Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
huskydog17 #69986 üzenetére
Az új Doomot amúgy várom mert visszatér a régi Doom 1-2 gyökerekhez és a 2016 os Doomhoz nem az új ugri bugri agyérgörcsöt kapó szupergyors Eternal útját folytatja, úgyhogy azt ki kell RT-vel akkor próbálni majd az új gépen.
Írtad mégis a végén hogy az új Doom akkor mégis 2 van és mondom van még egy 3. is de istennek se jut most már az eszembe. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Busterftw #69989 üzenetére
Arra kellene valaszolni, hogy hol a 12GB RT bottleneck es a low 1% amirol beszelsz?
Ilyen az amd marketingje "amd marketing fish catch" kapsz több vramot vegyed jó lesz
aztán minek ha nem elég erős a gpu teljesen felesleges nem lett több fps 20, 24GB miatt
de 240GB is lehetne -
PuMbA
titán
A Black Ops 6-ban azért nem ér sokat az AMD előnye, mert egy multi cím. Semmit se veszel észre a rohangálás, az ellenfelek feltérképezése és a lövöldözés közben a 4K felbontású Extreme grafikából, emiatt senki se játszik vele így
Medium grafika és 180-240fps.
Ellenben egyre több AAA single player cím NVIDIA-n érzi jól magát, mint a God of War: Ragnarok vagy Kingdom Come Deliverance 2, ami mostanában kezd megmagyarázhatatlan lenni.
X2N: 4K Extreme grafikán 60-80fps-sel nem játszik vele senki, ahogy a TPU tesztben látszik, nem a játékkal
-
X2N
őstag
válasz
BerserkGuts #69991 üzenetére
Még mindig UPSCALING
NATÍV 4K rasztert nézz ne RT-s címet. Erre van az XTX, meg FHD-ra érdekességképpen megnézni az RT-s címeket. Amennyit jelenleg hozzáad az RT felejtős lesz még jó pár évig...
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #69991 üzenetére
Nem gáz amikor a 4070TiS a 6900-el viv?
a 4070S meg a 7700XT-vel?
-
hahakocka
őstag
válasz
huskydog17 #69986 üzenetére
Azért mert nem vágod és talán nem volt részed ebben egyetemen hogy emlékezz rá attól még igaz amit analógiaként írtam sajnos. Vagy csak szerencsés voltál, hogy nem kaptál ilyen tanárokat mert nem 1 van. A kötelezően ajánlott olvasmányok esete sajnos ezzel is megegyezik sok-sok játékban. Ha nem használod szívsz, ha röviden akarod az összefoglalót. (Egyetemen a vizsgán szívsz az ajánlott ellenére, itt meg az FPS mértékében vagy textúra stb hogy mehessen a játék élvezhetően). Nem lesz 60-100 fps-ed pl 1440p-4K n high-very highon se- sok-sok kártyával legalábbis. DLSS-FSR nélkül egyszerűen nem fogsz tudni élvezhetően játszani. De amúgy ez már akkor is látszik amikor úgy tesztelik eleve ezen új játékokat s natívot legtöbben le is tolják. Mert nincs nagyon értelme. Ez persze játékfüggő de sajnos egyre több ilyen van. Optimalizálatlanság és a hanyag majd DLSS-FSR megoldja metódus okán.
A másikat magad is leírtad hogy nem mindegyik game-ben van erős optimalizálási hatása a sponsornak sokszor csak annyi hogy FSR vagy DLSS támogatás és annak update-je később. Valamikor viszont van s ez nagyon is látszik legtöbb esetben NV sponsor gameknél.
A vram ügyet meg alant levezettem már nem 2 db NV által fejlesztett RT demó szerű játékon hanem általánosan nagyon sokféle játék volt a Techspot cikkében.
Indiana Jones mellett már a Doom Dark Ages is kötelezi az RT-t és még egy játék volt amit asszem szintén ugyanaz a kiadó adott ki. Nevére se emlékszek már látod annyira nem érdekelt de még egy van. Talán ott említettem is.
Remélem nem lesz egyre több. -
bozont
veterán
válasz
BerserkGuts #69983 üzenetére
"nem natívban játszunk minimum upscale és még ott az frame gen is"
Elég baj az hogy ebbe az irányba halad a játékipar.
Legalább jobban rákoncentrálok majd a backlogomra. Az sem hátrány, hogy így legalább az új hardver is ráér később és mire váltás lesz már a jelenleg új játékok is potom pénzért beszerezhetőek lesznek valami jó akcióban és mehetnek natívban. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69980 üzenetére
Irrelevans. Ott a TPU linkjen az RT csomagban nem csak NV sponsor cimek vannak.
De teljesen mindegy, mert ez a helyzet, ezek a jatekok, ezek a teljesitmenyek. Ha minden jovobeli jatek NV szponzor lenne, akkor mit csinalsz? Meddig keresed a kifogasokat?Arra kellene valaszolni, hogy hol a 12GB RT bottleneck es a low 1% amirol beszelsz?
"1440p n nem PT-ben nem elég supreme vagy very high settingsen a 12gb"
A 12GB RT Minimum mellett van ajanlva, felskalazoval.
Miert csodalkozol, hogy nem eleg?
Ettol a 16GB-os Radeonok nem lesznek gyorsabbak ebben a jatekban, lasd fentebb.
Ezt a beallitast mutatja a CB PT tesztje is:"ezt sose mondtuk hogy sokat jelentene 20gb"
De konkretan ezzel hitteritesz mindenhol, hogy emiatt jovotallobb a Radeon, amikor ez nem igaz."Ratcher high-very high on a RTX által kedvelt RT már nem elég 12gb pont 12GB kell neki szóval kicsivel több kell. 1440p-n!"
Csak ugye itt 4060Ti-vel tesztelnek, 4070 nincs a tesztben.
A Techspot konkluzioja is ugyanaz, hogy 1440p-re kell a 12GB.
Ujabb ongol.A tobbi jatek teszt pedig ugyanugy irrelevans, mert ez egy 4090 teszt, nem 4070 teszt!
"That's what we've done for this article, testing a dozen modern titles using the GeForce RTX 4090 which is ideal for this because it packs a 24GB buffer.""De sokszor 1440p +RT very high, high-on, se fent kiraktam sok példát. "
Te egy 4060ti es 4090 vram tesztet raktal be, aminek koze nincs a 4070/5070 12GB teszthez!"Na s ez a most, mi lesz 1-2 év múlva?
Továbbra se válaszoltál arra..."
Ugyanaz, mint eddig. A Radeonok tobb vrammal nem mennek semmire, az Nvidiak bizonyultak jovotallobbnak.
De nem valaszoltal arra, hogy a bizonyitekok utan mikor fogsz leallini a hamis mantrakkal. -
hahakocka
őstag
válasz
Juhé beraktál 3 NV -vel közösen fejlesztett RT demót gratula! Inkább a 30-50 games teszteket kedvelem amúgy.
Tényleg meglepő hogy ennyire jók meg amúgy is mint mondottam vala amíg RT -magok lesznek rajta s az AMD-n nem nagyon, nem látom hogy totál utolérnék (hacsak valami csodát nem tesznek) bár most lesz egy RT erősödés mennyi az hamarosan 2 óra után kiderül, bővebben meg majd a teszteken jövő héten. -
X2N
őstag
válasz
Megint kezditek ezt a marhaságot? Ki vesz 1440p/1080p-re 24GB-os XTX-et? Az XTX egy 4K kártya.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69636 üzenetére
Mi köze a kötelező olvasmányoknak és egyetemeknek egy felskálázó technológiához? Semmi. Ez csak egy újabb értelmetlen terelés.
A kötelező és ajánlott nem ugyanazt jelenti. Hányszor írjuk még le? Játékokban ki lehet kapcsolni a felskálázást? Igen, akkor nem kötelező, ilyen egyszerű.
Ha a sebességproblémák miatt akarod úgy látni, hogy kötelező, akkor sincs igazad, mert másféle módszerekkel is lehet sebeséget nyerni. Mivel korábban írtad, hogy natív hívő vagy, így még inkább értelmetlen és ellentmondásos, hogy kötelezőnek látod, hiszen ugyanúgy tudsz sebességet nyerni, hogy ha a kimenetifelbontást csökkented vagy a grafikai részletességet. Neked pont ezek valóak, hiszen a felskálázást ördögtől valónak tartod."S azt is leírtam már hogy attól hogy AMD sponsor a legtöbb esetben annyit jelent hogy támogatott FSR van benne."
Nem. Ennek se jártál utána, csak hasraütés-szerűen írsz valami marhaságot. Egyrészt az AMD hivatalos játéklistája is egyértelműen cáfolja ezt, továbbá korábbi partnerségeknél is lehetett látni, hogy bizonyos játékoknál sokkal többről van szó.
Ha pedig tegyük fel, hogy egy játékban valóban csak FSR beépítésében segített egy AMD mérnök és ezzel ki is merült a szerződés, akkor ezt a játékot ne tekintsük AMD sponsor játéknak annak ellenére, hogy hivatalosan az, csak mert neked nem tetszik?
Még egyszer röviden tömören utoljára: AMD sponsored címeket itt találod. Az itt lévő játékok tehát mind AMD sponsored címek függetlenül attól, hogy mennyi pénzt és munkaórát öltek bele.Másképpen fogalmazva: egy sponsored cím nem azt jelenti, hogy ott automatikusan a sponsor gyártó termékinek előnyben kell lenniük, feltételezem te ezt várod el, de ez egy iszonyatosan elavult elmélet, aminek már semmi köze a valósághoz.
"Míg ha megnézed a diákat az NV sponsoroknál láthatóan sokkal jobbak az FPS eredmények is mindig pont ott."
És az ég is kék. Most ezen meg kéne lepődni? Persze, hogy jobbak, de az NV a legkisebb mértékben sem tehet arról, hogy az AMD hardverek iszonyatosan gyengék RT-ben és az eddigi felskálázójuk is hulladék kategória.
Nem kell azonban minden NV előnybe NV szponzorizációt belelátni, mert te jelenleg sajnos ezt csinálod, ami megint csak teljesen félrevezető.
A jobb érthetőség kedvéért nézd meg az Avatar Frontiers of Pandora-t, ami szoros AMD együttműködéssel készült, az abban debütáló új Snowdrop motort az Ubi az AMD-vel közösen fejlesztette ki, akkoriban itt a fórumokon ment is a szokásos propaganda, hogy az AMD itt majd forradalmasítani fogja az RT-t. Egy valag pénzt beletoltak, aztán a végén semmilyen gyakorlati előnyük nem lett, ugyanis az NV hardverek sokkal erősebbek RT-ben, márpedig a Snowdrop erősen támaszkodik a DXR 1.1-re. Ha még nem lett volna elég pofon, hogy semmilyen gyakorlati előnyhöz nem jutottak, most kiderült, hogy az RDNA4 rajtnál az Avatar nem fog kapni FSR4 támogatást annak ellenére, hogy ez az AMD egyik legdrágább partnersége volt."Lumen tudom tök más UE5 engine-hez köthető hogy jött ide, mert róla nem beszéltem."
Dehogynem, be is másoltam az előző hs-re, amire válaszoltál. A othig Remake Lument használ, ezt írtad:
"Igen most láttam a Gothic 1 remake új demoja is kötelező RT vel jön. S ezáltal kb kötelező DLSS el, FSR-el.
Nem tudni, hogy kikapcsolható lesz-e a Lumen, de ettől függetlenül a felskálázáshoz semmi köze, mint ahogy te írtad."Hát ha nem köteleznék e 3 említett játékban pl RT-re ezeknél a gameknél a játékosokat, akkor menne 1070-el, 5700 assal is pl a 3 game mert bírnák simán."
Nem tudom melyik három játékról beszélsz, én csak az Indiana Jones-ról tudok, ami kötelezően előírja a hardveres RT gyorsítást. Ez miért gond? Az a gond, hogy 2024 végén megjelenő AAA cím nem fut az RX 5700-as kártyádon? Ezt úgy hívják technológiai fejlődés, ami PC-n mindig jelen volt. Amúgy az Indi játék pont az egyik leggyorsabb RT-s game lett a piacon.
Azt várod el a piactól, hogy álljon le a fejlődés csakhogy a 6-8 éves középkategóriás kártyák is Ultra-n tudják futtatni a legfrissebb címeket? Nekem az jön le az írásodból, ez esetben neked a konzol való."Az Alan Wake 2 nél nem az RT volt a fő gátló tényező hanem más, de ott is moddal (Mesh shadertelenítés) megoldották hogy 40-50 fps el menjen 1-2 generációval régebbi kártyákon érdekes mi?
Persze azért nem volt ugyanaz a minőség."
Ott hivatalos javítás jött, ami alternatív kódutat kínált a mesh shader-t nem támogató hardverekhez (Pascal, RDNA1), hogy azokon is fusson. Persze, hogy nem tudják hozni a minőséget, ez irreális elvárás ismét a részedről. Én értem, hogy egy RX 5700-el szeretnél Path Tracing minőséget, de az finoman fogalmazva teljesen irreális elvárás. Továbbra is azt tudom javasolni, hogy menj át konzolra, ott nem fog ilyen sok csalódást okozni a technikai fejlődés.
Csak szólok előre, hogy az új Doom is akkor csalódást fog neked okozni, mert az is kötelező DXR támogatást fog elvárni. -
Jacek
veterán
válasz
Figyi miert nem black ops 6 becnhet raktal be?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
hahakocka #69965 üzenetére
ki hallott már a kókuszpókról
voálá DLSS/FSR varázslat és még a frame generation nem is vettük ide meg az RT-t
Ez a valóság xtx nem egy megérős kártya 400.000ft-ért mert nem natívban játszunk minimum upscale és még ott az frame gen is onnantól meg nincs sok előnye ja és RT akkor meg végképp nincsen
Nyilván torony magasan 5090 a többi meg ár pénztárca függő de nem lehet mellé lőni
Ami fontos "mostani" játékokat kell nézni nem remastert meg 4-5 éves régi címeket
viszont van ahol jól működik az xtx nyilván azokkal szokták felcsalni a statisztikákat de kit érdekel ha valójában meg nem működik -
hahakocka
őstag
válasz
Devid_81 #69976 üzenetére
Gyorsan eljönne az a korlátozó tényező az 5090 en is
hisz azzal már ultra- n kell tolni mint csúcs vga csúcs áron és a 12gb 1440p-se elég oda. De sokszor 1440p +RT very high, high-on, se fent kiraktam sok példát. Vagy necces a dolog legalábbis sokszor az tuti. (100-200MB híján). Láttuk hogy pl 4K ba amire 4090-5090 van kitalálva, ha elfogy a vram szépen beesnek a kártyák játszhatatlan szintre kb. S ott mindegy milyen a kárty a vram lesz a fő tényező.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Elderath #69979 üzenetére
Youtube link az eloadasra.
All You Need for Gaming – AMD RDNA™ 4 and RX 9000 Series Reveal -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #69974 üzenetére
Ne zavarjon hogy ez egy NV sponsor full game és hogy RT amiben mindig hátrányban volt az AMD de nem 1-2-3-4 fps el.... épp ezt mondom, Valamiért itt nagyon közel van vajon miért? Hirtelen RT magokat növesztett?
vagy megjavult az RT pont a Cyberben az előző genes AMD-ken?
Minimum FPS ben ott a 10-15% difi amúgy. S ezek mely játékok alapján vannak? 30-50 game alapján?
"If FHD is all that you need, 8 GB could serve you just fine for a couple of generations. However, if high-resolution gaming is what you're after, we highly recommend getting at least 12 GB. Opting for 16 GB video cards will set you up for a few years."
A más által kifeketézett részt is ajánlom amúgy.[link]
Redditen
Ajánlom itt a hozzászólásokat. 1440p n nem PT-ben nem elég supreme vagy very high settingsen a 12gb és sokszor 10-12 gb os karikon beesik drasztikusan az FPS.Remélem tesztelik majd most az Indiana Jonest is az új kártyákkal és a régiekkel megint
.
16-20gb 1440p be nem is jelent sokat szinte semmit s ezt sose mondtuk hogy sokat jelentene 20gb ott a 16 a nem mindegy annak van értelme s olcsóbb sokkal mint egy 7900xt t venni. Egy 7800xt elég.[link] How Much VRAM is Enough for PC Gaming?
Testing GPUs and VRAM Capacity: 8GB, 12GB, 16GB, 24GBTechspot
Ratcher high-very high on a RTX által kedvelt RT már nem elég 12gb pont 12GB kell neki szóval kicsivel több kell. 1440p-n!Cyberpunknál is 11-12gb határmezsgye 1440p
Avatarnál szintén 13-16gb.... 1440p s itt 6-7 féle setting van s a közepéről van majdnem szó.... Ultra itt kb very high konkrétan.
Homeworld 3 1440p RT nem elég a 12gb.
Hogwarts Legacy is necces 11-11.3gb 1440p
Alan WAke 2 highon 11-11.9gb 1440p
Ez mind 1440p- s ahogy redditen láthattad a 10-11gb nál már necces a dolog már van hogy kifogy egy -egy pillanatra és hatalmasat esik az FPS. Amúgy te játsszasz is gameket? Mert én 32 éve folyamat (mindenféle stílusban és Indie-t és AAA-t is), s ott is lehet élőben tapasztalni néha ugyanis 1-1 benchmark nem a legjobb viszonyítás a valóságra amúgy
Erről is volt sok cikk és youtube videó.
"Regardless of what did or didn't happen, with the exception of entry-level options, you shouldn't be buying 8GB graphics cards anymore. 12GB is now the bare minimum, and 16GB is the ideal target.
Na s ez a most, mi lesz 1-2 év múlva?
Továbbra se válaszoltál arra viszont miért baj ha egy raszterben kicsit jobb kártya, olcsóbban ad +4gb vramot egy középkateges vga esetén, a konkurenciához mérten?
Akár Intelt is mondhatnánk de sajnos ott nincs középkateges kártya így ott az A770 nem játszik alsókategbe felesleges a 16 gb.
Ja és ahogy láthatod a 9070 el de az előző genes AMD kel is vígan lehet highon 4K ba tolni 16gb vram miatt is részbe ez is miért baj? 4070 sima változattal pl nem fogsz de a superrel se 80fps el. -
Most akkor ma van a megjelenése vagy 6-án?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #69976 üzenetére
None taken.
Jo a peldad amugy, mert epp ezt mutatjak meg az eddigi generaciok, az erosebb es jobb hardveres/szoftveres implementalas miatt tobbet ert teljesitmenyben mint az extra vram.
Tehat epp ezaz, hogy "jovotallosagrol" meg nem lesz elegrol van szo, ezert jol megmutatja, hogy nem az tortenik ami eddig AMD selling point volt. Bar egyik generacioban sem volt ez.Mar a 4070-en is keves volt a vram, most meg a 5070-en is keves a vram, aztan a 2 eves 4070 egy zsiruj kotelezo RT-s jatekban epp az ellenkezojet mutatja. Epp a Radeonokon nem segit a tobb vram, ahogy eddig sem segitett.
Megy a beakadt lemez, low 1%, RT tobb vramot ker allandoan stb, aztan itt egy ujabb pelda, hogy nagy atlagban ez egy nagy marhasag.
-
válasz
Busterftw #69974 üzenetére
Jajmár, hát az Alan Wake 2 4K Ultrán Path Tracingen megfekteti a 12 gigás kártyát, úgyhogy onnantól a 12GB az semmire se elég kérlek
Ahogy láttam itt értelmetlen akár vitatkozni is arról, hogy egyszámjegyű specifikus (4K) eseten kívül a 12GB elég, és a 4070 Super szerintem a múlt generáció legjobb kártyája.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69965 üzenetére
Ne zavarjon, de a 4070-rol van szo (a 5070 kapcsan) amin 12GB van es gyorsabb mint a 16GB 7900XT GRE es 16GB 6800XT/7800XT.
De latom az se esik le, hogy a 4070 Ti 16GB-val gyorsabb 4 fps-el, mint a 20GB-os 7900XT.
Tehat hol az RT vram bottleneck, meg hol eszi a VRAM-ot itt amirol beszelsz?
"Amúgy miért csak mindig a 2 német tesztoldalt hozzátok"
Linkeltem a frissitett RT-s TPU jatektesztet 2025-re, nem csak "ket nemet" oldalt linkeltem. De teljesen mindegy, mert mindenhol ugyanaz a konkluzio. Hol az RT miatti vram bottleneck?A tereles helyett inkabb valaszolj a kerdesre esetleg, ha mar egyertelmuen nem igaz, amit fentebb irtal. (sokadszorra)
-
hahakocka
őstag
válasz
Sundesz #69969 üzenetére
Igen csak ott tök mindegy mert mindegyikkel játszhatatlan tehát pl pont ezért venni szinte mindegyiket felesleges kb. De 1440p ben se 60 fps RT volt DLSS-FSR el együtt egyikkel se. Ezért nem érdemes pl +30-40% okat ráfizetni a mostani 5000 esekre....
Raszterben meg eddig se volt gond AMD ken.Igen ez a difi hogy én nem tapsolok ezért pedig AMD oldalon vagyok. Ha nagy AMD fan lennék ezért és is annó mindenért tapsolnék
de nem vagyok
én kritizálom mindegyik oldalt s végül ezt vagy azt veszek ár -érték miatt főleg meg fogyasztás esetleg. Míg sajnos NV oldalon nagyon sok olyat láttam már eddig hogy szó szerint sokaknál mindenért megy a taps. Ezért volt fele-fele Intelem és AMD és majdnem így a vga-im.
Hát én úgy vagyok vele jobb a biztonság ez lesz 350w tuti ha felhúzták szépen. Az meg már nekem nem kell. A célom egy 200-300W fogyasztás közt max. S mellé jön egy 16 PIN hát nem étvágygerjesztő nekem. Nem akarok lutrizni majd kiderül úgyis akik elsőre megveszik mi lesz vele.
de tény hogy az 500-600W os 5000 eseknél erősebb az esély. De egy 5060Ti-5070 nél csak nem lesz vele gond.
-
hahakocka
őstag
válasz
ReSeTer #69960 üzenetére
Hát ha láttad a tegnapi friss Cyberpunkos leakelt tesztet RT-PT-be 1-2 fps hátrány volt csak a 9070xt nek 5070Ti hez mérten, de hamarosan és a független tesztekben jövő héten kiderül.
De attól még a textúrákat, felbontásokat lentebb fogod venni most sok game esetén egy friss s drága kártyán is vagy legkésőbb 1-2 éven belül egy 12gb os kártyán, míg egy 16gb oson ez eltolódik, mi nem egyértelmű ezen? Vagy DLSS-zel másikkal, 16gb ossal meg natívozol.
[link]
A kínai bemutatón meg lett erősítve amit korábban láttunk. +42% a 7900GRE-hez mérten
a 9070xt nél.
[link]
Na ezzel Sapphire viszont nagyot bakizott. Addig húzta a kártyát amíg 16 PIN nem lett lehet ez eszik majd 350W ot is. NITRO+ Nem hiszem hogy sokan veszik majd emiatt ezt a többi AIB hoz mérten s ahogy látom sokan gondolják így a fórumokon. -
S_x96x_S
addikt
válasz
BerserkGuts #69961 üzenetére
> szóval 2027-ig nem kell aggódni a vram mennyiségén
A 16GB VRAM ( RX 9070 ) elég hatásos az aggódás ellen
és a PCIe Gen 5.0 lehetővé teszi a relative gyors rendszermemória cachelést is. -
hahakocka
őstag
Úgy csinálsz továbbra is mintha a 90% share , milliárdos trilliárdos NV egyenlő lehetne lehetőségekben AMD vel vagy vga fronton Intellel.
Hát ezerszer több lehetőségük van milliószor több pénzük bármire. Sokkal több sponsor ehetősége stb. Gondolom sokkal nagyobb apparátusuk van technikai oldalon is volt mivel és mire befektetni. De maga a DLSS ötlete viszont és alapja tőlük származik így azt nem is lehet elvenni tőlük hogy szép húzás volt.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #69953 üzenetére
Itt amit linkeltél kemény 4 fps előnye van a 4070 super Ti nek pedig az van pariban a 7900xt vel és RT alatt és NV sponsor gameben.
A 7800 és 7900GRE is RT alatt láthatod pár fps a 4070 4070 super hez pedig az NV-re és RT-re van optimalizálva az egész game (nem is indul el RT nélküli vga-val) de hát eszi a vramot viszont.
Amúgy miért csak mindig a 2 német tesztoldalt hozzátok amik amúgy elég NV oldalúak általában s a mai napig. Míg pl az általad szidott álltólag AMD-s, részletes tesztekkel, s 50 játék tesztjeivel operáló HWU agyondicséri az DLSS t mostanság épp. Tehát ők mert régen AMD-s nek voltak mondva örökké azok lettek? A 2 német NV favor oldal meg smafu? Nem nagyon változtak.
De ott a Gamer Nexus is most ősellenség lett NV fanok szemében hirtelen, vagy ott a holland Techtesteres csaj ezek függetlenek vagy a Techspot. -
ReSeTer
senior tag
9070 nem fog annyiba kerülni mint a 7800xt. Az a baj.
Na meg ami kiszivárgott %-os teljesítmény, nem látszott RT teljesítmény javulás.
+10%-okat láttam az előző gen-hez képest azonos raszter kártyákkal összehasonlítva AMD-n belül, ami kb semmi. Ha Nvidia közelébe akar menni, akkor +50-%-okat kellene látnunk. -
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts #69961 üzenetére
Igen, ez a CB teszt konluzioja, amibol a kep van.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Busterftw #69953 üzenetére
a kiesők a 8GB-ok egyenlőre ezt keverik rendszeresen mint szezont a fazonnal
valóság meg az hogy amíg a konzolokból nem csinálnak jobbat,erősebbet addig nem lesz változás mert mindent elsőnek konzolra készítenek utána klónozzák csak pc-re
szóval 2027-ig nem kell aggódni a vram mennyiségén
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Sundesz #69944 üzenetére
Az a baj, hogy egy 4070-es kártyához aminek majdnem ugyanott van a raszterje, az RT teljesítmény lemaradt nagyon.
Én azért szeretnék bizonyos RT beállításokkal 1080p-ben játszani, főleg ha jövőben még kötelezően elő is írja a gépigény.
AMD azt marketingelte, hogy most rámennek az RT-re nagyon, meg hogy market share.
Ezzel így nem lesz market share, nézhetnek majd megint, miért maradnak 10%-on.Én 7800xt kártyára számítottam nvidia 4000 közeli RT-vel, ugyanannyi pénzért.
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #69957 üzenetére
Gondolom innentol ami konzolos cucc 98%-a a gameknak abban benne lesz az FSR4, oda eleve meg kell csinalniuk a Sony verziot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
S_x96x_S #69956 üzenetére
A Project Amethyst az más. És a PSSR, illetve az FSR4 is eléggé eltérő. Mindkettőnek saját a neuronhálója, stb.
A Project Amethyst célja sokkal inkább kötődik a PlayStation 6-hoz. Ugye nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen helyen lehet jól használni az AI-t. Nincs igazából univerzális irány, nem igazán látszik, hogy hol van úgy nagyon világosan értelme. Tehát erről kb. mindegyik cégnek van egy némileg eltérő elgondolása, és ezeknek az elgondolásoknak van ugyan közös halmaza, lásd upscaling, de vannak szempontok, amelyek alapján nem biztos, hogy van egyezés.
A Sony gondja az, hogy rájöttek, hogy megéri kiadni PC-re a játékaikat. Egyszerűen kis munkával jár, és viszonylag sok pénzt hoz. Nem véletlenül vették meg a Nixxest. Na most a gond az, hogy a PlayStation 6-hoz meghatározhatnak maguknak egy irányt, hogy mire használják majd az AI-t, ehhez tervezhetnek egy hardvert is, illetve ugye terveztetnek az AMD-vel, de mi van akkor, ha az AMD ezt túlságosan szélsőségesnek találja? Nem beszélve az Intelről és az NV-ről. A Project Amethyst ezért jött létre. A Sony és az AMD megpróbálja közösen meghatározni, hogy mire lesz optimális az AI, és talán nem lesz teljes az átfedés, de biztos, hogy egy nagyon nagy közös halmaz lesz. Ehhez pedig az AMD garantálja, hogy hoz ideális PC-s hardvereket, hogy a Sony tudja ezekre portolni a saját AI megoldásait. Aztán követhetik őket a többiek is, nyilván annak a Sony nagyon örülne, mert akkor a többiekre is tudnák a megoldásaikat portolni, de most egy garanciát akartak, hogy lesz PC-n is a saját elképzelésükhöz hasonló koncepció.
-
S_x96x_S
addikt
> Az FSR4 most ezért van nagyobb bajban,
> mert a játéktámogatása bőven a DLSS4 mögött lesz még jó ideig.A SONY és az AMD együtt dolgozik a Project Amethyst -en
és az FSR4 - en is rajta van a Sony hatása.
"PlayStation and AMD are teaming up to infuse games with AI"vagyis ha a PSSR és az FSR4 között szoros átjárás lesz,
akkor van esély, hogy utolérhetik a DLLS4 -et.Kepler már meg is jegyezte:
https://x.com/Kepler_L2/status/1894510305637515444
"My one wish for RDNA4 launch is for FSR4 to be better than DLSS4. Not because I actually care about upscalers, but just because I want to see NVIDIA users suddenly being against proprietary, vendor locked tech."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Cserélhetők a fájlok. Csak az nem jó megoldás, mert ugyanazok a gondok jöhetnek elő, amik általánosan jellemzők például a DLSS-es fájlcserékre. Például hiányzik a játék által használt preset az új állományból, és akkor jön a legrosszabb képminőséget adó fallback mód. Emellett ezt a módszert az NVIDIA nem véletlenül nem ajánlja, mert rengeteg képi hibát detektálnak vele. Ugye vannak túlbuzgó userek, akik fényképezik a képi hibákat DLSS-sel, aminek örül az NV, csak az így leadott hibajelentések zömében kiderül, hogy kicserélte a dll-t a user. Aztán csukhatják be a ticketet, és írhatják vissza a felhasználónak, hogy "persze, hogy hibás a kép, ha kicseréled a dll-t te hül...". Egyébként erre majd később jön egy ellenőrző a meghajtóba. Ezért is lesz jó az új NV App. A ticketet el sem küldi kivizsgálásra, ha fájlokat cserélgetsz, hanem automatikusan visszaírja, hogy a játék integritása rossz, és javítsd ki Steamen. Ettől persze cserélhetsz dll-t, csak nem fogják kivizsgálni, ha bajod van. Van erre hivatalos módszer gyárilag, ami ellenőrzött az egyes játékokra.
Az API modularitása az FSR 3.1-ben inkább azt szolgálja, hogy az AMD később az FSR eljárások elemeit ki tudja cserélni driverből. Nem te, mint user, mert azt nem tudod, hogy mi kompatibilis mivel, hanem ők, mert tudják, hogy melyik program hogyan és mit használ. Emellett ugye van egy érdekes igény a fejlesztők részéről is, hogy tudják vegyíteni az egyes különálló modulokat más technikákkal. Például működjön a DLSS-sel az AMD-féle képgeneráló. Ez már meg is van oldva. És ilyen formában nem kellene a DLSS képgenerálóját implementálni. Amúgy is jelenleg már négy különböző képgeneráló módszer van, ami nagyon sok, mivel sok teszteléssel jár. Mindegyiket karban kell tartani, miközben három között alig van működésbeli eltérés. Emiatt függetlenítette az AMD a képgenerálóját az FSR-től, mert egy csomó fejlesztő azt kérte, hogy tegyék ezt használhatóvá a DLSS-sel és az XeSS-sel, és akkor nem kellene olyan képgenerálókat beépíteni, amelyek csak kevesebb VGA-n működnek. Elég lenne az AMD-é, ami működik minden VGA-n, miközben mellette használható akármilyen upscaling.
-
PuMbA
titán
Kár, hogy az NVIDIA ezt már a DLSS 2-vel megcsinálta, így DLSS 4-re felhozható pl. a Red Dead Redemption 2. AMD-nek már az FSR 2-t cserélhető dll-esre kellett volna csinálni, de szokás szerint csak aludtak és nem gondolkoztak előre. Ez az előrelátás hiánya volt eddig is a vesztük az NVIDIA-val szemben (a hírhedt AI nem kell a minőségi felskálázáshoz irány erőltetése), reméljük, hogy mostantól nem hoznak csak a jelenben működő döntéseket.
Az FSR4 most ezért van nagyobb bajban, mert a játéktámogatása bőven a DLSS4 mögött lesz még jó ideig.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Sundesz #69927 üzenetére
12Gb ennel a gamenel 1440p High 60 fps az ajanlott.
Amugy epp most neztem a TPU 2025-re frissitett test setup es jatek listat, az ujrateszt alatt sem olyan veszes a kep, ahogy ezt lefestik.RT alatt meg valamiert egyre jobban csusznak le a Radeonok.
Plusz ugye most jonnek a textura tomorito eljarasok, szoval ez segithet a kevesebb vrammal rendelkezo kartyakon.
-
Quadgame94
őstag
GRE is 550 USD MSRP volt és 270-290K volt. Szóval ez ennyi lesz.
A két modell között annyi lesz a differencia mint a 7700 XT és a 7800 XT között. A 7700 XT 190-210K között mozgott a 7800 XT meg 210-240K között. Persze voltak anomliás és furcsán árazott modellek de ez volt a jellemző. Azaz 275 ezerért elvileg lesz 9070, a legolcsóbb XT pedig 310 ezer környékén lesz.
Persze ez a normális MSRP ár. A partnerek nem így fognak árazni. Azért van a két modell egymáshoz közel árazásban mert az XT ára az eleján el fog szállni és a gyengébb lesz "normálisabb" áron. Elvégre az csak egy 220W kártya.
-
Pkc83
őstag
A napokban írtad,hogy lesz valami baszó feature az új kártyákba ami elvileg segít a szarul optimalizált játékok futtatásában. Ez elvileg azt jelenti, hogy például a CP77 ami futna mondjuk 30 fps-el egy 5080-on,az most ezzel a feature-el fut majd mondjuk 50+ fps-el? Vagy rosszul gondolom?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
deathcrow42 #69883 üzenetére
Mert az FSR 3.1 kapott egy moduláris API-t. Tehát ki lehet cserélni egy elemét úgy, hogy közben a többi eleme működőképes marad.
Vagy az FSR 3.1-et kell beépíteni, és akkor a driver kicseréli az egyes elemeit, vagy az FSR 4.0-t kell direkten beépíteni. Utóbbi csak az újabb, érkező címekben lesz megoldva.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69926 üzenetére
Mondjuk az hogy olyan is mint én nem vennék. És én potenciális vásárló vagyok. 12 GB VRAM nálam már felejtős. Gondolj abba kik váltanak most. 3070 Ti/3080/6800/XT tulajok nagyrészt. 12 GB ezeknek az embereknek nem lesz. Az teljesen más kérdés hogy elég e.
-
hahakocka
őstag
PowerColor launches Radeon RX 9070 (XT) Red Devil, Hellhound and Reaper series
Jól néznek ki nagyon. Hellhound a legjobb ár érték szerintem ebből. Reaper az alsó kateg. Red Devilt meg elején túl szokták árazni ha nem is ASUS-i magasságokba. -
Sundesz
addikt
válasz
Szeszkazán #69939 üzenetére
Amúgy egy 7800 XT mire nem elég? Minimális kompromisszummal tökéletes 1440p kártya. 20 éve 1024x768 60 fps-nek örültünk egy csúcskártyánál, azóta a felhasználói igények durván nőttek.
-
hahakocka
őstag
válasz
S_x96x_S #69941 üzenetére
Bocsánat csak 14-15% ot kell rárakni mert asszem 13% Kínai adó rajta volt már ezen árakon. Szóval igen lehet lesz annyiért sőt talán 240e ért is. S vicces hogy fél éve kb hogy 300e körül lesz az XT, 230-240-250e a sima, rég ezt mondom meg, hogy kb 7900xt-xtx erő lesz s mindenki kiröhögött, de várjuk meg a délutánt.
Szóval a 13% os kínai adó matt 230e (NON XT)-285e (XT) inkább. S ezekre pár ezer FT-nyi bolti áréhséget is ráraktam
Az az INNO-s ha volt is kb a Mátrixban élt pillanatokig az az ár
mint kiderült. Amúgy az INNO-kat régen szerettem, NV ből azok voltak nekem mindig szinte!
-
hahakocka
őstag
válasz
Szeszkazán #69939 üzenetére
Igen sajna
. Én is 200e körül akartam hát nem fog menni sehogy már.
260e-320 ig lehetnek ezek kb. , a sima és az XT itthon 27% os ÁFA-val. De lesz persze drágák akár kicsit olcsóbb is. Ma már ez a középkategória.. Oh amikor még 70-110e közt vettem
5700 at is 5.5 éve 110e ért vettem előtte a középkategeket 50-70e ért. Azért durva hogy 5 év alatt 2.5 szeres ár. Viszont ahogy látjuk az NV árazásokat a sima 5070 lehet 350-400e lesz s hát nem hogy az XT-t szerintem a ismét se veri meg a 4070 super szerű erejével és csak 12gb os.
A sima 9070 en gondolkoztam de az *50 dollár nem győz meg max ha 5-10% al gyengébb csakde még akkor se hat az már lófütty!
-
hahakocka
őstag
válasz
Már sokszor leírtuk FPS drop, 1% low esések és aki 2-3 évig akarja használni hát lowon vagy mediumon max fog majd hosszabb távon, s azért 350-400e ft ot adni egy 5070 ért hát nem éri meg szerintem.
S igen Fake frame gen meg DLSS_RT is 1-1.5gb vramot lezabál. Már most sok gamenél necces a 12GB vagy ha leveszed low-mediumra.... Emellett alap dolog hogy a kevesebb vramért miért fizessek többet? S a másik hogy a 9070 sima erősebb lesz elvileg mint a sima 5070.
Sokszor azt is elmondtuk már hogy a low budget kártyákra tényleg felesleges a 16 gb ram lásd az Intel ARC 770 vagy 4060ti 7600xt mert a 128 bitjükkel stb-vel hajukra kenhetik kb nincs bennük erő s kraft. De itt van viszont. (6800 tól, 4070 től felfelé lenne kraft 16gb al is) Jó példa volt a 3070 pl amit néztek 16gb al is vállalkozó kedvűek és sokkal tovább s jobban bírta a textúra és felbontás gyűrődést, mint a 8gb os alap verzió, s sokkal jobb min és 0.1% low FPS számai voltak.
yarsley: Hát igen s már rég pont 280-330e FT közé tippeltem a 9070XT-t
durván 300e ért na bejönne
Na persze ASUS TUF az 400 lesz kb
de soha nem vennék ilyet milliomosként se nagy átcseszés, felesleges pénzlehúzás. Powercolor Hellhound, Red Devil, Asrock Gaming ugyanaz csak sokkal olcsóbban.
canadaa: Hát kiderül még scalperekre előre nem tudunk, boltok áréhségére se. De valószínűleg nem lesz 550e ft mint a 5070Ti. Ja s jön a 25% os TRUMP- os EU vám adó tavasszal ki tudja mire milyen hatással lesz......... Ja s vigyázz téged is meg akar venni Trump
-
hahakocka
őstag
[link]
Kínában már befektetőknek bemutatták a kártyákat. 549 dollár a 9070 és 599 dollár az xT. De így ki venne simát?Legalább egy 100 dollár difi lehetne.
-
yarsley
aktív tag
válasz
deathcrow42 #69933 üzenetére
Igen, az a cél
Mondjuk ha kisebb tápod van és XT-hez azt is cserélni kell akkor a sima egyből jobban hangzik. Vagy ha nyáron így is majd megdöglesz a melegtől akkor a ~220w fogyasztás jobban bevállalható mint a 300+. (Tudom, visszább lehet venni a fogyasztást, de nem mindenki szeret azzal "játszani") -
ReSeTer
senior tag
Tehát kapunk egy 300 ezres AMD kártyát, hogy market share-t szerezzenek.
Továbbra sem tudják, hogy mit vesz a nagyközönség.
Ha jól látom, aki 200 ezret akar max költeni, az megint nem tud venni semmit, mert az előző gen kártyák gyártása leállt, ami azt jelenti, hogy árak az egekben, új gen nem jön 150-200 ezres kategóriába.Mit vehet aki szeretne egy 4070 rasztert ÉS RT-t!!!!! a fent említett áron? Nem létezik ilyen kártya. Vicc.
Az meg hogy majd valamikor jön kisebb kártya olcsóbbért, nem segít azokon akik venni akarnának valamit ebben a félévben.
Szerintem az előző gen gyártásának leállítása még a next gen előtt nagy hülyeség. Gyakorlatilag kinyírják az árakat ezzel. Párhuzamosan gyártani kell az elején mindkettőt, és amikor már stabilizálódott a gyártása a next-gennek, akkor leállítani a régit.
-
-
Sundesz
addikt
válasz
Angelland13 #69929 üzenetére
Entry level nem lesz érintett, a középkategoria árai mérséklődhetnek a használt piacon.
-
yarsley
aktív tag
válasz
fatal` #69920 üzenetére
Ha levonom a 13%-ot meg hozzáadom a 27-et, akkor 297k HUF-nak jön ki... De gondolom egyhamar nem lesznek ilyen jó áraink, még ha itt is olcsón akarja adni AMD.
#69929 Angellad13:
Belépő kategóriás kártyák a következő pár hónapban jönnek, de szerintem az árakat nem fogják igazán lenyomni a közeljövőben. A forint - euró árfolyam sokkal fontosabb hogy milyen árban vannak a kártyák. -
Devid_81
félisten
válasz
Full RT+FG es mar vege is a 12GB vramnak.
De meg ezek nelkul is keves lesz (mar most is az) a jovoben.
1440p-re ne akarjunk a kovetkezo 2 evre mar 12GB-os kartyat. -
Angelland13
tag
Egy új AMD kártya jó beárazása mit szokott okozni a GPU piacon? Most szeretnék beruházni új buildre feleségemnek és érdekel, hogy várható-e csökkenés entry level GPU-k árában.
-
Sundesz
addikt
válasz
12 GB 2025-ben ennyi pénzért kevés. Indy szerintem nincs rosszul optimalizálva, de 1440p ultra (rt nélkül) és elkér 11.5 GB vramot. Persze lehet játszani a beállilításokkal, de a gpu ereje tovább kitart mint a vram. Ray tracing, framegen eszi a memóriát.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69925 üzenetére
Mi a baj a 12gb al? 1440p s kartyanak keszul gondolom azis.
Par fosmodon optimalizalt jatekbol ami annyi vramot fal amennyit adsz neki, ilyen konzekvenciakat levonni sztem alapvetoen téves.
Nyilvan a tobb mindig jobb es alapvetoen egy fillerbaszas, de onmagaban a vram az egy dolog.
Milyen sokat is er pl egy a770 a maga 16gbjaval, igazi jovotallo dolog. Janem.
-
hahakocka
őstag
Ritkán èrte meg mostansàg sajnos előző genről vàltani főleg az elszâllt àrak miatt most már a teljesítmény se ugrik oly nagyot max a Dlss-Fsr àltal.
Ez az 50 dollár digi csak fura tènyleg vagy annyira jó lenne a sima is hogy közel lenne?
5700 asról azèrt megfogom èrezni a vàltást. 😄 -
-
fatal`
titán
Kínában 13% az ÁFA. De gondolom a nyugati piacon drágább lesz ennél.
-
-
hokuszpk
nagyúr
én is leadok egy tippet.
a 9070XT a papiron $549 mezei 5070 árában jön. sima 9070 => $499
ha piacot akarnak szerezni, akkor ezt be kell vállalni.
mármint papíron. -
ggbuffon1897
őstag
-
b.
félisten
válasz
Devid_81 #69910 üzenetére
Nem hiszem. Nem nehéz most az Nvidiára jobb ajánlatot tenni szerintem, a kérdés mennyire bevállalósak.
- Szerintem elkönyvelhető, hogy jó vétel lesz a 9070 XT.-
-Az más tészta hogy az előző AMD 7900 generációhoz képest nem igazán, elégedetten dölnék hátra most RDNA3 vagy éppen a BW vel szemben Ada tulajként is. -
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42 #69901 üzenetére
Köszönöm. Ez így tényleg nem rossz konfiguráció. Mondjuk a ROG STRIX elnevezést kicsit félrevezetően használják, de hát ez van.
-
válasz
MaddeNNNN #69905 üzenetére
AMD-t ismerve nem holnap, hanem Március 5/6-án derül ki minden, amikor kijönnek a bolti árak meg a tesztek.
U.I.: az 5070TI MSRP-je még mindig 750 dollár, németországban már most az 5090 árai kezdenek lefelé menni az MSRP irányába (pl. Asus TUF 5090 = 2400/2500 euró + helyi ÁFA, de még mindig csak csurran-cseppen).
1-2 hónap múlva ha még mindig 550k itt az 5070Ti, nyugodtan lehet szidni engem is, de főleg az Alzát meg az Nvidiát
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
deathcrow42 #69903 üzenetére
hát a 400k vs 550k sztem elég egyértelmű
de holnap kiderül minden
részemről befejeztem -
Alogonomus
őstag
Az elnevezés alapján ROG Strix, szóval annyira remélhetőleg nem bóvli alkatrészeket tartalmaz, de azért jó lenne tisztán látni az ügyben, mert úgy lehetne érdemben összehasonlítani.
Itt-ott spórolással simán lehet a 850 ezerből akár 200 ezret is megspórolni valami 2666 CL22 memóriával, meg "vargáné és társa" táppal, meg olcsó laposacél gépházzal, meg sata2-es SSD-vel, és így tovább. -
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
deathcrow42 #69898 üzenetére
magyar árakkal
b650 atx lap 70k minimum (normálisabb 100k+)
9700x 140k
2x16GB 6000mt/s 40k minimum
360 aio 40k minimum
1tb pcie4.0 nvme ssd 25k minimum
vmi középkat akvárium ház 50-60k
gondolom vami középkat 850-es vagy 1000-res táp 50-60k
win11 home fogalmam sincs, legyen grátiszez így minimum 420k
1800usd ~694k
694*1.27=881k
881-420=460szóval a te logikád szerint 460k, de inkább ~400k
míg az 5070 ti 550k -
válasz
Alogonomus #69899 üzenetére
Nem szeretném reklámozni azt az oldalt, amely 2+millióért adja az 5090-t. Elfogadható cuccok, ennyi. A hűtés árban drágább is (Asus AIO), mint ami az Ibuypoweres gépben van.
(ebből ki lehet találni, melyik)
De egy kis linkben beszúrom, itt-e.
Más:
Csak nálam zavaró ez az abszolút hülyén összerakott FSR táblázat?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!