor nem kell egyik kezükbe sem harapni. A csúcs node pedig mehet AI / robotika iparba.
Szerintem az Intellel ha összejön a 18A az Nvidiának a gamer kártyákra az AMD is elkezd ilyesmiben gondolkodni.
Plusz most kellene lépni MCM irányába, mert a több kisebb GPU összekötözése egyértelműen előnyös a gyengébb gyártások kihozatalának, mint a hatalmas monoliktikus GPU-k, miközben teljesítményt is lehet nyerni vele.
Szerintem mindkettőt meglépik a zöldek,utána a 3D stackek is leszivárognak a gamer szegmensbe közben a fotonikus gyártás is megérkezik. [link]
Nagyjából ez lesz szerintem az elkövetkező 3-5 generáció forgatókönyve.
Az AMD is visszatér ebbe az irányba szerintem. -
válasz
Devid_81
üzenetére
Szerintem nem a teljesítmény a gond, így is 4K-ban 80 % előny körül van az 5090 a konkurenciához nézve ami elképeszetően nagy szám.
inkább ami hozhat majd kényszert vagy lehetőséget az az Intel bérgyártása, ami felé sztem Nvidia kacsingat a másik pedig az érkező CPU családja, amihez szerintem kötni fog új GPU architektúrát. -
válasz
FLATRONW
üzenetére
Borzalmas árakon. 5070 300 K tól, 9070 335 K, 5070 Ti 450K, 9070 XT nincs.
ha áfát mindent számolok akkor is brutális felár mindegyik gyártónál MSRP hez nézve.
Tom's éppen erről írt, hogy ez mindenhol probléma. megnézték az árakat átlagban is...
[Real-world GPU prices cost up to twice the MSRP — a look at current FPS per dollar values]
A régebbi szériák is érintettek, AMD és Nvidia egyformán, sőt az Intel is. Egy 4060 350, egy 7600 XT 420, 9070 870$, 5070 640$, 9070 XT 950$., 5070 Ti 940$ -
[RX 9070 XT: Undervolting Is Impressive, but OC Is Completely Broken]
A vramot megfekteti az OC, túlmelegszik és lassul a kártya. Uv val közben akár gyorulhat is.

Ahogy Devid_81 írta, ki van hajtva teljesen. -
válasz
tranceplanet
üzenetére
Azért az MSI már elég nagy veszteség szerintem nekünk, az egyik legjobb AIB kártyákat adják legalább is Nvidiánál. Inkább veszem őket mint pl Asus-t. Valószínűleg mindegyik AIB meg tud élni ha akar.
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
igen, ez lesz a megoldás. Világosan látszik, hogy szükség van árversenyre, mindegy melyik gyártó.
Amit még nehezményeznek, hogy nincs REF kártya- Állítólag az segít kordában tartani az AIB gyártók alap modelljeit. Nem egészen világos mire gondolt ezzel a költő. Ez amit írtál a végén?Amúgy ez van :
GPU tracker: [link]
HagleZ pedig [link] ezt adta be.
9070
XT:
-
válasz
Zilko87
üzenetére
Miért kellene nekem bármire gondolom? Ott vannak a hírek és cikkek. Betettem, nincs mit ezen megmagyarázni.
Nem AMD szállítja a kártyákat hanem az AIB partnerek.Ez egy lánc , ahol mindenki keresni akar. Ha ők 650 dolláros MSRP vel terveztek x ezer alapmodell kártyát akkor ahhoz közelítenek. Ezért adják a nagykerek 600 dollár fölött a kártyákat a kiskereknek akiknek az MSRP ár már 10 % veszteséget okoz.
-
válasz
Zilko87
üzenetére
Ott a hiba hogy a visszatérítés a meglévő készletekre vonatkozott, nem arra ami majd kapnak. Ráadásul 599$MSRP ár már tartalmazza a kiskereskedői árrést is. Ehelyett 10 % veszteséget szenvednek ha annyiért adják.
Mint írtam nem mindenkinek pálya az hogy valamit veszteséggel árul és majd valamikor az AMD től kap vissza pár dollárt ha egyáltalán kap valamit miközben a nagykerek 600 dollár fölött adják a kártyákat a kiskereknek és arról panaszkodnak az AIB ok is hogy drágán kapják a komponenseket.
Tehát a kiskereskedő vesz a nagykertől 620 dollárért egy kártyát ,eladja veszteséggel 599 ért, kap majd 50 dollárt vissza azaz hitelez az AMD nek? vicc.Ehelyett elad egy nem MSRP kártyát és azonnal keres rajt 50-100 dollárt. melyiket választanád? Érthetetlen ez ezen buktak ki az AIB ok is amúgy, hogy ők az előre kalkulált MSRP árakhoz terveznek mindent.
Itt [link] a cikk amiben erről szó esett és mostanra lett világos miről is beszél benne a partner.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Közben kiderült a valóság. [link] AMD 650 dollár MSRP-t akart a 9070 XT -ért ezért korlátozott darabszámban 50 dollár visszatáérítést ad(ott) a kiskereskedőknek hogy 599 MSRP ért adják az előre lerendelt készleik egy részét, 5 %-a volt ez a kezdeti szállítmányoknak . Tehát az 599 MSRP nem valós a kereskedők pedig nem akarnak belemenni abba hogy az AMD utólag fizessen kártérítést nekik mert állítólag még vannak régebbi ,ugyan ilyen alapon történt ki nem fizetett adóságaik. Frank bácsi abban reménykedik hogy megegyeznek velük, de túl nagy készletet adtak el nekik magas áron. Ez azért gáz...
Egy finn kiskereskedő azt írja [link] hogy hogy partnerkártyákat <3%-os árréssel árulnak, és az MSRP -10%-os veszteséget jelent. Azt is elmondta , hogy felvették a kapcsolatot az AMD-vel és a nagykereskedőkkel, hogy megkérdezzék, mi a helyzet,de arra kéri őket az AMD próbálják meg az MSRP-t tartani miközben 600 dollár fölött adják el nekik a kártyákat az AIB partnerek akik szintén azt mondják, hogy lehetetlen tartani az AMD árait mert annyira drágán adják nekik a komponenseket mert AMD 650 dolláros MSRPT-szánt és attól felfele tehát eleve a drágább AIB partnerek 700750 dolláros eladási árral kalkuláltak a felhazsnált hűtések/ komponensek és a várható profit kialakításában .
Tehát Nvidiának kamu készletei AMD nek kamu árai vannak.
Van olyan eddig meg nem nevezett AIB aki azt tervezi hogy lelép az AMD től a la EVGA...
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Amit feljebb írtam. Pénzt akarnak keresni a kereskedők is.MSRP nagyon kis árrést tartalmaz talán 10 % körüli. Abból adózol aztán kb semmi nem marad. és hónapokig raktározták a kártyákat : Van aki azt írta 2 hónapot ült az RDNA4 készletén.
Én kereskedelembe dolgozok, ha valami 90 nap alatt nem forog ki egy bolt készletéről azt nem tartjuk többet. Most ezt kitekerték MSRP-n az újabb készleteken meg behajtják a 2 hónap pénzállást.X2N : Egyetértek. 2 hónap kell most a beállásnak.
-
Nvidia kártyák állítólag hónapok múlva lesznek.2 biztos. Egyszerűen pénzt kell keresnie a kerekedőnek is, Nvidiatól meg semmilyen kártya nincs, 4060 Ti pár darab, ilyenek.
Kereskedőnek mindegy, hogy az milyen kártya sztem csak legyen rajt haszna.
Könnyebb azért úgy neki AMD-t olcsón árulni ha rá tud tenni felárt az Nvida kártyáira. Most majd ráteszi azt az AMD re, mert csak az van.Én is ezt tenném kiskereskedőként. -
Állítólag csak annyit szánt az AMD MSRP áron első körben, amit beraktároztak, ez volt a deal a kiskereskedők és az AMD között amiért hónapokig állt bent a pénzük.
Valószínűleg lesz majd még 1-2 hónap múlva. Amúgy ez volt régen is a " normális" hogy a launch után pár hónapra volt kártya MSRP-n meg launch elején pár napig. -
nagyjából akkor egy 4070 Ti-4080 / 7900XT /XTX +- pár százalék.
árban jó lett , RT ben nekem nem annyira jó, felskálázásban léptek előre de még nem az igazi. reméljük maradnak jó árban. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
A feltételes mód helyén való.
-
A piac globális szinten nem így gondolkodik mint látod és a brandek sem
Az hogy te hogy gondokodsz az egy dolog, de nem ez a jellemző, de az Nvidiánál a 4090 és 5090 szintre fog majd vágyni a következő generációkban sok ember. Pl az 5080 Super ha a 4090 szintjét hozza akkor sorban állás lesz érte hiába lesz 1200 dollár.
Ez a vágy tárgya teljesítményben.
Látják a chartokon hogy a 5090 mondjuk 50 % kal van feljebb és ez kialakítja azt hogy 10% felár rámehet a kisebb kártyákra mert eladja a felső kategóriás kártya az brandet.( itt Szóval a csúcs kátya nem csak önmagában hoz hasznot.
Itt is sokan látod nem a 7900XTX hez nézik a kártyát hanem a 4080-4090 hez ehhez benchelik.
Ha nem létezne az Nvidia egyáltalán, csalódottak lennének a 9070XT től a7900XTX hez nézve sokan és semleges lenne a felhang. Az Nvidások sokszor saját magukhoz nézik a kártyáikat és a generációkat ezért lehet egy 5080 vagy 5070 Ti csalódás. mert minimum 25-30 % volt az elvárás és ezen 50-100 dolláros elméleti előny nem segít. Ez a Brand ereje úgy mond így működik a marketing. -
válasz
parandroid
üzenetére
Nem kell ebben végletesnek lenni szerintem egyből, nem az 2-3000 euros 5090 ről beszéltem hanem arról ha az AMD majd a 6070 ig vagy azv 5070 Superig tud( vagy tudott volna most) adni konkurenciát az nem jó marketing szemponjából.
Nem kell ebbe többet belelátni, mint amit írtam, világos amit írsz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen routert?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- OTP Bank topic
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Megbízhatóságra vagy forgási sebességre gondolsz?

Még mindíg egy kollaborációban készült szabvány ipari csatlakozó amit a PCI-SiG, Nvidia és Intel fejlesztett.. Amit az Nvidia készített nem szabvány az nem égett le az RTX 3000 szériában. ezer cikk szétboncolta már miért.

XT: