Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69397 üzenetére
Engem is a sima érdekene, ha hozza a 7900xt t kb az már jó. Peszre a 9070XT se lenne rossz ha 300e alatt lenne pl. De most mondom gondolok arra hogy egy egész jó 200e alatti mini PC t veszek kevés helyet is foglal így s mellé dokkoló az pár 10e ft asszem max., s abba mehetne
s akkor így olcsóbb lenne mintha vennék mellé egy 300-400e ft os teljes gépet....
Viszont ahogy néztem a mostani 4-5 új játék gépigényét és a vga tesztjeiket hát kb 4K ra lassan tényleg csak a 4090-5090 lesz képes..... Natívon. Többinél kötelezik az embereket FSR-DLSS re. Pedig annó amikor megjelent a 6800XT és a RTX 3080 is 4K kártyaként volt hirdetve reklámozva. -
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka #69396 üzenetére
Biztosan lesznek az elején eléggé borsos árú darabok. De láttunk 750 dollárosat is (ha nem placeholder ár volt) vagyis az MSRP ennél alacsonyabbra várható. Én 650 dollárt tippelek már régóta és azt mondom, hogy az első hetekben MSRP kártya nem igazán lesz. Ahogy jön majd vissza a Ti a Sapphire vagy az XFX egy nagyon puritán ref. modellt kiad majd 650-680 dollár környékén, miközben a Ti +180-200 dollárral drágább lesz egy jó ideig.
Engem a sima 9070 inkább érdekel. Ha GRE felett lesz akkor nálam instant buy 250K környékén.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69394 üzenetére
Hát látva az NV árakat inkább a scalperek, a kis készlet , +nálunk még a magas 27%ÁFA és a nagyon éhes nyereségráta a boltoknál viszi fel igazán az árakat nem? Rakhat ki akár 550-600 dolcsis MSRP-t az AMD akkor is látod majd akár hogy 900 dollárért adják pl emiatt. 5000 es sorozatnál talán a hype a nagy várakozás is közre játszott a magas árban.
-
hahakocka
őstag
[link]
4k Ultra Gaming on a Mini PC ?! - GMKtek M7 with Occulink (and USB4)Ezzel viszont lehet lehetne spórolni hisz 180e ért már kapsz 32gb ddr5 1tB SSD, 8 magos 7000 es, 8000-es AMD procis mini PC-t, (680M-780M IGP vel) ami OCULINK-es amivel lehet külső VGA dokkolóval mint látható akár egy 7900XTX el is tolni 4K ba pl a Black Myth Wukongot. 180e + Mondjuk 250e max egy 9070 jó esetben a sima változat, s megvan 430e ből és én még eladom a gépemet és megvagyok kb 300e ból az egész váltással
. Most ezen gondolkoztam.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Yutani #69388 üzenetére
Nekem egyáltalán nem ez jön le. De nyugodtan linkelj pár példát. 400K-s 9070 XT-re senki sem örömködne, hacsak nem 5080 szintű a kártya.
Van a realitás ami kb 350K a jelen piaci helyzetben és van ami tényleg szerezne hosszú távon az AMD-nek piaci részesedést, ami kb 300-320 ezer átlag ár. Ez nem álom. Rajtuk múlik csak.
-
parandroid
félisten
Mert most nem a generáció közepe van, hanem a vége. Mostanra sikeresen hiányra futtattak már mindent. A generáció közepe tavaly nyáron vokt, és valóban akkor voltak a legjobbak az árak. Most már csak elvétve találni valami készletsöpréses akciót, de tekintve, hogy azúj generáció egyre csúszik, az előzőből meg már nincs utánpótlás, mindenki úgy áraz, ahogy nem szégyelli. És jgen kevesen szégyenlősek…
p
-
-
PuMbA
titán
válasz
deathcrow42 #69390 üzenetére
A 7800XT-ből ítélve nem számítok beálló árakra. Már rég 200k körül kéne lennie, de nincs ott.
-
-
PuMbA
titán
Ha ezek az árazások tényleg igazak, akkor nem érdemes VGA-t vásárolni, csak kifutáskor előző generációt
-
Yutani
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69387 üzenetére
Ha olvasgatod az NV és AMD topikokat, találsz olyanokat.
-
Devid_81
félisten
Feb 28 elott minek idegesititek magatokat az RX 9070 series arakon?
Abszolult senki semmit nem tud, csak fellapatoljak a webshopokra a place holder VGA-kat random arakkal.Majd temetjuk+szidjuk erosen az AMD-t Feb 28 utan ha sz@r arakat kozolnek.
-
Terek
tag
válasz
villamos #69376 üzenetére
Meglett az agresszív árazás.
Az amd most sem hazudtolta meg magát.Nesze neked "occcccó" ddr6 mi?
Ezek most vagy nagyon kokik vagy erősebb lesz mint az 5090......Inkább az előbbi mint utóbbiKi lesz a célközönség?A vízfejű AI huszárok?
Komolyan fontolóra veszem a 285k-s 7900xt-t mert 300k alatt itt nem lesz még 5060 semNemcsak most de még nyáron sőt év végén sem
-
-
S_x96x_S
addikt
> Az AMD nagy esélye ez. Az 5070 Ti is teljesen elbukott a tesztelőknél,
A sima 5070 is csúszik
--------
- Found performance issue RTX 5070 and 5060 series
- Production delayed 4 weeks
- Launch expect 5070 mid-March / 5060 mid-April
https://x.com/harukaze5719/status/1892423762655515006"Nvidia’s latest RTX50 gaming graphics card series faces delays until mid-March at the earliest due to performance issues in the chips, RTX5070 and 5060, that needed to be debugged, media report, while wafer damage from the January 26 Taiwan earthquake is also a key factor in the supply tangle of the cards, popular as they use the Blackwell architecture and AI features, prompting a rush to buy
https://www.ctee.com.tw/news/20250220700070-439901
"
https://x.com/dnystedt/status/1892394411876843744 -
villamos
őstag
Emlegetett páratlan újjú patás...
-
S_x96x_S
addikt
ebben a témában más a véleményünk.
> Azt mondtam hogy az AMD nem hülye hogy ezt meglépje gamer fronton.
Én meg azt mondom,
hogyha piaci részesedést akar, akkor kockáztatni kell.Attól még, hogy a high end teljesítményben
nem akar versenyezni - adhat olcsón VRAM -ot.----------
A termék portfóliókban az átfedések már régen teljesen normálisak
konkurenciánál ott van pl.
- NVIDIA RTX 4000 Ada Gen - ( 20GB ECC; 360Gb/s )
- NVIDIA RTX 4500 Ada Gen - ( 24GB ECC; 432Gb/s )
vs.
- RTX 4090 Ada ( 24GB - 1008 GB/s ) <---- GamingHa az nvidia meglépte, akkor az AMD -től se hülyeség.
-
b.
félisten
válasz
hahakocka #69372 üzenetére
Nincs vele semmi gond. Egy régi bolt nagy beszállítói hálózattal. Azt te tudod miért nem halottál róla , itt a PHról sokan ismerjük.
Az árakat nem tudom mihez nézzem manapság hogy olcsó vagy nem, mert elöbbi nem létezik. Iponhoz képest szerintem nem drágább Kazyhoz nézve drágább. -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69369 üzenetére
A kanadai árak azok voltak (270-300e az XT re és 220-240e simára) amiket mondtam jó pár héttel korábban, már ha persze igazak lesznek. S erre nálunk még rakódnak persze. Én az első árakat mondta nem a magyar árakat. Itthon valamennyi rakódik de nem 25-30%!
-
hahakocka
őstag
Lehet 1000 éves de miért nem hallottam sose róla? Vagy mert ahogy írják mindig túl drága valamiért ...
vagy mert hát nem jók a tapasztalatok. A Computer Imperium is elég régóta létezik, de sajnos sose vásárolnék ott.
Nem tudom mit pörögnek sokan ezen a már humorizált 32gb os kiadáson ha lesz lesz de tuti nem mostanság és erősen gyanús hogy munkakártya lesz. -
b.
félisten
válasz
S_x96x_S #69370 üzenetére
Lehet csűrni csavarni, összehozni az előző generációt az újjal úgy sem adod fel.
A Lényeget nem érted meg, hogy nem az számít mire lenne igényed olcsón mint felhasználó.
Senki nem mondta hogy nem lenne igény rá. Lenne igény 32 GB os RTX 5060 ra is.
Azt mondtam hogy az AMD nem hülye hogy ezt meglépje gamer fronton.
Nagyon jó hogy a DeepSeekben ilyen jó az AMD, majd keresd egy fél év múlva a boltokban gamer kártyaként , ne lepődj meg ha nem találod.
Jelenleg hivatalosan nincs bejelentve az AMD nél gamer 32 GB kártya ,se pro az új generációban tehát maradjunk annál amit tudunk hogy AMD nél 16 GB lesz a legnagyobb kártya ebben a genben, a fölötti jelenleg a Pro vonal drágán.
Tehát észül egy 32 GB verzió a pletykák szerint amire mindenki azt mondja hogy nem gamer kártya lesz még az AMD is gúnyt űzött ebből. Ha mégis lesz, akkor örülök neki, megkapjátok amire igényetek van, nekem nincs. -
S_x96x_S
addikt
(32GB)
> Az AMD nem hülye hogy kirúgja a lábát a radeon pro 7800-7900 kártyájának.
néha meg kell lépni dolgokat !
ahogy az nvidia is az RTX 5090 32GB -vel a saját 32GB és alatti Quadro kártyáinak
állít konkurenciát - ugyanaz lenne az AMD-nél is.
( amúgy is a PRO/Quadro kártyáknál az ECC memória elsődleges )Ha a market share a fontos, akkor meg kell lépni dolgokat !
A 16 magos AMD desktop cpu -kat is sokan furcsálták az elején,
főleg mert ezáltal a termékportfólió átfedésésbe került a workstation/szerver procikkal.
De a vásárlók megszokták - és az AMD is túlélte a váltást :-)-----------------------
A sok VRAM kifejezetten ideális az AI -hoz ( Deepseek, LLM )
( és nekem nincsenek kétségeim, hogy hamarosan a játékokban is megjelennik az újdonság - vagyis kelleni fog a VRAM)egy nagyobb modellnél ( deepseek:32b )
az új RTX 5080 ; RTX 5070 Ti - 16 GB -al
egyáltalán nem rug labdába egy 24GB-os RX 7900 XTX -el szemben.
( lásd jobboldali oszlop - 3.8x nagyobb token/s teljesítmény ! )https://x.com/9550pro/status/1892234998251471255
A piaci helyzet jelenleg az,
hogy az NVIDIA oldaláról jelenleg nem elérhető
16GB -nál nagyobb VRAM-os consumer GPU.
( a 4090 már ki van vezetve, az 5090 meg extrém drága és nem is kapható ; az 5080 meg maradt 16GB -on. )
úgyhogy egy relative olcsó 32GB -os kártyára lenne igény.
Persze ott a StrixHalo és jön majd az nvidia digits is - de ezek mellett elférne még egy olcsó 32GB -os kártya is; mivel nem mindenkinek van annyi pénze,
hogy két kütyüt vegyem ( egyet játékra és egyet AI-re )Kell olcsó 32GB VRAM -os kártya - nevezzük bárminek is.
-
Yutani
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #69357 üzenetére
De mondjuk mar onmagaban egy vicc h 300-400ezres kis tulzassal kozepkategorias kartyaknak kell tapsolni
Ezt nem értem, hogy itt örömködnek, 400k-s áron jaj de jó. Jó a f@$7t jó, ezek 200k körül kellene legyenek, legalábbis egy xx70 kártya. Köszönjük meg szépen az emberi kapzsiságnak, mert mindez csak annak az eredménye.
-
olymind1
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #69363 üzenetére
430+€ / 190e itthon, nem épp kimagaslóan jó ár érték arány, mikor volt 6700 XT 330€ ért (pár éve is), akkor ahhoz már érdemes hozzátenni azt a +25ezret, hogy 7800 XT 16 GB legyen belőle. Németeknél is ugyanez a ~70-75€ különbség van.
330€-ért sokkal tetszetősebb lenne a 7700 XT 12GB, meg 400€ körül a 7800 XT.
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42 #69361 üzenetére
De hat az uj szeria itt van es ugyanannyiert mint a regi kinal tobbet...oh wait
-
-
PuMbA
titán
Egyből jó a 7700XT, ha nincs NVIDIA
-
Land
veterán
9070XT hazai árak (csak 1 bolt alapján): link
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Zilko87 #69351 üzenetére
Ezt en mind ertem , csak itt ugylatom vmi alomvilag van es 300ezer korul varnak az uj szeriatol 5070ti teljesitmenyt majd a masik oldalon. Az sem fog 400 alatt inditani.
De mondjuk mar onmagaban egy vicc h 300-400ezres kis tulzassal kozepkategorias kartyaknak kell tapsolni.
Azzal egyetertek h az nvidia nemkicsit tultolta mar az arakat, na de pontosan latjuk h az amd uaolyan g*ci.
Es ahogy korabban irtam, kereskedo ismeros forrasbol tudom h az amd se jon alom aron..azt mindenki felejtse el.
Az 5070ti/5070 arakat meg elore lehetett boritekolni a 80as arai utan.
-
Zilko87
tag
válasz
ggbuffon1897 #69345 üzenetére
Azért relatív mind a 4080/super és az xtx-től is elmaradt 16 játék alapján. Továbbra is borzalmasan drága és nem is lesz belőle. Lehet itt fényezni az nvidiát, de kb felverték az árakat meg dobtak 10-20% teljesítményt azonos kategóriában. Hurrá
-
S_x96x_S
addikt
> Az 5070 Ti ... csak rossz vélemények vannak róla
azért annyira nem olyan rossz ;
- csak túl nagy volt az elvárás ( amiért részben az nvidia marketing is felelős )
- és elég rossz az időzítés a Trump Vámok környékén.amúgy pár pozitiv dolgot én kifejezetten értékelek.
[ pl. hogy 12GB - helyett már 16GB VRAM -ot kapott ; PCIe Gen5 ]
persze ezt az rdna4-es kártya is tudja majd.> Az AMD nagy esélye ez.
Összességében az AMD stratégiája sikeres is lehet - az olcsó GDDR6-al.
persze - a végső értékeléshez nem árt várni májusig.
( de minimum március végéig )
mert - a nyereség és a market share lesz a döntő. -
-
b.
félisten
Ha valóban 750 dollár lenne akkor ok. lenne," éssszerű" nagyjából ez a vélemény róla.Az 5080 értelmetlen igazából ennek a kártyának a fényében.
De így hogy nincs MSRP áron kártya...
DE amúgy igen, ennek a kártyának 4090 teljesítménnyel kellett volna jönnie szóval igaz.Csak kérdés AMD nél mi lesz az MSRP, mi lesz a teljesítmény , lesz e készlet és ha lesz készlet ,lesz e MSRP áron. Szóval igen nagy dobás lehet, csak ennek a négy apró feltételnek az ismerete hiányzik
-
Jacek
veterán
válasz
Ja csak a bibi hogy az Aorus Master 490e atszamolva itt svedben ahol kisebb az afa mint otthon
Gaming OC 465e.. msrp ar kozeleben van par darab masodpercekre soha tobbet nem latod..Jol mondtak az egyik tesztben 408p v3
azt tudja es annyiba is kerul.
-
válasz
A nagy zaj az MSRP közeli kártyák hiánya miatt történt, ha az normalizálódik, akkor lesz re-review úgyis. GN az eléggé full Nvidia hate mostanában, kíváncsi vagyok majd a 9070XT reviewre és árakra.
-
Quadgame94
őstag
Már csak azzal sikeres lehet, hogy nem lesz készlethiányos az elején. MSRP úgy is fake lesz.
A gond: 750-800 dolláros kártyákról beszélünk...drágák.
Amit az AMD-nek csinálnia kellene: 650/550 USD fake MSRP árak + nagyobb készlet, majd miután a Ti lesz már készleten egyre olcsóbb modelleket jelentessenek meg.
AIB modellek előszőr 750/650 dollárról indulnak majd úgy is. Szerintem amint lesz Ti készlet ezek lemennek 680/580 környékére.
-
PuMbA
titán
Az AMD nagy esélye ez. Az 5070 Ti is teljesen elbukott a tesztelőknél, csak rossz vélemények vannak róla
Vajon tudnak-e élni vele. GamersNexus is elmondta az 5070 Ti tesztje végén, hogy nem ronthatják el, illetve volt, hogy az AMD 3 nappal a megjelenés előtt változtatott az áron, szóval még bármi lehet.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69341 üzenetére
Ja ok. Azért durva, hogy mit tud csak hát gondolom megkérik az árát is majd.... Egy ismerősöm most Mini Pc-t akar venni s még mindig filózik milyet vegyen most, egy 890M esen filózik. Csak hát az 300-350e ft. Ez vajon akkor majd mennyi lesz?
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69332 üzenetére
Mobil beleír szavakat, vagy átírja, ezt mondtam már sokszor. Elnézést persze, azért megnézhettem volna, de az 5-10 perces szünetekben kell minden egyéb dolgot meg csinálnom, (s mobilt is csak akkor s ott lehet használni ahol megadják pl irodába nem mert szuper védett státusz) mert utána s előtte csakis munka.
-
S_x96x_S
addikt
Geohot ( Tinygrad )
- meglepő -
AMD UDNA -s irányváltás dicsérete .https://x.com/__tinygrad__/status/1892058060606026142
""
Big bear signal on Intel today. At least AMD makes nice hardware that's comparatively easy to program for, and has a stable and consistently improving product line. With big chip consumer UDNA they are right back in it.
So no tinybox blue. Only red and green.
"""""
The hardware is actually really good which is what is so dumb about the whole situation! We have our own full stack now on 7900XTX, so it's much less frustrating to work with the cards these days. We can focus on only the quality of the hardware.
""" -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #69334 üzenetére
szerintem az "RDNA5" csak az UDNA másik neve.
-
S_x96x_S
addikt
(spekuláció)
Az Intel - AMD kettős licensz megállapodása ( X86 )
azon pontja, ami az AMD felvásárlását megakadályozta volna
kölcsönös, vagyis most az Intel felvásárlására is ugyanez érvényes.és most az AMD - a háttérben - kérhet bármit -
és akár egy nVidia ellenes szövetség is kialakulhat.a negyed-évvel ezelőtti spekuláció [ 1]
a friss Intel + Broadcom hirek kapcsán
új értelmet nyer.--------------
[1] (November 17, 2024)
The x86 wish list: Complexities of an imaginary Intel takeover
Apparently AMD has blocking rights for any acquisition of Intel. If a deal were to happen, what would AMD ask for?
https://www.techspot.com/news/105607-x86-wish-list-complexities-imaginary-intel-takeover.html"What would AMD ask for to grant that approval? Obviously, they would take some cash. However, there is only so much Broadcom would be willing to pay before the Intel deal becomes unappealing. That probably amounts to a few billion dollars. Beyond cash, there are things AMD could ask for that might be worth far more strategically.
For starters, they could ask Broadcom for help in their fight against Nvidia. This is an area of shared interest between the two companies, and there are likely multiple ways both could benefit from a deeper partnership. For example, Broadcom could invest more heavily in AMD's Ultra Ethernet and other networking initiatives. Alternatively, Broadcom could design an entire networking stack optimized for AMD's Mi300 series of AI accelerators. Going further, AMD could request that Broadcom encourage its AI ASIC customers to adopt AMD-friendly networking interfaces.
We imagine there are plenty of novel ways that Broadcom could promote AMD's interests in their combined fight against Nvidia.
" -
S_x96x_S
addikt
( pletyka )
valószínűleg nem lesz RDNA4 -es APU .https://x.com/Olrak29_/status/1892073746342760620
6+5
6+3.5--------
vagyis:
- Zen6 + RDNA5
- Zen6 + RDNA3.5 -
Terek
tag
válasz
villamos #69329 üzenetére
Az ok amiért annyiért árulják nem más mint,hogy az emberek megveszik.Ha nem venné a kutya sem nemkellene hozzá sok időnek eltelnie,hogy a 750$-os termék 500-ért menjen
De ezt bármelyik kereskedő megmondja,hogy addig ne várjon senki normális árakat míg az emberek megveszik csillagászati árakon.........Semmi másra nemlenne szükség csak egy kis türelemre és pici észre.......
#69328 S_x96x_S : A drága juden polgárok(nemcsak az Acer hanem a többiek is) csak nem tudnak megelégedni a luxus profitjukkal,nekik még több kell.....Mikor esik le nekik,hogy ezekkel az áramelgetésekkel egyre szűkebb és szűkebb rétegeket tudnak csak megszólítani?
-
S_x96x_S
addikt
úgy néz ki, hogy a márciusi USD-s árakba már sok cég beépíti - a VÁM-ot.
( vagy már rég beépítette )talán a GPU gyártók is így tettek - és ez lehet az egyik ok, az áremelkedésre.
"Vámok: durva áremelést jelentett be az Acer"
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250218/vamok-durva-aremelest-jelentett-be-az-acer-742267 -
S_x96x_S
addikt
"ASUS ROG Flow Z13 Review: AMD Strix Halo Is A Potent Beast"
https://hothardware.com/reviews/rog-flow-z13-review---
AMD's game-changing Strix Halo APU, formally known as the Ryzen AI Max+, poses for new die shots and gets annotated
441mm² design holds 16 cores, 40 CUs, and 128GB of memory
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amds-game-changing-strix-halo-apu-formerly-ryzen-ai-max-poses-for-new-die-shots -
S_x96x_S
addikt
February 18, 2025
Announcing the AMD Instinct™ MI325X Accelerator on Vultr Cloud
https://blogs.vultr.com/MI325X"""
The AMD Instinct™ MI325X GPU is designed for maximum efficiency and performance.
It features:- 256 GB of advanced HBM3E memory – perfect for deploying larger AI models in-memory.
- 6 TB of peak memory bandwidth – enables rapid data processing and reduces latency.
- Inference-optimized architecture – like the AMD Instinct™ MI300X, ensures accelerated AI model inference and training.
"""
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69322 üzenetére
Na ezt nem tudtam ez akkor egy jó tulajdonsága -8-10 fok főleg nyáron nem rossz!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69321 üzenetére
Fogalmam sincs, en ezeket a skalazokat max azert hasznalom mert eszrevehetoen levesz a gpu terhelesebol -> ezaltal a homersekletebol
nekem pl egy rohadt szarul szellozo minihazban -8-10Cot jelentett. En meg szeretem ha a gep qssban van, szval ez nalam azert volt fontos.
Minosegre bevallom oszinten en rohadtul nem veszem eszre h mi a nativ meg mi generalt kep.
En jatszani szeretek alapvetoen, nem kimerevitett kepeket elemezgetni h mi a diffi. Vagy ha mar ott tartok, akkor azt jelenti h maga a jatek f*s h erre van időm.
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69316 üzenetére
FSR3.1 sincs még a DLSS 3.2 (vagy nem tudom most mennyi a verzió, van persze már DLSS4 is) közelébe ezek szerint?
-
hahakocka
őstag
válasz
S_x96x_S #69309 üzenetére
Na lesz mit nézni, olvasni
Főleg ha sok féle AIB verziót tesztelnek. Én ha csak 10-15% difi lesz az XT s sima között lehet simát veszek ugyanúgy 16gb az a 10-15% már nem oszt szoroz . Most is ezért is vettem sima 5700 at annó. Persze legyenek jó ár értékben különben előző gen lesz.
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #69317 üzenetére
Magas labda volt
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
BerserkGuts #69314 üzenetére
Arra ertettem h aki csak azert valasztja mert ott az elotag, fullmindegy mit tud. Pl egy 4060ti mellett az egvilagon semmi nem szol mondjuk egy 7700xt ellen, megis megneznem a market share-t a ketto osszeveteseben.
A 4070 /7800xt osszevetesben mar nehezebb a helyzet, mert ott a dlss meg az osszessegeben jobb teljesitmeny mar siman az nv fele billenti a merleget.
Ez jol mutatja h dgpu piacon az amd mint brand, a beka s*gge alatt van.
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #69314 üzenetére
10milliárd légy nem tévedhet
-
BerserkGuts
addikt
válasz
ggbuffon1897 #69312 üzenetére
nV b*zi
azért vagyunk azok mert kell az fps meg játék effekt: ray tracing, DLSS4, MFG....
sokan ezért választják mert jó a marketing
elvileg most nagyobb része a piacnak nv tag -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69312 üzenetére
5070-től sima 9070 is gyorsabb lesz
XT inkább Ti Super felett lesz. 7900 XT szintjét kötelező hozniuk. Minden további plusz az csak jó. 550/650 USD MSRP várható, de leírtuk már hogy az MSRP nem ér már semmit. 5070 Ti készlet alig lesz szóval az első heteket felesleges nézni.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
deathcrow42 #69310 üzenetére
Valszeg a sima 5070nel erosebb lesz az XT , de valszeg magasabb aron is. Az XT valszeg a 70 es a 70ti koze jon arba tobb vrammal. Ezzel gondolja az amd h most nagyot gurit.
Kar h ez a nagy taktikussag a 7xxx szerianal se jott be, pedig a 4070eknel is olcsobb volt a 7800xt.
Sztem minimum 200dodoval kellene olcsobban kinalniuk mint a rivalist, ott mar azert elgondolkodik a legvakmerobb nV b*zi is (persze ha van mogottuk minden mas teljesitmeny)
Az FSR3 is olyan volt h launch utan 1 evig vartunk ra, mar amelyik fejleszto hajlando volt vele foglalkozni.
-
MZsoltee
veterán
válasz
deathcrow42 #69310 üzenetére
Ezt majd az ár fogja innentől eldönteni. Mindkét kártya kész, nem ezen a pár napon fog múlni, hogy sikeres lesz vagy sem. Nagyon kíváncsi vagyok. A 6800XT-met eladtam, lejárt a gari. Atszaltam egy 6700XT-be addig míg az új gen ki nem jön és be nem áll az ára rendesen.
-
-
S_x96x_S
addikt
RDNA4
- feb_28 - bejelentés
- mar_05 - review + launch"AMD Radeon RX 9070 reviews coming March 5, the day RTX 5070 launches"
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-reviews-coming-march-5-the-day-rtx-5070-launches -
S_x96x_S
addikt
Hardware Canucks - Ryzen AI MAX Review -
https://youtu.be/v7HUud7IvAo?t=854
TLDR:
- AI: Ami optimalizálva lett - az jó .. a többit még reszelni kell.
- 32GB RAM -al még nem sok értelme van.
( a játékokat nem néztem ) -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával