Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
vass1024 #16496 üzenetére
Nem fő meg a VRM!
Az a 7950 nél volt baj tudomásom szerint.
Hát figyelj nálam alapból hibás volt egy ilyen dc2t, aztán lett egy sapi ami jó volt, ezután vettem még egyet mellé ami szintén eléggé bajos volt. Tehát ahogy írják ebben a szériában bármelyik gyártónál előfordul ilyen.
Pedig pont a csúcskategóriánál illene jobban odafigyelni.. -
-
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024 #16489 üzenetére
Tehát valóban "agyhalott" az új VGA.
Nekem nincs garis tapasztalatom ott, de fontos mikor vetted kézhez! Mint írtam több hét valószínűsíthető, de úgy tudom 72 órán belül kérhetsz azonnali cserél, továbbá 8 napon belül biztosan elállhatsz a vásárlástól és kérheted vissza a vételárat.
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024 #16485 üzenetére
Másik gépben (lapban) meg tudod nézni? Az a biztos, ha másik lap és esetleg másik táp is is van próbálva vele. Ha azzal (azokkal) sincs változás, akkor tuti gariztatás lesz. Ez szop@s, én is jártam hasonlóan egy vadi új, Sapphire HD6870-nel. Mit mondjak, nem kicsit bosszantott a dolog arról nem beszélve, hogy több mint 3 hetet vártam a csere kártyára.
Bár 72 órán belül azonnali csere lehetőség van.
vass1024 (#16487): úgy gondoltam barát, ismerős, rokon stb. gépében. Nem sokan vásárolnak duplán hardvert.
Mármint ahol nincs egynél több PC a háztartásban, de ez ugye nálad nem áll fent, így marad az első változatok egyike.
vass1024 (#16488): mit, az új VGA csatiját? Ártani nem árthat, de aligha az a gondja. A slotba ne önts bele!
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024 #16481 üzenetére
Ez sajna nem jó hír... bekapcs után a VGA ventik legalább működnek? Mert akkor legalább látszik, hogy kap áramot. Ha nem akkor totál semmit vagy agyhalott a VGA.
Hol vetted?
ricshard444: elképzelhető, de kevésbé valószínű. Persze az a tuti, ha másik lapban (gépben) is tesz egy próbát.
vass1024 (#16485) : az alaphelyzetbe állítja a lap BIOS-át. Az elemkivétel szintén, de az teljesen (dátum, idő vagyis mindent) és biztosabb.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Borisz76 #16459 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni de szornyen megy vele, komolyan. Minden maxon full hdn van amikor beesik 40 fpsre. Ha azt a tunningot hasznalom -cata max- amit a BF3 es a tobbi jatek siman bir: a wot fagy. Azota ilyen, hogy optimalizaltak radeon kartyara a jatekot
Osszegezve: xar, ahhoz kepest hogy mit nyujt latvanyban a bfhez kepest.
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024 #16469 üzenetére
Tudom, hogy alap de nem tudom milyen tapasztalattal rendelkezel, és a géped sem látom, tehát:
- minden csatlakozó a helyén van, pontosan illeszkedik?
- a VGA teljesen, pontosan benne van a PCIe slotban?
- nem mozdítottál (törtél) el vmi ki-, beszerelés alkalmával?
- CPU tuning nem jelenthet-e gondot? (már ha van)
- nézted-e, hogy az iGP ad-e képet a dVGA nélkül?MOD - az elem kivétele (pár másodpercre is elég) biztosabb.
Stunts666: az adatlapján szereplő táp tuti elég hozzá, de ha nem elégséges (vagy csak az egyik tápcsati van benne) akkor is ad képet, csak "kiabál a tápért".
-
vass1024
tag
válasz
ricshard444 #16476 üzenetére
CLRTC jumperes dolog is erre jó?
-
vass1024
tag
válasz
ricshard444 #16474 üzenetére
Most nincs kedvem mindent átnyálazni gyorsan leírnád pontosan hogy kell, mert csak nagyából tudom.
-
vass1024
tag
válasz
ricshard444 #16472 üzenetére
1es 2esben nem 3ban nem próbáltam.
-
vass1024
tag
-
vass1024
tag
-
BeLucZ
addikt
válasz
daveoff #16464 üzenetére
én csak azért furcsálltam ezt mert nekem utoljára nagyon régi gpu z fagyasztotta ki a gépet még amikor egy mobil geforce 7600oson inditottam be, azóta nem volt ilyen gondom és eddig a 7970el is tökéletesen működött de felraktam a 0.6.7et és a 13.2 bétát és kb 10ik inditásnál ezt csinálta, nem értem miért nem tudják crashmentesre megcsinálta a progit, vicces hogy egy sima információs progi az adatok kiolvasásakor csonttá fagyasztja a gépet
-
Borisz76
nagyúr
A nagy nevű gamék mellett én a World Of Tanks játékra lennék kíváncsi, hogy mit produkál egy 7970-el.
Gondolok itt az FPS-re, hőmérsékletre, terhelésre....stb.Mivel még nincs meg a gépem így mástól kérnék erről infót.
Ezzel a játékkal elég sokat szoktam szórakozni de a jelenlegi laptopon örülök a ha minimum beállítások mellett 18-20 fps-t ki tudok belőle csikarni
Nem azt mondom,hogy játszhatatlan de azért nem a legzökkenőmentesebb. -
BeLucZ
addikt
válasz
daveoff #16457 üzenetére
pedig már kezdtem aggódni, hogy meg akar halni a vga
jajj csak neee
sejtettem hogy bug, mert régen is volt hogy előfordult, csak rettenetesen bosszantó tud lenni, valahogy allergiás vagyok a random fagyásokra, ahol csak a reset segít
Ha jól látom radi8tor1 kollégának is 1 gpuja van jelenleg és azt írta neki is fagyott, úgy látszik nem csak a CF-et érinti
-
-
BeLucZ
addikt
sziasztok!
mennyire normális dolog az hogy gpu z inditásakor csonttá fagy a gép ?
régen volt ilyen incendesem de ujabb verzioknál nem nagyon láttam még, 7970esről van szó és a legujabb 13.2 béta driver, nem kicsit kurta fel az agyam
eddig itt sem volt gond csak tegnap szétfagyasztotta a gépet, mehetett a reset utána
azt hittem ujabb gpuzkben javitva van a crash
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #16396 üzenetére
Nalunk cfben volt es fagyott a rendszer. Aztan kulon is fagytak. giga wf3 oc. En nem olvastam utana, ismerosom kuzdott, de allitolag itt forumon is sokan panaszkodtak rajuk, hogy melegednek es elhalaloznak
-
xatos3
senior tag
csak mondom közérdekűbe hogy a crysis 3 béta multi ingyenes tegnap óta, kimaxolva 1680-on megy mint a szélvész, frapsal még nem néztem
a játék csillagos ötös lett szerintem
(13.2 beta driverrel néztem win8 alatt)
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #16446 üzenetére
Bárhonnan nézve, mégha úgy vesszük, hogy elég az 1x es.. de eléggé elszomorító lenne, ha a véglegesbe is így menne 8xaa val CF ben!
Elég szégyen lenne.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #16429 üzenetére
Na így már mindjárt másabb.. 60 alá egyáltalán nem megyek így. Akkor ezek szerint nem született még meg az a gép amin menne 8xAA n?
Amúgy egész jó kis móka..
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16442 üzenetére
Rendben!
Sry! -
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16441 üzenetére
Játék alá bőven elég az 1600-s és a 8GB-t is
De ez már nem ennek a topiknak a témája
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16440 üzenetére
hát far cry 3-tól dobtam egy hátast Ultra High Beállításokkal
Főleg a konzolos verziókhoz képest.................
Viszont egy olyan kérdésem lenne hogy melyik a jobb megoldás?
2X 4Gb Kingston 2100Mhz-en
Vagy
2X 4GB Kingston+ 2X4GB Corsair 1600MHZ-enMert most az utóbbi van
-
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16439 üzenetére
Semmi baj,ezért vagyunk. Gyere csak, és lásd az igazi grafikát
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16438 üzenetére
köszi bocs az ostoba kérdésekért de rég volt pc-m mert konzolokat nyüstöltem és most kezdek visza térni
-
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16437 üzenetére
Illene,mert ha eléri a tdp limitet akkor visszaugrik a mag órajele alapra. 20%-ra nyugodtan húzd fel.
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16436 üzenetére
Oks köszi a tippet!
Lehet amatőr a kérdés de a teljesítmény csúszkát kellene állítani?
-
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16435 üzenetére
Az nem rossz,a memória még mehet kicsit feljebb is nyugodtan ( valószínű )
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16434 üzenetére
értem akkor inkább nem piszkálom most 1100/1400-at megy csak láttam hogy ha feszt megemelném 1230/1500-is kihozható akár!
De köszönöm a segítséget!
-
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16433 üzenetére
GHz Edition-t tudsz rá Flash-elni az megemeli 1.256V-ra az alap feszt így tovább tuningolhatod ( a gyári 1.175V ) Nálam eldobta magát folyton 3D alatt,de megpróbálhatod a Flashelést ha gondolod
-
SupperPato
csendes tag
válasz
ricshard444 #16431 üzenetére
hát akkor az utóbbi mert már mindent kipróbáltam a menüpontokban
Esetleg Bios-ban valami külföldi topicocban olvastam hogy valamit kell állítani biosban és akkor meg lehet oldani
Erről van esetleg infótok?
-
ricshard444
veterán
válasz
SupperPato #16430 üzenetére
Kipipálod a beállításoknál az Unlock Voltage-t akkor sem? Ha így van akkor kifogtál egy rev 2.1-st amin hardveresen van limitálva a fesz szabályzás,sajnos én is belenyúltam 1x
-
SupperPato
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gigabyte 7970 OC kártyát de valamiért az afterburnerben nem tudom állítani az Mvoltage-t tudnátok segíteni?
Amd fx 8320-al van használva ha estleg ez fontos lenne
-
SSJmeszes
senior tag
Na nálam nagyon vagányan megy a crysis 3!
10-45 Fps közt.. és játék közben még az egér kurzor is látszik!Számomra a tesztelés úgy néz ki elmarad..
3930K
7970CF vagy valami más probléma lehet.. -
E1even
senior tag
válasz
daneeeeee #16424 üzenetére
Megvolt.
Flash playert újratelepítettem, semmi nem változott, hangkártya és VGA (nem is egyszer) drivert szintúgy, és ugyanúgy nincs semmi változás.
A Chromot meg azért tettem fel a múlt héten, mert azt hittem, hogy a Firefox-szal van valami gebasz, de sajna nem, mert ugyan azt csinálja, de kevesebbszer (ez már előrehaladás), mint az FF.
-
E1even
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem, mert a játékgyártók szándékosan évről évre úgy írják meg a játékokat, hogy jobb gépet, jobb VGA kártyát kelljen venned.
Szerencsére lehet finomhangolni a játékok beállításait, és FRAPS felvétel alatt úgyis 60FPS-re limitál.
Ha 2 évre veszed a VGA-t akkor elég lehet. Senki nem tudja 3 év múlva lesz-e egyáltalán PC-s játék piac.BeLucZ: nálam a power limit csúszka nem a beállítások alatt van/volt eddig sem, hanem a többi csúszka alatt a főképernyőn.
-
Nova_
tag
Igazából, a kérdés az lenne, hogy elég e, a 7970 matrix platina, arra, hogy az összes játék fusson max-on (1 monitor, full hd) + alatta fraps-el vegyem.
De mivel, eddig laptop-om volt, amin csak a warcraft 3 fut (előtte ment rajta a portal 2, crysis 2, meg hasonlól, csak azóta lestrapálódott), fogalmam sincs, hogy mi lenne elég.
Szerintetek elég a 7970 matrix paltina, ha a játékokat (jövőbeli játékokat is) max-on akarom futtatni + fraps alatta, vagy nem.
Ez a nagy kérdés! ^^ -
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #16408 üzenetére
Köszi!
Azt láttam, és a 4. rész meg van PS3-ra de nem igazán jött be. FC3 és Batman AC esetleg más konkrét infó esetleg?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nézz körül VGA teszteknél és nézd meg a kedvenc játékaid értékeit.
Ha azokat elfogadhatónak találod 1db 7970-el, akkor nem kell 2db 7950.
Minden játék más, máshogy van optimalizálva. Van amelyik nagyon jól profitál két kártyából, van amelyik nem.
Nekem anno volt két darab 7970-em, de FullHD felbontásra túl soknak éreztem. Arról nem beszélve, hogy 200-250W-al többet zabálnak/fűtenek. -
Nova_
tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, hogy jobb két 7950, mint egy 7970 matrix.
Előnye? A nagy teljesítmény.
Hátránya? Nagyobb fogyasztás, több hőtermelés, több zaj, esetenként Crossfire gondok.Általánosságban minden új játék jól muzsikál Crossfire-el, de ha nem akarsz kompromisszumot kötni, akkor 1 kártyás gépet építs.
Két kártya esetén már nem árt a CPU tuningja is, magasabb órajelen jobban fognak muzsikálni a kártyák.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sontir Fel #16395 üzenetére
Nem próbáltad esetleg az új, Catalyst 13.2b drivert? Nem tudom lenne-e értelme feltenni, hoz-e pozitív változást az új WHQL driverhez képest.
-
BeLucZ
addikt
mondjuk külön érdekesség, hogy most már rendesen 6 kimenetet lát a catalyst, úgy látszik akkor a 13.2 alfa elég bugos volt, mert ott csak 4et látott, most újra 6
-
Nova_
tag
Hali!
Azt olvastam, hogy 2x 7950 tuningolva, jobb mint egy 7970 matrix platina.
Ez igaz?Ez lenne a build-em:
INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX
ASROCK Z77 Pro4
Asus MATRIX-HD7970-P-3GD5
OCZ SSD SATA3 Vertex 4 256GB
DDR3 1600MHz Kingston 8GB HyperX - CL10 (2x)
WD 2000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD2002FAEX
FSP Aurum Gold 650W
ALPENFOEHN Brocken
ASUS DRW-24B5ST Fekete BULK
FRACTAL DESIGN Arc Midi TowerA gépet videó és képszerkesztésre, renderelésre, továbbá játékokra használnám.
Szeretném, ha az összes játék (mostani és jövőbeli is) futna max-on (az se legyen gond ha fraps vagy stream fut közben.
Továbbá a videószerkesztéssel (talán 3d készítő programokkal) se legyen gond.Mik az előnyei a 2x7950-nek a 7970-el szemben? Vagy/és hátrányai?
Azt hallottam, hogy jópár játék nem ismeri föl a 2 vga-t. Ez igaz?
Nem igazán értek a hardverekhez, se a tuninghoz, ezért kérdeznélek titeket
+ ha vga tuning lesz, akkor kell a proci + memória tuning is?lehet hogy hülye kérdések, de tényleg nem tudok ezekről semmit ^^
-
BeLucZ
addikt
feltoltam a legujabb végleges AB-t, a 2.3.1-et és az uj 13.2 bétát és eltűnt a powerlimit csuszka állítás lehetősége az optionsban, ez hogy lehet? 2.3ban benne volt, vagy el lett volna rejtve vhova?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest