Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin2004
tag
A Reddit-ről idézek:
"Quick clarification here, update will be supplied to BIOS vendors on September 10th. How fast your vendor gets this to consumers is another question."
Máshol pedig ezt írják:
"Latest tweet from professional author DRAM calculator for Ryzen and C++ developer 1usmus made the best highlights for Ryzen 9 3950X arrival and SMU FW 46.44.00 enhanced BIOS fix to improve boost clock frequency for entire Ryzen 3000 series lineup."
10-én tehát az új firmware-t adják ki, amelyet az új biosok fognak tartalmazni. (És csak ezután jön a 3950x.)
[ Szerkesztve ]
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Martin2004
tag
Szerintem a helyzet pofon egyszerű.
Az AMD mert nagyot álmodni, de hogy ne lehessen perelni megtévesztés miatt, úgy fogalmazta meg a specifikációt, hogy az betartható legyen, A 3.8 Ghz a garantált minimum, onnan pedig jó szerencse, semmi más, Ugyanúgy mint az net-szolgáltatóknál - nappal 350 a megvásárolt 512.
Meg aztán az is igen csak informatív, hogy a jelenlegi 3900x-nél másfélszer drágább 16 magossal nem mertek előállni júliusban. Az sem véletlen, hogy nem nagyon kapni 3900x-et, szerintem szopóágon vannak keményen.
Lassulás: a kompatibilitás/stabilitás növelésének mindig a sebességcsökkenés az ára, és az július 7-én közölt teszteredmények alapján, mármint, hogy szinte mindenben jobbak, mint az Intel, nem csoda, hogy úgy gondolják, hogy simán belefér egy kis lassulás.
4700-as boost:, könnyű erre is magyarázatot találni.
Amerikai cégről van szó, ahol, ugye, többet költenek hűtésre, mint fűtésre.
Bementek a 16 fokos szerverszobába, oszt annyi. Ugye milyen könnyű trükközni, ráadásul nem is kell külön a méréseknek kedvező tesztkörnyezetet fabrikálni, hiszen mindenki tudja, hogy minden - normális - cégnél szét lehet fagyni a szerverszobában, én is jártam olyan ügyfélnél, ahol fel kellett venni a kabátot, 2000. körül ugyanis nem nagyon volt RDP.Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Martin2004
tag
-
Martin2004
tag
válasz rovtiv3 #3588 üzenetére
A Kingstonból - papíron - ebből a típusból csak a 2*8 támogatott a lapban, de a G.Skill-ram honlapján fel van sorolva a WS. (http://www.gskill.com/qvl/165/184/1536110922/F4-3200C16D-32GVK-Qvl)
Itt mondom el, hogy aki G.Skill-t nézett ki magának, az a kompatibilitást nem csak az alaplap QVL-listáján, hanem a szóban forgó RAM honlapján is meg tudja nézni, ott ugyanis gyártónként és chipset-enként a kompatibilis alaplapok vannak felsorolva, amelyekből, ugye, sokkal kevesebb van, így könnyebb őket megtalálni.
Én is ezt a lapot néztem ki, a beígért speciális - "magas minőségű"- forgó alkatrész miatt.
Kíváncsi vagyok az eredményre, de majd biztos mesélsz.Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Martin2004
tag
válasz Sirandrish #3649 üzenetére
Ezt írják a céges bemutatkozáskor:
"Mi nem csak egy webáruház vagyunk valós készletről vásárolhatsz,
nem kell rendelned - azonnal viheted is haza a kiválasztottadat."Mondjuk, azt nem tudom, miből élnek, , mert az ár 529 Euró körülire jön ki, annál olcsóbbat pedig nem láttam nyugati webshopokban sem.
Egyébként az alternate.at-ről belátható időn belül ígérik.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
-
Martin2004
tag
válasz solfilo #1162 üzenetére
Mi az, hogy! Nagyon is! Ezekhez képest...
-
Martin2004
tag
válasz Bivaly26 #306 üzenetére
1 szálon az első 8-ból 5 AMD, és a 8. is csak 3 %-ot van lemaradva, mait nem lehet észrevenni. Ez kb. azt jelenti, hogy a hagyományos alkalmazások gyakorlatilag ugyanolyan brutálisan gyorsan fognak futni a kis tesókon is. Pedig a 6/12 nem rég még a csúcs volt!
Azért arra kíváncsi leszek, meddig megy ez az 50-100% ugrás-sorozat a magokkal. Jó 20 éve 10%-ot bírtak ugrani az órajellel, most meg mindjárt itt a 64 magos Ripper, aztán lesz nemulass.
-
Martin2004
tag
Azért ez egy kicsit bonyolultabb, de tényleg csak egy picit. Maradjunk 10/8-nál. 10 %-ot hagyjunk meg a Xeon-osoknak. Elég sok I7 vs Xeon topic/video van a neten.
És arról még nem is beszéltünk, hogy, manapság szinte ingyen vágnak hozzád refurbished, tesztelt, akár több év garis XEON-alapú munkaállomásokat és szervereket. Azért azt lássuk be, hogy a DDR3-as 3.5 Ghz körüli XEON E5-ösök sem piskóták, annál is inkább, mert az ECC-s DDR3 jelenleg ingyen van. És van már DDR4-es konfig is 32 GB rammal, annyiért, amennyiért kapsz egy Rippert.
Igaz, hogy a használt Xeon ára nem az Intel zsebébe megy, de jóárasított Xeonok legalább akkor üzletet jelentenek, mint a Ryzen. És ott nincs alaplapi ventizúgás! Nem hallod, csak a LED-ről látod, hogy van kapcsolva!
Viccen kívül, ha valaki mindenáron ragaszkodik az Intelhez, akkor Xeon!
-
Martin2004
tag
válasz lovas001 #215 üzenetére
Ahogy elnéztem külföldi fórumokon, pont a tuningban lesz jobb, mivel tovább tudja turbóban tartani az összes magot/több magot tud turboban tartani. A jóval nagyobb TDP-keret alapján ez életszerű is.
-
Martin2004
tag
válasz lovas001 #215 üzenetére
Ahogy elnéztem külföldi fórumokon, pont a tuningban lesz jobb, mivel tovább tudja turbóban tartani az összes magot. A jóval nagyobb TDP-keret alapján ez életszerű is.
-
Martin2004
tag
válasz venom8888 #204 üzenetére
Én az ASUS x570 PRO-t néztem ki, a 3900x mellé. mert
-- nem játéklap - ezeknél mindig attól tartok, hogy a háttértér-kezelésük el van hanyagolva, persze ez a mai
SSD-k korában könnyen lehet, hogy hamis hipotézis :-);
-- 85 bruttó, tehát "kibírható" az ára;
-- 4400-as memót is támogat, tehát kell, hogy legyen benne tuning-potenciál;
-- van már hozzá QVL RAM-lista az ASUS globális honlapján, amely a 4400-as G.Skillekkel kezdődik -
marketing rulez - , bár adatbázis-adminisztrátorként maradtam volna a rendezett listánál, mondjuk, gyártó
szerint.P.S.:
Intel Q9450 2.66@3.52-ről váltok, de mivel Sata 2-es portot használó SSD-vel emez is villám, kíváncsi vagyok, mekkora lesz a különbség. Majd "meglássuk", meddig bírja az alaplap, mert további gépet nem tervezek beszerezni. :-DAz emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest