Hirdetés
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D013
aktív tag
válasz
deathcrow42 #70497 üzenetére
ami azért szomorú mert ez a sz*r feature 7. éve van velünk és bár szebbek tőle a játékok de nem ér ennyit. Illetve hogy bizonyos játékokban Mint SW Outlaws már alapból benne van az RT, asszem az Avatar is ilyen.
-
huskydog17
addikt
Az tök jó, hogy fut, tehát elindul, csak annyira rossz a performance, hogy játszható sebességhez brutálisan le kell butítani mind a grafikát, mind a felbontást (tippre talán 720p minimumon ki tud préselni 20-25 fps-t). Pont emiatt nem támogatott VGA a fejlesztők részéről, nem üti meg a minimumot, mert a minimálian elvárható sebességet sem képes hozni. Az, hogy neked extrém alacsonyan vannak az igényeid, az számodra nagy szerencse, de ettől még irreális elvárás játszható sebességet várni egy olyan játéktól, ami egyrészt csúcstechnológiát vonultatja fel, másrészt nem is támogatja a hardvered. Na most figyelembe véve, hogy 720p rendering felbontáson és minimum grafikán egy RX 580 kemény 14 FPS-t tud kitolni belőle, a Vega56 kb. 18-20 fps-re lehet képes, mivel átlagosan kb 40%-al gyorsabb, mint az RX580. A 15-20 fps a játékosok kb 99,99999%-nak játszhatatlan kategória és a fejlesztők 100%-a szerint is. Te akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy számodra ez az ultra alacsony sebeség játszható. Ez a sebesség minden, csak ne normális, a "normális" játszható sebesség ott kezdődik, hogy fix 30 fps.
Egyre több olyan játék van és lesz, ahol a Vega már nem támogatott VGA. Ez azt jelenti, hogy ha még valahogy el is indul a játék és bármilyen technikai problémával szembesülsz, akkor egyrészt nem szabad csodálkozni, másrészt mindenki azt fogja tanácsolni, hogy váltás modernebb hardverre, ami támogatva van. Támogatott hardverrel a fejlesztő kis tudnak segíteni, de ha nem támogatott hardverrel próbálsz supportot kérni, azonnal lezárják a jegyedet azzal, hogy nem támogatott a hardver.
Ez az egyik hátránya, a másik, hogy mivel a nem támogatott hardverekre nem tesztelik a játékokat, így azoknál bárhol bármilyen hiba előjöhet és ha ez megtörténik, akkor nem fogsz tudni mit tenni, nem fogják javítani.
A harmadik, hogy a Vega már külön driver bracnh-ben van, sokkal ritkábban jön hozzá új driver, az sem biztos, hogy a jövőben lesz-e még hozzá, továbbá az új játékokat már nem tudják/fogják "optimalizálni" ezekre a régi architektúrákra, azaz driver szempontból is jelentős hátrányban vagy.Egyre több olyan játék lesz, ami nem fog elindulni, például az új Indiana Jones játék, ami kötelező minimunként DXR-t ír elő, azt nem fogod tudni elindítani sehogy. A piac erre megy, ezért mondtam, hogy Vega-val egyre nagyobb hátrányban leszel, mert egyre több játék lesz számodra játszhatatlan vagy azért, mert nem indul el, vagy mert egyszerűen annyira pocsék a sebesség.
A konzolt pont azért hoztam fel, mert ott gondok nincsenek. Most hiába hoztad fel a Cyberpunk-ot, mint egyetlen kivételes szélsőséges példát, ugyanis egyrészt azt már javították, másrészt az egy nagyon szélsőséges példa, ez nem általános jelenség konzolon. Mivel neked a nagyon alacsony felbontás és sebesség nem gond, ahogy írod, így ebből a szempontból is optimális lenne számodra a konzol, még akkor is ha utálod azokat, ironikus módon jobb élményt adnának a legtöbb játékban, mint a Vega56.
Egyébként a májusban megjelenő Doom sem fog már elindulni Vega-n, mert ott is kötelező lesz a DXR, de már most sok olyan játék van, ahol a Vega még a minimum követelményt sem üti meg.
Nincs azzal gond, ha nem akarsz még váltani, csak akkor nem szabad csodálkozni/panaszkodni amikor egy új játék nagyon rosszul fut, vagy el sem indul miközben a minimum hardvert sem éred el.
Írtad, hogy 45%-os sebesség-növekedés nálad az elfogadható minimum. Például egy RTX 4060 már 50%-al gyorsabb, mint a Vega56, viszont ott több játékban erősen korlátozna a 8GB VRAM. A jövőre való tekintettel én a helyedben majd - amikor esedékes lesz a csere - egy olyan hardvert néznék ami jó erős RT-ben ,mert az a jövő vagyis az RDNA2/3 arch-ot én elfelejteném.
-
Sundesz
addikt
válasz
deathcrow42 #70497 üzenetére
Itt van értelme a frame gennek.
-
-
Komplikato
veterán
válasz
BerserkGuts #70492 üzenetére
Érdekes a hongkongi tesztben a Wukong értékei nem picit sokkal magasabbak. Itt most kérdés, hogy ennyit lehet csalni pár beállítás értékével, vagy ahogy "régen szokás volt" egyes teszterek olyan Bios beállításokat használnak egyik vagy másik kártyacsaládnál, amitől az dob egy hanyat-hátast?
Na majd keresünk részletes tesztet, ahol lesz real RT 100% be, meg DLSS/FSR nélkűl és azzal mérve. Például mi ez a hülyeség, hogy RT maximumon, de csak napfényre? -
Sundesz
addikt
válasz
BerserkGuts #70492 üzenetére
Ez a HUB teszt el van kefélve itt, ComputerBase-n egészen más a helyzet: [link]
Szerk: Full RT-ben tényleg csúnyán kikap, de +50-100%-ot rárak a 7900 XTX-re.
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42 #70491 üzenetére
Jah, megint agyon van feszelve szvsz
-
BerserkGuts
addikt
Nagy haladás itt sincsen hahaho 9070XT=7900XTX ez a át(B)címkézés éve
viszont 1000$ helyett 600$-ért jobb vétel -
-
Devid_81
félisten
Egeszen jo lett, ugy latom OC is maradt benne.
Fogyasztasa lehetne jobb, de nah mindent nem kaphattunk egyszerre ugy fest. -
S_x96x_S
addikt
-
zseko
veterán
Ezek az új kártyák már jobbak lehetnek majd AI képgenerálásra? A Vega-t elég nehezen vettem rá hogy működjön.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #70478 üzenetére
"Early review of 9070xt sakura edition shows
9070xt 10% faster than 5070ti and 9070 same speed as 5070ti.
Only major lose in counter strike 2 (driver problem?)"
https://x.com/GawroskiT/status/1897283019381334153
fordítással:
".. a 9070xt Sakura kiadásról azt mutatja,
hogy a 9070xt 10%-kal gyorsabb, mint a 5070ti,
míg a 9070 ugyanabban a sebességben teljesít, mint a 5070ti.
Az egyetlen jelentős hátrány a Counter Strike 2-ben jelentkezik (driver probléma?).
" -
Komplikato
veterán
válasz
hahakocka #70481 üzenetére
Van egy pár kínai belpiacos kártya, ráadásul ezeknek van még al-márkája, ahol ilyen mintás, színes kártyák vannak. A Galax-nak is van ilyen, pedig ez nem belpiacos.
Engem a Vastarmor Alloy sorozat érdekelne, de hát az is csak belpiacos: [link]
Ezekből a fehér, meg a fekete is marha jól néz ki. -
hahakocka
őstag
válasz
S_x96x_S #70478 üzenetére
Ez a YESTON milyen márka sosem hallottam róla még valami kínai?
Milyen minőségben a többi belépőhöz képest mert kb ez ilyen belépőkategória nem?Buster:
Neked csak IPON on ahogy láttam eddig sajnos. Pedig amit most itt csináltál a csatornámat (amit miattad raktam ki példaként ha hazudnék s rosszakat mondanék akkor nem lenne a eredmény az ami tudom pár ember s magammal beszélgetek) s engem és amiket írtam mind lehazugoztad meg hittérítőnek nyilvánítottál, mint ahogy ABU-t is lehazugoztad pár napja. Miközben tényeket írt ő is és én is és többen mások is amúgy ezen ügyekben. Linkekkel. Szóval hagyjuk szerintem abba én nem reagálok rá már többet írj amit akarsz. Ha lenne prémiumom nem is látnám.
-
S_x96x_S
addikt
és ide gyűjtik az összes tesztet :
AMD Radeon RX 9070 (XT) “RDNA4” Graphics Cards Review Roundup
https://videocardz.com/198465/amd-radeon-rx-9070-xt-rdna4-graphics-cards-review-roundup -
MaddeNNNN
addikt
Twitterrol
-
S_x96x_S
addikt
első teszt ( több oldalas )
https://www.gamersky.com/hardware/202503/1893636_9.shtml -
zseko
veterán
válasz
deathcrow42 #70464 üzenetére
Köszi, akkor majd elkezdem nézegetni mit tud. Vásárolni úgyis pár hónap múlva fogok, ha majd valamennyire már lecseng a hype-felár.
Az nv nem izgat. Én egy AMD Fanatic Light Version vagyok, mondhatni
Tudom és elismerem hogy erősebb az nv, de akkor sem tennék a gépembe ha fizetnének
Nincs azokkal sem bajom akik azt használnak, csak a hülyeségeiket ne akarják rám erőltetni.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #70466 üzenetére
Uppssz tényleg.
Néztem most a Proshop.se-t van 5 db. msrp Prime ennyi -
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #70464 üzenetére
Mit ne vegyen meg?
Van egyáltalán üzletben 5070?
-
-
zseko
veterán
Mikortól jönnek ki valós árak és teljesítmények, holnap?
-
Busterftw
nagyúr
-
Bossp
addikt
válasz
deathcrow42 #70446 üzenetére
DLSS-el nincs baj. Framegennel annál inkább... Ha 30 fpst nativan MFG-zel 100 ra kapsz egy bődületesen nagy késleltetésű (60ms?+) durván ghostingos képet.
-
Devid_81
félisten
válasz
MaddeNNNN #70455 üzenetére
Sok ekkora teljesitmeny mellett.
RX 9070 XT belenyal a 440W+ okba, az meg egyenesen rengeteg sztem.De varjuk meg a delutant mielott barmi nagy velemenyt alkotunk.
Amugy GN is rengeteget spoilerezett a videojaba, sztem kaptak engedelyt az AMD-tol apro morzsak elhintesere.
-
Devid_81
félisten
Azert ez a fogyasztasi ertek ha igaz szvsz qrwa sok az AMD-tol.
Mar megint sikerult nekik agyon etetni a vasat az utolso+5fps-ert?
De majd ma delutan meglatjuk, lehet HUB szandekosan hagyott kamu?! fogyasztasi ertekeket a video/websiteon, hogy legyen min ragodni amig kijonnek a tesztek -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #70450 üzenetére
"Igen de ezek a rosszul optimalizált játékok pont azért vannak hogy direkt rákényszerítik a játékost az FSR-DLSS használatára"
Semmi baj nincs a felskálázókkal a natív TAA-val szemben. A DLSS tudjuk, hogy jobb, mint a natív TAA, így nem gond ha rákényszerítenek. Jobban járunk vele, mint a jóval egyszerűbb és kevésbé minőségi TAA-val elmosott és ghostingosított natív felbontással
Az FSR4-nek el kell érni azt a szintet, amit a DLSS, hogy jobb a natív TAA-nál és nem lesz probléma.
-
hahakocka
őstag
válasz
Igen de ezek a rosszul optimalizált játékok pont azért vannak hogy direkt rákényszerítik a játékost az FSR-DLSS használatára, s ez jó a fejlesztőknek is kevesebb munka lesz optimalizálásra. Van vagy 10 példa erre már sajnos.
Az FSR 1-2 nagyon gyenge volt. Viszont nem is ők találták ki s hátrányuk is nagy volt. Pénzügyileg is azért az AMD VGA GPU részleg közel nem = Nvidia-val. Így nem csoda hogy csodát még nem tettek. Ha közelednek az már nagy szám. De az AMD is sok hibát vétett ugyanúgy már, sokszor volt ígérgetés régebben azt mire mentek vele? Intel meg magát lőtte lábon kb a saját döntéseivel meg profitéhségével. TAA-nál lehet jobb, csak ott a ghosting, artifact, a szemcsésedés effekt stb Lövöldözős vagy egyéb FPS gameknél a horizontoknál vannak gondok. Gépi ellenfél előbb lát meg téged mint te őt a blurring meg negatív effektek miatt pl -
MaddeNNNN
addikt
válasz
szerintem meg ahol a kártya képes natívban játszható fps-t produkálni (nekem a játszható a 75+) ott én pl natívban játszom, ahol ez nem megy csak ott használom a felskálázást.
ez nyilván egyéni preferencia, és szerintem nem csak én vagyok ezzel így.
vannak nagyon hardver igényes játékok sajnos ahol elkerülhetetlen a felskálázás, pl indiana jones vagy alan wake 2 megfekteti a másfél milliós 5090-t natív 4k-n max grafikán.
-
canadaa
tag
válasz
Te lehet meglepődsz, de első dolog, hogy kikapcsolod a RT -t, igazítasz a beállításokon (és így nem kell a DLSS/FSR) és hirtelen már jól is fut a játék...
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #70443 üzenetére
S arra nem gondolsz hogy facebook, X, és email kommentek is vannak?
S az enyémek is amúgy válaszok valamire.
Meg a fórumok tapasztalatait és a híreket is mit mondjak még 20 egyéb tematikájú videó mellett? 10 órás munka mellett szerinted? Ha lenne 2 életem ahogy a híres szám mondja.Amúgy következtetések és kritikus gondolkodás is van a videókban.... Nemcsak felömlengés vagy felolvasás. Amit elsőre elolvasok valamiről nem mindig hiszem el ma már sajnos manapság.
Nem is szálltam el magamtól, egy hobbista PC tippek max a rovat, nem írtam oda hogy világ legjobbja vagyok, csak ha szar vagy hazug lenne amit mondok az kiérződne amire utaltál. S ezek a számok 0 reklámmal, más általi linkelgetéssel mentek s nulla szponzorációval nem kaptam semmit se érte. De legalább nem vagyok lefizetve mint az említett A betűs egyén, aki elalélt kb a 5070TI-tól meg az MFG től, míg mindenki más akit nem fizettek le meg inkább hányt. Amúgy ugyanígy lett volna a VEGA meg a Radeon VII esetén csak akkor még nem csináltam ilyen videókat. Hittérítés neked az ha az éppeni legjobb ár értékű kártyát vagy procit ajánlom vagy pl képzeld nem a 9800X3D-t ajánlottam pedig jó tesztekről meséltem róla de mégse azt ajánlottam mert egyszerűen nem jó az ár -érték aránya max főleg 1080p gaming és a munkát offolva (ami lehet streaming, vagy csak videózás is amúgy). 1440p-4K n már nem akkora az az előny hogy megérjen 150e + ft-ot lappal meg egyebekkel együtt.
Persze ott legalább jelezve volt hogy sponsorált tartalom. Na nálam ilyet nem találsz játékoknál se s nem is fogsz.Ezekről is meséltem, hogy nincs egyoldalú videó. Hát azért az AMD-t is kritizáltam sokszor meg az Intelt ha nézted a többit is. S most is fogom pl előre hogy miért nem 20-24gb ot raktak a kártyáikra az előző gen után.
-
válasz
hahakocka #70439 üzenetére
A sima raszter egyszerűen nem életképes és nem skálázható, hacsak megint nem kezdik el az SLI/MCM szintet a következő generációkban. Ezért jött a DLSS és az AMD változata, az FSR.
Az AMD ott bukott el, hogy megvalósításban az FSR borzalmasan nézett ki a DLSS-sel szemben. Emlékszem még HWU videókra kb. 2 évvel ezelőttről, ahol 15 játékban nem volt egy sem, ahol az FSR jobban nézett ki az akkori DLSS implementációnál, és többségben a DLSS érezhetően jobban nézett ki mozgás közben. Az FSR 4.0 vs. DLSS 4.0 videó jöhet megint a HWU-tól.
Az, hogy 2025-ben is azt hajtogatja valaki, hogy csak a sima raszter számít az olyan szint, mintha valaki azt mondja csakis a benzin/dizel kocsi létezik a világon.
Mondok egy példát: Monster Hunter Worlds - 30 fps natív raszter vagy kamuframes - natívval egyenlő 100 fps dlss/fsr 4.0. Meglepődnék, ha 5-ből akár egy ember is választaná a 30 fps-t
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70430 üzenetére
"A PC s videósorozat rovatunkban a youtube-on úgy tűnik a kommentek, a nézettség, és a tetszési index"
Na kozben talan megtalaltam mire gondolsz, ha mar a multkor lemaradt a link.
Utolso Nvidia video 78 views, 9 like, 1 komment.
Utolso AMD video, 513 views, 8 like, 14 comment 4 usertol, ebbol 7 a tied.A multkori hsz-ed:
"Érdekes megint, hogy a pár nap alatt majdnem 1000-es nézettségű Nvidia és 1 AMD tematikájú videóm lett 0 FT reklámból s 0 megosztásokból. S csak dicsérő kommentek jönnek és 15-20 like van eddig csak. Ezek szerint túlontúl dezinformáló vagyok?"Februar 25, a hsz-ed elotti videok:
AMD 9 napja: 879 views 17 like, 1 comment ami a tied.
Nvidia 13 napja: 917 views, 17 like, 20 comment ebbol 10 a tied.
A tobbi hasonlo de inkabb ennyi se.Konkretan ezek alapjan akarsz te itt vitazni, meg bizonygatni, amikor ott sem csinalsz mast a kommenteknel, mint hitteritesz es ekezed az Nvidiat.
A videokrol nem mondok semmit, mert egy user szerint "szakmailag felkeszult vagy", aztan konkretan azt mondod el amit kirak a Videocardz meg a HUB.Ennyit a hatalmas statisztikadrol.
-
zseko
veterán
-
tomgabor
senior tag
A Hellhound vajon most is üvölteni fog mint néhány 7000-es szériában? 50mm-es kártya kéne ami halk. XFX is tetszik, csak ne lenne olyan vastag.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #70435 üzenetére
Megint ez hogy jött ide? Ugyanis azt is szidtam, hogy nem szerettem az eddigi FSR-t sem. Az lepett meg csak hogy az FSR4 elég élesnek tűnt a bemutatóban viszont attól még lehet az is le fog esni a képernyőről nagy mozgásoknál, gyors gameknél.
Ha ezek után meg a 9070-9070XT is 500e ft lenne juszt nem venném meg ugyanúgy akkor előző genek hardveraprón még van bőven megbízható embereknél.canadaa: De itt pár fórumozó szerint mindenki RT -vel és DLSS-sel tolja a gameket, azért veszik is az NV kártyákat főleg! Ja persze a szavazásokon és fórumokon kibukik a dolog hogy max a marketing eteti meg őket, s végül nem használják ezeket ki, mert látják hogy sajnos nem éri meg sok hibája miatt, az a legtöbbször amúgy csak kis látványtöbblet (3-4 játék kivétel azért akad).
"Unalmamban szétnéztem aprón a VGA-k táján, mondom mi lenne megcsípni egy 4070 Ti Supert; biztos becsúszott már a megfizethetőbe.Haha, miután fellocsoltam magam a sokkból, ránéztem mennyiért futnak ezután a 6800XT-k és kiderült drágábban, mint amennyiért majd két éve vettem az enyém. Mi a jó fene van itt? Most épp nem is 450Ft az euró..
"
Újabb szuper drágulás?Megyünk lassan a kripto időkbe amikor az 5 éves kártyánk 400-500e ft ot ért?
-
hahakocka
őstag
"Pillanatok alatt elfogynak a 4080 és 4070S-es kártyák ha valahol készleten van, 532k-ért veszik a felbontott 4080 Supert, 530k-ért senkinek nem kell az 5070Ti. 7900XT/XTX sem akar elfogyni. Legalább az új nvidia driver ne lenne ilyen rossz."
A másik alfórumban írták hát ez a szánalmas s ezért sikeresek ezen cégek. Akár 2-3 szoros áron is megvennék az emberek hőn áhított kártyájukat??? Na ez a márkahűség ami nálam nincs adhatja Intel, AMD akárki ennyiért menjenek vele a francba, milliomosként se venném meg a középkategóriás kártyát fél milláért. S hát nem is éri meg mikor ott a 4080 super, 7900xtx olcsóbban, s akár több vrammal 4K ra. De nem baj mert azt az ugyan keveset ami volt is 5000 esekből elkapkodták tehát sikeres az agymosás.Az ACER-t án jó ideje kerülöm ahol csak lehet több okból , van egy személyes oka is dolgoztam egyszer egy ilyen boltban egy rövid ideig, kár volt.
De legalább jó belsős tapasztalat volt a termékek mennyei minőségét illetően.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42 #70435 üzenetére
Mondott itt bárki ilyet? Legtöbben azért natívban szeretnek játszani (már ha lehetséges).
-
Busterftw
nagyúr
-
-
hahakocka
őstag
"In simple terms, Multi-Frame Generation is a more advanced version of Single-Frame Generation – it can increase smoothness – what it doesn't do is increase performance."
Techspotból egy gyöngyszem az 5070 es tesztbőlNvidia GeForce RTX 5070 Review Overpromised, Underdelivered, and Ultimately Pointless
S ezt erősíti meg sok száz felhasználó a fórumokon amúgy az MFG kapcsán.
Az egyik sponsorvideós magyar tesztelő 5070Ti -t tesztelt az MFG vel hát leesett a képről a játék kb sokszor de ő azt mondta nem lát semmi bajt, nekem a 3-4 perc után megfájdult majdnem tőle a fejem s ahogy láttam sokaknak.
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70424 üzenetére
Az agyonhúzott AMD és NV kariknál ált mindig egy +40W többlet van legalább ezeket én se szoktam megvenni meg az 12P PIN es pl asszem. Az eleve OFF. Én ezért néztem az 1-2% al csak gyengébb 2/8 PIN es nem 340-350mm es darabokat most
.
Pokolkutya az a Heroes 3-4-5-6-ban van mi a baj vele?
Most pont az új Olden Era-ban nem lesz sajna helyette élőhalott kutya lesz
-
hahakocka
őstag
válasz
huskydog17 #70405 üzenetére
Szerinted, a saját kis egyedi univerzumodban mint pl a narancs szimbólum s a Mi Univerzumunk s Konteóink híveinél úgymond .
A PC s videósorozat rovatunkban a youtube-on úgy tűnik a kommentek, a nézettség, és a tetszési index, azt jelzi hogy nem igaz amit mondasz. (Akár Intel akár AMD akár NV tematikánál sem) Akkor írnák, hogy milyen hülyeségeket beszélek, meg konteó, meg ilyen fan olyan fan stb ahogy szokták, de pont az ellenkezője van. S sokan írnak hogy állítsak össze nekik gépeket is ha lehet. Azt látod viszont nem vállalnám több okból.
Egyértelműen úgy általánosságban írtad ennek ellenére pedig gondolom konkrétumra gondoltál, csak így jött ki belőled a frusztráltság vagy nem tudom.Most amit írtam 5070 kapcsán is mind hazugság? A leégések, a ROP egységhiány, a készlethiány, a fekete képernyős driver probléma ami azóta is fennállt a felhasználók szerint a fix után is sokaknak, a dupla mértékű árak s lehetne sorolni még ezek is mind hülyeségek köze nincs a valósághoz tudom s mindenki hülye akinél leégett a kábel .
.
Meg az hogy 9070 esekkel tudsz majd 4K n tolni a 5070 el nem igazán. Legalábbis az előzetes chartok ezt mutatták. S 1440p -n is van pár játék ami annak ellenére, hogy NV sponsor (RT és optimalizálás ügyileg főleg) nem megy az 5070 en amit főleg RT és DLSS miatt vesznek sokan de high-very highon már kifogy a vramból 1440p n. RT magok ott vannak AMD nél nem és az nem is megy, de az 5070 csak emiatt a vram kifogyás miatt nem megy. DLSS 1440p RT very high. Azért 0day frissen megjelent 400e ft kártya tudhassa már ezt, de nem.... Megint egy filléres dolog miatt nem megy a dolog, az NV oldaláról. Vedd az 550e-600e ft os 5070 Ti-t, vagy a most már 800e ft os 5080 at inkább erre ösztönözik a rajongókat csengessenek s meg is teszik amúgy láthatóan....
Tapsolj ennek továbbra is megéri! Mert engem lehet kiröhögsz meg másokat, de akkor mindezeket miért mondod false-nak? Mert általánosságban írtad megint első bekezdésedben. -
Sundesz
addikt
Azt esetleg tudják-e a bennfentesek (Abu85
), hogy holnaptól mikor vehetők a kártyák? Délután 3 mint az Nvidia?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #70388 üzenetére
7900XT es 7900XTX van 700 dollar feletti MSRP-vel, siman lehet.
Oké, tegyük fel, hogy van. Csak egy pillanatra, nyilván nem lehet, de teoretikusan játszunk el a gondolattal. Magyarázd akkor el kérlek, hogy hol van akkor az ebből származó 1,5 milliárd dolláros bevétele ebből az AMD-nek?
-
Ha még nem lett volna.
DON'T BUY WRONG! 🛑 Every 9070 XT Model - Specs & Features by PC Builder -
zseko
veterán
válasz
huskydog17 #70385 üzenetére
No offense, de kissé félrebeszélsz, főképp arról hogy nem akarom tartani a lépést a technológiai fejlődéssel. Ahhoz kellene is valami amiért van is értelme cserélni. A +5/8/15% teljesítmény nekem nem indok, az nálam +45%-nál kezdődik. Viszont (számomra) fos játék(ok) miatt sem fogok ugrani azonnal hardvert cserélni. Pláne, ha még minden fut normálisan (ami engem érdekel). Kinőttem már abból a gyerekkorból mikor évente cserélgettem a hardvereket csak mert jött ki újabb, erősebb. Igaz, akkor még volt is értelme miért cserélgetni (egy amd 5x86 p75 volt a legelső gépem
). Sem a 4K, sem az RT nem szempont nálam, ha maga a játéktörténet meg egyébként egy kalap fost sem ér, én nem izgulok rá a csilli-villi kinézetre, mint a játékosok nagy többsége, az olvasottak alapján (nem pont itt olvasott). Multi sem érdekel, számomra haszontalan, érdektelen, semmire nem jó.
Multiról - és a minimum gépigényről - jut eszembe: ezek egy részét kamunak tartom.
Saját tapasztalat:
Battlefield V ajánlott gépigény:
CPU: AMD Ryzen 3 1300X
RAM: 12 GB RAM
GPU: AMD Radeon™ RX 580 8GB
Na ezt én történetesen megugrottam: GPU: Vega56, RAM: 32GB, CPU (pont az ajánlott): R3 1300X.
Az eredmény: 1080p, 80-90fps, játszhatatlan játék a másodpercenkénti mikrolagok és szaggatások miatt. Úgy, hogy 80+fps-em volt fixen végig. Azért, mert a cpu nem megfelelő a játékhoz. Azért, mert natív 4 magos cpu kell, a 2mag+2 szál nem jó. Intel oldalon is ugyanez volt. (bekapcsolva a virtuális szuperfelbontást és 4K-ba állítva a felbontást egyébként játszható lett, 35-40fps-el lagmentesen)"Egyre több és több olyan játék lesz/van a piacon, amelyek már el se fognak indulni VEGA-val."
Én még ilyen játékkal nem találkoztam. Az Alan Wake 2 az első amibe belefutottam és tényleg problémás (egyébként futni fut (a mod-od patch-el), normális sebességgel, csak az emberek problémásak), és eddig bármivel tudtam játszani amivel akartam, normális kinézettel és sebességgel, így én roppantul meg vagyok elégedve a Vega56-al.
Persze tudom melyik új megoldás miatt van ez az AW2-nél - csak nem jut eszembe a neve - és nincs is ezzel bajom. Egyszer már volt egy ehhez hasonló lépés egyébként, emlékszem rá, ott is pont ugyanígy egy új megoldás miatt. A patchet akkor lehet félreértettem, így egy része annak amit írtam storno, de a nagyját azért ettől még hasonlóképp gondolom."akkor ott a konzol, ahol 8-10 évre biztosítva van a futtatás, ott nem kell azon agyalni és millió kommentben szétpanaszkodni minden topikot, hogy de szarul fut XY játék vagy hogy el sem indul."
khm, CP2077 is milyen jól futott...
Ezt amúgy igaznak láttam a konzolokra régebben, mostanában már nem annyira. És bár én ugyan amd párti vagyok, de problémásabbnak látom a konzolokat mióta amd hardver van bennük, meg miótta behozták a félidei ráncfelvarrott verziókat.
Egyébként rühellem a konzolt. Max akkor lenne ha ingyen kapom azt is meg hozzá a játékokat is, én erősen pc párti vagyokAmúgy most jön majd ki olyan játék amivel játszani akarok, és ami rávett arra hogy VGA-t akarjak cserélni. Már a Wukongnál is erősen elgondolkoztam rajta, de idén jön majd ki a Wuchang: Fallen Feathers, és bár a souls like nem a műfajom, de ezzel (ezekkel) játszani akarok. Na meg idén jön a Stellar Blade is pc-re, így már több indokom is van most már a cserére, ami eddig nem volt.
Ha most nem jött volna a 9070/XT, lehet már vettem volna egy 7800XT-t. -
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #70413 üzenetére
Aktuális akciók, vagy elárazások mindig okozhatnak anomáliákat. Ezek egyedi esetek. Ahogy az is, hogy én pl szintén 7800xt-t terveztem, de amikor szembejött egy 7900xt 280e ft-nak megfelelő euróért, tuf hűtéssel, akkor inkább azt vettem. Na, az is egyedi eset volt.
p
-
canadaa
tag
válasz
ggbuffon1897 #70413 üzenetére
Lesz 9070 Nitro persze. Viszont biztos nem éri meg majd árban.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #70407 üzenetére
Oke de amikor tavaly januarban gepet raktam ossze ott voltam h egy 7700xt nitro 190k, egy 7800xt meg 240k.
Aztan azota jart mar nalam kb minden, de mindig arra a kovetkeztetesre kell jutnom h 1440p-re ha nincsenek orbitalisan extrem igenyek egy 7700xt 60+ fpsre nativban teljesen jo. Es meg emesztheto aron.
Egy sima 9070re szivesen raprobalnek, a nagyobb 300+ W os fogyasztasat nyugodtan kenjek reszemrol a hajukra. Nyarra semmi szukseg egy plusz kazánra.
A sima 9070bol lesz nitro? Nagyon b*szó nekem ez a racsos kialakitas.
-
Jacek
veterán
Proshop.se listazta a karikat holnapra, se keszlet info se ar termeszetesen
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #70409 üzenetére
Szerintem meg igen !
Nagy rá az esély !
A kérdés, hogy mikor veti be az AMD ezt a titkos fegyvert - amivel árat is csökkent meg nem is.
-
Jacek
veterán
Arra viszont kivamcsi vagyok mennyi OC maradt benne, mert nagyon alacsony a boost freki a XT-hez kepest, persze kakao sem lesz annyi.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #70406 üzenetére
> a 9070 msrp áron egyáltalán nem lesz DOA,
kíváncsi leszek, hogy lehet-e belőle 9070 XT-t hackelni - valamilyen egyszerű módon.
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #70403 üzenetére
A 7700xt nem egy rossz kártya, sőt… Ennek kellett volna 7600xt-nek lennie, azon azáron, amennyiért a 7600xt ment, és lehetett volna piaci reszesedést szerezni. A 7600xt meg egy vicc volt, az csak egy ráncfelvarrt 7600 némi extra rammal.
Német piacon amúgy sosem volt ekkora különbség az árak között (gyanítom, globálisan is ez a helyzet), az az 50 euró/dollár végig jellemző volt, annyiért meg egyszerűen nem érte meg 7700xt-t venni.
p
-
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42 #70397 üzenetére
Ahogy most kinéz a készlet a különböző RTX 50 kártyákból, a 9070 msrp áron egyáltalán nem lesz DOA, mert 550 dollárért raszterben a 7900GRE +20% az egy 7900XT, RT-ben pedig a 7900GRE+20% az egy "16 GB-os" 4070Super. Az a teljesítményszint a jelenlegi piacon 650-700 dollárért érhető el, amihez képest az 550 dollár jó ár.
Amennyiben az Nvidia a "titkos fiók-raktárából" nem tud ezzel a héttel kezdődően stabilan heti százezres nagyságrendben sima 5070-eket a boltokba küldeni, akkor a sima 9070 valódi konkurencia nélkül mindent visz majd.
A hírek ráadásul arról szólnak, hogy az 5070FE-ből is éppen csak a tesztelőknek elég mennyiség készült el, és leghamarabb majd március végén érkezhet először talán megvásárolható sima 5070FE. Több országból olyan hírek is érkeztek, hogy egyáltalán nem kaptak a nagykereskedők egyetlen darab akármilyen sima 5070-est sem.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #70386 üzenetére
A te szokásod rendszeresen olyanokat állítani, aminek nincs köze a valósághoz.
A hozzászólásaidból egyértelműen leszűrhető amit írtam, mert finoman fogalmazva nagyon irreális elvárásaid vannak és emiatt minden topikot rendszeresen szétspammelsz a panaszkodásaiddal, amelyek teljesen megalapozatlanok.
Hogy jön ide a felskálázás, meg a high-end GPU-k? Megint olyan dolgot hozol fel, amit szóba se hoztam. Ki állít akkor valótlant? Költői kérdés volt.
Ha valaki olyan hardverrel akar futtatni egy játékot, ami nem üti meg a minimumot és utána panaszkodik emiatt, az szimplán irreális elvárás a részéről. Azt várni ráadásul, hogy a helyzet javulni fog, nos finoman fogalmazva naiv dolog. Ahogy írtam nincs ezzel gond, a játékok haladnak a korral, fejlődnek technikailag, ami sokszor új, modernebb hardvert követel, ez mindig így volt, amióta létezik videojáték. Ha az ember nem akar költeni VGA-ra, ami szintén érthető, akkor ott a konzol, ahol 8-10 évre biztosítva van a futtatás, ott nem kell azon agyalni és millió kommentben szétpanaszkodni minden topikot, hogy de szarul fut XY játék vagy hogy el sem indul.
Ne állíts kérlek olyat már megint 'jó 'politikus módjára, amit nem mondtam!
Amúgy nincs azon semmi szégyellnivaló, hogy az ember a konzolt preferálja, hiszen PC-n a gaming egyre drágább és a VGA piac egyre rosszabb állapotban van. Nyilván nem mindenkinek való az, hogy több száz ezerért vegyen új VGA-t, ami 3-4 év múlva 1-2 játékhoz nagyon kevés. Pont emiatt előnyös a konzol, ahogy írtam, azoknál nagyon sok évig nem kell foglalkoznod ezzel.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #70399 üzenetére
En ez a hulye vagyok h 2x is vettem es teljesen jo alternativa a kisebb a 4060tihez.
Raadasul itthon volt koztuk (7800xt) kozel 40-50k diffi (az sehol sem 50dolcsi) ugy h az egyik a lelektani 200k-s hatar alatt a masik folott volt.
Es nem azert mondom mert nekem az van, de a 7700xt sztem meltatlanul alul van ertekelve. Na meg hat a dlss-el az nV siman legyilkolta. (Akarcsak a 7800xt-t a 4070el)
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #70388 üzenetére
> a belsos AMD szamokat, ami a 85%-rol szol
A friss DigitalFoundry videóban is szóba kerül a 85%;
de tovább is gondolták, hogy az 400-500$ alatti eloszlás milyen lehet.
"AMD's RDNA 4 Reveal: The New Price/Performance Champions?"
https://youtu.be/DrU4XD9_Pbc?t=1320
~ draft fordítással - 22:00 -tól
".. Azt hiszem, az egyik statisztika, amiről szó van, az, hogy a kártyák 80-85%-át 750 dollár alatt adják el, ami tökéletesen illik a 970 és a 970 XT történetéhez. Azonban vajon ebből a 80-85%-ból mennyi került valójában 500 vagy akár 400 dollár alá? Tehát ezek a költségvetés-barát kártyák rendkívül fontosak. Nyilvánvaló, hogy a Steam Hardware Survey élén mindig egy 60-as kategóriás Nvidia termék szerepel, így feltételezem, hogy itt rejlik a tényleges forgalom. ... " -
joysefke
veterán
válasz
parandroid #70399 üzenetére
egyáltalán nem biztos, hogy a 9070-hez induláskor lesz elég selejtjük, ha pedig nincsen, akkor jobb a teljes értékű chipeket teljes értékű chipként felhasználni. Amikor már lesz elég selejt, újragondolhatják a 9070 pozícióját.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 1 / 2
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gitáros topic
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro