- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz Haffner1986 #34591 üzenetére
Nem lehet unlock-olni a 7950-est 7970-essé!!!
Ha elolvasod a fórum topicot amit linkeltél ott is erre a következtetésre jutnak.
A topic indítója vagy 20-30 db 7970-es BIOS-szal kipróbálta a kártyáját és nem sikerült egyikkel sem!Az egy álhír amin felbuzdultál!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
daneeeeee
aktív tag
Bocs az off-ért de Steamen most 700Ft a 3DMark
-
HSM
félisten
válasz Haffner1986 #34596 üzenetére
A hőfokokat ELLENŐRIZNI kell, merre változtak és hogyan, különben semmi nem derül ki az élettartamról.
-
Repsol600
addikt
válasz Haffner1986 #34593 üzenetére
MSI Afterburner, vagy Sapphire Trixx-el be tudod állítani.
-
Haffner1986
csendes tag
válasz BullKoxa #34592 üzenetére
Aha értem és ezeket az értékeket mivel állítottad be ugyértem melyik programmal és ezt valahogy be is lehet állítani ugy hogy ne keljen minden egyes ujrainditás után ujra beállítani?
És kb mennyt növel ez teljesítménybe mondjuk játékokba kb hány fps +?
Bocs a sok kérdésért ![ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
válasz Haffner1986 #34591 üzenetére
Hello! Nekem 7950 VaporX-m van , 4-5 hónapig volt rajta 7970-s bios És azzal sokkal jobban melegedett a kártya! Főleg a VRM rész. Ezért most szépen megy a gyári Biosal 1100/ 1420 -n 1.060 V l. Ami nekem tökéletesen megfelel a hőmérsékletek a normál értékek közt maradnak. Menne ez jobban is 1170-1180 körül de nem erőltettem a magas hőfokokat.
[ Szerkesztve ]
-
Haffner1986
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek akkor szerintem hagyom így végülis így is megy minden frankón
Kellemes ünnepeket! -
Petyyyyy
addikt
válasz Haffner1986 #34587 üzenetére
Akkor úgy fest lemaradtam. Nem követtem a témát, de már a legelső felvetéseknél az volt az info, hogy itt nem műxik. Tévedtem.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HSM
félisten
válasz Haffner1986 #34587 üzenetére
Ha rá is tudod tenni, nem érdemes. A 7950-re került GPU 2048 shaderrel már torkosabb lenne, mint egy 7970, cserébe a 7950-eken lényegesen gyengébb tápkörök szoktak lenni. Inkább húzd fel olyan órajelre, amit jó hőfokkal bír, és máris nem kell BIOS-al szenvedni ugyanazért a sebességért kétes módszerekkel.
Szerk.: Látom Sapphire Flex karid van... Arra semmiképp nem tennék 7970 unlockot, nem túl izmos a VRM-je. Jó, de éppen elég 7950-ként alá, nem is szoktak azok a kártyák nagyon brillírozni tuningban sem, éppen ezért. Ha 7970 sebesség kell, kell egyet vadászni apróról vagy boltból... Nem véletlen kerültek azok a ~10-15%-al gyorsabb karik anno 20-30%-al többe.
[ Szerkesztve ]
-
Haffner1986
csendes tag
válasz Petyyyyy #34586 üzenetére
Köszi de akkor pl ez mi?
http://www.overclock.net/t/1275384/atiflash-experimental-unlocking-hd7950-to-hd7970-card-spits-back-you-gay-with-smiley-face/10
Ha legörgetsz az oldal közepére gpu-z képekkel ilusztrálva van a külömbség és az bizony 7900 széria a képen nem 6900 és csomo ilyen oldal van csak ugye az angol tudásom szerény és gondoltam itt majd kapok válaszokat szép magyar nyelven.
Azért köszi![ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Haffner1986 #34585 üzenetére
A shader unlock bios cserével csak egy kategóriával lejjebb működik (6950/6970). Azt hiszem akkor ezzel rövidre is zártam a többi kérdésed.
-
Haffner1986
csendes tag
Sziasztok!
Biztosan leírtátok már ezren de sajnos a több ezer hozzászólás között nem találtam pontos választ a kérdésemre ugyhogy felteszem!
Van egy saphire hd 7950 oc flex edition kártyám aminek a gyári adatai a következők:
gpu clock 925
memory 1250
shaders 1792
Olvastam hogy rá lehet tenni a hd 7970 nek a biosát és az feloldja a lezárt shadereket a kártyában igy asszem 2048 ra feltolja a shadert ami lényegesen megdobja a kártyát meg az órajeleken is dob egy kicsit de ez mondjuk nem olyan fontos mert azt eddig is megtudtam csinálni.
A kérdés az hogy ez valóban lehetséges-e,ha igen akkor pontosan melyik biost lehet erre a tipusa rátenni és pontosan hogyan és persze ez mennyire röviditi meg a kártya élettartamát?
Ha egyszerre sok a kérdés vagy esetleg láma bocsássátok meg nekem de azért vagyunk itt hogy segítsünk egymásnak köszönöm előre a segítségeket és persze boldog karácsonyt mindenkinek előre is ![ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz X Factor #34582 üzenetére
A 7000-es memo órajel miért is a legjobb a mindennapokra? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszra, csak mert a sávszél 6000 Mhz körül is bőven elegendő, és számottevő gyorsulást nem hoz az órajel emelés.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy volt már de nem találtam.
Használ valaki 120-144Hz-s monitort 7970-el ? és ha igen működik dual dvi kábellel vagy csak dpi-vel ?
Köszönöm -
Attix82
addikt
válasz X Factor #34577 üzenetére
Mérés amit mutat.
Elindítod a játékot, amit látsz éppen belerakja a VRAMba , ezt látod mérésben is. Játszol tovább picit növekszik a VRAM használat mert megjelennek VRAM-ba az új látnivalók...
PL 1.5 GB VRAMod van, amikor beléptél a játékba látsz 1.3 GB-ot, haladás közben felmegy 1.5 GB-ra viszont valószínű, hogy kitörölt már adatot és helyére másikat tett. Viszont ha a kamera rögtön az elejére ugrana és azaz adat kellene amit kitörölt, akkor bizony leesik az FPS míg újra betölti a VRAM-ba a rendszermemóriából.
Amikor volt 1 GBos HD5870-em, BF3 1680x1050 ultra beállítás forduláskor akadt, mivel ami látható volt a fordulás / kameraváltás után akkor tette bele, így 30 fpsről leesett 5-re majd újra 30 fps.
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Ma beléptem a klubba egy PowerColor HD7950 3GB GDDR5 (V2) kártyával.
Egyelőre megnézem mit tud alapon, BF4 lassan lejön Origin-en.
Leszedtem a legfrissebb drivert hozzá.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
X Factor
addikt
Ez nem Abu véleménye
Így műkődik a memória használat egy vga-n, már régen is több helyen írtam h. az AB értéke se azt jelzi, h. mennyit "használ", hanem h. mennyi van most elfoglalva, hogy annak mekkora része valós használt adat, vagy egyfajta cache azt általában azok tudják, akik a játékot készítik.
Ha csak 2 Gb van, és teleszemeteli, akkor mi marad annak, ami fontos, aktuális adat..
Törli azokat amiket legelőször írt bele és annak a helyére helyezi. Hasonlót képzelj el mint a windows gyorsítótárazása. Van 4giga ramod, task manager majd azt írja h. 300mb szabad, mert 1 gigát használsz a többi meg gyorsítótárazott, amint vmi olyan applikációt elindítasz aminek szüksége van a lefoglalt memória területre, akkor azt a rendszer egyből felszabadítja neki.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
=HG=
addikt
válasz X Factor #34572 üzenetére
Persze! Minden mást szoftveresen mérünk, de ez nem bizonyít semmit, mert kifut a 2 Gb-ból...Tudom, jön Abu véleménye, hogy teleszemeteli a memóriát a játék... Csak egyet jegyeznék meg: Ha van 3 Gb-od, akkor addig bármit szemetelhet a progi, még mindég van szabad hely a valós adatoknak.. Ha csak 2 Gb van, és teleszemeteli, akkor mi marad annak, ami fontos, aktuális adat.. És lehet elméleteket gyártani, de ez valós mérés, eddig is ezt a progit használtuk annak bizonyítására, hogy kevés az 1Gb például egy 7850-es karinak... Akkor most miért nem lehet elfogadni ugyan annak a proginak a mérési értékét ?
És szintén Abu hozzászólásából kiragadva, hogy addig használja a memóriát a kártya amíg van szabad hely, akkor miért nem írja tele a 3 Gb-ot? Miért csak 2,3-2,4-ig ?(#34573) ricshard444 : Én nem állítom, hogy tuti nekem van igazam, csak én ezt így gondolom...Elég logikus szerintem...Bár nem biztos, hogy igaz..
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz ricshard444 #34570 üzenetére
Nem sírnak, csak leveszik 2x-esre az AA-t ! (Mert az úgy is jó) És benne maradnak a 2 Gb-ba.
Ez BF4 multi volt....
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #34569 üzenetére
Amúgy is ha kevés lenne evidens, hogy a GK 104 topikban csak a sírás menne, pedig ott is durván tolják a BF4-t.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz fatal1ty1984 #34568 üzenetére
Most teszteltem, miért nem lehet elhinni?Nem voltak hibásan megjelenő textúrák, nem voltak késöbb betöltődőek és nem volt akadás sem /CF-rel Single-ben igen, de 1 kártyával az nem volt jelen ergo CF specifikus hiba/
A mérés az semmit nem ér, 1800MB-t (illetve 3600-t 2 kártyával) írt 150%-n és szétlaggolta magát az egész és hiányoztak textúrák.Ettől függetlenül én nem vennék már 2 gigás kártyát semmiképp, mert nem 1 helyen megtudtam enni, de BF4-ben elég 1920-ra 100% + max grafhoz.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
daveoff
veterán
válasz ricshard444 #34561 üzenetére
Én még annyit hozzátennék, hogy FullHD-ig elég a 2Gb, felette már nem.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Doom83
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Megoldodott a probléma! Új oprendszert raktam fel és minden tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
A VRAM témáról kár is beszélni. Emlékeztető VRAM használatról.
-
ricshard444
veterán
válasz fatal1ty1984 #34560 üzenetére
Még mindig nem fogy el a 2 giga, most teszteltem 7870 CF-t, 100%-s Resen tökéletesen elég a 2GB még Multiban is.
Ellenben más játékokban /pl Total War és COH 2/ és 150%-n BF4-ben is kihalt a 2GB.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Gyurma23
aktív tag
Én nekem egy tahitis 7870-em volt azalatt hibátlan akadásmentes volt a game, 1hete vettem egy sapphire 7970-et igaz még jobb lett csalódni nem fogsz jól fog menni a játék én ultrán tolom a 7870-en annyi volt a különbség hogy csak 2x-es szűrő volt itt ezzel pedig 4x.....
-
FaTHI
őstag
Srácok gtx680-ról váltanék Amd7950 Flex with boost+egy kis Kp karira. Én leginkább BF4-el nyomulok, ott hogyan mennek ezek a karik? microlag stb. van, vagy szépen muzsikálnak ezek a karik bf4-alatt? Milyen minőségben tudnám futtatni?Eköre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #34554 üzenetére
Vagy ez szimplán Load? Valaki írhatna valami leírást a képekről szvsz
Vannak dolgok...
-
Maotun
őstag
válasz Repsol600 #34550 üzenetére
asus GPU tweak megpróbáltam szép fokozatosan alulfeszelni, sőt van egy energiatakarékos beálítás is 1-c fokot nyertem .... ami semmi .Lehet szarul van feltéve/pasztázva a gyári hűtő? újra pasztázzam , vagy törödjek bele a 75c fokba ? ez mennyiben befolyásolja a kártya élettartamát?
-
Raggie
őstag
simán indokolja a nem visszavett órajel!
Nekem ha pl elindítom a WoT-ot és aztán lecsukom tálcára de háttérben megy, akkor a kártya kihasználtsága visszaesik 0%-ra de az órajelek maradnak magasan és simán felmelegszik ilyesmi hőfokokra a kártya 1 óra alatt.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Zsohi
őstag
válasz Doom83 #34535 üzenetére
Nekem ez inkább valamiféle vírusnak tűnik, mivel ha csak nem venné vissza az órajeleket az még nem indokolna ilyet. Azt mondom, hogy elsőként rakjad bele a kártyát egy másik gépbe és nézzed meg, hogy mi történik ott, vagy ha ez nem lehetséges, akkor húzzad újra a rendszered, esetleg próbáld meg kiirtani.
ui: A feladatkezelőről is dobhatnál fel képet a teljesítmény és a részletek fülről.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Doom83
tag
válasz fatal1ty1984 #34537 üzenetére
Oké csinálom.
BIOS felrakást menetét letudnátok írni?
Köszönöm!
-
Gyurma23
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #34539 üzenetére
Akkor ne foglalkozzak a Catalyst-al? GPUz szerint megvannak az emelt óra jelek.....
-
Repsol600
addikt
válasz Doom83 #34536 üzenetére
Próbáltad már a drivert lepucolni és újrarakni? Esetleg másik drivert? Szerintem próbáld meg ATIman Uninstaller-el lepucolni a driver és újrarakni.
Vagy valami módosítgatott bios van rajta, szal én egy bios cserét is csinálnék, ha az új driver nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
Doom83
tag
válasz fatal1ty1984 #34531 üzenetére
Köszönöm!
Akkor megnyugodtam
Remélem minél hamarabb megírják -
hdekakas
senior tag
válasz fatal1ty1984 #34523 üzenetére
Először csökkentettem a feszt, ami után 2 perc alatt kifagyott a játék.
Ebből felismertem a hibát, növeltem 1,225-re, és most bő 2 óra CoD Ghosts-ot kibírt. Remélem így is marad.
Az Aida64-ben amúgy mire valók a stability tesztek? Mert hogy direkt 1200-as órajellel és 1,050 fesszel próbáltam , de simán csinálta a tesztet vagy 10 percig mire aztán meguntam és leállítottam. Szerinte stabil a cucc, pedig szerintem meg a Mariot sem tudtam volna betölteni ilyen beállítással. -
Doom83
tag
Sziasztok!
Problémám sajnos ugyan az...
Mégpedig a magas hőmérséklet lapon!Sapphire HD 7970 Dual X kártyám van, alapon a hőfok 61-62 fokos volt, Lecseréltem a hűtőjét :
prolimatech mk-26 multi-vga-cooler-re képeken illusztrálomJelenlegi hőfok 60 fok
Létezik ilyen 2 fokot csökket csak!
Írjon már egy hozzáértő, nagyon megköszönném!
Bár at hozzáteszem játék közben sem megy feljebb...
Az érzékelő jó mert a PC ház oldala nincs felrakva és megfogom a hútőt a vga-n akkor forró[ Szerkesztve ]
-
-
hdekakas
senior tag
Aida64 alatt 1.191 a max fesz. Akkor az 1.207 az kevés?
-
Petyyyyy
addikt
válasz Maotun #34516 üzenetére
Az a 4° szerintem nem vág földhöz. Ha mégis, akkor házszellőzéssel megfoghatod a diffit és a tiéd is lehet <=71°. Max. egy-két héten belül az én masinám is egyben lesz egy Z11 Plusban, mindenképp beugrok a hőfokokkal majd.
Szerk: Auto ventivezérléssel kaptad a 75-öt, ugye?[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Ja, elírtam, 1565 a memória. 1600 felett már percek alatt kifagy.
Akkor próbálkozom...
Nincs valami könnyebb módja kideríteni hogy stabil-e, csak hogy minden órajel állítás után 1,5 órát játszom? -
-
hdekakas
senior tag
Játékok közben kábé óránként kidob, hogy "xy hibát észlelt ezért leáll".
Mit kellene a tuningon még módosítani?
7970: 1150/1665, 1,207 fesz
A Heaven Benchmark-ot meg majdnem 2 órán keresztül futtattam, és ment szépen. -
R3laX
addikt
válasz Rabbitf_24 #34507 üzenetére
13.12 WHQL-el nekem tök ugyanúgy fut minden 7950-el. Mióta bios-t cseréltem semmi gondom.
-
Maotun
őstag
SZiasztok!
Asus matrix platinium 7970 vga. alapon nincs húzva Bf4 közbe 75c fokos ez rendbe van így nem meleg picit? -
Zsohi
őstag
Egyenlőre még nem rakom fel, majd ha lesz teljes change log akkor talán, mert a 13.9 jól megy.
-
Zsohi
őstag
Nahát nahát, már igen csak ideje volt.
-
Panky
tag
válasz ricshard444 #34502 üzenetére
Aha valóban. köszi
-
Panky
tag
Most hogy nyitva van a gpu-z, észrevettem, hogy a memória órajele 1400-ről néha visszamegy 1250-re (pár másodpercre, a leghosszabb talán fél perc volt), mindez netezés közben, ezzel egy időben a VDDC 1,242-ről visszament olyan 0,947-re, majd visszaállt. Ez normális vagy aggódjak? Csatolok képet, ott látszik miről is van szó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest