- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
E1even
senior tag
válasz vass1024 #17480 üzenetére
Annyira gagyi nem lehet a Sapphire, ha az AMD GPU-k egyik első számú szállítója és kiemelt partnere az AMD-nek.
Sőt, a ref. 7970-esek forgalmazása elején minden gyártónak (és ez alatt értsd Asus, Gigabyte, MSI, stb.) ő szállította GPU-kat (kártyákat), a gyártók pedig rátették a saját matricájukat/átmatricázták, aztán mehettek eladásra."Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #17484 üzenetére
Ez nem kék, és elég masszív is. Olyan ~100k ha be tudod szerezni, a HardverKER jelenleg várja.
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #17480 üzenetére
Itt nincs tuti, bármely gyártó bármely típusa lehet sz@r. De épp a minap linkelté az MSI GTX680 Lightning kártyáját, hogy gariba megy mert nem stabil a gyári órajeleken.
Shappire kártyák miért tűnnek gagyinak neked?Shkiz0: én (meg asszem még páran) mondtam, hogy a Dual-X kártyát válaszd. Én nem a Crysis 3-at, inkább a Tomb Raidert várom jobban, remélem az nem olyan lesz mint ez (meg a DS3) grafikailag (sem).
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #17477 üzenetére
Nem, mint mondtam annyit akkor sem, ha az utcán találnám! De volt a cimbinek MSI GTX670 Power Edition, és ref. ASUS GTX680 is, pontosan tudom mit ért el vele, meg azt is, hogy most ASUS HD7970 Matrix Platinum van neki.
Félreértés ne essék:én nem mondtam, hogy rossz és nem akarlak lebeszélni sem róla! Csak azt mondtam, hogy egy 670 NEM hozza a 7970 teljesítményét (és ugye az is tuningolható) ráadásul drága, ennyiért HD7970 is beszerezhető.Shkiz0: gyatra lett és kész, nincs erről mit beszélni. Az még kérdéses, hogy maga a játék legalább jó-e (bár a topikja szerint az sem az), de eddig én is kábé annyit játszottam vele mint Te.
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #17470 üzenetére
Elsőre mindjárt ez jutott eszembe: horror árú. Ennyit akkor sem adnék érte, ha az utcán találnám - persze ez a Te dolgod, csak megjegyeztem. És nem, nem lesz a 7970 szintjén csak komoly tuninggal, ha bírja (bárazt mondod a tuning nem fontos, így nem is értem pontosan). Aztán valahol olyat is olvastam, hogy a Kepler kártyákkal az ASUS nem remekelt. Esetleg kérdezz utána, ha gondolod.
csaabz: ez nem az, annál utána van írva a with BOOST. A legnépszerűbb az MSI AB ha tuningolni akarsz, de sokan használják a Sapphir TRIXX vagy ASUS GPU Tweak progiját is.
-
ZozzHUN
addikt
-
SSJmeszes
senior tag
válasz vass1024 #16496 üzenetére
Nem fő meg a VRM!
Az a 7950 nél volt baj tudomásom szerint.
Hát figyelj nálam alapból hibás volt egy ilyen dc2t, aztán lett egy sapi ami jó volt, ezután vettem még egyet mellé ami szintén eléggé bajos volt. Tehát ahogy írják ebben a szériában bármelyik gyártónál előfordul ilyen.
Pedig pont a csúcskategóriánál illene jobban odafigyelni..Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #16489 üzenetére
Tehát valóban "agyhalott" az új VGA. Nekem nincs garis tapasztalatom ott, de fontos mikor vetted kézhez! Mint írtam több hét valószínűsíthető, de úgy tudom 72 órán belül kérhetsz azonnali cserél, továbbá 8 napon belül biztosan elállhatsz a vásárlástól és kérheted vissza a vételárat.
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #16485 üzenetére
Másik gépben (lapban) meg tudod nézni? Az a biztos, ha másik lap és esetleg másik táp is is van próbálva vele. Ha azzal (azokkal) sincs változás, akkor tuti gariztatás lesz. Ez szop@s, én is jártam hasonlóan egy vadi új, Sapphire HD6870-nel. Mit mondjak, nem kicsit bosszantott a dolog arról nem beszélve, hogy több mint 3 hetet vártam a csere kártyára. Bár 72 órán belül azonnali csere lehetőség van.
vass1024 (#16487): úgy gondoltam barát, ismerős, rokon stb. gépében. Nem sokan vásárolnak duplán hardvert. Mármint ahol nincs egynél több PC a háztartásban, de ez ugye nálad nem áll fent, így marad az első változatok egyike.
vass1024 (#16488): mit, az új VGA csatiját? Ártani nem árthat, de aligha az a gondja. A slotba ne önts bele!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #16481 üzenetére
Ez sajna nem jó hír... bekapcs után a VGA ventik legalább működnek? Mert akkor legalább látszik, hogy kap áramot. Ha nem akkor totál semmit vagy agyhalott a VGA. Hol vetted?
ricshard444: elképzelhető, de kevésbé valószínű. Persze az a tuti, ha másik lapban (gépben) is tesz egy próbát.
vass1024 (#16485) : az alaphelyzetbe állítja a lap BIOS-át. Az elemkivétel szintén, de az teljesen (dátum, idő vagyis mindent) és biztosabb.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz vass1024 #16469 üzenetére
Tudom, hogy alap de nem tudom milyen tapasztalattal rendelkezel, és a géped sem látom, tehát:
- minden csatlakozó a helyén van, pontosan illeszkedik?
- a VGA teljesen, pontosan benne van a PCIe slotban?
- nem mozdítottál (törtél) el vmi ki-, beszerelés alkalmával?
- CPU tuning nem jelenthet-e gondot? (már ha van)
- nézted-e, hogy az iGP ad-e képet a dVGA nélkül?MOD - az elem kivétele (pár másodpercre is elég) biztosabb.
Stunts666: az adatlapján szereplő táp tuti elég hozzá, de ha nem elégséges (vagy csak az egyik tápcsati van benne) akkor is ad képet, csak "kiabál a tápért".
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz vass1024 #16234 üzenetére
hát Tomix24 kolléga kicsit FÉLRE INFORMÁLT Mivel amit ír az a HD78xx szériára vonatkozik én 79xx nél nem hallottam még BS hibáról se itt a fórumba sem máshol
Egyébként nekem is Dual-X -em van igaz csak a kistesó 7950 de elég szépen szaladgál És nincs BS hiba még így +60% OC -val se a hűtése is korrekt nekem nem rezonált, de akinél rezonál csak a burkolaton kell meghúzni a 4.db kis csavart és akkor ott is elmúlik a rezonálás
[ Szerkesztve ]
-
-
-
vass1024
tag
válasz vass1024 #15738 üzenetére
Szóval akkor nem igazán foglalkoztatok még ilyesmivel. Jolvan akkor másik kérdés, sokat nézegettem már milyen 7970-et kellene venni, nekem ez tetszik a legjobban: Sapphire 7970 oc mert jó áron van, és ref. nyákos elvileg. Amúgy megér 4K pluszt az OC?
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB SKU 11322-01
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest