- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz polgi803 #31031 üzenetére
Nálam pár napja be se tölt.. 1. nap ment, azóta Loading loading loading.. aztán fekete képernyő loading loading és ez a világvégéig, vagy épp kifagy.. Értem én, hogy béta.. de na... ezt a szerencsétlen 1 szar mapot tolták már alphában is hónapokkal ezelőtt, és akkor open beta és nem tölt be?? És nem vagyok egyedül, elég ráguglizni arra, hogy "battlefield 4 beta loading bug"
-
haddent
addikt
Megintcsak azt tudom mondani, hogy én is erre céloztam, csak félreértettél / félreérthető voltam. Az egészből azt próbáltam kihozni, hogy az nvidia reális háttérsztori nélkül tornászta fel az árait oda ahova, az AMD -nek van valam gyengekifogása (bár kétlem, hogy ez az ár teljes mértékben = fejlesztési költségek + szokásos profit-tal).
-
haddent
addikt
Igen ezzel egyetértek, és igazából nem kétfélét mondunk... Legalábbis én is erre próbáltam célozni, csak még egy olyan plusszal, hogy a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest. Huhh.. jól bonyolultan írtam le.. na mindegy úgysem mi döntünk róla..
-
haddent
addikt
válasz Tirexi #30961 üzenetére
Hát nagyon nem mindegy, hogy miből lett, mivel így a selejtet, amiből nulla hasznuk lenne, sőt ergo negatív hasznuk (veszteség) lenne, azt eladják egy irreális áron. Nyilván az AMD is leutánozta ezt az üzletpolitikát a 290X és firepro termékekre formálva, csak azért úgy, hogy mégis ők nyerjenek nyúlfarknyival mindkét változónál..
Tehát azért nem mindegy, mert tulajdonképpen veszteségből csinálnak nyereséget, és még van pofájuk azt mondani, hogy azért ennyi, mert csúcsszuperszámítógépszuperszámolókártya.. lehetett volna, ha nem lesz hibás a szilikon.... -
haddent
addikt
válasz dergander #30947 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam a 770 -et is a felsorolásba.
#30940 RazoR8402 én inkább úgy mondanám, hogy mind a négy kártyából ki tudsz azonos teljesítményt hozni. Amelyiknek épp a legjobb az ára, azt kell venni (Mondjuk én személy szerint ha vennék is nvidiát, akkor 780 alá nem adnám)
#30946 Tirexi örülj neki, hogy neked érthető és elfogadható az ára, sőt még ki is tudod próbálni. Azért az jó lenne látni, hogy a Titan ára fel van pumpálva az egekig, mert úgy adják elő, hogy "szuperkompjúter kártya" (=értsd selejt Tesla ami amúgy menne a szilíciumtemetőbe...), és nyilván az AMD sem fogja akkor az azonos, vagy erősebb kártyáját féláron adni..
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz radi8tor #30921 üzenetére
Némi önkritikával szerintem még zöld fanok is beláthatják, hogy egyik feltétel teljesítése sem volt túlzottan nehéz... És akkor hogy pirosról is szóljon a dolog: itt is megvan a sunyi húzás (átnevezés) ugyanúgy, és a 290X sem üt akkorát, hogy összedől a ház, hozza az elvártat, de szvsz. sem teljesítményben sem árban nem sokkal többet.
-
haddent
addikt
Nem tudom mennyi új, de megosztom, mert hasznos..
Szóval írtam itt néhány hsz.-el előrébb, hogy azonos konfig (HD7950) nekem i7 havernak i5 és nekem tökéletes sima, neki mikrolagos sz*r a BF4. Na sikerült megoldást találnom neki, resolution scalinget felhúzta ~130% körülre, és már jó neki. Magyarázat rá szerintem az, hogy így a CPU limit átcsap GPU limitbe, ami ugye csak alacsonyabb fps számot eredményez, nem mikrolagot. De ugye akkor már a magasabb felbontás miatt az AA -t is lejjebb vehette, tehát azonos teljesítmény mellett sikerült megszüntetni a mikrolagot. -
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #30751 üzenetére
Hát vagy az, vagy a 2mb L3 Cache Legyünk őszinték, a HT nem kéne, hogy ennyire jó hatással legyen szerintem... Vagy ennyire a többszálúságba lenne eltolva? Mert azért ismerős nem egy profi, hogy meglátja a nem tudom milyen dolgot is, és elég rendesen panaszkodott. Nálam meg halálsima a dolog. Ha a HT ennyit tud, akkor azért az AMD FX-XXXX moduloknak még jobban kéne tudniuk kezelni ezt a sokszálú dolgot, nem?
-
haddent
addikt
válasz Erdei88 #30749 üzenetére
Nálam sincs semmilyen mikrolag... 1150 -re felhúztam a kis 7950 -et, és így teljesen játszható, általában inkább 60-70 körül mozog az FPS (nem meglepő, hiszen HD7970 GHz is ezt dobta). Viszont haveromnál ugyanilyen vidikarival, csak i5 3570k -val komoly mikrolagok vannak (ugyanaz a Catalyst)
-
haddent
addikt
válasz TaylorXIII #30714 üzenetére
Én biztos bepróbálnám azt a 65 ezreset ittvane. Ennyiért nevetségesen jó, ha meg nagyon **** akkor 14 napon belül visszaviszed és megmondod, hogy hát igen.. na..
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #30698 üzenetére
Tudom, de igazából ez így elég nekem szerintem (És szeretem, ha a kártya nem küszködik hanem szépen lazán megy..) De amúgy 1150 -et lehet, hogy illene Ultra fix 60fps miatt.
-
haddent
addikt
Próbáltátok a BF4 bétát? Respect a Dice -nak, jobban fut mint a BF3 kb Full HD, Ultra 40 fps alá nem esik, Ultra csak nem 4xmsaa hanem 2xmsaa átlagban bőven 60fps.
Ja igen, 1GHz -es HD7950 -el.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Rabbitf_24 #29287 üzenetére
7990 (7970CF) akár alapon is erősebb lesz, mint egy húzott 8970 vagy 9970 vagy bármi is legyen. Csak hát a CF nyűgös, drága stb..
#29330 Gróf... 1.1V sem felső sem alsó határnak nem jó
[ Szerkesztve ]
-
-
haddent
addikt
válasz Whit3Rav3n #28976 üzenetére
Igazad van, de 1-2 threades gamek 2013 végén? Tudom én, hogy egy játéknál a "játékélményt" nézzük elsőre, de mégis, 1-2 szálúság? Ott már el kéne gondolkodni, hogy a kiadó csak a pénzre ment rá és "még egy bőrt lehúzott" egy régi motorral összedobott játékkal, vagy valóban szórakoztatni szeretne minket.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz KAMELOT #28973 üzenetére
3930K nem egy nagy szám.. Sandy Bridge architektúra, C2C kb. akár ~20% -al is gyengébb lehet, mint a Haswell, és nem is lehet jobban húzni, tehát a Haswell jobb választás. A 6 mag szólhatna mellette, de mivel C2C lassabb, ezért nagyon meg kéne húzni, 5GHz környékére. Az új játékok már tolódnak el (már most is itt a BF3, BF4, Crysis 3 stb..) a 8 szálúság irányába.. Szerintem ésszerrűbb megoldás lehet egy kb. hardmadannyiba kerülő FX-8350 félkonfig széthúzása. Vagy inkább várni az IB-E -re.
De lehet bármilyen izom CPU &GPU, ha nincs meg a mélyintegráció mitn a next-gen konzoloknál, akkor bukta lesz záros időn belül.. (Kaveri a megoldás).Whit3Rav3n hát én sem állítottam, hogy biztosan ez a helyzet, de szerintem elképzelhető. Egyébként persze tudom, nem is siránkozásból írtam, csak hogy nekem sikerült ezt megoldani egy darab 7950 -el, és 2 7970 azért más kategória
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Whit3Rav3n #28971 üzenetére
Nem is mikrolagja volt ha elolvasod, hanem input lag. Nagy a különbség... És simán lehet CPU limittől. 7970 CF -hez szerintem elég sovány még a 4.5GHz i5 is... Nekem i7 BF3 (ami ugye kihasználha a HT -et) volt CPU limitem egy darab 7950 -el is
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz tipuka #28906 üzenetére
Ezt nekem is már több mint 1 éve csinálja, mióta Radeonom van. Volt kb. 6 különböző (amúgy hibátlan) radeon kártyám, meg azóta jónéhány driver... Ez van... Radeon-Firefox-Facebook kombó valamiért nem jó. Ebből kettőt szeretek, egyet utálok, szóval elvagyok
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz DroiDMester #28859 üzenetére
Cry3 8 szálat használ, ott jól jöhet a plussz 2 szál.
-
haddent
addikt
válasz Snip3r_HUN #28843 üzenetére
Őőő... nem értem igazán, lehet, hogy keverek valamit, de amit itt írnak, hogy nincs meg, az nem éppen az amit Abu next-gen konzol vs pc cikkjében írt, hogy a Radeon-ban megvan, csak a DirectX (az nvidia -nak köszönhetően) lekorlátozza?
És tudtommal a HD79xx -ek támogatják a DXLEVEL11.2 -őt, csak driver frissítés kell.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Ezt akartam is kérdezni, hogy mi a manónak van 2 kari a gépben ha nincs CF híd? Mire használod így?
A driverek javultak egyébként sokat.. Melegedésről meg fogyasztásról gondolom tud, ha CF -et akar Én személy szerint egy darab 7950 -et vennék (esetleg valami tuningosabb fajtát jó hűtéssel, vagy épp olcsót gagyival és Petit rá), aztán megvárnám a következő szériát. Úgyis nagy változások lesznek itt ahogy kelleni fog a Kaveri APU meg stb... Meglátjuk hova tartunk. -
haddent
addikt
válasz Csabee86 #28757 üzenetére
Hát áraktól függ. Ha pofátlanul olcsón tudsz, akkor egy darab HD7950, azt megtéped meg rá egy Alpenföhn Peter és el leszel egy ideig. Ha nem, akkor is én egyelőre egy 7950- et vennék ,megnézed mit tud, és ha nem elég akkor veszel még egyet. Mostmár a CF driverek is egészen emberesek meg minden...
Tévedésbe ne essünk, egy darab 7970 jobb valamivel mint egy 7950 (de annyira nem számít, hogy 35 vagy 40 fps tényleg... 30 vagy 60 az számítana.), de semmi esélye a CF ellen ( Csak azért mondom, mert nem is értem, hogy jöhet szóba egy CF vs 1 GPU...) -
haddent
addikt
válasz ricshard444 #28750 üzenetére
Na meg azért ne felejtsük el a garit. Egy normális bolthoz szóló 2-3 év gari nekem megér akár 15-20 ezret is
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Whit3Rav3n #28722 üzenetére
Annyiban igaza van Cole86 -nak, hogy a hőmérséklet emelkedésével romlik mindennek a hatásfoka, ami további hőtermeléshez vezet stb... Tehát valóban tud "kevesebb hőt termelni" jobb hűtéssel. Nyilván ez elenyésző, de elméletben így van.
-
haddent
addikt
válasz Gerisz #28656 üzenetére
Nem is egyszer. Ki kell szedni az összes csavart. Ezek pedig:
- 4db nagy, rugófeszített a GPU körül hátulról (ez tartja a bordát)
- 7db (ha jól számolom) kissebb fekete csavar a hátulján ugyanúgy
- 4db (2x2) csavar a PCI keret külső részénél (azokat kell, amig a nagy, merevítő fekete bordába csavarodnak bele, nem a DVI meg stb.. merevítőcsavarját. 1pár horizontális, 1 per vertikális elhelyezkedésben van)Ha ezt mind kiszedted valóban, akkor viszont feszítsd csak szépen, lejön az.
-
haddent
addikt
válasz dark_hmz #28565 üzenetére
Grat és köszönjük a munkát
Én már régebben DroiDMesterrel beszéltem mert én voltam az UEFI tesztalany, a lényeg amit kérdezni szeretnék, hogy szabad valami információt kapni arról, hogy milyen módszerrel találja meg / módosítja a biteket? DroiDMester annyit elárult, hogy NEM "keresésről" van szó, azóta nem hagy nyugodni a dolog. -
haddent
addikt
válasz emiki6 #28562 üzenetére
Nem fog számítani... Mindkettővel lesznek kompromisszumok. Én azt mondanám, hogy egy HD7970 1150-1200 körül már jó lehet hozzá kompromisszumok nélkül, de ezt lehűteni, meg eleve ilyen chippet kifogni... Na de ott a DX11.1 ami sokat segíthet a Radeonoknak. Meglátjuk.. BF4-hez is pontosan annyira kell jobban mint bármi máshoz. Egyébként jó eséllyel indulsz,hogy hozd a HD7970 GHz (1050MHz) szintet HD7950 -el, DC2T V2 -vel meg főleg.
Csati általában 6 & 8 pin, de sok esetben 2x8 pin. CTG-500-80p -n ez is megvan, bár azért végtelenségig nem biztos, hogy húznék vele egy 7970-et.
szerk.: ja de hogy te HD7870 -ről váltanál? Hát arról a HD7950 nem lesz túl nagy szájtátás, de a 7970 sem..[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz ricshard444 #28529 üzenetére
Tudom ezerszer lerágott csont, de azért továbbra is fenntartásokkal kezelem ezt a "refek jó minőségűek". Hát mihez képest? Az olcsósítotthoz képest biztosan. Maga, a chip követelményeihez képest biztosan elegendő. De én jónak azt hívnám, ami tényleg keményen túl van méretezve. Lightning, DC2T, Vapor-X esetleg ilyesmik.
A hűtés az már más téma, ott valóban jónak mondjuk egy Peter-t hívnék semmi mástNa, de hogy ne csak off legyen: HIS iceq X2, XFX Double D
Még egy kis off: emiki6 látom HD7870 -ed van, arról akarsz váltani? Nem biztos, hogy érdemes, még tuningos HD7970 -re sem
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Béta driver kapcsán azt se felejtsük el, hogy nem egyszer volt, hogy a WHQL "hibás" volt...A béta (vagy általánosságban új ) driver nem feltétlenül csak újítások, optimalizálások. Simán lehet, hogy a beta a stabil a whql meg nem. Tehát szórakozásból és unalomból senki nem írogat új drivereket... Nem azt mondom, hogy kötelező felrakni minden pre-alpha frissítést, de biztosan nem nevezném felelőtlennek.
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #28455 üzenetére
Hát egy i7 3820 akár kétszer annyit is megeszik mint egy i5 3570k
Meg Chieftechből sem mindegy milyen, csak annyit tudok, hogy CTG-550-80p az jóféle, ezt tapasztalatból is mondom. A többit nem ismerem. De ettől függetlenül felőlem vehet nagyobbat, nem árthat.. -
haddent
addikt
válasz vadallat88 #28420 üzenetére
Egy alapon járatott 3.4GHz -es i5 3570k mellé semmi értelme nincs 2 HD7970 -nek. Nekem 4.1GHz i7 3770 se hajtja ki már 1250 körül a HD7950 -et mindenhol. Minimum 4.5GHz kellene szerintem... De te dolgod. Egyébként működne, igen. Csak hát jó házhűtés kell két ilyen karinak. Ja meg az 550W -os táp sem biztos, hogy nagyon kényelmes nekik.
-
haddent
addikt
válasz nismoka #28378 üzenetére
Enermax nem rossz, de a művelet necces. Nekem mondjuk 430 -as Corsair CX elvitt egy 7970 -et. Aztán elkezdtem húzni és lelőtt a gép
Ha teheted inkább vegyél valami hasonlóan márkás, jó 500W feletti tápot szerintem.
A másik off: nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy alap i5 2500 kihajtja a 7950 -et mindenhol? De ezt a cpu topikban érdeklődd meg mert itt kapunk az ilyesmiért[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Nanana lassaban A brutális vastömeg helyére van ez, nem még arra rá. Tehát van a 3 slotos hűtőd, azt szépen leveszed, és a VRM fetekre rakod ezt rá, egyszerűen a 2 csavarlyukba bepattintod azt a rugos szirszart. Az pedig nem öntapadós műanyag, hanem hővezető párna, ami valóban iszonyat gagyi valószűleg.
Szóval azt nem tudod (amíg fennt van a hűtő) és nem is akarod te felrakni
De tessék, itt egy kép. Ez van a 2 venti meg a ventiket tartó keret és a hűtőborda alatt. Ez a fémlemez hűti a VRM és a VRAMokat, meg tartja jó mereven masszívan a nyákot. Ha ezt is leveszed akkor jöhet a LN2 "pot" hűtő a GPU -ra, a VRM fetekre (pirossal jelöltem) meg az a kis nyamvadék.#28366 MrPetya19 Ha jól tudom akkor 11" azaz ~27-8cm. (Lehet, hogy ez csak a PCB és a kis lelóhó borda részlet nincs benne. Plussz 1cm max.)
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Igen, ez az elmélet. Az már más kérdés, hogy az a nyomoronc kis borda még alapon is jó meleg lenne, nem extrém tuningnál kétszeres TDP mellett
radi8tor1 a processzor téma szerintem egyre jobban releváns lesz itt is, amint kelleni fognak az APU -k Szvsz. annyira nem kalandoztunk el, pusztán a kártyák kihajtásához szükséget erőt vitattuk, ami felfogható a kártya "elvárásának" is
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Foxmulder89 #28342 üzenetére
A degradaciot arra irtam, hogy ha magas fesz. Kellene a 4GHz hez. Egyebkent minden degradodik caak a mertek nem mindegy.
Az fx8350 meg semmi esrtre sem visszalepes, i5 3570k val egyszintu es egyre jobban jonni fog a 8szalu optimalizaltsag a konzololnak koszonhetoen.
A 3820 meg a 3930k viszont draga es nem eri meg. Eleve 10% lemaradas ivyhoz kepest c2c, es az APU -e a jovo. (Ha jatekra kell)[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Hát intel oldalon Ivy Bridge vagy Haswell. Pl.: i5 3570k, i7 3770, i7 3770k / i5 4670k, i7 4770k. AMD oldalon pl.: FX-8350. De szerintem mivel még ez működik és tudsz játszani tarts meg és húzd meg egy kicsit, mert hamarosan a fennt említett bitang erős processzorok egyike sem fog semmit érni, mivel egy AMD APU fog kelleni a AMD VGA mellé. Jó ez most nem 1 hónap, dehát szerintem addig el tudsz lenni azzal az i7 950 -el....
Főleg 4GHz -ig biztos fel tudod rántani, degradáció tök mindegy, mert úgyis cserélni akarod. -
haddent
addikt
válasz DroiDMester #28315 üzenetére
Nem tud mérni 2W -os pontossággal, de simán lehet, hogy megcsinálta a lehetetlent Nyilván akkor mondjuk, hogy tud mérni, ha az minden esetben úgy van. Na hát a sok "tökéletlenség" jöhet éppen úgy ki, hogy "egymást ütik", és akkor akár kijöhetett ugyanaz is.
Mostmár én is tervezem hetek óta, hogy mérek egy normálisat rendes műszerekkel de mindig elfelejtem.. Na majd holnap![ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz szasanyi #28293 üzenetére
Ez az a típusú kártya amit alapórajelen használnék, félve
Viccen kívül: mindent, olcsóbb és kevesebb VRM fet, alkatrész stb... olcsóbb, vékonyabb NYÁK, olcsóbb, vékonyabb rézhőcső (kevesebb), ritkább, kevesebb hűtőborda, gyengébb ventillátor.. amin csak lehet (filléreket....) spórolni. -
haddent
addikt
válasz daveoff #28274 üzenetére
Ezt már CPU topikban is kitárgyaltuk párszor, de nem csak a hőmérséklet, vagy csak a feszültség ölheti meg (vagy degradálhatja) a chipet. Ezek összessége, és akkor még ott van a fogyasztás. TDP keret 2x-nél járva azért el lehet gondolkodni azon, hogy ez a szilikon arra lett-e tervezve, hosszú távon.
Na most nem azt mondom, hogy neked ez ennyitől elő kellett jöjjön, vagy bármit okozott, de ... hát na azért okosan. -
haddent
addikt
válasz szasanyi #28271 üzenetére
Nekem sem szimpatikus, és csak komoly hűtés mellett használnám 1.25V -on is. 1.3V -on pedig semmiképp, nagyon max. hűtött vízzel. Nekem személy szerint 1.2V a max., ez még leesik 1.15V -ra rendszerint így ez még teljesen okés nekem De ez is csak egy vélemény, itt nincs "jó megoldás", majd kiderül néhány hónap/év múlva kinek volt igaza
-
haddent
addikt
válasz szasanyi #28268 üzenetére
Nem teljesen identikus a boost és a nonboost gpu, de azért fizikai felépítése (csíkszél, architect. stb..) ugyanaz. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hő és feszültség tűrése ugyanaz kéne legyen. 1.25V -ot valóban kapnak, ezért ennyit nyugodt szívvel lehet adni bármilyen 7950-70 -nek, feltéve, hogy a VRM, PCB és a hűtés is legalább olyan, mint azokon a Boostos kártyákon ahol gyárilag 1.25V van.
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #28263 üzenetére
Attól függ milyen a VRM meg lehet röhögni, de maga a PCB minősége... Egy MSI Lightning, Asus DC2T / Matrix, Sapphire Vapor-X (meg még pár olyan amit én nem ismerek közelről) biztos elbírja, ha lehűtöd. Szerintem egy referenciánál már nem egészséges, mert hiába nagyon jó konstelláció, nem arra van méretezve.
Persze mindez csak annak a függvényében, hogy meddig szeretnéd, hogy ne pusztuljon meg.
Az überextrém LN2 vadállat világbajnok tuningosok sem véletlen forrasztanak ujjnyi kábelekkel külön tervezett még egy vga méretű VRM blokkot rátom_tol nem feltétlenül igaz szerintem, mert a Digi+ az Asus "márkaneve", ezért azt rak bele amit csak akar, amíg tudja azt ami rá van írva. De eddig valóban Chil vezérlők voltak átcímkézve. Egyébként ezt a hotwire dolgot leírnád részletesen kérlek? Akár privátban is jó...
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #28256 üzenetére
Azért, mert attól még, hogy nem tuningra kihegyezett (illetve dehogynem, csak nincs engedélyezve), még lehet jó kártya. Aki megveszi berakja majd 3-4 év múlva kiveszi és kicseréli a kártyát annak pl. tökéletes. Jó hűtés, erős pcb design (nem olcsósított, sőt!).. A 7000 Asus széria leszólását meg végképp nem értem, mert itt nem is volt szó csak 7950/70-ről, azon belül is csak 70 ilyen. A 7950 minden szemponton ott van az élen a Dual-X -el meg a PCS V2 -vel.
-
haddent
addikt
válasz DroiDMester #28244 üzenetére
Asus HD7970 DC2 -ből kétféle van. Nincs semmi revízió se semmi, csak onnan lehet tudni, ha megnézed a backplatet (hátulját). A képen amit beraktál látszik is, hogy a VRM "hátoldalán" ki van vágva a lemez teljesen széltében ("Directcu" szóban az E betű fölött). Van egy másik verzió, ahol ott sincs kivágva (csak lyuggatva, mint máshol). Szóval lehet, hogy a másikon másmilyen a vezérlő is? Magyarországon én még csak "nem lyukas" verziót láttam.
Egyébként miért ne lehetne hardveresen, odaforrasztva a feszültséget szabályozni? Hát végülis bármilyen chip megfelelő lábára csatlakozva azt tudok neki adni egy külső VRM -ről / trafóról amit akarok nem?
Vagy a HotWire is csak egy jelet küld, konkrétan töltést, áramot nem?[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz KAMELOT #28224 üzenetére
Na ez viszont nem így van A 79xx széria legalábbis csak GPU hőfokot figyel ventivezérlésnél. Nyilván ez arányban áll a VRM hőfokkal is, csak nem egyenes arányosság, hanem valami elcse**szett parabola. Na de a lényeg, hogy ettől még a VRM simán megfőne. A védelem rendkívül egyszerű: throttling. Amint eléri a VRM a hőfokot amit nem kéne szépen veszi vissza az órajelet. Ha ez sem segít vagy nagyon drasztikusan lépné át akkor meg gondolom lelövi az egész gépet pánikjában.
#28225 dandy91 ugyanolyat, ha nem rosszabbat, mint az olcsóbb Dual-X
#28230 HSM Nincs semmiféle extra tesztelés természetesen. Erre jó példa az Asus HD7950 DC2T V1. Gyári hibás szenny... Asus is hibázik, csak sok gari van rá, illetve az alkatrészek a DC2Top (és felette... Matrix.. stb..) esetében minőségiek. De náluk is becsúszik, hogy szarul használják fel őket..
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Asust sem lehet vakon venni. A legjobb ha utánnaolvas az ember több helyen, és ezután választ kártyát. Arányaiban azért jobb az Asus, mint a többi gyártó, az tény. -
haddent
addikt
Hát a felbontás növekedésével (főleg FHD fölött, esetleg 4K) a 7970 nagyon ott van. Töredékét veszti a teljesítményének, még a Titánt is megviselik ezek a dolgok. (Na persze tudom, hogy ettől még több FPS van titánon ott is, csak az előny jelentősen csökken.)
Nagyon kiváncsi vagyok az új Radeonra, jól eltalált széria a 79xx és csak kicsit tuningolni kell itt-ott, de ha valóban olyan árcédulát kap, mint amit jósolnak neki, akkor számomra véget ért a PC géming -
haddent
addikt
Most mit vársz egy nVidia által pénzelt Free-to-play gagyi fostól, úgy őszintén?
Rákerestem, még a DX11 -et sem támogatja.. Majd nézd meg BF4-ben a 6970 -et meg csak akár az alap 7950 -et. Ott kezdődik, hogy 6970 -el buktad a DX11.1 -et, különbség meg lesz vagy 150%..#28198 anola senki nem mondta, hogy nem volt bika, még most is az. Csak a 7950/70 nem egy kategóriában van vele
A "gammáról" meg csak annyit, hogy nálam egy olyan játék, ahol meg lehet venni az "erőt" pénzért meg kuponok, meg akciók meg mi van még ott... az kb. a "nokomment" kategória. De persze ez csak egyéni vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz radi8tor #28166 üzenetére
Titan -t persze
#28161 pityu8611 Ha meg tudsz válni a mostanitól jó áron és van pénzed 780 -ra akkor az jó választás biztosan. CF -et én nem szívesen használnék a már említett problémák miatt. Vagy várj a következő Radeon szériára, az majd odaver 780 -nak is (FHD -ban simán el lehet lenni vígan egy 7970 GHz -el szerintem..)
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #28153 üzenetére
Akkor csináld úgy, én azt a módszert akkor is elvetem és nem javaslom, mintahogy semmilyen magas szintű op.rendszer alóli hardver állígatást sem, legyen az akár csak OC/OV. Mindig magasabb a rizikófaktor, ráadásul feleslegesen, mert előnye az nem hinném, hogy van..
-
haddent
addikt
válasz Gróf... #28149 üzenetére
Semmivel. Elég az már önmagában, ha a flashelést nem azzal csináltad, nem csoda, hogy nem lett jó
De baj nincs, hát ott a kapcsoló. Bohóckodhatsz még egy ideig, de a legegyszerűbb dosból atiflashhel. Akkor a hibalehetőség szinte nem létezik, max. áramszünet stb... Itt leírtam elég részletesen, hogy hogy érdemes ha esetleg nem tudnád. (Csak abból következtetek erre, hogy nagyon kerülni akarod ezt a megoldást..) -
haddent
addikt
válasz TTomax #28115 üzenetére
A hiba ott van, hogy a Tahiti már lassan 2 éves lesz..
Egyébként te miről beszélsz? Mert a TressFX, a Global Illumination és a Bioshock effektek is teljesen opcionálisak, ki/bekapcsolhatóak, nem kötelező, nem kényszerít senki semmire. Régi hardvered van kikapcsolod és kész. Ha új van bekapcsolod és élvezed, ennyi...
A lényeg, hogy az Ubisoft döntése miatt (szinte biztos, hogy nV nyomására..) még csak a lehetőséget sem adja meg.
Történet vége, semmi önzőség nincs ebben, már ne haragudj Tényleg nem értem, miért érzed úgy, hogy a haladás a korral, és a szigorúan opcionális grafikai újítások önzőségnek számítanak, vagy hogy feleslegesek...[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz TTomax #28111 üzenetére
Semmi.. mi lenne? Az tudta, hogy nem a legújabb szériát veszi, nyilván nem is annyiért vette.. nem értem hol itt a probléma...
belinho hát én biztosra veszem, hogy a Maxwell támogatni fogja. Szép is lenne, ha 3 generáció egymás után nem támogatná
Az nV -t pedig nem felesleges szídni, nézd meg az API korlátokat amiket miatta kellett megszabni (meg az intel iGP miatt is ). A másik, hogy már mindkét konzol AMD APU -s. Eddig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy manapság már a konzol a mérvadó, onnan portolunk PC-re. Konzolokon rengeteg DirectCompute lesz nyilván. Ahelyett, hogy az nV erre úgy reagálna, hogy megpróbálja ebben lenyomni az AMD -t, inkább pont telibe egy teljesen más útvonalat pénzel és nyomat. Ahelyett, hogy egy egészséges verseny kialakulna, és a teljesen domináns (konzol által megszabott) útvonalon versengenének az AMD és az nV inkább tök más utat járnak, aminek nem lesz jövője, ha beütnek a konzolok. (És miért ne ütnének? Hány hardveres probléma volt az előző gen.-nel, mégis még ma is azon játszanak hányan..)Szóval nem azt mondom, hogy az nV útiterve a rosszabb, de nem fog tudni mit kezdeni a kozolok ellen.. meg kell térnie, nincs mese. Nem azért, mert a konzol AMD, azért, mert a konzol nagyon más elveket vall ,mint az nV.
ÁdiBá ahogy mondod! Amíg nincs API, mert a két cég (nV - AMD) széthúz teljesen és nincs megegyezés addig mindkettő totyog egyhelyben a sajátjával és a játékosok meg csak csorgatják a nyálukat a konzolok előtt... A különbség az, hogy az AMD a konzol irányvonalakat tudhatja magáénak PC -én is, ezért neki nem igen kell alkalmazkodni túl sokat..
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz #35434496 #28092 üzenetére
Jól van őszinte leszek: engem meggyőztél
Ha befektetni szeretnék, üzletelni, csencselni akkor nVidia -t veszek, jobb az újraértékesítési ára.
Ha viszont játszani úgy, hogy nem villódzik a kép 16 bit árnyalataiban BF3 -ban meg még néhány helyen, vagy netán DX11.1 & DX11.2 -re igényt tartok, akkor RadeontMás: olvastátok?
Meg lehetne írni az effektet PC -re DirectCompute -tal sázmolva, csak mivel az Ubisoft szét van pénzelve nVidia bácsi által (és ugye nV esetében nem kell bemutatni a DirectCompute "erőt"), ezért ba**hatjuk"megírható a DirectX API DirectCompute felületén is. Mivel a megjelenésig még van idő, így ezzel a lehetőséggel élhet az Ubisoft, viszont a cég a PC-s portok esetében megpróbálja kerülni a compute shaderek használatát"
Még egy ezerszeres hurrá az nVidiának, nem volt még elég a DX API korlátozás(ok), itt van egy kis bónusz!
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz E1even #28052 üzenetére
Na igen, hát akkor végső soron mégiscsak igazam van na
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztan én is, de nekem kifejezetten az ellen van bajom, hogy az nV fogta, átcímkézte, megmarketingelte, hogy új ilyen olyan csodagémingszérijaminden és közben ugyanaz. Attól még, hogy az AMD meghagyja a Tahitit erős középkategóriának az új széria mellé, (Azaz konkrétan csak "flagship"-peket csinál újat), az nem jelenti azt, hogy ő is él ezzel a csúnya és elítélendő húzással, átveréssel.
Ha mégis így lesz, akkor természetesen az is pont úgy elvetendő, mint az nV -nél.ÁdiBá a GTX580 nagyon király vga volt, de nem fair kiállítani még a 7950 ellen sem... Szerintem elég melléfogás lenne egy ilyen csere (főleg ha jól tudom neked még HD7970 CF -ed is volt? ), dehát te tudod... Én GTX770 alá nem mennék, de az is egy 680 amivel húznád a szádat egy-két játéknál már... GTX780 az már igen
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz #35434496 #28037 üzenetére
Ez hülyeség, max. te nyugtatod ezzel magad. Én személy szerint és bátran merem állítani, hogy többen mások is azért vettek Radeont, mert Radeon kellett nekik. Itt találták meg számításaikat teljesítmény, terméktámogatás és minden formában. Az, hogy ezért még kevesebbet is kellett valamivel kicsengetni csak egy plussz előny.
TTomax egyelőre csak gyorsan átfutottam a cikken, de én sehol nem látom, hogy nV -hez hasonlóan átmatricázásról szó lenne Hacsak nem ugrottam át valami infót, akkor teljesen új széria jön, csak a technológia (GCN) marad.
-
haddent
addikt
válasz ViiiiktorOC #28031 üzenetére
Hát szerintem nem fog az még szeptemberben megjelenni, inkább olyan Q4 közepe, vége felé tippelném. De ha meg is jelenik, akkor is még minimum 1-2 hónap mire kis hazánkba is normálisan eljut, és akkor még onnantól szerintem egy ideig biztosan lesz felhalmozott készlet a 7950 -ekből is Persze ezt nem lehet garantálni, de én nem lennék meglepve, ha még jövő tavasszal is tudnál simán beszerezni új 7950 -est.
-
haddent
addikt
válasz Tarill #28013 üzenetére
Attól függ milyen.. az ilyen.. hátőő "egyszerűbb" szerkezeteknél valóban 4 csavar és kész. A többitől sem kéne félni, mert nem 4 hanem mondjuk 14 csavar, de semmivel nem nehezebb megoldani, mint a másikat..
N.Ferry az a hűtő jobban teszi, ha 0C alá megy hamár fele annyiba kerül mint a vga maga
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz mcwolf79 #27896 üzenetére
Itt arról van szó, hogy kepleren kell kompromisszum VRAM miatt mert lespóroltak 1GB ramot meg a sávszél is egy rakás trágya, Tahitin pedig nem. De végülis igazad van, mit neked -1GB VRAM lesz ott elég kompromisszum GPU -ból a DX11.1 & DX11.2 címekben meg a compute-ot igénylőkben is, valóban nem a VRAM miatt lesz játszhatatlan Boccs, ez így nem igaz. Játszható lesz, csak DX11.0 szinten. Ennyi erővel elő a 8800 Ultrákat aztán menjen neki DX9-ben ami belefér
Na neked is szép napot és jó szerencsét is egyben
KAMELOT nekem is volt, amikor nV -ről váltottam (vissza) AMD -re valahogy összekutyulódtak a dolgok. Én nem szeretek félmunkát végezni újra húztam a windowst De szerintem valami driversweeper használata után rendbejöhet
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz mcwolf79 #27885 üzenetére
Jó akkor kezdjük a nyelvleckét: beszéltél arról, hogy a 680 javára van valami, tehát a 680 volt a központban. Utánna azt írtad, hogy a 7970 GHz picit jobb. Ebből teljesen jogosan arra lehet következtetni, hogy a 680 -hoz hasonlítottad és ezt a grafikonok alá is támasztják. Utánna még mondtad, hogy a többlet az órajelkülönbségből fakad (ez eddig oké) és nem a VRAM mennyiségből.
Most akkor a félreérthető szöveged lényege az volt, hogy ugyanazon kártya magasabb órajelen jobban teljesít?
Nem azért, mert hogy amit írtál olyan sértő, de azért jó lenne ha nem félreérthetően fogalmaznál, vagy ha már igen, akkor nem lennél felháborodva még te utánna.. -
haddent
addikt
válasz mcwolf79 #27882 üzenetére
7970 GHz előtte van nem tudom miről beszélsz.. órajelkülönbség? Teljesen más architektúra, azt hittem ezen már túl vagyunk, hogy egy "40gigaherces P4 nem lesz jobb mint egy 5MHz core i42" Ha valamivel lehet dobálózni, akkor az az órajelkülönbség két teljesen más architektúra közt..
Na jó mindegy. A 2GB akkor is necces, a 6GB felesleges, egy egészséges 3-4GB szerintem tökéletes és van egy kevés tartalék is, amit valóban nem fog soha használni.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz daveoff #27879 üzenetére
Hát ez így nem igaz, hirtelen csak 1 példát tudok, de a Max Payne 3 FHD minden effektet meg filtert kimaxolva bizony jobbat fut 3GB VRAMmal mint 2 -vel
Az pedig nem csoda, hogy nvkhez nem adnak többet mint kettő, mivel akkor az egész mem.elérést át kéne tervezni, és mint tudjuk semmit nem terveztek át csak a dobozt meg a matricát A GTX780 viszont szerintem nagyon korrekt kártya, mindenből nagyon jó, kár, hogy nincs DX11.2.katt777 hát boccs, hogy az nvidia felvásárolta az Ageia-t a physx-szel együtt, és Cuda exkluzívvá tette. Ez mesterségesen generált az egyértelmű, most nem azért... Nézd meg akkor a TressFX -et meg a DX11.1 -et majd BF4 -ben, az nem exkluzív senki nem játszik sértődött kislányt és sajátít ki dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Azt szinte garantálni lehet, hogy a ref. 7970 hangos lesz, coil whine hallható lesz és nem lesz túl hűvös. Viszont valóban az egész kártya felépítése, a nyák merevítése minden nagyon ott van, menni fog évek múlva is. Az Asus 7950 DC2T V2 szerencsére pont így meg van fizikailag is erősítve, a hűtője is maszív, nincs nyikorgás, recsegés, rezonálás stb stb... Tehát ref.-hez lehet hasonlítani simán. Viszont neki kell egy jó házszellőzés, különben megpusztul.. Ha ez megvan akkor mindenképp jobb választás szerintem, főleg, hogy 1150 -et nagy valószínűséggel menni fog, így HD7970 GHz szintet hozva, kicsit kevesebb fogyasztással, olcsóbban, halkabban.
-
haddent
addikt
válasz TTomax #27811 üzenetére
Gondolkodtam, bár kicsit félreérthető ahogy leírtam az tény. De akkor még egy nekifutás: úgy értettem, hogy általánosságban már bőven hozza a 780 is a Titant, árban meg ugye ... Az új Radeon is hozni fogja szerintem, nincs az annyira elszállva azért. Majd max. kiadnak egy GHz edísőnt ebből is, aztán kész..
Egyébként ezt már leírtam néhányszor, dehát akkor megint: a Titannak meg a 780 -nak is kéne hozni a 7970 -et már, DX11.1 & DX11.2 -ben. Nyilván ez hardver korlátok miatt nem lehetséges, de akkor az új szériának. A DX11.1 ha elterjed (és miért ne? A BF4 elég erős előfutár..), akkor a GCN tovább erősödhet. És hiába mondjátok, hogy a DX11.1 & DX11.2 majd 1-2 játékban lesz, mert nem.. Itt az új konzol gen. nagyon nyomja a PC -t afelé, hogy jöjjenek az új DX API -k minnél gyorsabban. A DX11.2 már egy elég szép próbálkozás szerintem.
#27812 players111 Én ezt nem is mondtam, hogy ne lenne így. Ettől függetlenül már megjelenéskor is kevesebbet fogyasztott, gyorsabb volt, és olcsóbb mint az akkori 580, tehát a feladatát elláta már az "erő nélküli" driverekkel is. Ettől függetlenül az ujjal mutogatás nem oldja meg és nem feledteti a mostani hetek óta tartó helyzetet, amit letagadhatsz/tok, de ettől függetlenül pont úgy igaz lesz, mint az "erő driver".
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Asus HD7950 DC2T V2, Sapphire HD7950 Dual-X / Flex / Vapor-X. Pontosabb szériászámmal majd a Sapphire tulajok szolgálnak szerintem. Ezek közül bármelyik jó, amelyik szimpatikusabb
#27799 TTomax GTX780 árán a Titant hozni nem lesz nehéz, mert a GTX780 is pontosan ezt csinálja Gyárilag tuningolt pl.: Asus DC2 GTX780 1% -on belül van a Titanhoz. Ja meg hamár itt tartunk nem az AMD szokása átmatricázni egy szériát és eladni újként, majd kinyomni rá egy 2-3 hibás drivert
-
haddent
addikt
Mondok még jobbat: HD7950 TDP -je 200W. PCI-E 6pin tud gyárilag 75W -ot (de ez hülyeség, jóval többet bír normális táppal). PCI-e 3.0 16x tud 5.5A ez alapján, ami további 66W. Ez eddig 2x 75 + 66W = 216W. Ezt minden tápnak és minden alaplapnak tudnia kell. Ezenfelül nyilván minden értelmes táp és alaplap tud jó 10% -ot, ami már ~237W.
Röviden: elég piszkosul meg kell rángatni egy HD7950 -et, hogy 2x6 PIN ne legyen neki elég.
Az én személyes példám: gép konnektorból mért fogyasztása, cpu (i7 3770 @ 4.1) winrarral terhelve, gpu alapon lötyög: ~125W.
Ugyanígy mérve a fogyasztás BF3 -ban VSync OFF, HD7950 @ 1150/1500MHz kb. 290-300W. Ebből ugy lejön a CPU fogyasztása, ami nem pörög 100% -on, mint a winrar alatt, szóval legyen mondjuk 90W (de ennél szerintem több... majd egyszer "harapós" mérővel ránézel a kábelekre ).
Tehát akkor legyen 300W-90W az még mindig csak 210W. És ugye az előbbiek alapján minimum 216W -ot minden gép tud 2x6 pinnel.
Mégegyszer megrágva: egy HD7950 -nek 1150/1500 -ig (HD7970 GHz szint) elég kell legyen 2x6 pin meg amit a PCI-e sínből kap. Persze így akkor nincs túlságosan túlméretezve, tehát pl. Furmarkot nem biztos, hogy bírja. Viszont az enyém bőven bírta a Furmarkot (falból 390W -ot is megevett! ) és a sors fintora, hogy az enyém 2x6 PIN
Na most akkor mit számoltam el vagy ki hazudott? Számításaim szerint 10% túlméretezéssel is 237W -nál le kéne csapnia a tápot, vagy csatinak olvadni, vagy valami... 390W-125W (legyen 100% -ra terhelt CPU)= 265W[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest