- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
SSJmeszes #28502 üzenetére
Hát az nem a legjobb, az csak 73-74 fokig viszi
Sok ilyen sztorit hallottam már, hogy "náluk" jó volt a felhasználónál meg nem, de minden bizonnyal így egyszerűbb ha visszadobják.
Far Cry 3, Max Payne 3, Metro LL úgy kifagy 5-10 perc után, hogy kész.
Amúgy 6870ről van szó, nem a Zafír 7950ről
Az már nem az én tulajdonom, úgy egy hónap múlva térek vissza közétek megint új kártyával, még nemtudom, hogy milyen legyen, aprótól függ. -
-
-
-
daveoff
veterán
válasz
SSJmeszes #22499 üzenetére
Van akinek semmi sem elég. Én biztos nem tuningolnám, max kipróbálás szinten, egy két trémárk rekord erejéig, de ez az én véleményem. Két ref kártya tuningolva azért már elég hangos tud lenni, és melegszik is, nem hinném, hogy ez megérne pár fps többletet. Én inkább alulfeszelném, és 1ghz-en járatnák két kártyát.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #21854 üzenetére
Játékok alatt nem fog lekapcsolni, főleg ha nagyon magas felbontásban játszol ahol nem a 100FPS az átlag.
Viszont furmarkal megkockáztatnám hogy lekapcsolna. Én ezt meg se néztem OC-val, ez miatt.
De az tény hogy nagyon nagy étvágya van kártyáknak.#21849) radi8tor1 Így van. Csak kíváncsiság miatt kipróbáltam a 7970CF-et. Utána jött a Monitor, két kártya meg itt maradt, és megbékéltem vele.
Idővel kiszeretném cserélni a tápegységet is. Hiszen már az 4-5. évét tapossa. -
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #19597 üzenetére
Szerintem járj utána az EA-nál.
Én úgy érzem ez játék hiba, nem hardver hiba.
Amúgy igen, én is 2560x1440 be játszom.
Igaz, én főleg StarCraft2, CrySis3, és jövőhét KEDDTŐL az év legjobb játékát fogom megtisztelni gyűjtői kiadásban.
STARCRAFT 2 HEART OF THE SWARM még egyetlen egy játékot nem vártam ennyi. -
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #18430 üzenetére
Nálam hatalmas külömbség van kültér és beltér között, igazából ez az egy dolog ami zavar, de én csak 1 kártyával tolom. Gondoltam beszerzek még 1-et, de úgy döntöttem hogy nem éri meg.... inkább elköltöm azt a pénzt lányokra
CPU-val nincs semmi gond, 4,5GHz-en pörgeti a kártyát 97-98 százalékra.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #18422 üzenetére
Attól meg 27 es monitoron játszol, lentebb is tudod venni a felbontást, nem muszáj kimaxolva használni a monitort sem.
1920x1080 is nagyon szépen nézz ki. Nincs pixel halmaz a monitoron. Csak jobb élményt ad.(#18423) coonee Ezzel tisztában vagyok. Csak azt nem értem mit keres fent Uplayen?!
49 euro.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #18416 üzenetére
Számomra az az érdekes hogy az Uplayen is meglehet vásárolni a játékot!
Nem éppen origin.
Én főleg eredeti játékokkal játszom és uplayen van meg az összes Assassin, FarCry, és most felcsillant a szemem hogy ott figyel a CrySis3 is.
Steam-et nem szeretem.Mellesleg mostanában valaki kipróbálta a GTA4 et?!
Én hajlandó voltam újból feltelepíteni... 2560x1440 kimaxolva 19FPS futott a gépemen. Hát ez elég siralmas.
CrySis3 hozzá képest folyékony...#18419) SSJmeszes Annyira nem vonz a CrySis3. Lehet megveszem és végig viszem egyszer de semmi több.
Azért nem veszek még két kártyát hogy 8x AA fusson ilyen felbontás mellett. Inkább játszok Highon. -
Chapel
addikt
válasz
SSJmeszes #17646 üzenetére
Most néztem végig 1680 "mindenmaxon"
Rátettek egy lapáttal a Heavenre, ez valami csodás.
Csak offként linkelem, mert 7870 ugye
radi8tor1: Elismerem, a részletesség lehetne jobb, de az egész hangulata és látványa...nagyon szívesen barangolnék ilyen tájon egy játékban. (Skyrim+összesmod
)
-
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
SSJmeszes #15917 üzenetére
ez tök vicces, mert nálam az előző gagyi his 7970nél 6 volt, most meg, nálatok 4 meg 5
lehet függ a driver verziótól is?
mert reális magyarázat lehetne a dvi port ha nem lett volna eddig 6 a másik 7970nél, nincs jelentősége persze, csak zavar, mert nem vágom miért van igy, nektek is dvin van?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #14870 üzenetére
Nekem a StarCraft 2 ben van problémám a 12,11 BETA11 driverrel.
Amit már furcsállottam hogy bekapcsoltam a számítógépet, feállt a rendszer és elkezdett hangosodni a felső videókártya, mondom ez marha érdekes.
Hallom hogy egyre jobban pörögfel a ventilátor, majd ekkor megnéztem a CCC, és látom a kártya terhelése 50-80% között mozgott asztalon.
Mondom, elindítok egy játékot hátha majd eszébe jut vissza venni az órajelket.
Tolok egy Sc2 (StarCraft2 gyorsan). Menüig jó volt, viszont ahogy elindítottam a játékot 3 másodperc múlva megállt, majd kifagyott.
12,11BETA11 driver nálam úgy müködik hogy kikell kapcsolnom a CF-et indításkor, majd bekapcsolom. Beáll normális órajelre a két kártya és lehet játszani. Viszont ha nem kapcsolom ki a CF-et minden ujraindítás után akkor bármelyik játékot elindítom azonnali fagyást okoz.
Persze Win8-at használom, GHZ Edition BIOS a két kártyán, és csak is beta driver...
Így minden adott a katasztrófához.Elsőnek azt hittem hogy valamelyik kártya döglödik esetleg tényleg a driverral van gond vagy esetleg a GHZ edition bios. Visszapakoltam gyorsan a Win7-et, kifogástalanul müködik minden a 12,11 BETA11 cuccal.
Úgy hogy a Win8-ra még nem igazán dolgozott a csapat szerintem...
Vicc, Win8 kezeli csak a DX11,1, de driver *meghalassza a gépet. Érdekes ez az egész..
Várok, jobbat nem tudok! -
oliba
őstag
válasz
SSJmeszes #13932 üzenetére
A vízhűtés lényege, hogy a meleget kivezetjük a házon kívülre. Azzal, hogy befelé fujatod, még annyit se érsz el, mint ha vettél volna egy léghűtőt, mert legalább az is a házon kívülre tolja a levegőt, csak nem olyan hatékonyan, mint a víz. Megfordítod a ventit és 5-10 fokkal melegebb lesz a proci és akkor mi van? 5-10 fokkal hűsebb lesz minden a házban.
-
válasz
SSJmeszes #13932 üzenetére
Khm.. az a topic szakmai szempontbol.... khm
Mint mondottam volt, ha nekem nem hiszel, akkor relevans infoert go to vizhuteses topic. Persze, hogy igy a cpu 3-4 fokkal melegebb lesz, viszont 3 12-es venti viszi majd ki a vgak meleget es nem futod 2 ventivel es a cpu hovel.Mert igy pillanatnyilag nullazod a legaramlast a hazadban, lenyegeben egy kellemes kis sutot csinalsz belole.
Mondom, egyszeru fizika...
-
válasz
SSJmeszes #13929 üzenetére
Nem irom le tobbszor, kerdezd meg a vizes topic oregrokait, hogy a radiatoron keletkezo homennyiseget mennyi ertelme van visszaloni a hazba. Egyszeru fizika, semmi mas.
Igy most a gepedbol egy szem venti viszi ki a meleget, ketto meg nyomja befele.....ha megprobalod logikusan atgondolni, akkor leesik, hogy lenyegeben futod es nem hutod a gephazban levo komponenseket.
-
válasz
SSJmeszes #13925 üzenetére
Csak azt ertsd mar meg, hogy ezzel plusz 1XX wattnyi hovel futod az alaplapot, a vgakat es a haz teljes belsejet, hosszu tavon magat a radiatort is (mivel az is belul van a hazon
. Mindegy, ha nem hallgatsz ram az a te bajod. Radirol a meleget nem fujatjuk a hazba, ez alapszabaly, majd megtanulod.
-
válasz
SSJmeszes #13920 üzenetére
Es a pasztazas elott is ennyire melegedett /90fok@94%-os fanspeed/?
Azt meg hidd el, hogy a cpu meleget befele fujatni a H100-assal butasag, hutestechnikaia bakloves. Ha ezzel kapcsolatban nem lenne eleg szamodra a szavam es szakmai tapasztalatom, akkor nyugodtan kerdezz utana a huteses topicokban. -
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
SSJmeszes #13818 üzenetére
Örülök neki, hogy nálad jól működik, de én nem vagyok hajlandó használni, mivel mind a 4870-m, mind a 6950@70-m esetén is összeakadt a CCC venti vezérlésével... Öreg vagyok már a mókoláshoz! Azért veszek nem referencia hűtős vga-t, hogy ne kelljen babrálni vele.
Berakom, drivert telepítek, terheletlenül kussoljon, terhelve hűtsön. Ennyi az elvárásom, és, ha ezt valami gyárilag nem teljesíti, holott kellene neki, akkor azzal nem vagyok elégedett.
-
TTomax
félisten
válasz
SSJmeszes #13357 üzenetére
Igen,igazad van...erre igen jó példa a 2007es Crysis 1... én emlékszem egy 4850CF-el játszottam,majd GTX280-al végig,szinte minden értelmes grafikai opciót bekapcsolhattam,ráadhattam 30-40fps körül vigan simán lagmentesen ment,nem éreztem darabosnak...Most meg ezek az uj frankó dx11-es ficsörös enginek röcögnek 60 alatt...
Egyébként én egy kicsit enervált lettem a dx11et illetöen ... eddig én még ilyen-olyan effekteken kivül mást nem láttam.Azt elhiszem hogy könyebb programozni,meg a reggeli kávédat is megfözi,csak ebböl én mint user nem érzek semmi elönyt...(#13356) Keldor papa
Hát azért a BF3ban a statikus eget nem volt olyan nehéz megcsinálni hogy ne zabáljon gépet... az idö sem mulik ... azért nem nagy szám az sem... -
sakal83
addikt
válasz
SSJmeszes #13035 üzenetére
Crysis 2-vel tesztelek, pár kört lefuttatok, eddig 100%-ig kidobta, ha túlhúztam egy vgat
De, ahogy nézem 1100/1500-on bőven elég lesz járatni, mert mintha kevés lenne egy kicsit a 3.6.-on futó i5 2400.-as neki.
Egy 1200/1500-ön futó hd7850-et váltott, 40% + 1100/1500-ön, 45%+ 1150/1550-en.
Azt mondom megérte, mert nem kellett realtive sokat rádobnom.
-
haddent
addikt
válasz
SSJmeszes #12760 üzenetére
Ez nem igaz, ha így lenne, akkor ott a Mac, azzal nincs kihívás
Na jó viccet félretéve. Nagyon is szeretek szerencsétlenkedni, keresni a végét mindennek, húzogatni, a legtöbbet kihozni mindenből, de ehhez szükség van egy megfelelő alapra, és ezáltal (sajnos) ki vagyok szolgáltatva a programozóknak, akik AMD körökben úgy tűnik 20. rangú vérpistik.
Mindenesetre engem is elszomorított, mert egyszerűen le kéne söpörnie az nVidiát számok alapján (meg egyébként úgy "build quality", pcb terén). Reméljük eljön az idő, amikor ez a ... nyers erő ... (nem tudok jobbat kitalálni rá, tényleg az, csak tudni kéne "megszelidíteni") leveri a zöldeket -
válasz
SSJmeszes #12651 üzenetére
az ULPS ki és bekapcsolására már linkeltem be egyszerűbb megoldást 2.kattintás és nem kell reg be turkálni
Azt meg hogy 0000, 0001, stb... CCC -ben meg lehet nézni mert ki írja a 2D illesztő programnál de a fenti kis progival nem kell keresgélni az teszi a dolgát magától*****************************************************************************************
TTomax gondolod csak BenchMark al tesztelek? játék alatt is próbáltam már ezeket a beállításokat nálam a leg érzékenyebbnek a a DIRT ShowDown bizonyult oly annyira hogy PL: BF3 ment órák hoszzát hibátlanul a showdown meg még a betöltő képernyőig se jutott mert resetelte magát a VGAÉs azt sem hinném hogy Throttlingol a kártya mert nálam végig folyamatosan kint van OSD -n minden, és látom ha visszább veszi az órajelét vagy épp nem 100.% on jár a GPU amúgy is +20.% on van a Power Limit tehát ez se hinném hogy korlátoz, melegedés végett sem mert 1250.MHz en is 70.fok alatt van
-
laca000
őstag
válasz
SSJmeszes #12633 üzenetére
Nagyon okosan ki van ez találva.
A sok beteg gémer, beleértve engem, meg úgyis beruház.
Vagy nem.
Mert manapság a játékok nagy százaléka olyan üres, semmitmondó és tartalmatlan, hogy a grafika elveszti jelentőségét emellett.
Mintha (elnézést a kifejezésért) értelmi fogyatékosoknak készítenének lineárisabbnál-lineáris hulladékokat.
Ha a Far Cry 3 is ilyen lesz, én befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest