- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Na, szép, köszönöm az infót.
Érthetetlen miért nincs belőle elég. Ekkora lenne a kereslet?
Nem a 40 eurón múlik a dolog, csak gondoltam hátha.De akkor ezek szerint nincs értelme várni.
Sokáig szemeztem a 3700x-el is, de a plusz 4 mag egyszerűen akkora többletteljesítményt ad render alatt, hogy bőven megéri a felárat a 3900x.
Még kb egy hónap mire aktuális lesz, remélem még kapható lesz és nem 200 fölötti áron. -
XplayR
csendes tag
válasz
szivaktibor #7698 üzenetére
Eddig tudtommal nincs , ez olyan mint az alaplap támogatottsági faktorai ezt meg ezt támogatja ettől eddig, ez ha jól tudom nem olyan dolog amit bios frissítéssel stb meglehet oldani! De valaki javítson ki ha nem így van.
-
XplayR
csendes tag
válasz
szivaktibor #7694 üzenetére
most nézem hogy ez a 2700x 2933MHz kezeli a mhzt
[link] -
szivaktibor
csendes tag
válasz
szivaktibor #7694 üzenetére
Bocs nem, 3200 ig jó
-
XplayR
csendes tag
válasz
szivaktibor #7691 üzenetére
1.35/ hány herznél indul újra ?
-
XplayR
csendes tag
válasz
szivaktibor #7688 üzenetére
Nemtudom milyen bioszod van de ha automatikusan nem növeli a voltot a ramhoz akkor növelni kell manuálisan a voltot is felfelé és valószínű azért indul újra mert kevés neki a feszkó.
-
szivaktibor
csendes tag
szivaktibor
Sziasztok. Van egy olyan problémám hogy valahogy sose tudok jó ramokat venni a gépembe. Jelenlegi konfigom:
-Asus Strix x470-F lap
-ryzen 7 2700x
-Gskill f4-3600c16d-16gtznc ram.
és az a gond vele hogy ha XMP be akarom rakni akkor újraindul a gép és vissza rakja magát 2133 mhz-re. Próbáltam kézzel is beállítani apránként vittem felfele a mhz-et, és 2933 nél feljebb nem jutottam. Van erre valami olyan megoldás hogy ne keljen állandóan állíttatni a memóriám, csak megvesz a memóriát azon a mhz-en amit szeretnék elérni és használni?Előre is köszi a választ.
-
fudi2002
nagyúr
Vki tudja, hogy a gyakorlatban mit jelent (MSI) Cpu undervoltage protecion?
-
-
Kvg
senior tag
Kézdzném tőletek, hogy a ASRock fatal1ty B450 itx laphozr rendeltRyzen2 3600 as fog menni, ha régi BIOS van rajta?
Még boltban a cucc. -
palfitom
félisten
válasz
perfegor17 #7666 üzenetére
Az 1700 sosem volt "gamer" proci, rosszul választottál anno...
-
féldekás
aktív tag
-
válasz
gaben88 #7662 üzenetére
Szia, nekem asrock x570 steel legend-em van, semmi bajom nincs vele. Az msi kivételével mind1 melyiket veszed kb. A prime p, tuf és az aorus elite vrm-ben jobbak, mint a steel legend, viszont 3700x-hez mind1 melyiket veszed ilyen szempontból, azt nézd inkább, hogy hány fant akarsz rákötni, sata portok, ilyesmik. Nekem kellett az m.2 wifi én ezért vettem a steel legendet. Vagy amelyik jobban tetszik, illetve asrocknál sokszor 2évet adnak, ha azt választod olyan helyen vedd, ahol 3-at adnak. A gigára azt hiszem reg után 4év jár (legalábbis vga-nal tuti).
-
warcat
veterán
válasz
Dany007 #7663 üzenetére
3950X: novemberben, vélhetően extrém kevés darabszámmal, ha lecsúszol az indulókészletről akkor hónapokig nem lesz
Spekulálni lehet, de jelenleg messze nem találkozik a felkínált darabszám a kereslettel.Szinte biztos, hogy a 3950X szintén ilyen gyengén vagy még rosszabb elérhetőséggel jön be, ezért sokat nem segít.
Nem csak nálunk nem kapható, hanem egész EU területén problémás a beszerzése.Amúgy ha nem valamiféle elszámolási/számlázási problémád van, én megfontolnám a 190k vételárat, mert hiába cseng a fülben a 499.99 dolláros árazás, EU-ban 529.99€-ról indult, és ahhoz képest egy 40 eurós felárról van szó, ami bár bosszantó, de a rendszer összértékét nézve jobb legyinteni és megvenni.
-
féldekás
aktív tag
válasz
perfegor17 #7668 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
no csak kibojtoltuk, MSInel kintvan a B350 Tomahawk es a Pc-Mate abba biosa...
asszem karacsonyra meglepem magam a 3700X -el. -
Hubba12
senior tag
válasz
perfegor17 #7666 üzenetére
Én próbáltam PUbg-ben 2700x-után. 2080ti mellett. Ég és föld. Nem lesz gond.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Egy B450-es lapba szeretnék tenni egy Ryzen 5 3600-at, de nem kértem Bios frissítést.
Így el sem fog indulni a gép?
Csak 2. generációs procival tudom megcsinálni a Bios frissítést, hogy a 3. generációssal is elinduljon? -
Hubba12
senior tag
válasz
perfegor17 #7664 üzenetére
Ami nagyon könnyen hűthető allcore 4300. Megy 4400-at is allcore de ott elég meleg és 1.352 kell neki nálam. Ami "elvileg" sok allcore.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok a 3700x-nél kb mi szokott lenni a max órajel amit kibír az összes magon?
-
Dany007
veterán
Nincs valami infó, hogy miért csak két helyen (Alza + Emag) lehet kapni a 3900X-et?
Illetve, hogy mikor jön ki a 3950X?Arra spekulálok, hogyha kijön a 3950, akkor talán picit lejjebb megy az ára a 3900X-nek. Egy ideje figyelgetem az árakat és pl a 2700X 2 hónapja még jócskán 80-100k körül volt. Most, hogy kijött a 3. gen 64 ezer csak...
Persze, tudom, hogy most nem generáció váltás lesz, de talán egy picit lejjebb nyomhatja az árazást.
Mindegy, mert eleve fura, hogy alig lehet kapni a 3900x-et itthon... =/ -
gaben88
őstag
Sziasztok,
Sok fele érdeklődök, olvasok, de nem jutok dűlőre, ezért megkérdezem itt is, hátha:
X570-es lapból ti milyet vennétek 3600X vagy 3700X (CPU sem eldöntött még) és G.Skill 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo RAM-ok és GTX1080 SeaHawk X mellé? Nem ragaszkodom hozzá, de a normál ATX-es lapra gondoltam. 60-70ezer FT-ig.
Játék az első szempont és nem baj, ha van venti, USB és SATA csatlakozó bőven.Ezeket néztem: MSI MPG X570 GAMING PLUS (bár ez elég gyengének tűnik az olvasottak alapján); ASUS PRIME X570-P (best buy-nak tűnik, de nem gáz, hogy a ventit egy nagyobb VGA pont kitakarja a lapon?), GIGABYTE X570 AORUS ELITE (a sas elég gagyi, meg nincs túl jó tapasztalatom a Giga márkával, de jónak tűnik, bár VRM hőfokban érdekes, hogy a Prime P jobb lenne?), ASUS TUF Gaming X570 Plus (nem tudom miért érné meg a Prime P-hez képest a felárat), ASROCK X570 Steel Legend/Extreme4 (nem írnak jókat róluk, az első ASROCK X570-ből a Taichi, amit ajánlanak, de az meg sokkal drágább, pedig a Extreme4 bitang jól néz ki).
Szerintetek? :-)
-
csiga8
senior tag
Nálunk fix 4200 MHz ( 42-es szorzó), fix 1,25V, XMP profil, minden más autón. ( B450 Tomahawk max lap)
Bármilyen szintetikus teszt alatt a CPU max 64-65C fok volt, DRP4 ( csiszolt talpú) hűtővel, (alapon 55C fokig 650-700 rpm) Phanteks P600S házban. Játék alatt 51-54 C volt a max, ha jól emlékszem. ( már - sajnos
- nincs nálam a gép)
-
XplayR
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne van e valakinek tapasztalata oc téren a ryzen 7 3700x nél ?
futna e kb 4200 ghzn stabilan? ha igen ehez kb mekkra Voltot kellene lőni ?
3000 mhz 16gb ram van mellett, x470 lap és hűtésnek egy alpenfhön brocken 3 black edition 2x12cm ventivel.
a válaszokat előre is köszi !!! -
jokeph
nagyúr
-
Floyd80
addikt
Az oké, de a beígért boost mennyi lett?
Csak az érdekelt, hogy a BIOS lett így belőve a Gigánál (nálam most minden auton, PBO nélkül játék alatt megy 4050-4100-et, PBO-val 4175, de inkább 4075-4125 között) vagy gyengébb 3600-ot kaptam, utóbbiba nem hiszek nagyon. Itt szinte mindenki komoly boostokat ír, 3600X-ot közelít meg, nálam a 4200-őt max egy mag éri el mikor jó kedve van. Visszatettem múlt héten az F41-et, az is 4150-re bootolt, tehát kb. nem hozott semmit az ABBA.
-
imi123
őstag
válasz
Floyd80 #7644 üzenetére
MSI X470 Gaming Pro-hoz is csak ma jött az ABBA.
Felraktam.Eddig soha nem fagyott video nézés közben max 1-2 problémás játéknál.Most megnéztem egy game trailer az egyik Magyar újság oldalán és csontra fagyott a gépem. WTF. Ha ez a fejlődés akkor köszi kihagyom és megy vissza valami régi stabil. -
Scarletiel
senior tag
De ha ryzen masterben beállítjuk a 4200-t all core az nem jó? Mármint monitorozás alatt annyit mutat játék alatt, akkor úgy csak eléri.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Le Klein
tag
Természetes jelenség hogy bekapcsolástól a bios képernyőig 15-16 másodperc is eltelik 3700X-nél és Gigabyte X570 Aorus Elite-nél?
-
jokeph
nagyúr
-
válasz
Create. #7636 üzenetére
Könnyen lehet, hogy úgy lesz, ahogy mondod!
Már keresgéltem teszteket arról, hogy a 2700 és a 2700X minimum fps-ekben hogyan teljesít a 3600-hoz képest, és anno mintha azt állapítottam volna meg, hogy 8 mag ide vagy oda, a 3600 még a minimum fps-ekben is jobb, mint a 2700 vagy a 2700X. Ráadásul nekem inkább kéne a 2700 az alacsonyabb TDP miatt.
Ez van, ha minden kötél szakad, és nem találok nagyon akciós, bomba áras 2700-at sem, lehet, végül kénytelen leszek 3600-at venni annyiért, amennyit kérnek érte.
-
válasz
SECTORnooB #7630 üzenetére
Szerintem lett volna értelme, főként a felhasználóknak. Belépő gamer gép építéséhez így most jobb az Intel ár-érték arányban a 9400F miatt. Maximum annak nem, aki beéri a régebbi generációval, ami láthatóan/érezhetően gyengébb IPC-s. Ha jön is valamikor a sima 3500, az már könnyen lehet, hogy kicsivel a 9400F alá érkezik teljesítményben, ráadásul a $ megvágása számomra nagyon csúnya dolog, nem szeretnék cache-vágott procit venni, akkor már inkább a 3600.
Én csalódtam most, az biztos. Így marad az, hogy megvárom a Black Friday-t, és akkor valami nagyon akciós. Esetleg ha addig elém kerül egy 2700 vagy 2700X bomba áron, garisan. De 3500X-szet akartam venni, nem a régebbi generációt. A 3600-ért nem szeretnék 60-at sem adni. BF-kor mondjuk 55-ért ha lesz, talán viszek egyet, vagy ha már 60, akkor annyiért egy 3600X járjon.
-
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #7630 üzenetére
Én is így gondoltam...
-
jokeph
nagyúr
válasz
zsida.kornel #7625 üzenetére
-
Iludka
tag
Sziasztok. Kérdés: Gtx 1070Ti lesz a gépben. És hozzá vásárolok Ryzen 5 2600-at. Az érdekelne Alaplapnál milyen chipsetest érdemes vásárolni max 30.000 Ft ig? Még lehet szóba jöhet a Ryzen 5 3600 is. Köszi a válaszokat.
-
válasz
zsida.kornel #7621 üzenetére
Memória ECC-t offra, ErP- t pedig S4+S5 állapotban is ON-ra tedd, és próba. Nekem ez részben bevált, keress rá itt egy korábbi kommentemre, ugyanezzel a lappal szívok én is.
-
Simi37
őstag
válasz
zsida.kornel #7623 üzenetére
1 chipletes procikkal (3600(x), 3700x, 3800x) ez az írás teljesen normális.
-
zsida.kornel
tag
válasz
zsida.kornel #7621 üzenetére
-
zsida.kornel
tag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Sehogy sem bírom működésre patriot (steel series 3200mhz cl16 2x8gb) ramomat 3600x melett asus rog b450m deszkámban.
- Ha az ajánlott slotokba teszem(a2-b2), vagy a alap órajelen megy, vagy ha emelem akármennyit (gyári docp profil frekvenciájáig) a frekvenciát akkor vagy be sem bootol a windows, vagy kékhalál, vagy elindul de a memtest ontja a hibákat.
- A másik slotokban elindul, de 3000mhzig tudom csak emelni a frekvenciát, fölötte autómatikusan visszaáll 2133-ra. Ha ebben a slotban indítom, akkor pár másodpercre felpörög venti, majd kattan egyet a gép (mint amikor kinyomom szándékosan power gombot hosszan nyomva) pár másodperc mulva indul megint és bootol rendesen, játékok futnak, memtest nem szemetel, kékhalál nincs. viszont az a ki be kapcsolás az eléjén zavró, na meg ilyenkor nem jó helyen van a ram, és gondolom nem is tesz jót a cuccoknak.(időzítéseket, dram/soc feszültséget nyilván állítottam, dram calculatoros értékeket beírva semelyik slotban sem indul, a biosig sem nagyon jutok el, világít folyamatosan a sárga ram debug lámpa, ha nem docp profilt használok ugyanez, csak akkor töbszöri újraindulás után beáll 2133-ra)
Ha tudtok adni valami ötletet, mit kéne beállítáni a biosban hogy jó legyen, ne tartsátok magatokban, ha nem tudom megoldani, megy vissza a boltba a ram, és veszek valami olyant ami jobban kompatibilis(ugyanitt ki mit ajánl emellé a kombó mellé elfogadható áron?).
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Használ vki X370-es lapban 3rd gen. Ryzen-t?
Bármi negatív tapasztalat?
Köszi előre is a választ!
(Beleszerelmesedtem az Asus Crosshair Hero VI Extreme-be, de hasonló áron van Strix X470-F is, de tudásban össze vissza veri az Extreme.)
-
warcat
veterán
Emagon kb 40 euró felárral kapható 3900X ha nagyon kell valakinek
3900X 189.990 Ft
-
Brownn
tag
Sziasztok!
Nem tudom h jó helyen járok-e.Msi MAX szériás alaplapomban, stabilan szeretném tuningolni egy ryzen 5 3600-as procit. PBO, XFR szinten.
Valamint később szeretném huzni a ramot és a videokártyát is. MIvel minden tuninggal kapcsolatos magyar nyelvű video a neten asus alaplaphoz van (és mint tudjuk minden bios más és más) valaki tudna majd segíteni a bios megfelelő beállításában, illetve tuningban? -
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Archttila #7611 üzenetére
Szia!
Mint volt Patriot Viper tulaj, azt tudom mondani, hogy ennyi pénzért jó választás. Valószínű, hogy nem b-die, ha mégis, akkor bomba ár (lenne).
Én R5 3600-al használtam, kezdeti bios-al. Aki megvette írta, hogy már megy símán az XMP profillal (4133 MHz) akár, csak az IF ugye...
Fontos, hogy a fabric menjen 1867-en, ha már a memória 3733 (/2)-on megy. Írta a srác, hogy 3600 MHz - 1800 IF mellett be sem bootol (más ezért nem vette meg...), viszont a 3733 cl16 IF 1867, és 1.37 V simán megy...
Egyébként, ha annyira nem válik be, vissza lehet küldeni elállással...megér egy próbát.Üdv
-
Archttila
veterán
Ennel tudtok most jobb vetelt ajanlani, vagy rendelhetem?
link
-
Ezustroka
tag
-
Ezustroka
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, sikerrel jártam
De az tuti, hogy ilyet többször én inkább nem.Jó lesz az xmp profil is
Végül egy kis fémmel összeérintettem a a két lábát jumper helyett, meg kivettem a procit is biztos ami biztos (bakker, hogy ezt az Arctic Freezer 34 esport hűtőt milyen bazi nehéz visszarakni egyedül..., plusz a videókártya egy mini csavarja is felszívódott valahová... Beesett visszaszerelés közben, azóta nem találom sehol, pedig össze vissza forgattam a gépet is, hogy hol zörög
) Na mindegy, a lényeg, hogy működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged