-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz
KAMELOT #40993 üzenetére
Most teljesen jó windows által letöltött driverrel, de amikor leszedtem hozzá Crimson Edition 16.3.2 típusú drivert valamint afterburnerrer állítottam, csak a ventiken, hogy egy picit jobban hűtsön, akkor már hibázott ugyan úgy. Most nem tudom, hogy a driver okozza vagy az afterburner.
-
Cifu
félisten
válasz
KAMELOT #40918 üzenetére
Először is, ha emeled a felbontást FHD-ről 1440p-re, akkor a játék még inkább GPU limitált lesz. Innen kezdve hogy sikerült összehoznod, hogy az erősebb CPU majd több FPS-t fog neked hozni, nem tudom.
Másodszor, World of Tanks, Kerbal Space Program stb. játékoknál nincs komolyabb multi-thread támogatás, elöbbinél 1, utóbbinál per pillanat 2 szálat használ ki a program, vagyis akár 4K felbontásban is tolhatod, zéró hatása lesz a CPU magok / szálak számának az FPS-edre.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
KAMELOT #40918 üzenetére
Magasabb felbontás -> GPU limit
Alacsony felbontás -> CPU limit
A felbontásnak 0 köze van a CPU kihasználtsághoz. A mai játékok pedig sajna nem szeretnek néhánynál több magot használni szóval ha választani kéne egy gyorsabb egyszálas, de 4 magos, és egy lassabb egyszálas de 6 magos CPU közt akkor én a négyre mennék. Tény, hogy a párhuzamosítás lesz a jövő, de sajnos a jelen még máshogy néz ki.Laposoknál és régi masináknál ezért szeressük a GPU limites gépeket jobban mert azon könnyen lehet segíteni felbontás butításával. Fordítva már nem igazán megy.
-
Cifu
félisten
válasz
KAMELOT #40916 üzenetére
Bocsánat, de nagyon-nagyon-nagyon rossz megfogalmazás. (Diplomatikus megfogalmazás ON)
A World of Tanks, Kerbal Space Program, stb. játékokban egy, max. két szálat használnak ki. Innen kezdve a dolgot nem FPS-hez kellene kötni, hanem oda, hogy milyen játékról van szó.
Még egy Star Wars: Battlefront esetében is ultra részletesség mellett az i5 és az i7 között mérvadó különbség nincs.
Akkor miről is beszélünk?
-
do3om
addikt
válasz
KAMELOT #38982 üzenetére
Mondjuk nem tudni milyen árban vette meg kinek mennyiért adja el, mennyiért szerzi az ujjat.
De ha nem jelentős összeget nyer rajta akkor valóban a legnagyobb hülyeség eladni bármit mert most nem kel majd jövőre megint visszaveszem, ez a nagy üzlet.
Kéne pár ilyen jó ismerős nekem is, lennének cuccaim a hülyeségük miatt, én meg mindig adnám nekik a szaromat. -
válasz
KAMELOT #38875 üzenetére
ne nevettess meg! VRM nevetve oké még 80nál
Jó kis 5870re raktam AC Accelero Xtreme-et... kis lófing VRM hűtés volt rajta, nem viccelek, egy 10grammos kis aluminium darabka.
Nézem az első pár percben, valami olyan fura. GPUZ be, azt hittem beszarok: 115-120°C volt
Úgy dobtam ki az ablakon azt hűtőt, lába nem érte a földet.
VRM szerintem 70-80nál még bőven oké! 90nél már azért elgondolkoznék rajta hogy csak feljebb kellene tekerni a hűtést
Más:
Nektek mi a max érték a PowerLimit csúszkán? +20%?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
KAMELOT #38865 üzenetére
OK, köszönöm!
Akkor úgy néz ki, hogy nálad is kb. 1600rpm - 63 fok.
Annyi a különbség, hogy neked ez hangtalan és hűvös. Nálam ez hangos és meleg. (volt már melegebb kártyám, a hűtésre tényleg nem panaszkodhatok)
Lehet, hogy csak a megítélésünk különböző. De az is lehet, hogy az enyémnek valóban hangosabb a ventije - bár, nem motorzajt (csapágy búgást) hallok, hanem szélzajt, ahogy surrog a bordák között.
Legutolsó kártyáim mind halkabbak voltak (Sapphire R9 270X dualX; Giga 6850 Windforce) előtte pedig Accelero + 12cm ventivel használtam VGA-kat.
Azért köszönöm az infókat!Majd megbarátkozom a hangjával!
-
válasz
KAMELOT #38447 üzenetére
Csak azt el felejtetted oda biggyeszteni hogy FC -blokk al ment ennyit!
Az enyém meg léggel megy 1335.öt! ha az enyémre is tennék FC blokkot biztosan menne 1350.felett is vidáman!Egyébként én se 1300.on használtam, leginkább 1150-1200.on járt ALULFESZELVE! és már több mint fél éve pihent a dobozában! előtte meg több mint 1.évet csak állt a gépbe ami be sem volt kapcsolva!
Szóval hiába hogy közel 2,5.éves VGA, kb 1.évet volt csak használva! -
Beeerka
aktív tag
válasz
KAMELOT #38408 üzenetére
Hidd el van élet a platina táp, i7, 1440p és hasonló dolokon kívül is... Kétlem hogy felrobbanna, leégne, összedőlne, tönkremenne vagy bármi katasztrófa történne ha esetleg egy egy ágas 80+ bronze, silver tápot venne az ember... Nem kicsit túlzás amit leírtál példának. Mennyi is a különbség egy 80+bronze és egy gold között? Naugye... Itt nem ez a fő szempont, hanem az, hogy egy kétágas (vagy több) egy ilyen étvágyú kártyánál, főleg ha egy kis tuning is van, egyszerűen elfogy. Ha van egy 80+ platina, kétágas tápom, ami mondjuk áganként 20A terhelést bír, (tételezzük fel, nem kell létezőnek lennie) az 240W, ami biza édeskevés egy tuningos kártya mellett, főleg hogy a két ág elosztása legtöbb esetben úgy épül fel, hogy egy ág a cpu, másik a maradék. Ebben az esetben a platina tápom (ami a példáddal élve a világ legsimább útja) szépen leold.
Persze mielőtt tiszta kötekedésnek vennéd, nem annak szánom, pusztán csak annyi, hogy az, hogy most bronze, silver, gold, platina tápot vesz az ember, ha maga a táp egy megbízható konstrukció, akkor már egyéni döntés hogy melyiket választja, mindegyik biztonságosan fogja vinni a gépet. -
do3om
addikt
válasz
KAMELOT #38400 üzenetére
Pedig nem rossz az a táp, nem kéne semmiféle hátránynak lenni ha ez marad. Azért használnak sokkal szarabbakat is ami miatt érdemesebb szólni mint e miatt.
CSak ah van pénze és nem akar más dolgot fejleszteni akkor érdemes hozzányúlni. Na meg hátha az AMD-is az NV-hez hasonló fogyasztást próbál majd a jövőben. (persze náluk ez sokszor megy a sebesség rovására, a kettőhöz egyszerre nem értenek)
-
Emu
őstag
-
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #38091 üzenetére
Nalátod... Fegyver nélkül mész háborúba, ha nincs jó felszerelésed. Ilyeneken is múlik, hogy te lövöd le, vagy ők téged. Bevallom neked, 45FPS-el ha a fejem tetejére állnék is többet halnék, mint amennyit ölnék, 60hz/fps nálam az abszolút minimum, azalatt rendesen célozni se lehet, nemhogy lelőni bárkit is, aki tud játszani...
Elég bőven toltam főleg BF3-ban orosz hardcore szerókon, nem viccelnek a srácok, ez tény, de jó felszereléssel, jó taktikával lehet nekik kellemetlen pillanatokat szerezni.
Szívesen játszanék veled egyet, de sajnos eladtam az asztali gépem anyagi okokból.Úgyhogy legfeljebb a profilom tudom megmutatni: [link]
-
AeSDé Team
őstag
válasz
KAMELOT #38064 üzenetére
Nem akartam kis lépcsőkkel kezdeni, hanem levettem egyből GPU Tweak-ben a minimumra: 1,4V és 5800Mhz.
Ami kiderült: ilyen alacsony fesszel is simán fut az összes játék. Azt viszont nem tudom hogy a hiba előjöhet-e így is, egyenlőre még nem jött elő.Miért ne piszkáljam? Ha vissza veszem az csak nem okoz majd gondot.
-
Judgement
csendes tag
válasz
KAMELOT #38019 üzenetére
AMD clean uninstall utilityvel leszedtem a legfrissebbet és felraktam a 13.12-t. Ez is produkálja az említett hibát a böngészővel. Azalatt is hogy ezt a pár sort írom.
Félek hogy ez a kártya teljesen tropa. Egy darabig szépen ment a 3D is 900mhzen, de most már 650-ig le kell vinnem. A hűtést maxra húzva sincs változás :/ -
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #37849 üzenetére
Hogy lehet ilyet kijelenteni már ne haragudj. Hogy ennyi a különbség proci és proci között. Azért mert te ezt mérted még nem kéne azt hirdetni, hogy csak i7. Amúgy is kíváncsi lennék arra a +30 fps-re. Mert bizonyítékot még nem nagyon láttunk de elég gyakran emlegeted. Állandóan dobálózol a az i7-el a drága tápokkal, a vízhűtéssel, az 1440p-vel. Persze tudjuk nálatok minden olcsóbb, meg te használtan olcsón váltottál, de itt 100k egy i7 újonnan és nem mindenki vásárol apróról vagy teheti meg éppen hogy 100 ezreket dobjon ki procira lapra tápra vízhűtésre. Jó lenne sokszor a realitásoknál maradni...
Simán jó egy i5 játékra. Ha lehet akkor K-s. Pár száz Mhz tuning és mehet komoly felső kategóriás vga mellé. Kicsit próbálj meg reálisabban a körülményeket figyelembe véve ajánlani dolgokat...(#37850) Beeerka: Nem is kell i7, főleg ha ennyit játszol.
-
Beeerka
aktív tag
válasz
KAMELOT #37849 üzenetére
Teljes mértékben igazat adok Neked, de perpill, hogy gyakorlatilag heti szinten 2 órát játszok, nem érzem létszükségletnek elverni 100k+ egy i7re. Gta4 tökéletesen fut, ha hozni fogja ugyanezt az 5 alatt is, nekem megfelel. Ezen kívül minecraft megy, az meg kemény 7% gpu loadot okoz, így szerintem nekem ez a config elég még egy darabig
ha meg majd elfogy a phenom, és kelleni is fog erő, akkor cserélek teljes rendszert, és majd akkor elég nagy valószínűséggel átállok a kék oldalra
-
válasz
KAMELOT #37845 üzenetére
Szegény Phenom II az 5870 sem hajtotta ki rendesen. Crysis 1-ben és más játékokban is rendszeresen voltak kis akadozások az 5870 + Phenom II 940BE procimmal. Utána vettem egy I7 és ezek megszűntek.
Más: Úgy néz ki, hogy kezd meghalni az MSI Lightningom.
Bár most, hogy ezt olvasom közbe nem is tudom miért csodálkozom.
A tünetek szinte ugyanazok nekem is, mint amit itt az egyik Kollégánál olvastam: [link] hibakép: [link]. Nálam a tünetek így kezdődtek: Wow-ot ledobtam játék közben, hogy megnézzek egy videot utána ez fogadott: képhiba1. Utána filmet néztem és amikor váltottam a következő részre, akkor szintén ez fogadott: képhiba2. Szerintetek vigyem minél előbb gariztatni? Oázisba szól a garancia (még 1 év), tapasztalataitok Oázisban garancia ügyintézéssel kapcsolatban?
-
Apollo_21
addikt
válasz
KAMELOT #37765 üzenetére
Procit csak a delid miatt vizeztem be, meg mert hajtott a kíváncsiság mit is tud a csúcsléghez képest.
Radit a vizesbe mondták hogy bőven elég a 240es slim..aztán amikor hozzájuk fordultam volna h bocs de ezt a 8ezres kompaktom is tudja...mondták h ja akkor vegyél nagyobbat..tehát a hozzáértő se mindíg hozzáértő.
Vga-t vizezni pénz híjján nemakarom, nemis fogom, csupán reméltem hamár Vapor-X és elég sokan vannak róla jó véleménnyel, vettem egyet használtan.
Házas résszel nemértek egyet, egyáltalán.
Maga a ház elhelyezése, és a levegő átjárhatósága is sokat segít. Nekem egy íróasztal oldallapja és egy ágy oldala között van, nem a leg levegőcentrikusabb hely.
Proci vízes rész annyira nemgáz..kicsit túl is van feszelve a topic szerint de így képes 4,5re 1.3on..nekem megfelel..max 60 környékén szokott lenni melegebb időkbe 65.
Inkább ez a vga-s dolog amihez annyi eszem van mint egy marék lepkénekTehát itt kell fejlődni
-
Apollo_21
addikt
válasz
KAMELOT #37753 üzenetére
Volt annyi is igen, litániát nemírok igazából mert most "jó". Win7 ultimate
Elötte léggel próbáltam megoldtani de nemsok szerencsével, 2hónapja direkt ezért a VaporX-et Peter-re nemlett jobb..sőt!!Ismét abból indult a baj ami a régi karimnál is, hogy hőcsőves buherálsással akartam a vrm-et kompakt vízzel hűtvén jobb belátásra bírni, valszeg most is ezzel sikerült fél napra mükdésés
képtelenre javítanomDe tuti még1x nemvágok bele se vízbe se szuper ajánlott csúcs léghűtős vga vételbe se...megyek a saját fejem után..és a ház szükségén is elgondolkodtat ez az egész...
Alig jobb a proci amióta vizezve van...házsem a legjobb helyen.
Az egészbe csak temetve van a pénz, és nincs akkora haszna mint gondolnám/gondoltam.
Most +ba megis táltosodott tuning ügyileg is...1,25V mellett most röhögve tud 1150/1450 et. -
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37157 üzenetére
Így vagyok ezzel én is. Nekem volt 7770-em, 7870-em, és most van 7970-em (végigjártam a GCN palettát).
A 7770 után a 7870 ég és föld volt (2x teljesítmény, néhol kicsit több), a 7970-et pedig azért vettem, mert olcsón hozzá bírtam jutni használtan. Így legalább 1,5x a gyorsulás, amivel a befektetés mértékét figyelembe véve elégedett vagyok. A 290 viszont nem tud annyival többet, hogy érdekeljen.
A GCN-ek előtt mobil HD 6550 M-el toltam (400 SP, 600 MHz, DDR3), ahhoz képest is eget rengető különbség volt a 7770.
-
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #37150 üzenetére
Valamit akkor nagyon benéztél. Minimum FPS-ben 10-20 Fps különbség megvan kb az adott felbontáson. Nem beszélve a mikrolagg teljes eltűnéséről, jobb boostról. De igazából nem is értem miről akarlak titeket meggyőzni, én tapasztaltam amit tapasztaltam tesztek ide vagy oda, gondoltam picit pontosítok ha már feljött a téma.
Csak hiteles teszteket kellene nézni és azokat tudni kell értelmezni. Örülök, hogy te bele látsz az emberek fejébe miért adják el a kártyájukat. Persze, hogy olcsón mennek aprón a ref kártyák, amikor már jó áron nagy a választék custom hűtősök között. Itt is kapni már 70k-ért 290-et.És még egyszer hátha valaki félre érti. Nem a 7970-et akarom szapulni, én is nagyon szerettem, de ha 100k kap az ember 290-et érdemes rá cserélni, aki a max grafikát szereti vagy fhd felett játszik. Olyan játékokban ahol a 7970-el már nincs meg a fix 60 fps a 290-el vígan megvan.
(#37151) AusWolf : Ezért is írtam az embernek tudnia kell mit vár. Ha úgy játszik ahol vígan megvan a 60 fps 7970-el akkor fölösleges váltani. De ha sok új játékkal, magas élsimítással nyomja, ahol már döcöghet a 7970-et ott simán megéri a váltás.
Én is amíg konzollal is nyomattam simán elégedett voltam 7970-el, most csak PC-van és jó hogy itt az 290.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 15 M2! 8/256 8C+10C. Mint az új! 99% Akkumulátor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest