Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Melyik chipset driver van fent? Az újabbal nálam visszafogja a CB-t.
(meg szerintem mást mert olyan nincs h csak egy adott programot érint a dolog... csak még nem volt időm átnyálazni nemrég kerültem vissza gép közelbe)
Az egész jó fesz hozzá. load alatt ad még neki?
biosban dram power phase control? -
Alpi.
addikt
válasz
Pro!Petya #7398 üzenetére
Nem is figyelgettem megmondom öszintén. Azt hittem tökéletes az a beta, tök véletlen botlottam bele. Persze ha tudom, hogy ez a tökéletes...
Picit engedékenyebb a 7501. 64-65w helyett egész közel engedi 70-hez Cinebenchek alatt pl. Onnan a kis plusz órajelecske. Viszont még alacsonyabb vcore-t ad (hwinfo szerint) pár századdal, mint a beta. Láthatóan reszelgetik a cuccost a srácok és nagyon boldogít, hogy úgy tűnik megy is nekik.
Vdimm : 1,41 bios-ba, ami egész pontos a mérőpontokon multival kimérve, hwinfo fölé mutat.
Vsoc meg auto-n, 1,1V -
Pro!Petya
addikt
Jók az eredmények!
Viszont a biosod már 20.-án fent volt bétában oc.neten, nálam azóta teszi a dolgát.
Elvileg ugyanaz a kettő mivel pénteki volt a béta és hétfőn már jött is az official release.
7végén meg tudjuk mennyire produktív a brigád
Mennyit kér be a 3733CL16? Összekéne mérnem a 3600CL14el hogy érdemes e vele bajlódnom.. -
Alpi.
addikt
válasz
Pro!Petya #7396 üzenetére
Ha emelsz max boost órajelen, összeomlik. Egyszerű a képlet.
Ha 4300-4400-at szeretnél, ott a 3600X, a mezei 3600 nem fogja tudni.
nem nyúlok az órajelekhez és soha egy asztalra kidobás, kék képernyő, stb. nem volt.
Egyébként hozzávetőlegesen 25 mhz pluszom van az offi bios-szal a 002 betahoz képest, de ami e legkomolyabb, hogy a ram mennyivel magasabb órajeleken stabil az eddigi 24/7-es beállításokkal ,feszekkel !! 3600mhz fölött soha nem futott le az Y-cruncher 14gb-os mem használattal, most simán megugrotta és azóta is hibátlanul üzemel 3733-on. Ergo 3600c16-rol 3733c16-ra módosult a mindennapos konfigom !All core terehlés mellett kaptam egy ici-pici pluszt (25mhz kb.) és villámgyors a boot, olyan mint az Abba-s beta biosos korszak előtt.
Ráadásul rájöttem egy picit másabb subtiming kiosztásra, ami még szép kis boostot mutat kb. mindenhol, úgyhogy én most nem igazán cserélnék senkivel !
Órajel auto-n, pbo auton az eredmények meg : -
Pro!Petya
addikt
válasz
hokuszpk #7393 üzenetére
Azt is tegyük már hozzá hogy akiknél ezt produkálja az mind sima 3600 -al tolja.
Érdekes nem hogy majdnem (de azért mégsem) hozza az 3600X-es értékeket és még így is elfo$$ák magukat ha nem is egyből de hosszabb távon biztosan.
Akinél ez nem jelentkezik annál tényszerűen nem is boostol az X-es közelébe.
Az szép és jó hogy rövid ideig a benchekben meg pár perc game alatt megközelíti a sima az X-est de még mindig amondó vagyok hogy nem véletlen van ebből 2 fajta.
Olvasom a tapasztalatokat és egyre jobban körvanalazódik ki bennem hogy ahogy jönnek ki az ujabbnál ujabb (ABBA) biosok a megemelt boost-al úgy lassan megkapjuk a választ hogy mi értelme van az X-es procinak. Még egy kicsit reszelgetik a biosokat aztán meglátjuk.
Summit Ridge -nél is kellett legalább egy fél év az első normális biosokig.
(azt már csak halkan jegyzem meg hogy nálam még olyan biossal se testelt le eddig ami még a bétától is messze volt nem hogy Official.) -
Mayweather
tag
válasz
Mayweather #7389 üzenetére
Esetleg valaki?
-
rupert
tag
Sziasztok!
1 hete van meg az új AMD config-om (B450 tomahawk max, 3700x, gskill trident z neo 3600-as ram). A legújabb ABBA-s bios van fent. Mik mostanság a normális értékek órajelben, hőmérsékletben, stb. PUBG-ztem úgy 1 órát, amikor figyeltem sokszor volt all core 4250 Mhz-en.
Amúgy kb ilyen értékeim voltak: -
arnoldito
senior tag
válasz
BullKoxa #7388 üzenetére
Hali!
Ezek megbízhatók. Itt nézz szét!
[Hardwareluxx] -
Mayweather
tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy ide tartozik e a kérdésem.
Zen+ proci.
R5 2600 egy MSI B450 tomahawk lapban.
Jó pár új bios jött ki az alaplaphoz. Pl most legutóbb 7C02v1C "Update AMD ComboPI1.0.0.3abba"Az alaplapomon még a 7C02v15-ös bios van ami január végén jött ki.
Érdemes frissítenem a legújabbra ezzel a procival és hoz valamiféle javulást a teljesítményben vagy ezek az újabb biosok már csak a Zen2-re koncentrálnak? -
BullKoxa
őstag
válasz
KillBorn #7385 üzenetére
Helló. A linkeden megbízható Biosok vannak? Szerinted nekem van értelme biost cserélni innen a linkről az Msi x370 Gaming Pro lapra? Igaz nem lesz cserélve a kis 1700x, de gondoltam jobb lehet frissebb Bios mint ami most van a lapomon, jelenleg az első olyan van rajta ami támogatja a 3xxx-s szériát. Bajom csak annyi a mostani BIOS-l hogy sem a feszültséget sem az órajelet nem veszi vissza.
-
KillBorn
senior tag
Csatlakozom egy 3600X-el. Egy MSI B350M Gaming Pro-ban hajtom
"Stilt" bios van fennt. Simán boostol 4375-ig, de láttam már 4400-on is. Volt lemegy 0.9-ig, Ryzen balanced power plannal, legújabb chipset driver van fennt. Nem sokkal melegszik jobban mint az 1600X. Beta biostól nem is rossz.
-
Alpi.
addikt
No, az imént flasheltem a 7501-es offi biosra Crosshair VI-ost. Hogy én mennyire szeretem ezt a lapot gyerekek ! Esküszöm, ilyen hálás hw-em nem volt soha. Minden téren javulás van !
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Összeállt végre az új gépem, az első indítás is simán ment, viszont kérnék kis segítséget, hogy mi az amit be kell most állítanom a BIOS-ban, ami fontos és hasznos. A BIOS-ból a legfrissebb van fent. Jelenleg minden alapon van.
MSI Tomahawk B450 Max lap, egy 3700X proci és 2 x 8GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB memória van a gépben.
-
válasz
Malibutomi #7372 üzenetére
Micron e-die megy annyit
Csak ugye 1.45V+ kell neki... ami nem túl barátságos.
-
Floyd80
addikt
válasz
Malibutomi #7370 üzenetére
Ki kell kapcsolni a gear down mode-ot.
-
Malibutomi
nagyúr
Az normalis hogy a CAS latencyt hiaba allitom abiosban mindig 16 marad?
-
Malibutomi
nagyúr
Kivancsisagbol felraktam az FSB-t 102-re mast nem valtoztattam, jol nez ki a 4488MHz a single core Cinebench alatt
-
jokeph
nagyúr
válasz
SECTORnooB #7365 üzenetére
Nekem az R5 3600X az X470-as Aorus Gaming 7-ben csuklóból ment 4,4-en, az összes magot felnyomta önerőből, Asrock B450 PRO 4 lapban ugyanez a CPU max 4325-öt megy, de leginkább 4,3 körül tanyáznak a magok. Nem mintha, bármiben feltűnne a 75-100 MHZ hiánya... na jó, a benchek szebben mutatnak.
Meg azért a 2 lap között nem csak a 2,5-es ár a különbség.
-
Floyd80
addikt
válasz
fudi2002 #7362 üzenetére
Revision Number1.9.27.1033File Size50 MBRelease Date9/27/2019
Amúgy ebben sztem nincs is új driver, mert mikor felraktam, az eszközkezelőben lévő driverek ugyenezek voltak, amit a telepítő is kiírt. Lehet csak ezt: Contains desktop idle optimizations for 3rd Gen AMD Ryzen™ Processors.
-
BlueSteel
tag
Sziasztok!
Ryzen 3600 mellé jó ár-érték arányú B450-es alaplapot keresek. Jelöltek: ASRock B450m Pro 4, Steel Legend, MSI B450M Mortar, Gaming Plus. Mik a tapasztalatok?
Lehetőség szerint azt választanám, amelyikkel a legjobb teljesítmény érhető el a processzorral.
-
Floyd80
addikt
Sztem ezek voltak akkor is fenn elsőnek a keresőn a 3600, 3600x-szel, mikor a 3000-es széria még sehol nem volt itthon. A címűkön 658 vállalkozás működik, tehát székhelyszolgáltatónál van. 2005-ben alakult, egy viszonylag jól működő gépjárműkölcsönző volt, de tavaly már nem volt árbevétele, az új tulaj 23 éves, szóval a szokásos megszabadultunk a cégtől.
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
3700x gyári hűtője hogy teljesít zaj és hűtés terén? Csak gyári PBO tuning lenne az elképzelés.
-
koko52
nagyúr
Hát ez is előfordulhat. Mondjuk minden bolt nulláról indul.
Aztán ott a másik, mikor valaki vesz egy bejáratott pár ezres boltot és azt csinál amit akar.
Árukeresőn is van pár bolt, ahol leírják,hogy nem foglalkoznak a problémáddal, mert ők csak átvették a boltot és a régi tulajjal rendezzék dolgaikat. Ez 10K feletti megbízható bolt éppen. Bár szerintem a név az jogutódlással is jár. -
Puma K
nagyúr
Korábban vagy lehet még most is szokás... a Gigabyte VGA kártyák adott boltokban... gyanúsan olcsók voltak. Ezek mint kiderült szürke importos cuccok voltak.
Az ilyen kétes forrásból származó termékeknél meg lehet ad neked a "Lopunk&Csalunk Bt" valami garanciapapírt és számlát, de a gyártó nem fogja fogadni a nálad lévő hibás terméket ha te érvényesíteni akarod a garanciát.
Még pedig azért nem, mert nem hivatalos hazai viszonteladótól vagy magától a gyártótól vetted a terméket. Nyomon tudják követni, hogy adott legyártott termék-termékek-szériák melyik régióba ment tovább melyik nagykernek.Az adott nagyker meg tudja követni melyik kisker vagy egyéb vette meg.
Nekem ezek az izgalmak nem éri meg azt a pár ezer Ft-os spórolást... Inkább kifizetem a hazai kiskernek-nagykernek azt a pénzt amit kérnek és legalább a garanciával is be vagyok biztosítva. Vagy ha sokallom az árat adott termékért, akkor használtan nézelődöm olyan alkatrészek után amikre van bolti garancia.
Már csak azért is, mert eladásnál még x év-hónap garancia előny tud lenni.
-
Puma K
nagyúr
Ezektől nem vennék semmit.
Főleg úgy nem hogy előreutalással.Az árral is trükköznek amit te is írsz és látható.
Plusz bármelyik cégnél egy gmail-es e-mail cím komolytalan.Továbbá az oldalukon fent van, hogy:
"1154 Budapest , Szerencs utca 172. ( nem átvételi pont)
Átvételi pont és üzlet nem elérhető jelenleg."Ez tipikusan egy olyan cég ami bármikor eltűnhet egyik napról a másikra.
Aztán kb meg olyan mintha garanciád nem is lenne az onnan vásárolt termékre.Meg ezek olyanok, hogy ha te megrendeled akkor én megrendelem és várjuk, hogy majd jöjjön. Valamikor.
Ezért érdemes olyan cégnél vásárolni akik több éve léteznek.
-
Tengri
senior tag
Nem kell mindent elhinni -
vtomi2
őstag
válasz
szabeska #7336 üzenetére
Nálam PBO alatt max fordulaton 70-75 fok volt, minimumon meg 80 cinebench alatt. Úgy oldottam meg, hogy 55 fokig minimum fordulaton ment (netezés 50-52 fokig fűtötte), 70 fokig felment 50%-ra (játékok alatt 60-65 fokos), és csendben van a gép, max 1-2 fokot buktam. Hiába növeled a ventilátor fordulatszámát, a processzor nem tudja leadni olyan gyorsan a hőt a hűtőnek.
-
válasz
Archttila #7338 üzenetére
Az összesben, ahol lehet, talán három helyre emlékszem! De egyébként azon az oldalon is elég (tapasztalataim szerint, legalábbis) ahol a DOCP-t lehet állítani, az kapásból effektív. Az AMD CBS menüben ('asszem) van köztes megoldás, ott az ember megadhatja a maximum PBO hőmérsékletet, és csak addig boostol, az is egész jól működött, csak arra nehezebb csendes ventilátor profilt létrehozni, és nálam sebességben sem adott többet - ha nem peak terhelést nézünk, hanem egy 20-25 perces képfeldogozó melót -, mint a fix 4 Ghz, csak utóbbi jóval csendesebb. Vegytiszta játék alatt lehet, hozott volna valamennyi pluszt ez a verzió.
-
fudi2002
nagyúr
Legújabb Chipset driver.
Ha valakinél hasonló, akkor tudja hol keresse a hibát.
A legújabb chipset driverrel, a Cinebench szoftverek nem boostolnak 4300 fölé 1 szálon. Visszaraktam a régebbit, az jó. -
weri
senior tag
válasz
szabeska #7328 üzenetére
Advanced CPU Configuration pontban:
PBO----> Advanced
PBO Limits: disabled
Precision Boost Overdrive Scalar: Manual
Precision Boost Overdrive Scalar: 10X
CPU Boost Clock Override: Disabled
Platform Thermal Throttle Limit: 95
A tobbi Auto
Ezzel a beallitassal nekem gyari 4.2Ghz-ig minden mag boostol. Adtam a procinak -0.125 offsetet (ezt ki kell tapasztalni hogy 4.2-hoz mekkora fesz stabil) igy 60+2-3°C-ig melegedik. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Tomahawk Max lapom van legújabb biossal, új R5 3600-al és Arctic Freezer 34 eSport-al.
Hogyan állítsam be a PBO-t megfelelően, csak hogy egyáltalán működjön? Elég sok lehetőség van. Most minden auto beállításon van, elég csak enabled-re raknom a PBO-t auto helyett és ennyi? Ott is van pár lehetőség, mode 1,2,3,4,manual, stb. Nem szeretnék sokat pepecselni a dologgal, de hozza ki a prociból azért, amit tud. Vagy esetleg külső leírás esetleg, ami végigvezet a beállításokon?Köszönöm!
-
beef
őstag
Kijött az MSI B450M Gaming Plus-hoz is végre az ABBA bios. Kicsit átszervezték a tuningra vonatkozó beállításokat.
Eddig stabil. -
mozso
senior tag
válasz
wwenigma #7325 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna.
Ugyan - én is felültem az AMD 39xx bandwagonra - de nem bántam meg. Akkor sem, ha picit több a béta teszt, mint máshol.
A mostani a béta teszt azonban nem sokkal több, mint a frissen megjelent Intel 4790K + első alaplap BIOS, sőt az Asus QVL minősítésű, akkor gigadrága Corsair Dominator Platinum ramja nem tudta a ráírt értékeket, csak 3 biossal később volt boot stabil a vacsiúj 4790K-val.
Ez persze lehet az Asus sara 4790K oldalon, de pont ugyanannyire lehet az alaplapgyártó sara az AMD 3xxx vonalon. -
wwenigma
Jómunkásember
Ezért nincs elég AMD proci a boltba. 81%-a az eladott prociknak AMD.
[link]
-
A boost korrekció kapcsán ígért SDK publikus.
"Az AMD az új mikrokód mellett egy Monitoring SDK-t is hoz. Ez azért fontos, mert ennek segítségével a monitorozó programok fejlesztői kapnak 30-nál is több API-hívást, amivel hatékonyan tudják monitorozni a Ryzen processzorokat. Ezeket használja egyébként a Ryzen Master is, csak a többi szoftverfejlesztőnek ezek a lehetőségek korábban elérhetetlenek voltak."'
-
vitaro
senior tag
válasz
Maelephant #7317 üzenetére
Az a BL3 leggyökérebb húzása volt, az írók anyukái azóta is csuklanak. -
Scarletiel
senior tag
No kicsit teszteltem a dolgokat a windows újrarakása után ugyanis nem tapasztaltam (kopp kopp) játékok alatt a hang megakadást sem pedig a kép megfagyását egy másodpercre. Feltettem a B450-es chipset drivert, meg a ryzen mastert is. A biosban annyit tettem, hogy adtam a cpu-nak egy -0,05-ös offsetet és a Ryzen Master-ben manuálisan beállítottam az egyik profilban, hogy 4025Mhz legyen minden magon a peak core voltage pedig 1,275V legyen. Játék alatt kb állandó az 1,21Vcore érték.
Cinebench R20 alatt 3603 pont lett, Játék alatt pedig nem igazán veszem észre, hogy fps külömbség lenne akár benchmark akár valós játék közben, de ha valaki mást mond meghallgatom szívesen. Csatolom a képeket. -
-
Fred23
nagyúr
válasz
SECTORnooB #7308 üzenetére
Illetve ha javítanak még valamit a szálkezelésen, mert ha mondjuk nem is az AMD sara, csak mondjuk a Windows ütemező hibája, de sok olyan játékban sem ér az SMT semmit, ami egyébként akár 12 szálat is támogat, sőt: SMT-t kikapcsolva még gyorsul is a játék.
-
mozso
senior tag
Visszatekintés ABBA előttre, picit jobbak a frekvenciák az új biossal, de a volt is picit magasabb.
-
fudi2002
nagyúr
MSI B450 Tomahawk MAX
341es bios: [link]
(amit Vitaro kolléga linkelt, köszönjük Neki)
Ma teszteltem, jó. Rakható. Ebben javítottak több dolgot, ebben az ERP-t már nem kell kapcsolgatni, gyári beállításokkal is szépen megy a hidegindítás. -
koko52
nagyúr
válasz
ScomComputer #7303 üzenetére
Akkor reálisnak tűnik az eredmény. 10-15%-al jobb a 3600 a 2600-nál. És a méréseidnél csak a FC: ND esetén láttam lemaradást.
-
koko52
nagyúr
Egy húzott 3600 (65k) vs 9900K (160k) stock. +2080 Super. Nem rossz
[link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mobil flották
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adobe Photoshop
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest