-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
MSI hivatalos válasza?
Tegye már fel azt a szájba lökött MSI Afterburner-t, és ne essen már le a gyűrű az ujjáról, ha a gyárilag 1150/6000 órajeleket vissza kell venni... Eddig leveleztem velük, és ez volt részükről a lényegi válasz.
Az más kérdés, hogy menet közben kiderült, ez a kártya tudja a gyári értékeket, de azért kíváncsiságképpen végig akartam vinni velük a levelezést, mégis hogy állnak a témához.
Hát így.Soha többet MSI.
-
R3laX
addikt
válasz
atomanti19 #33675 üzenetére
Veszem, csak jó áron
.
-
-
Valaki irhatna milyen a mantle
Nem birom mukodesre birni a gepet igy kimarad nalam
Akkor fatality miert irta 15 perc?
Vagy valamit akkor en neztem rosszul.
-
WaterWawe
őstag
válasz
atomanti19 #33690 üzenetére
Teljesítményével semmi gond nincs, de sajnos sok a textúra villogás és a driver által okozott hibák. Nem tudok végignézni egy youtube videót anélkül hogy ne villogna a fejléce. NV-nél ilyenek sosem voltak. Na meg jó áron is veszem a jövendőbeli kártyáimat.
-
Repsol600
addikt
válasz
BullKoxa #33681 üzenetére
Cseneles: Az enyém 54% de én már ennek nem hiszek, volt 2db 7870-es kártyám is az egyik 83%-os a másik 65%-os volt és a 65%-os 1220-at ment és még feszt is lehetett volna adni neki, a másik még 1200-at se ment max fesszel.
Egyébként 1100/1500-on próbálgatom most, Ab-ben 1,175V van beállítva, de GPU-Z szerint, 1,100-1,010 V kötött kap és így gond nélkül lement kb 30perc Heaven, és kb 45 perc BF 3 maxon.
Talán ezt tudja majd stabilan hosszabb távon is...
-
WaterWawe
őstag
válasz
fatal1ty1984 #33684 üzenetére
Na, akkor majd holnap megnézzük hogy milyen, bár nem sokáig maradok AMD-s kártyánál.
-
fatal1ty1984
őstag
Rendering Battlefield 4 with Mantle -15 perc és kezdödik
-
Cseneles
őstag
válasz
ricshard444 #33680 üzenetére
Nekem meg felelt amennyi idom volt jatszani! Viszont elboldogult full hd felbontas mellett minden jatekkal maxon! Most vagyok dilemmaban mit vegyek... El alltam a vadarlastol IPON os Lightning-tol es 30 napot ulnek a penzemen
Pedig fel ajanlottam nekik ha rafizethetek egy masik kartyara akkor naluk koltom el a penzt, erre azt irtak az masik igy eloszor varjuk meg a 30 napot ami le van irva... En meg mobdom rendben, mas is tud orulni kb 100000ft nak!
-
-
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Csatlakoztam én is egy Gigabyte HD 7950 WF kártyával.
Eddig minden rendben van vele, most tesztelgetem mit bír.Esetleg valaki tudna adni mhz/V adatokat lehetőleg átlagos tuning képességű érdekelne viszonyításhoz...
-
erkxt
tag
S.O.S
Van egy Asus 7950 em. Szeretném legalább 1 Ghz-re húzni . Asus Tweakkal próbáltam ,csak az órajelet emeltem 1 ghz re de játék indítása után kifagy. Néztem videókat ,de nem értem mi a hiba.
Próbáltam a feszültséget is emelni úgy is fagy. Azt írják fesz emelés nélkül is simán megy 1 ghzen.
Ki hogy csinálja?
Tud valaki sos ben segíteni?Ez a játék ami akad Dishonored . Már a kezdő videó is akad.
Raktam fel új videokártya drivert is. de ugyan az. videokártya órajel emelés a legkisebb mértékben is játék kifagyást eredményez. Új gép új rendszerrelAsrock 970 Extreme 4
AMD FX 6300
Kingston 2x4GB DDR3 1600 MHZ Hiperx Blu
Samsung SSD 840 120 GB----Windows 7 Ulti. 64 bit
Seagate 2TB 7200Rmp 64 mb
ASUS 7950 3 GB DDR5 DC2T V2
Cooler Master T4
Cooler Master HAF 922
Cooler Master Thunder 600W -
MM
őstag
válasz
fatal1ty1984 #33658 üzenetére
De igen, én is sokáig ide irkáltam - megszokásból, és mert nem tudtam, hogy van külön R9280X topik...
Szerintem fölösleges volt az új (és ezzel nem vagyok egyedül), sok dolgot le kell írni még többször, de attól még így marad...
-
7970 mérés utolsó fázisában még ránéztem 4K-ra felskálázva hogyan fut High-n élsimítás nélkül a BF4.
1200/1800-n már egész izmos értékeket mutat a dolog 1 kártyához és ilyen "felbontáshoz" képest képest, jó kis cucc ez, egyem megBe is dobom a tesztbe 150% + 4x MSAA-val + High-n AA OFF 200%-n
-
HeZzZ
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #33655 üzenetére
százalékokban ki lehet számolni arányosan fog az fps is csökkeni a legtöbb esetben
-
Rabbitf_24
addikt
Még toltam egy kis aláfeszelés projektet. 1,075V-on is elmegy mindkét kártya 1000MHz-es GPU-val. Minimális teljesítmény csökkenéssel óriási zaj és hőtermelést lehet megúszni. 1,050-en már nem volt stabil. Kérdés az lenne, hogy ha esetlen 950 MHz-en elmenne 1,050 vagy esetleg 1V-on, akkor azt még meglépjem? Mekkora teljesítményt buknék ezzel?
köszönöm. -
d3lete
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #33652 üzenetére
mert tahiti
-
sixpak
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #33650 üzenetére
-
d3lete
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #33646 üzenetére
Nem mert az előbb ment 98% on és kb 10 perc utánn visszaált megint 60% ra az usage.
-
odorgg
addikt
válasz
d3lete #33643 üzenetére
Én feladom
Egyébként ez a kártyád topikja! Sok szerencsét..
-
d3lete
aktív tag
Ja most meg olyat csinál a kártya ,hogy ha úgy gondolja 98% járatja a gpu-t és van bf3 be 80fps-em átlagosan. Ha rájön az 5 perc akkor 60% on dolgozik és van 50 fps-em. Ezt valahogy ki lehet küszöbölni?
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #33630 üzenetére
Az akkor valami durván cicnogós példány lehetett, vagy a tápod nem szerette. Nálam is "cincog" finoman a refi, de messze megelőzi hangerőben a hűtés 30-35% felett.
Ugye ha nem hallja a z ember, akkor nem is zavarja.
A DC2-n más komponensek vannak, úg tűnik az nálad akkor jobban passzol a többi cucchoz.
-
odorgg
addikt
válasz
d3lete #33637 üzenetére
"Milyen grafikai beállításokkal játszol? Drivert cseréltél már?"
Elöszőr is válaszolj a feltett kérdéseimre
Az is érdekelne hogy folyamatossan alacsony az fps, vagy csak néha esik le? Más gameknél van e gond?
Processszor kihasználtság milyen, mikor fps drop van? Friss e az os, mert adatlapodon NV van? -
odorgg
addikt
válasz
trufa12 #33631 üzenetére
Amiről szó van, az nem kontakt hiba. A rosszúl szigetelt tekercsek nyávognak.
(#33632) d3lete
Milyen grafikai beállításokkal játszol? Drivert cseréltél már?
(#33634) zack
Felesleges babrálni, mindenre elég a 226W-340W-os intervallum. Dmarknál limitálhat max, ha 1,3V feletti feszekkel próbálkozol. 24/7-es oc esetén meg koppig húzod az erre vonatkozó csuszkát az adott szoftverben, és tuti nem foglya lejebb venni a VGA az órajeleket emiatt.
-
zack
nagyúr
De sokan válaszoltak a kérdésemre.
-
trufa12
addikt
válasz
d3lete #33632 üzenetére
Szintén zenész
Szóval akkor nem értem mi a gondod a vga-val
én kb 4 ghz-en hajtottam fx8320 al, tökéletesen vitte a BF3 at.Bár ez driver függő is lehet.
Mert pl mostani driverrel sima (opengl tesztben v mi az mint pl cinebench , vesztek 50 fps-t )míg az előzővel 138 fps-t ért el a vga a progi szerint
most olyan 90... -
trufa12
addikt
válasz
odorgg #33630 üzenetére
Ez lehet kontakt hiba is, nekem is jó múltkor ugye már el kezdett ciripelni , új alaplap, proci , lehet valahogy mozdult kicsit v akármi, vagy az hogy még teljesen új volt a slot a lapon, de párszor még szét szedtem össze raktam a gépet, és ez megszűnt. (vagy ha van is full terhelésnél nagyon minimális közelről ha hallatszik )
-
odorgg
addikt
Nekem is a ref szeretett cincogni, és alulfeszelés ezen sokat javított. Jobban zavart a cicergés, mint a hütés hangja. A ventik hangját már megszoktam, de a sípolást, ciripelést nem tudom elviselni, nagyon zavaró, idegesítő!
Hál isten a mostani DCII abszolút nem cincog, sípol, még magas FPS esetén sem. -
trufa12
addikt
válasz
d3lete #33628 üzenetére
Nem értem ...
nekem volt tahiti 7870 em utran vitte a bf3 at 80 fps-el fhd ban
Én mondjuk nem néztem hogy kihajtja e a kártyát, de gondolom kihajtotta mert azt sem tudta hová süvítsen a venti .
pl afterburner progiban nem 20 a max, ott 50
ámbár lehet a te vgadra 20 % van be biosolvahát ha maxon van, meg a procinak is küldtél némi mhz-et akkor nem tudom mi a gondod.
-
HSM
félisten
válasz
atomanti19 #33626 üzenetére
Bizonyos programokban volt mérhető/észrevehető hatása, bizonyosakban semmi.
Én a tuning profilom 1050Mhz GPU és 1400MHz ramra lőttem be, az úgy jó volt együtt. Felette már általában nem sokat hozott az 1050-es GPU-val.Ez pl. egy Valley mérés a 7970-emmel: [link]
A 7970 1Ghz-en kb. egy szűk 1100-as 7950-nek felel meg... -
HSM
félisten
válasz
gabipaci #33622 üzenetére
Igen. Általában a hatékony, magas hatásfokú, jóminőségű VRM-ek hajlamosak a leginkább cincogni. Feltételezem azért, mivel durvábban követik a terhelésváltásokat.
Csináltam anno egy leírást alulfeszelésre, nekem főleg az csökkenti a cincogást: [link].
CF esetén ez annyiban más, hogy vagy bepipálod a settings ablakban, hogy szinkronban kezelje a GPU-kat, vagy külön-külön be kell állítani mindkét GPU-ra. (Bal felül lehet kiválasztani, melyiket állítod éppen.) Ezenkívül be kell pipálni az ULPS mód kikapcsolását, különben a második GPU-n nem fog menni a feszültség állítása, azaz a beállítás talán, de minden alkalommal mikor pihenni menne (windóz asztal pl.), visszaállítaná magát alapra, ami nem lenne túl szerencsés.Mondjuk egy 7990-el én egy fix 20% poweres, 925/1375Mhz-es órajel és fix 1,05V kombinációval próbálkoznék először.
Feszültségből lehet kicsit több kell, de lehet kicsit kevesebb is elég lesz, ezt ki kell tapasztalni/próbálni.
Azért nem a gyári 1000/1500Mhz órajelek, mert ahhoz magasabb fesz kell, és CF esetén a sebességkülönbség szerintem észrevehetetlen.
Amúgy is most itt a fő cél a tücskök elűzése volt. -
d3lete
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy vettem egy tahitis 7870-et és battlefiled 3 50-70% osan használja a gpu-t.
Az mitől lehet? Fx-6300 hajtja. -
zack
nagyúr
Srácok...Nekem a Trixx nrem jegyzi meg a beállításokat.
-
Seikai
aktív tag
válasz
ricshard444 #33594 üzenetére
Ennek örülök
Sajna mindennek álcázzák már ezek maguk
-
Maotun
őstag
válasz
Cseneles #33601 üzenetére
A házon nem spóroltam 50k volt
alja oldala perforált (lukacsos) jól szellőzik
[coolermaster stacker 832]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bluetooth hangszórók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iPhone topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest