- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Nvidia 3080 és 3090 start főleg azért sikerült olyanra amilyenre, mert a hírek szerint a Samsung 8 nm-en sem olyan jó a kihozatal, valamint a GDDR6X is hiánycikk. Erre tett csak rá a kondi mizéria, ami miatt pár gyártó eleve a rajt előtt és kicsivel utána kényszerűen újratervezhette a kártyák egyes részeit, és így nem érkeztek meg időben a polcokra.
TSMC 7nm+ kihozatal nagyon jó, és a sima GDDR6 is már több gyártótól rendelhető, így az AMD kártyák mennyiségét főleg az összeszerelői kapacitás korlátozza csak.
Várhatóan az RTX 3070 rajt is simább lehet már, mert eleve egy durvábban vágott chipet tartalmaz majd, így ahhoz a komolyabban hibás Samsung chipeket is fel tudják majd használni, plusz a sima GDDR6 annál sem jelent már korlátot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #48993 üzenetére
A gyártókat elsődlegesen a saját nagy címeik érdeklik. Az NV a Watch Dogs Legionre koncentrál, míg az AMD az Assassins Creed Valhallára.
Nyilván ettől még lesz támogatás más címre is, de aki nem szerződött kiemelt szinten, azt igazából nem is kezelik kiemelten.
Azért a fejlesztők számára is fontos ez, mert zabosak lennének, hogy optimalizálnak kiemelten egy szerződött dizájnra, majd az AMD és az NV elkezd nagyüzemben beszélni a Cyberpunkról. -
Simid
senior tag
válasz
KillerKollar #48993 üzenetére
Hááát... Elég reménytelennek tűnik a helyzeted.
Az NV szerintem idén nem fog 20 gigás 3080-t kiadni. A 2 gigásakat hülyék lennének nem a Quadrora felhasználni, double sided meg szintén hülyeség lenne, mikor a RAM lapkákból így is hiány van.
Big Navi meg max ref lesz addig, és lehet pont az általad említett okokból elkapkodják akkor is ha nem lesz annyira ütős, de lesz rajta 16GB. -
KillerKollar
őstag
Remek, lesz 1 hetem beszerezni ezt, vagy a 20 Gigás 3080-at amit még ezután jelent be az NV
Nagyon reménykedtem egy Cyberpunk előtti fejlesztésben és szerintem nem vagyok vele egyedül... Ezt szerintem elbaltázta mindkét cég, az NV azzal, hogy nincsenek megfelelő készletei (bár addig reméljük javul a helyzet) és hogy a 20 gigás 3080-at visszatartja, az AMD meg azzal, hogy ilyen közel tolta a megjelenést a Cyberpunk megjelenéséhez, idén az a legjobban várt PC-s cím, így sokan amiatt, akkor vagy azelőtt szeretnének fejleszteni... -
Raki
aktív tag
Köszi a választ.
Megmondom őszintén nem vok jártas mostanság AMD-s körökben, utóbbi 1 hétben ástam bele a Big Navi témába magam, mert nv, amit művelt most az nekem kicsit sok. A 10 GB vram eddig sem tetszett, de ezek a crashelős kártyák meg főleg, szóval egyelőre kivárok.
Egyébként az a csóka mennyire szavahihető? -
Mumee
őstag
Bejelentés Október 28.
Launch November 11. (Előzetes leakek alapján, tehát nem 100% még) -
Simid
senior tag
válasz
Callisto #48987 üzenetére
Persze kiemelheted ezt és nem is baj, hogy nyomatékosítod, mert nem mindenki tudja, hogy nem lesznek egyből kiskereknél a kártyák. Ugyanakkor a hozzászólásomból látszik, hogy a bemutatóról beszélek és most akkor külön leírom, hogy ezt értettem a 'rajt' alatt. Aki valaha is látott már ilyen bemutatót vagy csak olvasott róla összefoglalót az tudja, hogy a release date ez utáni időpont szokott lenni, jellemzően 1-2 héttel.
Raki: Az AMD egyik termékmenedzserének twitter válasza kb az összes amit erről tudhatunk. Ő arra célzott, hogy aki arra fogad, hogy NV féle start lesz, az veszteni fog.
-
Raki
aktív tag
Arra van vkinek vmi tippje, hogy AMD start is olyan lesz, mint most nv, mert akkor nekem felejtős AMD, jövő év elejéig nincs időm várni.
Illetve remélem 2 hét múlva lesz már vmi kínai teljesítmény leak... -
Callisto
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48985 üzenetére
Okt. 28-ról volt szó, amire válaszoltam. Erről beszéltem, hogy soha nem mondta, hogy akkor fognak rajtolni.
-
Simid
senior tag
válasz
sakal83 #48980 üzenetére
A Navi22 minden jel szerint valahova a 2080Ti és a 5700XT közé jöhet. Szóval az lesz valószínűleg a 3060(Ti) ellenfele. Hogy milyen néven és mennyiért jön arról fogalmunk sincs. Legkorábban okt28-án mutathatják be, de jó esély van rá, hogy akkor csak a csúcslapka és az arra épülő SKU-k fognak rajtolni és a kisebbek csak később jönnek 1-2 hónappal.
-
sakal83
addikt
-
sakal83
addikt
Készül AMD-ből 3600 rivális? Ha igen milyen áron es mikor?
-
awexco
őstag
válasz
Malibutomi #48975 üzenetére
Meg kevés is aki rohan 4K 144hz monitort venni ...
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48975 üzenetére
Én abszolút erre számítok
Amikor megjelent a fiji meg a vega ott is az volt, hogy hiába a szélesen sok tflops, amdahl törvénye korlátozza a skálázódást. Magas frekvencián pörgő gpu minden más része is magas frekvencián pörög, vagyis alacsony a késleltetése. Mit is mondott abu? A Navit a késleltetésre gyúrták.
-
Malibutomi
nagyúr
HWunboxed mondott egy erdekeset...
Hogy ugye az Ampere az compute-ra kihegyezett kartya emiatt van az hogy ahogy csokken a felbontas csokken az elony mert nehezebben tudja kihasznalni a sok magot.
Szoval ha az AMD viszont gaming-re kihegyezett chipeket hoz most, es netan kozel lesznek 4K a 3080-hoz akkor kisebb felbontason meg is elozhetik.
Van benne logika, persze ez csak spekulacio
-
Alogonomus
őstag
Vagy csak egyszerűen sokadszorra csalt a tesztprogramokban.
-
2xar
tag
válasz
paprobert #48970 üzenetére
18 év vegyes ATI/AMD-Nvidia használat után, ami kb. 15-20 VGA-t ölelt fel, ki merem jelenteni, hogy időnként mindegyik gyártó drivereivel jó nagyokat lehet szívni. De csak egyik gyártónál emlékszem olyanra hogy szándékosan szopatott a drivereivel, hamisította meg az általam megadott beállításokat és adott sokkal szarabb minőségű képet, csak azért hogy kevésbé tűnjön gyengének a konkurenciához képest.
-
paprobert
őstag
A driveres botladozás kétszer érintette a Navi-t. Egyszer a nyári megjelenéskor a félkész support, egyszer pedig a decemberi új csodadriver instabilitása (ez érintett mindenkit, és ez után jött a közösségi felhördülés). 2020 ~áprilisában, azaz 9 hónap alatt simultak ki a dolgok.
Egy 150 dolláros kártyánál még elnézi az ember ezt, de ha 700 dollár környékére akarnak célozni, ott ez már nem játék, ott működnie kell.
Sajnos ez a helyzet, egy bizonyos szint fölött az AMD driverei túl kockázatosak, hiába van meg a szokásos árelőny.
-
-
KRoy19
őstag
Tech Jesus inkább csak a marketinget figurázta ki, miszerint a 3090 egy 8k gaming kártya, hozzáteszem teljesen jogosan.
Ettől függetlenül tudja Steve is, hogy ha a helyén kezelik, miszerint a 3090 egy verhetetlen ár/teljesítményű félprofesszionális kártya,, mert ekkora teljesítmény ennyiért 24gb vrammal szinte ajándék annak aki 3d renderre akarja használni(ráadásul lehet rajta játszani is nem akármilyen teljesítménnyel) akkor nagyon is jó produktum a 3090.
-
Yany
addikt
válasz
#09256960 #48960 üzenetére
[...] egy valós nem AMD-s független összehasonlítótesztet Gamers Nexus, Linus, Digital Foundry vagy hasonló nívójú csapattól.
Ettől Objektívebb válasz szerintem nincs.[...]
Khmm... Linus, meg a 3090.es promó videója, amiután a "review"-ban még meg is védi. Hát nem tudom. A GN telitalálat, de az LTT minden, csak nem döntési alap. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #48964 üzenetére
Ebben van az én bizodalmam is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48963 üzenetére
Nem is a konzolok miatt volt, hanem hogy az AMD-t megelozzek szvsz
-
carl18
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48961 üzenetére
Mondjuk azért egy videókártya nem csak játékra való, rengetegen munkára renderelés miatt vesznek ilyet. Ott Mondjuk megéri ha megtérül a befektetés.
Átlag ember 500 max 700 dollárért vesz játékra videókártyát, de még lehet sokat is irtam ezzel. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #48943 üzenetére
Csak nem értem miért... Nem tudom elfogadni azt az indokot ,hogy a konzolok miatt. Egyszerűen nem tudok egyetlen érvet se felhozni, hogy miért lenne egy 500-800-1500$-os VGA valós alternatívája egy 500$-os konzolnak...
-
törölt tag
válasz
pRoject22 #48959 üzenetére
Aki most vesz az úgysem venne mást mint NV-t ennek ezer oka lehet. Aki megfontolt az biztos megvár egy valós nem AMD-s független összehasonlítótesztet Gamers Nexus, Linus, Digital Foundry vagy hasonló nívójú csapattól.
Ettől Objektívebb válasz szerintem nincs. Ha akarod várd meg a 20 GBos 3080 at is és akkor ebből már minden kitűnik.
Akik itt várnak azok azt gondolják egy 5700xt 2300 shaderes kártya dupla FPSét ki tudja nyomni egy 5120 shaderes 2.2GHzes 16GBos emelt kesses kártya Te mit gondolsz ?
És ha akarod megvárod velem a Zintel 4Tilés chipsetes kártyáját is ami ha 4 GPUs lesz akkor mindent is lenyomhat csak nem tuti hogy kijön gamerre -
Pkc83
őstag
válasz
Busterftw #48956 üzenetére
Én itt PH cikkben olvastam,hogy az
NV ajánlásával használták ezeket a
kondikat.Vagy ez nem igaz?
"Ebből leszűrhető, hogy ha legalább egy POS-Cap helyett MLCC-k vannak alkalmazva, akkor elvileg nem lehet gond a stabilitással, de a hat POS-Cap úgy néz ki, hogy nem jó, ami azért furcsa, mert ez egy NVIDIA által elfogadott konfiguráció, tehát valahol egyértelműen homokszem került a gépezetbe. "
-
válasz
Malibutomi #48954 üzenetére
Ahhoz hogy a 2080Ti-t elerjek elég lett volna alacsonyabb orjel is. 300 Watt ra tippelek csak úgy mint most. A 2080 Ti is annyit simán bekajal.
-
Malibutomi
nagyúr
Azert nem hoztak 5700XT x2 kartyat mert az RDNA 1 nem volt eleg jo fogyasztasban. Lett volna az is 350-400W kozott es rohogtek volna az emberek hogy kazan es RT sincs.
NV meg nyilvanvalo hogy most kapkodott mint a franc hogy kihozza az Ampere-t mielott AMD lep.
Lasd keszlethiany, hibas kartyak, hibas driverek -
törölt tag
válasz
pRoject22 #48948 üzenetére
Igen én voltam. Nem minden 3080-al van a baj csak a 6 POSCAPs osokkal. (kerámiakondenzátor) De itt van róla cikk PHn ott érdemes elolvasni a kommenteket. Reggel óta háborúzok Iponosokkal, amikor elmondom hogy baj van és két napja tagadja nincs NINCS az nagyon csúnya dolog azokkal szemben akiknek a hiba tudta után is eladnak ilyen hibás kártyákat!
Mérhetetlenül inkorrekt kereskedelmi attitűd !
3070 8GB
3080 10GB
6800 12 GB
6900 16 GB
igen miután ez így elég kellemetlen ha a nép az isten adta nép meglátja ki lehet találni hogy a 10 GB az új sok a 16GBhoz képest
vaaaagy...behozni sebtében amit eddig egy évre rá csináltál megcsinálod gyorsan és kijön még egy
3070 Super 16 GB
3080 Super 20 GB kártya LINK -
válasz
Yutani #48950 üzenetére
Igen a piac ezt bizonyitotta hogy elég hogy valamivel olcsóbb. Hibás logika.? Hát nem.
Ha most ki tudnak hozni egy 5700x2 kártyát ezt tavaly miért nem tettek meg RT nélkül?
Ha csak 800 $ lett volna és lezuzta volna a 2080 Ti-t akkor most nem lenne miről beszélnünk.
Sorrba állás lett volna érte. Ehelyett megelegedtek egy 5700 kártyával és a 2070 től nem volt termék.
Most jönnek ki vele mikor már Nv kiadta a 3080 kártyát.
Aztán lehet ertetlenkedni megint. Minek adtak volna ki hisz akkor is Nv t vennének az emberek duma inkább szánalmas sirankozas. Azért vesznek amit leírtam. Mert mindig kapaszkodás megy és ezt látja benne mindenki.
Itt volt a lehetőség iden is tavaly is. Nem éltek vele az rx 580 meg már kikopott (tavaly még tok szép eladásokat produkált, de már nem kell a piacnak, ezt mutatja a 20 % rra visszaesés) -
Malibutomi
nagyúr
Akkor lenne pozitiv hozzaallas ha az AMD elobb es erosebb kartyat hozna mint az NV.
De meg akkor is sokan inkabb NV-t vennek. Ahogy erre mar volt par pelda a multban...ha az NV rosszabb akkor is jobb -
Mert pl az 5700 (XT) a nemi arelonyon kívül semmivel nem rendelkezett amivel a 2070 vagy a super nem. Az a nemi arelonyt pont elnyelte az hogy később jött a kártya mint a Turing, utana kapaszkodott nem tudott RT-t és szarok voltak az őszi driverek.
Pont elég volt az az árelőny, hogy elkezdjék vásárolni. Én is azért vettem 5700-et, mert azonos árban a gyengébb és -2GB-tal árult 2060 volt csak. Legyek hülye, és vegyem azonos áron a gyengébbet és kevésbé jövőállót (-2GB)? (RTX nem mozgatott akkor és még most sem.) Az, hogy később jött, mit is számít? Úgy mondod ezt, mintha meg lennél róla győződve, addigra mindenki bevásárolt Turingból. De nem, tévedsz.
A driver mizériáról annyit, hogy október óta van meg az RX 5700 és sosem volt driver problémám. Tudom, én vagyok az egyetlen a világon.lényegesen gyorsabbnak lenni és olcsóbbnak.
Minek? Csak lemondana az AMD a profitról és úgy sem változna az emberek hozzáállása. Akkor is NV-t vesznek. We love it here!Ez így van a televíziónal kocsiknall cigaretta piacon bárhol. Ezen csak itt ertetlenkedtek páran, és csodálkoztok miközben az élet többi területén magatok sem a legolcsobbat veszitek mindenből, elég a hűtőbe vagy a garázsba benezni.
Téves összehasonlítás. Nincs range szartól a luxusig, mint máshol, hanem van két gyártó, kik mindketten jó minőségű terméket gyártanak, csak nem full range-ű a portfólió. Mintha csak a BMW és Mercedes gyártana autót, de míg a Mercinek ott van az S osztály és a Maybach, addig a BMW az utóbbi időben csak legfeljebb a C osztálynak állított volna ellenfelet az 5-ös sorozattal, de most várjuk, hogy kijöjjenek az új 7-essel.Nyilván jobb lett volna, ha előbb jön az AMD, de 600 dollárért szerintem 1 hónap múlva is jó lesz a 3080-at megfogó nagy Navi, nem csak most. Inkább adják ki később, de ne bénázzanak, mint ahogy tették az 5600XT-nél vagy ahogy az Nvidia tette az elmúlt napokban.
(#48946) Malibutomi: +1
(#48951) Malibutomi: +1
-
arabus
addikt
válasz
Malibutomi #48946 üzenetére
minenképpen.
föleg ugy hogy a jelen állás szerint a 3080 nem viszonyitási alap egyrészt nem kapható másrészt egyértelmüen nem derült ki hogy miért nem müködik.
a jóval drágább 2080ti mellé meg ne várjunk már 600 dolcsis AMD szeretjük a népet
kártyát. -
pRoject22
őstag
Nem tudom vagy nem emlékszem, hogy a rengeteg komment között ezt olvastam-e de ti biztosan jobban tudjátok, elviekben a 3080 első széria hibás és fagyogat, gondolom jön majd drágábban egy 3080 super? ( ez azért így elég gagyi, főleg ,hogy a vásárlók nagy részéhez lehet elsem jut ez a hír )
-
atok666
őstag
válasz
Malibutomi #48943 üzenetére
Mar ugy felcsigazott ez a hangulat, ami itt van, hogy ha most nem jon ki egy vilagvero, alig fogyaszto es olcso Navi, akkor nagyon csalodott leszek, egy csomo emberrel egyetemben.. Ugyhogy hajra AMD!
Atok
-
Alogonomus
őstag
válasz
hokuszpk #48938 üzenetére
Az mondjuk egy eléggé hosszútávra (egy generáció?) kiható bénázásnak tűnik így előzetesen, hogy a pletykák szerint Jensen túl nagy "bőr"mellénnyel állított be a TSMC felsővezetéséhez, és a kellő alázatosság hiányából következően kényszerültek végül a "játék"kártyákat a Samsung gyengébb gyártástechnológiájára vinni, miközben az AMD nem is csak 7nm-en, de a 7nm fejlesztett változatán adhatja ki a kártyáit. Többek között ebből is eredhet az állítólagos jelentős előny a perf/W vonalon, plusz a bőven 2GHz fölötti üzemi frekvencia, miközben az Ampere a kis idejű 2 GHz-es üzemeléstől is idővel összeomlik, ha nem tökéletes kiosztású kondenzátor konfigurációt használnak a kártyáikhoz.
Persze elképzelhető, hogy jövő ilyenkorra már sikerül a TSMC "sima" 7nm-es gyártósorain minimális példányszámban gyártott A100 magokon felül a konzumerpiacra is gyártatniuk GA102 és kisebb magokat egy modellfrissítés bevezetésével párhuzamosan.Szóval amennyiben az RDNA2 valóban jobb konstrukció lesz éles körülmények között is, akkor az AMD várhatóan megnyerte 1-2 évre a vezető pozíciót teljesítményben, és az idővel azért a piaci viszonyokat is átrendezi.
-
válasz
Yutani #48935 üzenetére
Igazából jó lenne tudni ilyenkor miről beszéltek úgy általában.
Mert pl az 5700 (XT) a nemi arelonyon kívül semmivel nem rendelkezett amivel a 2070 vagy a super nem. Az a nemi arelonyt pont elnyelte az hogy később jött a kártya mint a Turing, utana kapaszkodott nem tudott RT-t és szarok voltak az őszi driverek.
Mint írták már felettem jó lenne egyszer meghatározóak dominánsnak lenni, azaz időben kijonni a válasszal,előbb levaltani a konkurencia generációját mint azt teszi saját maga, lényegesen gyorsabbnak lenni és olcsóbbnak.
Ami most van az kielégítő az AMD közösségnek de kevés az atallitashoz..
Ez így van a televíziónal kocsiknall cigaretta piacon bárhol. Ezen csak itt ertetlenkedtek páran, és csodálkoztok miközben az élet többi területén magatok sem a legolcsobbat veszitek mindenből, elég a hűtőbe vagy a garázsba benezni.
Milyen jó lett volna, ha most a 6900 ról beszélnénk hogy 600 dollárért lezuzta a 2080 Ti-t, de helyette arról beszélünk, hogy talán hozzá a 3080 kártyát, Amúgy ezért sietett Nv. Marketing.
Mondom ezt úgy hogy ha jó lesz a Navi ismét teszek vele egy próbát ahogy tavaly is tettem. Számomra a jó az RT - t jelenti. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
hokuszpk #48938 üzenetére
Pedig eleg jol belekezdet NV ezzel a szeriaval a benazasba.
Nulla keszlet, tulhuzott kartyak, magas fogyasztas, fagyasok, bugos driver.
Az egesz launchrol sut hogy rohantak vele hogy gyorsan kidobjak, a kartyakrol eg hogy csutkara vannak huzva valamiert (szerintem a NAvi miatt) ami miatt a 8nm-re lepes elonyei el isvesznek es zabalnak mint az allat.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Yutani #48935 üzenetére
"a jelenlegi helyzetből nagyon nehéz megfordítani a trendet, ahhoz több generációnyi jól sikerült GPU kell."
en ezt kiegeszizenem; tobb generacion keresztul az NV Intelhez mérhető bénázása is kell.
Ami viszont nem fog megtortenni, mert ahhoz a bergyartohoz mennek, ahol ugygondoljak nekik a legjobban fekvo tekknika van, amit az Intel nem vallalt be a sajat gyartashoz valo ragaszkodas miatt. -
dudu5130
őstag
válasz
Yutani #48935 üzenetére
Mikor az ember azt olvassa egy facebook cikknél 20-ból 15 embernél, hogy "majd jönnek 1 év múlva egy 3050-es szinttel" meg "semmi pénzért nem vennék AMD-t mert egy sz*r" kommenteket akkor rájön, hogy nem mindenki gondolkodik ésszerűen. Rengeteg ismerősöm vesz még mindig méreg drága Intel procit és drága lapot hozzá azért, hogy HD-ban játszon totál homály játékokkal. Sajnos a fanboyok úgyis ezeket fogják megvenni. a TheVR-esek is állandóan az AMD-t szapulják meg a prohardveres arcokat mert itt mindenki hülye és az Intel az Intel...
-
Sundesz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48934 üzenetére
Emlékszem arra a cikkre, azt hiszem CX-5 volt és valójában durva felületi korrózió volt látható (a szállítás és tárolás sem mindegy, a Mazdak hajóval, konténerben érkeznek Európába). Csak azért tudom ezeket megcáfolni mert 12 év alatt 8 Mazda volt/van a családban, nekem is 7 éves az egyik és nincs semmi baja.
-
válasz
Petykemano #48920 üzenetére
El sem tudod képzelni, mennyire érzem és egyetértek azzal, amit leírtál. Teljesen felesleges árháborúba belemennie az AMD-nek az NV-vel. Hogy miért? Egyrészt azért, amit te is leírtál, mert azzal nem fog mindshare-t nyerni az AMD. Másrészt meg az árháborút csak azért várják sokan, hogy a kedvenc NV-jüket olcsóbban meg tudják venni, eszük ágában sincs még csak kipróbálni sem az AMD-t. Büdös nagy l***szt nekik, nem árháborút!
(Nem az NV-vel van bajom, mielőtt bárki belém kötne. Nekem mindegy, melyik gyártó, de abban az árkategóriában, ahol én nézelődök, adja meg nekem a legjobb $/perf értéket.)
Szóval hozza csak az AMD a megfelelő teljesítményt kicsit olcsóbban. Az sem biztos, hogy az AMD le akarja tarolni a piacot, mert tudják, hogy a jelenlegi helyzetből nagyon nehéz megfordítani a trendet, ahhoz több generációnyi jól sikerült GPU kell. -
Sundesz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48932 üzenetére
Az első állítás nem igazán jellemző a 2008 utáni Mazdákra (persze használatfüggő is), a többivel egyetértek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sundesz #48921 üzenetére
Mazda rohad. Sajnos. Ami siralmas 10+ millióért.
A másik érv, ami a VW mellett szól, hogy a távolkeletiekhez általában drága az origi alkatrész, de néha még az utángyártott is. Már ha van...
E mellett elég erős német bias van itt Mo-n. Aki egy kicsit is feljebb kapaszkodott az átlag kispolgárnál, annak mindjárt Audi-BMW-Mercedes... Nem Lexus-Infinity...
-
-
törölt tag
válasz
Sundesz #48923 üzenetére
Jaj ne haragudj ötezret írtam ?
6ot akartam.
Csak arra utaltam AMD ismét több memóriát ad a kártyáihoz.
De ne dőlj be azoknak a kommenteknek ahol a 2,5 GHzes Navi 22 es kártyát következő hónapra mondják.
Nem véletlenül van az hogy NV már tervezgeti a Super széria kiadását a dupla memóriákkal, de ugye az már nem annyi pénz lesz hanem plusz plus plus. -
válasz
Busterftw #48925 üzenetére
A Navi eladásai max akkor lennének relevánsak a mostani launch esetén, ha ugyan az a teljesítmény és árazás arány állna fenn az nV mostani szériája és az RDNA2 között, mint anno fennállt a Navi és a korábbi nV széria között... szóval kb 100%, hogy a Navi sales-számokra kb semmit se alapoztak a mostani launch stock kalkulációjához.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #48889 üzenetére
Akarod mondani, egy nemet webshopban eladtak X mennyiseget. "eleg sok" az nem merheto, es szubjektiv, illetve mivel az Nvidia overall novelte a reszesedeset, vilagos, hogy nem adtak el annyi AMD kartyat osszesen, hogy a csokkenest megakadalyozzak.
Ez nem fedi le a piacot, marpedig en a launchra vonatkozo vasarloi igenyrol beszeltem.
Az AMD tudja mennyit adtak el a Navi launchbol, mennyit 1 ev alatt. Ez alapjan keszulnek a launchra. En csak azt mondtam, hogy az adatok alapjan konnyebb keszletet felhalmozni, mert az igeny kisebb. -
Sundesz
addikt
válasz
Petykemano #48920 üzenetére
Szerintem az átlag vásárlót annyira nem érdekli a fogyasztás, egyszerűen az Nvidia jobban csengő brand. A köztudatban ott van még az "AMD nem tud drivert csinálni" érv is (16 éve is ezt mondták nekem amikor ATI-t vettem). Ha valamit nagyon eltolt az Nvidia akkor van esélye az AMD-nek (mint pl FX széria vagy talan most?). Szerintem az első Navik nagyon is jók lettek.
Ez olyan, minthogy miért vesznek sokan Volkswagent, amikor olcsóbban tudja majdnem azt egy Mazda, Hyundai, Kia. Hosszabb távon meg lehet megbízhatóbbak is az utóbbi márkák.
Nekem személy szerint számít az ár is.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #48918 üzenetére
Egy pillanat erejéig elgondolkodtam azon, hogy dedede talán ha esetleg most, akkor elképzelhető, hogy... de nem
Azt mondták is, hogy nem akarnak a budget-alternative lenni - mármint a fejekben - és azt is mondták, hogy a lényegesen jobb perf/$ nem igazán működik marketing szempontból. Mert nem azzal hasonlítják, amivel egy árban van és mennyivel gyorsabb, hanem azzal, amivel egy teljesítményt nyújt és mennyivel olcsóbb. Viszont ez a "mennyivel olcsóbb" gyanút kelt abban a vásárlóban akinek a fejében az AMD brand értéke nem létezik: "nade miért ilyen olcsó?"
Nem tudja és nem is hiszi el, hogy annyival jobb technológia, ezért arra gondol: "biztos gagyi utánzat, szar alkatrészekből" (Egyébként ugye a $150-os hűtőhöz képest egy $10-20-os valóban nem kelt ugye bizalmat.)Mindezek miatt teljesen egyetértek. Oda fog árazni az AMD, ahová az nvidia. De nem csak azért, mert a marzs, vagy mert nem akar versenyezni. Hanem mert olcsóbban adni nem működik.
Mivel is nyert az nvidia nagyokat? Olcsóbban adta a 970-et, mint a 390 volt? Nem. Jójójó, persze aki nyeregben van diktálhatja az árakat, de végülis nem az ára vagy a perf/$ miatt volt kapos a konkurenshez képest. De nem is azért nyert az nvidia akkor nagyokat, mert a 980-nal a 390-nél nagyobb teljesítményt adott jobb áron.A 390-nel megegyező teljesítményű és kb egy árban kapható 970 azért volt népszerű, mert lényegesen kevesebbet fogyasztott. A másik akkoriban jellemző szempont pedig az volt, hogy jójó, ugyanannyi, de ezt még lehet húzni.
Persze lehet, hogy amit mondok az csupán következménye volt a dolognak. Mondván: az AMD árazott oda úgy mérlegelve a lehetséges szempontokat. Tehát lehet, hogy az AMD gondolta úgy, hogy árazzuk arra a teljesítményszintre, a fogyasztás meg kit érdekel.
De ez a lényegen nem változtat.Szerintem az AMD oda fog árazni, ami nagyjából megegyező teljesítmény és - remélhetőleg - kisebb fogyasztást kínál. Ez ugye persze az egyik szokásos fegyvertény. Ezzel oda lehet eljutni, ahová a HD4-5xxx széria vitte. A másik tényező a király GPU, ami akkor nem volt.
-
válasz
Sweet Lou 6 #48914 üzenetére
A 120k-s Sapphire ár visszaszámolva 315 dollár. A $400 152k-ra jön ki. Nekem 32k már a jóval olcsóbb kategória ebben az árfekvésben.
-
olymind1
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #48914 üzenetére
Az se valami olcsó, de a Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT, 6GB GDDR6 már kapható 269€-ért, csakhát az németben 100k, itthon meg 110-120k..
-
Mumee
őstag
Ez mind2 olyan hír, ami már volt reggel linkelve max más oldalról, na nem mintha nem elférne.
-
Bandit79
aktív tag
TOM-ék 🙂
[link] -
D013
aktív tag
[link] volt màr?
-
schwartz
addikt
Sztem ez az infinity cache is olyan lesz mint a traversal coprocessor, egy eszement baromsag...
Adott az 512 bit-es memoria vezerlo oszt csokolom. Mennyivel lehet dragabb ugy a PCB es a vezetekeles, 10 dolcsival? 20-al? Esetleg 50-el? Egy 700 dolcsis kartyan vajon lesz meg ugy profit?Meg amugy sem most lenne az elso eset az 512 bit...
-
válasz
Callisto #48900 üzenetére
kár hogy költői, de azért most kivételesen megválaszolom neked.
Igen minősítettek : [link]non-contact DC measurement on the PCIe slot (Riser-Card)
non-contact DC measurement on the external PCIe power supply
Direct voltage measurement on the respective feeders and on the power supply
2x Rohde & Schwarz HMO 3054, 500 MHz multi-channel oscillograph with memory function
4x Rohde & Schwarz HZO50, current togor adapter (1 mA to 30 A, 100 KHz, DC)
4x Rohde & Schwarz HZ355, touch divider (10:1, 500 MHz)
1x Rohde & Schwarz HMC 8012, digital multimeter with storage functionde ha megnézed a tesztjét írja is több kép fölött mivel mérte... [link]
"barátom" "barátod" stb .. Ego az van .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest