Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szacsa33
tag
15 perc furmark(1150-1500)alatt max 82C°-ra melegedett.
Tegnap délelőtt óta nem sikerült előhozni képhibát,nem is hiányzik,meglátom mi lesz.
Azért akik figyelték az iponon a kártyát észrevehettek,hogy már 3 szor rakták fel a kártyát
úgy hogy az addigi hozászólások törlésre kerültek.
Volt egy-két érdekes köztük. -
Az unigine nvidia parti? Csak mert alapon elveri a 770 oc-m 1198 jaratott 7970-m. megnezem meg a bf4 t de lehet atfogok partolni ha hozza ott is a szintet, foleg ha lehet meg tuningolni is.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33490 üzenetére
Neked 1200on milyen fesz kell?
-
zack
nagyúr
válasz
szacsa33 #33491 üzenetére
Ne viccelj. A tuningnak itt még nincs vége, hogy lefutott a Heaven.
Hagyd fél órát legalább, ha bírja, akkor irány pl Crysis 3, és 2 óra folyamatos játék. Ha nincs anomália, akkor 2 óra játék után stabilnak mondható, de ezt is célszerűbb több játékkal tesztelni, mert mindegyik más és más terhelést ad a rendszernek.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #33483 üzenetére
jól néz ki a reaktor.
a CF miatt le kellett vennem...
azér tükröződik jobban, mer ez lájtning írted? villámlik villódzik tükröződik.
-
demmer123
őstag
Miértnem tudok semmitse tuningolni asus 7970 ghz editionon ?
Alap 1000 mem 1400 ha gput feltolom 1050 már nemstabil és fagy a játék.
Power limit 20% is csinálja!Ezek az alapok mit kéne feljebb tegyek hogy tudjak tuningolni?
-
szacsa33
tag
1150-1500-on heaven közben szemetelte a képet(képernyő közepén szép kis szivárványos kockák,asztalra visza pedig szétcsikozódott néhány ikon),1200-1600-on később hibátlanul
lefutott.Most vagy random csinálja és akkor lehet akár sw gond is,vagy össze-vissza kapja a kakót vagy......? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #33483 üzenetére
De lehet monitorozni, nekem Afterburner simán monitorozta. Igaz nem GHz edition volt, hanem sima. De szerintem nem ez a gond, hanem CF miatt nem aktív a 2. kártya idle állapotban.
A nyuszi édi.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel #33479 üzenetére
Megkértem egy szakértő barátomat, hogy ő is lesse meg a kártyát. Szerinte rendben van
Javasolni fogom az msinek, hogy ne hozzon szégyent a légierő új gépére, és keressen a kis barátomhoz hasonló motívumot a következő kártyájához
Beépítés:
Pöppet nagyobb mint a ref, nem is tudom visszatenni a kártyahűtő 12 centis ventit mögéjük
A felső ventim kék, az első nagy pedig piros. Eddig nem tudtam dönteni, hogy melyik színvilág marad meg, de ha marad a lájtning, akkor kékesedni fogok
Egy kör BF4:
-voltak textúra hibák, egy picivel talán több mint a referenciával (1200/1575 tunning a refnek) de olyan szörnyűséges dolgokat nem tapasztaltam, mint amiket feltöltöttek ide;
-nem cseréltem drivert, a beta 8 van fent, minden körülményt szeretnék változatlanul hagyni a refhez képest;
-hibák: helikopterezés közben messze, a pálya határon túl néhány textúra villogott illetve IRNV használat után - tank, lav - a normál látásnál voltak hibák, kellett egy másodperc hogy a fények helyre jöjjenek;
-érdekes: mintha minden sokkal jobban tükröződne és fénylene mint a referencia karis játéknálAdatok:
-kb 30-45 perc játék után a HW info szerint: gpu clock max 1150, átlag 867; memória max 1500 átlag 1038; a venti max 56%-ra ment, füles miatt észre se vettem; gpu max: 59 fok.
A VRM-met nem lehet monitorozni ennél a karinál??
-
szacsa33
tag
-
HSM
félisten
válasz
szacsa33 #33463 üzenetére
Láttam a procid, de nem hiszem, hogy az az oka... Inkább a 0% power limitre gyanakodnék, vagy nem stabil a VGA. Valley-nak nem igazán kell proci, a szélsőséges eseteket leszámítva.
(#33464) Seikai: Gondolkozás nélkül a Matrixot vinném ezek közül.
(#33469) zack: Érdekes... Amúgy Melyik AB? Illetve az is lehet, a friss drivereket nem szereti, ilyen néha előfordul, hogy AMD mókol valamit a driverben, és akkor az AB frissítésig nem minden tökéletes. Nekem a 3.0.0 beta 15 AB jó a 13.6 beta 2 driverrel.
(#33472) sixpak: Minimálisan lassabb így ablakban, 1-2%-al. Az értelme annyi, hogy így tudok ilyen képet lőni róla HWiNFO-val, meg futás közben is látom az adatokat.
Ugyanis ez elsősorban a hőfok/venti kombó tesztelésére készült, 12 perc "melegító" futás és a végén egy bench ellenőrzésképpen, hogy a sebesség rendben volt közben vagy sem.
(#33467) Toxy: Bekapcsoltad a drótvátmodell-módot.
-
trufa12
addikt
Én meg ab-t használok, Aztán közbe trixet kellene, ki érti ezt
De nekem mint utólag kiderült,a vrm melegedős fajta, de HSM kolléga segítségével belőttem pont annyira amennyit bőven bír. És oc is van , így is csak nem annyi.
Meg a ramok nem bírták az 1866 ot. ezért fagyott mindig a gép, semmi hiba nem volt, csak úgy fagyott mint ha vga gond lenne (gyanakodtam a ramokra , de még sem próbáltam meg sokáig alapra állítani mert magamnak sem hittem) Meg a memtest sem dobott hibát, meg úgy átlagban sem volt hiba másolásnál és stb.
De most mióta a ramokat alapon használom, azóta tökéletesen fagyás mentesen megy napok óta a gép, és pixel hibák sincsenek .
Nyomhatnék még oc-t a vga-ra de inkább úgy használom ahogy furmark alatt is szépen megy mert a játékok abszolúte nem hajtják még ki, de ha később ilyen lesz ne érjen meglepetés .
Szóval mindenki vizsgálódjon a ramjai körül is, meg nézze meg az alaplap hűtését, ott lent a sata portok felől a kis bordát, (azt is említettem hogy ismerősömnek meg azért nem akart a gépe normálisan menni mert ott uralkodtak ám a hőfokok és a lapja vissza vett magából mindig .)
-
zack
nagyúr
Furi dologra lettem figyelmes a Lightninggal kapcsolatban.
Feltettem az AB-t, mert ott mégis könnyebb mókolni, főleg ha feszt is akarok állítani. Feltettem, beállítgattam, és jöttek a képhibák ami a videómban is látszik. Eddig a pontig hibamentes volt. Aztán leszedtem, és feltettem a Trixx-et, és ezzel megszűnt a probléma ismét, pedig adtam neki egy kis feszt is (1.219-ről 1.256-ra) és feltoltam 1180 Mhz-re a GPU-t.
Semmi gond nem volt, pedig ha kártya nem bírná az 1150-et akkor 1180-on szinte azonnal jelentkeznie kellett volna a képhibáknak. Teszt fázis van, de nagyon úgy tűnik, bármekkora blamázs is, hogy a gyári MSI tuning progit nem szereti a Lightning.A másik érdekesség, hogy az AB 1,325-ig engedi a feszt maximum, míg a Trixx csak 1,256-ig. Furi.
-
Toxy
aktív tag
Csináltam egy Valleyt én is. már rég csináltam.-
Ez jó eredmény egy alap MSI 7950 TF-nek?
De miért ilyen fura a háttér?
Amikor elindítom progit ilyen, de benchmark alatt jó.
-
Attix82
addikt
válasz
Seikai #33464 üzenetére
Próbáltam Matrix Platinum-ot a gyári értékeket nem bírta, VRAM -50 MHZel jó volt. De a hűtése első osztályú.
MSI lighting sok embernél hibás a forum alapján, de pl amit összeraktam gépet az jó volt. (hűtés hangosabb jóval mint az Asusé)
Asus 280x nem próbáltam, de az már alacsonyabb MHzen van, ami azt jelenti, hogy valószínű nem lesz hibás.Ezek alapján én a DirectCU II TOP-ot venném.
-
zack
nagyúr
Érdekes dolgot vettem észre...Ez a 2. kártya nem 1,256V-t kap 1150/6000-en mint az előző, hanem 1,219V-t.
-
Seikai
aktív tag
Sziasztok!
Ha a következő 3 kártya 1 árban lenne (nekem így is 1 árban jönne ki kb.) tételezzük fel akkor melyiket válasszam?
-ASUS HD 7970 Matrix Platinum 3 GB
-MSI Radeon HD 7970 Lightning 3 GB BE LE
-ASUS R9 280X DirectCU II TOP 3 GBSokat filóztam és az msi tetszene csak egyik helyen azt írják qrva hangos a másikon meg azt halk wtf?
Előre is köszi a segítséget
-
Sontir Fel
őstag
Köszönöm a válaszokat. Primeot nem fogol tolni, de haven és a 3d markokat megküldeném
Majd az lesz mókás, hogy a ref 1200on karcol, a lájtning meg ezren se megy
ma már hulla vagyok, csak holnap derül ki, hogy rotyi karit vettem-e vagy egy jobb példány jutott-e hozzám.
a dobozban van egy szép tanusítvány, hogy milyen tuti alkatrészeket tettek karira
-
szacsa33
tag
válasz
radi8tor #33449 üzenetére
Az ipon forumon írták hogy válogatott.
Sajnos egy hétig dobozban volt.
Az azért érdekes hogy nem is melegszik,70 fokig még nem láttam menni mikor mértem.
Most 1gh-en megy de így is szemetel.
Egyébként miért ne lehetne elvileg válogatott,nem mindegyik gpu birja az 1150-et gondolom. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szacsa33 #33447 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze a kártyához.
Friss telepítés vagy másik VGA volt előtte?Senki nem mondta, hogy válogatott GPU van raja (szerintem).
Ja, és ha már kezdetektől fogva hibás volt, akkor miért nem vitted vissza? Pár napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól (amennyiben webshop-ban rendelted).
-
Weareus
addikt
válasz
Whit3Rav3n #33446 üzenetére
Igen, igazad van a hatásfokkal kapcsolatban, elírtam.
A TDP-vel való számolás viszont (amivel kapcsolatban szintén igazad van) azért jó mégis, mert így elvileg bebiztosítod, hogy a táp "lazán" elbírja majd a konfigot, és ennyi bebiztosítás azért kell. Ill. ahogy írta is a kolléga lesz ott tuning rendesen... -
szacsa33
tag
Sziasztok
Látom megy a lighting mizéria,csatlakozom én is.Két hete vettem egyet,kár volt.
Bf3-alatt villogó texturák,heaven közben,vagy más játékoknál teleszemeteli a képernyőt.
Válogatott gpu? Na ez biztos! Válogatott szemét.Szerintem a raktár alján találták ezeket,
vagy a kukában. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Weareus #33444 üzenetére
Ez tévedés hogy a hatásfokot bele kell számolni a leadott teljesítménybe. A tápon megadott teljesítmény a leadott teljesítmény nem a felvett, szóval a hatásfok nem számít.
Egyébként nekem is 7970 CF-em van gyári tuningal és game alatt 500w körül fogyaszt a teljes rendszer szóval teljesen jól bírni fogja a 750w-os táp. tdp fogyasztást szinte sehol sem tudnád kihozni a kártyábol max komolyabb tuning mellett.
-
Weareus
addikt
válasz
Sontir Fel #33442 üzenetére
Csak offban: a tápod 720 wattot tud a 12 V-os ágon, a 7970 tdp-limitje (2x) 300 W (250 W alap, + 20%), akkor "marad" 120 W a cpu-nak (durva közelítéssel). Mondjuk azt kéne tudni, hogy a cpu-d mennyit kajol ezen az órajelen, de ha jól sejtem a max tdp-je 95 W körül van. Meg persze ott van a többi kis fogyasztó... Ill. azt is bele kell számolni, hogy a 720 W egy elvi maximum, ezt meg kell még szorozni a táp hatásfokával (pl. ha 85%-os a hatásfok, akkor 0,85-tel, stb...)
Nekem mondjuk 850-es Corsair-em van hasonló konfigra és még csak nem is melegszik.
Ha bővebben érdekel a dolog, akkor a tápos topikot javaslom..., ill. találsz a neten ilyen számolós oldalt is, ahol a legördülő menükből ki kell választani a fogyasztókat (winyó, ssd, cpu, vga, ventik, romok, stb.) és kikalkulálja a progi, hogy mekkora táp szükséges az adott konfighoz... -
MM
őstag
válasz
Sontir Fel #33442 üzenetére
Szerintem csak Peak-ben mehet fel, vagy Prime95+Furmark esetén 800W körülre, "normál" használatban még tuning esetén is 550-600W NAGYON maximum.
Bár lehet, hogy így már kicsit hangos lesz a táp... -
Sontir Fel
őstag
Elvileg pár óra múlva viszek haza egy lightningot -hátha mukodik
- és érdeklődnék, hogy szerintrtek a corsair 750txre,rá merjem engedni cfxben a ref 7970esemmel és tuninggal. Cpu: 4,6ra zúzott 2700k, 1 ssd, 1 eco grern hdd, dvd pörkölő és a haf-x kuckó összes ventije ami még játszik fogyasztói oldalon
-
gelacihun
aktív tag
válasz
Fail3D! #33434 üzenetére
HWinfo-val tudsz csinálni min. - max. értékeket és folyamatos monitorozást a játék alatt !
Egyébként meg nem eszik meg annyi rendszermemóriát ,hogy nyolc giga kevés legyen , még videófelvétel közben sem !
Videómem.-ből is elég neki a ~két giga
Nyolc giga az ajánlott ram igénye 64bites rendszeren -
R3laX
addikt
Hm?
, mert lehet áttérek sapphire 7850-ről ide
.
-
Ugyan nem ide tartozik, de megkerdeznem
Szerintetek a bf4 eseten mar erdemes 16GB memoriat venni a 8 GB helyett? Mert valahol mintha olvastam volna hogy elfogy a 8 gb rendszermemoria. Nezem a feladat kezelot, de kicsit nehzen igazodom ki rajta
Alapesetben 2,2gb van hasznalatban, rendelkezesre allo: 5,2gb, Lefoglalt 2,9/8,8 GB Gyorsitótarazott 3,6GB. Elkepzleheto, hogy a masfel GB lapozofileba belenyul ez okozhat fps leesest?
-
R3laX
addikt
Giga 7950 1.0-ról mi a vélemény? Ez ugye nem voltage lockos?
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #33428 üzenetére
Az a baj,hogy már kétszer megvolt a gyalu...lehet ezért nincs ott...
-
Tudom megleszek kopkodve a kerdesert
De egy asus 770 oc kartya a vramot leszamitva mert tudom kevesebb
, mennyivel rosszabb egy 7970 1100mhz jaratott vgatol?
-
TTomax
félisten
Aki felrakta az új betat (V9.2) az meg tudná nekem mondani,hogy az asztalon jobb klikk menüből eltűnt a CCC?
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #33421 üzenetére
Najó, de ő furmarkkal tesztelt... 1920*1080-ban, 8XMSAA-val. Az a legdurvább létező teszt, amit valaha láttam. Gondolom, Te nem ebben mérted a 90 fokot.
Van egy Vapor-X kártyám, annak sem jobb a VRM hűtése, ráadáasul backplate-es 280X.
Nekem ugyanazzal a karival 1150/1550-en az új MSI KOmbustor, ami csak felbontásában gagyibb, emiatt 40-50W-al kevésbé terhel, az 90 fokon megállt, míg ilyen felbontásban már 1000/1450-en alulfeszelve is elérte a 98-at.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33402 üzenetére
Kipróbálom, és jelzem. Visszaállítom a BIOS kapcsolóval a gyári tuningot, és ki fog derülni.
(#33417) jur3l
Igazából ennyi pénzért nekem az 1050/6000 is jó, addig amíg nem gariztatom. Megvárom míg kifut a 7970 széria, és amikor már csak új széria lesz, elhozok egy 290-et "X" nélkül.
Addig meg kísérletezgetek, hátha tényleg csak driver. -
N.Ferry
senior tag
válasz
trufa12 #33418 üzenetére
Pasztázni próbáltad már?
Nekem elég "abnormálisnak" tünik ez a 100+ vrm,nálam spec. 1200/1600 nál se ment még 90 felé se nagyon.
Mostanában meg csak 1150/1500 -on van hajtva,itt meg szinte hűvösnek mondható.Weareus : Köszi az infót,legalább procit nem kell cserélnem.
Mondjuk még azért örlődök,hogy 7970cf vagy 290 persze nem refis,szóval arra még várni is kell. -
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33418 üzenetére
Ugyanaz a beállítás, ami Furmark alatt nekem 98 fokig melegítette a VRM-et (amit írtam, 1,1V 1000/1450Mhz) az játék alatt a 70-et csak ritkán érte el, csúcsértéknek, de inkább 65-67 fok volt a jellemző.
Ja, és 2000-2300rpm közti automata ventivel, ami még teljesen vállalható szerintem, pláne 2000-2100 között, ahol nekem főleg tanáyzott. -
Weareus
addikt
válasz
N.Ferry #33396 üzenetére
4.8-on pont elég lesz, a legtöbb játékban nem lesz CPU-limit, (1080p). Nekem a 7970 cf alatt egy I7 2600k teszi a dolgát 4.8-on, és ugye a két cpu között csak a HT a különbség.
Alapon biza' nem hajtja ki a két karit, de 4.8 GHz környékén már laposodik a görbe (csináltam erről néhány grafikont, ahol a két 7970 catmaxon futott, a cpu órajelet kb 200 Mhz-enként emeltem alapról indulva), az x tengelyen volt a cpu órajel, az y tengelyen pedig az fps: 4.8 GHz körül volt az az érték, ahol már nem emelkedett jelentősen az fps-szám a cpu órajel emelésével, szvsz az 5 GHz már kvázi felesleges, de 4.8 legtöbbször kell...
-
válasz
Pötibá #33403 üzenetére
az ipon a törvény szerinti abszolút minimumot tartja a garancia terén.
őszintén szólva nem tudom, létezik-e még az a szabály, hogy hibás terméket a vásárlástól számított 3 munkanapon belül cserélni kell, nem lehet javításra átvenni. ez az egyik, amivel lehet próbálkozni.
ha ez nem megy, akkor, ahogy lentebb írták, jogosult vagy 8 napon belül elállni a vásárlástól - ilyenkor az alap az, hogy visszakapod a pénzt (esetleg 30 nap múlva), de meg lehet próbálni kialkudni egy azonnali cserét. utóbbit csak akkor, ha előre E-mailben megbeszéled velük. -
trufa12
addikt
az tuti hogy a kártya vissza vesz a teljesítményből,
a vrm1 107 fok a 2 meg 97 ami nem jóde nem tudok mit cseszni vele
zalman 11 plus, teli van ventivel, , a proci is szedi le róla a meleget ...azt az aida ,mutatja
-
WaterWawe
őstag
válasz
atomanti19 #33391 üzenetére
Spawn menübe volt 201, ez egy rendes 20 perces játék alatt futott benchmark és mindössze 5x haltam meg. Szóval teljesen mérvadó körülmények között futott.
-
trufa12
addikt
Egyet szeretnék meg tudni, miért van az ha eléri a 74 fokot a vga (furmarkal tesztelek)
akkor vissza vesz , a kártyából, le csökken 71 re tolja megint 74 vissza vesz, lehet hallani a ventiket mintha nyomna rajta 1 nagyot, meg a kép is behúz (mármint lassul nem hibáz.)és 1 pillanatra dropol, 16-22 fps re a 34 ről.szóval a behúzás ettől van de miért dobja le az fps-t?
mert xtreme burn in nyomok 1920x1080 8 x msaa valmost nézem a monitorozást 1 pillanatra mindig vissza esik a kártya teljesítménye 500 mhz-re
de ezt az előző driverral is csinálta szóval ez most szeirntem drivertől független. -
Pötibá
csendes tag
Sziasztok,
6850-et cseréltem IPON féle MSI R7970 Lightning BE-re. Jöttek az anomáliák menetrend szerint. Ahogy javasoltátok, visszavettem 1000Mhz-re Biost és azóta BF4 tünet mentes (1-1,5 óra móka után).
De.... úgy tűnik idén gázszámlán sokat fogok spórolni. Alábbi hőfokok jöttek elő: GPU 87, memory 79, VRM 114. Videó ventije 94%-on pörgött.
Lehet-e az gáz, h 500W-os a táp? Egyenlőre megy így is a gép.
Később toltam még 1 óra FC3-at és a végén befigyelt zóna villódzás amitől be is halt a progi.
Szóval szép-szép amit teljesít a kártya, de rágom a kefét miatta rendesen. Hogy működik IPONnál a garancia visszavétel (hétfőn vettem át)? Leadom a kártyát azt izgulhatok pár hétig kártya nélkül? Megkapom ugyanezt még1x pepitában?
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest