- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozsazsolt0
kezdő
A példán olyan tétetlek vannak, amikor valamikor 2025 január előtt már voltak 0,15% fölött.
Vagy azt akarod mondani, hogy a példán szereplő első tétel: Radeon HD 7970M, ami 2012-ben jelent meg, 13 évvel ezelőtt, most került fel a steam statba?
Vagy a GTX 680MX, ami szintén 2012-es kiadás, most került fel?
-
-
Busterftw
nagyúr
Mar valaszoltam a masik topikban erre.
"Érted, hogy miért baj ez?"
Csak neked meg a kolleganak baj itt. Az AMD/Nvidia trendekhez/piaci valtozasokhoz, user preferenciakhoz koze nincsen, csak cherrypicking megy.Leirod ugyanazt kethavonta amikor elojon a Steam statisztika, de nem veszed eszre hogy senki mas nem tekinti 100%-os pontos adathalmaznak.
10+ eve jelent rola mas tech forras is, meg ott is elmondjak, hogy nem 100%-osan pontos.De nagyon sok mindent igen, ami vegul korrelaciot mutat a penzugyi jelentesekkel, az user preferenciaval es a globalis piaci reszesedessel.
Mindezt eveken es generaciokon at.Arrol nem tehetunk, hogy az itteni eredmenyek nehanyotoknak hidegzuhany, es teljesen szembemegy (evrol evre ugye) par wishful thinking AMD-s hozzaszolassal.
Abu85
Azert ilyen gagyi szintre ne menjunk mar le, mint S_x96x_S "peldaja".
Azok a GPU-k nem 0.00%-al kerultek fel oda. -
mozsazsolt0
kezdő
Jól láthatóan minden új tétel 0,15% fölött kezdett. De szívesen látom a példát az ellenkezőjére. Addig is, a kifutott tételek listája, amik egyszer már voltak 0,15% fölött, valamikor 2025 január előtt, nem bizonyíték, ellenben jó félrevezetésre. Most mondjam kinek kell ilyen trükköket alkalmazni?Innen van egyébként. https://store.steampowered.com/hwsurvey/directx/
Akkor marad az egy user error-os forrásod, két helyre beírva, hogy nem jó a steam?
-
mozsazsolt0
kezdő
Nem, nincsenek. Olyanok vannak, ahol már lecsökkent a hónapok alatt az érték, de magasabban volt. A macska rúgja meg.
Akkor marad az a szerencsétlen 1 user 2 helyre beírt bénázása, 2 évvel ezelőttről, mint hiteles forrás a steam össze-esküvésre? A macska rúgja meg. Megint.
-
mozsazsolt0
kezdő
Na már örültem hogy van valami konkrét anyag, erre látom hogy ugyan az a balfék 2 helyre beírt kommentjét olvasom 2 évvel ezelőttről.
Ugye megérted, hogy a történelem előtt történt egy user error-os esetből nem lehet tömeges hibára következtetni.
Mivel már 2025 januárban is több mint 3%-ban ott volt a két csoport, ezért ezek nem lehet nek 9070 eladások.
Egyébként írtam a steam-nek, a HWU-nak, és még egy két online sajtónak tudnak e erről az anomáliáról, kicsit spoilerezek, már egy helyről kaptam választ semmi ilyesmiről nem tudnak. De majd a maga idejében beteszem a válaszokat.
Azt se felejtsük már el hogy a market share alátámasztja a steam statot, csak erről soha nem tetszik beszélni.
-
Busterftw
nagyúr
Nagyon rosszul fognak oregedni ezek a kommentek is.
Ez olyan, mintha azt mondanad, a 5070Ti fel sem merul, mert ott a 9070XT olcsobban.
Ehhez kepest elobbit viszik, mint a cukrot.Az AMD eddig is olcsobban adta a kartyait, de ez nem volt eleg, mert nem volt 1:1 paritas.
Komolyan, errol ugy irsz, mintha nem tudnad mi volt az elozo genek alatt. -
mozsazsolt0
kezdő
Erre van valami forrásod? Rákeresve még egy konkrét találatot sem dobott fel a kereső.
Aztán rájöttem mi a bibi az állításoddal.
Ha az AMD Radeon Graphics és AMD Radeon(TM) Graphics sort nézed, akkor az valóban 4,47%. Apró gond hogy ebből 3,73% már 2025 januárban is ott volt. Ami semmiképp nem lehetett 9070.
Ezek egyszerűen amd procis dvga nélküli gépek gyűjtője.
Még egy apró gond, hogy linux alatt látszanak. Tehát a steam nem gyűjti rosszul. Már majdnem rákérdeztem a supportnál.
És de igen, kérdezgeti, elég pár gépindítás, ebből láthatóan mikor indul a steam kliens, ellenőrzi a konfigot és fő alkatrész cserénél kérdez.
-
Fel sem fog merülni ?
Miért ne merülne fel?
Nem jóval drágább , 70 dollárral drágább ami mellé társíthatsz 10% sebességelőnyt RT/ raszter/ DLSS4.0 és akkor már is csak 40 dollárról beszélünk.
Mindezt úgy hogy MSRP áron saccolgatunk, miközben az 5060 Ti már alatta is karistol több példánnyal,a 9060 XT meg sem jelent.
Simán fel merül ebben kategóriában az 5060 Ti 16 GB , sőt jó döntés.
Az AMD nagyon is tisztában van ezzel, nem véletlenül a 8 Gigás eredményeket mutogatták, ami meg persze abszolút jogos,de ha ott a charton az van hogy 9060 XT 16 vs 5060Ti 16 GB GB - 10 % RT és- 7 % raszter már előre el lehetett volna ásni.
azt hozzá tenném hogy a 9060 XT 8 GB is az 5060 mellett lesz csak jó vétel a 16 GB verzió mellett értelmetlen.
Tehát AMD gyakorlatilag a 9060 XT 16 GB tal a 5060 Ti 8 GB és az 5060 vásáslókat célozta meg ami amúgy okos döntés. Az 5060 Ti 16 GB vásáslókat nem fogja átcsábítani nagy mértékben, ha egyáltalán. -
Ha az NV azt akarja, hogy összehasonlítsák a kettőt, engedjenek 70 dollárt.
Kit érdekel Nv mit akar? Ez hogy jött ide? A saját véleményemet olvastad.
70 dollár különbség mire lesz elég úgy ha közben gyengébb RT ben és gyengébb raszterben? Szerintem-ha igaz ez a leak- nem sokat fog hozni.
A két 8 Gigás között sokkal jobb vételnek fog számítani a 9060 XT 8 GB mint az 5060 Ti 8 GB A 16 GB verziónak a 8 Gigás 5060 Ti ellen lesz sikere ,a 8 Gigásnak pedig az 5060 ellen.
Ezért prezentálta AMD azt a chartot. -
PuMbA
titán
"a különbség inkább abban rejlik, hogy az AMD technikájával jóval kevesebb részletből is helyreállítható az eredmény"
Most meg is jegyezték az FSR Redstone bejelentés okán a DigitalFoundry-sok, hogy amit az RDNA4 bemutatókor az AMD mutatott ToyShop demót... olyan sok hibát egy bemutatóban sem láttak még. Folyamatosan mászkáló instabil megvilágítás, masszív utánhúzás és mosódás. Nagyon kíváncsiak ők is a végleges eredményre, de egyelőre elég szkeptikusok ezen bemutató alapján.
-
huskydog17
addikt
Áhá, tehát akkor hazudtak a saját hivatalos prezentációjukban, értem. Akkor ki is téveszti meg az egész világot? Hmmm... (Költői kérdés volt)
Ezen már meg se lepődőm. Úgy látom még mindig nagy a káosz náluk. A prezin 180-at adtak meg úgy, hogy OC sehol nincs feltüntetve.Tehát akkor még nem tudjuk hogy 160 vagy 180 az igazság, meg kell várjuk a független teszteket, talán a független tesztelők le tudják mérni pontosan.
-
Bravó, mint ha eddig nem éltük volna ezt át ezt a Mantle-vel. Mondjuk ez esetben értem, hogy az MS a háta közepére se kívánja a Sony technikáit implementálni szabványosan DX-be mondjuk kérdés mennyire kell és mennyire lehet full compute megoldani.
Annak ellenére hogy a CPU-GPU között osztott RAM amibe direktben lehet betolni irdatlan mennyiségű adatot hw gyorsított kikódolással a PS5 sajátja, ami egyhamar nem lesz PC-n, a Sony portolt címek egész jól szoktak futni.
A nyamvadt Bloodborne-t persze nem akarják se PC-re se PS5-re remasterelni...
-
-
Busterftw
nagyúr
Itt egyedul te keversz, mert ott van vilagosan a patentnel.
Ezek nem ugyanazok a dolgok.
Ezt irtam en is a ketto nem ugyanaz, te masrol beszelsz:
"While both technologies enhance the realism and flexibility of 3D rendering, ReNeRF is more focused on relighting and viewpoint control, whereas Neural Radiance Caching emphasizes real-time global illumination." -
Busterftw
nagyúr
Nem igaz, ETH Zurich publikacio errol szol ReNeRF: Relightable Neural Radiance Fields with Nearfield Lighting.
A Neural Radiance Cachinget az Nvidia talalta ki, ezert is ovek a patent.
"While both technologies enhance the realism and flexibility of 3D rendering, ReNeRF is more focused on relighting and viewpoint control, whereas Neural Radiance Caching emphasizes real-time global illumination."
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Erre nincs forras. En hoztam forrast az AMD-tol ott a hivatalos slide.
Itt tartunk."Az AMD azt mondta, amit írtam."
Allitolag."Mi értelme 2023-as adatokat közölni az RDNA 2-ről 2025-ben?"
Alatamasztani a belsos AMD szamokat, ami a 85%-rol szol. Miert ne lehetne nezni az elmult ket gent?"Nem, nem ezt mondták. Ezt te mondod."
Ugye ismeros?A slide ott van, nem hazudik, nem kell nekem hinni.
Toled nincs semmi forras."Ha csak az AMD-nek lenne a 7900 XTX-ből 15%-ja"
7900XT es 7900XTX van 700 dollar feletti MSRP-vel, siman lehet. -
Busterftw
nagyúr
Erre sajnos nincs forrásod, mindenki másnak viszont van az AMD-től a slide.
Még egyszer leírom érthetően. Az AMD azt mondta, ez belsős AMD adatom alapszik. Lásd a slide-ot.
Valamiért neked ez nem tetszik, pedig nem kell nekem hinni."mert az AMD-nek úgy 3-4 hónapja nincs is 700 dollárnál drágábban kínált VGA-ja. Nyugodtan nézzél rá, out of stock mindegyik"
Persze, mert a felmérés nem lehet ennél régebbi?
Nem alapulhat mondjuk RDNA2-RDNA3-on?Én ránéztem, kapható 7900XTX sok helyen, 700 dollárnál többért.
És te?"de az az eladások egy nagyon kicsi részét tette ki."
Tudjuk, az AMD most közölte az ~15%-ot a bemutatón.
Nyilván ebbe a 7900XT is beletartozik a $899 msrp-vel. -
bjasq99
tag
"Navi 48 nagy átlagban egál a Navi 31-gyel, miközben az erőforrások tekintetében kétharmada csak."
Ahogy a 70261 ben is elemzem, sokkal több tranzisztort igényel az rdna 4, ha esetleg tudsz nagyjából valamit arról, hogy nagyságrendileg egyes hardveres újításoknak mik a tranzisztor igénye, mi dobta meg így a tranzisztor számot akkor azt leírhatnád, köszönöm!
Valamint még egy olyan kérdés, hogy akkor most van koherencia engine a gpuban (ami biztosítja a memória koherensebb elérését) -
-
Busterftw
nagyúr
Ott van a slide-on, hogy mit mondott az AMD.
Ha az adat 3rd party-tól származik, azt meg kell jelölni. Ezt tényleg neked kell magyarázni?
Ha Mercury az adat, az nem AMD belsős adat , hanem Mercury adat.Nálunk is vannak céges belsős adatok nagyon is tudom miről van szó.
Az AMD saját belsős adatai korrelál más statisztikával is, lásd fentebb.
Ezek a tények, linkeltem, veled jelenleg (és sokadjára) ott tartunk, hogy van egy állításod, forrás semmi.Csak nem értem, hogy mit nyersz azzal, hogy ragaszkodsz a saját álmodhoz a tényekkel szemben.
-
Busterftw
nagyúr
"És más számok is ezt mondják."
Sajnos nem tudjuk, mert ezeket a szamokat nem lattuk."Benne van az NVIDIA is."
A szamok nem ezt mutatjak, hogy igy lenne. Nem jon ki a matek.
Ezert irt belsos AMD adatokat, definicio szerint sem lehet mas a report, legyen az Mercury vagy mas."Nem igaz. Az AMD összehasonlította a 9070 XT-t az 5070 Ti-vel is. Több összehasonlítást csináltak"
A fokusz viszont nem ezen volt, hanem az elozo generacion. Nem azt mondtam, hogy nem emlitettek meg. A streamen is elobb a GRE-vel hasonlitottak ossze, mindket modellt. -
Busterftw
nagyúr
Ezt nem tudjuk. Egyelore AMD-s belso infora hagyatkozhatunk.
A fenti jelentesbol es a tobbi adatbol inkabb arra lehet kovetkeztetni, hogy sajat adatot adott meg."az AMD azt az adatot adta meg, amelyben az AMD és az NV kártyák eladásai is benne vannak"
Nem ezt mondjak a szamok, valoszinuleg nem igy van. Semmi akadalya nem lett volna feltutetni ezt a slide-on, ha globalis szamokra tamaszkodnak. -
Busterftw
nagyúr
Hogyhogy mirol? Az AMD slide-rol. Te mondtal itt hetet havat, csak forras nincsen.
En hoztam forrast, ami korrelál az AMD belsos szamaival.Ott van feketen feheren, hogy az Nvidia nagyobb aranyban ad el 700+ dollar feletti szegmensben. Ezt meg a Steam statbol is latni.
Ha osszevetjuk (februar) a 7900XT/7900XTX-et illetve 4070Ti/4080/4090 es ezek Super verzioit, a kulonbseg 6x akkora az Nvidia javara, ami az MSRP 700+ dollaros vga-kat jelenti.Ertsd meg, hogy barmennyire is szeretned, az AMD-nel a 700 dollar feletti piac nem nagyobb, Nvidianal viszont igen. Ezt mutatja a fenti forras is.
Az Nvidia teljesen mas okok (GDDR7 hiany) miatt keszult ennyivel a mostani launchra.
A 4090-4080-4070Ti-bol sokkal nagyobb kezdo keszlet volt, amik szinten 700 dollar felettiek, tehat mar cafolja a logikad. -
-
Busterftw
nagyúr
Ezt nem tudjuk, mert csak belsős AMD infó a forrás.
A fenti Nvidia számok pedig nem ezt mutatják."A piac 700 dollár felett 15%-nál nem nagyobb az AMD adatai szerint"
Igen, mert az AMD nincs jobban jelen ebben a szegmensben.
Lásd a fenti globális forrást, ami ezt alátámasztja."Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy itt mindenki szarja a pénzt. Ha így lenne a konzolok is 1000+ dollárba kerülnének."
Csak ugye nem erről van szó és senki nem mondta ezt, hanem arról, hogy azok akik "szarják a pénzt", azok inkább Nvidiat vesznek és csak ~15%-ban választanak AMD-t.
Ezt mutatja az AMD saját, belsős mérése is. -
Quadgame94
őstag
A jövőben nem lenne jobb ha FP32/INT32 számításokra több magot szánnának? Mármint lenne 192 mag FP32/INT32 és külön clusterben, de a WGP-n belül - dedikált 64 FP16 mag tehát összesen 256 / WGP x 32 = 6144 FP32/INT32 (dual issue azaz 12 888) + 2048 FP16 (bár ez lehet kevés lenne)
De lehetne több is, a lényeg hogy FP16-ra dedikált magokat használnának. Így a skálázás jobban megoldható lenne, mert játékok futtasáránál FP32/INT32 a legfontosabb. Ez milyen hatással lenne a scheduling-ra?
-
Busterftw
nagyúr
Igen, az Arc 7 770m.
3 entry, 5 midrange, 7 high-end, lásd Ryzen számozás."Mercury is jó adat"
Én ezt elhiszem, csak ugye ilyen forrást nem láttunk tőled."Viszont az üzenet ettől még ugyanaz marad. A piac nagyon picike része vesz VGA-t 700 dollár felett."
Igen, ha szigorúan az AMD-t nézzük. Ezért is támaszkodtak belsős infóra, mert Nvidianal ez nincs így. -
Busterftw
nagyúr
"Ezért van az, hogy az Intel több high-end GPU-t ad el, mint az AMD."
Csak ugye ez nem igaz, mert desktopról beszéltem és ott konkrétan nulla(-) a leszállított mennyiség."De ezért várom, hogy mutasd meg az Intel high-end GPU-it."
Én meg azt várom, hogy értelmezz szöveget és nézd meg újra a jelentést.Tehát jelenleg a valóság az, hogy ez belsős AMD data, amit a fenti JPR report is lekövet és alátámaszt, 5% pedig magyarázható a 2022 vs 2024/2025-el.
-
Lacccca87
addikt
-
Busterftw
nagyúr
En meg mondom, hogy ez belsos AMD infon alapul.
Ha van mas forrasod, akkor johet.Egyebkent pont egy ilyen felmeres mutatta meg, hogy a high end-et eleg sokan veszik.
Frissebb adatom nincs, de jol mutatja az aranyokat.High-end szegmensben 17x annyi Nvidia fogyott, mint Radeon.
Ha megnezed, ez is alatamasztja az AMD slide-ot a 85%-rol.
Az entry-midrange AMD-nel itt is 80%-ot tesz ki.
Ugyanez Nvidianal 47.36%.S_x96x_S
Nem csak azzal jovok, lasd az itteni JPD kepet. -
-
Pkc83
őstag
-
PuMbA
titán
Kár, hogy az NVIDIA ezt már a DLSS 2-vel megcsinálta, így DLSS 4-re felhozható pl. a Red Dead Redemption 2. AMD-nek már az FSR 2-t cserélhető dll-esre kellett volna csinálni, de szokás szerint csak aludtak és nem gondolkoztak előre. Ez az előrelátás hiánya volt eddig is a vesztük az NVIDIA-val szemben (a hírhedt AI nem kell a minőségi felskálázáshoz irány erőltetése), reméljük, hogy mostantól nem hoznak csak a jelenben működő döntéseket.
Az FSR4 most ezért van nagyobb bajban, mert a játéktámogatása bőven a DLSS4 mögött lesz még jó ideig.
-
Pkc83
őstag
A napokban írtad,hogy lesz valami baszó feature az új kártyákba ami elvileg segít a szarul optimalizált játékok futtatásában. Ez elvileg azt jelenti, hogy például a CP77 ami futna mondjuk 30 fps-el egy 5080-on,az most ezzel a feature-el fut majd mondjuk 50+ fps-el? Vagy rosszul gondolom?
-
Pontosan melyik részéért kérjek bocsánatot a kommentemben? Azért hogy nem tudsz olvasni ?
A fórum tevékenységedről beszéltem végig és ezt leis írom a kommentekben .És ezt úgy hogy közben fő cikkíró vagy a Ph.-n
Itt [link] és mindegyik komentemben. [link]
és tele van a "regény hozzászólás" linkekkel olyannal is ami összefoglal más linkeket is pl a folyamatos árazás ferdítéseidről. [link]
Cikkeknél elintézem ezt a saját szekciójában.
Utolsó utáni hozzászólás ehhez most.- és nincs miért bocsánatot kérnem csak nyitogasd végig a linkeket és majd gondold végig miért nem tartanak téged az emberek pártatlannak.
Ez nem az AMD hibája itt, hanem a tied, a sok hülyítés és vakítás. Ha ez nem lenne, talán reálisabbak lennének az elvárások is az AMD vel szemben és néha úgy tudnák fogadni az emberek a kártyáikat hogy nem csalódást éreznek. ( Ez úgy igaz a hype vonatra ami állandóan fellángol aztán leég lassan 15 éve. ) Őszintén írom, hogy nagyon bízok abban hogy végre egyszer összejön nekik... -
Busterftw
nagyúr
Te most magaddal beszelgetsz? Linkeltem ket hsz-ed is, ahol azt allitottad, a DXR 1.1 erkezesevel a korabbi (Turing) hardverek kuka.
Tevedtel, hatalmasat.
A 220 dollart is bekamuztad, most mar 320 dollar.Szerintem se fussuk a koroket, amikor vilagosan linkeltem bizonyitekot, csak te ignoralod.
"Addig viszont tartom, hogy a saját állításomat."
Ezzel nincs semmi gond, csupan felhivtam a figyelmet arra(lasd a ket idezett, linkelt hsz-ed, hogy tevedtel es nem volt igazad.
Ahelyett, hogy elismerned, terelsz tovabb.
Mindenki gond nelkul tovabblepne. -
MZsoltee
veterán
Az a kérdés, hogy valójáéban akarnak-e nagyobb részesedést a piacon. Ha igen, akkor töbszörösét kellene legyártani és akkor a készlet forgási sebessége is csökkenne valószínűleg adott ár mellett és akkor lehetne, kellene árat is csökkenteni. Ez most egy önmagába futó gondolati kör. Nem gyártok többet, mert adott áron elviszik elég gyorsan. De ezen az áron nem nő a piaci részesedésem...
-
Busterftw
nagyúr
b. linkelte az FSR cikket.
Gondolom egyertelmu, hogy az ott lezajlott FSR mosdatasra ertette a kommentekben."Egy bizonyítékot sem hoztatok."
Ott a linkelt hsz-ed, miszerint a DXR 1.1 miatt a DXR 1.0-es hardvereknek kampo. Ket hozzaszolast is linkeltem.
Miert kell ez? Kampo lett vagy sem? Nem lett kampo, tehat tevedtel, most meg terelsz."ezért a DXR 1.0-nak kvázi kampó lett."
Csak ugye nem ezt irtad es most probalsz menekulni."állításaitokat sokadik felszólításra sem vagytok hajlandók igazolni."
220 dollar vs 320 dollar?
Az ugy nem er am, hogy ha ignorlasz hsz-eket, akkor az meg sem irodott."Én majd akkor kérek bocsánatot, ha én állítok valamit rólad, ami nem igaz, de egyelőre ilyet csak ti tettetek."
Akkor kerj bocsanatot, mert azt allitottad rolam nem tudok ilyet linkelni es linkeltem. Pluszban meg le is hazugoztal. -
Busterftw
nagyúr
Ne legyen az FSR 2 cikk, ne terelj, kertel peldat, kaptal.
Tolem is konkret peldat es b.-tol is."És melyik új játékban van DXR 1.0?"
Irrelevans, te terelj.
A DXR 1.1 miatt a DXR 1.0 hardvereknek nem lett kampo, ahogy azt megjosoltad, sot.Ha az erto olvasas es a fenti b. linkek sikertelen megtalasa gondot okoz az a te bajod, ettol meg nem leszek hazug.
Neked is itt a lehetőség. Ha nem, akkor kérj bocsánatot, mert ez az illem által elvárt minimum. Ha nem teszed meg, akkor az nem engem minősít.
-
Busterftw
nagyúr
Nincs felremagyarazas, ott van b. hsz-e, a te hsz-eid.
Ott az FSR 2.0 cikk, ha beleolvasol es megnezed mi a helyzet a piacon, szoges ellentete a szituacio."vagy azt, hogy a DXR (1.1) miatt ki kell dobni kártyákat."
"A DXR 1.0-nak azzal vége is, hogy a DXR 1.1-ben jön az inline raytracing, tehát a mostani dynamic shader raytracing gyakorlatilag halott, az erre tervezett hardvereknek pedig kampó." - Abu85."Eléggé világosan látszott DXR 1.1 specifikációja után, hogy a mostani hardvereknek kampó." - Abu85
Ott van Petykemano friss hsz-e. Egy honapja bekamuztad a 220 dollart PH forras trustmebro, most meg 320 dollar PH forras trustmebro.
Szerintem meg te magyarazol folyamatosan felre.
-
Busterftw
nagyúr
A linkeket, peldakat tobbek kozott, b. leirta.
Ezeket a regebbi cikkeket neked is erdemes lenne visszaolvasni, aztan rajonni, hogy mennyire nem jottek be. Ezzel kellene kezdeni."De bizonyítsd!"
Ott az egesz desktop Radeon, mint bizonyitek. A DLSS nem tunt el ahogy vartad, a DXR miatt nem kellett kidobni a kartyakat, esatobbi esatobbi.
Tudod te ezeket nagyon jol. Tobb onertekelest inkabb. -
Petykemano
veterán
Csak jelzem: másfél hónappal ezelőtt az RX 9070 XT nullszaldós (önköltségi/gyártási) ára még 220 dollár volt.
-
Busterftw
nagyúr
Miért, a korábbi 4-5 drivert nem kellett telepíteni?
Appban rákattintani a telepítésre meg aztán hatalmas kicseszés ám. Mondom ezt úgy, hogy én se telepítek minden alkalommal, pár havonta Max amikor eszembe jut.
"Most kezd el ide linkelni a cikkeket, amiben nem írtam tényeket az NVIDIA újításairól."
csak ugye nem csak erről beszélt b.
Aki legalább pár éve tagja a fórumnak , tudja miről van szó.
Röviden: Nvidia megoldásai rósz , bezzeg az AMD.
Ami aztán szöges ellentéte a tényeknek.Szerencsére az aktuális Radeon csodaváró, hypeolásról már nagyjából leszoktál, gondolom az évek alatt ahogy nem jöttek be a dolgok azért visszavettél te is. Persze javulni lehet mindig.
-
jah nem kell menekülnöm a tények elöl de nem akartam belemenni ebbe itt mert úgy is flamewar lesz belőle és nem a topik témája valamint nem akarok már személyesen belédállni mindenáron, mert nem ér annyit az egész dolog hogy megbántsalak, mert megszoktam hogyilyen vagy. leírtam amit gondolok, Szóval ha akarod csak tényleg pár érintőleges gondolat és részemről nem fogok már reagálni másra mert nem ezt érdemli a topik.DE a baszó ficsőr kapcsáni negatív megjegyzésekre ami nem is tőlem jött hogy ráláss, miért szkeptikussak sokan:
Én a fórum tevékenységedről beszéltem z meg köztudott elég megnézni az utolsó pár hozzászólásod az Nvidia 300 dolláros GDDR7 dolgairól ( ami persze tudom ez tény forrás Prohardver) elég megnézni a driveres hozzászólásodat pár sorral feljebb hogy ez az Nvidia marketing az AMD nem így csinálja stb stb. ez így folyik it nap mint nap tőled, csak a szart öntöd mindenre ami a másik oldalra köthető.Itt feljebb már kitértem erre hogy ugyan ezt eljátszottad már mindegyik szériánál, csak azon gondolkodtam hogy ezzel tulajdonképpen azt bizonyítod ,hogy az Nvidia jogosan árazza fe a kártyáit mert sokba kerül nekik az AMD meg a 300 dolláros kártyáit 700-1000 dollárért árulja a rajongóknak. What?
De ez csak a jéghegy teteje emlékezzünk vissza az ámokfutásodra a [link] Turing széria kapcsán hogy kukázni kell őket [link] az FSR re,mit levertél velem szemben mikor mondtam hogy ez szarabb minta DLSS de már akkor azt mondtad a DLSS nek vége mert a fejlesztők már most ezt fogják használni, és bizonygattad a topikjába a cikknek hogy jobb, képeket linkeltél be vakteszten mikor írtam hogy szellemképes, a saját olvasóddal szemben hogy megvédd az AMD megoldását, [link] amit azóta már mindeki tud és elismer hogy gyengébb sokkal.( ez nem az AMD ellen szól)
és ezeka megnyílvánulásaid [link]
vagy hogy az AMD nem blokkolja a DLSS-t a saját támogatott játékaikba: [link] mindent elkövettél, hogy ne merüljön fel a gyanú [link]
vagy a Wukon DLSS vízes megjelenítése már szerintem csak te hittél abban amit írsz [link]
és a a Rachetnél eladott "az FSR3.1 jeleníti meg egyedül pontosan a képet és az eltűnő objektumok tulajdonképpen pontossági ficsőrök" elődásod volt a csúcs a szememben [link] [link]
Szóval igen ezeken a baszó ficsőrökön csúszik el a megítélésed a és azzal hogy a konkurencia megoldásaról életedben poztívan nem nyilatkoztál az AMD vel szemben.ne akard bebizonyítnai hogy pártatlan vagy mert nem vagy az.
Nem gond így szép az élet. -
ggbuffon1897
őstag
Ertem h belekapaszkodtal ebbe a profil dologba aminek valoban nincs ertelme nV oldalrol. De sosem allitottuk h ez igy jo, erre te rugoztal ra, amikor azt allitottam h azzal h az amd 3-4 havonta ad ki drivereket, rohadtul nem a userbarat filinget kelti.
De mar ketten felhivtuk a figyelmedet arra, barmennyire is leakarod errol terelni a dolgot h a sajat igazad mindenaron igazold, h a frissitesekkel nem csak profilok erkeznek.
Ezen most mit nem ertesz v mivel gazoltam bele a lelkedbe?
Most akkor mivan? Megis jon profil az updateel? Nem benne voltak honapok ota? Tele van raadasul fixekkel, ficsorokkel stb.
-
ggbuffon1897
őstag
Nem koteleznek semmire, ha nem akarom nem telepitem. Egyebkent bizonyara azon a 2percen mulik az eletem...
Kit erdekel h erint e engem az a fix amit kitolnak? Gondolom vannak akiket igen. Nem rolam van szo tovabbra sem, hanem osszessegeben a userekkel torteno gondoskodas latszatarol.
Erre az amd nem nagyon ad, de ezt lattuk iden januarban is. Tudom-tudom taktika. -
ggbuffon1897
őstag
Erosen ferditesz.
Ez max akkor allna meg a helyet ha a driver updatettel kizarolag csak profilok erkeznenek minden esetben. De hat ez egyik oldalon sem igy van. De ezen felul szoktak tartalmazni mondjuk hibajavitasokat is. Innentol meg el is dolt h melyik ceg erezteti azt az egyszeri userrel h foglalkozik vele.
-
ggbuffon1897
őstag
Jelenleg amd kartyam van.
Sztem tobb jart mar nalam az elmult par evben mint nalatok tesztre az elmult 7-8evben mindket oldalrol. Sztem pontosan meg tudom itelni h miert oriasi humbuk amit az amd idorol idore eload es miert veszi a userek nagyresze az nVt.
Nem orulok en semminek, egy user szempontjabol fontos h folyamatosan erezze h kiad egy rahedli penzt es torodjenek vele.
Na ezzel az amd gpu reszlege masszivan hadilabon all, ures igeretek meg ficsorok generaciorol generaciora, mikozben szemmel lathatoan minden teren (market share, szolgaltatasok stb) masszivan a nV utan kullognak. Igen, 2025ben egy sw update is ilyen. Eleg csak vegignezni micsoda hiszti van ha egy telefon nem kap epp aktualis frissitest a honapban (samsung) v kesnek vele. Ez mar csak ilyen.
Mivel regi Ati "b*zi" vagyok szeretem a kihivasokat, de fele annyi gondom nem volt az nv kartyakkal mint az amdkkel. Es itt most nem driver gondokrol beszelek mert az nekem egyik oldalon se volt soha, hanem melegedes, zaj, hibas kartyak stb. Nem veletlenul engedhet meg az nvidia mara barmit a piacon kis tulzassal.
Azt nem ertem h miert kell ilyen fanboy ahitattal vedened mindig ezt az oldalt. Ami nem jo az nem jo. Korabban jottel azzal h milyen jo arban lesznek, ez elmulik lassan, most szabadkozol a baszo ficsorokkel amikbol az evek alatt is annyit lattunk hallottunk h ihaj. Csak epp nem tudtad atkonvertalni teljesitmenybe soha. Innentol kezdve meg a loteri koborkutyat nem erdekli h mi olyat tud amit az eletben nem fogsz kihasznalni.
-
hokuszpk
nagyúr
"Technikailag a Micron/SK Hynix memóriája is működik, csak nem azokon a NYÁK-okon, amikkel a mostani VGA-k jönnek"
tehat amit spóroltak a nyákon meg az árnyékoláson, azt most kifizetik a Samunak.
az jó, hajólemléxem tavaly amúgyis veszteséges volt a memóriagyártó részlegük. -
Ez a 200+ dollárnyi különbség 16GB GDDR7 vs. GDDR6 közt józan paraszti ésszel irreálisnak tűnik a számomra.
Mármint full nonszensz irreálisnak. Ráadásul az 5060Ti is 16GB GDDR7-tel jön, és akkor azt veszteséggel adná az Nvidia? A matek nem jön ki sehogy nálam.
-
hokuszpk
nagyúr
az jó irány amit nem kell szoftverodalról megtámogatni, mert úgy sose lenne használva.
és azért ne becsüljük le a programozókat ; egy igazi szoftvermérnök mindig a hardvermérnökök ellen fog dolgozni ; tehát meg fognak próbálni olyan kódot irni, amivel ez a baszóizé sem bír el. A kérdés csak az, hogy mennyi idő lesz kitökölni azt a kódot. -
-
-
-
S_x96x_S
addikt
> mi a legnagyobb különbség a CPU és a GPU regiszterallokációja között.
lehet, hogy az RDNA4 bevezethet valami újszerű vagy rugalmas regiszterkezelést,
ami közelebb hozhatja a GPU regiszterhasználatát a CPU-s modellhez
vagy legalábbis csökkentheti a hagyományos különbségeket.
vagyis a GPU - el CPU-sodik .. lehetőség lesz bonyolultabb, CPU-szerű feladatok
vagy erősen feltételes (branch-heavy) kód hatékonyabb futtatására a GPU-n.- esetleg regiszter-szintű gyorsítótár ( L0 ) ?
- vagy Dinamikus wavefront-regiszter allokáció ?
- egységesebb (vagy virtuális) címzési tér a regiszterekhez ? -
hahakocka
őstag
Hagyd Abu
, szerintem kell az álomvilág máshol is néha.
Én voltam Amazon Prime-os s sok Blurayt vettem Amazonról tudom miről beszéltem... Legtöbbször a legolcsóbbakat magánszemélyektől vettem ott igazából. na s akkor Scalperek is felmehetnek? Ah ki gondolta volna
Szerencsére én nem tőlük vettem a dolgaimat annó. Amazont sose mondtam scalpernek Husky, max egyes eladókat rajta
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Ez nyilvánvaló hogy te arról nem tehetsz. Viszont kijelenthető hogy a legrosszabb scenariot szerint is x2, ennél tobb a teljesítmény különbség a 2 VGA közt, teljesen más a 2, és más a pozicionalasa is.
Alant a kedves forumtars aki kínjában már az ai-tol kert áldást az agymenesre meg van róla győződve hogy ezen 2 VGA említhető 1 lapon, mi több az 5090 felhasználó bázisanak legalább 30, de az Ai szerint 60% venne is mert egyenértékű.
Na most ez így kimeríti a totális hülyeség fogalmát.Atolvasva a szabályzatot továbbá hirdetést topikokba betenni tilos, kínjában csóró már ezt is kipipalta ( ha lennél kedves te mint házigazda törölni, köszonom)
Szóval jah. Szárnyal a fantasy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest