- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomanti19
aktív tag
válasz Sontir Fel #34199 üzenetére
Hát kb megvárják a "980Ti"-t....
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Sontir Fel
őstag
Mikor lesz mar whql, mantle, stb?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Doom83
tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem 7970-em van es hozza chieftech 550-es tapom, ezek mellett van egy 8120 es egy 500Gb vinyo. Eleg neki az 550W? Tuningolni huzni nemnfogok semmit!
-
Maotun
őstag
válasz atomanti19 #34196 üzenetére
Thx default ventivel ennyi
-
atomanti19
aktív tag
válasz Maotun #34193 üzenetére
Ha ezt default ventibeállításokkal mérted, akkor szerintem minden ok. A ventiprofillal könnyen javíthatsz a hőfokon és még halk is marad biztosan. Jó házhűtéssel is le birod tornászni a hőfokot. A vganak tapasztalatom szerint az számít a legjobban hogy előlről mennyi friss levegő jut a házba. Ha két ventivel tudod nyomni befelé a "hideget" akkor az tökéletes. Ventiprofilon kicsit finomíts és 65 fokot is elérheted maximumként minimális zajszint emelkedéssel. De szerintem ez a 70 fok is rendben van!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
koni016
tag
Most hogy minden drivert feltettem meg frissítettem a windows így már nem indul újra a gépem, de pl a BF4-nél kb fél óránként kilép. Telepítésnél kiírt valami hibát hogy nem tudja normálisan kicsomagolni de nemtom hogy amiatt vagy pedig azért mert nem bírja a gép.
-
Maotun
őstag
Üdv!
Érdeklődnék ,hogy az asus matrix 7970 Platinium hőfoka ,terhelve játékok közben pl CoD Ghost, RomeII TW, BF4, nos 70c megfelelő érték?
már a ház aljába is tettem ventit hogy alulról nyomja rá a hideg levegőt
a játékok full beállítás melett vannak futtatva extreme , ultra és Hd felbontás, szépen megy minden de nem meleg ez így? -
R3laX
addikt
Egy újabb fos Catalyst 13.11. Beta 9.5 .
-
zack
nagyúr
válasz MiklosSaS #34184 üzenetére
Volt nekem is 7950 CF. Amikor kivettem az egyik kártyát, sokkal jobban ment a multi. "Kisimult".
Ezek olyan apróságok, amit nem biztos hogy észreveszel, csak ha kipróbálod az 1 GPU-t kettő után.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz ricshard444 #34182 üzenetére
Én még nem láttam olyan 3 kártyás rendszert ahol ne lett volna. Legyen az CF, vagy SLI. Már a 2 kártyás rendszer is érezhető az 1 GPU-hoz képest, főleg multiplayer-ben.
Talán az egy nyákon levő 2 GPU-s megoldásoknál enyhébb a jelenség.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
MiklosSaS
nagyúr
Hsznal valaki 7970 3 way CF-et ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
daveoff
veterán
válasz atomanti19 #34178 üzenetére
Most már nem éri meg 7970-et venni, inkább 280x
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
koni016
tag
Fent van minden driver meg az összes frissítés. Most próbálom előidézni hogy kikapcsoljon de eddig nem sikerült.
-
atomanti19
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #34177 üzenetére
Irtad hogy 7970 ből az első széria volt nagyon frankó, most már nem éri meg megvenni újonan a sima dc2 est? Inkább 280x?
-
gyuszaa
őstag
válasz koni016 #34174 üzenetére
Nem kell semmit se írni, csak megnyitni a naplót, egy bsod egy dump fájl - az írja, hogy mi az oka.
Pl. : ntoskrnl.exe, atikmdag.sysAlapra visszatérve azért húztam le, mert elég majd megnyomni az alaplapon a jobb felső sarokban a memOK gombot, ha majd kikapcsoltad a gépet frissítés után.
-
koni016
tag
válasz fatal1ty1984 #34173 üzenetére
Oké, most töltöm. Amíg nem lesz másik proci hűtőm addig nem nagyon akarok feljebb húzni semmit.
A tuninghoz már muszáj lesz másik táp vagy a mostani is megteszi? -
koni016
tag
válasz gyuszaa #34171 üzenetére
Feltettem de nemtom hova kéne mit beírni Itt csak valami fájlt lehet kiválasztani. Ez amit írtál ez mire jó? Ennyire nem értek a biosos beállításokhoz és kicsit félek hogy elrontok valamit.
Most telepítem a frissítéseket, ez még egy félóráig biztos eltart. A drivereket is egyesével újrarakom hátha valamejiket rosszul tette fel. -
fatal1ty1984
őstag
válasz koni016 #34164 üzenetére
töltsd le a legujabb vga drivert az amd oldalrol,ha akkoris halál akkor valoszinü,hogy a proci tulmelegszik.esetleg a táp nembirja el a konfigot mivel ez gyári oc kártya,powertunban vagy sapphire trixx programban viszont mindenképp told fel a +20%-ra a kártyát mert nemfogja vinni a gyári orajelet+az a proci alap orajelen kisem hajtja normálisan a kártyát igy mindenképp javaslot egy erösebb táp+egy normális hütés a procira
[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
válasz koni016 #34168 üzenetére
Tedd fel a bluescreenview-ot, majd írd be, hogy mi a forrás.
Bios-ra menjen egy default,majd memóriánál fesz. 1,5v - timing-nál meg sorba ezt : 9-9-9-24 alul 2t)
Azon a lapon jobb felső sarokban van egy mem ok gomb, nyomd meg indítás előtt.Chipset driver is fent van? Frissítéseket meg természetesen több okból is naprakészen kell tartani, ez fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Pacy
aktív tag
Az rendben van hogy valley teszt vagy bármely más játék alatt a vga kihasználtság max 99%? Nem éri el a 100%-ot. Ez normális?
-
koni016
tag
Ja oké akkor már értem ezt az órajeles dolgot
Ez egy teljesen új gép úgyhogy ezaz első vidkari benne. A win 7-nél pedig kikapcsoltam a frissítéseket, de akkor lehet letöltöm az összeset hátha. Drivereket pedig mindet felraktam.
Amúgy köszi a válaszokat =) -
daveoff
veterán
Csak megerősíteni tudom X Factor válaszát, a hőmérséklet teljesen normális, és a memória órajel is rendben van. A kékhalált pedig okozhatja sok minden, driver hiba is, vagy elmondásod szerint a proci is túlmelegedhet. Előtte milyen kártyád volt, win friss telepítés? Ja és a tápnak elégnek kell lennie.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
X Factor
addikt
A hőmérséklet teljesen jó, a gddr5 memóriáknál, az effektív órajel 4x-es értékkel van megadva, ennek megvan a pontos oka/magyarázata, de ezt most hagyjuk
Alapbeállítások mellett, annak a tápnak elégnek kéne lennie, tuning mellett kevés, úgy egyből hasalhat. Én egy hasonló konfigot hajtok egy chieftec 550-es táppal, amin ráadásul nem SR 12-es ág van, de teljesen jól elvan.
Indításnál nyomogasd az F8-at és kilehet kapcsolni, h. újrainduljon rendszerhiba esetén, így az adott hibaüzenetre rátudsz keresni.
oravecz56 Nem értem, miért kell a falba verned a fejed, amikor valaki első olvasatra is laikus, de normálisan feltesz egy kérdést, mindezt úgy, h. a válaszod másik lényegi eleme meg helytelen...
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
koni016
tag
Üdv!
Most állítottam össze egy gépet amibe ezt a videókártyát tettem bele: MSI HD7970 3GB DDR5 R7970 TF 3GD5/OC BE
Lenne egy olyan problémám hogy a teljesítmény mérő programok csak 1375 MHz-nek látják a memória órajelet pedig 5500-nak kéne lennie. Ez most rossz adat vagy alaphelyzetbe ennyinek kell lennie? Sajnos nem értek az ilyen dolgokhoz így inkább tőletek várok segítséget
És még annyi hogy játék közben a hőmérséklet 70 és 73 °C között ingadozik, ez normális? Komolyabb játékoknál állandóan újraindul a gép és bejön egy kék képernyő, de nem tudom elolvasni a szöveget mert egyből továbblép. Eddig arra gyanakszom hogy vagy nem elég a vidkarinak az 550 W-os táp vagy a gyári proci hűtő nem bírja. Iszonyat hangos szokott lenni.Tehát miért csak 1375 a memória órajele és nem sok ez a 70 °C fok? A válaszokat előre is köszönöm =)
A gépem főbb paraméterei:
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
AMD FX 8320 gyári hűtővel
Cooler Master GX550W 550W
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz -
pilu85
őstag
válasz DeadMeat #34161 üzenetére
egy 3570 es 4 szélon 3400on megy ezt lehet emelni 4000re. ez sem oylan nagy lock.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
DeadMeat
nagyúr
válasz pilu85 #34156 üzenetére
Értelmesen kell lapot venni. Ennyi a titka. Ez a lap is jól indult, menet közben derült ki, hogy szart sem ér komolyabb prociknál, komolyabb tuning mellett. Meg amúgy is..
i5 alá sem raknék 10k-s lapot, azokban nem lehet tuningolni. i7 alá meg főleg nem. Mint ahogy záras procit sem vennék soha, max laptopba.
Normális konfigban kiegyensúlyozott komponensek kellenek. Nála az alaplap a gyenge láncszem, de gondolom ő is az első körben vette, mint anno én.Főleg, ha tuningban is gondolkodik az ember.Ez mindkét oldalra igaz.
Btw a gyári hűtő meg egy vicc, még levélnehezéknek is, mindkét gyártóé.A hőfokot leszarom, van a procikban védelem, de a hangjuk, az gyalázat. Már csak a csönd miatt is kell az intelre is a 8k+ hűtő.. Szvsz.
És igen, drágább.Ez tény.De így van, hanyagoljuk, nem az a topik és mindkét oldalnak van előnye és hátránya egyaránt. Egyéni preferencia kérdése az aegész... kinek mire kell.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
gyuszaa
őstag
válasz pilu85 #34156 üzenetére
Másik topicban is ezt írtam, belépőszint AM3+-nál 22-25 (kivéve asrock + uATX, mATX felejtős egy az egyben mindegyik gyártónál), erre jön még, hogy a gyári hajszárító lecserélését is bele lehet kalkulálni. Persze a nem szorzózáras intelnél megint más a téma, ezeket ugyanúgy bele lehet kalkulálni + felár.
De ezt a témát le is zárhatjuk itt a vga topicban.
[ Szerkesztve ]
-
-
pilu85
őstag
válasz DeadMeat #34154 üzenetére
olcsó az amd mi? lapot kell cserélni és már ott is van az ember hogy drágább mint az intel...már bocsánat.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
=HG=
addikt
válasz DeadMeat #34154 üzenetére
Hát azt láttam, hogy megszűntek a gondjaid bf-ben! ( Mindég az első 3-ban végzel! Multkor is jól szétlőtted a seggem! )
(#34152) soultrapp:Egyébként ha full HD-ban játszol, és visszaveszed a grafikát simán előidézel egy proci limitet, ha ennyire le van korlátozva az FX! ( inkább tedd ultrára a beállítást! )
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz soultrapp #34152 üzenetére
Csatlakozom HG-hez, nekem bf3 ezek a gondok megszűntek lap csere után. Hasonló jelenséget produkált, csak egy fx6100-al. Gyenge a vrm, a proci meg nem kiméli, simán előfordulhat, hogy a lap throttlingol ezen az órajelen hajtva is. Ultrán Op clusterfuck Mapon 64 fővel nem megy a min 60 alá nekem.A vga-nak, procinak simán kellene bírnia szvsz.
De ha nekem/nekünk nem hiszel kérdezz rá az fx topikban, van egy érzésem, kb ez lesz az első gondolat.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz soultrapp #34152 üzenetére
Ha csak 3,8 Ghz-en hajtod, akkor közel lehetsz a 100%-os kihasználtsághoz bf4 alatt. A vga-val semmi gond, minden ultrán sem esik be 30-ra! Proci megint csak bőven jó (persze ha nem fogod vissza ennyire) Marad a lap! Kukázd ki és vegyél egy normális lapot, vagy kérj Miki bácsitól !
-
soultrapp
senior tag
válasz DeadMeat #34150 üzenetére
Hát én értem amit mondasz,de tesztelgettem régen elég sokat és tudom mikor throttlingol.
Egyébként 6100 volt ebben a lapban.Régen azzal is megvolt sajnos az a jelenség,de az is csak bizonyos hőmérséklet után és 100%kihasználtság mellett.
Azért mertem még bevállalni ezt a procit,mert nincs húzva csak 3.8ghz-re.
és ugye 100%on nem is hajtja semmi a prime,aida stb progikon kívül.
alul van fesszelve is,tehát én nem erre szavaznék,de majd monitorozom.Egyébként írta valaki,hogy neki is van hogy le esik 17re a fps,ha minden fullon van mint nekem.
Nekem pedig csak 32körülire esik le,de ez is idegesítő.Az nem lehet,hogy ennyit bír a kártya?
Assasin creedben sem valami bika. -
gyuszaa
őstag
válasz soultrapp #34149 üzenetére
Én FX 8×××-et nem tennék abba a seggsziklába, alapon is throttlingolnak.
FX83××-et már ki is vették hivatalosan a cpu támogatási listából valahára, 4+1 fázis, lespórolt vrm borda.. és még finomhangolni is szar, vicc az egész. Nem beszélve arról, hogy egy 8320-at nincs értelme 4ghz alatt üzemelni, alapfeszen vígan megy az összes egy normális középkategóriájú lapban 4,4 Ghz körül, csak tc, apm ki és high/ultra llc. Rádásba ilyen ezres árkülönbségek vannak ha egy asus-t megnézünk, nem ezen a komponensen kell spórolni. (m5a97 evo r2.0, vagy egy m5a99 pro r2.0) -
DeadMeat
nagyúr
válasz soultrapp #34149 üzenetére
Ahogy gondolod. Én meg kb biztos vagyok benne, hogy amikor ekkora fps dropod van a lap visszaveszi a procit 3000Mhz-re. Én is és még sokan mások ezért cseréltem le azt a fajta lapot. 6100-al nem bírt el 4ghz-en alapfesz alatt, mit vársz egy nyolc modulossal? Én erre szavazok.
-
soultrapp
senior tag
válasz DeadMeat #34148 üzenetére
Pedig nem throttlingol!
Pláne nem az elején throttlingolna.régen teszteltem,de akkor is csak 65fok után kezdett el prime alatt.
Mondjuk lehet high-mediumon nekem is annyi lenne,de ha csak egy két dolgot veszek le ultráról high-ra akkor nincs változás.
Lehet meg kell néznem nekem is úgy. -
DeadMeat
nagyúr
-
pilu85
őstag
válasz soultrapp #34146 üzenetére
amdk-nél valóban alacsonyabb a min fps :S ezért váltottam i5re holnapi kezdettel. de a 32 fps az miben akadályoz téged?
-
soultrapp
senior tag
válasz pilu85 #34145 üzenetére
Csak azért kérdezem,mert mikor lejjebb veszem mondjuk high-ra akkor sem lesz több fps-em.
Viszont az meg már zavaró,ha 32fps körülire is leesik.
Mondjuk nincs húzva a karim csak 925mhz-en megy a cpu meg 3.8on.Hát multiban azért az már eléggé akadályoz......
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz soultrapp #34144 üzenetére
ha érdekel nekem egy 2120T 2*2,6 ghz + igp 800*600ba minden lowon 20-21fpst ad és még épp játszható nosharon
-
soultrapp
senior tag
Valaki játszik bf4-et? 7950 sapphire flexel?
kb mennyi fps van neki multiban egy 32-es pályán ultrán? -
odorgg
addikt
válasz Ch4r0n #34139 üzenetére
B terv: Csinálj ezzel a progival egy másik biost, nagyobb alapfesszel, hátha megoldódik a dolog.
Egyébként GPU twakkel nálam is engedi állítani a feszt, de kb semmit nem ér, illetve nem állít. Biosban kell átírni a feszeket, az a bisztos.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Ch4r0n
tag
válasz fatal1ty1984 #34138 üzenetére
Hát nem tudom neked mi számít olcsósított szarnak, ezt fejts ki bővebben mert én azt nem gondolnám és nem nevezném annak a következő kártyákat:
Gigabyte GV-R795WF3-3GD kb 80k volt amikor vettem anno
Asus HD-7970-DC2T 105k erre váltottamSzóval szerintem nem alaptalanul vagyok kiborulva mert ennyi pénzért ebben a kategóriában szerintem az ember már nyugodtan elvárhatja a minőséget... Erre mivel kell szembesülnie... Hibás kártyák tömkelegével ami nevetséges...
-
Ch4r0n
tag
válasz odorgg #34135 üzenetére
Az a baj, hogy jártam már így egy gigabyte 7950-el és az Ipon szart rá mert "ők nem tapasztalták a hibát" és vagy két hónapot ültek rajta, mert még újra teszteltetni is visszaküldtem és akkor sem tapasztaltak semmit...
Én jobban tudtam az iponos srácnál aki kiadta a kártyát, hogy milyen tesztprogramokat futtattak rajta órákig. Szóval nevetséges egyesek hozzá nem értése ott. A teszteket meg gondolom nem figyelik, csak a végén biztos látják na ez lefutott minden rendeben van... Mert ott sorolgatta a 24h teszteket és ez alatt nem igaz, hogy nem hibázott a kártya...
Aztán eladtam és akkor vettem meg ezt a 7970-et. A srác akinek eladtam az 50-est, bios mokolással megcsinálta a 7950-et, de így is buktam rajta 20K-t.
Ez szerencsére máshonnan van CHS garancia van rá, de az Ipon után nem vagyok biztos benne, hogy cserélnék. Ráadásul heteket tartanák bent tesztelni gondolom megint.
Ez a 7900-as széria tényleg ennyire fos...? Ati a szimpatikusabb nekem, de az a bizonyosom már tele van velük. Lehet át kéne térni azt le van tudva a gond... Nevetséges, hogy mindenhol ezt hallani, hogy még a gyári órajelet sem bírják a mostani ati kártyák...
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Van egy Asus HD7970-DC2 TOP karim, de akármit csinálok vele szemetel a kép...
Játékokba artifactol mindig egy idő után.
Gyárilag 1000mhz ment és ritkán csinálta, gondoltam emelek feszültséget meg kicsit húztam: 1100mhz/1175mV-ig mentem, de ekkor már nagyon sűrűn voltak problémák. Persze a gép nem fagyott meg a catalyst nem omlott össze csak egyszerűen grafikai bugokkal voltak tele a játékok.
Idegesített a dolog ezért visszatettem 1000mhz/1175mV-ra de ezzel kicsit nagyobb feszültséggel és a gyári 1000mhz el is csinálja néha.
Mondom jól van akkor a próba kedvéért alul járom a kártyát, bár mondanom se kell, hogy ehhez már semmi kedvem sem volt..., de most: 900mhz/1175mV-on megy.
Most szinte teljesen eltűnt a hiba, de több óra játék után azért még mindig elő-elő jön a kellemetlenség .
Mi az istent csináljak vele szerintetek? +feszültséget már nem tudok adni, mert a vége 1175mV az Asus GPU tweak-be, lejjebb meg már tényleg nem akarom vinni a mhz-et.
Milyen biost tegyek rá vagy mit kezdjek vele? Segítsetek plz, mert már teljesen tanácstalan vagyok... -
R3laX
addikt
válasz soultrapp #34127 üzenetére
Biztos hogy nem.. Ezek a fos béták kb BF4-re épülnek.
B6: Battlefield 4 - improves performance up to 5%
B8: Resolves intermittent crashes experienced with Battlefield 4 on Windows 8 based systems
B9.2: DirectX 11.2 - Tier 1 Tiled Resources now supported on the following products:
AMD Radeon R9 280X
AMD Radeon R9 270X
AMD Radeon R7 250
AMD Radeon R7 240
AMD Radeon HD 7900 Series
AMD Radeon HD 7800 Series
AMD Radeon HD 7700 SeriesÉn visszaraktam a 9.2-t, mert már olyanokat befagyott, hogy csak néztem.... Ezzel most picit jobb, vagyis még annyit nem erőltettem .
ko-ko82: Nekem előző 7850 a B2-vel adott 3DMarkban a legtöbb pontot. Kb +100 pont. Azutáni Bétákkal csak ugyanannyit mint 13.9-el.
[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Nekem a 13.11 betav9.4 es driver van fent.
szerintetek a nem bétával lehet,hogy több lenne az fps-em pl.bf4?[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Az már többször bebizonyosodott, hogy az ASIC nem sokat jelent. Volt erre is, arra is ellenpélda itt a topikban. Szóval de. Az összes kártya lutri. Nagy a szórás. Az biztos, hogy a Lightning felépítéséből adódóan amit bír, azt évekig bírnia fogja a gondos tervezés miatt.
A sima 7970-ek meg ki tudja meddig...Lehet az első tulajnál hibamentes 1 évig, eladja, aztán a második tulajnál fogja magát összefosni. Mert nem úgy lett tervezve hogy a tartós 1200 Mhz-et esetenként az 1250-1300 Mhz-et évekig bírja. Nem véletlen adja az MSI 3 év garival.
De szerintem ez az 1170-1180-1190 ill. az 1200-1250Mhz közötti különbség már elenyésző még bench szinten is. Ghz Edition gyári órajeleihez képest jelentős már az 1170 is. +17%.Eredeti áron nekem sem kellett volna. Viszont így, hogy még olcsóbb is volt, mint amennyiért annó a PowerColor 7950 került, így mindenképpen nagyon jó vétel volt. Jövőre nem kizárt, hogy lecserélem egy 290 vagy 290X-re, de egyelőre BF4-ben mindent max-ra tolva 1080p 70-80fps van, ami több mint elég, és nem zuhan be. Ennél gépigényesebb játék meg jelenleg nincs. Ameddig 1080p-t bírni fogja maxon addig maradni fog.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Repsol600
addikt
válasz BullKoxa #34116 üzenetére
Igen ezekre gondolok.
Nálam most a 13.11 van fent, és semmi képhiba vagy ilyesmi nem volt. Beta driverekkel -10-15fps volt és nem tudtam, hogy miért. Visszaraktam a 13.9-et utána pedig a 13.11-et és megy.(#34118) zack
Ezek szerint nem csak azokhoz jó mert én ezt használom gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz radi8tor #34121 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Plussz ugye a Nitrós BIOS a kikapcsolt energiagazdálkodással.
(#34122) zack: Pontosan. Viszont az eredeti árán a lutrinak drága volt ez a villám, erre gondoltam. Legalább ASIC szerint válogathatnák, hogy a magasabb szivárgású, általában tuningosabb csipekből legyen. Ehhez képest ilyen 60%-os Lightning, vicc. Legalábbis, az eredeti árán, nem a készletűrítősön, persze.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Alapvetően a kártya felépítése profi. A válogatott GPU pedig még mindig bullshit kategória.
Egyik gyártó sem válogatja a GPU-t. Hiába jött infó, hogy a szilicium tömb közepéből gyártják a PowerColor GPU-kat, mert elsődleges partnere az AMD-nek, mégis az egyik 7950-em anti tuningos volt, míg a másik simán vitte az 1200Mhz-et. Lutri. Még a gyári tuningos kártyáknál is. Volt Sapphire kártyám is, 4890 CF, azok sem voltak über tuningosak. Ki kell fogni. Nem kizárt, hogy az enyém vinni fogja az 1200-at. Csak ugye stabil driver kell hozzá.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
HSM
félisten
Rengeteg Tahiti XT2 lapka órajel-tudásának a vége 1125-1175Mhz GPU között van, szinte függetlenül a feszültségtől. Ha a Lightningre nem válogatott a GPU-t raktak, márpedig úgy tűnik, akkor teljesen érthető, miért nem bírja jelentős részük a gyári 1150Mhz-es órajelet.... Nyilván, sima 7970 árában jó ez. Nem drágább, nem is jobb. Legalábbis gyári állapotában, léghűtéssel. Lehet, nitró alatt már jobb lenne egy sima 70-esnél.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Repsol600 #34111 üzenetére
De ez nem csak a 290/290X driver?
(#34106) Sontir Fel
Már írtam többször is. 1170/1500. Mivel itt jó, majd lépkedek feljebb, de mivel instabil volt a driver, így addig nem mertem. Ez a második Lightning szerintem maradni fog. Nem rossz ez. Csak lehet a nagy százalékuk nem bírja a gyári órajelet sem.
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
válasz Repsol600 #34111 üzenetére
Szia! Ezen a linken lévő 2 utolsó -ra gondolsz? 13.10/11 A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz AngelHeart #34112 üzenetére
ITT pl 45-öt írnak 7970-eshez fullHD-ben átlag FPS-re.
Milyen felbontáson és milyen grafikai beállításokkal játszol?Clint Eastwood FTW
-
AngelHeart
csendes tag
Sziasztok új vagyok a forumon.
Lenne egy problémám amire szeretnék megoldást találni, választ kapni.
Elöször is a configom:
Asus P8Z77 M-Pro i7 3770K
Asus 7970 DCU2T 3GB
32 GB HyperX Blue 1600MHz
OS: Win7 x64A Problémám az lenne hogy akárhol nézek banchmarkokat játékokról. Adott beállítások mellett ugyanolyan vagy akár prociban gyengép gépek is sokkal magasabb átlaf FPS számokat produkálnak mint az én gépem, mitöl lehet ez a drivereim frissek próbáltam már több mindent.
KÉRLEK SEGÍTSETEK mi lehet az ami nem jól van nállam beállítva összerakva feltelepítve akármi.
Egy példa Sleeping Dogs nállam átlag fps 1 óra játék után 41.2 fps másoknak ugyanúgy 7970-es kártyával meg i5 ös procikkal simán megvan a 60 fps mi lehet nállam a gond derítsük ki valahogy
Elöre is köszi. -
Chapel
addikt
Hozzátok itt a frászt rám!
Jól van akkor picit megnyugodtam, már csak az a kérdés hogy miért villant keveset 3D Mark alatt...?
Este újra csekkolom majd meg a 11-el is, mert win reinstallom volt ssd miatt és szemre is láttam a difit, a firestrike nem ment olyan folyamatosan mint előtte....esetleg driver?
Melyiket érdemes használni most? Az aktuális gyári (nem béta) rendben van?Anno mikor 7850-el kezdtem, majd 7870; ment még a varia a csomó bétával...
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Raggie
őstag
válasz Chapel #34104 üzenetére
Na ez teljesen jó. Nincs semmi gond a kártyával!
@(#34096) zack: Ezeket a drivereket nem véletlenül hívják BETA drivereknek... a WHQL van betonbiztosra kitesztelve. Nem kéne minden szaros új betát felrakni és akkor senkinek nem volna driver gondja AMD oldalon... Csak hát a sok "okos" ember mindig mindennel kisírletezik meg kihajszolja az utolsó pontokat is a bencsekből így hát ez van.
Clint Eastwood FTW
-
zack
nagyúr
válasz Sontir Fel #34102 üzenetére
Gyári, csak módosított.
-
Chapel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest