Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz hokuszpk #48938 üzenetére

    Az mondjuk egy eléggé hosszútávra (egy generáció?) kiható bénázásnak tűnik így előzetesen, hogy a pletykák szerint Jensen túl nagy "bőr"mellénnyel állított be a TSMC felsővezetéséhez, és a kellő alázatosság hiányából következően kényszerültek végül a "játék"kártyákat a Samsung gyengébb gyártástechnológiájára vinni, miközben az AMD nem is csak 7nm-en, de a 7nm fejlesztett változatán adhatja ki a kártyáit. Többek között ebből is eredhet az állítólagos jelentős előny a perf/W vonalon, plusz a bőven 2GHz fölötti üzemi frekvencia, miközben az Ampere a kis idejű 2 GHz-es üzemeléstől is idővel összeomlik, ha nem tökéletes kiosztású kondenzátor konfigurációt használnak a kártyáikhoz.
    Persze elképzelhető, hogy jövő ilyenkorra már sikerül a TSMC "sima" 7nm-es gyártósorain minimális példányszámban gyártott A100 magokon felül a konzumerpiacra is gyártatniuk GA102 és kisebb magokat egy modellfrissítés bevezetésével párhuzamosan.

    Szóval amennyiben az RDNA2 valóban jobb konstrukció lesz éles körülmények között is, akkor az AMD várhatóan megnyerte 1-2 évre a vezető pozíciót teljesítményben, és az idővel azért a piaci viszonyokat is átrendezi.

Új hozzászólás Aktív témák