Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- RAM topik
- Milyen processzort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #70599 üzenetére
Nem 1-50db mint nvidia launchkor.
-
-
Alogonomus
őstag
válasz
sz.mich #70583 üzenetére
A kérdés megválaszolásához nagyon fontos azt eldöntened, hogy előreláthatólag az RT/PT mennyire lesz fontos a játékválasztásaidnál. Vonz az RT, vagy inkább csak erőforrás-pazarlásként gondolsz rá? Látványt tartod többre, vagy a képkockasebességet? Valamint az is fontos kérdés, hogy a jövőben valószínűleg egyre inkább az UE5 felé fordulnak a stúdiók, és az UE5 szoftveres-hardveres hibrid RT megoldása látszólag jobban fekszik a 7900 XTX-nek. A 9070 XT igazából csak a Geforce kártyák adottságaihoz igazított játékokban jelent komoly előnyt a 7900 XTX-hez képest, de az olyan játékok száma messze elmarad a gyártópreferencia nélküli játékok számától.
Leginkább abban nyújt(hat) többet a 9070 XT a 7900 XTX-hez képest, hogy az FSR4 felskálázás minden valószínűség szerint lényegesen hatékonyabban fog működni az újabb kártyán.
Leginkább az dönthet a két kártya között, hogy egyik szempontból a 7900 XTX idővel kifogy a boltokból, valamint ha a 9070 XT lényegesen olcsóbb, akkor az olcsóbb kártyát célszerű választani. -
S_x96x_S
addikt
A helyes megfogalmazás az lenne,
hogyha többet szállítasz ( gyártasz ) - akkor többet tudsz eladni.
( ~ due to weak delivery figures from nVidia." )és vajon mi várható 2025 Q1 -ben ?
---
"AMD is gaining significant market share (10% → 17%), although this is also due to weak delivery figures from nVidia."
-
S_x96x_S
addikt
az AMD GPU market share növekedés
fel is ment 10- ről --- > 17% -ra.
--------
Market share for graphics chips for desktop graphics cards (add-in boards) for the fourth quarter of 2024 by Jon Peddie Research
👉 AMD is gaining significant market share (10% → 17%), although this is also due to weak delivery figures from nVidia.JPR -Desktop dGPU - Q4/2024
- AMD: 17% (~1,4M)
-NVIDIA: 82% (~6,9M)
- Intel : 1% (~0,1M)JPR- Összes Grafikai chip - Q4/2024
- AMD : 18%
- nvidia: 16%
- Intel : 65%"Die Grafikchip- und Grafikkarten-Marktanteile im vierten Quartal 2024"
https://www.3dcenter.org/news/die-grafikchip-und-grafikkarten-marktanteile-im-vierten-quartal-2024 -
sz.mich
tag
Én is erősen gondolkozom a váltáson, a kérdés csak az, hogy megéri-e beruházni a 9070xt-re (red devil) pusztán a technológia miatt, vagy legyen az erősebb 7900xtx nitro+? Érdekes, hogy míg egy 9070xt-hez 900w-os tápot javasolnak, addig egy 7900xtx-hez elég a 800w-os is. Szerintetek, ha van pénzem 7900xtx-re hagyjam a 9070xt-t pusztán a technológiai dolgok miatt? 7800xt-t váltanék.
-
Land
veterán
válasz
Devid_81 #70577 üzenetére
Jó kérdés. Csak multizok néha. Pubg, BF-ek. Ezekből idővel jöhet újabb rész, esetleg Cod ha nem lesz ennyire idegbeteg ugra bugrálás mint most. Singlet nem is játszom.
Csak friss a pc fejlesztésem (gépház, proci, ram, ssd, ház) és még most hajlandó lennék utoljára megpiszkálni, aztán 5 évig jó eséllyel hozzá sem nyúlni. A 300k Ft kimaxolása a cél. A jelenlegi játékaim alatt a jobb RT ki sem derülne. -
zseko
veterán
Esetleges külföldi vásárlás esetén honnan érdemes venni? (megbízhatóbb boltok) A Vega56-ot anno angliából vettem, de akkor még EU tag volt.
-
X2N
őstag
Szerintem se sok értelme cserélni, én is gondolkodtam hogy lecseréljem-e a z XTX-et, aztán elengedtem a dolgot. Még azt se tudni hogy az FSR4 csak 9000-esken fog működni vagy esetleg 7000-esen is megy majd később, még a drivereken is kell csiszolniuk mert kicsit hullámzó a teljesítmény, ha használsz pl. blendert ott még rosszabb a teljesítmény mint a 7000-es szérián.
Ne akarj béta tesztelő lenni, csak ha nagyon jó áron megtudod venni a kártyát. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #70567 üzenetére
Ha nem akarsz szenvedni, Afterburnerben leveszed a powerlimitet.
Itt van Raymondtol a 4090, kb igy alakul a hatekonysag, 85% a sweetspot es lesz egy 360W koruli 4090-ed kb.
PL Perf
---------
100 100%
95 100%
90 99%
85 97%
80 95%
75 93%
70 91%
65 88%
60 82%szabeska meresei egy 4080-el, 80%-on -5FPS es -100W.
Ez a meg ugyanaz, de minFPS-el:Vagy csinalod azt, ahogy MaddeNNNN irja es raszansz fel napot, ami igy 2 perc.
Ott meg az is gond lehet, hogy ami "custom" beallitas megy 1-1 jateknal, lehet nem megy egy masikkal, szoval szoszmotolhetsz megint.
PL sokkal egyszerubb. -
Devid_81
félisten
válasz
MaddeNNNN #70569 üzenetére
Anno RDNA2-nel volt driverbol negativ fesz (lehet van a mai napig, passz) avagy a fesz csuszkat lejjebb veve offset-ezve a gyari erteket, fagyas csak akkor volt ha mocskosul belenyult a juzer, nah kb egy annyi nekem is eleg lenne ha lenne a zoldeknel.
Kb heti 5-6 orat jatszom, ebbol nem nagyon akarok fel napot azzal tolteni, hogy melyik boost orajelhez melyik fesz okes
Lusta vagyok mar ezekhez es az idom is keves, de akkor marad a gyari beallitas ha masnem -
-
válasz
Nálam az Nvidia tuning az kb 15-30 perc volt, és abban benne van vagy 10x1 perces 3dmark teszt.
Igen, nem top 1% a célom, hanem simán egy stabil UV és -10% TDP megfogása a kártyán úgy, hogy a gyári teljesítményt adja le.
Tesztek szerint (TPU meg Guru3D) az AMD tuningja már több lépést és tesztelést kíván azért, de így sem mondjuk 2 óránál több.
-
PuMbA
titán
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
fél nap alatt simán be lehet állítani, csak el kell döntened mit szeretnél
ha OC UV akkor megnézed mi a max freki amit bír, aztán ahhoz megkeresed a legalacsonyabb mv értéket és valamennyivel magasabbat adsz.ha sima uv akkor meg a gyári értéket fixálod és szintén megkeresed hozzá a legkisebb mV értéket és egyel feljebb rakod.
közben mehet pl furmark teszt pár perc. ha nem hal meg akkor mehet lejjebb.
-
Devid_81
félisten
-
X2N
őstag
9070 helyett már vehettél volna 2 éve 7900XT-t is 20GB vrammal ugyanezzel a teljesítménnyel. Anno láttam használtat 250eFt-érti is.
Nem voltak ezek a kártyák anno annyira drágák hogy most az XT/XTX tulajoknak sopánkodni kelljen. Annyira nem árazott most sem olcsón az AMD, lehetett volna 500usd a 9070XT, a 9070 meg 400usd, akkor feladták volna a leckét a versenytársnak.
Busterftw-Úgy van ahogy írod, teljesítménybe nem érték utol a 4090-es anno az XTX-el, még így is hogy adtak neki rendesen tápfeszt(RT-ben meg se közelítették őket), látták hogy ennyi van benne, nem lett volna értelmes ellenfele az 5090-nek se hiába reszelik még 2 évet, gondolom most az RT rész volt inkább fejlesztve, és már készülnek az UDNA-val a jövőre.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70562 üzenetére
Nekem az meglepo, hogy perf/wattban gatya az elozo genhez kepest, mikozben leptek N4-re. Gyakoriak a 400W+ powerspikeok is.
Valoszinuleg az van amit Petykemano irt, ennyi van az RDNA-ban.
Az RDNA3-nal mar latszottak a rosszul skalazodas jelei es nekem az a gyanum ezert is lett igazabol torolve a high-end, mert 5090 fogyasztas lett volna sokkal kevesebb teljesitmenyert cserebe.A szinten N4 Ada remekul UV-zhato, kivancsi lennek itt mi a helyzet!
-
PuMbA
titán
válasz
deathcrow42 #70563 üzenetére
A sima 9070 sokkal jobb fogyasztás/fps-ben a 230-240W-jával
Az XT túl van pörgetve és szívja az áramot.
-
válasz
Quadgame94 #70562 üzenetére
Nah, a "fogyasztás gatya" ténymegállapítás az megállja a helyét, én személy szerint meglepődtem, hogy a 304W TDP-re kijött a 350+ wattos fogyasztás
Aztán visszanéztem, és a 7900 XTX-nél is 355W volt a TDP és a 400 Wattot simán leszipkázta. 7800XT esetén meg 260W értékre 280W.
Nvidiánál a TDP alatt 30-50 wattal működnek a kártyák gaming közben, míg AMD-nél meg 20-50 wattal felette, úgy látszik. Nem kell megsértődni ezért, tényszerű számok.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Petykemano #70560 üzenetére
A fogyasztása a 4nm miatt gatya... vagy mégsem? Nézd meg mennyivel több tranzisztor van rajta és a transzisztor sűrűségét. Ha ezt veszem alapul akkor nem "gatya" egyáltalán. De! Már tudjuk miért nincs ettől gyorsabb és nagyobb lapkájú kártya. 550W enne simán... mondjuk +25% teljesítményért cserébe... sokkal drágábban gyártva... és még csak kelendő sem lenne annyira.
-
Bossp
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #70559 üzenetére
Jó kérdés
-
Petykemano
veterán
Hehe
Egyetértek.
Tökre látszik, hogy az RDNA3 egy grafika szempontjából low budget side projekt volt, ami részben a dual issue-val, részben pedig a chipletezés egy lehetséges irányával kísérletezgetett. Ennyi. És ami összejött, abból csináltak végül egy kiadható terméket.
(A mostani Blackwell sok hasonlóságot mutat ehhez a hozzáálláshoz)Gondolom, hogy már akkor kellett az erőforrás a konzol alapot adó RDNA4-nek, hogy az jó és meggyőző legyen. (Persze pc szempontból attól még ugyanúgy azt a morzsát kapjuk, ami leesik az asztalról)
Az, hogy az RDNA4 konzolnak készült magyarázza, miért jó és azt is, miért nem lesz belőle legalább pár évig konzol-konkurens apu.
Mondjuk a fogyasztás gatya még mindig.
-
Bossp
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #70557 üzenetére
Mert ma d.u. 4kor rakhatják ki?
-
TESCO-Zsömle
titán
Amúgy mi ez, hogy még mindig kb sehol nincsenek kirakva a kártyák?
-
zseko
veterán
válasz
huskydog17 #70499 üzenetére
Értem amit mondasz, és nagyrészt még egyet is értek vele, de még mindig messze nagy tévedésben vagy és így részben jó nagy marhaságokat és képzelgéseket írsz össze arról hogy játszom, vagy miért játszom, vagy mivel kellene játszanom, úgyhogy légyszives ne írjál már immár többedjére saját elképzeléseket hogy nekem mi jó, mi megfelelő és hogyan játszom -> " Az, hogy neked extrém alacsonyan vannak az igényeid", "Mivel neked a nagyon alacsony felbontás és sebesség nem gond, ahogy írod". Ilyet soha nem írtam. Azt írtam, normális kinézetben és sebességben.
Nem azért kell elinduljon egy játék hogy 720p 15fps-el játszak, az kibírhatatlan, hanem hogy bejön-e annyira hogy megéri-e megvennem, vagy méginkább hardvert vennem hozzá, mert youtube gameplay alapján nem minden esetben eldönthető.
Ha túl sokáig nézem a gameplayt az meg átesés a ló túloldalára mert elmúlik az érdekessége a játéknak, így ingerem sem lesz rá hogy megvegyem. Ha jó a játék akkor is megveszem később ha éppen rosszabbul is fut az aktuális hardveren, de nem 720p/low/15fps-ben játszom. Nem emlékszem hogy bármit is ennyire vissza kellett volna butítanom bármikor is.
Persze megértem ha valakiknek csak a 4K/Ultra/RT beállításra áll csak fel, de bőven van élet a kettő véglet között is."Nincs azzal gond, ha nem akarsz még váltani, csak akkor nem szabad csodálkozni"
Nincs itt semmiféle csodálkozás. Csak leírtam a véleményemet.
Ha meg átment hogy rühellem a konzolokat, akkor mégis minek hozod fel hogy azt kellene vennem? Mégsem ment át?"A piac erre megy, ezért mondtam, hogy Vega-val egyre nagyobb hátrányban leszel, mert egyre több játék lesz számodra játszhatatlan vagy azért, mert nem indul el, vagy mert egyszerűen annyira pocsék a sebesség."
Egyelőre ebből jelenleg még semmit nem érzek, amik valóban érdekelnek játékok azokkal még tudok normális keretek között játszani, mire odajutnék hogy hogy már zavaró lenne, már lesz másik vga. De a jelenlegi játékélmények nem éppen erősítik ezt. Nem véletlenül van meg még mindig, majdnem hét éve, a Vega 56. Előtte ~másfél-két évente cseréltem hardvereket. Csak egy példa, többet nincs kedvem most telepíteni és kipróbálni, Hogwarts Legacy 1440p natív, 30-40fps, FSR2 Minőség módban 40-55fps. Hogy ez Medium vagy más, sajnos nem tudom éppen megnézni, most frissült fel és valamiért a grafikai beállítások nem jönnek elő, és így éjjel nem akarok már utánajárni. De azt hiszem valahol a medium környékén lehet."Nincs azzal gond, ha nem akarsz még váltani"
Ilyet sem mondtam, azt mondtam, ha nincs értelmes játék ami megütné azt a szintet amiért tényleg érdemes váltanom, (ami meg érdekel az megy használhatóan [1080p/medium/40fps]), akkor feleslegesen minek. Utána viszont írtam három játékot is az utóbbi időből, ami már kiváltotta bennem az igényt a váltásra: Wukong, Wuchang, Stellar Blade. Ezért légyszíves ne saját találgatásokat írjál már arról, hogy mit mondtam.
Ha nem csúsztam volna le az akciós árakról akkor tavaly már vettem volna egy 7800XT-t, így viszont akkor már megvártam ezek az újak milyenek lesznek. Nálam árban 250e a határ, mikor az alá bemegy akkor venni fogok. Hogy ez hat nap vagy hat hónap, majd elválik. Mondjuk akkor már muszáj lesz cserélnem tápot is, aztán meg cpu-t is, de ez mellékes.NV-t meg vegyen az aki azt akar, én nem
.
-
tuctuc
aktív tag
Ausztria (mylemon.at) :
XFX 9070 (quicksilver vagy swift) 690 Euro
XFX 9070XT (mercury) 820 Eurovs
legolcsobb Inno/Zotac 5070ti (notebooksbilliger.at) 1060 Euro
-
válasz
huskydog17 #70547 üzenetére
Honnan? Linkeltem ma proshop.se-rol ami polcon volt nem kamu msrp-s 5070-et akkor is polcon volt meg mert a.kutyanak nem kellett atszamolva 373e HUF az ara keremszepen
na 3-4 honapja amikor meg nem volt eol a 4070s bizony 230e lehetett venni, ennek akkor most utanna tudsz szamolni.
Proshop.se hivatalos nv elado
Raneztem megint meg mindig veheto siman azonnali szallitassal... lol
-
Bossp
addikt
30%-ot ver rasterben az elődre (7800XT) azért egy 9800 XTX 24GB vRammal 384 biten megverné rasterben a 4090-et :D 1000USD-ért vállalható RT-vel FSR 4-el elég jó deal lett volna. Kár érte.
-
Devid_81
félisten
-
X2N
őstag
válasz
CS2-nél mi az istent mérnek? Az a játék még 4K felbontáson is CPU limites botokkal.
-
PuMbA
titán
válasz
Lesz még itt driver javulás szépszerivel, de biztos lesznek játékok, ahol marad a 7900XTX előny
A jövő játékaiban viszont egyre jobb lesz a 9070, ahogy nő az hardveres RT használat az UE5-ben meg szinte az összes motorban.
CS2 meg Valorant teljesítmény amúgy nem hiszem, hogy akkora probléma, mert a 6700XT-men több száz fps-sel pörögnek maximum grafikán. Tényleg mindegy hogy milyen VGA-val játssza őket valaki.
-
huskydog17
addikt
Nem értem honnan jön az 50%, amikor az RTX 5070 és 4070S pontosan ugyanazt az árat kapta (mindkettő $599).
#70539 PuMbA: Jelenleg nem mindenhol tudja megelőzni a csúcs RDNA4 a csúcs RDNA3-mat, sőt több játékban a 7900XTX gyorsabb, még RT címekben is, viszont ahogy nő az RT terhelés, úgy nő az RDNA4 előnye (legtöbb esetben). Sajnos az RDNA4 teljesítménye egyelőre még nagyon ingadozik, nem olyan konzisztens, mint a zöldeknél.
Az RT gyorsulás nem vitás, viszont Path Tracing továbbra is felejtős AMD oldalon.
A 7900XTX nem csoda, hogy több raszteres és néhány RT játékban gyorsabb, hiszen sokkal nagyobb és erősebb GPU, sokkal több ALU-val és RT gyorsítóval. Ugyan ezeket az egységeket masszívan gyorsították ugyan az RDNA4-ben, viszont a 7900XTX-ben annyival több van belőlük, hogy a számuk számos játékban kompenzálja a sebességbeli hátrányt.Ez tökéletesen lekövethető például a PCGH teljesítményindexe alapján:
Raszternél 9%-al gyorsabb a 7900XTX, normál RT terhelésnél már 5%-al lassabb, míg PT esetén 14%-al lassabb. Ahogy láthatod átlagosan meglehetősen kicsi az eltérés, pedig RT-ben nagyot ugrott az RDNA4, viszont vannak olyan RT, sőt PT játékok is ahol mégse tud ellépni az RDNA3-tól (pl: Half-Life Tray Traced, Portal RTX).
Vannak non-RT, tehát raszteres címek, ahol szintén vannak komolyabb sebességgondok, ahol különösen gyengélkednek az RDNA4 kártyák, ezt a CB szépen össze is foglalta, hogy melyik kategóriában vannak különösen nagy eltérések.
Aztán ahogy der8auer rámutatott Counter-Strike 2 és Valorant alatt is túl gyengék, az RX 7900XTX 54%-al gyorsabb, mint az RX 9070XT. Ez nem normális. CS2 alatt több tesztelő is megerősítette a gyenge szereplést, pl. Hardwareluxx és Techspot.
Hardwareluxx esetén különösen pocsék lett az eredmény CS2-ben, ott egészen a sima RTX 4070-ig és 3080-ig zuhan a tempó. Egyértelmű, hogy ott valami nem kerek még, könnyen lehet, hogy ez is driver gubanc, ugyanis az AMD szólt a CB-nek, hogy a Warhammer Space Marine 2 alatti gyenge szereplésért egy driver bug a felelős, amit hamarosan javítani fognak, így simán lehet, hogy a CS2-nél is talán ilyesmi van. Mivel a CS2 a világ legnépszerűbb e-sport játéka, így ez nem éppen jelentéktelen probléma.Azzal maximálisan egyet értek, hogy az FSR4 viszont piszok jó lett, végre egy értelmes, jó minőségű felskálázót rakta le az asztalra és rögtön hozza a CNN alapú DLSS szintjét. Most már csak azt kéne minél jobban erőltetniük, hogy visszamenőlegesen is minél több játékba kerüljön FSR 3.1, hogy az RDNA4 tulajok tudják használni az FSR 4-et.
Az is érdekes, hogy az AMD ezt a drivers FSR4 felülbírálást ugyanúgy whitelist alapján csinálja, mint az NVIDIA, ami teljesen logikus, hiszen ki kell tesztelni, hogy az adott játékban jól működik-e az új feature. Mivel a DLSS4-et támogató játékok száma már 100 felett van, így az AMD-nek teljes erőből kéne ezt pusholnia, hogy minél több játékban legyen legalább FSR 3.1. Ez esetben aki RDNA4-et vesz egy korábbi AMD gen-ről annak lesz oka ismét végig vinni azt a játékot, ahol korábban nem volt FSR 4 de már van/lesz a sokkal jobb képminőség okán, ezzel további vásárlókat is lehetne bevonzani. Emiatt mondhatni szinte spamelniük kéne a piacot FSR 3.1/4 játékokkal.Az lenne szerintem az abszolút minimum, hogy legalább a saját maguk által szponzorált játékokba kéne legalább FSR 3.1-et rakniuk.
-
válasz
huskydog17 #70544 üzenetére
Ez tök jó mert arra törekszik az NV hogy ez követhető legyen, a fejlődés vagyis a hiánya.
Mert így egyszerű számolni az új 4090 killer 5070 pont olyan gyors mint a leváltott 4070S így le van a gond , ja az ára 50%-al több -
huskydog17
addikt
"Hány %-ot gyorsult generációnként az RT a 20/30/40/50-es kártyákon mindenféle felskálázás meg frame generation nélkül?"
Ezt nagyon nehezen lehet megválaszolni, mert ahhoz sok olyan játékot is tesztelniük kéne a független tesztelőknek, amelyek még a Turing korszakban jelentek meg és kaptak RT-t, rendkívül kevés ilyen volt akkor, lassan indult be, de az első ilyen játék a Shadow of the Tomb Raider volt. Szerencsédre a Kitguru még alkalmazza ezt a játékot a mai napig, ráadásul RTX 3070 is van a tesztben, ami pontosan egyenlő teljesítményt ad az RTX 2080Ti-al, így a 3070-es eredményei tökéletesen tükrözik, hogy mire lenne képes a 2080Ti.
Az eredményeken jól látszik, hogy ha kizárólag az adott generáció csúcsát nézzük (RTX 2080Ti vs RTX 5090), akkor kb. 4× a gyorsulás. Ha azt nézzük, hogy kereken 1000 dollárért mekkora az előrelépés, akkor ott kb. 2,5 gyorsulás látható (RTX 2080Ti vs. RTX 5080)
FullHD-ban a csúcskártyák között már csak 3× gyorsulás van.
-
válasz
S_x96x_S #70527 üzenetére
Álljunk meg azért egy szóra. Offba teszem.
A fene nagy mennyiségű egyesített VRAM az maximum elfuttathat egy kellően nagy LLM-t, hogy milyen sebességgel, azt hagyjuk mert most így nem ismerem az új chip képességeit
Arra már pénzt tennék, hogy ez az Apple kütyü a közelében sem lesz annak, hogy mondjuk egy Llama 70B+ modellt kezdjen el komolyabban tréningezni.
-
nagyjából akkor egy 4070 Ti-4080 / 7900XT /XTX +- pár százalék.
árban jó lett , RT ben nekem nem annyira jó, felskálázásban léptek előre de még nem az igazi. reméljük maradnak jó árban. -
PuMbA
titán
Ja és végre az is látszik, hogy az RDNA3 mekkora gagyi volt RT-ben
7900XTX-et kisujjból odavágja, például a Cyberpunk-ban 24%-kal gyorsabb nála: 55 fps vs 68 fps 1440p RT Ultrán Quality felskálázással.
Mindig mondtam, de most látszik még jobban, hogy az RDNA3 egy sz*r architektúra lett a chipletjével meg amblokk mindennel. Végre ki lehet mondani, hogy bravó AMD, ez egy jó architektúra és szoftveres körítés
-
PuMbA
titán
AMD FSR 4 Upscaling Tested vs DLSS 3/4 & - A Big Leap Forward - RDNA 4 Delivers!
Jó lesz ez a végre értékelhető felskálázás, amit az FSR 4.1-gyel tovább javíthatnak
Nem kell tovább saraznom az FSR-t, mert az AMD megcsinálta, amit kell. A DLSS CNN modellnél picit jobb, de a DLSS Transformer modell azért láthatóan több részletet kihámoz. Most már a vérfan AMD-sek is láthatják, hogy mekkora gagyi volt az FSR 3.1.
-
Devid_81
félisten
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70535 üzenetére
hát. 300 körül elgondolkodom rajta, hogy a 6800XT -t leváltom. Igaz nekem majd a hashcat meg a topaz video ai tesztek lesznek a perdöntők.
-
válasz
BerserkGuts #70526 üzenetére
Majd szoljal mar mikor vettel is valamit es tapasztaltal, nem azt mondtad hogy 4090 veszel?
2 eve adtam el az otodiketEn.ezeken mar tul vagyok.
-
Devid_81
félisten
OCUK-n kint vannak az arak, hogy valos-e vagy sem passz, de egeszen jo araktol indulnak az AMD-k
-
válasz
BerserkGuts #70526 üzenetére
Ertem tehat ha te beraksz egy baromsagot en nem tehetem ezt meg
Asszem Abu leirta mi tortenik az indy alatt, kb mint a crysisnal az ocean a palya alatt .. -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #70520 üzenetére
Na es ezen a 512GB nem vramon majd nem szakad be akkor az Indiana Jones?
"Ez a trend"
Akkor huzzanak bele, mert az Nvidia 1.5TB tenyleges VRAM-nal tart."A 9070 16GB ! és a 8GB , 12GB nem sok mindenre elég."
Az AMD kinal 24GB-ig kartyat (meg) az Nvidia pedig 32GB, ha a te felhasznalasodhoz nem eleg a 12GB, lehet valasztani. -
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #70521 üzenetére
> most jelent meg a 9070/XT review és még mindig a 12GB-n pörögsz
A 9070 16GB ! és a 8GB , 12GB nem sok mindenre elég.
-
válasz
deathcrow42 #70521 üzenetére
Ez vicces az 5070 ennyibe kerül egy NV partner dealernel. annyi az ára mint a 5070Ti msrp
Ez 365e +2% áfá.
3 hónapja 230e lehetett 4070S-t venni , szép munka Nvidia -
-
S_x96x_S
addikt
mindeközben
az Apple ledobta az 512 GB (
VRAM) Egyesített Memóriás kütyüjét a piacra
2 db -on már a DeepSeek R1 is elindul
-----
Apple M3 Ultra chip 32 magos CPU‑val, 80 magos GPU‑val és 32 magos Neural Engine‑nel
512 GB egyesített memória
4 749 990 Ftez talán ~ 819GB/s lehet ...
Ez a trend
... a VRAM duplázódik ... közben egyesek még mindig a 12GB -ot védik -
válasz
BerserkGuts #70511 üzenetére
érted te....
-
válasz
Quadgame94 #70502 üzenetére
Konkrétan a 9070 egy 7900XT 15%-al erősebb RT-vel, ha normélis lenne az ár annyiba is kerülne kb. 270-280 teljesen rendben lenne.
-
Busterftw
nagyúr
FSR4+uj framegen teszt meg nem volt sehol?
-
Zilko87
tag
Elég hektikus lett az XT. Sok játékban csúnyán alulmarad, sokban meg még az xtxet is fölözi. Ami nekem csalódás, hogy 4k-n sokkal közelebb van a 4080/5070Ti/XTX trióhoz mint 1440p-n. Fordítva jobb lenne, igaz ez szubjektív ki mekkora felbontást használ..
-
válasz
deathcrow42 #70505 üzenetére
Ha van készlet és marad épelméjű áron az ár ez szerintem jó kártya lett, persze más lenne a helyzet ha nem ilyen idióta gen-t ad ki az NV,,,,
Holnap derül ki a story
-
Bossp
addikt
válasz
deathcrow42 #70497 üzenetére
5090 se
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #70505 üzenetére
> Én egy pillanatig nem sajnálom,
> hogy van versenytársa az Nvidiának ebben az árszegmensben - kell, szükséges.majd lesz feljebb is.
a verseny jó! -
Kiváncsi leszek a Pulse XT árára mert best buy.. OC kicsit kevesebb de 1-2 FPS-ről beszélünk, és hangtalan!!! TPU teszt 25.5db
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Sundesz #70495 üzenetére
Alan Wake-nél meg én nem értem nekik(computer base) mit jelent a high beállítás
mert 2x végig vittem a játékot 1x bekapcsolva 1x kikapcsolva de vagy van vagy nincs olyan nincsen hogy csak high. Viszont leszívja fölöslegesen az fps-t elég szép a játék nélküle is xD a legtöbb helyen. De sajnos észre venni egyes helyek pl: tónál meg nagyobb tükröződő felületnél vagy tükörnél hogy olyan noise=zavaró effektet raktak volna bele
-
Maradjunk abban, hogy az AMD követi az Nvidiát az RT és AI magokkal, és nem fordítva. Szal ha a Jensen átver, akkor a Lisa Su meg kifejezetten...
sz0pat?
Eddig meglehetősen távolról követte az AMD, de most jóval közelebb jött, ami jó nekünk, mert ennél az elrontott Nvidia generációváltásnál (nincs megvehető vga msrp áron) van egy életképes alternatíva gaming célra.
Én egy pillanatig nem sajnálom, hogy van versenytársa az Nvidiának ebben az árszegmensben - kell, szükséges.
-
válasz
BerserkGuts #70492 üzenetére
Mi szeretjük felskálázás nélkül is, uppsszz már megint
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Persze, mert maga a fícsőrt használják rosszul. De ettől maga a DXR jó, ha jól használják, csak nagyon sok játékban nem ez a helyzet. Ha valamihez egy 5090 sem elég 4K-ra, az rosszul használja a DXR-t.
-
Quadgame94
őstag
Nagyjából azt kaptuk amire lehetett számítani. 9070 továbbra is sok 550-ért, de az 5070-et elveri és a zöldek kártyája konkrétan nem is létezik szóval...
Ami fontos: Ha piacot akar szerezni az AMD akkor 9060 sorozatot 350/300 dollárért adják majd.
-
X2N
őstag
válasz
RT sose lesz az. Ezt csak ti akarjátok elhinni akit Jensen átvert hogy ezt majd meg lehet csinálni 10 éven belül. Hány év is telt el a 2080Ti kiadása óta? Hány %-ot gyorsult generációnként az RT a 20/30/40/50-es kártyákon mindenféle felskálázás meg frame generation nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest