- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
2 ínhüvelygyulladáson vagyok túl, 25+ év CAD (napi 10-12 órák)...nevezzük tapasztalatnak!

nagyon jól látszik a videón, hogy az ujjak/csukló gyakorlatilag folyamatosan ugyanabban a pozícióban vannak.
ehhez folyamatosan meg kell feszíteni az izmokat, mivel gyakorlatilag lebegteted az ujjaidat a golyó/kapcsoló felett és csak akkor érsz hozzá a mozdítani akarod.
váll, könyök nem mozog gyakorlatilag.
ezt hívják egyoldalú terhelésnek.egerészésnél ugye az a jó, ha könyökből mozgatod. nem csuklóból (ez okozza az ínhüvelygyulladás, az apró pici mozdulatok).
könnyű egeret kell használni (pl: lamzu atlantis 55g 3 éve megy) és könyökből, nyújtani rendszeresen. -
copass
veterán
CAD-et használok és rettenetes élmény volt számomra a trackball...
ugyanaz a baj vele, mint az egérnél, billentyűzetnél: beszűkíti a mozgásteret és az ujjakat terheli még jobban...a csuklót is...
mivel ha nem elég az ujj mozgása, akkor bizony a csukló is beindul...
szóval van egy eszközöd amivel nehezebb és hangosabb lesz minden! -
dtracer
tag
válasz
Héraklész
üzenetére
Nekem most munkára egy Expertem van, szabadidősre pedig egy hüvelykujjas TB550. Szerintem mindkét konstrukció teljesen precíz rámutatást ad, és szerintem sokkal gyorsabban is lehet mozogni, ha csak kis területen belül mozgatod a mutatót. Ahogy előttem írták, nagy távolságra vinni kicsit már macerás. A hüvelykujjas trackball szerintem teljesen alkalmas játékra, nekem teljesen bejön. (Most az X4 megy nálam, vagyis nem csak egérmutató-mozgatós játékokra jó). Az Expertnél viszont úgy érzem, hogy hüvelykujjal sokkal lassabban tudnék reagálni összehasonlítva a TB550-nel, mert nem akcióra kész állapotban van az ujj a gombon. Hiszen sokszor az egész kézfej mozog a golyón. Az Expert másik hiányossága az ótvaros 400 DPI, de ezen már sikerült túllépnie a Kensingtonnak az új egereivel. Biztos ez is tud 1600-at, mint a TB550. Amúgy mindkét egeremet szeretem.
-
cucka
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Ha a képernyőn egy random pontra oda kell vinni a kurzort, azt egérrel gyorsabban pontosabban meg tudod csinálni, mint egy trackball-al. Ezért nem alkalmas gyors játékokhoz.
Ha körökre osztott stratégiát játszol, oda jó ez is. Ha kompetitív lövöldözős játékot, ott hátrányban van.
-
TaliGa
aktív tag
A Slimen gyakorlatilag a műanyag burkolat maga volt a négy gomb, és érzésre is rossz volt nyomogatni, a nyomáspont is fura volt, illetve előfordult, h egy évben kétszer cseréltek benne kapcsolót, pedig semmi extrém nem történt vele (végül az infra-szenzor halt meg benne)... A pozítívuma, h a golyó nagyon simán gördült, és alul lyukas volt a cucc, nem gyűjtőtte a koszt... Én az Expertet nagyon bírom, amúgy ehhez tartozik csuklótámasz, nem véletlenül, mert tényleg nagyon magas...
-
TaliGa
aktív tag
Volt Slimblade-m, egy hasonlóan behypolt cucc, ami finoman fogalmazva is egy foshalom (de legalább jól néz ki), a kapcsolóit félévente cserélni kell, a gombjai kényelmetlenek, ugye a scroll a régieken simán a golyót körbeforgatva működik, papíron fasza, a valóságban meg szenvedős. Az Expertek jók, most is az van, csak már aranyárban mérik. Persze kipróbálom majd ezt is...
-
-
cucka
addikt
Igen.
Ez elsősorban azoknak előnyös, akik bármilyen szervi probléma miatt nem tudják jól használni az egeret. A másik előnye, hogy fixen ott van az asztalon, kicsi a helyigénye.(Régen próbáltam trackballt, meglepően jól használható elsőre is. Persze, hozzá kell szokni, de sokkal kényelmesebb, mint amilyennek első látásra tűnhet)
-
ooooobi
őstag
Preciznek preciz, de nem kifejezetten játékra való, hanem egész napi munkához. Mondjuk stratégiákhoz jó lehet meg talán AC-stílusúakhoz ahol nem fontos a gyors mozgás, de fps az felejtös.
-
Más... egérrel gyorsan tudsz nagy távolságokat mozgatni és apró finom mozdulatokat végezni. Trackballnál, legalábbis nekem, ez nehézkesebb, konkrétan fel van mapelve egy DPI váltó gomb, amivel váltok sniping módba. Játéknál ez azért nem az igazi. De őszintén szólva FPS-sel és TPS-sel nagyon keveset próbálkoztam, nem láttam értelmét.
-
-
Héraklész
senior tag
Ezzel vajon hogy lehet játszani mondjuk AC Odysseyt? Ha hozzászokik az ember, ugyanolyan gyors és precíz, mint az egér vagy még jobb?
-
JulianSinulf
őstag
Ezt nagyon ki kell próbálnom.
Bár elég nagynak tűnik. Méretet nem írtak sehol, de a kép alapján legalább akkora, mint egy GMK26 numpad. Vagy egy picivel nagyobb. -
Tetszetős... a három görgő közül valamelyik szabonfutó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook 14 UX3405MA, I7 Ultra 155H, 16GB Ram, 1TB SSD, OLED kijelző, garanciás
- Dell D800 23-éves , jó aksi , full-HD , dedikált vga , retró csemege !!!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 // AMD Ryzen 3 7320U // 8GB RAM // 240GB SSD // magyar billentyűzet //
- GAMER PC // AMD Ryzen 5 3600 // 16GB RAM // 512GB SSD // RX 6700 XT
- ASUS RT-AX92U AX6100 Tri-band WiFi6 gigabit AiMesh (2-Pack) Wi-Fi router
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest