- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #70080 üzenetére
Engem az erdekelt, MSRP-ben es a multkori HUB diszkurzusbol melyik scenariot valasztja az AMD.
Ha 9070XT/5070Ti MSRP-t nezunk, akkor 20%-ot latunk, tehat ez alapjan az AMD-nak mindenben (raszter, RT, upscaling minoseg, egyeb szoftveres korites) paritast kell hoznia a 5070Ti ellen, ami szerintem jo jel.Ebbe rondit bele a piaci arazas illetve a fuggetlen tesztek eredmenyei, meglatjuk.
En a helyukben nem ezt a strategiat valasztottam volna az elmult generaciok alapjan, 30%-ot es januar vegi launchot.Neked?
-
Devid_81
félisten
Az AMD szerintem hagyott penz tartalekot a kartyakban egy olyan dontesre, bar Nvidia hamarabb ad ki egy 5070TiS nem hianyzo ROP-okkal olcsobban mintsem meglevo termek arat csokkentsen
Volt egyaltalan olyan amikor Nvidia arat csokkentett utkozben?Passz.
Egyebkent meg barki barhova csokkentheti az arat, a usereknek az csak jot tenne
-
bozont
veterán
válasz
Yutani #70078 üzenetére
Pontosítva, mert ezt sokan benyelik. Az FSR/DLSS jobb képminőséget ad mint a TAA, még upscaling mellett is. Szóval a helyesebb megállapítás hogy az FSR4 upscale jobb mint a natív TAA.
#70079 PuMbA
Szerencsére már az újabb játékokban van natív AA mindkét felskálázó esetében ami a legjobb eredményt adja. Így még mindig van értelme a natívnak.Persze ez sem tökéletes (a post process AA szerintem sosem lesz az), de már élhető a dolog.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #70081 üzenetére
> 85% gamers buy gpu sub $700
te mindig a Steam Statisztikával jössz ;
Miért nem nézed meg ott a helyes arányt ? -
Anax
tag
válasz
deathcrow42 #70084 üzenetére
"7900 XT/XTX tulajok kissé csalódottak lehetnek…"
Miért?
-
-
fLeSs
nagyúr
Eléggé biztonsági játékot játszva középre lőttek ezekkel az árakkal.
Nem lett olyan olcsó mint azt a yt-influencerek akarták (teljesen elrugaszkodva a valóságtól), de nem is lett totál DOA áruk.
Azonos áron ~20% a gyorsulás (az ő slide-juk szerint), ami igazából lóf@sz 2-3 év alatt, de még mindig több, mint amit az NV ad...A "disruptive" avagy piacrobbantó hatás elmarad, ez nem lesz elég piaci részesedés szerzésre.
NV leviheti az 5070 Ti árát $650-re és ez picike "varázs" ami most van azonnal elmúlik.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Közben van mail, hogy lehet, hogy változik az 5070 MSRP ára. Nem mintha számítana jelenleg. Úgy néz ki, hogy az NV is nézte az előadást.
#70085 Sundesz : Nem... van mérés, hogy a 9700 XT +/-3%-ra van az 5070 Ti-től, játékfüggően, de az átlag kb. egál. Az 5070-et megeszi reggelire. Valószínűleg ezért is merült most fel, hogy mégse 549-ért jön.
#70087 Busterftw : Mondom a gyártók azt is tudják, hogy melyik kereskedő mennyi konkurens GPU-t adott el. Teljes képük van a teljes piacról, nem csak arról, hogy ők mennyit adtak el. A Mercury is hasonló arányt mér.
#70088 deathcrow42 : Azért nem számít, mert a GeForce RTX 50 sorozatnak nem az ára a gondja, hanem az, hogy kvázi nem kapható. Így az MSRP jelenleg lehet akármennyi.
-
Sundesz
addikt
9070 XT ára tök korrekt, a 9070 nehezen érthető viszont, 500 USD-val jobban mutatna. Lehet az azonos áron érkező 5070-el szemben csak a VRAM lesz különbség.
Nehezen engedném el az NV feature-ket, de ha hasonló teljesítményt 100 ezerrel olcsóbban adnak azért elgondolkozik az ember.
-
válasz
S_x96x_S #70080 üzenetére
Nvidia fan: hát ez így nem lesz elég
AMD fan: ez full baszó!!!44!!Én azt mondom ez így nem rossz, de ahogy fent említettem kell stock, és a gyártók értelmes árazása, hogy életképes alternatíva legyen az Nvidia ellen. Az XT good buy lehet az Nvidia 5070 és 5070Ti közt, ha nem kell valakinek az Nvidia ökoszisztéma.
7900 XT/XTX tulajok kissé csalódottak lehetnek…
-
S_x96x_S
addikt
Busterftw - mi az első benyomásod az RDNA4-ről ?
-
PuMbA
titán
TAA miatt lehet, hiszen te se használod, mert mossa a képet
Mindegy, hogy a TAA mosása miatt lesz kisebb a felbontásod vagy a felskálázás bekapcsolása miatt. A 4K natív TAA képminőség emiatt könnyen megugorható egy jó minőségű Quality vagy Balanced felskálázással. Ezért nem lesz értelme most már a natívnak TAA-val, amit a felhasználók kb. 98%-a használ, mert csúnyább is meg lassabb is, mint egy felskálázás.
-
-
S_x96x_S
addikt
"There Will Not Be Official ROCm Support For The Radeon RX 9070 Series On Launch Day"
https://www.phoronix.com/news/AMD-ROCm-RX-9070-Launch-Day -
válasz
Woodcutt3R #70069 üzenetére
300 watt, szal igen. Remélem nem 14900KS van mellé
-
-
X2N
őstag
válasz
Woodcutt3R #70069 üzenetére
Elég.
-
Woodcutt3R
tag
650w táp elég az xtre?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70020 üzenetére
Ott van a linken a lista, nezd meg.
De mondom az user szempontjabol teljesen irrelevans, mert ha ezek a nepszeru cimek, akkor ezek a "nepszeru" cimek, amik lefedik a kulonbozo jatekmotorokat es feature-ket.
Nem epp te irtad, hogy ne 1-1 jatekot nezzunk?"S ott a 20gb ami viszont 4K ra jövőtálló vagy ezt is cáfolod? "
Igen, a fenti tesztek cafoljak. Lasd a 5070Ti 16GB vrammal, ami a 20GB 7900XT ele kerult, vagy a 5080 16GB, ami a 7900XTX ele kerult.
Ez 4K low 1% teszt.Egyszeruen nem jon ki sehogsem a matek, barmennyire ignoralod a tenyeket. Es a legnagyobb baj, hogy nem tanulsz ezekbol es folytatod tovabb, szemrebbenes nelkul.
-
villamos
őstag
550 - 600 USD
-
válasz
Petykemano #70055 üzenetére
~300k a 9070XT a nagy izgalom elmúltával.
Abu: Igen, a tipikus upselling stratégia.
Pumba: Ne akarj 300W-ot két ventire (és a hozzá tartozó rövid bordára) bízni szerintem.
-
jozsef83
tag
válasz
Végre ezek szerintem teljesen elfogadható árak, ezért a teljesítményért. Csak legyen elérhető.
-
Pkc83
őstag
válasz
Nem tűnik rossznak viszont a "csak" 50$ különbséget nem nagyon értem. Ha én ,most pont ilyen vga-t akarnék venni akkor tuti nem 50$-on spórolnék.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #70056 üzenetére
Chaten is elégedettek voltak a népek.
-
Pkc83
őstag
-
hahakocka
őstag
Ja amiket leakeltek kb mind totál az volt . A 9070 sima így nem hiszem hogy nagy siker lesz ha fele annyi teljesítménynövekedést ad 50 dollárral kevesebbért csak.
-
Így elsőre azt mondom ez korrekt az AMD részéről. Hogy ez mire lesz elég, azt a kártya elérhetősége/piac/gamerek eldöntik a kövi egy évben.
-
Petykemano
veterán
$549 és $599
Most meglepődtem -
Abu85
HÁZIGAZDA
Elhiheted, hogy ezt nem így tervezték. Nem csak a Samsung szállított volna nekik GDDR7-et, hanem az SK Hynix és a Micron is. Csak a Samsung memóriája volt stabil azokkal a követelményekkel, amiket az NV elvárt. Így gyakorlatilag a tervezett mennyiség 60%-a kiesett. Ezt nem látták előre, szimplán pech.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #70051 üzenetére
Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
https://prohardver.hu/teszt/amd_radeon_rx_9700_xt_rdna_4_leleplezte/nyomtatobarat/teljes.html -
Nah Abunál is lejárt az NDA - itt a cikk a PH-n is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #70049 üzenetére
Mármint a memóriagyártók, mert egyre több cég mondja, hogy nem rajtuk múlik, a GDDR7-ből van extrém kevés jelenleg.
-
S_x96x_S
addikt
a lényeg:
( via https://x.com/harukaze5719/status/1895461487986266592 ) -
Hát ez a New Toyshop demo nem volt áll-leejtős.
-
X2N
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70042 üzenetére
Jó ár/értékkel. Játékosok többsége nem vesz 700usd+-kártyát.
-
599/549 az XT/Sima
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #70042 üzenetére
Most ez nem olyan nehéz, ha szállítanak heti 101 VGA-t, akkor valszeg többet szállítanak, mint az NV.
-
ggbuffon1897
őstag
En meg mindig azon gondolkodok h h fog market sharet fogni az amd?
Flagshipjuk nincs, ami maganak a brand megitelesenek tenne jot.
Ha en market sharre akarnek loni, a 4060-4060ti / vagy kesobb az 5060/ti szelebol akarnam kivenni mindenkeppen a szelet, mert valljuk be, a gamer piac nagyresze nagytetelben ezt a szegmenset viszi es nem a felsobb polcon nezeget 700-800 dollarokert. Ott viszont az 7600xt / 7600al is besultek.
Ha abba az arsavba hoznanak egy 7700xt teljesitmenyu kartyat, tehat 120 kornyekere akkor valszeg tarolnanak.
Amibol a kesobbi generaciora vissza lehetne epiteni a bizalmat, amit sok evnyi "aldozatos munkaval" elpattintottak a usereknel.
-
hahakocka
őstag
Na tessék nagy encoder és streaming javulás is lesz aki ezt hiányolta erre nem is gondoltam hirtelen.
-
S_x96x_S
addikt
ime ...
https://www.amd.com/en/products/graphics/desktops/radeon/9000-series/amd-radeon-rx-9070.html
https://www.amd.com/en/products/graphics/desktops/radeon/9000-series/amd-radeon-rx-9070xt.html
--------------
Radeon™ RX 9070 XT
Native 4K Ultra - Average 42% Faster than RX 7900 GRE across 30+ Games
157 FPS
F1 24109 FPS
God of War: Ragnarok99 FPS
Horizon Zero Dawn Remastered74 FPS
Call of Duty: Black Ops 6
76 FPS
Dragon Age: The Veilguard98 FPS
Assassin's Creed Mirage87 FPS
Resident Evil 4 (RT)
144 FPS
DOOM Eternal (RT)------------------
AMD Radeon™ RX 9070 XT
Additional Power Connector : 2x8-PinGPU :
Compute Units 64
Boost Frequency Up to 2970 MHz
Game Frequency 2400 MHz
Ray Accelerators 64
AI Accelerators 128
Peak Pixel Fill-Rate Up to 380.2 GP/s
Peak Half Precision Compute Performance 97.3 TFLOPs
Peak Single Precision Compute Performance 48.7 TFLOPs
Peak INT4 Performance 1557 TOPs
Peak INT8 Performance 779 TOPs
ROPs 128
Stream Processors 4096
Transistor Count 53.9 B
Requirements
Typical Board Power (Desktop) 304W
Minimum PSU Recommendation 750W
GPU Memory
AMD Infinity Cache Technology 64 MB
Memory Speed Up to 20 Gbps
Max Memory Size 16 GB
Memory Type GDDR6
Memory Interface 256-bit
Memory Bandwidth Up to 640 GB/s
Supported Rendering
Format HDMI™ 4K Support Yes
4K H264 Decode Yes
4K H264 Encode Yes
H265/HEVC Decode Yes
H265/HEVC Encode Yes
AV1 Decode Yes
AV1 Encode YesConnectivity
DisplayPort™ 2.1a
HDMI™ 2.1b
Features
Supported Technologies
AMD Software Adrenalin Edition , AMD FidelityFX™ Super Resolution , AMD Fluid Motion Frames , AMD Noise Suppression , AMD Radeon™ Super Resolution , AMD Smart Access Memory , AMD Smart Access Video , AMD Privacy View , AMD Radeon™ Boost , AMD Radeon™ Anti-Lag , AMD Radeon™ Image Sharpening , AMD Enhanced Sync Technology , AMD FreeSync™ Technology , AMD Radeon™ Chill , AMD Virtual Super Resolution -
S_x96x_S
addikt
All You Need for Gaming – AMD RDNA™ 4 and RX 9000 Series Reveal
kezdődik ... https://www.youtube.com/watch?v=GZfFPI8LJrc
-
X2N
őstag
Nálam meg a Control ment RTX 2060-al 4K DLSS Perf, szarul is nézett ki. Legyen a kártyákban annyi RT Core amennyi lehet az AI bullshit helyett, kamu Frame-ért én nem fizetek egy Ft-ot se.
hahakocka-Milyen fejlődésről beszélhetünk RT-nél? Évek óta nem fejlődött. Nem is véletlenül, már a 70-es évek óta ismerjük, csak eddig nem volt rá elég teljesítmény hogy valós időben is használjuk.
-
hahakocka
őstag
Akkor az RT mégse fejlődött?
Már úgy értem AMD nél. De ha az RT fejlődését nézed ott a PT ? végülis.
Igen a boost durva, milyen lesz akkor a TUF gaming meg a társai?Amúgy a DLSS-FSR nem 4K -ra a best megoldás? Eleve akkor legalább nem 480p-720p ből scale-el fel.
Bőrdzsekis mondhatta volna a híressé vált mémje helyett, hogy több s drágább eladott vese = több csúcs vga!
-
S_x96x_S
addikt
még 11 perc ---> https://www.youtube.com/watch?v=GZfFPI8LJrc
-
S_x96x_S
addikt
Phoronix - mennyi sok hír ...
AMD Engineer Talks Up Vulkan/SPIR-V As Part Of Their MLIR-Based Unified AI Software Play https://www.phoronix.com/news/AMD-Vulkan-SPIR-V-Wide-AI ( slide , video )
AMDVLK 2025.Q1.2 Released With Strix Halo Support
https://www.phoronix.com/news/AMDVLK-2025.Q1.2-Released
https://github.com/GPUOpen-Drivers/AMDVLK/releases/tag/v-2025.Q1.2RADV Driver Expands Use Of Performance-Helping DCC Fast Clears On RDNA3 GPUs
https://www.phoronix.com/news/RADV-DCC-More-RDNA3-ClearsAMD Open-Sources GMLIB For RadeonSI Driver - Working On HDR Video Support
https://www.phoronix.com/news/AMD-GMLIB-RadeonSI-HDR-VideoAMD Driver Lands DCC For Multi-Plane Formats With RDNA4, Tiling For Video Buffers
https://www.phoronix.com/news/Mesa-25.1-Multi-Plane-DCC-RDNA4------------
Ha valakit az AI érdekel - februárban eléggé aktivak voltak
https://rocm.blogs.amd.com/ -
S_x96x_S
addikt
https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pure-radeon-rx-9070-xt-16g-gddr6
https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pure-radeon-rx-9070-16g-gddr6Stream Processors : 4096
Compute Units: 64 CUs (3rd Gen RT + 2nd Gen AI Accelerators)
Infinity Cache : 64MB
Ray Accelerators : 64
AI Accelerator : 128
Memory Size/Bus : 16GB/256 bit GDDR6
Memory Clock : 20 Gbps Effective -
Busterftw
nagyúr
Dec 24th, 2024, akkor frissitettek a teszt gepet es a jatekokat, pont az erkezo kartyak miatt.
Ahogy irjak is, pl Indiana be fog kerulni illetve amint lesznek 5000 tesztek..A 5070Ti tesztnel lathatod, hogy a korabbi kartyak eredmenyei milyen datummal vannak, tehat egy kozelebbi kepet kapunk az osszes kartya teljesitmenyerol. A 5070Ti-vel sem valtozott a rangsor.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #70012 üzenetére
Nem tudom mi a 20 game összeállítása (pl 3/4-e e NV sponsor game) pontosan azt nem írtad le, de ennyit mondok 300e ft Sapphire Pulse- XFX stb vs 430e ft
4070TI Palit.
Legolcsóbb árak jelenleg. S ott a 20gb ami viszont 4K ra jövőtálló vagy ezt is cáfolod?
Ott is már van pár game ami 18-19gb ot enne. 2% ért milliomosként se fizetnék 130e ft ot de igazából többet mert a Palit nem TUF gaming
.-
Azért mondtam hogy market share üzleties gondolkodás volt az RT only bevezetése most.
S ezt a 90% os share-t pedig szintén egy market-telcsak marketinggel érték el főleg .
Mivel a szavazásokon az jön le ha már Steam survey érvényessége stb, hogy annak ellenére, hogy RT képes kártyáik vannak nem használják a felhasználók sokan csak 20,
de pedig az RT miatt vették meg sokan csak az NV-t DLSS-RT kombó miatt. FSR meg játékfüggő hol rosszabb hol nem ahogy olvasom a fórumokon sokszor alig van difi, kérdés azon javítanak e most. Gondolom az NV-re nem csak sima sponsor hanem optimalizált gameknél tuti hátrányos az FSR valamiért.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
BerserkGuts #69985 üzenetére
> a vram mennyisége.
amúgy itt a StrixHalo -is ( ~ Framework Desktop)
a legkisebb 32GB egyesített RAM -al
a közepes 64GB
a legnagyobb 128GB -al.
( aminek min a 75% -a VRAM lehet.)úgyhogy a hardware megvan a lokális LLM alapú játékoknak,
amelyek eszik a VRAM-ot. -
hahakocka
őstag
válasz
Sundesz #70007 üzenetére
Hát igen erről beszéltem sokat már hogy a 3070 is 8gb helyett 12-16 gb al sokkal jobb lett volna s most ugyanez van amúgy a 4070 esekkel hogy bírnák, de vram el fog fogyni s ez egy filléres dolog az NV nek hogy meghozza , de nem mert felfelé akarja terelni a népet a még drágább kártyákhoz meg az évente kiadott super, Super Ti , s lassan majd? super Ti Ti kártyákhoz, míg az AMD mindig 1 kártyával megoldotta ezt.
Minimál RT szintű dologra látványvilág hasonlóság ügyileg jó példa a rajongók által készített Half Life Black Mesa HL 1 remake. Nagyon szép fény árnyék, tükröződések voltak, legyen az pocsolya, lámpa, real time fénytörés és változás. Vagy ami volt most a Dark Messiah RT extended edition trailerbe amin NV vel dolgoznak fanok és pár ex fejlesztője a gamenek. Jön az adott karakter és az árnya előbb ér oda szépen kidolgozva feléd ugye mint a való életben na ez is volt a Black Mesaban. Nvidia féle RTX metódus nélkül megoldva. Ott nem kellett semmi technikai követelmény a VGA-kon kötelezően ahhoz hogy megoldják. Ez üzlet is. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70003 üzenetére
"Nem hiába a milliós táború youtuber tesztelők szavazásain 10-20% közt volt az RT használom s megéri számomra válaszok aránya."
Ha ezt a tobb 10 millio eladott Nvidia kartyakra lebontod, az also hangon tobb szazezer, tobb millio user.
Kicsit mas lesz a leanyzo fekvese. -
hahakocka
őstag
válasz
BerserkGuts #70002 üzenetére
A vicc az, hogy a mesh shader hiánya miatt nem indult el az Alan Wake GTX 1070 , RX 5700 asokon majd jött egy házi modder kb és megoldotta egy mod-al .
S mit ad isten nem sokkal csúnyábban ment 50 fps körül ezekkel az addigi 10 fps helyett.
RT nélkül se lenne sokkal rosszabb ez a 2-3 game főleg hogy elvileg kis kártyákon minimál módba ha megy rajta az RT, szóval ez már tényleg sponsori dolog lehet kb jelenleg. Mivel AMD-Intel VGA-kon nem megy úgy RT mag hiányában mint NV-ken. Szóval ezekre az üzleties döntésekre nem lennék büszke. Amúgy most majd AMD n is elvileg sokat javul az RT a 90% os NV market share miatt úgyhogy örvendjetek.
Amúgy mint mondottam a milliós feliratkozós csatornák youtube-os s egyéb szavazásokon a felhasználok 80% a nem kért az RT -ből. -
X2N
őstag
válasz
Sundesz #70007 üzenetére
2-3fps? Nem kösz, jó lesz akkor a raszter is, vagy ha csak a tükröződések vagy a fények vannak RT-vel számolva. Teljesen nem fogom lebutítani a képminőséget 4K monitoron ezért.
Pkc83-Persze hogy az. Nem lehet jelenleg kötelezővé tenni. Majd akkor esetleg ha már chipletes GPU-t tudnak gyártani és 100-150eFt-ért kapsz 5090 teljesítményű kártyát. 1080p-1440p-re az már az átlagnak elég lesz hogy RT-vel játszhasson.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #70001 üzenetére
Igen ez engem is idegesített hogy 'csak' 16gb a 20gb-24 gb után, de azoknál kezdőár esetén sokkal olcsóbbak is lesznek. S mellé jön sok újdonság is most elvileg szoftveresen. Azt meglátjuk. Meg jön valami csoda dolog amit Abu mondott
Amiben egyelőre még én se hiszek de ki tudja.
-
Jacek
veterán
Jaj most mi lesz a 300e AMD kártya veri a 500e NV juj.. eladom a részvényeket
-
Sundesz
addikt
válasz
Busterftw #69989 üzenetére
Az Indy-ben kiakad (2-3 fps) a 4070, ha path tracing-et bekapcsolom és minden más ultra 1440p-ben. A textúrát lejjebb kell venni, akkor jó lesz, de a DLSS és framegen is növeli még tovább a vram igényt. 4K DLSS quality mellett PT nélkül is kiakad ha minden ultra-n van, pedig amúgy simán 70-90 fps között vinné a játékot. Ugye e felett van még a supreme is. Én a magam részéről a 4070 után biztosan nem vennék már 12 GB-os kártyát 1440p-re. Némi kompromisszummal amúgy nem fog megkotlani és használhatatlanná válni a 12 GB vram miatt a kártya még nagyon sokáig.
-
Jacek
veterán
válasz
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw #70000 üzenetére
Meg kell majd még pár év amíg teljesen átállnak a játékfejlesztők az RT-használatára(only), addigra az engine-eket is kikalapálják ahogy az UE5 is sokat javult az 5.4-re. RT jelenleg csak érdekesség. Mint anno amikor a 20-as széria kijött. Volt ilyen kártyám megnéztem én is. De nem fognak tömegek ezért 5080-5090-es kártyát venni(ami kellene hozzá minimum h értelmesen használni lehessen).
-
Jacek
veterán
válasz
-
hahakocka
őstag
Ja senki se ismeri
a másik hogy pont az RT-t se nézed se multiban és pl. singlebe a Doom Eternalban a 200% pörgésbe .
Amúgy a legtöbb gamebe alig-alig ad hozzá a grafikához, cserébe jó sok FPS-t elvesz vagy rákötelez a DLSS-re. A másik hogy nem kötelező a DLSS-ahogy írtátok de natívban is kötelező egy csomó game-hez és RT ben meg 1000%. Szóval ha élvezetesen akarsz játszani akkor sajnos kötelező manapság az új gameknél. Persze lehet mediumon is tolni, 400e ft os kártyákkal .
Nem hiába a milliós táború youtuber tesztelők szavazásain 10-20% közt volt az RT használom s megéri számomra válaszok aránya. A legtöbb a sose használtam nem is fogom mert nem éri meg a + látvány amit ad FPS csökkenéssel vagy a mix volt hogy 1-2 játékban megéri vagy az hogy nincs s nem is lesz olyan kártyám még.
Ahol tényleg jó hatású az RT az a Cyberpunk , Alan Wake 2, szerintem a Kingdom Come 2 be is és most a Wukong még, esetleg a Control. Metro Exodus esetleg még de abból az új RT enhanced változata ami külön jött ki később. -
BerserkGuts
addikt
szerintem nagyobb gáz amikor el se indul a játék
amúgy pont egy olyan multi fps-t mutatsz ahol kompetitíve miatt nem extrém beállításon játszanak hanem low/medium
nyilván lehet találni vice versa kifogásokat de a tény az hogy jobb ha elindul egy játék és tudok vele játszani ezért veszek nv kártyát -
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts #69996 üzenetére
Es ezt megfejelik azzal, hogy kovetkezo genben kevesebb VRAM-ot adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged