- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha úgy érzitek és szükséges a CPU + VGA témát vitatni:
Megkérlek titeket, ha ez a téma kezd el pörögni valahol, akkor küldjétek át a kollégát ebbe a topikba, és menjetek oda beszélgetni erről, normális keretek között.Tartsátok életben ezt az új topikot, elég releváns téma és szükséges egy ilyen hely, ahol megbeszélhetitek a témát.
Hozzáértő kollégák nélkül meg ugyebár nem sokra fogja vinni.Köszönöm.
3 helyre linkeltem, innentől rátok bízom, hogy életben tartjátok e a topikot.
-
-
-
Tegnap megjött a 290-m, ugye az 1200/1800-n járó 7970-t próbálja leváltani nálam.
Egyelőre nem mondok durvákat, mert még csak 2 játékot mértem, ami a tesztbe bekerülő értékekről regél, az meg nem célravezető, ha ennyiből leszűrök akármit is, természetesen átlátom nagyjából a pályát és nem ért meglepetés.
"Új módszerrel" írom a cikket, így extra sebességgel alkotom majd meg, nem kell rá sokat várni.
-
3k ventikből is csak a 4 db évente 12k, mert ugye évente csapágyas lesz.
What? Nem kell maxon járatni végig 24/7-ben és talán nem kell évente cserélni, bár még nem láttam olyan ventit ami 1 év után csapágyas lett volna (csak VGA-n, de azok 3000 fölött pörögnek sokat), a mostani gépházamban is 2 éves ventik vannak és némák, nem ismerek embert aki évente cserélte volna emiatt a ventijeit

-
Most nem állok neki bizonyítgatni, tudod jól, hogy volt Tahiti CF-m, nem kis órajelen járatva, nem fogok valótlant állítani, csak, mert úgy van kedvem

A megfogást én úgy értem, hogy a minimum fps 50-60 alá esik, nem ilyen szaggatást értek ezalatt. Bár az tény, hogy CF-rel és SLI-vel kb dupla akkora legtöbbször a Frametime, mint 1 GPU-val, így az alacsony fps sokkal alacsonyabbnak hat a több GPU-s rendszerekkel. -
-
-
Nem itteni téma, így nem folytatom, sok álláspont létezik.
Maradjunk annyiban, hogy nekem is vannak eredeti játékaim, amik számomra megérik az árukat, de míg 5 órát kapok 8-12k-ért (digitálisan nem veszek) addig itt nincs sehol prioritásban a sok "tucatjáték".
A kiegészítő téma pedig nem a strapabíróságról szól elsősorban, hanem a kényelemről és az extra fícsőrökről.
-
válasz
X Factor
üzenetére
Prioritás kérdése az egész, ha csak Single-l szeretne játszani ami meg pár óra és megy törttel is akkor minek?
Mondok mást: Sokan 400-500k-s géppel tolják 2-3 VGA-val, de teszkós egerük, billjük és fülesük van, az is milyen?Erről szól, az egyéni sorrendről, hogy ki mire költ. /és persze arról, hogy kinek mi mennyit ér meg/
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Újraindítás?
Nálam a 480 szokott behülyülni, hogy az órajel és a kihasználtság oké, de mégis fele annyi fps, mint lehetne... -
válasz
laceszgamer
üzenetére
Mekkora a fordulata úgy?
Biztos nem a HDD vagy a táp? Nálam az elöbbi simán viszi hangban az egész gépet... -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Én ezt fogom kideríteni, minimum fps-ben új szintet várok el

Talán most sikerült majd szereznem 1 hét múlva + posta, nagyon nehéz jó áron hozzájutni

-
-
-
-
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Én 1200/1800-n járó 7970-t váltok le rá, az a helyzet, hogy néhol nem sokkal jobb, néhol meg ég és föld "érzetre" /45 vs 65fps/, főleg tuninggal.
Szóval én adok neki egy esélyt mindenképp, ha nem látnám benne azt a +-t akkor nem vállalnám be, csak ennyit tudok mondani. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A tuningolt 70-s szépen pörög, a ref 290-s pedig szépen dobálja a GPU órajelet normális hangerő mellett.
Ez az ami a 2 közötti teljesítménybe jócskán beleszól, stabil órajelekkel és korrekt tuninggal sanszos, hogy jócskán ellép a 290, de gyakorlati tapasztalatom még sajnos nekem sincs vele, majd valamikor ebben a hónapban lesz.
Viszont a fórumok alapján vannak nagyon komoly pillanatai a cumónak
-
-
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Amúgy is ha kevés lenne evidens, hogy a GK 104 topikban csak a sírás menne, pedig ott is durván tolják a BF4-t.
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Most teszteltem, miért nem lehet elhinni?Nem voltak hibásan megjelenő textúrák, nem voltak késöbb betöltődőek és nem volt akadás sem /CF-rel Single-ben igen, de 1 kártyával az nem volt jelen ergo CF specifikus hiba/
A mérés az semmit nem ér, 1800MB-t (illetve 3600-t 2 kártyával) írt 150%-n és szétlaggolta magát az egész és hiányoztak textúrák.Ettől függetlenül én nem vennék már 2 gigás kártyát semmiképp, mert nem 1 helyen megtudtam enni, de BF4-ben elég 1920-ra 100% + max grafhoz.
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Még mindig nem fogy el a 2 giga, most teszteltem 7870 CF-t, 100%-s Resen tökéletesen elég a 2GB még Multiban is.
Ellenben más játékokban /pl Total War és COH 2/ és 150%-n BF4-ben is kihalt a 2GB.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Vagy ez szimplán Load? Valaki írhatna valami leírást a képekről szvsz

-
-
-
-
-
-
-
Úgy tűnik, hogy nem térek vissza már, néha azért benézek majd, mert egy nagyon jó kis közösség gyűlt itt össze és szerettem a 7950/70-t.
R9 290 a kövi projekt, persze ha nem jön be esetleg visszajövök, de próbálok túllépni azért.
-
Kiderült, hogy 13.11 driver egy hulladék 7870CF-hez, így megfáradva, de muszáj leszek 13.9 CF eredményt is lemérni.
Ilyet még nem éltem, hogy gond legyen CF-rel, de úgy kisimultak a játékok, hogy öröm volt nézni. -
válasz
Haffner1986
üzenetére
Hardveresen teljes mértékben támogatja, a 8.1 pedig szoftveresen, ha kelleni fog akkor fogod is az előnyeit élvezni, nem kell aggódni.
-
Ma megérkezett a második 7870, nem igazán részletezném a dolgokat, majd a cikkben meglátjátok, annyi bizonyos, hogy megint jövök vissza vagy megpróbálok feljebb lépni.
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Most jöttem vissza 8-ra, friss telepítés, meglátjuk, a cikk szempontjából muszáj lesz azonos oprendszernek lennie, mert ha ugyanúgy halálozik akkor fújhatom le..ilyen hülyeség miatt.
F1 2013-ban kapásból 10fps difi van mint és átlagot tekintve is Win 7 és 8 között, úgy meg nem lehetséges a reális mérés.
-
-
-
-
-
Valószínűleg ismét búcsúzom tőletek, de tudjátok..., mint a rossz pénz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Karácsonyig teszek egy kitérőt valamerre, megforgatom a bankot, aztán majd lesz valami. -
Próbálkoztam még egy sort a 280X bios-szal, a képernyőt megoldottam, de folyamatosan 1V-s 3D feszen ment a kártya, hiába állítottam a dolgokat, azért futottam még1 kört.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
25%-al magasabb pixelszám a FHD-hez képest azaz 2 kártyával már szó nélkül tolhatod.
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Skálázd fel közel azonos pixelszámra és nézd meg, ha már adott ilyen opció.
-
-
-
7970 mérés utolsó fázisában még ránéztem 4K-ra felskálázva hogyan fut High-n élsimítás nélkül a BF4.
1200/1800-n már egész izmos értékeket mutat a dolog 1 kártyához és ilyen "felbontáshoz" képest képest, jó kis cucc ez, egyem meg
Be is dobom a tesztbe 150% + 4x MSAA-val + High-n AA OFF 200%-n
-
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
-
Előjött ismét a 100% GPU kihasználtság vírus/bug a gépen Windows alatt, Malware-t már 3x futtattam és tisztítottam, random beszaggat a játék is miatta már, mi ez emberek?

Valaki adjon valami használható dolgot, mert így bukom a tesztet is és már benne van 10 órám így is.
Vírusírtó semmit nem talál, a Malware-el hiába írtom a dolgokat, ugyanúgy...Visszaveszi a ventit 50%-ra majd meggondolja magát és leviszi 0%-ra fokozatosan
-
-
-
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Sztornózom az előző kommentem és annyiban módosítom, hogy:
Levettem High-ra, visszatettem HBAO+-ra, így vesztettem 15fps-t, de bőven 60 fölött mozgok maxon FXAA-val, mikor szimpla állítgatás nélkül ugyanígy volt a beállítás, ugyanitt jó ha megvolt a 40fps.
Most már tuti nem lesz benne a tesztben...kiszámíthatatlan és ronda, az ilyen nem értékelhető alany.
-
Codban levettem az árnyékolást hbao+-ról high-ra és 2x annyi fps-m lett, próbáljátok meg, így legalább fps szempontjából játszható.
-
Mértem egy Sleeping-et különböző Powertune beállításokkal
A kártya 1200/1800-n a droppolt fesz 1.21V
Extreme AA:
-20%: 42/27
0%: 58/41
+20%: 58/41High AA:
-20%: 71/48
0%: 105/69
+20% 105/71Ami érdekesség, hogy nem az órajel csökkent hanem a kihasználtság 60%-ra leugrott -20%-nál és ott limitálta a kártyát végig.
-
válasz
Repsol600
üzenetére
Van
Kicsit hangosabb, mint a Dual-X, nagyon gagyi a hűtő borítása (kindertojás), a nyák nincs megerősítve így előszeretettel hajlik ha "jó" helyen fogod meg, magával a kártyával amúgy bajom csak a Boost miatt volt.
Én anno és most is csak azt tudom mondani, hogy csak akkor vedd ha (számodra) jelentősen olcsóbb, mint pl a régi verziós Dual-X.
-
-
-
Mindenkinek ilyen rosszul fut a GHOST?
Gondoltam megnézem mit alkottak a srácok és örülök ha a szabadban 45fps-m van 1200/1800-n, 925-n játszom, de nem akarom tudni az fps számot...nagyon rosszul fut
Az első jelenetnél robbanáskor 28-t is láttam.
FXAA-val úgy ahogy nyerek 10fps-t, de egy COD-ban nem rakhatom rá az MSAA-t?

-
Nézd meg a beállításokban, talán az Y? Sosem néztem csak reflex.
Hát az nem jó, persze felújított motor, csak reméltem telipakolták dolgokkal amik megfektetik a kártyákat.
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bűn lenne békén hagyni.