Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin2004
tag
A Reddit-ről idézek:
"Quick clarification here, update will be supplied to BIOS vendors on September 10th. How fast your vendor gets this to consumers is another question."
Máshol pedig ezt írják:
"Latest tweet from professional author DRAM calculator for Ryzen and C++ developer 1usmus made the best highlights for Ryzen 9 3950X arrival and SMU FW 46.44.00 enhanced BIOS fix to improve boost clock frequency for entire Ryzen 3000 series lineup."
10-én tehát az új firmware-t adják ki, amelyet az új biosok fognak tartalmazni. (És csak ezután jön a 3950x.)
-
Martin2004
tag
Szerintem a helyzet pofon egyszerű.
Az AMD mert nagyot álmodni, de hogy ne lehessen perelni megtévesztés miatt, úgy fogalmazta meg a specifikációt, hogy az betartható legyen, A 3.8 Ghz a garantált minimum, onnan pedig jó szerencse, semmi más, Ugyanúgy mint az net-szolgáltatóknál - nappal 350 a megvásárolt 512.
Meg aztán az is igen csak informatív, hogy a jelenlegi 3900x-nél másfélszer drágább 16 magossal nem mertek előállni júliusban. Az sem véletlen, hogy nem nagyon kapni 3900x-et, szerintem szopóágon vannak keményen.
Lassulás: a kompatibilitás/stabilitás növelésének mindig a sebességcsökkenés az ára, és az július 7-én közölt teszteredmények alapján, mármint, hogy szinte mindenben jobbak, mint az Intel, nem csoda, hogy úgy gondolják, hogy simán belefér egy kis lassulás.
4700-as boost:, könnyű erre is magyarázatot találni.
Amerikai cégről van szó, ahol, ugye, többet költenek hűtésre, mint fűtésre.
Bementek a 16 fokos szerverszobába, oszt annyi. Ugye milyen könnyű trükközni, ráadásul nem is kell külön a méréseknek kedvező tesztkörnyezetet fabrikálni, hiszen mindenki tudja, hogy minden - normális - cégnél szét lehet fagyni a szerverszobában, én is jártam olyan ügyfélnél, ahol fel kellett venni a kabátot, 2000. körül ugyanis nem nagyon volt RDP. -
Martin2004
tag
válasz
rovtiv3 #3588 üzenetére
A Kingstonból - papíron - ebből a típusból csak a 2*8 támogatott a lapban, de a G.Skill-ram honlapján fel van sorolva a WS. (http://www.gskill.com/qvl/165/184/1536110922/F4-3200C16D-32GVK-Qvl)
Itt mondom el, hogy aki G.Skill-t nézett ki magának, az a kompatibilitást nem csak az alaplap QVL-listáján, hanem a szóban forgó RAM honlapján is meg tudja nézni, ott ugyanis gyártónként és chipset-enként a kompatibilis alaplapok vannak felsorolva, amelyekből, ugye, sokkal kevesebb van, így könnyebb őket megtalálni.
Én is ezt a lapot néztem ki, a beígért speciális - "magas minőségű"- forgó alkatrész miatt.
Kíváncsi vagyok az eredményre, de majd biztos mesélsz. -
Martin2004
tag
válasz
Sirandrish #3649 üzenetére
Ezt írják a céges bemutatkozáskor:
"Mi nem csak egy webáruház vagyunk valós készletről vásárolhatsz,
nem kell rendelned - azonnal viheted is haza a kiválasztottadat."Mondjuk, azt nem tudom, miből élnek,
, mert az ár 529 Euró körülire jön ki, annál olcsóbbat pedig nem láttam nyugati webshopokban sem.
Egyébként az alternate.at-ről belátható időn belül ígérik.
-
Martin2004
tag
-
Martin2004
tag
válasz
solfilo #1162 üzenetére
Mi az, hogy! Nagyon is!
Ezekhez képest...
-
Martin2004
tag
válasz
Bivaly26 #306 üzenetére
1 szálon az első 8-ból 5 AMD, és a 8. is csak 3 %-ot van lemaradva, mait nem lehet észrevenni. Ez kb. azt jelenti, hogy a hagyományos alkalmazások gyakorlatilag ugyanolyan brutálisan gyorsan fognak futni a kis tesókon is. Pedig a 6/12 nem rég még a csúcs volt!
Azért arra kíváncsi leszek, meddig megy ez az 50-100% ugrás-sorozat a magokkal. Jó 20 éve 10%-ot bírtak ugrani az órajellel, most meg mindjárt itt a 64 magos Ripper, aztán lesz nemulass.
-
Martin2004
tag
Azért ez egy kicsit bonyolultabb, de tényleg csak egy picit.
Maradjunk 10/8-nál. 10 %-ot hagyjunk meg a Xeon-osoknak. Elég sok I7 vs Xeon topic/video van a neten.
És arról még nem is beszéltünk, hogy, manapság szinte ingyen vágnak hozzád refurbished, tesztelt, akár több év garis XEON-alapú munkaállomásokat és szervereket. Azért azt lássuk be, hogy a DDR3-as 3.5 Ghz körüli XEON E5-ösök sem piskóták, annál is inkább, mert az ECC-s DDR3 jelenleg ingyen van. És van már DDR4-es konfig is 32 GB rammal, annyiért, amennyiért kapsz egy Rippert.
Igaz, hogy a használt Xeon ára nem az Intel zsebébe megy, de jóárasított Xeonok legalább akkor üzletet jelentenek, mint a Ryzen. És ott nincs alaplapi ventizúgás! Nem hallod, csak a LED-ről látod, hogy van kapcsolva!
Viccen kívül, ha valaki mindenáron ragaszkodik az Intelhez, akkor Xeon!
-
Martin2004
tag
válasz
venom8888 #204 üzenetére
Én az ASUS x570 PRO-t néztem ki, a 3900x mellé. mert
-- nem játéklap - ezeknél mindig attól tartok, hogy a háttértér-kezelésük el van hanyagolva, persze ez a mai
SSD-k korában könnyen lehet, hogy hamis hipotézis :-);
-- 85 bruttó, tehát "kibírható" az ára;
-- 4400-as memót is támogat, tehát kell, hogy legyen benne tuning-potenciál;
-- van már hozzá QVL RAM-lista az ASUS globális honlapján, amely a 4400-as G.Skillekkel kezdődik-
marketing rulez - , bár adatbázis-adminisztrátorként maradtam volna a rendezett listánál, mondjuk, gyártó
szerint.P.S.:
Intel Q9450 2.66@3.52-ről váltok,de mivel Sata 2-es portot használó SSD-vel emez is villám, kíváncsi vagyok, mekkora lesz a különbség.
Majd "meglássuk", meddig bírja az alaplap, mert további gépet nem tervezek beszerezni. :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fujifilm X
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9900X3D OEM Tálcás
- I5 12600k processzor 59000 Ft
- i9 12900KF/ ASRock Z790 PG LIGHTNING/ Liquid Freezer III 360/ bontatlan/ garancia/ ingyen foxpost
- Intel Core I9 12900KF - Gari 2027.01.03. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest