- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mazsul
tag
óóóóóó igen
alap fesz 1.094
Furmark izzasztás alatt 1,045-re esik, 1050/1350-en vagyok, nem ugrál a GPU órajel, ráadásul egy laza 10 fokkal hűvösebb. Eddig perfect
Nagyon nagyon köszönöm
pár perccel késöbb: elkezdett hibázni, majd kékhalál. Kevés lenne neki a fesz?
-
Mazsul
tag
válasz
DroiDMester #17397 üzenetére
Pontosan ugyanaz
Már próbálom is, és írom a tapasztalatokat
-
válasz
Mazsul #17394 üzenetére
Pontosan mi az SKU# száma(a kártya dobozán és magán a kártya hátoldalán is rajta van) a Dual-X ednek? csak mert van belőle néhány verzió!
Ha 11196-16-20G akkor itt megtalálod a Módosított BIOS -omat hozzá
Shkiz0 ALAPJÁRATON NAGYON gyengécske a 7950, valahol 1050.MHz környékén kezd megjönni bele az erő tehát VÉTEK nem tuningolni már csak azért is mert szinte az összes 7950 megy +40.% tuningot(referecia értékhez képest) az enyém PL: +60.% ot közel gyári Boost feszültségenSzóval nagyon nagy hiba lenne +50.% erőt a kártyában hagyni
-
szasanyi
félisten
válasz
Chapel #17390 üzenetére
Sokaknak van / volt (nekem is) Sapphire HD7950 (összességében több típus is), de Black Screen problémából (se Red se Blue) nem tudok. A BOOST nem ajánlott, de olyan VGA igen, amire felrakható nonBOOST BIOS. Sőt, olyan is előfordul akit nem zavar, nem is foglalkozik vele hasznája úgy a VGA-ját és pont.
A BOOST probléma lényege röviden az, hogy a gyári 200W TDP-be nem fér bele a kártya 925/950Mhz@1.25V ezért (terheléstől függetlenül is) folyton visszaveszi a kártya az órajelét - és néha a 800Mhz alapnál alacsonyabbra is. A Power Limit kitolása (+20%) javít ezen, de meg nem oldja - bár van aki állítja, hogy nála igen. Én nem vitatkozok ezen senkivel, nálam nem oldotta meg csak a nonBOOST BIOS. Viszont az tökéletesen.
Egyébként az esetben sem normális a dolog, mert pölö az én kártyám - ami nem átlagon felüi - 1Ghz/5500Mhz mellett simán megelégszik a nonBOOST BIOS által biztosított alap 1.095V/1.50V feszültséggel. Ez a BOOST esetében ez általában 925Mhz/5000Mhz@1.25V/1.60V -
Chapel
addikt
válasz
szasanyi #17379 üzenetére
Látom ez a Boost Bios fontos faktor, ha jól értelmezem azt csinálja, hogy ha elviekben nem kell a power akkor visszaveszi az órajelet és ebből adódnak akadozások, laggok mikor hirtelen megint csak kéne a kraft.
Ha rosszul írom bocs, egyenlőre még csak átfutottam a témát. (Ha van összefoglaló témája örömmel nyálaznám át) Tehát ajánlott vagy nem boostos karit venni, vagy olyat aminek offolható ez a része (nonboost verzió)?Ami nem boost-os és jó áron van az a Shappire-ok, gondolom blackscreen para ezekkel már nincs, mert főként 7870-eseknél olvastam róla.
-
vadallat88
tag
Az iponon található 9db HD 7970 között mi a külömbség? Melyiket érné megvenni? Köszönöm.
-
válasz
kockaharcos #17386 üzenetére
Holnap megmondom.
Van valami oka hogy ezt kérded? -
Na végül ez maradt.
GIGABYTE R795WF3-3GD -
Chapel
addikt
válasz
PIT888 #17381 üzenetére
Ha nem is szó szerint, de a törvény úgy szól, hogy:
Vagy kötelesek ugyan azt adni helyette, vagy ha ez nem kivitelezhető akkor ugyanolyan vagy magasabb tudásút, ha pedig egyik verzió sem él, akkor kérheted vissza a pénzed, de csak ha ezeket a köröket már lefutottátok. Az semmiképpen nem játszik hogy még Téged húznak le azzal hogy közli van olcsóbb azt csá...Figyi, egy a lényeg: Légy határozott és ne hagyd magad lebeszélni, meg ámítani. Kerek perec adjanak választ, nem kell félni, Te vagy a vásárló és annak mint tudjuk mindig igaza van...
Sok évig vezettem nagy forgalmú üzleteket, hidd el, erélyesebb fel lépéssel és pici hisztivel el lehet érni bármit, ez van.
(Ez nem egyenlő a bunkósággal stb!!) -
PIT888
tag
válasz
Varázslóó #17373 üzenetére
Nem is kérdeztem még a konkrét baját, annyit írtak, hogy Asus-ék nem tudnak adni másik Matrixot, válasszak tőlük mást. DC2-t nem akarok, valamint gyengébb kártyát sem. MSI Lightning-ot szívesen bevállalnék, mert az még hasonló árban is volt, de azt meg nem tudnak beszerezni.
Én sem szeretnék egyébként olcsóbb kártyát. Ha kérem őket a pénzvisszafizetésre akkor kötelesek azt visszaadni? Egyébként PcGear-től vettem még a Matrixot.
-
Chapel
addikt
válasz
szasanyi #17379 üzenetére
Ahogy látom már ő is Shappire-ra váltott, de rákérdezek, köszönöm.
Igazából ha belegondolok hogy ha meghirdetem 7870-et az olyan ~55k-ért elmegy kb. akkor bizony elég jól hangzik ez."Egyébként pedig nem meglássuk hanem meglátjuk." Megvan nyugi, csak amolyan vicces akartam lenni, így utána olvasva már picit engem is zavar
-
szasanyi
félisten
válasz
Chapel #17378 üzenetére
Ennyiért nem biztos, hogy kerülni kell! Asszem ricshard444-nek volt hasonló (vagy ugyanilyen( VGA-ja, esetleg kérdezd meg őt. Ami még lényeges, hogy van-e rárakható, működőképes nonBOOST BIOS ha ezzel nem tetszene neked.
Egyébként pedig nem meglássuk hanem meglátjuk.
-
Chapel
addikt
Eddig úgy áll a dolog hogy lehet hogy van egy Powercolor 7950 iponból, meglássuk. Elvileg nem boost bios-os...
Egy nagykeresnél találtam ezt, ugyan nem vetemednék rá, de ennyiért ez valami über jó buy lenne...ha használható: ATI VTX3D HD7950-X Boost 3GB - Bruttó 69000Ft
Távolról kerülendő? -
-Solt-
veterán
válasz
PIT888 #17372 üzenetére
Kérd vissza a pénzt, és nézz körül máshol...
Ipon-n pár naponta leesik ENNEK az ára ilyen 108000.-Forint környékére 3 év garanciával. Igaz, hogy itt eléggé megy a köpködés a Gigabyte-ra, de attól még elég sokan használjuk elégedetten... Még pénzed is marad...
EZ az összegzés alátámasztja az általam tapasztaltakat, olvasottakat is... ( Ennek ellenére az ASUS-ra nem megy a köpködés )
-
PIT888
tag
Üdv.! Kérhetnék egy kis segítséget a választáshoz. A Matrix Platinum kártyámat gariba küldtem és nem tudnak olyat beszerezni, így most ezek közül tudnék választani. Szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb?
PowerColor RADEON HD 7970 (V3), 3072 MB DDR5, PCIe 3.0, miniDP
110 750 Ft
XFX RADEON HD 7970, 925M DD Edition 3072 MB DDR5, miniDP, HDMI
112 250 Ft
XFX RADEON HD 7970, 1000M BLACK DD Edition 3072 MB DDR5, Mini-DP
113 250 Ft
XFX RADEON HD 7970, 1050M GHz DD Edition, 3072 MB DDR5, miniDP
120 270 Ft
VTX3D RADEON HD 7970, 3072 MB DDR5, PCIe 3.0, miniDP, HDMI, DVI
121 070 Ft
VTX3D RADEON HD 7970 GHz X-Edition, 3072 MB DDR5, PCIe 3.0, miniDP
120 050 Ft
SAPPHIRE RADEON HD 7970 VAPOR-X, 3072 MB DDR5, PCIe 3.0, DP
128 710 Ft
PowerColor RADEON HD 7970 PCS+ Vortex II, 3072 MB DDR5, miniDP
131 260 Ft -
Garsza
veterán
Helló tudtok abban segíteni hogy mért nem veszi vissza a videókártyám (aláírásban) a memória órajelét.
Alapból 1600mV és hiába álítok neki MSIA progival hogy 1500mV menjen akkor is 1600mV megy. -
szasanyi
félisten
válasz
daneeeeee #17356 üzenetére
Úgy legyen! Egyrészt nagyon ráfér a driverekre az optimalizálás, másrészt valóban jobbak és erősebbek a GPU-k (a Tahiti mindenképp) mint ami eddig kézzel fogható. Szóval ha min. ~1 évig nem kell újabb pénzkidobáson gondolkodni miközben egy gyorsuló és funkcionalitásban is jobb VGA-nk lehet a jelenlegi HD79x0 kártyából én annak csak örülni tudok!
Ha belegondolunk, hogy a GCN architektúrális előnye valóban megvan mégsem egyértelműen és mindenütt jobb mint a Kepler, akkor ennek van is racionalitása. -
BeLucZ
addikt
válasz
daneeeeee #17354 üzenetére
addig turbozzák a gcnes drivereket mig olyan erős nem lesz mint a titan
de ha megnézed félelmetes boostot kaptak a gcnes radik a starthoz képest, pl a 7970es, emlékezz hogy 10-15%al volt csak gyorsabb azh 580nál, na most hogy is állunk ?)
a gcn nem is egy gpu szinte, inkább egy proci ami remek a grafikai számitásokban, rohadt sok tartalék van benne még mindig, csak ki kell aknázni, mi meg élvezzük a driverirok munkájának gyümölcsét, ennyi
-
-
fazerzje
csendes tag
Na srácok megrendeltem az XFX 7970 Black Editiont 103k-ért
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #17355 üzenetére
AMD-s managert interjúvoltak meg, ő mondta ezeket szóval szerintem ez lesz.
-
-
daneeeeee
aktív tag
Nem jelennek meg az új generációs Radeon-ok. 2013-ban is marad a 7000-es széria!!
Azt írják, hogy a driver-eket fogják nyomni helyette.
-
Chapel
addikt
válasz
Speed® #17352 üzenetére
Nos, első sorban a saját idegeimet kímélném
Olvasgatom ezt a boost bios témát...hát elég vegyes érzéseket váltott ki ahogy látom így sejtem mire célzol.Ez a boost bios általános 7950 esetében? Illetve a 7950-es Shappireoknak nincsenek betegségei? Gondolok itt olyanokra mint, blackscreen, ventillátor cicergés stb...?
-
Hoorus
őstag
válasz
BullKoxa #17348 üzenetére
Vettem decemberben egy Sapphire 7850 Dual-x-et. 10 percet se bírt játékban és kidobott black screen-el mindenhonnan.. Azt még másnap visszavittem, és vettem egy általad "Gagyibájtnak" nevezett 7950-est, ami azóta is tökéletesen üzemel...
Szóval ennyit arról, hogy mi a gagyi, és mi nem az..
-
Chapel
addikt
A HIS-nek nagyon tetszik a hűtése, bár tapasztalatot még nem olvastam róla. Ez a PowerColor is tetszik amit linkeltél.
Eddig mindig Shappire volt sok éve és nincs vele gondom, de ha a hűtés tényleg jobb/csendesebb akkor hajlok arra hogy +5k-t adok a kariért.Eddig akkor ez az állás
-
Chapel
addikt
7870-et cserélném le 7950-re, - nem reklám helye - itten hirdetőnél nézelődtem.
Nem derült ki számomra elsőre mi a difi, kérhetnék egy (tapasztalatok alapján, nem teszt érdekel, azt olvasom) tippet melyikkel érdemes kezdeni:
-GIGABYTE ATi Radeon HD7950 3Gb (GV-R795WF3-3GD): 74.500,-
-Sapphire ATi Radeon HD7950 3Gb (11196-01-40G): 75.500,-Ez gondolom a hűtés végett drágább:
-HIS 7950 IceQ Boost Clock 3GB GDDR5 (H795QC3G2M): 81.500,-?
thx!
-
-Solt-
veterán
Mond, rám ez úgysem hat!
Eddig nem csinálta, úgyhogy nem hinném, hogy BIOS gond lenne. Még az elején volt gond vele, nem vette vissza 50% alá a venti fordulatot. Többen jelezték a fórumon, leadtuk hibának és pár hét alatt javították...
Egyébként most teszteltem 0%-s powertune mellett, és most nem csinálta... nem lepne meg, ha az lenne bugos...
-
karesz501
senior tag
Mewgnéztem, hogy alapórajelen 850Mhz kell a GPU-nak AB-n 962mV beállítva, mely terhelésnél ~930mv -ra droppol és az órajelet nem dobálja még 0% power limit mellett sem. Mindezt FC3 FHD ultra beállításokkal.
És mentettem egy ilyen profilt normál használatra, ez kicsivel több mint 15% energiamegtakarítás
-
-Solt-
veterán
Urak!
Az miért van, hogy 60-70%-s kihasználtságnál, +20% powertune ellenére is eldobálja az órajelet a kártya?
-
ffodi
veterán
válasz
karesz501 #17337 üzenetére
Nem az AB cfg-be, hanem a profiles mappán belül az aktuális hardverazonosítóval ellátott .cfg-be kell írni.
[Settings]
VDDC_CHL8228_VIDReadback = 0
MVDDC_CHL8228_VIDReadback = 0Felső a GPU, az alsó a VRAM feszültségére vonatkozik. (ha van már "settings" rész, akkor értelemszerűen oda másold be és ne írd be még egyszer, hogy "[Settings]")
-
karesz501
senior tag
Valaki be tudná nekem adni azt a pár sort amit az AB .cfg file-ba kell beírni, hogy VALÓS feszültség értékeket mutasson? Nem találom Droidmester hozzászólását.....
köszönöm
-
szasanyi
félisten
válasz
Sontir Fel #17334 üzenetére
Csak így laza királyi többesben nyomod?
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Foxmulder89 #17304 üzenetére
Koszi, akkor elkezdjuk finomhangolni a vasat
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #17329 üzenetére
Boost bios van rajta, mert Dead Space alatt a fix 60 fps miatt ugrált össze vissza 500/800/925/1000 között a gpu clock.
Ahogy a kolléga is mondta, van 1ghz-es bios, FZ1-es-nek hívják. Ha gondolod fel is tudom tölteni, mert még megvan. Nem is értem miért cáfolod meg, miközben nem is volt ilyen kártyád látszólag.
A boost bios terhelés alatt ad 1250mV-t a kártyának, amúgy visszaveszi 800mV körülre, szóval a feszültség állítás miatt fölösleges a csere, ahogy azt írtam is. Szóval nem értem hogy jött ide az alacsonyabb feszültség terhelés alatt.
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester #17329 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy a Giga OC valtozata 1Ghz -en ketyeg alapbol, ezert szerintem jogos a Ghz megnevezes
-
válasz
ZozzHUN #17327 üzenetére
Giga 7950 -ből NEM LÉTEZIK GHZ(edition) bios és összesen 2.féle van.
Egy sima ami 860/1250.en jár, és egy OC ami 900/1250.en jár mind 2ő WF3 hűtésű és nincs is más típus 7950 ből!
Az meg megint csak érdekes hogy nincs értelme a BIOS cserének, mert minek menjen 1,250.v on a GPU ha az alap 900/1250MHz et el viszi pl: 1,100.v al is.
Bár lehet hogy ezek a giga karik annyira sz@rok hogy nem tudják ezt!
De nekem pl a Dual-X -em a gyári Boost órajeleket(925/1250) azt Beton Stabilan viszi 0,975.v -al.
És nem le drop -olt érték, hanem MSI AB -ben beállított érték!!!Nem mindenki használja 24/7 -be kimaxolt tuningal a kártyáját, hogy kelljen oda az a 1,250.v a GPU -nak!
**********************************************************************************
karesz501 És akkor miért nincs fent a Gyártó oldalán SEHOL, ja tudom azért mert ennyire trehány cég hogy még erre is lusta hogy feltegye hogy ilyen kártya létezik![ Módosította: stevve ]
-
ZozzHUN
addikt
Rev 1.0 PCB-n BIOS lock-os a feszültség. Szóval egy sima bios csere után megy a feszültség állítás egészen 1320mV-ig ha jól emlékszem. A gyári GHZ Bios 1250mV-t ad neki, amivel én 1150-ig jutottam (átlagos). A bios lock mentes bios-t a vga bios collectionből letölthető.
De, mint mondtam, semmi értelme unlockolni a feszültség állítást, mivel 1250mV-ről 1300mV-ra állítod se fog sokkal többet menni.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #17301 üzenetére
"The GIGABYTE HD7950 has 12 more Solid State capacitors and three more chokes than the reference design which should go some way to explain that this card is capable of addressing higher power than it's forbear."
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Tesztben írtak hogy ref-hez képest komolyabb vrm van. Ha gepkozelben leszek linkelem is.
[ Módosította: stevve ]
-
Stunts666
őstag
válasz
Foxmulder89 #17274 üzenetére
Az lemaradt, hogy haver gtx670-et, amit 400mhz-el meghuzott, megverte a kartyam. Ugyhogy elegedett vagyok, mert nem adtam ki plusz 20-30 ezret a 670-ert.
Ha csokkentem a feszt, akkor kephibaba kell majd utkoznom?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Foxmulder89 #17316 üzenetére
-
karesz501
senior tag
válasz
Foxmulder89 #17316 üzenetére
Jaaaa, értem, ok. De ez mennyi Nálad ko-ko AB-ben beállítva???
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
karesz501 #17313 üzenetére
Ennyit esik le terhelés alatt gondolom. Nem rossz eredmény, de ha 1081mv-on hibázott én biztos nem csak 1.087-re emelném, az semmi, nem érdemes az ilyesmit kicentizni, előbb utóbb jön majd az illesztőprogram nem válaszol..
Legalább 1.100v-ra tenném, de inkább 1.11-12 legyen terhelés alatt. -
-
xatos3
senior tag
Droidmester: nem vagyok otthon a nyákokban, melyik alkatrész a fet? a képeiden az a rész ahol az r22 jelzésű alkatrészek vannak vagy közbetlen tőle jobbra a picik? mert ha a picik, akkor annak pl az én gigámon van külön bordája, (bár ez 7970 nem 7950)
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester #17306 üzenetére
A hűtés valóban nulla rajta, de nincs gond vele tuningnál sem, lehet, hogy pont azért amit mondtál
~70-75 fok fölé nem megy auto ventin, az pedig bőőőven megfelelő.
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #17306 üzenetére
Hello! Nekem ilyen karim van erről mi a véleményed a képek alapján?
Nekem annyi a bajom vele hogy nem látom a venti fordulatát a gpuZ-vel! ( mással sem)
-
válasz
Foxmulder89 #17304 üzenetére
Ez igaz, csak azt is meg kellene hozzá nézni hogy Milyen típusú FET -ek vannak ott, mert a gigán gyengébb(70.Amperesek) még a Dual-X en 110.Amperes tehát kb ugyan azt tudja 3x70.A vs 2x110.A fázisonként!
És arról még nem is beszélve hogy a gigán NULLA HŰTÉS van a VRM -en! Valószínű pont ezért osztották 3.felé a fázisonként a FET -eket hogy ne melegedjen annyira, és tudjanak spórolni a FET hűtésén, de még így is bőven lehet ott tojást sütni ha 1kis tuningra kerül a sor
-
BullKoxa
őstag
válasz
Rabbitf_24 #17289 üzenetére
Hello! én pont tegnap kezdtem tesztelni a karim és 1.087v 1150/1450 ami stabil! BF3 alatt 1081v-al is jó volt de az új 2013 3DMarkban láttam hibát és kicsit emeltem a feszen és megjavult ,így lett 1.087 v .Én azt mondtam volna hogy a mem hibázik,de nem,a gpu volt a ludas.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
+1, az egyetlen különbség amit látok rajta hogy a 3 sornyi fekete alkatrész közül a Dual-X-en lemaradt a középső.
(#17303) Sontir Fel
-
Sontir Fel
őstag
Urak!
Giga wf3 7950nek meddig mehet a fesz? 1.250 itt is mint a boostos kariknal?
-
banderasz77
addikt
válasz
+1
-
válasz
ZozzHUN #17296 üzenetére
Nem tudom honnét veszed, hogy komoly VRM van rajta
************************************************************************************************
Mert a Sapphire Dual-X -emen(11196-16-20G) is pont ugyan olyan 7.fázisú sőtt sz.tem 1:1.be ugyan az a PCB
[ Módosította: stevve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged