- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt #41984 üzenetére
Köszi!
Jó kártyák az biztos, és a használt piacon 30k-ért nincs jobb teljesítményű VGA az tuti.
Az OC most várat magára, mert nem sok időm van mostanság ilyesmire
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #41965 üzenetére
Én is öregszem. Különben 1080-al virítanék az biztos
7950 volt a másik alternatíva nekem is, de épp nem volt aprón jó áron mikor kerestem.
Proci+lap örök darab, pedig a lapot már sikerült tavaly egyszer eláztatni, de azóta sincs semmi baja. Jelenlegi friss VGA-kat is kiszolgálná még ez a kombó, addig meg felesleges bolygatni. -
odorgg
addikt
290-->RX580 után újra itt, egy 7970 Lightningal.
Mivel rettentő keveset játszom mostanság, és rohadtul sokaltam az 580 árát a 290-hez képest. Mert teljesítmény szempontjábol kb egál a két kártya, így úgy gondoltam hogy jól tökönrúgom magam, és veszek a jelenlegi igényekhez mérten valamit, ami nem túl drága, és azért manapság is meg állja a helyét.
Így esett a választás a 7970-re, illetve a lightningra, mert mégis csak egy minőségi alkatrészekből összerakott cucc. Pl a kora ellenére, a ventik mint az újak, nem kotyognak egyáltalán, és nem morognak. Hűtés nem rezonál, pedig minden eleme fém a venti lapátokon kívül. Szóval jól összerakott cucc.Kapott egykis anti OC-t, 1000/1500-re lőttem be 1075mV-al. Teljesen jó így, game alatt is alig halható, és a hőfokok is barátiak. Jól meg leszünk
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt #38388 üzenetére
Próbáld meg ezzel! Ha így sem megy, akkor ez van sajna.
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt #38386 üzenetére
Winflash bugos ne használd. Csinálj egy bootolhato pendrivot, és arrol dolgozz. Ha gáz van, akkor meg biosban tedd át elsődleges megjelenítőnek az IGP-t, és visszatudod flashelni a jó romot a kártyára, majd biosban visszakapcsolsz PCIE-ra, és menni fog.
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt #38366 üzenetére
Ilyen ez a Dmark biznisz, ha eredményt akarsz kockáztatni kell. 1200-1300 közt kéne mennie minimum annak a GPU-nak, némi feszelős noszogatással, léggel. Volt régebben egy nem túl OC barát Giga 7950-em, az is ment 1240-et egy kis + fesszel.
Mennyi az alapfesze egyébként? Trixx-el is nézted a fesz emelést?
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt #38358 üzenetére
Fesz is kéne neki. Anélkül, alapfeszen tud amit tud.
-
odorgg
addikt
Mekkora az alapfesze a kártyának? Ha esetleg 1,25V-ot kap, akkor azért is lehet olyan meleg. Egyébként csinálhatsz forró vízes, vagy vasaló, tesztet, hogy megnézd minden hőcső rendben átforrósodik e. Ha azokkal nincs gáz, akkor a felületek nem érintkeznek normálisan. + alátét csavarok alá esetleg....
-
odorgg
addikt
Én fizetek inkább használtban +10-20+30k-t generációnként, mint hogy évekig üljek mondjuk egy 7970-en, és mikor majd 30k-t ér, vegyek egy VGA-t 130-ért. Így legalább mindíg van "friss hús" és nem kell azon izgúlni hogy meddig lessz vajon elég a jelenlegi cucc
7970-280x már sosem fog többet érni mint mostanság, mert az exbányászok elárasztották vele a használt piacot. Ugyan ez van a 290-290x-el is, annyi van belőlük mint égen a csillag, meg is látszik az árukon, hál istenMondjuk szívessen vennék már egy NV-t, de amíg használtan átlag 30k-val többe kerülnek mint a hasonló teljesítményű Radeonok, addig nem lesz NV a gépben. (780-780Ti-re gondolok jelenleg)
-
odorgg
addikt
válasz
AeSDé Team #37033 üzenetére
Új, vagy használt?
Ha használt, akkor 2013-as második fél év,( pláne BE verziókkal) és újabbakkal, nagyon sok volt a probléma, (random textura hibák, nem minden játékban, illetve nem bírják a gyári oc-t.). Ezeket érdemes kerülni
-
odorgg
addikt
Arra írtam. Minden esetre akkor valóban érdekes, bár én win 8 al kapcsolatban semmin nem lepődöm meg. Nem véletlen a népszerűtlensége. No de melegedést egy pasztázás meg oldja sztem, és akkor ha dmark, furmark, heaven stabil, küldik is vissza. Játékkal sajnos nem tesztelnek, ezek a Lightningek meg jellemzően BF alatt feküdtek meg anno.
-
odorgg
addikt
Órajel probléma meg oldódott. Szerintem átpasztázzák, és ha dmark meg haeven megy rajt pár órát hiba nélkül, akkor küldik vissza. Win 8 meg simán lehet hibás, nálam sem működött normálisan, elég válogatós konfigok terén sztem. Win7-el semmi gondom, 8-al meg kékhalál, és minden féle fagyás volt.
-
odorgg
addikt
GPU tweak monitorozza, de az a progi egy bughalom, van hogy össze vissza mutogat, meg a frissítési gyakoriság, is csak 1 secre lőhető be. Van hogy el felejt pár secig frissíteni, majd utána pótolja hirtelen a lemaradást.
Am a Mátrixnál a legnagyobb hülyeség, a külön vezérelhető ventilátorok. Amit ráadásul a GPU tweak sem tud kezelni. Ha megpróbálja progibol vezérelni a ventit az ember, akkor az csak az egyik ventire érvényes, a másik továbbra is a bios beállításokat használja.
-
odorgg
addikt
válasz
Repsol600 #36696 üzenetére
Legegyszerűbb, egy másik gépben megnézni. Esetleg bios reset, driver csere, vagy ránézhetsz egy másik PCIE slotban.
Nem hiszem hogy táp, filmezés alatt sem kap nagyobb terhelést, mint amíg életre kel a win. Esetleg egy Prime-ot, vagy linxet rátolhatsz, hátha mégis tápgond. -
odorgg
addikt
válasz
Garsza #36682 üzenetére
"törekedni kell a javítás 15 napon belüli elvégzésére"
Esetemben ez volt már 1 hónap, 1,5 hónap, de a rekordom 3 hónap. Ez mind olyan hardver volt, ami teljesen üzemképtelen volt, tehát sokat nem kellett keresgélni rajtuk a hibát.
Jó tapasztalatom eddig csak PH-s garival volt, ott elküldtem, megkapta, majd küldte a csere terméket.
"És ha megsérül neki valami csavar ófej és gariztatásnál kiszúrják abba is bele kötnek."
Én inkább kockáztatok. Persze küldje gariba, ha életében nem fogott még csavarhúzót a kezében, illetve ha nem bízik a kézügyességében, vagy szimplán nem meri bevállalni a dolgot. Viszont nem árt tudni, hogy annak is vannak buktatói, pláne korrektségben vérszegény, kis hazánkban.
Na ja, Mátrixnál 10 fokot nyertem pl. Mondjuk ezt már újra pasztázta valaki előttem, csak olyan szinten spórolt a cuccal, hogy halvány foltokban tartalmazott csak a GPU, és a hűtő, pasztát.
-
odorgg
addikt
válasz
Garsza #36679 üzenetére
Jogos. Én meg értem, de az adott kisker/nagyker nem biztos hogy ilyen megértő lesz. Olvastam már pár ilyen esetet itt a PH-n.
Ettől függetlenül, a garanciáztatással járó huzavonát én kerülném ha lehet, volt már benne részem párszor. Mindig megszívattak, és ezzel nem vagyok egyedül.
Csak végső esetben gariztatok, ha tényleg döglött már az adott cucc.
-
odorgg
addikt
válasz
Asrach #36670 üzenetére
Ha nem hibázik 100 fok környékén, akkor mit sem ér a gari. A hőfokokra hivatkozva, nem fogják cserélni.
Ezeken nincs még gari matrica, egy pasztázást biztos megpróbálnék.
Ha bejön, akkor probléma letudva, és nem kell esetleg heteket, vagy hónapokat szívni, a hazai hiperszuper garanciális ügyintézéssel... -
odorgg
addikt
válasz
Petyyyyy #36529 üzenetére
Nem új kártya, ha eddig nem hajolt meg, talán már nem fog.
A Mátrix logó világításának csatlakozóját lehúztam a nyákról, mert este filmezésnél pont a szemebe világított.
Mondjuk egyébként is utállom a kék led fényét, és alapjáraton valami kékes fehér színnel üzemel. Ha valami nem túl erős piros lenne, azzal kiegyeznék, de alapjáraton nagyon irritálja a szemem, ez a kékesfehér valami.
(#36548) hadde
Nálam a Mátrixnál a paszta csere 6 fokot hozott. 71-röl, 65-re csökkent a hőmérséklet. Majd kis alulfesz, meg egyedi ventiprofil, és most 59-60 fok a max.
-
odorgg
addikt
válasz
DeadMeat #36510 üzenetére
Jáj, szegény konfig
Engem a hang nem érdekel annyira, csak ne melegedjen. Netezés közben mondjuk szinte néma.
Lőnék, de mostanság mindíg akad valami egyéb elfoglaltság.
(#36511) daveoff
Megvárom míg megjelenik. BF-et sosem veszek többet megjelenés elött, vagy közvetlen utánna. Megvárom a tapasztalatokat, nézek majd pár gameplayt, és eldöntöm kell e, vagy nem.
-
odorgg
addikt
Köszönöm!
AB-t egy hétig használtam, addig tapasztaltam BS-t alulfeszelésre, de ugy általában bármilyen fesz állításra random, és 1x a ventiprofilt sem töltötte be/ indította el. A maradék 2-3 hétben CCC-t használtam csak, és soha nem volt BS, vagy egyéb probléma.
Az igaz, hogy órajel csökkentésre alulfeszeli magát, viszont épp ez a sok órajel/fesz kapu akadályozza meg a 3d-s alulfesz maximalizálását, mert sajnos ha szoftverben lejjebb tesszük a fesz csuszkát, az az összes órajel/fesz lépcsőre hatással lesz, és tuti akad olyan órajel/fesz páros, aminél fesz csökkentésre, BS-el reagál a kártya.
Lényeg az, hogy a kártyák nagy részénél, mint amilyen az enyém is volt, az alap órajeles alulfeszelést el lehet felejteni. Persze biztos vannak olyan példányok ahol ez megy gond nélkül, de feltételezem, hogy ott is elöbb fog limitálni valamelyik alacsonyabb órajel/fesz páros, mint ha csak a 3d-s órajelhez tartozó feszt módosítanánk.
Persze a fenti problémák nagy része, az átlag felhasználóknak nem probléma, mert betesz/használ elven működtetik a vasat. Viszont engem bosszant, a 3d órajel/fesz paraméterezhetetlensége, mert szeretem kímélni a VGA-t, illetve minimalizálni a játék alatti hőtermelést/ fogyasztást, különösen egy ilyen étvágyú GPU-nál mint a Hawaii.
A kedvencem, hogy videó nézés közbe összevissza váltogatja a feszt/ órajelet. De ez miért jó, vagy miért kell? Mert jócskán megugrik a fogyasztás/melegedés, de hogy ennek mi értelme van, azt el nem tudom képzelni.
No fentiek épp ellenkezője a 7xxx-es sorozat, amiket szépen be lehet konfigolni, és az alulfeszes OC sem okoz a többségnek problémát. Ezért tértem vissza, mert ez a megoldás sokkal jobban tetszik, mint a 290-é.
-
odorgg
addikt
Visszatértem
Egész jó kis kártya. Hál isten szereti az alulfeszt is, így a gyári 1,25V helyett, el van 1100-on 1,1V-al is:
A 290 nekem nem jött be, a paraméterezhetetlensége miatt. Alulfeszre folyamat beadta a kulcsot. Memória sem szerette az OC-t,+ fűtött mint a fene, egy Alpenfőhn Peterrel alig lehetett 70 fok alatt tartani. AB-vel nem jött ki jól, ha onnét tuningoltam mindíg jött egy BS vagy fagyás, míg ha CCC-ből tuningoltam, egyszer sem tapasztaltatm ilyet. De a legjobban, a bios szerkesztés hiánya fájt.
Nekem fontos, hogy ne lássam nap mint nap AB-t, vagy Trixx-et és az egyéb csodás tuning szoftvereket, és ezek ne okozzanak galibát.
Ami biosban van az a tuti, az nem okozhat problémát, és nem kell aggódnom amiatt, hogy most épp pl menni fog a ventiprofil, vagy nem, vagy AB akasztotta e ki a hardvert, vagy nem, stb. -
odorgg
addikt
válasz
zovifapp111 #36308 üzenetére
90 felett lenne sok, 70-80 még rendben van. Pláne hogy ha jól sejtem 1,25V-van alapfesznek belőve gyárilag. Azért fűt annyira. a legtöbb 79xx-es 1,1V vagy alatta viszi az 1000Mhz-et, amivel jelentősen csökkenthetó a fogyasztás és a melegedés.
MSI afterburner, ASUS GPU tweake, vagy Sapphire Trixx progikkal tudsz feszültséget állítani. De ha valami olcsósított fesz szabályzós példányt sikerült újítani, akkor nem tudsz mit kezdeni az 1,25V-al.
-
-
odorgg
addikt
A linkelt kép csak a te apródos profilodból érhető el. Mentsd le a képet az oldalról és töltsd fel valami nyilvános képfeltöltőre.
Ha a 28k-s VGA-ra gondolsz, amit találtam ott hirtelen, az több mint gyanúsan olcsó. Ha nincs lehetőség személyes próbára, én nem venném meg. -
odorgg
addikt
Dual,Vapor-X-nél nem a motor hanggal van a baj, hanem hajlamos 2000 felett pörögni, ha nincs beállítva a fesz, nincs profilozva a venti, és úgy nem nevezném halknak, pláne a max 2000-es TwinTurbo II-höz képest.
AC ventijei jók hangban, amiket a VGA-ra tesznek, de ugye szinte a ventik olyanok mint a papír, illetve valami könnyű, elég rugalmas műanyagból vannak, és 2000 felett nem nagyon pörögnek.
Lényeg az, hogy mondjuk egy AC xtreme-et, vagy Twin Turbo II-est, ezek a gyári custom megoldások, nem tudnak überelni hangban. Legalább is, én még nem találkoztam ilyennel.
-
odorgg
addikt
válasz
korcsi #35830 üzenetére
Motorhangja van nagyobb fordulaton, de az a venti ha beleakad az ujjad mondjuk nagyobb fordulaton, akkor mehetsz a sürgősségire kategória, és a kártya max véres lessz kicsit. Míg mondjuk egy Dual-X, vagy Windforce ventinél max egy sebtapasz, meg pár letört lapát lessz a jutalmad. Van benn anyag rendesen, ezért terveztek hozzá ilyen erős motort.
Idővel biztosan kopik a csapágy, és változik a hangkép. Nem tudom, hogy szét lehet e kapni ezeket a ventiket egy újra zsírozásraNem sok DC2 tulaj van itt egyébként, nem volt egy népkártya mint pl a Sapphire, vagy az olcsó Giga, aprón is ritkán bukkan fel 1-1 darab.
-
odorgg
addikt
Vasárnap még nem volt csapágyas, akkor még nálam volt. A Bányászatról meg annyit tudok, hogy létezik, de soha nem próbáltam. A "csörög-zörög" megjegyzést, sztem az AC-hez képest írta. Ennek tényleg 0 hangja van, de ugye ez elvárható, egy szinte csak hűtésekkel foglalkozó cégtől. ASUS-nál a motorhang jelen van nagyobb fordulaton, de alapjáraton én nem halottam, pedig ha nem játszom, a házventik le vannak kapcsolva, és a gép 50 centire van a fejemtől kb.
Az a baj az AC ventije az "etalon", viszont ahhoz képest minden coustum hütős venti hangos lessz a srácnak, mert azok nem 2000-es max fordulatra vannak tervezve. Az első szériás Sapphire 7870-eken meg bőven tulméretezett hűtés volt, azért tudott halk maradni.
No meg ugye ez egy 7970, ahol átlag 100Wattnyi + hőt kell elvezetni. -
odorgg
addikt
válasz
korcsi #35825 üzenetére
AC ventik nem is nagyon peregnek 2000 felett, és nem túl erős/nehéz műanyagból készülnek épp ezért halkak. ASUS ventijei bőven mennek 2000 felett, illetve nagyobbak, nehezebbek, ezért erősebb a ventik motorja/hangja is.
10% az alap fordulat, fogalmam nincs az hány RPM de alapon néma az biztos.
Bár most nem is értem mi igazán a probléma, alapon hangos, vagy terhelés alatt, vagy mindíg?
Ha alapon van baj a hangjávall akkor GPU twake uninstall, és CCC overdirve-ban alapértemezések vissza állítása, mert tuti hogy a twake kavar be. -
odorgg
addikt
válasz
korcsi #35822 üzenetére
Mint írtam már, ennél csak hangosabb gyári hütőket hallottam eddig. 7970-böl ref, Windforce, és Dual-X et volt alkalmam meghalgatni. Másik 3 tekercs ciripelős problémával is küzdött, ami szerintem sokkal idegesítőbb, mint akármilyen venti hang.
Venti fordulaton lehet állítani, akár arra is hogy 50-töl emeljen. Tweak meg talán a droppolt feszt mutatja, mondjuk én sosem használtam. Hőfok ház függőek is, de nem rosz a 65 szerintem, nálam pl 2db 23cm-es 700RPM-es+2db 12cm-es 1000RPM-es venti dolgozik a házban.
-
odorgg
addikt
válasz
Sondi1986 #35805 üzenetére
Tápos topik, mielött moderáció lesz!
Minőségi 600-650W-os bőven elég 1 kártyához.
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #35601 üzenetére
4,5Ghz-en anélkül is elég volt, illetve előzőleg indokolatlan akadásokat okozott BF4-ben DX alatt. Nemtudom hogy ez a hiba megszűnt e, majd ránézek.
Minden esetre, örülök hogy a Mantle összeszedte magát, és működik rendesen, bár az előzőleg beígért teljesítmény növekedésből semmit nem látok. A Minimum FPS-ek is még mindig ugyanolyan gyatrák mint DX-el. Szóval sok értelme BF4 alatt jelenleg számomra nincs. -
odorgg
addikt
Restartoltam, bekapcsoltam a HT-t, és az fps dropok megszüntek
-
odorgg
addikt
válasz
Rabbitf_24 #35591 üzenetére
-
odorgg
addikt
7970-el még mindíg indokolatlan FPS droppok vannak Mantli alatt
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35488 üzenetére
Sok sikert, de gyanítom gari lesz a vége.
-
odorgg
addikt
Most épp alulfeszelősdit játszom, és 0,993mV-nál 1000Mhz-es GPU-val elértem arra a pontra, ahol már nálam is képhibák vannak BF alatt.
Viszont 1,025V-al megy szépen 1000-en, és a konfig fogyasztása 300W alatt marad játék közben is, 250-280W közt ingázik.
Utoljára egy 7850-el mértem 300W alatti fogyasztást -
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35478 üzenetére
14.1-el is tökéletes a BF. Telepítés előtt viszont uninstallálni kell az előző drivert, mert különben okozhat pár bugot. Mondjuk ezt érdemes mindíg megcsinálni, baj nem lehet belőle.
Egyébként Mantle alatt is hibázik a VGA?
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35472 üzenetére
Csataliszt only
(#35471) HSM
Nekem volt néhány: MX440,7600GT,8800GT-GTS-GTX,9800GT-GTX-GX2,GTX260-280-285-295,460-480,580,680.
És találkoztam nem kevés hibás driverrel is. Viszont mostanság a sok "hit térítő" kiborít, akik terjesztik a hülyeséget, és 0 tapasztalattal alkotnak véleményt mindenről
(#35474) Petyyyyy
Használj ingame Xfire-t, és fűszerezd meg egy kis Origin-nel, majd GO BF3-4, és tapasztalsz hibát garantálom
Nem mindíg okoz hibát, de sokszor okozhat. Én inkább kerülöm, főleg mióta BF-elek. Mondjuk COD4 sem szerette..
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35468 üzenetére
Azé Lightningot már nem nagyon kell tuningolni. Nálam Afterburner anno a "tökéletes" Nvidiával is fagyásokat okozott már BF3-ban, főleg az OSD miatt.
Szóval biztos vagyok ben hogy AMD-nél sem tettek csodákat a program írói, ha már egy "megbízható,hibátlan"
Nvidia kártya alatt sem tudtak stabil működést produkálni.Én speciel nem ajánlom a használatát, és a rossz tapasztalatokra alapozva, ez, és az ilyen típusú programok az elsők, amik baj esetén repülnek a gépről. Mondjuk amióta van bios editor, egy sincs fenn.
G15 van egyébként nekem is, azzal sosem volt probléma az OSD monitorozással, jól működik AIDA-val.
-
odorgg
addikt
válasz
Rabbitf_24 #35431 üzenetére
Mind azért nem volt hibás az olcsósított szériábol, de elég nagy része igen. Minden esetre ha ilyeneket tapasztalnék, gariztatnám a VGA-t. Nem hiszem hogy akármelyik BF játékos szívesen használná így.
Egyébként ha a többségnek textura hiba mentesen működik a game, akkor sztem nem lehet driver probléma.
(#35435) Sontir Fel
Nyugodjál meg, ZŐŐDségeket beszél. Van pár ezer hibás AMD és NV VGA is a világon, ebből az következik, hogy az összes AMD sz.r..
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35406 üzenetére
Nálam Dmark alatt volt ilyen utoljára, mikor 1300Mhz feletti GPU-val 1600Mhz feletti memóriával akartam tesztelni.
Valamiért akkora GPU órajelen nem stabil a memória 1600Mhz felett, míg mondjuk 1100-as GPU-val elszaladgál a memória 1700-on is lazán, hiba mentessen.Küld el gariba, hibás a vga, csak ugye Ipon szeret hetekig rajt ülni a hibás termékeken, hogy érezze a vevő a törődést, és az életbe ne vegyen ott semmit még 1x
Szóval eltarthat egy darabig mire dűlőre jutsz velük.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35400 üzenetére
Sosem produkált még ilyet nálam, 1100/1500-ön tolom pedig 1,13V-al. Én VGA-ra szavazok.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35233 üzenetére
Kösz az infót, HT offal is ugyan az a helyzet. Maradok DX-en és Win7-en is akkor egyenlőre, majd csinálnak vele valamit idővel, reméljük.
-
odorgg
addikt
Intel procival kb ugyan ugy megy mint dx-el, átlag biztosan 60fps felett van, viszont az egyenletesebb frametimok miattt sokkal simábban fut.
Viszont néhány esetben indokolatlan FPS droppok vannak (20-30FPS) amit nemtudok mire vélni, és dx-nél nincs ilyen. HT-val ugyan úgy akadozik néha. Talán a Win7 miatt van, lehet rápróbálok a 8-ra megint,pedig nem sok kedvem van hozzá
-
odorgg
addikt
Hát ez az, hogy be akad néha, és hiába van 200FPS rohadt zavaró nekem! Sokan szerintem észre sem veszik, úgy ahogy a mikrolaggot sem, vagy egyszerűen megszokják.
Win8-on lehet jobb a helyzet, de nekem 7-es van. Ha egyszer lesz Mantle driver, megnézem azzal is HT-val, hátha megszűnik a jelenség.
(#35206) daneeeeee:
Támogatni fogja a 7000-es szériát is, már az elején
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #35200 üzenetére
Több kártyás rendszernél azért is vannak akkora teljesítmény ugrások, mert nincs CPU limit Mantle alatt.
Frametimeok egyenletesek lesznek, én már azzal is elégedett leszek. Ezek miatt van a borzalmas mikrolagg, amivel már tele a hócipőm, bár legutóbbi patch óta mint ha normalizálódott volna a dolog, mert nem annyira látványos mind eddig.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35196 üzenetére
Nálam is megy szépen 13.12-vel, mióta offoltam a HT-t azóta a fél másodperces laggok is megszűntek.
1100/1500 64-es szerver (Shanghai) ultra,90-es fov:
2014-02-01 15:01:31 - bf4
Frames: 41481 - Time: 600000ms - Avg: 69.135 - Min: 44 - Max: 110 -
odorgg
addikt
Gyári coolerrrel normálisak a hőfokok?
Memóriákra nem kell paszta, ahhoz vannak a pötöm bordák meg a hővezető ragasztó, de ha a gyári VRM-Memória hűtés elfér a hűtő alatt az a legjobb. Ha gyári hütővel normálisak a hőfokok, akkor próbálj több pasztát tenni az AC alá, mert nem fekszik fel rendesen a GPU-ra, ezt okozhatja feletébb egyenletlen hőátadó felület a hűtőn, vagy valami alkatrész eltartja a bordáta GPU-tol.
-
odorgg
addikt
Furmark stabilitás tesztre nem jó, fogyasztás is game alatt érdekel, amikor a többi alkatrész is terhelve van, nem a desktopon, amikor csak a VGA izzad. Én bízom egy 1100/1500-ben legalább de majd meglátjuk.
Viszont a gyárilag boostos, 1,25V-al megáldott VGA tulajokra, itt is nagy órajel esések várnak. -
odorgg
addikt
Én márcsak azért is várom a mantlet, mert kiváncsi leszek mit fog művelni a 7970-el, aminél a TDP limit kilőve biosban, és DX alatt 60 fok a max. Pl +30% terhelés a GPU-n, mit fog jelenteni fogyasztásban, illetve hőtermelésben, és mennyire lesz hatással a tuning potenciálra?
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #34969 üzenetére
Mantle jobban terheli a hardvert mint a directx, szóval ha utóbbival nem stabil a VGA, akkor Mantle alatt még elöbb meg fog feküdni elvileg.
Kiváncsi leszek mit fog mutatni, ami a directx alatt kitesztelt OC órajeleket illeti, mert Abu szerint lesznek nagy meglepetések.
+45% teljesítmény növekedést ígérnek BF4-ben directx-hez képest. Ha ez igaz lesz, akkor el sem gondolkodok a kártya cserén mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce GTX 1070 Windforce OC 8GB GDDR5
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest