-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
FHD felbontásnál maradva érdemes cserélni a 7970-et 290x-re?
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33195 üzenetére
Hát az biztos, mert én akkor sem mértem meg, amikor lehetőségem is lett volna rá !
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33193 üzenetére
Igen, ilyet már láttam..Ezzel csak az a bajom, hogy grafikont bárki rajzolhat.... Félre ne értsd én elhiszem, hogy nem elég a 2Gb, csak normális monitorozást még nem láttam.. Nem véletlenül vettem 7950-es kártyát...
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33191 üzenetére
Viszont 2560×1600 -as felbontáson... Azért jellemzően 1920/1080-on játszanak..
(#33190) zack : Te milyen felbontáson mérted?
-
zack
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #33188 üzenetére
Nem fogyaszt többet. Direkt néztem. Nagy pályákon se több 2100 MB-nál. Tehát 1,9-2,1GB között zabálja a VRAM-ot.
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33188 üzenetére
Lejárt ez a bf4
lassan itt az új ac nah ahhoz milyen gép fog kelleni
Mert a 3 még mindig nem képes stabilan futni ezzel a géppel sem .ami nekem van. (pedig ez sem gyenge már .)
-
fatal1ty1984
őstag
[link] nézd meg az afterburner vram képet - 2050mb-nál járt és ez csak a pici shanghai pálya.
"Use recommended amount of memory for this game is its amount at the rate of about 2 GB of main settings for the quality. For ultra resolution and maximum settings will need to be about three gigabytes of memory."
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33181 üzenetére
Én 670-el toltam a beta-t, de semmi gondom nem volt vele ultrán... Viszont hülye voltam, mert nem néztem, hogy mennyi memót zabál...Meg amúgy is beta annyira nem mérvadó. Viszont még nem láttam egyetlen képet sem, ahol monitorozva volt, hogy elfogy a 2 Gb... Ha valaki látott már ilyet, megoszthatná velem !
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33184 üzenetére
Nem veszek, cserélek . (1 ft ot nem kell ráfizetnem) ha cserélik mert lehet csak kapok 1 ilyet újat , vagy ugyan ezt vissza , ha cserélik meg cserélik, papíron 1 árban van a két vga.
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33181 üzenetére
Hát nem tudom hogy fogy el a vram, mikor nem fogyaszt 2xxx mb nál többet a game.
Mondjuk én a bf4 en túl vagyok, a multi nem érdekel a single meg valami szörnyen 1hangúra és rövidre sikeredett.(de mondjuk nekem legalább le futott hiba nélkül mint korábban említettem )
Mondjuk az nagy poén volt szombat este hogy haverral felváltva toltuk, nah mondom most én jövök (erre jött az készítők listája xDDD)komolyan mondom a hosszabb volt mint a játék kb 15 percig ment...
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33180 üzenetére
A mantle nem hat meg, mert olyan nincs hogy nv -ék ne találjanak ki valamit . Ez most 1 jó fogása az amd-nek hogy többen vegyék ezeket a vga-kat, (szintén marketing , meg a támogatott játékokat így építik fel . )
Meg ha egyébként megunom a pc-t majd veszek1 konzolt, csak meg várom míg kijönnek aztán mik lesznek a vélemények teszem azt fél év után .
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33175 üzenetére
Azért én szeretnék látni egy olyan monitorozást, ahol 2 Gb fölött van a bekajált vrm !
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33175 üzenetére
4 gb-os verzióra cserélem (nem vagyok bolond )
-
trufa12
addikt
válasz
Cseneles #33173 üzenetére
Hát minden esetre kipróbálom, majd csinálok neki valamit (gondoltam hogy nem 1 halk példány csak tudnám akkor miért phantom
)
ha annyira idegesít 2 kisebb ventit ráfogatok valami finom módon . (ami persze nagyobb ennél a kis ventinél ) szabályzóval pedig manuálba majd szabályozom, magyar ember találékony . Nem kell félteni
-
trufa12
addikt
Noh ha mákom van
lesz egy 4 gb-os gtx 770 phantom vga-m
Iponba küldöm a 7970 et hogy csíkoz és stb (de egyébként azt is csinálja, drivertől függetlenül )
minden játéknál, meg néha a windowson belül is, és minthogy 1 árban vannak cserélik erre (remélem ) -
zack
nagyúr
válasz
Fail3D! #33156 üzenetére
Tudtommal nem célszerű ilyet használni.
A CCC beépített uninstall része szerintem jó. Az pont azt törli, amit kell. Én akárhányszor driver cleaner progival csináltam, mindig volt valami gond. Ugyanis az kitörölhet az OP rendszer számára is fontos fájlokat. Jó pár éve csak a CCC beépített progiját használom, semmi gond vele. Én nem használnék külön cleanert.
-
Tudtok valami jo driver cleaner progit? Zavar hogy a bf l ennyire nemtudok azota jatszani es azert a tuning se jonne rosszul. A teljes uninstal, ujraniditas telepites nem segitett
Bf4 alatt meg pirosan vilagit a kartya mintha tuningolva lenne. Szoval meghulyolt a kartyam rendesen.
-
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33144 üzenetére
A D3 furcsa egy játék... PL. anno a várostromos részen, sok ellen mellett a lézeres varázslóval ilyen 3-4 FPS-re is be tudott akadni az amúgy vajsimán futó játék....
Ez még anno az 5850-emen... XD
(#33145) freestyée: Van baj ezzel a friss drivberrel...
(#33146) trufa12: A fos friss driverek csinálják.... Március óta van 7900-as karim, és azóta megy TriXX-el vagy AB-vel. Soha semmi gondom nem volt velük.
(#33147) daveoff: A user errort kizárnám. Csak simán frissítettem a drivert a 13.6 beta 2-ről a 13.8 beta 1-re, szar lett, instabil. Visszatettem a 13.6 beta 2-t, tökéletes lett. Utána újra teszteltem CF-et, hogy hű, de jó lett a 13.8 beta 2 a framepacinggal, felraktam, kipróbáltam, szar volt az is. Ment vissza a 13.6 beta 2 és jó lett. Namost, vagy nálam van valami anomália, ami csak a friss driverekkel jön elő win7 64 bit alatt, vagy az új driver gagyi. De hozzááteszem, a 13.1-el se volt semmi bajom, azt is sokat használtam, meg még néhány beta is volt fenn, de azok is jók voltak. Csak a frissek bohóckodtak.
(#33149) Fail3D!: Hát ez külön érdekes, ha a kari tuningpotenciálját is kinyírták... Lehet, valami powerplay okosságot reszeltek benne? Az magyarázhatná a tuningprogramos anomáliákat, a netezős és videózós anomáliákat egyaránt.
-
Nalam miota fent van a 8 as beta, fagy a bf, nem megy a tuning semennyire, hiba toroltem es visszaraktam a 7es drivert.
-
daveoff
veterán
A beta driverekbe be vannak épuítve a cf profilok is. Nekem semmi gondom nem volt még egyetlen beta driverrel sem soha, és ezzel nem vagyok egyedül. Ezt nem értem miêrt van, hogy azonos gpu-nál egyiknél felhasználónál van gond a driverrel, másiknál nincs. Ezt nevezik user error-nak, nem?
Vettem én is ipontól egy lightning-et, kíváncsi vagyok nálam lesz e vele gond.....
-
trufa12
addikt
válasz
WaterWawe #33142 üzenetére
Jah hát igen
De nekem pl olyan gondom van most, hogy diablo3-ban belassul a kép amikor sok az effect (de nem fps drop..) fura is lenne
Ez azóta áll fenn mióta fel tettem a v8 as drivert, de hiába töröltem le és tettem vissz a v6 ot , meg maradt ez az anomália ....
Más pedig nem változott a gépen . -
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #33133 üzenetére
Az összes driver (beleértve a legtöbb bétát is teljesen jó volt egészen a 13.8-as bétákig. Ott viszont párdolgot elrontottak, meg most ment a kapkodás... Nem kell mindig frissíteni, lehet, 10-20%-al lassabb a 13.6 beta 2, amit használok, mint a legfrisebbek, de legalább atom stabil. Sajnos a 13.9 whql se lett jó.
-
KAMELOT
titán
válasz
Fail3D! #33133 üzenetére
Első szabály! Nem BETA drivert kell használni hanem a hivatalost.Utolsó kettő 13.9 és 13.4
(#33136) Petyyyyy: Még ha marad 1 slotnyi hely akkor is fogja főzni milve meleg termelődik ott. Ezért szokták azt csinálni, hogy egy 14cm ventit tesznek bévülre ami fúj a két kártyára. CF/SLI esetén a legjobb megoldás a vízblokk (inkább csak HC kártyákra vonatkozik ez).
-
belinho
senior tag
válasz
pityu8611 #33131 üzenetére
Semmi baja a kártyáknak, biztosan driver hiba, egymás után dobálják a beta drivereket, egy héten belül jött vagy 3. Alig hogy kijött a legújabb, már jött is az új, ahelyett hogy nekifeküdnének rendesen inkább dobálják a szart. Ha meg szidod őket, akkor meg azzal védekeznek, sajnos ez még csak beta verzió, majd a whql driver jó lesz, csak arra meg néha hónapokig kell várni.
-
axe125
tag
Hy!
Erre tud valaki valamit mondani?
Alap órajel+20% power limit.60 fok körüli hőmérséklet(gpu,memória,vrm).
Venti kb 70%-on pörgött játék közben.
Játék elején is észrevettem mintha lenne egy kis villogás ezért minimális plusz feszt adtam a kártyának.Bár nem javult tőle semmit.
1256-ról feltoltam 1272 mv-ra.De ennél résznél elég durván kijött a hiba.Próbáltam még +feszt adni a kártyának ill. gpu és memória órajelet vettem vissza de semmi hatása nem volt.
Driver a legutolsó whql.
Ja és ez is egy jófajta 80 ezres lightning az iponból.Más játékoknál eddig nem tapasztaltam ilyet.Nem igazán tudom eldönteni hogy a driver miatt lehet vagy maga a kártya fos.Ezért szeretném ha a nálam tapasztaltabb emberek felvilágosítanának vagy ötletekkel,tanácsokkal látnának el.
Előre is köszi a segítséget!
üdv:axe
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #33111 üzenetére
Azért ez csak 20cm hosszú, és bele kell menjen valamelyik PCI-E slotba és akariba is, és megtörni se szerencsés, szóval azért nem oda rakod, ahova akarod... Ezenkívül a hangfal/fejhallgató madzagjait is így trükkösen be kell vezetni a házba. De amúgy ja, én csinálnék neki egy kis karton kosarat, hogy a teteje szabadon szellőzhessen, de oldalra csúszva ne tehessen kárt semmiben, és benne se eshessen ilyen okból.
Ha ez ilyen burkolt hangkari, akkor a doboz mellett az ESD zacsi se kell szerintem.
De mindenképpen érdemes előre méregetni, hova kerüljön, hogy tuti elférjen.
(#33112) HeZzZ: Nem a burkolat rezonál? Arra sajnos hajlamos... Nálam is rezonált az új karim, kicsit meg kellett igazítani a ventibe menő drótokat, ha benézel oldalról felülről, látszanak, ott a burkolat mögött és azóta nem csinálta.
(#33121) =HG=: Én maradok a belülről kevésbé patika, de mégis szuper szellőzésű Silverstone FT01-emnél. Különben is, egy marék megfelelő méretű bábelkötegelő mindent megold...
-
zack
nagyúr
válasz
TTomax #33093 üzenetére
Nem érted. Hiába küldök screenshot-ot, minden be van pipálva minek be kell hogy legyen. Nem bonyolult 5-6 opciót kipipálni. Leírtam azt is, hogy az általad leírt global mód abszolút nem tett ki semmit. A profilonkénti beállítás kirakja a konzolt, de nem mutat semmit. Valami hardveres korlátja lehet. Tudtommal másnak is volt vele gondja itt a topikban.
Érdekes, hogy a másik progi hiba nélkül működik, és amit beállítok, azt mutatja.
Egyébként BF4 alatt 63 fokos a Lightning GPU-ja 98% kihasználtsággal működik, CPU magok 50-60% tekernek, és 2GB VRAM-ot zabál a játék 1920x1080-ban Ultra beállítás 4xAA 16xAF.
Remek értékek ezek. -
HeZzZ
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #33119 üzenetére
a kilépő képernyőnél 1500fpst írt az osd az tény. de odamentem a géphez amikor először észrevettem és amikor lefogtam a ventit ujjal akkor megszűnt tehát nem a kondi.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #33117 üzenetére
sima 7970 dual-x. semmi oc vagy boost jelző.
most 2 mp-ig csinálta amíg nyomtam egy alt+f4 et a valleyban és a kilépő képernyő erejéig.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #33115 üzenetére
hát akkor várok, bár most nem csinálja szerintem nem lesz ebből gari
-
HeZzZ
senior tag
Dual-X tulajok. Valaki hallott már a saját kártyájának a ventijétől "daráló" hangot? kb 40% os fordulaton hallatja magát. nem hangos, de azért észre lehet venni.
ha jól tudom ez már nem egyszer volt téma. különösebb figyelmet nem tulajdonítok neki, mert attól megy minden, garihoz meg ilyennel nem igazán kell fordulni, de szétszedni se fogom.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #33107 üzenetére
Ilyen:
Pl.: [link]
5-10 dollár között szokott lenni az áruk.20cm-el arrébb tudod rakni vele a kártyát, ami nagyon sokat jelenthet.
Néha amúgy itthon is találni eladó példányt. -
ThodEE
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33107 üzenetére
-
trufa12
addikt
válasz
Rabbitf_24 #33103 üzenetére
Mennyibe adod ?
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #33103 üzenetére
És ha legalulra teszed, egy PCI-E hosszabbítóval? Hátha esetleg a gép aljába beférne....
Kár lenne azért a jó kis hangkariért...
-
HSM
félisten
válasz
WaterWawe #33098 üzenetére
Az audio kondenzátorok többnyire nem long-life kivitelűek, és 85 fokosak. Imádni fogják a VGA-ról jövő 70 fokos hőt... Darabig bírja, de nem tesz jót ám neki.
Az pedig, hogy kinek mi a minőségi hangkari...
Egy minőségi hangkari el se fér egy alaplapon, mert annak van rendes külön DAC-ja, meg szűrő kondijai, meg opampjai vannak... Ezeket nem tudod bezsúfolni egy alaplapra, és rendesen elszigetelni az elektromos zajoktól.
-
trufa12
addikt
válasz
ricshard444 #33100 üzenetére
Az itt is meg van, de valahogy én még sem tudom ennyire eltüntetni a kábeleket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen légkondit a lakásba?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest