- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
haddent #15499 üzenetére
nem fogok senkit se fenyegetni, csak közlöm hogy nem azt kaptam ami a képen van és nekem az kell, nem szoktam bunkó lenni, ha nem cserélik ki akkor is teljesen normálisan közlöm hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok de lehet majd egy logoutos cikk is befigyel majd
nem hinném hogy a hardverker örülne a negatív reklámnak, de nem fogom magam hagyni, most nem
-
haddent
addikt
válasz
BeLucZ #15494 üzenetére
Sorjában: ha leszeded a hűtőt attól még garis marad, és soha senki az életben meg nem mondja, hogy le volt -e véve. Még újra is pasztázhatod, csak azonos színű cucc legyen...
Olyan nincs, hogy lehagyják a fesz.vezérlőt, mindegyiken van, elképzelni is nehéz lenne, hogy a táp csak úgy kitalálja mennyit kell adagolni.. Az egy dolog, hogy nem olyan / nem úgy van bekötve, hogy szoftveresen jelenleg vezérelhető.
Végül pedig vidd vissza, szép határozottan és udvariasan közöld velük (ne kérdezd, mondd!), hogy most vagy kicserélik / visszafizetik vagy fogyasztóvédelem és a bíróságon találkoztok nemsokára. -
franconero
csendes tag
válasz
daveoff #15490 üzenetére
A képen szépen látszik, hogy keskenyebb hőcsövek kellenének, hogy mind hatásos legyen. De vajon a Giga hűtése jobb?
Most még jobban elbizonytalanodtam, hogy melyik 7950 legyen, sőt, még az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán elég lesz-e. Valószínűleg igen, mert játékot csak ritkán futtatok, az utóbbi években nemigen volt időm rá, ehhez még egy 7950 is nagy luxus. -
BeLucZ
addikt
nem is a tuningról van szó, hanem arról hogy nem azt a terméket kaptam ami a képen van, én pedig azért fizettem, ennyi
megtévesztés felső fokon, ez már önmagában megtámadható pont, nekem nem kell költséghatékony példány egy csúcskategóriás vgaból thx
-
BeLucZ
addikt
nincs oda írva hogy a kép illusztráció, semmi ilyen nincs ,innentől kezdve nincs miről beszélni, nem azt kaptam amiért fizettem, mondom ha nem sikerül megegyezni velük, megyek fogyasztóvédelemhez, annyi a minimum ha nem adnak cserét vagy nem lehet vhogy megoldani, mert ez igy át...-szás
nekem ez volt az első vásárlásom náluk, remélem hogy korrektek lesznek és elintézik a dolgot, de ha nem, legalább akkor is tudok mit csinálni, hátha...
-
ffodi
veterán
válasz
BeLucZ #15492 üzenetére
Persze, ez érthető, és megértem a bosszankodásod. (mondjuk, ahogy nézem a kép nem is saját...)
Eladás előtt biztosan leszedném a hűtőt, és meglesném mi van alatta....
#15494:
Tudod, a kép csak illusztráció. Illetve azt nem fogja neked senki garantálni, és nincs is leírva sehova, hogy meddig tudod tuningolni, tudod -e manipulálni a VGPU-t vagy sem, stb......Valamint, az sincs odaírva, hogy ref.......Természetesen ettől függetlenül sok sikert.
-
BeLucZ
addikt
de ha teljes mértékben ref lenne, akkor menne mint az álom, afterburner mindent látna, vagy 20 biost megprobáltam rajta, semmi... innentől kezdve miről beszélünk
erről lehagytak pár dolgot, költséghatékony példány ami nem kell, megprobálok megszabadulni tőle, most egy egyszerű usernek teljesen jó, de én nem ilyet akartam
-
ffodi
veterán
válasz
BeLucZ #15489 üzenetére
A PCB felső oldala ugye nem látható a képeden, így az alapján nem tudom megkérdőjelezni a feltevésed, a hátulja mindenesetre ugyan ilyen (nézd meg az alkatrészek helyét, elrendezését, stb....)
-
BeLucZ
addikt
max bekamuzom, hogy ajándékba vettem uncsitesómnak és most bontotta ki és fel volt háborodva
-
-
BeLucZ
addikt
azt hittem hogy vagy fekete vagy piros lesz a nyák, amik jók is lettek volna, szinte tuti hogy tudtam volna rajta feszt állitani
lehet majd beprobálom a hardverkerben hátha kicserélik nekem, kicsit ráfizetnék az asusra vagy ilyesmi, mert ez k. idegesitő, főleg hogy a képen fekete nyákkal van
sztetek nem félrevezető?
de már van 1 hete hogy elhoztam, nem fognak elhajtani a francba?
-
xatos3
senior tag
azért teszteket nézhetnél, a giga a leghidegebb a léghűtésesek közt, nekem pl órás furmarkkal is csak 61 celsius
ez meg szerintem no comment asus direct cu érintkezés
-
válasz
ricshard444 #15473 üzenetére
Nem jó 12.10-el sem. Szóval mi lehet a gond? Nem vált fel 3D órajelre,csak betöltésnél 1 sec-re azt annyi
-
Pala
veterán
válasz
BeLucZ #15469 üzenetére
Nem hinném, hogy te voltál a hülye, elvégre honnan tudhattad volna!? Mondom, én is majdnem berendeltem egyet, számomra is teljesen "evidens" volt, hogy refkártyából csak egyféle létezik, és azt matricázzák. Aztán tessék, most már számolni kell vele, hogy ilyen is van....
franconero: Hát.... GTX680 v. 7970, de még azok is csak húzva. De inkább CF/SLI. Mondjuk nekem elég magas az fps igényem, 50 alatt nincs élet (de inkább 60 alatt).
. Ha te beéred kevesebbel is, vagy tudsz kompromisszumot kötni, akkor jó lehet a 7950 is talán.
-
xatos3
senior tag
válasz
franconero #15475 üzenetére
nekem gigabyte 797to van, de a hűtés azonos típusú rajta, és 100%ig meg vagyok elégedve vele, bőven elég halk a hűtés, enyhe szélzaj van 70% fordulat fölött de ennyi
-
Asbee
veterán
válasz
Asusról van tapasztalatom. Tuning nélkül halk, tuningal nálam 1200/1600-on azért már van hangja, hangosabb mint a 660ti phantomom volt. Ami nálam még kicsit bosszantó, hogy 19-21% között egy bizonyos ventifordulatnál valahogy berezonál a kártya és kicsit ilyen kattogásra hasonlító hangot ad ki ami eléggé kihallatszik. Ha ráteszem olyankor az ujjam kussban van.
A V2 hűtése egyébként 2,5 slotos. Gigát én nem vennék, elég lutri. Ha tuningolni nem akarsz jöhet az is.
-
Pala
veterán
válasz
2560x1440-hez nem lesz kevés az a kártya?
Mondjuk ha széttuningolod, akkor okés.
-
franconero
csendes tag
Sziasztok!
Egy HD 7950-est szeretnék venni leendő monitoromhoz, ami a terv szerint 2560*1440 felbontású lesz, fontos lenne, hogy egy csendes, de erős gépbe lesz. Eddig főként ezeket a márkákat nézegettem a hűtés miatt:
- Asus HD7950/DC2T/3GD5-V2
- Gigabyte GV-R795WF3-3GD
Asus alaplapom ment már tönkre, és az Asus ugye 3 "emeletes" kártya. Árban a Giga 40 euróval olcsóbb, ugyanakkor az Asus meg van raktáron. Nvidiánál is nézelődtem, árban a 660ti van itt, sajnos teljesítményben nem.
Melyik gyártót javasolnátok? -
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #15472 üzenetére
mind1 most már marad ez szerintem, még 1 tanulsággal gazdagabb lettem....
-
Felteszem a 12.10t megnézem azzal, talán a hiba a Beta-ban keresendő
-
-
-
Megjött a másik kari, nem akar 3D-re felváltani,folyton 2D-ben megy, most próbálom újrarakni a drivert,de most meg a catalyst nem megy fel. Ötleteket várok,hogy miért megy 2D-ben
-
haddent
addikt
válasz
xatos3 #15456 üzenetére
Ne beszélj már hülyeségeket... Legrosszabb esetben is mi történhetne (feltéve ha valamilyen módon mégis támaszkodna a biosra boot után, ami lehetetlen..)? Összeomlik a kártya és kész leáll...
Nyugodtan át lehet kapcsolni menet közben, és a flash mindig arra fog történni, amelyiken épp áll a kapcsoló, NEM arra amelyikről bootolt. -
Bojár
csendes tag
Sziasztok vasarlas elott allok milyen tipust erdemes venni ezekbol a vid karikbol meg egyaltalan 50 es vagy 70 es a jobb vetel ?Vizzel lesz majd hutve. Koszi a valaszokat szep napot mindenkinek
-
gombcomp
senior tag
válasz
xatos3 #15456 üzenetére
Csak azért hogy tanulj valamit!
A BIOS minden számítástechnikai eszköznél (alaplap,vezérlőkártya VGA kártya),csak az
indítási,inicializálási feladatokat látja el.Miután az operációs rendszer értelmezte a BIOS
beállításait átveszi az eszkösz kezelését. A BIOS ilyenkor nem aktív,és lekapcsolódik a
rendszerről. Ezért lehet oprendszer alatt nyugodtan átírni,módosítani stb.
Azért kell ezután az újraindítás,hogy az módosított beállításokkal induljon ismételten a
bootolási folyamat.
Oprendszer alatt még akár a BIOS chipet is kivehetnéd,a következő indításig nemokozna
semmilyen problémát.
BIOS-Wikipédia -
BeLucZ
addikt
válasz
xatos3 #15456 üzenetére
eddig én is azt hittem, hogy nem szabad működés közben átkapcsolni, de nemrég irta droidmester hogy ahogy van képem tolhatom is át a 2-esre hogy jóra tudjam fleshelni az elkurt 2-es biost, mert a 2esen szoktam probálkozni bioscserével és probálgattam azt mikor a 7970 dcu2es biost felraktam rá restartnál már nem volt kép és hát jo lenne azért recoveryzni hogy mind2 bios használhato legyen, ajánlották az igp visszakapcsot ami nem rossz ötlet de ekkora irta droidmester hogy nyugodtan átrakhatom 1ről 2re a kapcsolot amint van kép az 1esen és akkor át tudom flashelni jóra
na majd várom az észrevételeket
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15429 üzenetére
Oké rendben, sajna ma nem otthon vagyok de a napokban feltolom az aidás screent, hátha többet tudunk, mondjuk kevés esélyt látok rá hogy valaha fogok tudni rajta szoftveres feszt állítani, hisz egyből működnie kellett volna meg az afterburnernek is látnia kellett volna ha lehetne... de hogy én mindig ilyen peches vagyok hogy ilyen szar vga-t fogok ki, direkt azért akartam refet na mondom azon lehet , erre megkaptam a kék veszedelmet....
más: ujra megkérdezem hogy csak úgy át lehet kapcsolni a bios kapcsolót működés közben és minden happy meg marad a kép és helyesre tudom flashelni a 2es kapcsolo szar biosát?
illetve a másik, hogy amit még rá toltam boost biost az létezik hogy kamu infót ir ki a gpu z? mert elvileg ott terhelésnél 1,25v-ot kapott a gpu a normál bios 1,17hez képest, de egy kanyit nem ment jobban ugyanaz maradt a potenciál és a melegedés mértéke is, kb semmitnem változott, ebből gondolom hogy kamu volt a fesz érték, több mint vszinü hogy semmilyen formában nem tudok szoftveresen feszültséget állitani ezen a szaron, csak hardveresen lehetne de abba nem megyek bele inkább
-
Macka
veterán
válasz
kockaharcos #15426 üzenetére
Sokkal.
FC3 alatt húzva
-79 fok volt a GPU (80 fok VRM) gyári hűtéssel, automata vezérléssel.
- 2x 14 cm-es thermalright ventivel 2000 RPM-en (ami még ezen a fordulaton sem hangosabb, mint az SOC gyári megoldása) 46 fok GPU, 48 fok VRM. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #15450 üzenetére
Szerintem ez a 7970-ről is elmondható.
Vagyis én 1050/1500 játszok MaxPayne3 játékot 1100/1600 on már +12FPS ugrik a játék ahogy megrántom a két kártyát WQHD-ban, és még hol van az alapórajel a 925höz képest. -
Zsohi
őstag
-
válasz
ricshard444 #15450 üzenetére
Így fog kinézni:
800/1250
1125/1250
1125/1450és ez mind Crossfire-el
800/1450-t úgyérzem kihagyhatom hiszen aki tuningol az nem fogja CSAK a memóriát húzni
-
Elkezdtem szép lassan mérni a dolgokat
Meg kell hagyni, ref órajelen a 7950 nagyon gyér
AVP: 800/1250: 57/35
1125/1450: 74/46Lesz még mem tuning hatás mérés alap gpu mellett és ugyanezek Crossfire-el, ebben srácok nem kis idő lesz
-
-
haddent
addikt
Nem. 110C -ig bírják (értsd: 110C -ot ha eléri, akkor throttling életbe lép) a ref.-re épített VRM modulok, gondolom azért egy Asus DC2 is tudja ezt a szintet, ha nem jobbat. Bár azért nyáron egy Furmark majd okozhat gondot. Én ezért hagytam ott a sok ilyen-olyan hűtésű szupergyártót és szereztem egy ref. karit
Sajnos ennél a szériánál (is?) nagyon figyelmen kívül hagyták a nagy fogyasztást és így hőtermelést a VRM résznél..
-
Asbee
veterán
Vrm hő az meddig mehet. Nálam fél óra gw2 után VRM Temp1 86 fok VRM Temp2 72 fok. Nem sok ez egy kicsit? 7950 dcuII v2
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #15431 üzenetére
Akkor pislants ide
Igaz, sajnos a GPU -ból én sem fogtam ki olyan hűde szerencséset, de én azért elégedett vagyok vele, majd ha lesz rajta Péterke, akkor kinyomkodjuk azt az 1200-at isA ramjaimnak meg nem találom a határát
Illetve de, maximális 1700mV sem elég már az 1900MHz -hez
P10773 ref. HD7970 @ 1175/1850MHz @ 1250mV @ AMD CCC unlocked bios -
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #15441 üzenetére
Vagy marad a fincsi kis hotwire, egy állítható párszázezres DC táp, és akkor adhatsz neki 1.25000000V -ot is
-
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #15439 üzenetére
Hogyha stabil zavarni nem zavar csak mondjuk ténylegesen 1,25V-ot így nem igazán tudok neki adni.
(#15441) ricshard444: Annyit mivel tudok adni?
Csak akkor meg kisebb terhelésre meg lehet sokat adna
-
-
lowzor
veterán
válasz
daveoff #15430 üzenetére
Ez igen...
Physics score alapján majdnem 2x erősebb a procidMondjuk tudom, hogy a ram is benne van, de akkoris..
Amúgy 1,180 körül szerintem. Csak ledroppol(#15433) ricshard444:
Érdekes, mert nálam ugyanolyan kártyával 1675-öt megy. Amúgy úgy vettem észre, hogy 1600-nál már szinte semmit nem számít a ram tuning.
-
-
peterm711
aktív tag
Srácok a driver volt a ludas. Feltoltam a procit 4,5 GHz-re, elinditom a játékot és a GPU usage 70-80 százalék. Felraktam a legújabb drivert, és a kihasználtság mostmár rendben van. Megpróbálom majd még visszavenni alapra a procit, márcsak kiváncsiságból is.
Mellesleg friss driverrel ezt a képet kaptam:
Úgynéz ki fagyponton a szoba
-egy restart megoldotta
Igy viszont a borderlands 2 van gond, microlaggol de nagyon.... jöhetne már az új driver, mert kezdem a hajamat tépni.
-
-
kovsol
titán
válasz
ricshard444 #15431 üzenetére
Nem hiszem, hogy túlzottan számtana már a ram órajele ekkora sávszélesség mellett. 300+GB/s az már elég durva szerintem
-
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15424 üzenetére
jah oks, azt hittem tilos a kapcsolót buzerálni működés közben... és akkor egyből átvált meg minden? hmmm
majd kiprobálom, amúgy se lett volna túl sok kedvem az igpt ujra bekapcsolni, fizikai fájdalmat okozott volna
valaki ötlet hogyan csináljam meg hogy lehessen feszültséget állitani ezen a nyamvadt kártyán?!
vagy ha nem raktak bele szoftveres feszszabályzót akkor felejtsem el? -
válasz
BeLucZ #15423 üzenetére
Nem kell semmi extra dolog ha még van egy működő BIOS a kártyádon
ahogy megnyomod a gépen a power gombot és bejön a monitoron a kép azután már ás is kapcsolhatod a kártyán a bios kapcsolót és nem lesz semmi gond megvárod még betölt a winfos és szépen felírod a biost ahogy eddig nem kell megijedni ugye most a rosz állásba van a kapcsoló így oda fogja felírni DOS os módszer ugyan így mehet tehát mikor már van kép a monitoron már át lehet váltani a kapcsolót amúgy pont ez a lényege a dual bios nak más mi értelme lenne ha ugyan úgy szenvedéssel(másik VGA , igp) lehetne csak életet lehelni a VGA -ba
Ha meg már fut a win simán most is át kapcsolhatod a kapcsolót a VGA -n
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #15420 üzenetére
jaja, most sikesen elkurtam az egyik biost
, szerencse hogy 2 bios van rajta, az 1eshez nem nyúlok hozzá, gondolom azt nem is lehet módosítani, a 2esre rápróbáltam az asus 7970 dc2-es biosát de nem adott képet
hogy tudom recoveryzni? nincs nagy baj csak hogy probálkozhassak még pár biossal, gondolom pendriveos móka lesz, de mondjuk ha képet se ad 2es biossal...
-
válasz
BeLucZ #15419 üzenetére
Nem érdekes,csak szimplán használja rendesen a gpu-t.Anno a Crysis 2nél is ez volt 6990el, 975-n mindenhol stabil volt ( kb 30 játékban ami a gépen volt) ,de Crysis 2-nél DX11-el és HRT-vel kb fagyott 1 perc után, 925-ig le kellett vinnem,hogy stabil legyen Multiban,kb azután 1 héttel el is adtam a kártyát
Amúgy sem nyernél sokat azzal a pár MHz-el,csak jól mutat,engem is az hajt nem más
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #15416 üzenetére
hát far cry 3 érdekes game, 1100/1500 nálam is mindenhol teljesen jó volt, bf3-t is toltam multiban ultrán vagy 2 órát és no hiba, erre elinditom a far cry3at és fél perc után fagyi, vagyis nem birta a gpu, valamit nagyon terhelhet az a game, mert a crysistol kezdve mindenhol stabil volt az orajel csak ott nem, 1050et már szerette, de kiábrándito hogy ennyire antituning a 7970em, az istenért sem tudok olyan biost találni rá amivel lehetne feszt adni neki, vszinüleg nem referencia pcb van rajta, más magyarázatot nem találok, boost bios se ér tul sokat lehet a gpu z 1,25öt mutat terhelésnél de lehet rohadtul nem kapja meg a kártya azt, semmivel sem megy jobban mint alapbol, ennyin 1200at lazán kéne vinnie, de fc3ban még 1100on is hibázik a gpu, ram bezzeg megy 1600at is, de az nem ér tul sokat
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #15416 üzenetére
Én 1100/1500-on használom, mert ezek olyan szép kerek számok....
Eddig tökéletesen elég volt minden játékban, a +25Mhz már nem hinném, hogy túl sokat hoz. És a hőmérsékletek is megfelelők.
Most BF3 multi a lényeg nekem, átlag ~75-80fps-em van így.
3770k@4,2Ghz -
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #15409 üzenetére
Ez az Asic Quality mire jó? nekem 89.8 % .ez most jó?
7970 -s biosal .1070/1400 1.024 V al.
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #15409 üzenetére
Megnéztem az én Asic Qualitym pedig 55,3%, ugyanaz a VGA, mint DroiDMaster vagy asdxv kollégáé. Nekem a Boost feszültségen, azaz 1,24V-on nem viszi az 1150MHz-et sem, 1125MHz-et néztem, az rendben volt. Tehát eléggé tuning mentes példány!
-
válasz
BeLucZ #15385 üzenetére
Az asic qualityt tökmindegy mekkora AMD kariknál lényegtelen(leginkább HD78xx nél van valami értelme, de ott is csak arra használják hogy mekkora legyen a gyári alapfesz)
nekem is pl a 7950.em 62,7% mégis megy 1275.MHz -et 1,287.v -al
-
peterm711
aktív tag
Már tekerem is vissza 4,5-re, kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény.
-
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #15399 üzenetére
Na neeee máááár... egy 7 3930k limitel
?! Eszem eldobom
gombcomp az Ivy Bridgek sem szeretik az 1.45V -ot mégis kapják
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged