Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Mini PC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
WaterWawe
üzenetére
Pár dolgot helyesbítek. Az input lag nem a kártyából jön, ez megjelenítő elektronikáján múlik, tehát a monitorodtól. Amiről te beszélsz, és CF sajátosság, az a Micro Stuttering. A kettő két külön dolog.
Nekem is volt 7950 CF, és akkor vettem észre ezt, amikor az egyik kártyát kivettem. Létező jelenség, főleg multiban zavaró, de játékfüggő is lehet. -
Rabbitf_24
addikt
egy kis 3dmark eredmény, ha már a valley meg a heaven nem jön össze...
-
WaterWawe
őstag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ájjáj, azt attól félek Win7 alól lehet csak.

-
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
ahol bekapcsolod a crossfire-t

-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa
üzenetére
Ohh, az szuper.
Nagyon jó az a hűtés, azt kell hogy mondjam. Pedig eddig úgy voltam vele, hogy a sima 2,5 slotos Dual-X az picivel erősebb hűtés, de úgy tűnik mégsem.

A Hitman-nál viszont nem húztad fel a memóriát. 1200-as GPU-hoz már nem árt 1500-ra húzni, sokhelyen meghálálja.

-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
ezt pontosan hol tudom megtenni?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
calatyst-ben beállitottad a hogy a nem támogatott alkalmazásoknál is használja a crossfire-t?
-
gyuszaa
őstag
Ezt az előzőt direkt ugyan így csináltam egy az egyben, ebben a felállásban (1200/1500).
15 percig futott összesen, hagytam pár kört menni előtte (háttérben a hwinfo), csak nem tettem windowed módra, hanem a végén lementett eredmény mellé tettem egyből a két ablakot, prntscrn előtt.
8 perc hitman ultrán : [link] 42% max venti.
-
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ez nagyon karcsu
tuningal jobbant ment az 1 kartya
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Akkor most megis mukodik ez a vpn-s mokulas? Kiprobalnam mar nagyon a bf4-t.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
extremehd,álltalában ezen szoktuk,valley-ben ez fullhd heaven-nél viszont 1600-window
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
jaa értem.
milyen beállítások vannak, hogy tudjam hasonlítani?Fatality: ez tényleg jól néz ki.
FPS értékek? -
HSM
félisten
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
használja alapbol mind2-t csak egyet jelez ki

-
Rabbitf_24
addikt
Srácok, az unigine valley miért csak az egyik VGA-t használja? Hogy tudom itt a CF-et belőni?
Hogy szoktátok a tesztet lefuttatni? -
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
7950 CF-től 71FPS Valley-ban jó eredménynek számít? Előtte NVidia kártyák voltak bennt, érdemes újrarakni a winfost? -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nállam 13.10 és semmi gond eddig
-
gyuszaa
őstag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Persze tudom, csak mellékesként kiegészítettem ezzel is az eredményeket.

Nálam meg msi ab nem állítja a feszt, hiába állítok be bármit neki, marad 1.027 körül, csak force constant voltage-vel hajlandó meghallgatni az igét, ezért használok trixx-et (ami tökéletesen működik), és csak monitorozásra most ab-t.
Valszeg inkább ráteszek majd +10-15mV-ot a stabil feszültségre, és inkább átírom a biost, 3rd party fos programok.. -
pityu8611
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csak nem!!Most megpróbálok egy régi drivert felrakni!De érdekes h csak egyszer jött elő,azóta is lépegetek ki a játékbol de nem láttam!
-
Eszem megall... oks hoyg a multi meg nem megy, de hoyg a sinlepayer se megy... duhbol most vegre lefutattom az unigint

-
HSM
félisten
Na de nem mindenki rak fel friss drivereket. Márpedig jelenleg kb. minden friss tulaj ezt a Lightningot vette. Én pl. remekül elvagyok a 13.6 beta 2 driveremmel és eszem ágában sincs frissebbet feltenni, mert szarok voltak, amiket próbáltam. (13.8 beta 1 és 2)
Ez a játékban jó, böngészőben szemetel nekem eléggé driver/böngésző hiba gyanús, az az igazság.
-
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
A tiedet en hoztam, annak nem lehet baja!

-
HSM
félisten
Nem lehet, ez a kockázós történet valami driveres disznóság? Régebben nem volt ennyi hasonló gond a topikban....
-
pityu8611
tag
Na az én 2 napos lightningomnál is megjelentek a kockák!!!!![link]
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ne nevess
evekkel levagyok maradva
1-2 nagyobb gamet kijatszottam csak a franya multis stat fuggoseg
A far cry 3 se vittem vegig, pedi egesz szep jatek
Inkabb csak tesztelgettem par kartyaval melyikkel, hogy megy. Ugyan a bf3 singleplayer csak 20percet jatszottam, ugyerezem ezt most megfogom csinalni
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Meg nemtudom, utoljara talan tavaly futattam
meg csak felinstalaltam tegnap. Most bf4 telepites zajlik. Este lefutatom 1200/1600on. Proci nemtudom, hogy megy, lehet alapon van, ha nem alitottam vissza. Sajnos filmezek, netezek es magyon proli gepigenyu jatekkal jatszom
Igy csak a BF4 tiszteletere van a 7970
-
zack
nagyúr
válasz
Fail3D!
üzenetére
Ez egy baromság.
Szerinted 4,5Ghz és 4,7Ghz között észre fogsz venni bármit is? Kétlem.
Ráadásul a 3770K az a proci, amit 4,6-ig nagyon baráti fesszel lehet hajtani. Nálam ez 1,24V. De 4,7-4,8Ghz-nél már aránytalanul sokat kér, és ez által jobban is fűt.
A lényeg, hogy léggel sosem fogsz lehűteni egy 4,7-4,8Ghz futó 3770K-t 24/7. -
demmer123
őstag
én nemtudom nektek mia baj nekem 1050/1400 megy a 7970 és i5 2500k 4,2ghz és full hd 2x msa 60fps fix...
-
Most nezem, ez a minum 40fps zavarbavejto
Mennyin jaratod a 3770k t?(#32641) fatal1ty1984 Nem ket perc
A procit 4.5 /4.2 jar most/ jarattam mar nem ker sok feszt, de 4.7 re felkene huzni, hogy noveljem az eselyeim, illetve meg 1200 nagyobbon nem jarattam a gput
Szoval rakell szannom egy kis idot
Minden tized fps szamit
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
oks, igyekszem ma lefutatni a "rekordot" csak a franya tuningot bekell allitani

-
p87
senior tag
Saját BF4 mérés.
7970 kártya, 1100/1500 órajelen, minden ultra 4xMSAA, 10 perc fraps mérések.
Single (első 10 perc):
Win 8.1: 62 fps átlag, min. 40 fps, teljesen játszható, nincs semmi lagg mint win 7 alatt.
Win 7: 60 fps átlag, min. 29 fps, valami borzasztó módon laggol, ezért játszhatatlan.Multi (shanghai, leomlott felhőkarcoló után), mindkét rendszeren kiválóan játszható.
Win 8.1 :61 fps átlag, minimum 40 fps
Win 7 : 63 fps átlag, minimum 41 fpsNem igazán látom a Win 8.1 előnyét. csak annyit, hogy single alatt a 8.1 nem laggol, win 7-en meg valami bekavarhat, csak nem tudom mi...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
köszi,de mi heaven benchmarkot néztünk,valleyben az enyém valahol 2300-2400 volt a legtöbb amit kidobott,csak most azzal nemtudok egy értelmeset mérni,mert win 8 meghülyült vagyis csak a valley és fullscreen mode-ban kb fel annyi pontot ad mint kellene
1300-on 1250 volt legutobb

Fail3D! : 1 orán belül megirom ahogy hazaértem.
-
demmer123
őstag
7970 1000GPU feltolom 1050 mennyi + fps hoz?
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Egy valley, szintén 1200/1500 felállásban 1156mV :
15 perces futás után, jól jártam ezzel a vaporX-el 70-be.

Most nézem felment 90-re az ára iponban.
Olcsósított dual-x is 66-ról 79-74.. kezd sínyleni a nagyker készlet.(#32595) fatal1ty1984
Szép eredmény.
Kíváncsi lennék mi lenne nálam a vége hasonló felállásban. -
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
melyik catalystot hasznalod?
-
zack
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem ezért vették be feltételesre, hanem mert 1mm fel volt jőve a gari címke sarka a kártyán, ami lehet olyan volt gyárilag. Azzal is meg lettem vádolva, hogy le volt szedve, és azért.
Arra a kérdésre "miért tettem volna", már nem tudtak semmit mondani.(#32619) Motion_Blur
Én kaptam számlát. Muszáj volt, mert adószámos vásárlásnál általában az áfa visszaigénylése miatt adják meg. Más példáját hoztam fel.
Töröltetem az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat. Elgurult a gyógyszer.
B Vagyunk ezzel így páran. Sorry mindenkitől. 
-
tarti19
senior tag
Sziasztok. Van nekem 1 Asus dcu2-es 7970-es kártyám s hozzá a 13.9-es catalyst.
Azt tapasztaltam, hogy időnként a képernyőn bizonyos csíkszélességben zavaró, homályos négyzetek jelennek meg... csak a gpu-t húztam fel 925Mhz-ről 975-re, de alapjáraton is megejti ezt a hibajelenséget? Játékokban nem tapasztaltam, de videóknál, böngészőben igen.
Szerintetek memória hiba ez? -
325k-ért vettem az Iponnál egy komplett gépet másfél hete. Az alaplapról azonnal kiderült hogy hibás, 1,5 hete várok a lapra hogy bevizsgálják. Jobb helyeken ez úgy működik hogy azonnal vagy a lehető legrövidebb időn belül cserélik a hibás alkatrészt, ráadásul egy 15k értékű alkatrészről beszélünk ami töredéke a rendelt gép teljes értékének.
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Hmm na majdmeglatjuk
1350 tuti nemfogok tudni, de hatha a ROG szelleme valami csodat fog muvelni
-
ricshard444
veterán
Kitakarítottam a gépet, kezembe akadt a VGA, a hűtés nem volt ráhúzva szinte semennyire, meghúztam rendesen és -5-7 fok a GPU-ból

Furcsáltam is, hogy lassan esik vissza alapra a GPU hőfoka ha kilépek a játékból. -
sakal83
addikt
Az ÁFA csalás nem ezt jelenti.
Nem vagy jó politikus...
Ha akarsz valamit, ne szidd - főleg nem nyilvánosan-, aki meg tudja adni
Nekem még soha nem volt problémám az iponnal. De, ha lenne, nem osztanám meg mindenkivel, miközben még az ügyem bárhogy alakulhat

Egyébiránt sok boltos panaszkodik rá, hogy vissza kell venniük a terméket, és, ha nincs baja, bontottan lévén veszteséggel tudják eladni, főleg úgy, hogy 1-2000Ft-ot keresnek egy terméken a padló árazás miatt.
Rengetegen veszik meg, majd teszt tuningra, és vissza a boltba elállással 8 napon belül... Biztos örülnék neki kereskedőként, ha még ezek az "ügyfelek" még a jogaikat hangoztatnák
De ez persze nem a te eseted -
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
letoltottem a progit, majd holnap megdontom, bar izzadni fog a gep, de 5 percet csak kifog birni:-) extrem, 1600 felbontason futassam?
-
=HG=
addikt
Ide írhatsz ha akarsz..Általában az említett fórumtárs segít, vagy megválaszolja a problémát. ( Bár ez nem hivatalos ipon topik..)
-
HSM
félisten
Teljesen mindegy. Jogosulatlan előnyre tettél szert, és valakit megkárosítottál ezzel. Minimum jelezned kellett volna átadásnál. Nem tudjuk, mi lett a sorsa a kuponodnak, de ami 100%, hogy ha valakihez odakerült (és vélhetőleg nem poénból kérték vissza), annak nem sok öröme lett benne.
Ráadásul nem lettem volna a helyében, mikor bizonyítani próbálja, hogy nem ő aktiválta korábban...
Ez nem szeretet kérdése, hanem inkorrektség, és engem személy szerint felháborít, hogy ezt még le is írod nyilvános fórumba, és ilyeneket reagálsz rá ahelyett, hogy mélységesen elszégyellnéd magad.
-
Macka
veterán
Engem egyetlen dolog érdekelne az IPON kapcsán: hogyan tudnak ennyire árban alámenni másoknak.

-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ha nem lennek lusta megdontenem 0,3fpsel

-
zack
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Dévai u.-ban, vagy a 14.ker-ben?
-
ricshard444
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ajánlom én is, nagyon kedves és értelmes ember

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azóta maradt az 1500 természetesen.

Nem hiszem hogy csak a Lightning-nak van baja a legfrissebb WHQL-el.

Olcsósított dual-x is 66-ról 79-74.. kezd sínyleni a nagyker készlet.
B Vagyunk ezzel így páran. Sorry mindenkitől.