- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz
Sontir Fel #32920 üzenetére
Lehet, hogy a mamória nem bírja stabilan az 1650-et és ezért alacsonyabb az eredmény.
-
Pug
veterán
válasz
Erdei88 #32472 üzenetére
Ugye újabb driver esetén gyakori a driver miatti sebességnövekedés bizonyos alkalmazásoknál. Ezt úgy éri el a driver, hogy oprimálisabban, azaz jobban terhelve futhat az adott alkalmazás a kártyán. Ez persze az adott alkalmazásnál magasabb terhelést ró a kártyára. Így természetesen előfordulhat, hogy egy korábbi stabil OC az új driverrel már nem stabil.
-
Pug
veterán
Nem érted, Zack által mért eredményből még nincs levonva a táp vesztesége...
Ha kb 85%-os hatásfokkal pörög ott a táp, akkor a rendszer valós fogyasztása (ugye a táp fogyasztása nélkül, alias veszteség) kb 600 watt.
De én is inkább befejezem a "tápolást", mert jön a dádá.
-
-
Pug
veterán
válasz
Rabbitf_24 #32340 üzenetére
Én tudom
HSM: Bocs, rosszul mondtam, asszem 1165-en még stabil volt. A fölött semmi.
-
Pug
veterán
Tipp, hívjátok 7970CF-nek a 7990-et és akkor lehet róla virágnyelven értekezni.
-
Pug
veterán
válasz
ricshard444 #30795 üzenetére
Én is, mert próbáltam 7950-sel és 670-sel is.
-
Pug
veterán
válasz
fatal1ty1984 #30787 üzenetére
-
Pug
veterán
válasz
fatal1ty1984 #30782 üzenetére
nállam 1300-on a 7970 full hd-ban minden fullon 80 alá nemigen esik be max mikor összeomlik a nagy épület a pályán
Bocs, de ez alapján kicsit nehezen hihető....
(#30783) Cris99:
Nem
-
Pug
veterán
válasz
SkyS1gn #30780 üzenetére
mert van néha hogy a high-end gépeket is megfekteti mert a procit 100%-ra használja amitől GPU limit lesz mert 40-50%-on használja és ezért beszaggat
Csak halkan jelzem, hogy ezt CPU és nem GPU limitnek hívják.
Nálam minden maxon (HBOA + élsimítással együtt) szépen megy, átlag 45-55 fps, néha beesik 40 alá.
GTX670 4GB 1190/7000mhz + 8320@4.5GHZ
-
Pug
veterán
válasz
DroiDMester #29920 üzenetére
Félre ne érts, nem hitetlenkedtem, értetlenkedtem.
Le a kalappal az eredményeid előtt, továbbra sem értem, hogy miként képes ezt produkálni nálad a hűtő, de le a kalappal.
-
Pug
veterán
Droid OpenGL2-ben tesztelt, ami jóval "lazább", mint a 3-as preset....
De így amennyi anomália kerekedett a végére, valószínűleg érdemes lenne egy teljes újramérés, valóban sztenderdizált mérési körülményekkel.
Nálam a magas VRM hőfokokra meg már korábban is megvolt a magyarázat, a kb 1,2 cm-es pici sünik.
-
Pug
veterán
válasz
DroiDMester #29813 üzenetére
OpenGL3-ban futtasd a Kombustort, mi azzal mértünk, kicsit jobban fūt. És egy min 8 perces sessionben.
-
Pug
veterán
válasz
ricshard444 #29774 üzenetére
Köszönöm a részvételi lehetőséget.
Erősen látszik, hogy sajnos a Powercolora nem lehet feltenni a nagy VRM bordát és, hogy csak a kis sünik vannak rajta. Lehet vissza kéne dobnom a gyári Powercolor bordát, csak az a fránya ragasztó olyan erős, hogy múltkor nem sikerült leszednem a süniket.
Lehet valahogy lekapom őket és visszarakom a gyárit és úgy is megcsinálom a méréseket. Ha így lesz akkor majd még bombázlak az új adatokkal.
-
Pug
veterán
válasz
ricshard444 #29735 üzenetére
Repü. Ha közel azonos fogyasztásokat be tudunk lõni akkor még értelme is lehet.
-
Pug
veterán
válasz
ricshard444 #29674 üzenetére
Ha asztali mérést csinálsz, (mert akkor ugye nem zavar be a ház felépítéséből adódó egyedi szellőzés), akkor csinálhatunk Peter összehasonlítást. Ha gondolod.
Csak majd szólj ,ha igen, mert akkor szétrobbantom a gépet.
-
Pug
veterán
válasz
KAMELOT #28718 üzenetére
De, túl van misztifikálva egy bizonyos hőfok alatt. Persze, annál hosszabb bizonyos komponensek élettartama, minél alasonyabb az üzemi hőmérséklet. Viszont a kártyák üzemi hőmérséklete nem 50-60-70 fokra van tervezve. Szóval valóban egy bizonyos szinten már túllihegés az egész. Persze aki ezen kártyákat mondjuk 20 évig szeretné használni, na neki nem, vagyis neki is mivel a szilícium hamarabb adja meg magát....
-
Pug
veterán
válasz
Snip3r_HUN #28587 üzenetére
Én csak arra mondtam, hogy ennyiért 7970-est nem éri venni. Se több se kevesebb, nem azt, hogy sufnidzsunka bazárból vedd meg.
-
Pug
veterán
válasz
szasanyi #27041 üzenetére
Egyértelmű hogy egyéni igény, viszont aki nekem azt mondja, hogy pl látja FHD vagy a felett felbontásnál, használati (legalább 80cm-es) távolságból a 2/4/8 AA közti különbséget, hát azt toboroznám órásnak, az tuti.
Persze tudom, az igazi véristvan csak akkor boldog "hamindenmaxonvanmertanélkülszarazegész".
Még akkor is ha gyakorlati különbség látványban nem is lesz.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest