Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Google Chromecast topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
Assassins Creed Black Flag-et próbálta vki? Nekem textúrahibák vannak.... Megérne most már egy normális Catalyst...
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Erről a kariról mi a véleményetek?Hűtés.stb.. szempontból :[kari]
Vagy jobb a vapor vagy a flex?
1gb-os 6950-et váltana. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #33895 üzenetére
ha felidegel akkor kiveszem a lanosokbol a 2db titant és hajtom azzal
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #33894 üzenetére
25%-al magasabb pixelszám a FHD-hez képest azaz 2 kártyával már szó nélkül tolhatod.
-
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #33892 üzenetére
2 db-bal már jól mehet. Most veszem észre, hogy 2560x1080-at írsz, én 2560x1600-ban próbáltam, így nálad valamivel jobban mehet majd, persze ilyen felbontáson is max vagy max közeli grafika felejtős multiban (rendes multi élmény mellett).
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #33889 üzenetére
Skálázd fel közel azonos pixelszámra és nézd meg, ha már adott ilyen opció.
-
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #33889 üzenetére
Low-on tűrhetően megy, a többi szinte felejtős (ha már multi).
-
fatal1ty1984
őstag
valaki probálta már a BF 4 multit 2560x1080 felbontáson 1db 7970el ami megvan huzva?
-
Raggie
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33887 üzenetére
Ez már most jól hangzik!
Kíváncsi leszek a sufnituningra!
-
HSM
félisten
válasz
Repsol600 #33885 üzenetére
Na, egyből szépen hasít!
(#33876) fatal1ty1984: Volt sima refid is, ami ennyit ment? Nemcsak a fekete NYÁK-os Dual-X-ed?
(#33856) Rabbitf_24: Igen, én ajánlottam. Továbbra is azt tudom mondani, mint akkor: [link]
Az ESD zacsinak egy baja van, ha lecsúszik róla a kari, esetleg rövidzárlatot okozhat. Ezért jobb talán, ha tákolsz neki egy karton kosarat, ami oldalracsúszás esetén megóvja a karit is és a többi cuccot a rövidzártól.
De nyilván te látod belülről a házad, hova, hogyan tudod jól elhelyezni. -
daveoff
veterán
válasz
Daffchy #33877 üzenetére
Nálam megfordult elég sok 7970, és a lightning-ra a bazári kifejezés teljesen ráillik. Ennél szebben meg sem fogalmazhattad volna!
Pont ugyanez volt a problémám vele, mint neked, hogy ilyen csilivili minden színű. Szerintem az asus dc2 a legszebb ebben a szériában, visszafogott, halk, hatékony, és ráadásul nagyon jól néz ki. Én most megbizonyosodtam róla, hogy a lightning az igazi marketing maszlag. Villog, mint a karácsonyfa, a gyári órajeleket meg nem bírja. Most vettem helyette másik kártyát, és érdekes módon ismét képhiba mentes a játék, hozzáteszem ugyanúgy tuningolva van a mostani kártyám is (R9 270X). -
Daffchy
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33882 üzenetére
Köszönöm! Ez jó irányadó!
Az miért van, hogy ha a nyák hátulján lévő 100%-os venti gombot benyomom (terhelés nélkül próbakép) akkor 35-ről 36-ra ugrik a hőfok, ahogy kinyomom visszamegy...Nem, hogy hűl, még melegszik 1 fokot...
Ha visszahülés fázisában csinálom akkor is emelkedik mindig +1 fokot... ez milyen már!
-
Daffchy
őstag
Nem tudtom ilyen szinten világít, alapból 2 kis led a nyák legvégén álladóan, a műanyag kupak is állandóan plusz 2x8 vagy hány led a GPU kihasználtságtól függűen... azért nem viccelték el a dolgot MSi-ék...
Isten ments, hogy vitát robbantsak ki, de valljuk be, hogy ízlésesebb is lehetett volna...
-
troll81
addikt
sziasztok érdeklödnék vrm max után asus 7970 ref hütös volt és ujjat kapott és meddig melegedik a vrm amig jo és nincs tul melegitve?ujj a kártya most ismerkedek vele
-
zack
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #33873 üzenetére
Jah. 100-ból 1. Azért nem a tied a mérce. Biztos van Lightningból is extra példány, ahogy mindegyikből.
(#33877) Daffchy
Persze. Ilyen a Lightning. De mielőtt megvetted valószínű tudtál róla, nem hiszem hogy zsákbamacska volt.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #33873 üzenetére
*-os apróbetűs megjegyzés, szerintem nem a sima refnyákosról beszélsz, ami 6 fázisú, hanem az extra szűrőkondikkal és 7 fázissal felszerelt "refnyákos"-ról.
A sima refnyákos jobb GPU-val se nagyon bírja 1250 felett.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33869 üzenetére
miért tudna többet? gpu válogatja,nem kártya,hogy melyik az erösebb.nekem a ref nyákos is viszi az 1350mhz-et,amit nemsok lighting és matrix tud hiába sokkal drágább.
-
R3laX
addikt
Hali!
Most 13.10 vagy 13.11?
Ezek már nem béták úgy látom.
CatalystKipróbálom a 13.10-et R9/R7 támogatást ír, de elvileg Pitcairn/Tahiti...
-
gyuszaa
őstag
válasz
fatal1ty1984 #33863 üzenetére
Azért nem teljesen, mert az már vishera (10%-al erősebb c2c, +kevésbé melegedik)
-
Daffchy
őstag
válasz
Rabbitf_24 #33869 üzenetére
Én nem szidtam. Annak jobb volt a hűtése is mint említettem.
A biztonság kedvéért lett ez csak...
Fesz emelés nélkül kb mit kell bírnia a Matrixnak?
VGA tuningban nem vagyok jártas.
-
dantambt
tag
válasz
fatal1ty1984 #33867 üzenetére
a táp az egy Corsair AX850es
-
dantambt
tag
válasz
fatal1ty1984 #33865 üzenetére
igen próbáltam win 8 al is 7 el is.
mondjuk egy asus Crosshair V formula Z lapom van amin elég sok beállítás van. Mindent végigpróbáltam. Nem utolsó sorban valamilyen szinten értek hozzá mit állítok. Ilyen driver..bios update ilyenekkel mind próbálkoztam -
dantambt
tag
válasz
fatal1ty1984 #33863 üzenetére
Hát az igaz de az a proci remélhetőleg nem lesz hibás... ha az új procinál is ezt produkálja akkor csak a lapra tudok gyanakodni de sztem az jó.
-
-
-
dantambt
tag
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy ha pl. cod Ghostba kimegyek valami nagyobb területre lezuhan az fps 30-40 re és akad. gigabyte Hd7970 OC kari van benne egy fx8150 proci (4,4ghz). az az érdekels benne ha leveszem a felbontást és a textúrát is akkor is ugyan ezt csinálja. Ennyire gyenge lenne a kártya vagy a procival van valami gond?
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem (reméljük az is maradok) egy Asus HD7970 ROG Matrixnak!
R7970 Lighting-ot lecseréltem erre.
Hűtése jóval hangosabb ennek és a hangszíne is irritálóbb sokkal, de cserébe hűvös, BF3 multi 64p map 62' a maximum.
Korrekt darab, nem olyan bazári mint a lightning (bár valahol az is mutatós...).
Ja és böszme nagy... -
Rabbitf_24
addikt
Hi
ha jól emlékszem, még te ajánlottad a PCI-E hosszabbítót. (A háttér az volt, hogy nem fér el a hangkarim a CF miatt.) A kérdés az lenne, hogy bedughatom a 3. pci-e slotba ezt? Nem fogja zavarni a 2 vga-t? Az elhelyezéssel kapcsolatban, ha ráteszem a gép aljára egy antisztatikus zacsira a hangkarit, akkor gondolom az megfelelő mód a tárolásnak.
Köszönöm.
-
Repsol600
addikt
-
R3laX
addikt
Nem merem a powerlimitet feljebb tolni, mert egy Chieftec GPS-450aa-101a még a jófajta Delta belsős tápom van, csak elég régi szegényke. Bírja-bírja
, de ki kell húznom míg nem veszek egy újat 7950-hez.
1050/1400-en használom 1087Mv-al.
-
R3laX
addikt
Hali!
A powerlimit növelésével, és a GPU feszültség csökkentésével érhetek el fogyasztáscsökkenést?
-
Darknes
csendes tag
Ha mar itt a boost-os biosoknal tartunk...Akkor ezek kozul melyik nem boost-os?
Valaszt elore is kossz.
-
Raggie
őstag
válasz
gyuszaa #33839 üzenetére
Ja, én is gap-padeket nézegettem, de azoknak jóval kisebb a hővezetése mint a pasztáknak (harmad-negyed). Azzal tényleg nem lenne sok értelme. nem nagyon tudok ráirányítani ventit, max házon belül(drótozva, gányolva), de annak nem hiszem hogy sok értelme lenne. Sajnos a házam oldalán csak egy ventinek van hely, az meg inkább a kártya másik végére fúj. Alul a tápom melletti venti nagyjából a VRM területre fúj, csak az messze van (20-25 centi). Meg nem teljesen zavarmentes a légáramlat (egy-két kábelt nem tudok máshol vezetni).
-
troll81
addikt
válasz
fatal1ty1984 #33842 üzenetére
szia akkor 2 bios van gyárilag a vga-n?
hmm az emelt ora jeles akkor gondolom
majd ki probálom mi is van csak tápot cserélek elötte
ugy makd biztosabb lesz
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #33839 üzenetére
És nekem akkor ugrált 63%-ra a gpu kihasználtság +órajel, mikor kifutott a tdp keretből valley alatt (boost bios, 0%-os powertune, és ugyan ez állt fent boost mentes biosnál 0%-on, csak az órajel volt stabil persze kitlova mindkét állásnál megjavult, csak a valley-nál durvább terhelésnél nekem nem volt elég a 20% sem).
(#33840) troll81
Üdv.
Valszeg bios switch. -
gyuszaa
őstag
válasz
troll81 #33838 üzenetére
70 fok zöld zóna, 80 narancs, 90 piros.
Valószínűleg feszültségzára a kártya.(#33836) szaki1986
Turbo core ki, apm ki, c1e+ cnq maradhat (energiagazdálkodás idle) , cserébe offset-ben kell állítani a feszt, gigánál úgy tudom ez dynamic vid/dvid-nek van nevezve.
(#33837) Raggie
Gap-pad-ot javaslom, vagy az olyan thermal glue-t ami nem köt oda (arctic g1)
Én rámértem most egy infrás hőmérővel, szoftveresen 70-71-et mutat, pcb hátulján 65-67 jön ki 0,91-es emisszivitási értéken. Szerintem értelmetlen oda tenni, inkább huzatot csinálj felette is. Nekem mikor kint volt az asztalon gettóba, -5 fokot értem el azzal, hogy majdnem szemből, de inkább srégen fújt rá egy venti. -
troll81
addikt
sziasztok 7970 tulaj lettem vrm max rol érdeklödnék asus 7970 a kártya tipusa valakinek tapasztalta ezzel a kártyával?köszönöm a válaszokat
-
szaki1986
tag
válasz
fatal1ty1984 #33834 üzenetére
Hát ez érdekes
Felhúztam a procit 4,4 GHz-re, így a GPU órajel 1100 MHz-ről meg se moccan
. Betonstabilan tartja. Az átlag GPU kihasználtság így 95% ezalatt a 3 perces Valley Benchmark alatt.
Úgy látszik ez megoldotta a problémát. Köszi. Jó kis proci ez ennyi pénzért
Viszont amit nem értek, az az, hogy a proci (legjobban kihasznált magjának) órajele közben max 4 GHz volt, pedig a Windows is és ez a teszt is 4,4 GHz-et ír ki.
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire Dual-X 7950 VGA. Catalystban tuningoltam kicsit a GPU-t 1100 MHz-ig, a memória az alap 1250-nél szemetelés nélkül nem megy feljebb. Teljesítmény +20% beállítva. Így játékokban teljesen stabil, semmi hiba.
Gondoltam megnézem a GPU kihasználtságát (procim egy FX 8320 4 GHz-en hajtva). Futtattam egy Valley tesztet, közben HWiNFO-val néztem az adatokat.
A GPU órajele folyamatosan ugrál! Ha 1100-on megy 1.169 V-on akkor a kihasználtság kb 63%, ha 850-en 1.069 V-on akkor pedig 100% a kihasználtság. Így ezalatt a 3 perc alatt az átlag GPU órajel 950 MHz, az átlag kihasználtság pedig 79% lett.Ugyanezt csinálja Assassin's Creed 4 alatt is, folyamatosan ugrál a magórajel, a kihasználtság pedig nagyon messze van a 100%-tól. Mi a franctól lehet ez?
Persze tudom, hogy nem egy i7 a proci, de azért ennél sztem jobban kihasználhatná.
Előfordult ez vki másnál is már?
-
Daffchy
őstag
válasz
fatal1ty1984 #33827 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
HeZzZ: Ez megnyugtató... köszi!
-
HeZzZ
senior tag
válasz
Daffchy #33824 üzenetére
nálam is van képhiba rouge transmissionon és golmudon repcsiben. szemetel, mint amikor valleyben nem bírja a magas órajeleket. a paracel stormon már megszűnt a zöld pici kockás dolog ha jól láttam. egy komplett 30 perces meccs után semmi ott.
csakis BF4 ben nekem is, tehát ne aggódj.
-
Daffchy
őstag
válasz
fatal1ty1984 #33825 üzenetére
De az újjal akkor neked is csinálja?
Nem az a bizonyos Asus 7970 Matrix a hibás igaz? Megvehetem nyugodtan?
Több mint 2 év iPon gari.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
BF 4 alatt vannak képhibák 7970-el nektek is?
Most szeretnék venni egy 7970 Matrixot de a tulaj azt mondja, hogy BF4 alatt (más altt nem) képhibák vannak.
Most ez olyan mint az MS Lightningjánál lévő képhiba vagy Driveres hiba? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Raggie
őstag
Akkor nem tudom jobban hűteni... utolsó lehetőségnek marad az új thermal pad kipróbálása, ha azzal sem lesz jobb, akkor ez a kártya ilyen.
mindegy igazából teljesen kielégít,mert 1150 fölé nem is igazán mennék, csak legalább ezzel a frekivel kicsit alacsonyabbak volnának a hőfokok.
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #33811 üzenetére
Az a másik VRM, ami hűvös nálad, ami ha nem tévedek a kis bordák alatt van. Bár akkor lenne tuti, ha meg tudnád mérni, tényleg ott meleg-e nagyon a kari. De szerintem nem az lesz a hunyó, hanem az a nagy borda alatti cucc. A kis kilógó nem melegszik. Inkább a légáramláson kéne megpróbálni javítani a környéken, vagy a kártya hátulján szellőzést javítani a borda mögötti résznek, ugyanis ezek a VRM-ek a PCB-n keresztül is hűlnek.
-
Raggie
őstag
-
KAMELOT
titán
Ehhez csak annyit szólnék hozzá, hogy egy 120euros DiNovo keyboardhoz nem tudnak írni WIN 7 drivert. haveromnak van egy régebbi és nincs, hozzá támogatás ezért nem is működött. Másik meg kimondottan magas árakon adják a billeket és méghozzá nem is mechanikus. Míg CM-nél már 85euro környékén lehet venni mechanikus billet addig a Logitechnél még a 120euros is sima trágya!
A gariztatáshoz meg annyit.....nálunk ha hibát tapasztalnak automatikusan rendelik a tiszta újat. Szó nélkül visszaveszik és cserélik. -
zack
nagyúr
-
R3laX
addikt
Hali!
A kártya fogyasztása egyenesen arányosan nő a GPU freki emelésével, vagy csak a Voltage emelésnél?
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33802 üzenetére
13.11 beta 9.2. Ez a legújabb. Ezzel is vannak képhibák.
-
Dr.Burn
őstag
Valaki talalkozott mar olyannal, hogyha a feszt emeli akkor kifagynak a jatekok(Besotetedik a kep, es a hang beragad)? Pl. 1.168V-rol 1.2V -ra emelem, es kifagynak a jatekok egy ido utan. Alapon nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max