Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #16299 üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom, most a gyári bios-t használom........A kártyámon a gyári bios boost mentes, annyi a baj vele, hogy tuninghoz kell külön a feszt emelni, mert 1,092v az alapfesz, ezzel 1050mhz-en stabil, memória 1700mhz-ig ok.
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16290 üzenetére
No, este játszottam egy hosszabbat de eddig nincs semmilyen gond.
Éppen ezért átgondoltam a dolgot és revidiáltam magam, így marad a kártya. Ez a dual BIOS egy remek dolog, a kártya pedig príma és hibátlan ami ráadásul jó áron volt (és most is csak drágábban van), ráadásul egyébként is ilyet akartam.
Most még azon gondolkodok, hogy a saját BIOS-át mivel lehetne megszerkeszteni, hogy ne Sapphire kártyaként legyen látható? Melyik alkalmas erre? Legutóbb NV-nél csináltam ilyet a NiBiTor-ral, de ehhez aligha jó.
Viszont az AMD-t egyszerűen nem értem, ha egyedül maradok sem. Miért kell így elba...ni egy kártyát ezzel a BOOST BIOS-sal? Nem hiszem, hogy náluk ilyen vagy hasonló problémák nem jelentkeztek, azt meg végképp nem, hogy azóta sem és nem is halottak róla.Foxmulder89: nem rossz a tuning sem, tekintettel az alacsony feszre: GPU 1Ghz@1.095V és VRAM 5500Mhz@1.50V - rekordot meg nem akarok dönteni, soha nem is akartam. Másrészt viszont az ember tökéletességre törekszik, én meg kimondottan rühellem ha vmi kicsit is eltér attól ami egy új, nem éppen olcsó terméktől hivatalosan és túlzások nélkül is elvárható. Márpedig a gyári BIOS-szal ezt nem tudja, noha maga a kártya minden szempontból kiváló! Csak ennyi a lényeg.
-
-
-
Zsohi
őstag
Valaki elmondaná, hogy mi értelme van ennek a 7950-en 7970-es BIOS-t használni? A HDMI ugye ugrik, de cserébe milyen pluszt ad, amiért van értelme ezt meglépni?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
szasanyi #16289 üzenetére
Most komolyan, ennyi ideig vacakoltál, sokat lested a fórumot, hogy eldöntsd melyik kártyát vedd meg, erre megvan és most azon gondolkodsz hogy megtartsd e ? Miért ne tartanád?
Az egyetlen ok (a te kártyád esetében) az lehetne hogy nem megy elég jól..de te ~nem tuningolsz.
Itt néhány emberkének elég komoly problémái lehetnek, ahelyett hogy nagyítóval nézegetnék a kártyáikat végre elkezdhetnék használni is.. -
válasz
szasanyi #16289 üzenetére
ha feltolod a feszt 1,200.v ra az még mindég ALUL FESZELÉS és nem TUNING mivel a gyári BIOS -al 1,250.v kapott a GPU Amúgy én arra tippelek hogy 1,175.v -al vinné szépen az 1150/1500.as órajeleket és ez még MINDÉG ALUL FESZELÉS tehát nem kéne ennyire paráznod
Ha meg működik minden a BIOS -ommal és hibátlan, akkor miért küldenéd vissza ha teljesen jó a kártya a gyári FOS Boost BIOS -al meg ne foglalkozz
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16287 üzenetére
Semmi plusz program, minden minimál fesszel megy, a kártya halk és így stabil 1000/5500Mhz (ez a 7970 Ghz Edition órajele pontosan) órajelekkel. Teszteltem 3DMark11 (nem tudom, hogy így~9250 pont jó-e) és Heaven 3.0 tesztekkel, játszottam FC3 és Batman AC-vel, eddig semmi problémával sem találkoztam. Nem vagyok nagy tuningos, és nem célom kitesztelni a legvégét, feszemelés meg főleg nem. Ez nekem tökéletesen elég (lenne), köszi! Most gondolkodok, hogy megtartsam-e?
ko-ko82: nice!
Alapfeszn nem gyenge, az biztos.
-
SSJmeszes
senior tag
Úgy vettem észre, hogy a Crysis 2 a legérzékenyebb a tuningra.
Tehát ha stabilitásra akarok utazni akkor azt a játékot beírhatjátok egynek szerintem. -
válasz
szasanyi #16285 üzenetére
Akkor teszteld azt ne feledd hogy itt most ugye 1,095.v az alapfesz és a vRam nak is alacsonyabb mert nem 1,60.v hanem 1,50.v tehát ha húzod a ramokat akkor legalább tedd fel gyári alap 1,60.v ra a ramokat is!
Az alap 1250 -et evliszik azzal a 1,50.v al is a GPU -t meg teszteld de nálam pl úgy van hogy 1100.MHz az 1,100.v az 1200.MHz 1,200.v kell neki te meg majd meglátod és mostmár elvileg kell menni a fesz állításnak MSi AB vel is
Hát ha az alap 1,095.v megy 1000-1050.MHz et az már elég jó, próbáld ki hogy hogy feltekerted 1,200.v ra és mondjuk 1150.MHz re a GPU -t és még akkor is lejjebb leszel a fesszel mint a gyári boost bios al mert ugye ott 1,250.v kapott
Na majd írd meg mire jutottál
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16282 üzenetére
Érdekes, ez úgy tűnik jó (amit linkeltél).
Mondjuk funkcionálisan nem teszteltem teljes körben (kimenetek), de megy, és 1000/1375 stabil. 1100 már nem, viszont ehhez NEM kell a pover limitet babrálni hozzá, míg a BOOST BIOS-sal anélkül semmit sem csinált.
-
ricshard444
veterán
Senki,csak keserves kínok közt. Behalt a rendszer...
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
karesz501 #16255 üzenetére
Hello! Nekem 7950 Vapor X m van . DroiDMester 7970 biosával ami nagyon jó teszi a dolgát! A Turingról. A DroiDMester biosal most 1.062 V kap a Gpu és megy a 1120MHz, Ram 1420-n . És így nem is melegszik nagyon a kari semelyik része sem ( a Gpu amúgy is nagyon hűvös mindig), A Kandalló mellett van a masinám az asztalon pc ház nélkül. 0.5 méterre.
Csak én nem tudtam 2 napig a prohardverre fellépni ??
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16279 üzenetére
Értem, köszi. És nem, mind2 BIOS a BOOST verzió, csak 1. állásban 950/1250 (ez az ami közel sem hozza amit alapból kellene neki, így ezt fogom felülírni), illetve a 2. állás, ahol "csak" 925/1250Mhz a beállított órajel (és ez hozza is, amit ezen az órajelen el lehet várni).
A BOOT pendrive kész, minden rá van másolva, úgyhogy megpróbálom aztán kiderül milyen lesz. -
válasz
szasanyi #16250 üzenetére
1, igen csak annyi hogy a progival lehet készíteni bootolható DOS os pendrive -ot
6, még a HD6xxx korszakban kellett de oda is írtam hogy nem feltétlenül kell lefuttatni de ha nem hajlandó felírni a BIOS -t a kártyára akkor többnyire ezért mert le van védve az írás a BIOS chip ben és ezzel a parancsal lehet feloldani
7, Ha picit jártas vagy a DOS -os témában akkor tudni illik hogy ott maximum 8.karakter lehet a fájl név és maximum 3 karakter a kiterjesztése (tehát 12345678.123) és nem tartalmazhat ékezetes karaktereket sem, Amit letöltesz BIOS -t az tuti hogy jó hosszú PL:Powercolor.HD7950.3072.120116_1.rom ezt mindenképp át kell nevezni bármire lehet akár ABC.ROM is a lényeget már írtam (8+3 név+kiterjesztés) de nevezd át mondjuk HD7950.ROM -ra és úgy másold fel a pen -nek a gyökerébe és akkor a atiflash.exe -f -p 0 HD7950.ROM parancsal tudod értelem szerűen indítani a frissítést
és mindég az a BIOS írodik felül amelyik állásban épp van a BIOS kapcsoló függetlenül attól hogy a gép indulásánál a másik állásba volt de menet közben át kapcsoltad magyarán ha mondjuk az 1.es BIOS -t véletlenül elrontod a frissítéssel és nem indul a kártya ekkor ugye te át kapcsolod a 2.es állásba hogy működjön a kártyád és miután van kép a monitoron indulás után már lehet is át kapcsolni az 1.es állásba és megpróbálni egy másik BIOS -t felírni
Lehet winfos alól is frissíteni de nem mindég 100.% os a siker ezért inkább a DOS os módszer ajánlott
Mind 2 BIOS írható szóval mindegy melyiket írod felül ha már lementetted az eredetit mind 2 ről egyébként annyiban tér el a 2.bios hogy az egyik az elvileg 800/1250 es alap órajel a másik pedig az OC ami 900/1250.MHz BOOST mind 2 bios nál van elvileg
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16276 üzenetére
Az iróniának szántam.
Naná, hogy normális ember rá sem néz annyiért.
-
Rabbitf_24
addikt
Ilyenkor örülök, hogy nekem nincs ilyen idióta boost-os biosom...
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16269 üzenetére
Pedig pofonegyszerű a probléma, de leírom máshogy: BIOS 1. kapcsolóállásban az órajelek 950/1250Mhz míg BIOS 2. állásban 925/1250Mhz - fesz. mind2 esetben ua. Miért van a VGA-nak -20% teljesítménye a BIOS 1. állásban, ahol minden valószínűség szerint - ha minimálisan is, de - többnek kellene lenni? De kevesebbnek meg semmiképp, amit nem tartok normálisnak. Te igen?
DroidM: már kérdeztem, csak nem kaptam rá választ. Azt talán megpróbálnám, legfeljebb visszamegy az eredeti, már lementett verzió azt ennyi volt.
-
gelacihun
aktív tag
válasz
DroiDMester #16273 üzenetére
Köszi
-
válasz
gelacihun #16272 üzenetére
sz.tem sehonnét
végig kell járni azt az utat amit én is........ olyan 50-60.DB BIOS -t tettem fel mire meglett a jó
Sajna nincs konkrét megoldás csak próbálgatni lehet hogy melyik BIOS -al jó végig kell próbálni melyik 7950 es bios al működik esetleg 7970 -el De sajna a FLEX az speckó kártya (és bios -t igényel) nem sok esélyt látok hogy fog működni másik BIOS -al -
gelacihun
aktív tag
válasz
DroiDMester #16270 üzenetére
Tudnál segíteni , hogy ehhez honnan lehet letölteni a Boost nélküli bios-t ?
-
válasz
szasanyi #16268 üzenetére
Látod én mondtam neked hogy neked NAGYON nem fog bejönni a BOOST dolog
Egyébként teljesen normális működés amit írtál, az a PCS+ többet kajál(alapon is) mint pl egy Zafír DUAL-X és kifut a TDP -ből ezért veszi vissza az órajeleit, amit te marhára nem látsz hiába log -olod meg monitorozod GPU-Z vel, de erről is írtam már nemis olyan rég katt ide
Miért nem próbálod meg lecserélni a BIOS -t és megszűnik az összes gond amiket írtál engem is az őrületbe kergetett a gyári BOOST -os bios a Dual-X emen, de én már szerencsére réges-régen el is felejtettem hogy voltak ilyen problémák a kártyámmal, mert mióta lecseréltem a BIOS rajta azóta 100.% osan elégedett vagyok vele
**********************************************************************************
karesz501 Sajnos nem jó hírrel tudok szolgálni a BOOST -os Vapor-X el kapcsolatba igen az igaz hogy az 1.ik BIOS nem BOOST -os rajta de........ ugyan úgy 1,250.v az alapfesz vele és ugyan úgy viselkedik tuning nál hiába húzod fel pl: 1150.MHz -re meg adsz neki +20.% Power Limitet az órajelet ugyan úgy ledobálja akár 800.MHz alá is és a feszt is ugyan úgy váltogatja 1,125 és 1,250.v közöttÉs sajnos a VRM hűtése TOTÁL szar mert már tuning nélkül is 90.fok körül van egy nagyobb terhelés hatására én azt mondom vegyél 11196-16-20G -t ami nekem is van erre már sikerült olyan biost kreálnom ami 100.% osan működik(minden funkciója) és nincs boost és az alapfesz csak 1,094.v ami természetesen állítható egészen 1,384.v ig
szasanyi neked is ezt tudom ajánlani hogy cseréltesd le 11196-16-20G -re de én előbb megpróbálnék másik BIOS -t tenni a PCS+ ra és azzal se lenne semmi gond
-
szasanyi
félisten
Nagyszerű, először nem akarta elküldeni aztán meg dupla lett.
Ha esetleg van 5let mi lehet az oka a két BIOS közütti lényeges teljesítmény különbségnek, vagy mit lehet (érdemes) még kipróbálni, szívesen hallgatom.
-
Macka
veterán
2 napja állandóan kifagy a BF3 indításkor a "képernyőillesztő nem válaszolt..." dumával. Nincs húzva, próbáltam 12.11 beta, 13.1 WHQL-lel is... WTF???
-
karesz501
senior tag
válasz
szasanyi #16259 üzenetére
Mellesleg mar nem is lehet naluk kapni AZT a pcs+ -t........ Valami vidkari kell az IGP-n kivul, megrendelem az egyiket aztan meglatjuk. 8 munkanap eleg arra, hogy kiteszteljem a dolgot szerintem, ha nem tetszik akkor visszaviszem es rendelem a kovetkezot.
Ami lehet, hogy 78xx lesz, ott nem voltak ilen gondjaim
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #16259 üzenetére
Elmondom én neked a részleteket, nem egyszer éltem vele
Írsz emailt nekik, hogy ezt szeretnéd, mondják hogy na jó... beviszed Déva utcai üzletbe és kész a te dolgod. Vagy, ahogy én csináltam, egyből levásároltam. Ekkor a különbözetet kellett kifizetnem (én 1.000Ft -tal drágább dolgot vettem cserébe). Megértelek egyébként, ezért sem mertem másodszorra csak referencia kártyá venni. -
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #16257 üzenetére
Én most azt mondom egyik sem.
Hétfőn hívom őket, hogy idézem: A Megrendelő a17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni - mert érdekelnének a részletek.
A kártya nem hajlandó mind2 BIOS-szal jól működni, és tudok rájönni miért? Amúgy nincs semmi hiba, de ez sztem nem kéne, hogy így legyen. Tuning csak +20% mellett lehetséges (ez mondjuk kisebb problémám, de na...). BIOS 1. (950/5000) állásban ~20%-kal gyengébb teljesítményt nyújt, mint BIOS 1. állásban (925/5000) amit sehogyan sem értek, mi okból...Két driverrel is kipróbáltam (12.11b és 13.1 WHQL), sőt a rendszert is újrahúztam.
-
haddent
addikt
-
karesz501
senior tag
válasz
haddent #16256 üzenetére
Ez elég elszomorító, bár koránt sem meglepő. Adja magát a kérdés, melyik 7950-et érdemes megvenni az iponból per pillanat?
A vapor-x -en az első bios tényleg normál és nem boostos? A netes tesztek alapján igen.... mert akkor ott lehet manuálisan feszt emelni és OC -zni, igaz?
-
haddent
addikt
válasz
karesz501 #16255 üzenetére
Nekem volt, és sajnos NEM válogatott chippel készül ,azaz vagy bírja a boost biost, vagy nem...
A VRM alapjáraton is forró, de OC -nél elfő. Nem igazán tudnám ajánlani, egyetlen pozitívum, hogy a gpu hűtés jó (bár nem túl csendes) és jó alkatrészekkel szerelt (nem cicereg stb..). -
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #16249 üzenetére
Egész éjjel a netet bújtam és erősen hajlok a Sapphire 7950 Vapor-X felé (is)...
Van valakinek tapasztalata ezzel a Vapor-X -el? Elvben van hozzá nem boost -os BIOS is, illetve erős a gyanúm, hogy a OC Dual-X -es Sapphire BIOS-ok jók lehetnek hozzá.
Minden segítséget / észrevételt és ötletet szívesen veszek
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16248 üzenetére
Ha nincs a power limitje megemelve semmi gond, a kártya halk és max. 59 fokos. Ez meg csak a tuninghoz kell (mert enélkül hiába emeltem órajeleket, mintha semmit sem csináltam volna), de az egyelőre nem lesz. Hacsak fel nem rakom a normál BIOS-t, amit egyébként már le is töltötem. Lementettem a jelenlegi BIOS-t is, úgyhogy nézzük a BIOS frissítést DOS alól (ha már nem megy win alól):
1. ezt nem ismerem, de ha csak annyi a lényeg, hogy készít egy BOOT pendrájvot, akkor nem lényeg az meg van
2. vili, enélkül kissé nehézkes
3-4-5. ugyancsak kézenfekvő
6. ezt nem tudom mi, pontosan nem is értem, esetleg kicsit bővebben jó lenne (szükséges vagy sem?)
7. hogy néz ez ki pontosan, ha Powercolor.HD7950.3072.120116_1.rom nevű az új BIOS? Illetve ezt (is) át lehet-e nevezni probléma nélkül, mint minden mást vagy nem?
8-9. meg kiderülMindig utáltam a DOS frissítéséket, ebben nincs is jártasságom. A másik, hogy dual BIOS kártyát vég nem frissítettem, így csak a biztonság kedvéért: azt a BIOS- frissítem (írom felül) amilyen állásban éppen használatban van a kártya?
Mert mint mondtam (elsőre helytelen számozással) a BIOS kapcsoló 1. állásában volt gyárilag, de ott ~20%-kal gyengébb a teljesítménye, nem tudom miért, mint az 1. állásban. Órajelek ugyanazok a legújabb GPU-Z szerint.
Természetesen azt az 1. BIOS verziót írnán felül - ha lehet, mert azt sem tudom mind2 egyformán módosítható-e. Köszi!
-
karesz501
senior tag
Szerintetek melyik 7950?
Sapphire_11196_16_40g_hd7950_3gb_gddr5_boost_pcie 87k
Sapphire_11196_09_40g_hd7950_3gb_gddr5_vapor_x_oc_pcie 88k
Sapphire_11196_17_40g_hd7950_3gb_gddr5_flex_boost_pcie 79kvagy
Powercolor_ax7950_3gbd5_2dhppv3_hd7950_3gb_gddr5_boost_state_pcie 79k
A PCS -ban elbizonytalanodtam most nagyon, és a Flex Sapphire jó áron van nagyon bár az is boostos.
Namilegyen -
válasz
szasanyi #16247 üzenetére
nalátod, megmondtam hogy nem lesz olyan mint a Rev1 PCS+ ami csak 1,094.v on jár, jóval hangosabb és melegebb is!
És így látatlanba azt is merném mondani hogy ha felteszed rá a sima Boost nélküli BIOS -t vagy nem is fog indulni vele vagy nem jól fog működni valamelyik funkciója, de próbáld ki mert kíváncsi vagyok rá amúgy MÉRFÖLDEKKEL jobb egy sima BOOST nélküli BIOS én csak 3.napig bírtam elviselni(a Dual-X emnél) de az is kín szenvedés voltFrissítéshez itt van egy kis leírásom igaz lehet win alól is, de az nem 100.% siker inkább ez a DOS -os módszer a tuti!
mielőtt bele kezdesz mind 2 BIOS -t mentsd le a kártyáról
-
szasanyi
félisten
válasz
Petyyyyy #16246 üzenetére
Igen sikerült. Sajna a VGA hűtése hangosabb ha a +20% oda van tolva, egyébként nem. Akkor viszont jobban melegszik (max. 63 fok volt), ezért a hűtő 50%-on megy ahol már van hangja de hangosnak még nem mondható. Meghallgattam a fiam gépében az MSI GTX560-ti TFII kártyát, az egyértelműen hangosabb.
-
vass1024
tag
válasz
ricshard444 #16237 üzenetére
Ricshard444 amúgy a tiéd ref. nyákos vagy kék?
-
vass1024
tag
válasz
DroiDMester #16240 üzenetére
Szóval azt mondjátok ha veszek egy Ref.nyákos Sapphire 7970 Daul-X-el akkor megfogom az isten lábát
Szerintetek kell az OC-s vagy jó a Sima.
Amúgy Hardverkerből vennék szerintem mert jó áron vannak a portékák, csak nem stimmelnek a típus számok.
Mert ahogy néztem szerintem így vannak a számok:OC Ref nyákos Dual: 11197-01-40G
Sima Ref nyákos Dual: 11197-06-40G
Nem Ref nyákos Dual: 11197-11-40G
Nem Ref nyákos Dual Boost: 11197-03-40GDe Hardverker honlapján ez alapján akkor Boost-os van amit nem akarok..
-
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #16238 üzenetére
7870-nél/re írtam, és remélem jól fogalmaztam és nem értették félre. 79xx-nél még egy darab BS problémáról nem hallottam én sem. De fent tartom, botrányos a 7870-es Sapphire hibaarány. Bár más márkánál is előfordul, de szerencsétlen Sapphire valamibe nagyon belenyúlt.
-
válasz
vass1024 #16234 üzenetére
hát Tomix24 kolléga kicsit FÉLRE INFORMÁLT Mivel amit ír az a HD78xx szériára vonatkozik én 79xx nél nem hallottam még BS hibáról se itt a fórumba sem máshol
Egyébként nekem is Dual-X -em van igaz csak a kistesó 7950 de elég szépen szaladgál És nincs BS hiba még így +60% OC -val se a hűtése is korrekt nekem nem rezonált, de akinél rezonál csak a burkolaton kell meghúzni a 4.db kis csavart és akkor ott is elmúlik a rezonálás
-
vass1024
tag
válasz
ricshard444 #16235 üzenetére
Vrm hőmérséklet gondolom nincs 100fok és a burkolat se rezonál be? Egyébként ha egy-két kollega még áldását adná akkor rendelném is mert már marha rég várok rá
-
vass1024
tag
Hello srácok!
Most már komolyan a segítségeteket kérném. Olvasgatom itt a topikot oda-vissza, de nem igazán tudok dűlőre jutni vidkártya vásárlás terén.
Sokáig Ref.nyákos Sapphire 7970 Dual-X-et akartam de tegnap kaptam egy ilyen választ [link], hogy sok BS hibás belőle.. (meg olvastam hogy a burkolat kicsit gagyi). Szerintetek akkor ne vállaljam be
A másik márka amit még vennék azaz ASUS, de ott szintén nem kecsegtet semmi jóval a DC2, VRM melegedés főleg. Már Asus Ref. kártyán is gondolkodok mert az halálbiztosnak írtátok.
Nekem főleg megbízható, halk kártya kellene hosszú távra. Tuningolni nem hiszem hogy akarok csak talán minimálisan. Tudnátok ajánlani valamit mert megőrülök lassan a sok hezitálásban
-
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #16221 üzenetére
És melyiket lehet felülírní, a 1. vagy 2. BIOS-t? Illetve melyik program ismeri fel, melyikkel lehet frissíteni? Gondolkodom, hogy felteszem a normál, nonBOOST BIOS-t, és kipróbálom úgy is. Sapphire kártyánál egyszerű volt DOS alól is, mert saját programja van + a BIOS, gyakorlatilag készen.
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #16225 üzenetére
Mondjuk nem tudom ez a boost dolog hogyan működik CF-nél, de mindenképpen olyat válassz, ami kb tudja azt az órajelet, amit a MATRIX és boost-os!
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #16226 üzenetére
4500MHz-en ment a teszt alatt, amúgy 4400MHz-en használom 7/24-be
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #16222 üzenetére
Elég, ha mind a kettô 7970, de csak azonos órajelen tud mûködni a két kártya.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Rabbitf_24 #16222 üzenetére
Elég ha mindkettő 7970, sőt az egyik lehet akár 7950 is.
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Ha egy CF-es rendszert szeretnék kialakítani, akkor mindkét kártyának megegyezőnek kell lennie, vagy elég ha mindkettő 7970-es de pl más gyártótól?
-
daveoff
veterán
válasz
szasanyi #16219 üzenetére
Mert akkor a boost miatt sokkal jobban ugrál az órajel, tuti neked is leesik még 800MHz alá is.
Ez látszik az eredményen is. Nekem volt olyan, hogy a boost bios-al még +20% power limit-nél is ugrált!
Most én boost nélküli bios-al használom, ami gyárilag volt a kártyámon, ezzel az az egy gondon van, hogy nekem kell manuálisan a feszt beállítani AB-ben....Így még jobban megy, mint a boost bios-al, mert az nálam pl. durván droppolta az 1,25V-os alapfeszt is.
Most ennyit tud a kari! -
haddent
addikt
Valakinek valami ötlet, hogy egy ilyet hol tudnék beszerezni? Swiftech HD7970 RAM/VRM borda
szasanyi én tippem az, hogy azt az órajelet már pont nem tudja ezért throttling lép életbe és nem 925 -re hanem sokkal lejjebb dobálja az órajelet
-
banderasz77
addikt
7950-ben melyik most az ár/érték bajnok kártya?
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #16211 üzenetére
Great! Majd számolj be Ta mit tapasztalsz.
Egy "problémás" körülményről be kell számolnom: az igaz, hogy a teljesítmény vezérlő +20% értékre növelése maximalizálta a kártya alapórajeles teljesítményét. Enélkül ti. 900-950 Mhz között ugrál a GPU órajele hiába folyamatosan 100% a terhelése, valamint lényeges közel 25% FPS növekedést hoz FC3 alatt. Mást nem néztem még.
Cserébe megjön a kártya hangja! Venti fordulat 35-40% helyett 50% ahol már olyan hangja van mint az MSI TwinFrozr II/III hűtőjének. Hangosnak nem mondható, de nem is kimondottam halk mivel hallható zárt ház esetén is. Ezt most vettem észre, mert fejhallgatóban nem érzékeltem.[B]MOD - holnap letesztelem ezt nyitott ház mellett közelről, mert most jutott eszembe, hogy így egyszer már megtréfált... a VX450! Akkor egy ASUS GTX570 DCUII volt a gépben, és kb. 2 nap kellett míg rájöttem, hogynem a VGA hangosabb, hanem a teljesítmény felvétel átlépett egy határt, és az addig hangtalan VX450 tápom emiatt zajong, mivel jobban melegszik és felsrófolta a ventijét.
-
Enclave
aktív tag
-
Plebi
senior tag
válasz
banderasz77 #16206 üzenetére
Mi köze az eredményeknek a procihoz? Többen is írták, hogy a gpu-t tekeri meg nagyon ez a teszt. Az Afterburner PL emelése csak a GPU-t szabdítja fel nem?
Az FPS-eim a videókari tuningolására emelkedtek, én eddig úgy tudtam, hogy CPU limit esetén pont nem ez történne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mi az a PL?
Ja, Power Limit. Jó, hogy Power Tune-nek hívják CCC-ben. -
szasanyi
félisten
Érdekes Plebi eredménye, mert nálam a PL emelése nélkül ugyan azt az eredmény kaptam mint alap órajelekkel. És enélkül igen, sajna tüskés a GPU terhelés grafikonja.
Viszont a PL emelése nálam tuning nélkül (!) is komoly teljesítmény növekedést eredményezett, ezért azt hittem a tuning teszt alatt beállított 1100/5500 órajelekkel ment. A FC3 megtáltosodott FPS-ekkel száguld. -
Plebi
senior tag
válasz
Tomix24 #16151 üzenetére
Egy kicsit húztam a karit, nem vagyok az a tuningolós, csak a core clockot és a memory-t raktam feljebb MSI Afterburnerben. Mást nem piszkáltam, bár látom, hogy a power limitet kellene. Az órajelek csak úgy jöttek, mert megpróbáltam a te értékeidet, minden más állítgatása nélkül, de úgy kidobott az asztalra, meg kiírta, hogy a grafikus vezérlő leállt....
Mindegy, így is jókorát nőtt az eredmény.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #16201 üzenetére
Persze, gondoltam, hogy lehet eltérés, ez már csak ilyen dolog ... nem is vita téma ez, legjobb ha az összes progi megvan, és az ember kipróbálja, hogy az ő kártyáját, azzal a jelenlegi biossal éppen mi kedveli a legjobban
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest