-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
7870-es karimat szeretném lecserélni egy 7970-re. Egy FSP 500-60GHN táp elég lenne neki?
Előre is köszi
-
Goyee
tag
válasz
simixox #35993 üzenetére
Nem értem, hogy miért nem jön neked elő az LG TV a hang beállításoknál.
Gondolom a Catalyst telepítésekor be van pipálva a HDMI audio illesztőprogram.
Ha be van pipálva, akkor valószínűleg mégis az átalakító a ludas.
De hogy miért nincs jel neked amikor közvetlenül HDMI-n keresztül kötöd össze a TV-vel, azt sem értem.
Egyébként nekem 60Hz-re van állítva.
Szvsz semmi köze az OS-nek hozzá, nekem win 7 és 8.1 alatt is tökéletesen működik. -
korcsi
veterán
Nem haragszom, de szeretném leszögezni, hogy a hdmi csatlakozóban a dvi-hez képest nincsenek plussz erek a hang támogatására. A meglévő három tdms csatornába van belekódolva a hang, ez átfér dvi-n is, kérdés, hogy ott fel tudja e az eszköz dolgozni.
Tudom off, de nem hagyhatom az ilyen fals információk terjedjenek! -
HSM
félisten
válasz
korcsi #35994 üzenetére
Én látok különbségeket... Írják is a HDMI-s lapon a DVI-s kompatibilitásnál, hogy csak a kép, ami tuti működik. De ha nem haragszol, nem fogok specifikációkat túrni, hogy más problémáját megoldjam. Leírtam, amit tudok erről, innentől majd az érintett megkeresi, lehet-e ez a gond.
-
simixox
csendes tag
Nekem nem jön elő a hang beállításoknál az LG tv... :/ És ugyan honnan tudom meg hogy nekem milyen atalakitora van szükségem. Meg igazabol az a legnagyobb bajom hogy meg mindig nem jottem ra hogy a winfossal van a baj vagy hardveres bajsag van a videokariban...?! Jo lenne valahogy megtudni windows ujra rakás nélkül.
-
Goyee
tag
válasz
simixox #35990 üzenetére
Nekem a Catalyst nem ír ki semmit, mondjuk én a karihoz kaptam ezt a DVI-HDMI átalakítót. Lehet, hogy HSM-nek van igaza és csak ezzel az átalakítóval megy át a hang.
De ugye a TV-t beállítottad alapértelmezettnek ? -
simixox
csendes tag
válasz
eszakas #35985 üzenetére
igen. most úgy van addig míg nem találom meg a megoldást erre az egészre hogy HDMI-HDMI kábel jön a TVből és ezzel az átalakítóval meg a videókari DVI bemenetébe. a sima monitoromhoz meg kénytelen voltam venni egy DVI - HDMI kábelt mert ugye nem volt több DVI port... és így az megy a videókari HDMI-be...
De így nálam nincs hang... sőt amint már írtam a Catalyst ki is írja hogy a TV-nek a DVI csatlakoztatás miatt nem tudja átnyomni a hangot... de Goyee kollégának az is sikerül... szóval teljesen el vagyok vszve -
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #35979 üzenetére
Nem véletlen írtam kellemetlen dolgokat azon kártyák tervezésére, amin nincs borda a ramokon.
Ugye a Matrix-on is ki van hagyva 4 csip, az MSI 280X Gaming-on 1 csip, a 280X DC2-kön az összes csip, az MSI Lightning 7970-en is egy csip.
Tuningnál úgy el tudnak ezek melegedni, mint a huzat.
Ezzel szemben a Toxic-okon, és a Vapor-X-eken (280X és 7970 is) a GPU hűtőjén lévő "platni" mindegyik ramcsipet hűti, mintha egy Fullcover vizesblokk lenne.
Emiatt ezen kártyák halkabb hűtés mellett is megbízhatóan működnek, ugyanis nem kell olyan intenzív szél a kártyára, hogy ne melegedjenek ezek el. A foghíjas ramhűtésű kariknál viszont izomból kell a légáramlat, hogy hűtsd a PCB-t (aminek a ramcsip átadja a meleg egy részét) és magukat a ramcsipeket is.
Ezenkívül, ha túlhúzod, vagy túl kicsi szél miatt túlmelegszik, a hűtetlen csipek tönkre is tudnak menni, míg a rendesen hűtött csipeseknél erre lényegesen kisebb esélyed van.
-
simixox
csendes tag
válasz
szacsee #35978 üzenetére
Igen a HDMI az ugyanaz. A gef 220-as konfiguráción WIN 7 van. viszont az én gépemen amin a gigabyte 7950-es azon ránéztema bios-ra és volt egy olyan funkció hogy "IGPU Multi-monitor" azt engedélyezve most működik ha az alaplapra dugom a TV-t... De nekem a videókártyára kéne. még így is lehet a WIN 8 a ludas? :S vagy így már tuti hogy a videókártyának sz@r?
-
Attix82
addikt
Nah úgy néz ki valóban a VRAM VRM-je melegedhetett, csináltam az Asus 280x Topnak egy módosított venti szabályzást és eddig nem jelentkezett.
55 foknál már 60% teker a venti.
Vagyis az se jó ha nagyon halk a VGA hűtése, gondolok itt a GPU hűvös de a kis venti fordulat miatt a körülötte levő alkatrészek már rotyognak
2 db R9 270 vettem észre, hogy a hynix memóriás kivitelnél gyárilag nagyobb fordulaton ment ugyan akkora terhelésnél mint társánál amin Elpida memória volt.
Valóban a melegedés okozta a textura hibákat.
-
szacsee
nagyúr
válasz
simixox #35976 üzenetére
HDMI kábel gondolom Gef. 220-nál is maradt amit a 7950-nél használtál...
Elvileg a 8 és 8.1 jobban kezeli a többmonitoros konfigot, de én 7-re esküszöm.
A másik gépen is win8 volt?
Ha nem sok macera kipróbálnám win7-el, ha már az alaplapi hdmi sem működik, akkor OS is lehet ludas.
Gondolom alaplai VGA kimenetek biosban engedélyezettek és így próbáltad...
Ha bepróbálod a win7-et, akkor 13.12-es driver elég stabil. -
simixox
csendes tag
Kiprobaltam vagy 5 féle drivert... es semmi. Akkor mostmar csak két logikus megoldást gondolok: a jobbik eset hogyha a winfos rendszerrel van vmi bibi... vagy a rosszabbik ha a graf kartyanak van valami baja... :/ de azt se ertem mert a hdmi bemenete az jó. Nemtudom...
-
simixox
csendes tag
válasz
eszakas #35975 üzenetére
Na át cipeltem masik pc-t lentről... Geforce gt 220... mint a nagykonyvben ugy működik... dvi a monitorra hdmi a tv-re simán! Szoval ez para :/ mert akkor az en vidi kartyam a ludas... viszont az is fura hogy az alaplapomon lévő hdmi se ismeri fel... akkor lehet hogy a a win 8 a bűnös? Csak mert amin minden flottul ment azon a pc-n win7 van...
-
eszakas
őstag
-
eszakas
őstag
válasz
oravecz56 #35973 üzenetére
Igen a következő lépés az volna hogy másik eszközzel kellene megnézni a TV HDMI csatlakozását.
Ha jó akkor kártya gari.Vagy esetleg valakitől kérj HDMI kábelt hátha nem szereti azt a típust amivel próbáltadDrivert innen töltsd! Az OP-nak megfelelőt.
-
simixox
csendes tag
Most letöltöttem vmi legújabb 14 beta verziós Catalyst-et de ezzel is ugyanaz minden :S Régebbit akartam de a Gigabyte-nak olyan szar az összes szervere hogy 180 mega kb fél nap lesz... de majd mindjárt elindítom azt a letöltést is mostmár. Akkor is a végére járok ennek
Ezek mire valóak? BIOS
-
simixox
csendes tag
válasz
eszakas #35970 üzenetére
na szóval: először is a grafikus kártya (gigabyte Radeon HD 7950) 4 port: display,display,DHMI,DVI
a monitorom DVI kimenetes: ezt köthetem akárhova...mükszik
viszont a tv hdmi-ből csak a grafikus kártya DVI portjára kötve megy át a kép. (tehát a képet már ki tudom terjeszteni mindkettőre ha fordítva van bedugva mint ahogy szeretném) De nekem a HDMI kellene hogy a hang is a TV hangszórójáról menjen... -
simixox
csendes tag
válasz
eszakas #35968 üzenetére
persze hogy megfelelőt állítok. sőt már végig próbáltam mind a hármat. am az 1-es az ARC a 2 az sima a 3 pedig MHL képes. de gondolom gépre valo csatlakoztatáshoz nincs jelentősége... Illetve a TV látná a használt portokat és olyankor azokat "vastagabban" jelöli... helyesebben, nálam csak jelölné -.-
-
simixox
csendes tag
válasz
eszakas #35964 üzenetére
'monitor hiba gond probléma' topicban ezeket az okfejtéseket kaptam:
Mikisys - "A HDMI teljesen más jel, mint a DVI és a videokártya csak az egyiket adja ki. Egyszerre a kettő kimenete tehát nem használható. Menüből állítható, amelyiket aktiválod, az fog jelet kiadni.
Üdv!'
fenergie84 - "Simán lehet használni egyszerre a DVI és HDMI kimeneteket, nekem is egy monitor DVI, és egy meg HDMI-re volt kötve, és ment mind a két kijelző..."
Mikisys - "Akkor a videokártya lehet hibás, vagy a drivere nem jó, Windows-rendszer hiba is lehet még.
Üdv!"
de sajnos ezekkel sem jutottam előrébb :S
A gépházat nem szeretném megbontani mert akkor ugrik a garanciám... :S (iPon...) -
eszakas
őstag
válasz
simixox #35963 üzenetére
Hát passz, elindítod csökkentett módban és úgy visszaállítod.
Másik TV nincs amin ki lehetne próbálni? Kapcsold át a kártya bios kapcsolóját és még úgy is megnézheted.
-
simixox
csendes tag
Szia. így beállítom és akkor is csak annyi történik hogy villan egyett a TV képernyője és utána egyből jön a "nincs jel" felirat :S
-
HSM
félisten
válasz
messi6502 #35955 üzenetére
Próbáld ki a gyári hűtést, ha nem akarsz egyszerre tuningot és némaságot, meg leszel vele elégedve. Nekem a Vapor-X 280X ugyanezzel a hűtéssel és NYÁK-al 1000/1450Mhz-en, 1,1V-ra alulfeszelve 1500-1700rpm ventivel remekül elvan 70 fok alatt, miközben iszonyat halkan teszi a dolgát.
Amúgy a VRM-en külön bordák vannak, így nem lesz gond, ha mégis a Petert használnád. Viszont a memóriákra akkor kelleni fognak sünik. De én hagynám a gyári megoldást, mert szerintem kitűnő, és az tuti hűt mindenhol jól, ahol kell.
-
messi6502
tag
Sziasztok!
Gigabyte 7950es vidkarim behalt, és garis cserébe helyette ezt tudták felajánlani:
SAPPHIRE 11196-09-40G HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC PCIE
Erről valakinek valami tapasztalata, esetleg?
Itteni keresőbe beírva HSM kolléga ajánlotta, remélem jobb lesz a Gigánál.. -
simixox
csendes tag
Sziasztok 'LG LCD és LED TV-k' topicba már írtam de sajna nem lett meg a megoldás...
"Sziasztok! Van egy LG 42LA620s TV-m es azt a jelenséget tapasztaltam hogy HDMI - HDMI kábellel asztali PC videokartyajaba dugva (Gigabyte Radeon HD 7950) nincs jel, viszont ami már fura hogy csak a TV nem latja a gépet... a PC felbontas beallitasaiban ott van hogy 2. kijelzo LG...
Ami meg furabb hogy ha a PC DVI bemenetébe dugom a TV-t akkor jó. Viszont nekem a cél a HDMI-n valo megjelenites mert hangot is szeretnek a TV hangszórón...
Tudja valaki mi lehet a gond? Szerintem valami a TV szoftverében...
Szerk: amugy ha a pc alaplapi HDMI kimenetebe csatlakoztatom akkor sem jó."
Szóval ezeket írtam le oda illetve még annyival kiegészíteném hogy Catalyst-ben mindent végignéztem és elvileg jónak kéne lennie.
Illetve laptopomon simán működik hdmi-re csatlakoztatva ezért mostmár teljesen tanácstalan vagyok... eddig azt hittem hogy a TV-nek van vmi szoftveres baja...
Valaki kérem segítsen! -
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy kérdésem . Van egy MSI TwinFozrIII 7950-em . A minap szétszedtem a gépet , hogy belepróbáljam az új házba a lapot , összeraktam újra és azóta a kari nem ad képet , csak az alaplapi . Frissítettem a lap bios-át , a kártya driver-ét , de semmi változás . Mi lehet a gond . Semmit nem változtattam , csak kivettem és vissza raktam a karit .
-
khes
tag
válasz
odorgg #35936 üzenetére
Nem igazán, de él az utánvételes opció is, ami nem tudom, hogy igazándiból mit segít. Én a hűtés felfogatására voltam kíváncsi, mert a gpu körül vannak csavarok, egyébként meg vmi bepattontós műanyag rögzítése van. Bár nekem ez pozitívum, hogy egyből küldte a képeket stb. Na majd meglátom, max tanulópénz lesz belőle. Remélem, hogy nem!
-
-
khes
tag
válasz
odorgg #35934 üzenetére
Pillanat és megoldom. Egyébként a hirdető egészen nyílt volt, szóval nem akadékoskodott a képekkel, meg semmikel sem.
Tehát a kép:http://kepfeltoltes.hu/view/140407/IMG_0398-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A garancia elméletileg a future-x.at hoz szól. Van titan black a kínálatukban és ha tényleg oda van a gari én nagyon kíváncsi leszek erre.
-
odorgg
addikt
A linkelt kép csak a te apródos profilodból érhető el. Mentsd le a képet az oldalról és töltsd fel valami nyilvános képfeltöltőre.
Ha a 28k-s VGA-ra gondolsz, amit találtam ott hirtelen, az több mint gyanúsan olcsó. Ha nincs lehetőség személyes próbára, én nem venném meg. -
khes
tag
Hali. Tervezek venni egy új kártyát (azaz használt, de mindegy is), ami nem más, mint egy Sapphire HD 7950 Dual-X OC változat. A dolog ami sántít az üzlettel, hogy elég fura a hűtés rögzítése, konkrétan ilyet még nem láttam. A másik pedig az ára, mert nagyon alacsony, lehet azért, mert volt vele valami sufnimókolás, de az eladó szerint azért annyi az az annyi, mert neki csak az az összeg kell belőle. Elvileg van rá gari, 2016. januárig egy ausztriai boltba. Ha megesz a garancialevélről holnap a kép, szerintetek érdemes megvenni? Az ár az a mostnai árak fele kb. A képet a linket kimásolva meg lehet nézni, szívesen várnék valami szakvéleményt. Szerencsére elég részletes a kép. A válaszokat előre is köszi!
http://aprod.hu/attachment/attachments_aprodhu/12/42297503_1/412dcfc45e50a8d457acf3370ff26844/IMG_0398.JPG/
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
ASUS 7950 DC2 V2 kártyák átlagban mennyire húzhatók? 1000 MHz-et tudnak stabilan? Fesz-t lehet rajtuk emelni? (Volt ASUS 7970 DC2-m, azon nem lehetett..
)
Jelenlegi Sapphire 270X TOXIC kártyámat érdemes lenne rá lecserélnem 3000 HUF ráfizetéssel szerintetek?
Köszönöm
-
oravecz56
aktív tag
válasz
spanglee001 #35928 üzenetére
Jok a ventilátoraid (noctua NF A14 pwm)1500 fordulaton talán a legjobb erre a hütöre
Statikus nyomás 2,08 mm H 2 O talán a legmagasabb a 140mm- esek között. -
spanglee001
addikt
válasz
belinho #35927 üzenetére
A vga állítja az rpm-et 80foknál 1500 rpm-re állítottam itt már 145 köbméter óránként a légszállítás, elég koncentráltan. Úgyhogy a ventivel nemlesz gond, a gép aljára vágtam egy lyukat, hogy onnan szedje a levegőt, így már jobbak a hőfokjaim, mint a gyárival, igaz csak 4-5 fokkal.
-
belinho
senior tag
válasz
spanglee001 #35923 üzenetére
A ventikkel van a baj, túl lassan pörögnek, így nagyon csendesek, viszont nincs akkora légszállítás.
A gyári kisebb ventik koncentráltabban szellőztetik a bordát, meg gyorsabban is pörögnek, de ahogy írtad zajosak is emiatt.
Szóval tekerd feljebb a Noctua-kat egy picivel, ami még nem zavaró. -
HSM
félisten
válasz
spanglee001 #35921 üzenetére
"szerk: Legközelebb gyárilag vízzel hűtött kártyát veszek, agybajt kaptam az elmúlt pár nap során
"
Léggel hűtött karik közt is találni jókat, amiből kb. néma kari készíthető. Ilyen a Sapphie Vapor-X 7970/280X, meg a 280X Toxic is.
Nálam a Vapor-X egyedi ventivel alulfeszelve, 1000/1450Mhz-en, 1,1V-on 15per valley: [link]
Az az 1500rpm-es venti pedig igencsak csendes.Mondjuk ha jobban meg akarod hajtani, akkor fel kell áldozni a némaságot, vagy marad a víz.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Bocsi hogy beleszolok csak segíteni szeretnék .
A vrm --en a termál pados bordákat hanyni kellett volna mert a peter-en keskenyebb és 8mm-rel rövidebb a nagy borda.Lehet a 2-őn már nem.
Eszakos forumtárs tapasztalatát követtem és nem bántam meg köszönöm is neki,hogy nem cseréltem le..A másik oldalra tettem bordát a fém hütö egységre végig és hűtőn 80mm-es ventivel.A TO-n van egy fém hűtő lemez termál pad alatta a vrm másik felén.
A másik hiba lehet a gpu-ra nem fekszik fel a kör alaku talp rész elég ha 0.05mm-rel távolabb van, bajvan.Nekem tényleg kb 18-20 fok -al lett hüvösebb.1150/1550
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
azok jok,de rakd ujra össze mert másis manaszkodott,hogy nemfeküdt fel rendesen a gpu-raa hütés
-
spanglee001
addikt
válasz
fatal1ty1984 #35922 üzenetére
noctua 14 pwm, mx4 paszta
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35921 üzenetére
Peter 79XX
EKL Alpenföhn
25 °C
44 °C
50 °Cezek a mért adatok 100% terhelés alatt a pter hütéssel,a viz nemsokkal hoz kevesebbet,viszont gyárihoz képest nem 5 fok a külömbség.ezért irtam,hogy valamit elrontottál.vagy a paszta rossz vagy a ventik nemjok amit rátettél.
-
spanglee001
addikt
válasz
fatal1ty1984 #35920 üzenetére
amikor levettem a ház oldalát akkor jobb lett a hőfok a gpu-n, és a vrm-en is mint a gyári hűtővel, tehát hidegebb így nem veheti vissza a vga a teljesítményt
A peterre ráhúztam a ventiket, a kártya is és a ventik is egymásra hajoltak szépen
a kártyát kivettem betettem, hogy hátha és kivágtam a ház alját, tésztaszűrő tökéletes porszűrő elé, és a gyári hűtőtől jobb vagyok 5 fokkal gpu-n és vrm-en is.
, és a gpu 97-99% közt megy
Viszont vegyük figyemelembe hogy peter 2 -m van, ami kicsit melegebb könnyebb kissebb átdolgozottabb, és kompatibilis szinte minden vga-val, nem csak 79xx és előtte, tehát nem kell a 79xx-hez hasonlítani.
Ebből a szemszögből nézve elégedett vagyok, igy kicsit hűvösebb, és CSENDES lett a gépem, amit akartam.
Köszönöm mindenkinek aki segített.szerk: Legközelebb gyárilag vízzel hűtött kártyát veszek, agybajt kaptam az elmúlt pár nap során
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35918 üzenetére
furmark csak a vga-t terheli.tök mind1 milyen proci van alatta és az mennyin megy.ez egy vga teszt semmi több.power limitet told fel +20-ra és akkor 99-en fog menni.de igy ,hogy nemis hajta ki fullra elég rosszak a höfokaid.az egy dolog,hogy leirás szerint csináltad,viszont akkorsem jol van összerakva a gpu-n valami,mert peterrel max 65foknak kellene lenni.a gyári hütést is elég lett volna ujrapasztázni és akkor csendben tenné a dolgát.nekem a gyárival 1200mhz-en sem megy fel bf4 alatt 84 fok fölé a gpu.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35918 üzenetére
Persze hogy nem megy mert túlmelegszik és visszaveszi a kártya.
Tedd vissza a gyári VRM hűtőt és nézd meg úgy a VRM-re hőpadot tegyél ne ragaszd.
-
spanglee001
addikt
válasz
fatal1ty1984 #35917 üzenetére
Ez függ a környezettől és kismillió dologtól, proci is hogyan hajtja, mijen foglalatban van, mijen házban stb.
A leírás szerint csináltam mindent, videókat és teszteket néztem, mindent úgy csináltam, de a leírt mínusz 20 fok helyett lett plusz 5
viszont a furmark sem megy 99% kihasználtsággal csak, 80-94 közt. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35916 üzenetére
valam it nagyon nemjol raktál össze,mert nekemis dual x van és gyári hütövel ugyanilyen beállitásomn még 70 fokot sem éri el 60% ventivel
-
spanglee001
addikt
7970 shappiren lecseréltem a hűtést peter 2 re, mert hajszárító hangja volt a gépnek.
peter 2 lett, felraktam a ramsüniket azzal a pasztaragasztóval amit adtak hozzá, a hátsó vrm sorra is bordát, és az első vrmre is sünit. A 2 oldalú ragasztó ami volt hozzá rövid volt a vrmre ezért pasztával ragsztottam azt is.
A venti 2 db noctua pwm14 es. Gpu paszta mx4,a hőfokok 5 fokkal nőttek, mind a gpu mind a vrm.
Előtte gyári hűtő
Utánna peter 2
10 perc peter2 furmark.
Viszont a gyári hűtést egy ilyen támogatta, ami most nincs a gépben, plusz a ház oldalán is csak 1 venti van 2 helyett. Azokat ma visszarakom a gép alját kivágom, teszek rá rácsot a jukra.
A battlefield 4 elkezdet laggolni, eddig stabil 120fpsem volt, most beesik 30 ig, játszhatatlan pedig csak 70fok a gpu, és a vrm is. De lehet ez nem függ összede elég valószínű, hogy valami nem jó.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Garsza #35913 üzenetére
Itt ph-n egyik R9 290X tulaj használ 3db 1080p-s monitort, bf4 High beállításon 60 fps körül megy átlag. 7950 kb 30-35%-kal gyengébb, viszont a te kiválasztott felbontásod meg kisebb, szóval szerintem medium-high beállítással menni fog értelmes fps-el, persze élsimítás nélkül. Saját tapasztalatom nincs, de youtube-on biztos van gameplay ilyen kártyával és felbontással. Ott pontosabb képet kapsz a várható teljesítményről.
-
Garsza
veterán
Helló! használ itt valaki 7950 kártyát 21:9 2560x1080 felbontáson. Vagy 2560x1440 felbontáson érdekelne menyire elég egy ilyen kártya a mai játékokban ilyen felbontáson. Elsősorban BF4 alatt.
Azon gondolkodom lecserélem a monitorom és hogy érdemes e nagyobb felbontásúba beruháznom vagy 21:9 képarányúba. -
Garsza
veterán
Helló. Segítséget szeretnék kérni. Az aláírásomban szereplő configgal olyan gondom van hogy BF4 alatt mikor elindul a játék pár másodperccel utánna a videókártya elveszi a jelet a monitorról 2-3 másodpercre. Ennek mi lehet az oka?
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35906 üzenetére
A ramsütiket is felraktam sekisui kétoldalas hővezető ragasztóval. Itt vettem a hardver aprón. Szerintem csak kompatibilitásban van különbség köztük. Tesztet nem de fotókat találsz róluk ott látható a sima a 79xx és a 2 közötti különbség. A VRM hűtőt nem tudtam rátenni mert kicsi volt lehet a kettőnél már orvosolták. De ott is thermal padot cseréltem.
-
spanglee001
addikt
válasz
eszakas #35905 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy még nincs gyártás alatt? Csak mert rendelhető és raktáron is van.
Csak nem találok összehasonlítást róla
Én is BF re használom a kártyám, 7970em van, nem bánom ha 80 fokon van, de ne legyen ekkora hangja.
A ramsüniket felraktad, ha igen mivel? -
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35904 üzenetére
A peter 2-re csak az apostoli leveleket adta ki a google
A Peter 79xx kizárólag 7950-70-es kártyákra készült mivel egyedi a GPU elhelyezése.
Az én kártyámon Peter 79xx van Nactua ventikkel. 60-65°C felé nem ment furmark alatt bár töredelmesen bevallom nem sokat futtattam. Inkább BF4-et nnyomok vele Ghostot meg WoW-ot. Ezeken 50-55°C felett még nem láttam, MX4 pasztával van feltéve. -
spanglee001
addikt
válasz
CsonkaImo #35903 üzenetére
Köszi a választ, furmark alatt a 80 fok, ezt nem írtam.
A ventivezérlést én adtam neki keményebbet, mert a gyárival 94 fokig ment a furmarkal.
Így tehát 80 fok felé nem megy, node eszméletlen hajszárító hangja van.
Meg érdekelne, hogy a peter 79xx, és a peter 2 között van e hűtésbeni külömbség?
A szellőzésen tudok alakítani, van Dremel-em, és fúróm is.
A proci, vizzel van hűtve, de azon is van egy kis venti. Elől 12es venti, oldalt 2 db 12 venti, a vga alatt hasonló a gép alja juggatva, onnan szívja rá a vga-ra, végül a gép hátulján 2db 12 venti. Ezekkel szerintem szellőzik rendesen ??? -
CsonkaImo
addikt
válasz
spanglee001 #35902 üzenetére
Alapórajelen a 80°C elég sok. Nekem ugyan ilyen kártyám volt +150mhz emelés volt a gpu órajelen, és így is csak 74°C volt a max. 100%-on meg soha nem mentek a ventik. Ha nincs megfelelő szellőzés a kártyának, addig a hűtő csere sem hoz nagy javulást. Abban az esetben ha a szellőzést nem tudod javítani akkor az Accelero lenne jobb választás. Hivatalosan elveszik a garancia, de ha ügyesen csinálod a nagyker nem veszi észre a cserét. (Csavar feje ne sérüljön, azt nézik nagyítóval.)
-
spanglee001
addikt
Hello mindenkinek!
A VGA-mon cserélném le a hűtést.
Semmi gondom vele, teszi a dolgát csak nagyon hangosan. Mivel majdnem 100%on pörögnek a ventik, hogy 80 fok fölé ne menjen. Alapórajel és beállításon 1000\5800-on megy.
Olvastam az alpenföhn peter 2 ről tesztet, hogy nagyon halk és sokkal jobb mint a ref hűtés.
Ajánlanátok-e, és ha igen honnan szerezhető be legolcsóbban? Esetleg valakinek van e személyes tapasztalata vele?
A procim vízzel van hűtve, gondoltam vízzel hűteném a vga-t is.
Erre gondoltam, hogy ez sem lehet rossz, de a peter stabilabbnak, megbízhatóbbnak, meggyőzőbbnek, és könnyebben felszerelhetőnek néz ki.
A gépházban bőven van helyem, bármi számára [link]
Egyébként a vga még nincs egy éves sem. Tehát van rá 2 év garim még, a gari elveszlik, ha lecserélem a hűtést rajta?
Remélem tudtok nekem segíteni.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen légkondit a lakásba?
- Stellar Blade
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest