- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Hát a TPU játéktesztjei alapján a friss játékokban (Immortals of Aveum, Ratchet&Clank, Remnant II, SW: Jedi Survivor) azért többször igazolódni látszik a Time Spy eredmény helyessége, ahol pedig nem (Atlas Fallen, Armored Core), ott egyértelműen kínlódnak az AMD kártyák, és előző generációs teljesítményt nyújtanak.
A tavaly őszi tesztek megállapításait az új játékok közül egyedül a BG3 kapcsán látjuk viszont, de annak a játéknak nem is a grafika az értéke (DX11-es motor), hanem a játék történetében elmerülés. -
hahakocka
őstag
Irónia volt amúgy a Fura szó,
az előző kommentre, hogy ha annyira szar hogy majd kb a 6800xt t se éri el miért ajánlanák jobban a 7700xt nél ami amúgy arányaiban jobban veri a grafikon szerint legalábbis versenytársát mint arányaiban a 7800xt az övét.
Többet fogyaszt de nem kétszerest
240W vs 180 kb főleg a 16gb os 4060ti esetén. Amúgy ha jobban meghúzzák az NV se 160-180at fogyasztott volna az tuti akkor utolérte volna persze ezt, de drágább és többet eszik. Hányszor láthattuk már ezt hogy valamit csak meghúztak pl RX 6950 azt elszállt az egekbe a fogyasztás, vagy ott a 3090Ti.
Arra leszek kíváncsi hogy tényleg hogy fog működni az FSR3 minden régebbi kártyán ez nagy előny a DLSS3 hoz képest. Van elvileg élesítő technológiájuk meg artifakt elkerülő is. DLSS3 al az artifakt volt a gond pl. Minél több fps ed volt a natív erejéhez, FPS számhoz képest tehát pl 40 fps vs 120 fps a DLSS3 növelt nagyobb FPS-hez képest annál rosszabb volt a képminőség. Ezért nem kedveltem ezeket eddig annyira se FSR se DLSS. Kérdés ez változik e most majd?
Én már úgy vagyok vele lehet megvárom a jövő évi 8000 es Ryzeneket. S pletykálják az év végi 8000 se RDNA4 et is. Majd kiderül. Nem érzem még mindig elég nagy ugrást az 5700 ashoz képest. -
hahakocka
őstag
Lényeg hogy a 6950xt sokszor volt 230-240e Ft közt az elmúlt hónapokban és jobban vették el is fogyott sok helyen Árukeresőnél is mint a 6900xt t hisz 5-10% al jobb volt game-től függően. Gyorsult az is csak nem annyit azért mint a 6950. Bár itt kb pár százalékon vitatkozunk a lényegen nem változtat amit állítottam, hogy a 6950 et nem is érheti el a
7800xt , a grafikon alapján a 6900 at viszont igen főleg az újabb gameknél. -
hahakocka
őstag
S a 6800xt hez képest? Mert én ahhoz mondtam hogy azt már nem fogja tudni a 7800xt azt a differenciát amit a 6950 tud a 6800 -hoz képest. S igen ez mikori jó régi táblázat?
Se 4000 es se 7000 es kártyák. Azóta driverekkel szépen gyorsult ám a 6950xt.
https://www.youtube.com/watch?v=Iqs6w0ABrvE&t=977s
PL Plague Requiem ami egy elég vga zabáló game 114 6950xt vs 88 fps a 6800xt. 26fps difi De láthatsz itt még sok más gamet. 13 napos teszt a 7900 kapcsán. -
Yany
addikt
1. Nem kötekedés, hanem kritika. Mint ahogy a vita sem veszekedés, de ezt most nem fejtem ki.
2. Ha neked egyértelmű, akkor elnézést kérek azoktól, akiknek még szintén egyértelmű volt és nem érdekelte őket a válasz, hogy mi ez a csupa nagy S betűzés.
3. Szültél és implicit kikényszerítettél még egy újabb offot, holott tök világos volt, hogy törekszem arra, hogy ne ez legyen a topik és hogy kizárólag attól vártam volna 1 (egy) darab hsz-t válaszként, akitől kérdeztem.
4. Tényleg "és" helyett használja, tök értelmes is lenne mindent lecserélni rá. Köszi.
-
Yany
addikt
Nem értem, hogy miért offoljátok szét a topikot és nem hagyjátok hogy egy egyszerű kérdésre az válaszoljon, aki illetékes az ügyben. Magyar nyelvben eléggé képben vagyok (mármint tényleg), de miután sokadik alkalommal is teljesen rossz helyeken, túlzott mennyiségben és minden alkalommal kapitálisan írta be, gondoltam rákérdezek, mert egynémely hozzászólása teljesen értelmetlenül hangzott részben emiatt. Szóval kíváncsi vagyok a megfejtésre, amit nyilván csak ő tud elmondani, főleg, hogy a már sokadik "és <--> s megfejtés" is tévúton jár, mert néhol inkább ragok helyére került, de azt is rosszul, szóval légyszi, hadd válaszoljon az, akit kérdezek és hadd publikban, ha már minden publikus üzenetében ott van az a fránya S számtalan helyen. Köszike a megértést
-
Alogonomus
őstag
Kihagyod a számításból a mostanra 50 millió példányt is bőven meghaladó RDNA2-es konzolokat.
A csúcskategóriát jelentő 4090 szintjét ebben a generációban valóban nem sok területen tudja támadni az AMD, de a 4080-tól kezdve van előnyösebb ár/érték mutatójú alternatíva az AMD kínálatában, míg a 4070 Ti szintjétől kezdve az AMD előző generációs termékei is kedvezőbb opciók. A friss MF eladási lista is ezt mutatja.
Az AMD nem a GPU vonalon küzd hátránnyal, hanem a prebuit rendszerek területén, míg a DIY piacon az AMD van jobb helyzetben, csak a DIY piac mérete töredéke a prebuilt piacénak. -
Ribi
nagyúr
Igen és hányszor mondták már, hogy x nm alá nem lehet menni és mégis. Én a teljes gpu méretre gondoltam a 400mm alatt. Mert a csiplet dizájn az nincs. Nv meg nyilván csakúgy elengedi a top szegmenst. Mert az NV ezt mondta MiLD-nek. Hihhetőő...
És ez alatt AMD mit fog csinálni? Nekik nem gond ez a határ? Vagy rájuk nem vonatkozik? Eddig rendszerint AMD volt akik lemaradtak a top szegmensről. -
Petykemano
veterán
Egyetértek veled, épp ezért van bennem is kétely a pletyka valóságosságával kapcsolatban:
Lehet, hogy valakik látják a lapkák méretét és abból jutnak arra a következtetésre, hogy ezek jó ha középkategóriát fogják jelenteni.
Lehet reménykedni abban, hogy a chipletezés egyik előnyét kihasználva a compute részt is szeletekből állítják össze - ahhoz pedig nem szükséges a nagy lapka.
Ugyanakkor nem vetném el a lehetőséget, mert annyi minden sülhetett el balul:
Talán nekifutottak, de nem sikerült. (Ahogy nem igazán jött össze az RDNA3 se, vagy nem kapott v-cache-t. Esetleg túl alacsony sávszélességet biztosít a jelenleg rendelkezésre álló chipletek közötti kapcsolatot biztosító technológia) Vagy az RDNA3 tapasztalatai (hogy jelen körülmények között nem tudnak költségelőnyt elérni) alapján már neki se futottak. Vagy most annyira minden erőfeszítést az AI/ML-re fókuszálnak, hogy ezt a vonalat egyszerűen tényleg elengedték. -
PuMbA
titán
A semmi hibaüzenet utalhat egy-két dologra, azaz pl. nem tudjuk, hogy mennyi a VRAM használat
Simán lehet, hogy ugyanúgy behal, mint a Last of Us. Mind az RT, mind a frame gen eszi a memóriát. YouTube-on látható, hogy csomó esetben telítődik a VRAM, csak a frame gent bekapcsolva használhatatlan szaggatássá alakul a Cyberpunk 2077 pl. 8GB VRAM mellett.
-
-
S_x96x_S
addikt
viszonyítás kérdése ..
avagy lehet úgy is nézni, hogy a pohár félig üres és úgy is hogy félig tele....
Az egy évvel ezelőttihez képest MOST a fele akkora a "piaci" torta amit fel lehet osztani.
és a felének a 12%-a az nem valami jó.Ha tényleg jönnek a jó APU-k az AMD-től és az Inteltől
akkor a Desktop Discrete GPU piac is még tovább csökken ..
ami különösen az nVidiát érinti .. ( desktop xx50 ) - mivel nincs APU-ja ..
Persze most az AI miatt ez kevésbé fáj;
De az AI tortából(sajtból) az AMD és az Intel is akar majd ...
Az Apple-ről már nem is beszélve : M2 Ultra 192 GB egyesített memória 800Gb/s -elLassan kezd átalakulni a piac ...
-
Petykemano
veterán
A bilibe lógó kéz arra a legendára vezethető vissza, hogy vajon a Navi31 látható alulteljesítése (hiszen láthattuk, hogy az AMD-nek is mit kellett összebűvészkednie ahhoz, hogy az ígért 50%-os perf/W növekményt kimutassák) vajon egy közepesen könnyen javítható (frekvencia-skálázódás jellegű) hibából fakad, amelyet a később fejlesztett Navi32-ben már sikeresen korrigáltak.
Mivel ez a mobil chip 189W-ból (feltételezve, hogy ez TDP-t jelent) hozza a 4070 szintjét, ismerve a chipek skálázódási görbéjét, azt gondolnám, hogy olyan sok teljesítmény már nem lehet 189 és 285W között. A navi22-re épülő 6800M (145W) és a 6700XT (230W) között mintegy 60%-os TDP különbség átlagosan 10-30%-os teljesítménytöbblethez vezet. A TimeSpy vonatkozásában pl pont 10% csupán.
Ez alapos okot ad azt feltételezni, hogy hasonló mértékű TDP különbség a mobil és desktop változat között hasonló mértékű teljestíménykülönbséghez vezethet. Ez TimeSpy esetén szerényebb. Tehát én 19500-20000 pontnál többet nem jósolnék.
Azt nem tudom, hogy játékokban leadott teljesítményre nézve a TimeSpy milyen korrelációval indikatív. Mindenesetre ez alapján szerintem is inkább alulról fogja kapargatni a 4070Ti-t és ami a bevezetőmet illeti, ez az előzetes mobil eredmény számomra nem igazán jelzi azt, hogy a navi32 különb lenne, mint a Navi31. -
Alogonomus
őstag
Az a 7% és 9% a Strix OC húzott verzióval összevetve igaz. Láthatod, hogy a sima 3090 Ti-hoz képest is csak 5% lemaradásban van ez az erősen húzott 3090.
A Strix a hivatalos 1695 MHz helyett 1860 MHz-en megy, ez máris egy közel 10%-os OC, és valójában annál is inkább tovább nyújtózkodik. Vagyis határozottan nem a tipikus 3090-es kártya erejét (és persze súlyát/fogyasztását/árát) testesíti meg. -
Alogonomus
őstag
3090 és 7900 XT között azért van egy 15% körüli teljesítménykülönbség. Még UHD esetén is megvan egy kényelmes 10%. Nem a 3090 Ti helyzetével kevered? UHD esetén azzal már tényleg nagyjából egálban van a 7900 XT, míg QHD esetén azért ott is megvan még olyan 7% előny.
A 4070 és 4070 Ti között azért van egy bő 20% teljesítménykülönbség. Az túl nagy sáv. Persze az lehet, hogy a sima 7800 lesz a 4070 fölött 5-10%-kal, a 7800 XT pedig a 4070 Ti szintjére érkezik, ami minimálisan a 3090 fölött van.
-
huskydog17
addikt
Khm.
A következő oldalakon csupa nagy betűvel címben azt írja AMD, hogy "BRIXELIZER GLOBAL ILLUMINATION", mert a BRIXELIZER GLOBAL ILLUMINATION technológia működését részletezik.
Szóval ennyire nincs hozzá köze.
Az AMD biztosan azért nevezte el BRIXELIZER GLOBAL ILLUMINATION-nek, mert a Brixelizernek semmi köze hozzá. Ha továbbra is úgy gondolod, hogy nincs, akkor Abuval szóljatok az AMD-nek, hogy hazudtak az egész világnak a saját prezentációjukban.Abu írt valamit, ami nem állja meg a helyét és a helyett, hogy annyit írna, "jah, ezt benéztem"... na a helyett megy a szokásos ipari terelés és valóságtagadás.
-
HSM
félisten
Dehogy javították, hogy is gondolhattam volna, hogy 2 hónap elég nekik erre a végtelenül komplex kihívásra...
Persze, mint írtam, a win10-emben mint alapértelmezett UI nyelv a magyar van beállítva, ugyanakkor azt gondolom, hogy ha angolra állítottam a drivert, akkor annak minden részének illene ezt követnie.... -
Alogonomus
őstag
Sok mindent lehetne idézni a ma reggeli 4060 Ti / 7600 témájú MLiD videóból, de ami a legjobban meglepett, hogy állítása szerint a Navi33 sugárkövetésben nem lesz annyira erős, amennyire a Navi31 AMD mértékkel viszonylag erős lett.
Persze a 8 GB az idei játékokban már 1080p esetén is szűkös kezd lenni a sugárkövetéshez, de így az elmúlt generáció sugárkövetést használó játékaihoz sem lesz ideális kártya. Persze amennyiben jövő héten valóban maximum $299-os 7600 indul a $399-os 4060 Ti ellen hasonló számítási teljesítménnyel, akkor azért az AMD viszi az alsó szegmenst. -
PuMbA
titán
De már közel van az idő. Pár hét, amikor eldől, hogy mi lesz a népkártyák helyzete
Az biztosan nagyon furcsa, hogy a tavalyi GPU erőhöz (RX6700 szint) 12GB helyett 8GB-ot párosítva visszalép mindkét cég VRAM-ban. Kivétel az NVIDIA lehet a 16GB-os 4060-nal. A történések izgalmasak és megjósolhatatlanok.
-
Alogonomus
őstag
Petykemano azt írta, hogy a kártyát 150 wattosnak várta, de a 8 pin következtében elérhetővé váló nagyobb kapacitás ellenére sem hiszi, hogy 150/160 wattnál többet fog fogyasztani.
Erre írta devast, hogy de a 8 pinnel már 225 wattig elmehet a fogyasztása. Na pont erre utalt Petykemano is az eredeti hozzászólásában, amikor a magasabb pillanatnyi áramfelvételre utalt, vagyis fölösleges volt devast hozzászólása, mert új információt nem nyújtott. Amelyik kártya hivatalosan 150 wattos TDP-vel rendelkezik, azt nem 150 wattos energiaellátással kell ellátni.
A 6 pines kialakítás csak az olyan bőven 150 wattos határ alatt fogyasztó kártyák esetén elég, mint a 120 wattos GTX 1060, vagy a 107 wattos RX 6500 XT. Sőt legutóbb már a 75 wattos A380 is 8 pint kapott, pedig az maximumként is csak 100 watt körül fogyaszt. -
Alogonomus
őstag
Annyiból hibás az okfejtése, hogy egy kártya TDP értékét mindig meg kell haladnia a kártya tápellátási kapacitásának, mert időnként mindegyik kártya fogyasztása meghaladja a TDP értékét. Erre is utalt Petykemano azzal, hogy pillanatnyi áramfelvétel persze indokolhatja a 8 pines tápcsatlakozót.
Szóval az 1x6 pinből csak az állapítható meg, hogy a kártya fogyasztása minimum nagyon megközelíti a 150 wattos határt, de a 8 pines kiépítés 225 wattjába belefér. Amelyik kártyán 1x8 pines csatlakozó van, az nem fog automatikusan 225 wattot fogyasztani. Az RTX 2060 is 8 pinnel jött, de a TDP-je csak 160 watt. De az RX 5600 XT is 8 pines, pedig csak 150 wattos.
-
PuMbA
titán
"Van nV testver topik is"
Tudom, oda is írtam nem rég, de ott sem arról van szó, hogy milyen GPU-kkal fog jönni az NVIDIA, hanem jelenleg a DLSS-ről van diskurzus
Szerintem azért van ez mindkét topikban, mert nem sokakat érdekel, hogy milyen alig gyorsabb kártya fog kijönni drágán. Illetve nem tudok róla, hogy létezik topik AMD és NVIDIA technológiák kibeszélésére.
-
-
Még ha nem a menübe csináltad volna a videót ami egyébként nem pörgeti fullra a videókártyát.
Olyan játéknál és úgy kell nézni ahol küzd a felvevő kodek az erőforrásokért..FLATRONW
Igen nvme ssdről fut a játék, hdd-re kerül a rögzítés. Legalább 100MB/s sequentialt tud írni azért az is. -
-
Alogonomus
őstag
A 4090 rendben van a memória szempontjából, és a 4080 is valószínűleg nem lesz nagy bajban, de a 4070 Ti-t inkább csak azóta viszik nagyobb számban, amióta akciózzák, mint az árengedmények, vagy a Microcenter 100 dolláros Steam kuponja, ami persze a többi 4000-es kártyához is jár, és valószínűleg a 4080 eladásait is határozottan segíti.
-
Raggie
őstag
Jaaa, értem. Tehát legalább +1 valós frame-nyi késleltetés mindenképpen rájön pluszban(valamint még az a kevés amennyi alatt kiszámolja a "hamis" frame-et).
OK, köszi az infót.
Ebben az esetben értem mi Abu gondja az eljárással.Én azt hittem, hogy előre generálja prediktív funkciókkal meg a mozgásvektorok elemzésével a "hamis" frame-et vagy valami hasonló.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD inkább a FidelityFX Brixelizert fejleszti. Ennek a lényege, hogy a mostanihoz hasonló RT effektek 3-4-szer gyorsabban is kiszámolhatók lesznek. Az FSR 3 meg majd gyün, de annyiban nem fog különbözni a DLSS3-tól, hogy használhatóbb legyen, szóval ugyanaz a fos generálás lesz tele hibával és plusz késleltetéssel. Úgy meg minek?
-
Alogonomus
őstag
Nyilván rengeteg kockázatot hordozott volna ez a megoldás, és a megjelenő DIY eladási számok igazolni látszanak azt a verziót, hogy így is elég volt a kártyák perf/$ értéke a vásárlók szemében.
Egyébként pedig az Nvidia is kiadta a GA102-es kártyákat úgy, hogy aztán pár játék esetén az "elpukkanásokat" követően driverből kellett visszavenni azok teljesítményét.De persze az Nvidia nyugodtabban vállalhatott ilyen kockázatot, mert utána is erősebb maradt az Nvidia mindshare.
-
HSM
félisten
Az elmúlt ~1 hónap HA-s árai alapján 220-250K között láttam garis 6800XT ajánlatokat, 6900XT-ből viszont nem igazán volt 300K alatt, ebből indultam ki. Aztán persze ez folyamatosan változik, éppen mit mennyiért adnak.
Kicsit csodálkoztam is, hogy ahhoz képest, hogy teljesítményben a 6900XT-hez van közelebb, árban alig kerültek többe a sima 6800-nál a 6800XT-k. Így elég hamar elvetettem a 69x0XT upgrade lehetőségét. -
Petykemano
veterán
-
törölt tag
Szakmai oldalról a driver kérdés nem igaz. Az nv-ről nem terjedtek ilyen dolgok azért.
[link] "How AMD Radeon Sabotages Itself & Its Partners: Development Timelines & Failures"
[link] "Asking AMD When Its GPU Drivers Will Be Fixed, + RX 5600 XT's Existence"Több oldalon a userek a katasztrófális drivereket említették, a Techpowerup szavazáson is toronymagasan ez volt megjelölve okként amiért nv-t választanak. És ugye valamiért csak 88-on áll az az nv részesedés dvga-ban.
Hibalistákat nézve rendszerint az amd-nek nagyságrendekkel több hibát kell javítani, és a known issues is több tételből áll. Szemben az nv akár napok alatt javít hotfix-el hibát, az amnd pedig nagyon ritkán csinál ilyet, hanem majd a következővel javítja.
A 100W-os multi monitor fogyi sem igaz, mert itt azt írja ez régóta probléma, vagyis nem csak az új karikkal van így. [link] Persze amd által nincs megerősítve, ezt még várjuk.
-
Ribi
nagyúr
Nem tudom miért de már nagyon sok éve irreálisan sokat esznek az AMD vgak multi monitorral. Drivert egyszerűen képtelenek írni.
-
törölt tag
Legalábbis ha negatív az amd-re. Ha nv vagy intel negatív, viszont kinyomtatni és a falra ragasztani, és 7/24-ben égjen a gyertya mellette!
Komolyra fordítva, egyszer sem biztos hogy a GPU-Z által megjelenített revision az ugyanaz a chip revision, amiről a twitter bejegyzésben szó van.
Szerk: És az 59247 hsz-ben meg is jött a magyarázat...
-
FLATRONW
őstag
Tehát akkor az AMD-vel szemben nem elvárható az, hogy egy kisebb GPU-val megcélozzon egy valamivel nagyobbat?
Ez nem lehetetlen feladat, az NV-nek is sikerült.
Főleg most, hogy az RDNA 2 esetén is kisebb volt az AMD, mégis tudta az NV szintjét hozni.
Most úgy tűnik, hogy valamit elrontottak, mert ismét nyílik az olló, de ez majd hétfőn kiderül, hogy igaz-e. -
-
Petykemano
veterán
Szerintem is szokatlan volna.
Ugyanakkor
1) Az AMD más területeken is elkezdte szélesíteni a termékskáláját. (pl: +2 féle szerver: Bergamo, Siena, +2 féle mobil chip: PHX2, Dragon Drange) Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy én biztos lennék benne, mert ugyan hogy lehetnék, csak azt hogy más területekeken is történik szokatlan lépés
2) megmagyarázná, miért tér el Abu és mások információja elvileg ugyanarról a lapkáról. -
Látod még most sem látod át sajnos a párhuzamot , Nvidia miért akarta 4080 ként eladni drágán a 12 GB os kártyáját 4070 helyett hogy miért lett RDNA 2 nél induláskori egy darab 6900XT majd utána a második SKU egy 650 dolláros 6800XT volt. most a második SKU egy 899 dolláros 7900XT lett. .
-
-
A tiszteletet meg lehet tanulni is a másik emberrel véleményével kapcsolatban , ha logikus és ésszerű amit ír. Ez a szakmám, marketing és kereskedelem , 20 éve ezzel foglalkozom. Ha ezt nem érted meg, miről szól új kategóriákat behozni a felső házban akkor sajnos nulla marketing és kereskedelmi tapasztalatod van .
Mondjuk ehhez csak józan paraszti ész is elég lenne számodra. Igazam volt akkor is, amikor agymenésem volt a nevezékkel kapcsolatban és most is az van, ne izguljál ezen, hiába háborogsz nekem és rólam. -
-
Nem tartom szerencsésnek, hasonlóan megtévesztő számomra mint Nvidiánál pusztán a Vram mennyiségével megkülönböztetni egy kártya teljesítményét.
azóta felnőtt egy gamer generáció, nekünk ez világos ,.
Szerintem korrektebb volt az "50 " végződés a refresh jelölésére és az XT tag az Nvidia "TI" ellen . -
Simid
senior tag
-
- RT tamogatott jatekok szama marginalis
Ellenben már most is egyre inkább ott van minden AAA cím esetén. Tehát valóban tudod használni. Hiába kicsi a szám, ha a nagy neveknél ott találod.
- A fo selling point a piacvezeto gpu gyarto reszerol a meregdraga vga-k eseten az RT
Nem ez volt a fő selling point, mivel minden más téren is megvan és megvolt a teljesítmény, ahol kell. Az RT egy extra volt a Turing esetén, tehát selling point, de ezzel együtt is a nélkül is a toppon voltak az RTX-es kártyák. Ez pedig már a múlt, mert per pillanat az nVidia és az AMD új kártyáiban is ott van a Ray-Tracing.
Per pillanat nem az RT az, ahol fejvakarászás van, hanem a DLSS, mert ez ott van az nVidia esetén, így DLSS+RT mellett is tud elfogadható FPS-t nyújtani, míg (most még) az AMD-nél itt nincs válasz erre.
Az RT egy extra feature, ma már minden modern kártyában ott van, tehát nem "early access", hanem alapból használható.- a varhato RT MS "szabvany" modosulasok sanszos, hogy hatranyba hozzak a kurrens HW-ket RT teljesitmeny teren az upcoming jatekok eseten (2 eves periodust tekintve)
Bocsi, de én várnék ezzel addig, amíg kijönnek ezek a "szabványok", és utána majd megnézzük, hogy tényleg mi lesz a helyzet. Előre nem temetnék semmit.
Emlékezünk még ugye a DX12 feature szintekre? Meg hogy akkor is úgy futottunk neki, hogy na, az nVidia sehol sem lesz, az AMD meg mindenhol hozza, amit kell. Aztán mégse úgy lett.
Ahogy egy éve még az nVidia találgatós topicban is arról ment a diskurzus, hogy a DXR 1.1 megjelenésével kukázni lehet majd a DXR 1.0-ás kártyák RT képességeit (ie.: nem lehet őket használni DXR 1.1 alatt). Aztán valahogy mégis tök jól elfutnak a DXR 1.1-es játékokkal a Turing kártyák...
Szóval nézzük meg, hogy tényleg majd mi lesz a helyzet a jövőben.
(BTW nem értem, ha a jövőbeni játékoknál előnye lesz az újabb hardware-eknek, és a mostaniaknak most van, akkor ez miért probléma, miért meglepő?)
-
Busterftw
nagyúr
Igen, de ettol meg nem RT only a kartyad.
Nem az van, hogy az RT miatt raszterben elmarad a kartya. Nincs az a felallas, hogy AMD 100, Nvidia meg 80+20, epp elenkezoleg, 100+20.
Ha erdekel az RT, akkor bekapcsolod, ha nem nem. Ettol meg teljes erteku kartyad van.
A kulonbseg jelenleg az, hogy az RT foleg DLSS-el csak Nvidian fut ugy ahogy normalisan, AMD-n jelenleg nem. -
A Quake pár napja kapta meg a szabványos Vulkan RT-t , az November 23 óta van amúgy. J@ckal amit linkelt az azon fut, szabvány Vulkan Raytracing, Khronos Group dedicated. Pár napos, nem az Nvidia special.
De azért írtam, hogy nem sokat jelent, mert gondolom AMD től nem jött rá még driveres optimalizacio, nem is biztos, hogy jön.
-
Pkc83
őstag
Ez egyre jobb lesz. Oké ebben a játékban elismerem Amd fronton
sokkal jobb a helyzet. És mennyi is a 2070s vs 3070? 36%.
Mindíg lehet olyan tesztet találni ahol megvan a várt különbség
de általánosságban nem lehet kimondani ,hogy több mint 50% lenne
az előny. Sőt. Sokszor sokkal kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest