- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
S_x96x_S #68294 üzenetére
2 év múlva a 16 nak valóban alapnak kell lennie, egyetértek, akár az XX60 és azzal egyszintű kártyákon is a konkurenciánál.
Én most is minimum 12 GB ra számítottam az 5060 kártyáknál, illetve annyi jó lenne rajt. Bízok abban hogy a sok negatív Vram miatti elmarasztalás a 3 Gigás GDDR7 verziók felé tereli a zöldeket.
16 GB -tal azért sok gond nem lesz szerintem. -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68293 üzenetére
Nem arról van szó, hogy ne adott volna több vramot "olcsóbban" , arról van szó, hogy nem vált előnyére.
Ezt mutatják a tesztek. Erősebb gpu-val többre mentek volna."Meg Sponsor vagy optimalizálás támogatás lefizetés függő????"
Nem tudom, az AMD milyen fejlesztéssel csökkenti +vram igényt?
"Te terelsz mert én a lényeget mondtam"
Csakhogy nem ez történt, a lényeget a fenti tesztek mutatták meg amit Alogonomus linkelt, aztán te hoztad a minimum FPS mantrát, amit szintén nem támasztanak alá a fenti tesztek, mert arra sem voltál képes, hogy megnézd.
Azért nem, mert ezeket a mantrákat már évek óta autopilot módjára csak beírod. Ezerszer meg lettél cáfolva, de egyik füleden be, a másikon ki."Nem az átlag és MAX ról beszélek"
Tudom, minimum FPS-t írtál , az van a tesztben, ahogy írtam.
Elég lett volna megnyitni a linket és rászánni 2 percet . -
Jacek
veterán
válasz
hahakocka #68293 üzenetére
Mint emlitettem a zold anyaszentegyhaz elvakult tagjaival olyan beszelgetni mint sajtreszelovel onkielegiteni, erdekes de felettebb fajdalmas.
Merthetetlen monotonitas turessel rendelkeznek, addig ismetelnek teljesen fals baromsagokat mig a anyaszetegyhaz tagjai elhiszik teljes mertekben, semminemu bizonyitek nem gyozi meg oket, azokon azonnal valasz nelkul atsiklanak.
Akar ugy is hogy ok ideztek be oket es kiderul hogy telhesen hamis, ha valtozik a szeljaras a hatranyokbol azonnal elonyok lesznek, teljesen mindegy hogy mi az.
Hasonlosag fedezheto fel kormanyunk tamogatoival, a valosag nem erdekli oket csak az anyaszetegyhaz ukaza.
Heti pelda a jo es a rossz szankciokFelesleges veluk barminemu kommunikacio, a premium tagsag ajanlott es ignore azonnal.
UI: pont lejart a premium es az egyik peldanyuknak lattam megint az amokfutasat(igaz ez nem a termeszetes elohelye mert AMD tipic), mar veszem is a premet.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #68289 üzenetére
> Milyen LLM gaming benchmark alapjan jar jobban a Radeon a +vram miatt?
Amúgy nem csak a gaming, hanem a többi téma is fontos.
( "accelerate your gaming, creating, productivity, and development." )És a radeon is rosszul jár a VRAM hiányra,
úgyhogy én nem az AMD vs. NV -ra élezném ki.
mert ugyanez a kérdés, az nvidiánál is.
"RTX 4060 Ti 8GB vs 4060 Ti 16GB"
2023 -as teszt:
RTX 4060 Ti 16GB Roughly 40% Faster Than 8GB at Higher Resolutions
és azóta még rosszabb a helyzet, sokkal több modern játék van8GB és 12GB VRAM például a következő esetekben lehet problémás:
- ~neural network chess engine ( sakk ) nagyobb háló - jobb játék.
- szöveges játékok
- Virtuális karakterek
- ...Neurális hálók - szinte mindenhova jönnek - nem csak a játékokba.
és minél nagyobb ( és jobb ) a modell, annál több a VRAM igény.
VRAM Requirements for Different Neural Network Architectures
- Small feedforward networks (e.g., 2-3 layers, 100-1000 neurons per layer):
1-4 GB - VRAM
- Medium feedforward networks (e.g., 4-6 layers, 1000-5000 neurons per layer):
4-16 - GB VRAM
- Large feedforward networks (e.g., 6-10 layers, 5000-20,000 neurons per layer):
16-64 GB VRAM
( innen )A VRAM probléma főleg mobil GPU-nál jelentkezik - ami az eladások jelentős része.
És a modern játékokban 8GB VRAM már kevés.
- mobil RTX 4070 , 8GB VRAM - 256.0 GB/s
- A 128GB -os Strix Halo -ban 12x annyi VRAM.
AMD: Strix Halo can beat the RTX 4070 laptop GPU by up to 68% in modern gamesVárhatóan az év végén kijön az NVidia is az ARM-es APU/PC -jével,
és ott is meg fog szaladni a VRAM mennyiség. ( 32 - 64 - ... )Valamint jön az Intel is a saját HALO-APU-s termékével, rengeteg VRAM-al.
És a trendet az Apple indította el, mindenki őt követi.
( Macbook Pro, Mac Studio , M2 Ultra, .. )A fentiek alapján
a két év múlva megjelenő modern játékokban én már
min. 16GB VRAM követeleményt is normálisnak tartom.Persze a Sony PS6 VRAM Spec - fog sok mindent meghatározni.
Vagyis a Sony a fejlesztők kéréseit - hogyan értelmezi
és mennyi VRAM-ot rak a következő konzolba. -
hahakocka
őstag
Na most már fontos lett a sok vram hogy végre a 1.3 milliós karira legalább rakott több vramot az NV?
Eddig az AMD adott minden szegmensben kivétel legalsó kateg több vramot vagy egált sokkal olcsóbb kategben. S most elvileg a 9060 is 12-16 gb ot fog adni sokkal olcsóbban. Mint annó az Intel csak ott meg ugye a régebbi procikkal van most gond hogy nem igazán működik jól együtt az amúgy nem rossz Intel VGA. Ott is 12 gb van alsó kategben.
Ja 400 mb al hatalmas
s vajon majd minden gamenl vagy gamefüggő lesz? Meg Sponsor vagy optimalizálás támogatás lefizetés függő????
Te terelsz mert én a lényeget mondtam hogy mi az ami érezhetően rossz gamingelés alatt.. Stuterring, előtted rajzolja ki a textúrákat (ez nálam is volt már a 2GB os karimnál annó amikor 4 kellett volna már neki s ez ma is megvan 8-12 es kártyákkal az új gameknél), a hirtelen beesées 12-15 fps es gameplayek nagyon jó élmények! Tele a youtube és a google vele szerinted lehet kamu de nem az. Nem az átlag és MAX ról beszélek meg egy szimpla benchmark tesztről. S mint mondottam az NV által fizetett sponsorált gameknél ha a hátukon lávát folyatnak is megoldják majd hogy menjen
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68291 üzenetére
Aham, előbb a fentiekre kellene valamit válaszolni, most hogy megint nem jött ki a matek, persze a terelés egyszerűbb, hozzászoktunk .
Most majd jön valami YouTube teszt KarcsiTechRadeonForeva-től aki kimérte."De a DLSS és FSR meg az RT bekapcs is + vramot kér."
Nvidianal épp kevesebbet vramot kér. Ezen is átsiklottál . -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #68276 üzenetére
Te megnézted a sok videós tesztet vagy gameplay cideót ahol stuttering van előtted rajzolva a textúrákjat a game vagy beesik 10-20 fps re néha game mert épp elfogy a vram? Az hogy max fps vagy átlagra mit hoz a vram bajt nem annyira jellemzi, kivétel ha már annyira kevés a vram hogy az átlagot is érinti. S az NV sponsor gameken még jó hogy megy NV n a vram hiánya ellenére is.
Azért fizetnek érte meg hogy arra optimalizálják.
A vram amúgy ahogy írták mások is előny AI nál s munkára és ott érdekes most AMD hozza a 4090 et a kevesebb mint féláras kártyájával!Deepseek ugye. De a DLSS és FSR meg az RT bekapcs is + vramot kér. S ez kihat a gamingre is majd. Mint mondottam NV sponsor gameknél persze hogy megy NV n. D
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #68287 üzenetére
> a diszkurzus, gamingről volt szó.
A gaming-be is jön az LLM.
És az nvidia is promózza az AI PC elgondolását.
"Upgrade to advanced AI with NVIDIA GeForce RTX™ GPUs and accelerate your gaming, creating, productivity, and development."
vagy
NVIDIA Launches AI Foundation Models for RTX AI PCs
"NVIDIA NIM Microservices and AI Blueprints Help Developers and Enthusiasts Build AI Agents and Creative Workflows on PC" -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #68284 üzenetére
Csak ha visszaolvastad volna miről ment a diszkurzus, gamingről volt szó.
Az Nvidia meg köszöni szépen jól van az AI gyorsítókkal, a vram helyett inkább az AMD foglalkozzon a szoftverrel, ha már az egész iparág szerint egy hatalmas bottleneck.Az Nvidia 32GB-ig ad lehetőséget Vram-ra , az AMD meg 24GB, ami egy last genes megoldás.
Szóval erről ennyit. -
-
S_x96x_S
addikt
"AMD Instinct MI400 chiplet design to feature new Multimedia IO Dies"
https://videocardz.com/newz/amd-instinct-mi400-chiplet-design-to-feature-new-multimedia-io-dies -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #68271 üzenetére
> Ezt nem látni a számokból, illetve nem magyarázza meg ,
> hogy miért előny ott a 16GB Radeonon.
> Vagy a 20GB vs 16GB. Vagy a 24GB vs 16GB.pl. Deepseek és más LLM-ek futtatásánál előny a sok VRAM
és ez hamarosan jön a játékokba is.A sok VRAM hatását az AMD is kidomborítja
pl. StrixHalo-s PR anyagokban,
> Vagy a 20GB vs 16GB.az nVidia tudatosan kihagyja az RTX 4080, RTX 5080 -at az LLM-es tesztekből.
és csak 4090 (24GB) , 5090 (32GB) -ot tesz a tesztekbe. --> #48778
(persze egy marketinges feladata, hogy az előnyöket kidomborítsa és a hátrányokat elrejtse - úgyhogy ebben semmi furcsa sincs. )A DeepSeek hatás - megnöveli a VRAM igényt;
és ami eddig "elég"-nek tűnt , az hirtelen már kevés lesz.A fenti gondolatok lényege - hogy a jövőben jobban kelleni fog a VRAM
És persze emiatt az RX 9070 - 16GB se annyira ideális,
és csak a 8GB, 12GB -hoz képest látszik jobbnak.Vagyis ha valaki Pro/Con * nVidia/AMD - ba szeretne bekategóriázálni,
akkor jelzem, hogy én inkább a PRO VRAM -táborba sorolom magamat,
és az AMD-től is elvárom a több VRAM-ot - nemcsak az NVidiától.Amúgy majd az idő eldönti.
-
válasz
Hellwhatever #68281 üzenetére
Már AMD volt akkor a tulaj, a márkanevet nem azonnal cserélték, csak később.
Mód: jól elkéstem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Hellwhatever #68281 üzenetére
Már nem. AMD 2006-ban vásárolta fel őket.
-
-
fatal`
titán
válasz
deathcrow42 #68254 üzenetére
AMD sosem hozott ki kártyát, ami 25%-nél több árelőnyt jelentett volna nagyjából
HD4850Bár nem ma volt.
Annak az ellenfele nagyjából az 512MB-os 8800GT volt ($199 vs $349).
-
Jacek
veterán
válasz
hahakocka #68275 üzenetére
Felesleges vramrol targyalni az utakkal, bebizonyitod hogy igenis elfogy, hab6 -an nem tudnal elnyomni a bullshittel akkor 1 honap pihi utan ujra kezdik.
Pl Alan Wake 40x belinkeled hogy ossze fossa magat a dicso 12Gb, linkelnek egy tesztet ahol le van irva hogy a fejleszto csokkentette a vram hasznalatot plusz kikapcsoltak dolgokat hogy a 12Gb kartyak ne hugyozzaknossze magukat, de nekik ez bizonyitek
Outlaws.. az is bizonyitek ... ja ahol ha elkezd elfogyni a vram elkezdi butitani a texturakat az engine automatice.
Hagyjad mar ezeket az embereket, ha mond valamit Zuzu Petaz.. -
hokuszpk
nagyúr
"Egyáltalán nem lehetetlen, én nem ebből a szempontból kérdeztem, hogy lehetséges e, hanem hogy ez szerinted megvalósulhat e ez, hogy ugyan azon a gyártáson jobbak mint a zöldek?"
azt nemmondom, hogy jobbak lesznek, mint a Zöldek, de hogy ésszel nagyot lehet előrelépni ugyanazon a technológián, azt az AMD 7nm -en már bebizonyította a Ryzen 3xxx vs 5xxx procikkal. Mondjuk nekem már a 3800XT is sokkal jobbnak tűnt, mint a sima 3800X, mert magasabbra boostolt, és jobban kitartota a boost órajeleket -- lehet, hogy abból is csak szimplán megnyertem a sziliciumlottót -- aztán az 5700G még annál is jobb volt ~10% -al, pedig azon felezett cache van. Az 5800X meg még erre is pakolt ; bár igazából csak benchekben meg esetleg játékokkal jön ki, de utóbbit nemtudom megerősíteni, mert nem játszom.
-
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #68273 üzenetére
Nem az átlag vagy max FPS a minden. A textúra betöltési anomáliák kevés VRAM miatt, a hirtelen leesés 12-15fps re az 1%-0.1% low ok stb. Nem minden az FPS átlag vagy max FPS ami egy pillanatra van csak.
Sok gamenél van ez amikor kifogy épp a 12 gb ramból akkor akkora lag van kb mint a franc. Vagy a pályarészek textúráit látod hogy tölti be épp vagy a részleteit élesíti, erősíti épp előttedVagy lejjebb kell venned csak a vram miatt a felbontást vagy a textúra minőséget s most nem az ULTRA a lényeg annak egyébként szerintem se sok értelme van. Alig ad hozzá sokat elvesz az ULTRA
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #68249 üzenetére
Persze nincs rossz kártya, csak rossz ár tartja a mondás
A gond az ár hogy 12 gb ost kapsz annyiért amennyiért 5070 esetén 320-340e ért talán kb majd egy AIB kártyán.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68268 üzenetére
Megnéztem a 4K-t, a 16GB-os GeForce előbbre van mint a 24GB Radeon. Ahogy a 12GB és 16GB is előbbre van mint a 20GB Radeon.
A framegen/dlss megint marhaság, amikor épp ebben a genben csökkent ennek a vram fogyasztása .
Igaz csak 1 játékot demoztak és 400mb mínusz, de az is valami. -
válasz
Quadgame94 #68267 üzenetére
Én ezt a naív feltételezésnek gondolom, józan paraszti ésszel gondold végig.
Hónapokkal ezelött bekerült a a 9070 és 9070 XT elnevezés és milyen érdekes hogy elméletileg 5070 Ti és 5070 körüli teljesítményt fognak hozni.
Ha valóban azt gondolták volna, hogy az Nvidia 40 % ot lép előre, akkor ezeket a kártyákat most 9060-nak hívnák, ezért nem áll meg ez a konteó az én szememben. -
Quadgame94
őstag
Eléggé hülyeség lenne kiindulni ezekből mert a 7800 XT is jól fogyott a legeslegelején aztán már nagyon nem. Az évnek lesz második fele is.
Abből amit eddig láttunk pont az ellenkezője látszik. Az AMD eléggé elmerte magát... akkor hogy egyeztek volna meg bármiről is? Ha így lett volna szépen bejelentettek volna a kártyákat kicait aláárazva úgy jogy az FSR majd caak később jön. Ez lett vna a tpukus AMD move
-
Alogonomus
őstag
válasz
Busterftw #68259 üzenetére
Akkor nem értetted meg a hozzászólás lényegét. A 600 dolláros 12 GB-os kártya és az 1000 dolláros 24 GB-os kártya összehasonlításáról szólt.
Egyébként bár 1440p-ban még tartja magát a 12 GB Nvidia, de nézd meg 4K-ban az eredményeket, és meglátod a 16 GB értékét. Egy ideig segít a textúra "butítása", a "texture swapping", meg egyéb "mágiák", de 4K-ban már kiütközik az elégtelen memória következménye.
Ráadásul az Nvidia egyre inkább a framegen fokozásában látja a teljesítményproblémákból kivezető utat, viszont a framegen maga is további memóriahasználattal jár. -
Terek
tag
válasz
Quadgame94 #68252 üzenetére
Az amd most megnézi,hogy nyelik be a népek a +2-300$-os árakat nv oldalon aztán ahhoz áraz.Több mint valószínű ez egy lezsírozott dolog kettejük között.
Igazából a "papíron" 549$-os 5070 nemtétel(elképesztően hurka,konkrétan egy 4070 ddr7-es memóriával semmi több mivel spec alapján szinte ugyanaz).Szóval ez alá nemnagyon kell várni az új amd kártyákat.
Az amd akkor mehetne nagyot ha mindent bedobna 500$ alá,még aib-ok sem mennének e fölé.Megtörténhet? Biztosan nem -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #68263 üzenetére
Láttam videót róla. Ha engem kérdeztek legyen vram, még ha nincs is kihasználva, minimum fps meg ilyennek miatt, nálam alap a maximális minőségű textúra évek óta, ez az első amit beállítok settings-ben.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #68256 üzenetére
Ez még RDNA4. IPC növekedés is lesz ezt már megerősítették. Ha logikusan átgondolja bárki rajöhet hogy a helyenként 450 dolláros 7800 XT-t akart levaltani az AMD. Azzal számoltak hogy a 7900 XT ami 30% gyorsabb lesz kb az a teljesitmény amit be kell lőniük 500-550 dollárért. Namost ennél több is összejött az NV meg alig hiz pár szazalék előrelépést
Fogyasztás: Ők lépnek előre node tekinreteben, plusz arch. tekinteteben is. Dobják az MCm-et is. A 250W a 7800 XT esetébn eleve rosszul nézett ki. Innen előre lépni nem nagy dolog. Kötelező.
-
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #68257 üzenetére
Remélem nem onnan szeded ezeket a dolgokat, hogy megnézed mennyire írja tele a VRAM-ot egy játék. A linkelt TPU tesztek ugye ezt mutatják és mint tudjuk, a mai játékok addig töltik a VRAM-ot, amíg van. És mivel ők 24 gigás kártyán tesztelnek, így persze, hogy sok giga lesz a memóriában. De azt lehetetlen megmondani, hogy adott jelenethez mennyit használ a játék, csak a beszaggatásból lehet sejteni, ha kevés a VRAM.
-
válasz
Quadgame94 #68255 üzenetére
Egyáltalán nem lehetetlen, én nem ebből a szempontból kérdeztem, hogy lehetséges e, hanem hogy ez szerinted megvalósulhat e ez, hogy ugyan azon a gyártáson jobbak mint a zöldek?
Mert az Nvidia 4N-t hazsnál az Ada-nál a 4080 nál és 320 W TGP-t alkalmaznak ,de Supernél többet.tehát 25 % körül jobbnak kellene lenniük azonos fogyasztáson HA 4080 supert feltételezünk, azonos gyártáson.
Tehát tulajdonképpen egy RTX 4080 at kell hozniuk, ami nem lehetetlen.
Ami kérdés, hogy ha szerinted ez áll a probléma hátterében, hogy ezt meg tudják valósítani és ezen ledöbbentek, hogy meg tudják valósítani amit az AMD vezér nem rég nyilatkozott az árazásról az ár / értékről akkor most mi a probléma?Alogonomus: Induljunk ki abból hogy sokkal jobb lenne amúgy szerintem is ha a 5070 18 Gigás lenne vagy 16. és 8 Gigás kártyát nem adnék ki már 2025 ben.
Amit írtam már memória mizzériára hogy engem sokkal de sokkal jobban zavarna annál az hogy van 2-3 játék ahol az ultra textúra felbontást vissza kell vennem Highre kártyán
( ha kell egyáltalán ez DLSS és 1440P mellett,12 GB ról beszélünk nem 8 ról) mint ha egy Metroban vagy egy CP ben vagy bármilyen játékban ami hardveres RT-t használ a csúcs 1000 dolláros kártyám, RT -t aktiválva a középmezőnyben kotorna vagy hogy az FSR olyan anomáliákat okoz a játékokban a DLSS -sel szemben amitől számomra használhatatlan kategória lesz ugyan ezen a szép drága kártyán...és ezzel nem én gondolkodok így hanem a piac jó része, ezért csökkent a radeon részleg..Erre az AMD is szépen rájött, neked is rá kellene, mert az RDNA 4 nél az RT-t és az FSR-t fejlesztették és nem 24 Gigát tettek egy középkategóriás kártyára, ami egy jó irány, ez kell a piacszerzéshez.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68257 üzenetére
Hol látszik a 12GB probléma az Outlawsban ?
Mert én azt látom 1440p-ben a 12GB Nvidiak előbbre vannak mint 16GB-al az AMD. -
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #68254 üzenetére
Ha csak 10-15% hoznak ki akkor semmire sem mennek vele.
-
Alogonomus
őstag
A gondolatmenetedet továbbvezetve, a 600 dolláros Nvidiás kártya és 1000 dolláros konkurens kártya azonosnak érzékelhető RT teljesítménye addig valósul meg, amíg az adott szoftver fejlesztője kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az alkalmazott grafikai megoldások memóriaigénye a 600 dolláros Nvidiás kártyának nehogy problémát okozzanak. A Silent Hill például jó példa az "elég memóriás" helyzetre. Az új Spider-Man esetén már látszik némi probléma. Az Avatar már határozottabban jelzi a problémát, míg a Star Wars Outlaws kapcsán már egyértelműen látszik a kevés memória hatása.
Az idő előrehaladtával pedig csak még egyre nehezebb lesz, egyre több kompromisszumot igényel majd egy program memóriaigényét a 12 GB-os határ alá szorítani, így egyre kevesebb játékban érhet majd el a 600 dolláros kártya olyan teljesítményt, mint az 1000 dolláros kártya, vagy akár egy újabb mondjuk 500 dolláros kártya, amin viszont van 16 GB memória. -
válasz
Quadgame94 #68255 üzenetére
AMD 6xxx-nél ami nagy előrelépés volt az 5xxx-hez képest az a nagy 64MB+ cache, mint kb. a prociknál az X3D.
Itt gondolom ami nagy előrelépés lehet, hogy átmennek a 5/6nm processből valami 4/5 nm csíkszélességre. Memória cache megmarad természetesen, és némi arch. előrelépés.
Ez már az UDNA lenne, vagy az utolsó RDNA? Ennyire azért nem követtem az AMD utolsó dolgait gpu terén, 6900XT-m volt, ott még utánanéztem a dolgoknak
-
válasz
AMD sosem hozott ki kártyát, ami 25%-nél több árelőnyt jelentett volna nagyjából ugyanolyan teljesítmény mellett. Szerinted mennyire esélyes, hogy most nemhogy egy, de 2-3 kártyánál lesz ilyen?
Szerintem semennyire.
És akkor nem számoltam a DLSS vs. FSR különbséget, ami sokat számít, de hátha az FSR4 eléri a CNN modell minőségét, és az már sokkal jobb, mint a régi fsr vs. régi dlss.
Amíg nem jön legalább némi AMD hivatalos graph (ami nem szokott túlzó lenni), addig ez mind csak kőkemény találgatás.
Én csak örülnék, ha ilyen árazás és előrelépés lenne: ez azzal is jár, hogy Nvidia árat csökkent majd, ami nekünk játékosoknak jó.
-
válasz
Szerinted 260W fogyasztásból hozni fogja a 4080 Supert és 7900XTX et?
És az a gond most, hogy az AMD megvalósíthatná szerinted amit ígért az ár/értékkel,de ez problémát okoz nekik és ezért 9080-nak kellene elnevezniük az OC-t és többet kérni érte ? Milyen logika ez?
Irreális elvárások vannak ezzel a kártyával kapcsolatban már. -
Quadgame94
őstag
Sokat gondolkodtam azon hogyan is szegmentálhatná az AMD a kártyát az újonnan kialakult helyzetben. A középkategóriát az NV az 5070-el akarják megnyerni, ami lényegében egy 4070 Super. Az AMD árazásban ide akart lőni, de azt hitték az NV ennél többet fog adni és úgye nem így lett. Most biztos azon gondolkodnak, hogy mit csináljanak. Ha feltételezzük, hogy az RX 9070 XT 260W fogyasztás mellett tényleg hozza a 4080 Supert akkor ezt kéne tenniük:
RX 9080 - 699 USD
- 4096 SP
- 330W TDP - vagyis ameddig még értelmezhető OC van benne
= RTX 5080 (1440p)
= RTX 4080 Super +5% (4K)
= RTX 5070 Ti +15-18% (4K/1440p)RX 9070 XT - 549 USD
- 4096 SP
- 250W TDP - Hogy elérje pont az 5070 Ti-t
= RTX 5070 Ti (4K/1440p)RX 9070 - 479 USD
- 3584 SP
- 210W TDP - Annyi hogy az 5070-től gyorsabb legyen
= RTX 5070 +8-10% (1440p) vagy egy 4070 TiÖsszesítve: 4K
RTX 5080 117% 999 USD
RX 9080 113% 699 USD
RTX 4080 Super 107%
RX 9070 XT 100% 549 USD
RTX 5070 Ti 99% 749 USD
RX 9070 85% 479 USD
RTX 4070 Ti 83%
RTX 5070 78% 549 USDA szegmentálás szinte a legfontosabb dolog. Az NV is kijöhetett volna egy RTX 5070-el ami a GB203-ra épül stb. De nem tették. A fenti árakban a 9080 a kakuk tojás... Ha tényleg hozná ezt a teljesítményt kizárt hogy ennyivel olcsóbb legyen...de aztán kitudja?
-
válasz
Alogonomus #68249 üzenetére
A gondolatmeneteden maradva, mint ahogy sok Nvidiásnak szempont hogy 600 dollárért egy 1000 dolláros konkurens kártya RT teljesítményét kapja meg egy jobb felskálázással és ezt piac el is döntötte.. Ha ez mellémegfelelő mennyiségű Vram lenne mindegyik esetben akkor lenne még jobb.
8 gigás RTX és RX kártyát én sem adnék már ki 2025 ben ez jogos és ezt adom.800 dolláros kártya szerencsére ki lett vezetve anno 12 GB vramal és most sem lesz elérhető ilyen .A 5070 Ti 16 Gigás.
549 dolláros áron lesz az 5070 12 Gigával ami figyelmbe véve a BW előrelépését, igazából ugyan azt adja amit a 4070 super de a BW memóriája és memórakezelése valamivel jobb. ami egy megfelelő kompromisszum lesz sok embernek, népszerű lesz szerintem.A 16 Giga pedig nem lesz kevés egyik gyártónál sem az Nvidiánál gyors vram van nagy L2 vel, jobb tömörítéssel, az az AMD nél lasabb de nagy L3 mal.
Jelenleg az új generációban egyetlen kártya fog adni 16 GB nál többet , (ha csak Nvidia nem kezdi el használni a 3 Gigás modulokat) az pedig 5090-2000-2500 dolláros áron. A PC játék készítőknek erre az anyagra kell dolgozniuk. -
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #68246 üzenetére
Nagyon fontos szempont, hogy milyen árszintre érkezik egy adott kártya. A felskálázás óta technikailag a legtöbb új kártya használható 4K kártyaként, miközben nem 4K kártyának szánták.
A 12 és 16 GB, de még a 8 GB sem önmagában jelent problémát, hanem az adott kártya árának a fényében. Ha egy kártyát az ára és/vagy teljesítménye egyébként is belépő szintre predesztinálja, akkor a 8 GB elfogadható lehet mondjuk 250 dollárért. A problémát az jelenti, amikor a 800 dolláros kártya is csak 12 GB-ot kap, vagy az 1200 dolláros kártya 16 GB-ot, mert egy 800 dolláros kártyával jogos elvárás legalább az élvezhető 1440p, ahogy az 1200 dolláros kártyával is a tisztességes 4K.
Az AMD 'csak' 16 GB-ja az előzetes tippek alapján nagyjából 400-450 és 500-600 dollárért érkező kártyákon nem lesz kevés, hiszen az áruk alapján az alsóközép- és felsőközép-kategóriába érkeznek majd. Az pedig szerencse, hogy az új Geforce kártyák nagyon gyenge előrelépést produkáltak, ezért a teljesítménykategóriák érdemben nem tolódtak el az előző generációhoz képest, így míg a korábbi 800 dolláros kártyán a 12 GB kevésnek számított, addig ugyanaz a 12 GB egy már mondjuk 450 dolláros kártyán elfogadható mennyiség, a 16 GB pedig bőven kielégítő. Ugyanígy a 16 GB az előző generáció 1200 dolláros kártyáján kevés volt, de az előző generáció és jelenlegi generáció 600 dolláros kártyáján rendben levő kapacitás. -
300-350 dollár között vajon mit fogunk kapni bármelyik gyártótól? A "semmit" jó válasz?
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #68245 üzenetére
Igen ezért mondtam már 1.5-2 éve is a ram problémákat s igazam lett azóta is. Persze sokan lehurrogtak annó, de azóta sok teszt és játék bizonyította hogy a 8-12gb se elég már. Sokszor 1080p-1440p re se főleg ha RT-DLSS is be van kapcsolva. 4K ra már eleve 20-24gb nak kéne lennie alapból erre most az AMD is 'csak' 16 al jön pedig 4K képesek is lesznek ha kb hozzák a 4080-7900xtx et
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #68244 üzenetére
Nagyon kellemetlen volt szembenézniük a Geforce kártyát választóknak azzal a ténnyel, hogy a középkategóriás 8 GB-os és felsőkategóriás 10-12 GB-os kártyáik "ekézése" igazolást nyert.
A 8 GB elégtelensége nagyjából 2022 végén, a 12 GB szűkössége pedig legkésőbb 2024 vége felé vált nyilvánvalóvá. A 8 GB főleg a 400-450 ezerért vett 3070-esek tulajdonosai esetén volt keserű pirula, a 12 GB pedig lényegében a 4070 Ti Super szintjénél kisebb zöldkártyások esetén, miközben a kártyájuk számítási teljesítménye alapján még jó lett volna a kártyájuk, de a kevés memória miatt vagy szaggatott náluk a játék, vagy alacsony minőségű elmosódott textúrákkal kényszerültek játszani. -
hahakocka
őstag
Ezért se értem miért AMD bérencezik sokan le ma már az HWU-t. Lehet 10 éve még érezteték néha akár de már rég nem ez a helyzet és a legrészletesebb tesztjeik s a legátláthatóbbak nekik vannak! Raszter, DLSS ON, OFF, RT, RT OFF, fogyasztás, hőmérséklet, ár érték, FPS/WATT, FPS/Dollár, 1080-1440p-4K mérések, s azok átlaga is, OC nem OC, MSRP árak és a jelenlegi árak összehasonlítása stb s mellé 15-50 game ez változó azért.
-
PuMbA
titán
Érdekes volt a mostani Hardware Unboxed Podcast AMD-s része. Steve mondta, ha most nem tud az AMD egy olyan kártyát kiadni olyan árazással, ami pozitív tesztek garmadát fogja hozni, akkor végük van. Ugye az RTX5080 is negatív hírű lett az RTX5090 után. Tim erre mondta, hogy az RDNA3 esetén is amikor az AMD-t ekézte, az nem tetszett nagyon az AMD-nek, úgyhogy valószínűleg nem akarják ezt újra megpróbálni
-
S_x96x_S
addikt
TechPowerUp Interviews David McAfee, GM of Client Channel Business, On the State of AMD Ryzen and Radeon
https://www.techpowerup.com/331780/techpowerup-interviews-david-mcafee-gm-of-client-channel-business-on-the-state-of-amd-ryzen-and-radeon
"""
TechPowerUp: How about AI on desktops?
David McAfee: We've advanced AI PCs significantly. There are many applications now running on the NPU, and we've expanded AI coverage across different product ranges. Desktops have more unbounded compute needs to be compared to NPUs. We focus on combining CPUs and GPUs for diverse workloads. I know there's anticipation for RDNA 4. We didn't cover it in-depth at CES to avoid disappointing people. We will do a full deep dive soon.
....
TechPowerUp: Do you see a space for "Strix Point" on AM5—is there a need for stronger iGPU with NPU?
David McAfee: That's an interesting question. Strix is in a unique space. Maybe this is a good conversation about "Strix Halo" versus "Strix Point". In my opinion, there are levels of 3D performance that create different experience or capability levels on a desktop PC. What we need to prove to ourselves, or the market, is whether Strix as an AM5 desktop part provides a unique experience compared to a more basic graphics system. The next step is very playable 1080p gaming at 30+ frames per second. "Strix Halo" steps up to a different class of gaming. Just for the record, it does not fit the AM5 socket. It's about delivering a valuable experience to consumers given other market choices for CPU and GPU combinations, considering power, noise, and other factors. "Strix Point" is in a gray zone for me in terms of performance versus desktop user expectations.
""
--------------és egy AI CHiP roadmap : a VRAM duplázódik.
https://x.com/Jukanlosreve/status/1885280737425055834
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
parandroid #68240 üzenetére
Ray Tracing
-
villamos
őstag
Ezeket most csak úgy itt hagyom...
Kíváncsi vagyok hogyan fognak öregedni... -
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller #68236 üzenetére
> a Deepseek ... sem (például) programozás nem megy neki
több Deepseek verzió is létezik
( amelyeket még sokszor tovább butítanak is, hogy kisebb legyen a mérete. )de nekem a teljes "Deepseek R1" elég jónak tűnik
(a programozási benchmarkok szerint - főleg ahhoz képest, hogy nyílt modell. )
- https://aider.chat/docs/leaderboards/
- https://livecodebench.github.io/leaderboard.htmlÉs mindenki ezzel foglalkozik.
"DeepSeek-R1 Now Live With NVIDIA NIM"
https://blogs.nvidia.com/blog/deepseek-r1-nim-microservice/"Best practices for competitive inference optimization on AMD Instinct™ MI300X GPUs"
https://rocm.blogs.amd.com/artificial-intelligence/LLM_Inference/README.html
( ~ "With its high memory capacity, the MI300X can accommodate larger models such as Llama-3.1 405B and DeepSeek v3/R1 while also delivering efficiency for smaller models (≤30B) in TP1 mode, minimizing GPU scaling overhead" ) -
Chiller
őstag
válasz
Devid_81 #68218 üzenetére
Nem kell bizonyítani, a Deepseek bár nem rossz, mint kérdésekre/keresésekre válaszadó, ha jól tudom sem a komoly képgenerálás, sem (például) programozás nem megy neki. És akkor a videó meg egyebekről nem is szólva, ahol elvileg már tart a nyugati AI.
Meg még ki tudja mi nem (persze ezeket ki kell tesztelni először is, és a megvalósítás lehet csak fejlesztés/idő kérdése).
-
Woodcutt3R
tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A.Winston #68221 üzenetére
Ez a wakeup call azért fontos, mert az AI ipart újra pezsgővé teheti. Ilyen költségek mellett ott van az a tényező, hogy lehet újra innoválni, mert nem 100 milliókról beszélünk, hanem kb. 10 millión belül egy kisebb összegről, és ez alapvetően a hardvergyártóknak is jó, hiszen így sokkal inkább tud a piac bővülni. Sokkal több szereplő jöhet, ami sokkal alacsonyabb árakat eredményezhet. Ez annak nem jó, aki a brute force modellre tette fel az üzleti modelljét. Ők rábasztak nagyon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #68223 üzenetére
A NIS igazából előbb jelent meg. És a működése miatt volt sokkal limitáltabb, mint a RIS, hiszen nem adaptív megoldás, és a minták is szuboptimálisak, amikkel dolgozik. De az NV a hardveréhez igazodott, míg az AMD inkább a problémához igazította a mintákat. Természetes, hogy az utóbbi megoldás jobb eredményt tud adni, mert sokkal több adattal tud dolgozni azzal, hogy nem téglalap, hanem elipszis alapban veszi a mintákat. Ezért nem erőlteti már az NV a DLSS-ben a NIS-t. Inkább leválasztották ezt a komponenst, hogy a fejlesztők az AMD élesítőjét is rá tudják rakni a DLSS-re. Nem is nagyon akarták ezt utána megreformálni, mert nagyon sok munka lett volna, és az AMD megoldása sokkal-sokkal jobban működött. Az egyetlen hátrány, hogy a driverben maradt a NIS, de azt úgy néz ki, hogy leszarják.
Az RSR egy másik technika. Az nem RIS-t használ, hanem RCIS-t. Ha az RSR-t hasonlítjuk a NIS-hez, akkor nyilván nem tud a NIS semmit sem tenni, mert nagyon-nagyon limitált ez a technika. Tényleg, az NV azért nem fejlesztette tovább, mert évekre voltak a konkurens CIS-től, ami az alapja a RIS-nek, és az RCIS-nek.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #68227 üzenetére
Ha valami tényleg felesleges volt mindkét cég részéről, akkor az a NIS és az RSR. Szerintem senkinek sem hiányoztak az FSR-nál is rosszabb eljárások.
Arról nem is beszélve, hogy NV reagálásról szó sem volt, AMD reagálásról van szó.
Tény, hogy egy picit jobb volt a RSR, de azon a minőség szinten kb. nem sokat ért.
-
válasz
Alogonomus #68227 üzenetére
A általad linkelt teszben sincs az hogy látványosan gyengébb lenne, pedig az még az első verziója. Folyamatosan fejlesztették, már a DLSS 2 ről 3-ra való frissitésekor a NIS kapott jelentősebb updatet.
Felesleges a szóforgatás a lényegen nem változtat. -
Alogonomus
őstag
Az Nvidia Image Scaling első bevetését illetően tényleg igazad van, mert az Nvidia tényleg előbb tette be a lehetőséget a driverébe, mint hogy az AMD betette volna a saját beígért képességét. A gyors reagálás attól viszont még nem volt sikeres az Nvidia oldalán, hiszen látványosan gyengébb képminőséget produkált a NIS, bár tényleg hamarabb vált elérhetővé.
Mint a viccben:
– Mennyi 2x2?
– 5!
– Nem jó a válasz!
– De legalább gyors voltam! -
válasz
Alogonomus #68225 üzenetére
-
válasz
Alogonomus #68223 üzenetére
Mi nem sikerült benne? Már csak azért is érdekel mert a NIS elöbb jelent meg mint az RSR...
-
Alogonomus
őstag
Hát az RSR vs. NIS esetében ez a gyors reagálás nem igazán sikerült, pedig igazán próbálkozott az Nvidia.
-
PuMbA
titán
NVIDIA Adds Smooth Motion, a Driver-Based Frame Generation AI Model for RTX 50 GPUs
AFMF2 vs. Smooth Motion. Fight!
Ahogy múltkor mondtam, az NVIDIA gyorsan reagál az AMD jó dolgaira.
-
A.Winston
tag
Egyet ertek azzal mit itt irsz, de pont lenyeget nem magyarazza az egesz esetnek.
Azt mindenki tudja, hogy pionirnak lenni nem olcso mulatsag. Meg azt is hogy ha valami egyszer kijott optimizalni is lehet. Az hogy deepseek 5-6M dollar “csak” egy wakeup call a nyugati AI iparnak, de nem a hardvergyartoknak! Az angolnak van közmondása is erre (magyart nem tudok): “Early bird gets the worm, but second maus gets the cheese”. Kvazi deepseek is “sajtolt” (ha erti valaki a szo szlengesitett reszet orulok).
Ha nem H800-on kellett (direkt emeltem ki, hogy ertse mindenki akarmennyit sporoltak ez meg mindig az NV hardvereknek koszonheto fejlodes!) hanem legujabb elerhetokon akkot lehet fele vagy toredek ido alatt elvegzik a traininget. Maga az ipar meg nagyon nincs a fejlodesi szakasza csucsanak a kozelebe se.
Tehat, van hardver meghova fejlodni.Mi a baj akkor most tulajdonkeppen? Kerdezhetne valaki teljesen jogosan.
Nagyjabol az hogy a nyugati joletben es bekeben kitermelodott tarsadalom valahol elkezdte evidensnek venni, hogy nekik minden alanyi jogon jar, nem kell neheznek lennie semminek. Belegondolsz nem is annyira meglepo, hogy az utobbi evtized legnagyobb sikertortenet ceget egy tajvani disszidens vezenyli..Igazabol nincs, business as usual van. Csak a medianak kell vinnyogni konstans valami miatt..
Ami latszik szepen, export korlatozasokkal teljesen felesleges operalni. Ez nem fogja a fejlodes utemet megallitani (szerencsenkre).Egyebkent elnezest, nem szeretnem szetoffolni a topicot. Reszemrol lezartam a temat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #68216 üzenetére
Ki tudod számolni, ott a modell, nyílt az egész. Ezért sem vitatják ezt a tényezőt, mert utána lehet számolni ennek, és tényleg kb. ennyire jön ki. Tény, hogy másképp csinálják a kínaiak, de az a helyzet, hogy ők csinálják jól. És ezt nyilván át fogja venni a nyugat is.
-
Busterftw
nagyúr
Igen, allitjak a kinaiak.
Hany es hany ilyen allitas volt mar, aztan kesobb kiderult, hogy korantsem ilyen fekete feher a dolog.A masik meg az, hogy ezt az utolso V3-nal allitjak, nagyban mellozve az egesz cucc teljes koltseget. Szoval ez minimum eros szkepticizmussal illik kezelni.
Lasd a fenti A100 szamok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt nézzétek amúgy itt, hogy ezt a modellt 6 milliárd dollárból csinálták. Csak a Microsoft 80 milliárdot tervez költeni erre ebben az évben, vagyis a kínaiak előálltak egy jobb megoldással, ami egyetlen nyugati cég éves AI költésének a töredékéből meglett. Ez világos üzenet, hogy a nyugat rosszul csinálja. Ez persze még nem tragédia a nyugatnak, átvehetik majd ezt a modellt, és át is fogják venni, mert jóval hatékonyabb. Csak ez azt is jelenti, hogy amit eddig számoltam TAM-ot a piacra, az eléggé rossz módszerrel lett számolva. Történt már ilyen régen. Például az űrversenynél, amikor az oroszok előhozakodtak a Szputnyikkal. Az is hidegzuhany volt, de a nyugat ahhoz is alkalmazkodott. Ehhez is fognak, és alapvetően a piacra ennek jó hatása lesz, mert tényleg sokkal kevesebbet kell majd erre költeni. Több lehet benne az innováció. A hardvergyártóknak viszont át kell értékelni az előrejelzéseiket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ők nem VGA-kban gondolkodnak, hanem speciálisan ide tervezett gyorsítókban. Csak nem a legjobbakban már, mert elég a kisebb is.
#68213 Busterftw : Mivel nyílt a modell, így utána lehet számolni, és eléggé helytállónak tűnik, amit írnak róla. Tényleg nem véletlenül döntötte be a brute force-ra ráállt tőzsdét. Csak bemondásra ilyen nem történik, simán utánaszámoltak, hogy a kínaiak ezt tényleg ennyiből megcsinálták. És nyilván ettől erősen befostak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #68208 üzenetére
Az más. Az a következtetés szakasz. Azt futtathatják bármin, és általában nem NV hardveren fogják, mert következtetés szakaszra már most vannak elképesztően jó alternatívák. Az az előny, amit a DeepSeek R1-nél az okos optimalizálással összehoztak nemcsak a befektetési költségeket tartotta extrém alacsonyan, hanem azt is lehetővé tette, hogy kifejezetten jó legyen a sebessége kevesebb hardverrel is. Ez önmagában a szektornak nagyon jót fog tenni, a hardvergyártóknak nem tesz jót az eladási mennyiséget tekintve, meg eléggé diverzifikálja majd a piacot, mert innentől kezdve 20-30 szereplő közül is lehet válogatni, nyilván Kína már nem NV-t fog rendelni, mert házon belül is van alternatíva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A.Winston #68204 üzenetére
Semmit sem tippel ez. A DeepSeek R1 működése ellenőrizhető. Hiszen nyílt az egész. Látszik rajta, hogy töredékéből összehozták annak a pénznek, amit a nyugat éget el a papíron rosszabb modellekre. Ergo a nyugati brute force mentalítás nem kifizetődő. Sokkal kevesebb hardver vásárlásával, és hatékonyabb fejlesztéssel jobb modellek hozhatók össze. Erre a DeepSeek bizonyíték. Nem véletlen, hogy ennyire bepánikolt tőle a tőzsde.
-
Devid_81
félisten
válasz
SzilardToth #68205 üzenetére
Belehallgattam de fajt a fuleimnek
-
Alogonomus
őstag
válasz
A.Winston #68199 üzenetére
A PTX, mint használt programozási nyelv bizonyított, de hogy milyen "vason" fejlesztették és futtatták, az csak spekuláció és szóbeszéd szintjén kering a neten. Egyes szóbeszéd szerint jelenleg például a Huawei Ascend "vasán" fut a DeepSeek.
Lényeg a lényeg, ezek szerint nem kizárólag Nvidia "vas" nyújthat optimális teljesítményt az AI szektor számára. -
arabus
addikt
És kiadták a Janus Pro képgenerálásra készült modellt is.
-
SzilardToth
csendes tag
Szerintem, most itt az idő, az nvdia bohóc szériáját van esély lenyomni!
https://youtu.be/keUbF-y6a2k?si=cgCSmuTIysaIRAb3 -
A.Winston
tag
válasz
S_x96x_S #68202 üzenetére
Olvastam, koszi. Meg magam is kerestem.
Tovabbra is ugy tunik, hogy A: Negativ kampanyhoz nv vallalta a balhet, mert amugy ot erinti legkevesbe, a parasztok meg majd rajonnek, vagy B: A globalis penzpiaci befekteteseket mozgato botok/AI-ok tavolrol sem tokeletesek, es rossz konkluziot levonva adtak fel az nv-s pozicioikat.
Ezek a tech cikkek erdekesek, de ne felejtsd el, hogy mindig epp az aktualis esemenyek allasat probaljak magyarazni. Vagyis reszben ugyan informativ, de inkabb so-so, mert barmit meg az ellenkezojet is levezeti masnap.Ez az egesz a model fejlesztoknek egy arcul csapas inkabb, de erdekes modon az o reszvenyeik nem estek akkorat, vagy mar korrigalva is lettek.
Mindegy nem akarok gyozkodni senkit, aki figyeli ezt a szalat esetleg egy emlekeztetot beallithat 3 honappal kesobbre kinek lett igaza. Az en tippem hogy nv koszonni fogja szepen jol lesz, Meta/Google/OpenAI meg jo esetben jott valami szinten erdemi ujitassal. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A.Winston #68199 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy min készült. A piac attól pánikolt be, hogy ha a DeepSeek ennyire olcsón tudja azt, amit a többi, akkor felmerül az a kérdés a többiekben, hogy ha ez működik ilyen olcsón is, akkor mi a fenéért vesznek ennyi hardvert? És nyilván, ha felmerül ez a kérdés, akkor ugye előbb-utóbb nem is vesznek annyi hardvert, ami nem jó a hardvergyártóknak. És ha változik az AI modellek fejlesztése úgy, hogy a DeepSeek lesz a minta, akkor csak tizedannyi gyorsítót kell rendelni, aminek az NV lesz a legnagyobb vesztese, mert ők adják el a legtöbb gyorsítót ide. Na ezért fosta össze magát a tőzsde.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged