Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
M4rko97
csendes tag
hello
Lenne egy olyan kérdésem hogy a FX 6100 ki tudja hajtani a hd 7950-et ?
A proci 4.0 ghz-n fut.
Vagy ha nem akkor mit ajánlotok ?
Válaszokat előre köszönöm. -
Rocko66
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #32498 üzenetére
A jelenlegi alap beállítások így néznek ki:
Mit és mennyire érdemes állítani így kezdésnek?
Bios kapcsolót mind1 melyik állásban hagyom,mind a két állásban lévő bios felülírható,vagy csak ha bekapcsolom? -
Rocko66
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #32493 üzenetére
Ok köszi!
Közben utánaolvastam a bios kapcsoló funkciójának.
Nem egyszerűbb lenne rápakolni egy olyan biost ami már le van tesztelve staibilás terén?
Honnan tudod ilyet szerezni? -
odorgg
addikt
Nem számít. Épp nemrégiben kérdeztem a Hardverkertől mailben, hogy mennyi gar van a VGA-ra mert a gari papíron rosszúl szerepel. Közben megemlítették hogy nem az én nevemen van a VGA, amire rákérdeztem hogy ez probléma e, mert nem az első tulaj vagyok? Erre írta is a srác hogy nemlényeg, csak kíváncsi volt.
-
wagi
senior tag
válasz
ricshard444 #32490 üzenetére
Köszi.
-
wagi
senior tag
Gariztatásnál "hardverker" szoktak azért kötekedni,mert a garjegyen és a számlán nem az aktuális tulajdonos neve és címe szerepel?
-
M4rko97
csendes tag
hello
Lenne egy olyan kérdésem hogy a FX 6100 ki tudja hajtani a hd 7950-et ?
A proci 4.0 ghz-n fut.
Vagy ha nem akkor mit ajánlotok ?
Válaszokat előre köszönöm. -
demmer123
őstag
ricshard444 : hát bf4,ghost,need for speed rivals,ac4 ezeket biztos fogja vinni maxon 60fps-vel
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire 7950 vapor x kártya amin szeretnék egy minimális tuningot végrehajtani.
A kérdés,hogy milyen programot töltsek le hozzá,és azon belül miket érdemes állítani kezdésként?
Ezek után,hogy stabil-e a tuning játékon kívül mivel érdemes tesztelni?Van egy bios kapcsoló a kártya oldalán ami alap esetben 0 állásban vagy is ki van kapcsolva.
Ennek mi a funkciója,ha mondjuk bekapcsolom?Köszönöm előre is a segítséget
-
demmer123
őstag
szerintettek a 7970 meddig lesz elég full hd pl ultra beállításokhoz?
-
=HG=
addikt
Valaki nem találkozott olyanal, hogy Hwinfo indításnál totál befagy az egész rendszer ? Konkrétan amikor IDE vezérlőhöz ér a folyamat. A régi, és az újra rakott win8-al is ezt csinálja...(Inteles gépemen).
-
válasz
Erdei88 #32469 üzenetére
Nálam tegnap 13:11-el egy Valley után elszállt minden...640x480.
Semmit nem tudtam csinálni. Hiába állítottam vissz a drivert egy korábbi verzióra, semmi. Le kellet törölnöm az egészet.
Szerencse, hogy a W8 driver nélkül is belövi a képet a natív felbontásra.
Azóta nekem is 11.9 -
HSM
félisten
válasz
deadwing #32476 üzenetére
Rosszul írtam... Magas ASIC-ot akartam írni.
Alapvetően az ASIC nem garancia a jó tuningra, de mivel kisebb fesz kell nekik sokáig, az adható max feszből tovább szoktak eljutni.
Nekem a régi Dual-X 7970 volt 58% ASIC, és 1150-et szó nélkül ment 1,256V-on. Esetleg amit meg lehet próbálni, hogy jobban feltekert hűtő, esetleg 1,28V adása, esetleg kisebb fesz adása... Mennyi a valós fesz amúgy, amit kap terhelve? Valami ilyesmi képre gondolok... [link]
Itt nekem 1,22V vol beállítva, és 1,147V-ra droppolt. -
deadwing
addikt
Ez az ASIC/tuning dolog mennyire biztos?
Csak mert nekem iszonyat alacsony, 61.7% és mégsem tudom feljebb húzni a vaporx 7970-em mint 1050... Feljebb feszelni mondjuk nem próbáltam, valszleg nem is fogom, mert a gyári fesz is 1.25V...
Mit tehetek még mondjuk 1150-hez vajon? Gondolom nem sokat -
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #32467 üzenetére
Az magas ASIC-al igen jó kilátások elé nézel tuningban, viszont ésszel szabad csak neki a feszültséget adagolni, mert hamar torkos lesz.
Amire viszont vigyázz! Ne fusson egyszerre a HWiNFO és a GPU-Z! Pontosabban ne fusson tetszőleges egynél több program, ami a GPU VRM adatait (valós fesz, VRM hőfok, minden, amit a HWINFO-ban nem az "Ati Internal" szenzornál látsz) olvassa, mert az I2C buszon történik, és ha két feszültség-leolvasás pechesen összeakad, akkor abból könnyen lehet maximumra húzott GPU-fesz...
Szóval, ezt jobb elkerülni.
A kombustort amúgy még gyárilag is elég szépen bírta.
850Mhz-en viszont tényleg vétek járatni...
Kb. 1Ghz köré húzva még nem fog sokat fogyasztani, de masszívan méggyorsabb lesz.
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
Erdei88 #32472 üzenetére
Ugye újabb driver esetén gyakori a driver miatti sebességnövekedés bizonyos alkalmazásoknál. Ezt úgy éri el a driver, hogy oprimálisabban, azaz jobban terhelve futhat az adott alkalmazás a kártyán. Ez persze az adott alkalmazásnál magasabb terhelést ró a kártyára. Így természetesen előfordulhat, hogy egy korábbi stabil OC az új driverrel már nem stabil.
-
Erdei88
veterán
-
Erdei88
veterán
Az előfordulhat, hogy az új Catalyst 13.11 BETA6 miatt az eddig stabil tuning instabillá váljon?
-
gyuszaa
őstag
Én is nagyon remélem.
Pénteken átvettem, tegnap este jutottam gépközelbe csak, ment egy szűz windows, aztán nekiálltam végignézni mi a helyzet alapon.
Halk és hűvös (
egyelőre), megint belenyúltam egy nagy szivárgású chip-be, 81%-os az asic.
Hynx memóriás példány, dupla 8 pines v2 kiadás.Alap, boost mentes biosnál 1125 mV, boostos biosnál 1250 mV az alapfeszültség 950-hez.
Csak a kombustorral játszottam, meg a valleyval, direkt nem nyúltam semmihez :
Fix órajel, gpu kihasználtság viszont cserébe ugrál. 1,020 körüli droppolt érték.
Itt már a kihasználtság, és az órajel is ugrál ebben a felállásban.
Jól lekövethető a képekről minden érték változása, valleyban +20 powertune-on meg volt normálisan a gpu kihasználtság, és a fix órajel is mindkét biossal.
Boost mentes biosnál :
130 és 195W között van a power limit, nem túlozták el, megváltoztattam 186 és 280W közé a keretet, és minden rendben lett : [link]
Máshoz nem nyúltam, maradt az alapfesz 1125 mV. Így már mindent tart fixen ahogy kell.Szép lassan emelkedik a hőfok terhelés alatt. Biztos van itt tartalék, vétek lenne ilyen fos órajelen használni.
Sajnos ma sem lesz időm megnézni milyen képességekkel rendelkezik, hétfőn ráfekszek.
(#32461) zack
Más böngészővel is fennáll a probléma? Gondolom firefox, többen is jeleztek már ilyen problémát 78××-nél, hardveres gyorsítást próbáld meg kikapcsolni.
-
zack
nagyúr
Srácok, ránéznétek erre a kis videóra? Mi lehet a jelenség oka?
[link]
VGA hibára gyanakszom, csak ennek ellentmond, hogy nem minden web oldal alatt csinálja, és játékok alatt se vettem észre. Mi lehet ez?
-
deadwing
addikt
Jah, holnap ha otthon leszek, mérek én is egy fogyasztást a gépemen, a kedélyek felfokozása végett
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32417 üzenetére
A 7950-ek fogyasztása hamarabb száll az egekbe, mint a 7970-eké. 7950-el jobban megtuningolva simán tudok 350W körüli játék fogyit elérni, amikor ugyanott alapon mondjuk csak 250W környéke lenne. Namost, ez dupla karival... Bár akkor is fura, a 850W-osnak nem lett volna szabad kifingania...
(#32425) zack: Ez komoly? Állati soknak tűnik... Mennyit eszik kb. egy Valley ExtremeHD közben? Nekem ez a kép közben [link] 300W környéke volt a teljes gép, monitor nélkül, konnektorból. 1SDD, 3 venti, Z77 lap, alap 3570K proci, 4*4GB 1600-as ram, Auzen X-fi, meg valami DVD- firkásszal. Nekem is minőségi, Voltcraft cucc. (Energy logger 4000)
(#32428) Whit3Rav3n: Ahogy már írtam, a 70-es feszemeléssel sokkal kevésbé durvul el fogyasztásra, mint az 50-es.
Morbid, de miközben lassabb, többet fogyaszt.
-
Köszönöm Uraim !
-
-
HeZzZ
senior tag
válasz
odorgg #32446 üzenetére
(#32446) odorgg "Esetleg tuningpotenciál is szempont lehet." nekem mindenképp az lenne de sztem nem vagyok egyedül.
(#32447)=HG= pláne hogy van 80-ért lightning
(#32449) Erdei88 az előző kommentemmel azokra az árakra gondoltam hogy itt miket kérnek érte. de alkudni mindenből lehet. 82-83 nál nem adnék többet speciel a vapor-x ért sem.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
akoska07 #32442 üzenetére
hát kérdés hogy mi a célod vele saját célra vagy továbbadni... sok szempont van ami képzi az árat. én vennék egy sima 7970 et olcsóbban és felhúznám (ezt is tettem 3 hete). a hűtés megéri a pénzét, de annyiva lsokkal többet nem, tuningolni is jobban tudnád mitn egy 7970-est de ez nyilván szerencse kérdése.
ha ez segít nekem 77 be volt a dual-x em 3 év garival. 75-80 közt mozognak a simák nem ref hűtéssel és garival. plusz egy tizest max(!) szerintem megér néhány embernek de többet már kétlem
-
zack
nagyúr
Na de ez az. 710W OC nélküli volt. Csak a proci volt húzva. Gondolom fesz emeléssel belenyalt a 800W+ is, ezért kapcsolt le.
Jah. Ebből még nincs levonva. Egy jobb hatásfokkal (90%+) rendelkező táp lehet neccesen, de elbírná.
Azt sem árt bekalkulálni, hogy ezek 7950-ek voltak, nem 7970...Ezzel valószínűleg még több lett volna. -
Nem érted, Zack által mért eredményből még nincs levonva a táp vesztesége...
Ha kb 85%-os hatásfokkal pörög ott a táp, akkor a rendszer valós fogyasztása (ugye a táp fogyasztása nélkül, alias veszteség) kb 600 watt.
De én is inkább befejezem a "tápolást", mert jön a dádá.
-
Kérdésem lenne:
Szerintetek egy SAPPHIRE HD 7970 GHz Edition 3GB GDDR5 VAPOR-X mennyit ér használtan ?
Tökéletes állapotban. -
-
HeZzZ
senior tag
azért is írtam, hogy nem mondom hogy nem hiszek neked, de a prohardver tesztben is pontosan mérik a fogyasztást.
én speciel a 750 es tápommal készültem fel a 7970 cf-re, és nagyon nem szeretném ha nem lenne elég. bár oc-val nem hiszem hogy az lesz
(#32431) ricshard444 végülis témában vagyunk, mert a radeonokról van szó. pusztán az energiafelvétel a téma
-
ricshard444
veterán
Maradjatok azért a topiknál, mindig előjön ez a tápozás, ami 1x vagy 2x oké, mert visszakereshető, de minden hónapban
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #32428 üzenetére
Az előző hsz-ben leírtam mennyi volt alap CF-el.
Ennek semmi köze, ketté van e bontva a 12V vagy nincs.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #32426 üzenetére
A fogyi mérő nem csal. Jó fajta (Voltcraft Energy Check 3000).
A 7950 CF alapon 710W vett fel Crysis 3 alatt...Fesz emelésnél viszont már lekapcsolt a táp. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #32418 üzenetére
A gépem 480W vesz fel konektorból alapra állított GPU-val Crysis 3 alatt.
És ez csak 1 GPU.
Teljesen mindegy ki mit mond, nem hiszek ebben a kérdésben senkinek, csak a saját tapasztalataimnak.
Már pedig én azt tapasztaltam, hogy 2 db húzott 7950 a 850W tápomnak sok volt. -
válasz
szasanyi #32421 üzenetére
Erdekes a linked, a matrix platinum es a lightning kozott annyira durva az elteres egyes jatekoknal hogy nem tudom mervadonak tekinteni ezt a tesztet. [link] Mit csinaltak a rog kartyaval, visszavettek 1000 mhzre? A kovetkezo oldalon a crysis nal is annyira durva az eleteres mintha kb mar egy 290x vs 7970 lenne. Pedig kozel azonos orajelen megy a 2 kartya.
-
szasanyi
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32420 üzenetére
És ezzel mit is akarsz mondani? Csak mert 650W-os táp volt kérdés, míg nálad 800W-os szolgálja ki... na ná!
Motion_Blur: az általam linkelt tesztben nem FURMARK futott, hanem játék! Csak mondom, ha elkerülte volna a figyelmedet. Tápra van garid?
-
szerintem kisse elvagytok szalva a wattokkal
nem egy normalis meres van rola hogy 1 kartyaval a telejes rendszer gogyasztasa 300w korul van ha meg ehez az adathoz hozza adjuk azt a szerintem eleg lehetlen 60w ot akkor is 650w al a 2 kartyanak mennie kell... persze ha furmark es linx inditasa megotertenik akkro lehet kijon amit itt mondtok, de jatek hasznalata melett eleg.
-
zack
nagyúr
válasz
Motion_Blur #32413 üzenetére
Szerintem kizárt, hogy vinni fogja. A 2 kártya eleve 500W környéke, a CPU meg simán felvesz mellé leterhelve 160-180W-ot. Ide minimum 850-1000W tápegység kell, hogy maradjon is tartalék, és nem peak-en járasd a tápot.
Nálam fesz emeléssel 7950 CF-et tuningolva nem bírta el a 850W tápom.A proci hasonló kaliber mint a tied...1,24V 4,6 Ghz I7 3770K. Ez jó irányadó lehet.
Alapon nem volt gond, de a VGA húzást már nem bírta a táp. -
ricshard444
veterán
válasz
Ha kellemes feszeket lősz be neki akkor menni fog.
-
szasanyi
félisten
válasz
Ez nem Lightning hanem a BE verziója, ami akár ~60W-tal is többet fogyaszthat terhelve. [link] Szerintem nem fogja bírni.
-
Motion_Blur
félisten
Corsair HX650-re rá merjek bízni egy 7970 CF-et? (lightning, dc2)
Régebben simán vitte, csak akkor nem 3930K volt mellette 4,2-n.
Rommá húzott benchre nem is merek gondolni.
-
MakkeR^
tag
Lightning tulajok! Ha valaki letesztelné 30 perc BF3-mal, hogy 50%-on fixált ventivel meddig mennek fel a hőmérsékletek (GPU, VRM), megköszönném!
-
szasanyi
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32409 üzenetére
Tesztben vmi olyasmit írtak, hogy drága aktív átalakító kell hozzá, mert ez nem elég.
Most nem lenne gond, mert van a monitoromon DVI és DP csatlakozó is, és 1080p a felbontás, de később (esetleg az eladáskor) lehet ez probléma. Egyébként ezek a kártyák 1080p-nél nagyobb felbontásra többnyire nem elegendők, viszont a 120Hz esetleg hamarabb kellhet.
-
zack
nagyúr
Írtam a support-nak, hogy amit csinálnak, közel sem korrekt, és mi a céljuk ezzel, hogy a 11db Gold csomagból már csak 8 játék választható...
Kérdeztem azt is várhatóak e újak, mert ez így kaki. Pont kellett volna az FC3, mert az kimaradt, és nem játszottam vele. Erre pár nap, és leveszik. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #32400 üzenetére
Ennyi. Ezt én is így gondolom.
Ahogy írtam korábban két egymás melletti sorozatszámon levő 7950 PowerColor-ból is csak az egyik vitte az 1200-at. A másik megállt mint a szög 1100-1130-nál.
Ez a Lightning tök jó kártya, de nem fogok küzdeni a fesz állításokkal és a tuning aprólékos beállításaival.
Catalyst-ból megnézem mit megy max, és azon fogom használni. Ha ez 1180/6400 akkor 1180/6400.
Tegnap visszaraktam a Win7-et, és a Crysis 3 mindjárt nem volt olyan stabil mint Win 8.1-en. 1190 szerintem felejtős, és a 6800 körüli Vmem is. Csalóka egyébként, mert 1-2 óra folyamatos játék után kezdenek előjönni a hibák. Gyári 1,256V fessznél maradok, "ULPS on"-ban, boost-tal. Bár lehet megnézem a másik bios állást is, hátha stabilizálható boost nélkül az 1190. Csak kérdés megéri e gyári 1150-nél szenvedni +30-40Mhz-kel. -
HeZzZ
senior tag
úgynézki a firssen telepített win7 nem kezelte jól a 13.11 es bétát. 13.9 el minden oké hál' istennek
nemtudom, megnéztem a gépházbon belül is nem-e lehet valami csatlakozási hiba, és észrevettem hogy nem volt valami vízszintes a kártya, kicsit igazítottam azon is. bár nemtudom ez számíthatott-e
-
zack
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #32375 üzenetére
Te mit választottál a játékokból?
Nálam kettő már megvan...Sniper Elite V2, és FC3. Egyikkel se játszottam még. A harmadik, a TR lenne, de azt végigtoltam már, és a multija tudtommal nem túl acélos.
De ugye a 2 kártyával majdnem az összes játékot le tudod szedni. -
szasanyi
félisten
Nincs senki aki - legalább tesztek erejéig - aki hajlandó lenne a MSI R7970 Lightning BE BIOS-át sima, nonBE Lightning BIOS-ra cserélni?
Rendkívül kíváncsi lennék megy-e vele (elvileg kellene mivel maga a kártya pontosan ugyanolyan), illetve a feszek, hőmérséklet és a hűtés hogyan változik. Ha van vki aki hajlandó erre jelezze már pls!
-
HeZzZ
senior tag
egy kis segítséget kérnék:
van egy olyan problémám hogy ma amikor elindítok egy játékot pl bf3. Pár másodper után kilép és nem is tudok visszamenni (feladatkezelőben pedig "fut) és amikor megint próbálom, van hogy a képernyő egy egyszínű pasztell képet mutat, halvány csíkokkal....onnan csak a gépreset segít
ez nem jó gondolom, de tegnap ment minden simán, ma már nem.
annyit csináltam ma, hogy AB-ben próbáltam ismét egy OC-t, +30 hertzes gps és 100 as mem clockkal, a valley kicsit szemetelt, de visszaállítottam a már tesztelt stabil órajeleket és úgy próbáltam játszani, de azóta nem nagyon akar működni.
stock órajeleken is ezt csinálja. a hőfokok pedig tökéletesek voltak minden teszt és játék alatt, nem valószínű hogy megöltem volna a vga-t, mert már többször próbáltam a tuningot stabil és nem stabil órajeleken is. de valami nagyon nincs rendben.
ötlete valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest