Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
válasz
ZozzHUN #15086 üzenetére
Én driver-re tippelnék. Más játéknál is láttam ilyesmit, aztán egy újabb driver-el már eltűnt...
Nekem Firefox-nál csinálja azt, hogy alap órajelen az egész képernyő scroll közben egy pillanatra szétesik majd újra helyreáll, az érdekes az, hogy a beta 11 előtt ilyesmit nem láttam, úgyhogy én driverre tippelek.
OFF:
Létezhet az, hogy egy Sapphire 7970 OC 1150/1500 és 1150/1800-as órajelei között (tehát csak vram emelés) kb.+10% fps-t hozzon? Mármint több helyen is azt olvastam, hogy a 79xx-eknek felesleges a vram órajelét emelni mert úgyis a gpu órajele a lényeg, ezek szerint ez hülyeség?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #15088 üzenetére
Youtube cimben is latszik hogy 1000/1250-en ment, ez a gyari orajele
-
Asbee
veterán
A v1-en lehetett kötve hiszem hogy ezen nem lehet bár neten nem igazán találtam róla tesztet.
-
Asbee
veterán
Fesz emelés az nekem is fontos lenne. Mert ha nem lehet akkor marad a powercolor.
-
ricshard444
veterán
válasz
kockaharcos #15092 üzenetére
Nemtudok róla,hogy nem lenne. Volt hír valaha is,hogy le van tiltva vagy írta valaki?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #15091 üzenetére
Feszemelés is van?
-
Asbee
veterán
Még egy utolsó kérdésem lenne. ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2-ről mi a véleményetek? Powercolorral kicsit megy a keverés, hogy meglesz-e időben péntekre, hogy át tudják-e venni és lehet módosítanám erre az Asus-ra. Fesz emelhető rajta rendesen? Hűtés gondolom tuningot bírná.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #15088 üzenetére
Na igen az lesz az
Én is arra fogom, mert valóban csak ilyen ótvar játékoknál jelentkezik nekem is.
-
ricshard444
veterán
-
haddent
addikt
-
ZozzHUN
addikt
válasz
BeLucZ #15085 üzenetére
Csak vigyázz, azért ne vidd vissza, hogy nem tuningos meg hogy kék, mert kapod az ívet, hogy biztos megkapják a kártyádat, blabla. És ez esetben igazuk is lesz
Amúgy az ilyen fekete villanások mit jelentenek? WHQL-el is csinálja, és legújabb bétával is.
The Saboteur és Singularity alatt is csinált ilyet.
-
BeLucZ
addikt
válasz
#67026816 #15084 üzenetére
hát én is visszavihettem volna a hardverkerbe, hogy hé a képen fekete nyákos a kari élőben meg kék, de végülis egyelőre semmi baja, majd a tuningot megnézem, 3 év gari van rá ugyanúgy, ha hozza amit kell és nem lesz vele baj, akkor nem izgat, de ha gond lesz vele,akkor megy vissza gariba
Abuval értekeztem a dologról és azt mondta nincs jelentősége a színnek, a HIS kékre szokta kérni, mert hogy már van erre is lehetőség a rendelésnél.
-
törölt tag
Üdv!
Nemrég már írtam ide, h ref 7970et szeretnék venni, és most végre eljutottam idáig
Az lenne a kérdésem, hogy a márkajelzés nélüli amd által kiadott kártya rendben lesz?
egy ilyen:Mert, ha okés, akkor már rendelem is..
-
BeLucZ
addikt
válasz
Stark95 #15080 üzenetére
azt meg végképp felejtsd el
vegyél szerintem egy jó erős platformot és utána hajigálhatod bele az erős vga-kat
én tapasztalatból beszélek, sajnos saját káromon tanultam meg a dolgot, pedig nálam q9550 volt szénné tuningolva és még az is kevés volt egy 5850hez is, nem ám egy 7870hez meg 7950 hez
megvenni megveheted, de hogy a kártyán lévő potenciált sok helyen nem fogod kihasználni az biztos
-
Stark95
tag
És egy 7870-el mi a helyzet?
-
Stark95
tag
Egy radeon hd 7950 mennyivel lenne gyengébb ezzel a configgal?
Alaplap: GA-MA785GT-UD3H
Processzor: AMD Phenom II 4x 945 3GHz -
p87
senior tag
Mivel elvileg nem lesz architektúrális váltás, hanem a GCN továbbfejlesztése lesz a 8-as szériában, így nem gondolnám, hogy amit csinálnak majd drivert a 8-as szériához ne lenne hatással a 7-es szériára, az is lehet, hogy annyira hasonlít majd a két rendszer, hogy nem kell két külön szériához driverrel foglalkozni, hanem csinálnak valamit és az jó lesz mindkettőre.
Persze lehet komolyabb módosítás a GPU-n akkor lehet az a verzió amitől te félsz, de ezt egyelőre az AMD-nél tudnák megmondani, esetleg Abu tudna majd egy kis felvilágosítást tartani, hogy hogy is működik ez. -
kockaharcos
senior tag
válasz
Firestormhun #15070 üzenetére
(#15060) hsz-ben én is ezt írtam.
-
Firestormhun
senior tag
Itt nem next-gen architektúráról van szó, hanem arról, hogy OEM gépekben 8970-ként fogják árulni a 7970-et
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Firestormhun #15055 üzenetére
Ezek biztosan nem diszkrét videokártyákra útal.
Nem létezik hogy semmi nem lépett előre a következő generáció. Ráadásul minden oldalon 2500 fölött stream procikról beszélnek az emberek.
Én egyenlőre ennyit olvastam, hogy ebből mi lesz valódi az nem tudom.
2560 Shader
160 (texturázó, szűrő)
384 Bit / 48 rop
322GB/s -
BeLucZ
addikt
válasz
Firestormhun #15059 üzenetére
Mondjuk el tudnék képzelni egy valós 128 ROPos 8970-et büntetne rendesen, mostani 7970 is nagyon jó lenne +16 ROP-al is már, emlékszem még gbors kolléga írta, hogy ebben szűkölködik a tahiti
48 roppal lenne az igazi a mostani széria -
kockaharcos
senior tag
válasz
Firestormhun #15057 üzenetére
Ez egy 7970 átnevezve
-
BeLucZ
addikt
válasz
(#15055) Firestormhun : ok nem szóltam
-
torma1981
veterán
válasz
Már csak az áruk kérdéses.
-
peterm711
aktív tag
Az hogy van kódneve a 2 gpu-s megoldásnak, még nem jelenti, hogy lesz is belle valami. 7990-nek is volt/van kódneve (New Zealand) még sem lett belle "semmi". Ha a TDP nem fog csökkeni a 7970-hez képest, amire nagy esély van, mert a csíkszélesség nem változik, akkor tuti nem lesz 8990.
-
BeLucZ
addikt
kíváncsi vagyok a 8970 mit fog durrantani, biztos lesz vagy 200k a kezdő ára
mondjuk a jobb driverek miatt mindig érdemes várni pár hónapot szerintem
(#15050) ÁdiBá: van benne valami amit mondasz, de ez jó pár generációval régebbi karikra jellemző, pl hd 4000 van elfelejtve meg hd 5000, azért durva lenne ha egyből letojnák a hd7000es sorozatot
-
ÁdiBá
veterán
Infók az AMD következő generációs GPU-iról
Úgy látom az AMD visszatér megint a két gpu-s csúcs megoldásokhoz. -
BeLucZ
addikt
válasz
Tomix24 #15045 üzenetére
még annyit utoljára hogy elég szoftveresen kitolni a 20%ot? (és mindezt a catalystban vagy ABben tegyem meg?)vagy kell a kártyán pöcköt buzerálni mint a 6970esnél? ez az utsó kérdésem, legközelebb majd esetleg ha tuningolok
(#15047) Tomix24 : oké akkor csak AB, remélem nem akad majd össze és 2dbe is visszaváltanak az órajelekj rendesen mert emlékszem anno volt szarakodás hogy nem váltott vissza az orajel ha nem cc-ből tuningolt az ember
-
Tomix24
addikt
válasz
BeLucZ #15044 üzenetére
Ha feltolod, akkor van értelme tuningolni, hisz nem szabályozza le magát folyton. Tehát jobb eredmény is születhet mint nullán hagyva. Ha meg nem kell neki a +20, akkor nem is fogja kihasználni, tehát felesleges túl fogyasztás nem lesz. A lényeg hogy nyitva hagyod a kis kaput.
-
BeLucZ
addikt
rendben majd meglesem, kicsit olvasgattam a topikban és valaki kérdezte már hogy tutira fel kell tolnom a +20%os powertunet 1125/1575höz? mert ugye az nagyobb fogyival és melegedéssel jár, talán még épp beleférne az alap korlátba, vagy akkor fpseket vesztek?
jó kérdés ez, ha egy mód vanrá, nem szivesen tolnám fel a csúszkát(#15045) Tomix24 : nah akkor ez királyság, köszi, asszem több kérdésem nem lesz mert most már minden kérdésemre választ kaptam, azért majd néha benézek
-
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ #15042 üzenetére
Simán!
Ha bírja, miért ne huznád?! Az a plusz FPS nem hiszem hogy fog zavarni.
De természetesen ez a kártya is főleg a GPU húzástól gyorsúl igazán.
Nekem referencia 7970 eseim vannak, 1050/1500 járatom őket GHZ edition biossal már nyáróta, mióta kijött a GHZ edition kb.
De ha elkap a 3DMARK örület, átkapcsolom a gombot a kártyán és 1160/1600 - on, 1,175Voltal.
Amúgy mindenhez elég számomra 1050/1500ban WQHD-ban. -
BeLucZ
addikt
amúgy érdemes a memóriához hozzányúlni? lehet majd csak a gput kéne húzni, memhúzás hoz itt a konyhára?
kötve hinném hogy a 264 gb/s-es szávszél ne lenne elegendő 1920x1200ban -
ZozzHUN
addikt
Teszt erejéig megnéztem hogy a mások által emlegetett "gyári" 1600mV-n mit megy a Hynix memória. 1550-et megy így beton stabilan. 1500mV-n 1400-at ment beton stabilan. Az előző gagyibájton még ha 1250-en volt a memória és úgy raktam 1600mV-re akkor is kifagyott játék közben, ebből is látszik, hogy szegény sajnos memória hibás volt.
-
-
BeLucZ
addikt
ismerem az afterburnert mint a tenyeremet
csak azért kérdeztem mert eddig én mindig raktam fel CCC-t és nem volt vele semmi gondom, ugyanúgy használtam afterburnerrel együtt, nem volt összeakadás, láttam hogy AB-ben is lehet a powertune csúszkát állitani, na majd kövi drivernél ugyis leszedem ezt és akkor majd csak drivert rakok fel, nem a ccc-set
mondjuk CCC nélkül is lehet állitani driveres dolgokat? gondolok itt az erőltetett anisora vagy más featurekre, meg én ált az optimális teljesitmény sémára megyek rá, max a mip mapokat tolom fel highra , egy két dolgot szoktam benne állitani, ezeket nem lenne jó nélkülözni
powertunet elég szoftveresen kitolni? vagy a kártyán is kell pöcköt huzogatni ?
mint anno a caymannél
-
Pala
veterán
válasz
BeLucZ #15035 üzenetére
Szerintem fel kell tolni a power limitet, nekem legalábbis fel kellett, de ezzel nincs semmi gond.
Viszont ha tudod nélkülözni a CCC-t (nem használod semmilyen funkcióját), akkor javaslom, hogy inkább tiltsd le, vagy fel se telepítsd, és Afterburnerrel tuningolj, mert így biztosan nem lesz összeakadás, illetve a feszt és a ventifordulatot is tudod állítani kényelmesen, valamint monitorozni is tudsz, ha netán arra fájna a fogad.
Az a legjobb, ha egyetlen programmal kezelsz mindent.
-
BeLucZ
addikt
okés, majd meglesem csak most nem otthon vagyok, túl sok időm nem volt tesztelgetni a karit, a markokat megnéztem, heavent, stone giantot meg gyors toltam egy kis starcraft 2-t de ott inkább a 3570k-t néztem hogy miylen szépen megy rajta a q9550eshez képest
7970-nek az sc2 gyerekjáték
jaja bf3-at is meglesem majd, emlékszem anno az 580-assal toltam utána meg húzott 480-al, végülis a kettő ua. és azért kellett egy kis kompromisszumot kötnöm, pl a 4xmsaa felejtős volt meg a mindent toljunk ultrára mert akkor messze lett volna az átlag 60 fps multiban, más kérdés hogy szépen bekonfigolva is szemetgyönyörködtető a játék
ja télleg ha majd 1125/1575-re felpakolom, akkor catalystban fel kell tolnom a 20% powertunet? vagy ha alapfeszen viszi akkor maradhat simán?
nálam van catalyst ccc-vel együtt az baj? vagy lassit?
-
Pala
veterán
válasz
BeLucZ #15031 üzenetére
Megértem az aggodalmad. Igazából engem meglep, hogy ref és ref között is van különbség (a matricán kívül). Reméljük, tényleg csak a nyák színével szórakoznak a gyártók, és a többi komponens ugyanolyan..
1125/1575-öt szerintem vinnie kell, legalábbis a szokásos 1.175V-os alapfesszel biztosan. Ramok azok nálam simán bírták az 1800-at is anélkül, hogy feszemeléssel kellett volna próbálkozni (1.6V az alap, de nyugodtan vissza lehet venni 1.5-re, és még így is vinni fogja a cata maxot kényelmesen). GPU meg 1.175V mellett 1165-ig volt stabil. Bár nyilván ez nem érvényes az összes refkártyára, de támpontnak talán jó lehet.
Én is 1920x1200-ban játszogatok, Far Cry 3 lazán megy, DX11-ben mindent maxra pakolhatsz, csak az MSAA-t kell kilőni. Csak ritkán esik 60fps alá, akkor sem vészesen. Bár én 1100/1500-on használom a karit (csökkentett feszekkel), de alapórajelen is fut szépen, igaz ilyenkor az átlag fps valamivel alacsonyabb. 12.11 b11-es drivert használok CCC nélkül (!). Csak a driver van feltéve + az Afterburner a tuninghoz, semmi egyéb.
-
BeLucZ
addikt
az égadta világon semmi baja nem volt, csak az afterburner nem ismerte fel a feszszabályzóját, de ha jól tudom nem is lehetett rajta szoftveresen feszt szabályozni, mert lehagyták róla meg utólag meg tudtam hogy spóroltak le róla ezt azt, de nem volt vele gond, jól működött, 1 évig használtam kb.
végülis nincs semmi bajom a kék nyákkal, ha ugyanolyan mint a többi ref 7970 és csak más a szine, csak nehogy nekem az legyen hogy rosszabb minőségű cuccból készült és ennek én lássam a kárát
majd ha valamikor tuningolom, kiderül úgyis, mondjuk ha a "volt" cata maxot viszi (1125/1575) akkor nekem az már bőven megteszi, persze alapfeszen
no nem mintha kevés lenne a vga bármihez is 1920x1200-ban alapon, majd vmelyik nap megnézem far cry 3-at, hogy izlik neki
-
Asbee
veterán
Na Powercolor 7950 megrendelve. Meggyőztek a boostos netes tesztek, + elég jól húzhatóak a boostos karik. Kíváncsi leszek rá.
-
Pala
veterán
válasz
BeLucZ #15021 üzenetére
Ez mondjuk tényleg fura. Én is szemeztem azzal a HIS karival, illetve a hardverkerben van még egy ref Asus is pár ezressel drágábban, ha nem tévedek. Bár ki tudja, lehet, hogy az meg zöld.
Bár minőség szempontjából én is mindig inkább a refkari felé hajlok (ha lesz esetleg 8970-em valamikor később, az is tuti ref lesz), de azért megkérdem: konkrétan mi volt a gond azzal a Toxic-kal?
-
válasz
TTomax #15003 üzenetére
nem a whql minősítés ára a fő probléma, hanem az, hogy a havi fix whql driver release nagyban lerontotta mind a reakcióidőt, mind az adott erőforrásból megoldható driver-módosításokat. teljesen jó ötlet volt ezt elhagyni, csak kommunikációval nem lett rendesen megtámogatva.
és persze a high profile jellegű 12.11-ből kellett volna már kiadni whql-t.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #15023 üzenetére
Hát én simán el tudom képzelni, hogy pontosan ugyanaz, mint a fekete pcb -sek, dehát valóban, igaz, akkor sem ugyanaz
-
BeLucZ
addikt
felőlem aztán lehet lila is, csak menjen rendesen
csak tényleg nem értem ha a képen is fekete volt a nyák, meg a gyártó honlapján is , akkor hogy lehet ez?
Én még sosem hallottam róla hogy ref 7970-esek kék nyákkal jönnének...lehet hardverkerben unatkoztak és kifestették a vga-t
(#15022) haddent : itt most arra akartam célozni, hogy remélem nem olcsósított gagyi versiont kaptam, hanem a referencia előírásoknak megfelelő anyaghasználattal készült a kártya, mert anno az 5850 toxicomon ment a spórolás rendesen, azóta megfogadtam, hogy csak ref, na most mikor megláttam a kék nyákot, majdnem dobtam egy hátast, de remélem nem fogok emiatt hátrányt szenvedni, mondjuk alapórajelen is büntet a kártya...
-
Pala
veterán
válasz
szasanyi #15008 üzenetére
"A HIS és a Sapphire kék, az MSI sötétbarna nyákot használ. Fekete az első szériájú, valóban ref kártyáknál volt no meg az ASUS-nál."
Hmm, én októberben elején vettem a sajátomat (Sapphire ref) és ennek fekete a nyákja. Pedig ekkor már vagy 10 hónapja kint volt a kártya, lehet, hogy mákom volt, hogy kifogtam egy "első szériásat"!?
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #15010 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Varázslóó
senior tag
ÚH HD7970 6GB os
Elég durva
válogatott GPU-s
2 GPU szörnyeteg
-
szasanyi
félisten
válasz
BeLucZ #15007 üzenetére
A HIS és a Sapphire kék, az MSI sötétbarna nyákot használ. Fekete az első szériájú, valóban ref kártyáknál volt no meg az ASUS-nál. Itt az a gáz, hogy a terméknél lévő képen is fekete van miközben kék (hardverKER dettó), bár abban biztos vagyok, hogy a boltban értetlenkednének ha rákérdezne az ember.
MOD - a paramétereit és teljesítményét tekintve nem lehet különbség. De mivel a termék adatainál és a gyártó honlapján is (!) fekete nyákkal van, én rákérdeznék, hogy ez most akkor milyen kiadás?
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy HIS 7970-es ref kártyát, a kérdésem az lenne hogy nem vörös és fekete nyákosak a ref 7970ek?
mert ennek kék színű a nyákja aminek nem örülük pedig elvileg ref karifogok bármiféle hátrányt szenvedni ezmiatt? gondolok itt tuningra és hasonlókra, nem vágom miért kék
pedig ugye a képen is fekete elvileg a nyák, hardverkerből vettem, meg is lepődtem nem kicsit, utoljára a régi 5850 toxicomon láttam kék nyákot
-
karesz501
senior tag
válasz
haddent #15004 üzenetére
rajtad kívül az nvidia könyebb kezelhetőségét nem írta senki szerintem...
annyi kritika érte AMD apót, hogy ugyan áldozzanak már egy ilyen tág termékpaletta mellett pénzt arra, hogy gyakrabban kapjanak a meghajtóik WHQL minősítést. mellesleg én sem azt szedtem le alapból mikor megvettem az új kártyeszt, itt okosítottam magam. az amd nem írja sehol, hogy a beta-t használd, ott kezdett gyanús lenni a dolog, hogy régebben nem volt fennt beta meghajtó a hivatalos oldalon, csak a techpowerup és ehhez hasonló oldalakon.
szerintem abban nyugodtan kiegyezhetnénk, hogy minimum nem szerencsés az, hogy a beta meghajtókat kell telepíteni a hibajavításokhoz, ráadásul úgy lépnek verziószámot, hogy az előző nem lesz WHQL. nekem sem tetszik.
-
haddent
addikt
Ezért írtam mostmár utoljára, hogy jó, rendben van, legyen igaza (bár szubjektív véleményem szerint továbbra sincs), az nVidia -t könnyebb kezelni. Ezt írtam is az utolsó hsz.-emben. Ez így igaz. Az, hogy nem jó a support, az nem. Kb. naponta jött újabb béta 1-2 héten keresztül (beta 11 -nél járunk ugye ha jól tudom?).
-
TTomax
félisten
Köszönöm!!!
#15001) karesz501
Neked is!Szerk
em flémet akarok indítani... nem a "kinek a f@.a nagyobb"... értsétek már meg azt hogy ha nem kaptok normális terméktámogatást az nektek rossz!!Nehogy már egy ekkora cégnek ne teljen havi egy WHQL minősítésre!Egyszerű mezei user azt fogja letölteni!Ez nem lehet tétel egy ekkora cégnek!Ez a ti érdeketek!!
(#15002) Tomix24
Az a baj ezzel,hogy nem mindenki jár fel a PH!ra...egyszerűen visszaviszi a kártyát gariba!Nem értem az AMDt komolyan... -
karesz501
senior tag
válasz
haddent #14999 üzenetére
Most komolyanm nem tudtok olvasni? Nem mondott ilyet, ne flamaeljünk már. Arról kesergett, hogy a sok szerencsétlen túlképzett zseni nem képes feltenni magától a beta meghajtót (IGAZ) és hogy ezt a topicban sehol nem emeli ki senki konkrétan, hogy miért is ezt kéne használni és miért nem rosszabb mint a WHQL (IGAZ).
Ennyi.
szerk.: @ffodi megelőzőtt
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest